Sokkenroof waarschijnlijk verzonnen

De negenjarige jongen uit Helmond die afgelopen zaterdag onder dwang zijn fiets, schoenen en sokken moest afgeven aan twee jongens, heeft deze beroving waarschijnlijk uit zijn duim gezogen. Dit is het ‘zeer sterke vermoeden’ van de politie na een zeer uitgebreid onderzoek. Met name een gedetailleerde getuigenverklaring wijst in deze richting. De verdachte die is aangehouden, beschikt over een ijzersterk alibi. Hierop is de knul met de nieuwe feiten geconfronteerd.

Vooralsnog komt de politie tot de conclusie dat de beroving waarschijnlijk nooit heeft plaats gevonden. Desondanks gaat het onderzoek nog gewoon door. Een woordvoerder van de politie beaamt dat het ongebruikelijk is om in dit stadium van het onderzoek al twijfels naar buiten te brengen. Dat de politie het nu toch gedaan heeft, komt omdat de beroving van een negenjarige een ‘grote impact’ heeft. Ook zijn er de laatste tijd nogal wat overvallen en vernielingen geweest in Helmond. Om de inwoners niet al te ongerust te maken, heeft de politie gekozen voor meer openheid.

Volgens zijn ouders is het jongetje erg overstuur. Hij kwam thuis met het verhaal dat hij bij het voetbalveld aan de Kaldersedijk in de wijk Brandevoort door twee jongens gedwongen werd om zijn fiets, schoenen en sokken af te geven. Hierna is hij op blote voeten naar huis gegaan. Zijn familie wil publiciteit liever vermijden.

Deze beroving was gisteren het gesprek van de dag in de nieuwbouwwijk. Buurtbewoners reageerden geschrokken. Het veld wordt regelmatig gebruikt door spelende kinderen aldus ouders uit de buurt. Zij hebben er nooit bij stilgestaan dat het terrein, ondanks dat het wat afgelegen ligt, onveilig zou kunnen zijn. Er staan een paar huizen met goed zicht op het sportcomplex, en er lopen regelmatig mensen rond die hun hond uitlaten.

Met dank aan fokkefokkema voor de submit