CD: Throw the Fight - In Pursuit Of Tomorrow

René (MrManiak)
Throw the Fight is in Nederland (nog) niet bekend. De vijfkoppige rockgroep weet wat rocken is. Op dit moment touren ze door de Verenigde Staten met een andere alternative rockband: Drowning Pool. Na een release en tour in Amerika brengen de heren uit Minneapolis hun eerste Europese plaat uit: In Pursuit Of Tomorrow.


Het openingsnummer 'Ready for War' bereidt je voor op de orgie van ruige riffs, denderende drums, brute bas en vernietigende vocalen voor de rest van de plaat. Het album bestaat uit tien nummers, die bij elkaar een kleine veertig minuten beslaan. Van alle nummers is het vierde nummer, 'the Wreckage (Intro)', de minst waardevolle van allemaal. De titel zegt het al: het is een intro voor het daarop volgende nummer 'the Wreckage'. Het 24 seconden durende nummer is een duister en galmende track die in mijn ogen gewoon voor het beukende 'The Wreckage' gezet kan worden.
Naast alle rocknummers is er ook een moment van rust. Het nummer 'It's For You' gaat over het verlies van een vriend(in) in een relatie. De track komt over alsof het gespeeld zou kunnen zijn door The Calling of YellowCard, maar het past toch bij het geheel van de cd.

Het album heeft duidelijk invloeden van het (oudere) werk van de eerder genoemde band Drowning Pool. Ruig, ruw, hard, maar toch acceptabel en lekker in het gehoor. Wil je lekker uit je dak gaan op een cd met een zeer hoge replaywaarde? Throw the Fight - In Pursuit Of Tomorrow ligt vanaf vandaag in de winkels.


Halen als je:
- Lekker wilt rocken
- Je Drowning Pool en YellowCard goed vindt
- Voor de verandering goede rock wilt horen

Laten liggen als je:
- Di-Rect al te ruig vindt
- De buren niet wakker wilt houden
- Tot rust wilt komen


Label: ADA/Rough Trade Releasedatum: januari 2009
Waardering: