Verslaafd aan afkicken

Er bestaan een hoop saaie beroepen. Zo zijn er mensen die de hele dag golfballen uit prutslootjes halen, mensen die de hele dag azijn proeven en mensen die hagelslagglanzer zijn (ja, ze bestaan echt!). Toch zal zelfs een hagelslagglanzer medelijden hebben met de vrouw die elke dag hier op het station zit te vernikkelen van de kou, in een hokje waar informatie op staat. Nog nooit heb ik iemand iets aan haar zien vragen, nog nooit! En toch zit ze elke dag weer wezenloos voor zich uit te staren in de hoop dat de stationsomroeper een hartaanval krijgt.
‘Nog wat meegemaakt schat?’
‘Ja, er had zich een mug in mijn kantoor verschanst!’
‘Allemensen, wat een dag!’
Nee, dan kun je nog beter buschauffeur in Tilburg of boekhouder bij Philips worden, daar gebeurt tenminste nog wat. Maar het áller, állersaaiste beroep heeft de graveerder voor het Eurovisie Songfestival. Elke keer weer moet hij Nederland in de poedelprijs kerven. (Aangezien je wisselbekers mag houden na de derde ‘overwinning’, moet er ergens in ons land een enorme opslagloods zijn vol met poedelprijzen, maar waar?). Met lede ogen zal de arme beroepskrasser zondagavond het geplaybackte gejank hebben aangehoord. Want laten we wel wezen, het zijn niet eens subtoppers. Maar ja, De Middenmoters of De Laagvliegers bekt nou eenmaal niet zo lekker, dus noemen ze zich maar De Toppers. Zelden was een naam verder van de waarheid verwijderd. Ik zet al mijn geld op de laatste plaats.

Nou ja, figuurlijk dan, want gokken doe ik niet meer. Weliswaar zet ik elke week een paar duizend euro op verlies van Feyenoord, maar dat kun je toch bezwaarlijk gokken noemen. Heel lang ontkende ik verslaafd te zijn. Toen ik echter laatst met iemand voor 1000 euro wilde wedden dat ik niet gokverslaafd was, ging er toch een lampje branden. Gelukkig is er nu www.gokkenondercontrole.nl, de nieuwe site van Brijder verslavingszorg, die online hulp biedt bij gokproblemen. Er staat bijvoorbeeld uitgelegd dat je geld kunt verliezen. Toen ik tot dat inzicht kwam, ben ik direct gestopt. Op de site is verder te lezen dat deze onder meer voor bingoverslaafden is. Geen grapje! Dus de oudjes die hun hele pensioen er doorheen jassen op de bingoavond, hebben nu de mogelijkheid om hulp te krijgen via internet. Ze weten niet eens wat een computer is, laat staan internet, maar het gaat om het idee.
Ook kraslotverslaafden kunnen online hulp krijgen. Ik verzin het niet, het staat er echt! Er schijnen dus mensen te zijn die de hele dag lopen te krassen! Dat kunnen alleen maar Eurovisie-graveerders of NS-informanten zijn. Zouden er trouwens ook staatslotverslaafden zijn?

Nog mooier dan www.gokkenondercontrole.nl vind ik de site www.internetondercontrole.nl. Stop even met lezen, en laat het op je inwerken.....

Inderdaad, dit is een site die bedoeld is om internetverslaafden hulp te bieden. Dus iedere keer als de internetters beseffen verslavingsgedrag te vertonen, moeten ze snel hulp zoeken… op internet! De enige site waarbij het middel gelijk is aan het symptoom. Internetverslaafden hulp aanbieden op internet, dat is zoiets als de AA bijeen laten komen in een bierbrouwerij of gokverslaafden in een casino. Volgens de Brijder zijn de resultaten verbluffend te noemen. De internetverslaafden maken zeer veel gebruik van het hulpaanbod. Sommige zijn wel 8 uur per dag door de site aan het klikken. Kijk, dat zijn nou échte Toppers, daar bij de Brijder!