Van Basten blokkeert transfer Silva

Er is een klein relletje in Amsterdam. Ajax weigert namelijk om Bruno Silva naar AS Roma te laten gaan. Op dit moment is er geen basisplaats voor de verdediger, maar trainer Marco van Basten wil de speler ook niet laten gaan.

"AS Roma heeft een bod gedaan, maar dat werd geweigerd door Ajax, omdat ze hem alleen wilden verhuren tot het einde van het seizoen," liet Henk van Ginkel, zaakwaarnemer van Silva, aan De Volkskrant weten. "Roma wilde ook een optie tot koop in de overeenstemming laten opnemen. Met toestemming van Ajax hebben we er alles aan gedaan om een oplossing te vinden, maar het mocht niet baten."

Van Ginkel vervolgde met de woorden: "Doordat Van Basten hem ernaast heeft gezet, is zijn plek in de nationale ploeg in het geding en komt zijn deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika in gevaar."

Een jaar geleden maakte Silva de overgang van FC Groningen naar Ajax. In het seizoen 2007/2008 speelde de verdediger nog twaalf wedstrijden, maar daarna verloor hij zijn basisplaats. Tot nu toe speelde hij slechts zeven wedstrijden, waarvan hij er drie op de bank begon.