Roda JC en Fortuna Sittard fuseren

Bart (BartUlft)

Roda JC en Fortuna Sittard zullen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaan fuseren. De stuurgroep, die verantwoordelijk was voor het onderzoek naar mogelijk- en onmogelijkheden, heeft een positief advies voor deze actie uitgegeven.

De besturen van zowel Roda JC als Fortuna Sittard hebben inmiddels laten weten positief tegenover een fusie te staan. Later vandaag zal men met een verklaring naar buiten treden.

Het personeel van Fortuna Sittard werd vanochtend, rond de klok van 10:00 uur, door directeur Hans Erkens geïnformeerd. Diverse bronnen binnen de club melden overigens dat een aantal ondernemers bereid is de nieuwe fusieclub financieel te steunen. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat, maar de begroting van de nieuwe ploeg zal tenminste twintig miljoen euro per jaar zijn.

De fans van Fortuna Sittard zijn het echter niet met de fusie eens en roepen mensen via de website Fortunahome.com op hun onvrede te uiten. "Laat uw ongenoegen heel duidelijk blijken. Bij de bestuurders, de beslissingmakers, bij de provincie, bij de media (die dit bewust niet eerder hebben verteld) en bij de zakelijke mensen die bewust hebben gekozen om onze club kapot te maken. Laat het ze gerust merken! Uiteraard alles binnen de grenzen van de wet."

De webmasters van Fortunahome.com, die onder fans van de Zuid-Limburgse club erg populair is, hebben gezegd een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van het indienen van een schadeclaim. "We zullen de club namelijk niet zonder slag of stoot om laten vallen."

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.