2 Unlimited weer bij elkaar

Dertien jaar na hun rumoerige breuk komen de twee Nederlandse leden van de popformatie 2 Unlimited weer even bij elkaar. In het Belgische Hasselt betreden ze op 11 april het podium in het kader van het festival I Love The 90’s. Volgens de Belgische producers van 2 Unlimited is het het enige reünieconcert dat het duo wereldwijd zal geven.

2 Unlimited werd bedacht door de Belgische producers, maar uitgevoerd door de Nederlanders Anita Doth en Ray Slijngaard. Samen slaagden ze er als eerste in om housemuziek op grote schaal aan de man te brengen. Met meer dan 20 miljoen verkochte platen was 2 Unlimited het best verkopende dance-duo aller tijden.

In 1996 gingen Doth en Slijngaard na zakelijke en muzikale meningsverschillen met de producers uit elkaar. Ook onderling hadden ze ruzie. Blijkbaar hebben ze die ruzie na dertien jaar bijgelegd en is de lucht geklaard voor een eenmalige reünie. 2 Unlimited is bekend van hits als No Limit, Tribal Dance, Get Ready For This, Jump For Joy en Twilight Zone.


2 Unlimited weer bij bij elkaar  (foto: DAG)