FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 januari 2009

[Lakeside] Wisselende prestaties Nederlanders

Tijdens de eerste ronde van de WK BDO Darts in Frimley Green hebben de Nederlanders wisselend gepresteerd. Er kwamen dit weekend vijf Nederlanders in actie.

Zaterdag kwam in het mannentoernooi Edwin Max in actie. Hij trof in de eerste ronde de Pool Ratasjski. De als achtste geplaatste Max had een lastige kluif aan zijn opponent, maar wist hem wel te verslaan met 3-2.

Zondag kwam de tweede Nederlander in actie. Willy van de Wiel trad aan tegen de als tweede geplaatste Mark Webster. De 24-jarige Welshman, winnaar van vorig jaar, wist onze landgenoot met 3-0 aan de kant te schuiven. Maandag komt er nog een landgenoot in actie. Joey ten Berge neemt het dan op tegen de als elfde geplaatste Martin Atkins

In het vrouwentoernooi kwam zaterdag Karin Krappen in actie. Onze landgenote, als vierde geplaatst, moest tegen de Schotse Anne Kirk. Krappen wist met 2-1 te winnen en stoomde daardoor naar de halve finales. In deze halve finale treft ze de als eerste geplaatste Trina Gulliver.

Zondag kwamen er nog drie Nederlandse dames in actie. De als tweede geplaatste Francisca Hoenselaar wist haar landgenote Carla Molema met 2-0 te verslaan, terwijl Rilana Erades de als derde geplaatste Julie Gore met 2-1 aan de kant schoof. Erades en Hoenselaar spelen donderdag tegen elkaar tijdens de halve finales.

Schaatsen: Dag 2 NK Sprint

Vandaag werd in ijshal Kardinge in Groningen de tweede dag van het NK Sprint verreden. De dames en heren schaatsten net als gisteren een 500 meter en een 1.000 meter. De klassementsleiders van gisteren gaven de leiding niet meer uit handen, waardoor Stefan Groothuis en Margot Boer de nieuwe Nederlandse sprintkampioenen zijn.

Heren

Jan Smeekens won de eerste 500 meter vandaag. Hij pakte het baanrecord, dat hem gisteren door Groothuis werd ontnomen, terug in 35,84. Simon Kuipers, die niet geheel fit was, reed in 36,01 naar de tweede tijd, terwijl Mark Tuitert derde werd in 36,02. Op de 1.000 meter had Groothuis weinig meer te verliezen. Hij wilde echter nog wel laten zien wat hij waard was en won, in 1:10.12. In het klassement bleef hij Erben Wennemars en Mark Tuitert ruim voor. Op de laatste afstand werd Tuitert tweede voor Wennemars.

Voor Groothuis was het na 2006 zijn tweede titel op het NK Sprint. "Ik reed hier vier sterkte afstanden," aldus de winnaar. "Dat ga ik ook bij de WK doen." Hij roemde hierbij vooral zijn vooruitgang op de 500 meter.

Eindstand in het klassement

#SchaatserTotaal
1Stefan Groothuis142.150
2Erben Wennemars143.265
3Mark Tuitert143.380
4Jan Bos143.460
5Simon Kuipers144.020

 

Dames

Bij de dames ging de winst op de 500 meter naar Annette Gerritsen. Zij werd gisteren gediskwalificeerd maar mocht gisteren de 1.000 meter en vandaag de 500 meter rijden. De jonge schaatsster van de DSB-ploeg verbeterde het baanrecord en won in 39,04. Margot Boer haalde de tweede plaats, Thijsje Oenema werd knap derde. Op de laatste afstand was Marrit Leenstra de snelste, zij won in 1:19.17. Margot Boer werd weer tweede, en won hiermee de titel. 

Eindstand in het klassement:

#SchaatssterTotaal
1Margot Boer158.735
2Natasja Bruintjes159.740
3Laurine van Riessen160.515
4Marrit Leenstra160.605
5Paulien van Deutekom161.270

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Sneeuw in oostelijk Nederland

De sneeuw die het KNMI voorspelde, valt sinds vanavond half tien in delen van oost-Nederland. Het leidde vanavond nog niet tot problemen, meldde het Korps Landelijke Politiediensten KLPD.

Volgens een zegsman van het KNMI sneeuwt het in oostelijk Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en noord-Limburg. Verwacht wordt dat het daar de komende uren gestaag blijf sneeuwen. Waar het niet sneeuwt, wordt het juist een heldere, koude nacht waarin het enkele graden kan vriezen.

Onder de denkbeeldige lijn Rotterdam-Utrecht-Enschede sneeuwt het, maar ook daarboven is het morgenochtend dus oppassen geblazen op de weg, waarschuwt het KNMI. De ANWB waarschuwde vandaag eerder al voor een zwaardere ochtendspits, omdat gladheid en sneeuw een vlotte doorstroming van het verkeer zullen bemoeilijken.

Exorcist: Duivel zit achter financiële crisis

Satan zit achter de financiële crisis en de recessie in de wereld. Hij fluistert de beslissers op de financiële markten verkeerde beslissingen in om tweedracht en verwarring te zaaien.

Dit zegt de prominente Italiaanse priester Gabriele Amorth, zo meldde persbureau ANSA vandaag. Amorth (83) is officieel exorcist van het bisdom Rome en oprichter en erevoorzitter van de Internationale Vereniging van Exorcisten.

"Als het komt tot verdeeldheid, verwarring, crisis, is de Grote Verleider altijd aanwezig", aldus Amorth. "Hij lacht in zijn vuistje." De verwijdering en ruzie tussen mensen die door de financiële crisis ontstaan, zijn "precies wat Satan wil".

Wapenaar onder het mes vanwege hernia

De komst van een nieuwe doelman bij Sparta Rotterdam lijkt noodzakelijk. De Kasteelclub moet het namelijk enkele weken stellen zonder keeper Harald Wapenaar.

De 38-jarige doelman moet volgens RTV Rijnmond om van zijn hernia af te komen een operatie ondergaan, waarna hij drie weken uit de roulatie zal zijn. Met enkel Cor Varkevisser als vervanger, zullen de Spartanen moeten uitkijken naar een andere keeper.

Peter Mollez zou in beeld zijn bij Sparta, maar ook bij enkele andere clubs uit de Eredivisie. Door een aflopend contract van Mollez is het volgende rijtje clubs geïnteresseerd: De Graafschap, FC Den Bosch, Cercle Brugge en FCV Dender.

Blundell: "Räikkönen grote titelfavoriet"

Volgens oud-Formule 1-coureur Mark Blundell zal Ferrari-coureur Kimi Räikkönen dit jaar sterk terugkomen. De Fin kende in 2008 een moeilijk seizoen, maar voor Blundell is dat geen beletsel om te zeggen dat Räikkönen dit jaar de titel zal behalen.

"Misschien heb ik het wel helemaal mis, maar om de een of andere reden verwacht ik dat Kimi sterker dan ooit zal zijn", aldus Blundell tegen Crash.net. "Ik zet mijn geld dan ook op hem. We moeten natuurlijk nog wel afwachten wat er in de wintertests zal gebeuren, dus misschien verander ik mijn voorspelling nog wel!"

De voormalig coureur van Tyrell en McLaren noemt ook Lewis Hamilton als een van de grote titelfavorieten. "Het hangt natuurlijk allemaal af van de auto die McLaren-Mercedes hem levert, maar als het daar goed mee zit, kan Lewis de titel weer winnen."

Fred Rutten zet tweetal terug naar Schalke-B

Schalke 04-trainer Fred Rutten heeft het nieuwe kalenderjaar op een minder leuke manier laten beginnen voor Albert Streit en Peter Løvenkrands. Het tweetal is teruggezet naar de B-ploeg van Schalke.

Rutten deed voor de winterstop bijna nooit een beroep op het duo. De trainer wil af van overbodige krachten en veroordeeld Streit en Løvenkrands tot wedstrijden in het tweede elftal van Schalke.

"Het besluit is genomen op sportieve gronden", zegt manager Andreas Müller. "Beiden hebben in het verleden aangegeven Schalke graag te willen verlaten. We kunnen alleen spelers gebruiken die zich volledig op Schalke richten, de concurrentie aangaan en niet met hun gedachten ergens anders zijn."

Eerder deze winterstop werd het contract met Gustavo Varela per direct ontbonden. De Uruguayaan kampte met veel blessures. "Voor beide partijen is dit het beste", zegt Müller.

Boukhari maakt het seizoen af bij NAC Breda

Nourdin Boukhari maakt het seizoen af bij NAC Breda. Na een mislukt avontuur in Saudi-Arabië zat hij zonder club en trainde hij mee bij de club uit Breda.

Boukhari verruilde afgelopen zomer Sparta voor het Saudische Al-Ittihad. Maandenlang ontving hij geen salaris van zijn werkgever waardoor hij transfervrij kon vertrekken. Eerder kwam Boukhari al uit voor de Parel van het Zuiden. In het seizoen 2003/2004 scoorde hij vijf keer in 28 wedstrijden.

Maandag reist de selectie van Robert Maaskant af naar Malaga om op trainingskamp te gaan. Boukhari reist mee. Anthony Lurling zal het trainingkamp niet mee kunnen maken. Hij heeft nog te veel last van zijn buikwand.

'Scientology hielp Tom Cruise leren lezen'

In een interview met de Spaanse krant ABC vandaag, verklaart Tom Cruise dat hij toen hij in 1980 zijn school verliet niet goed kon lezen en schrijven. Hij noemt zichzelf destijds "functioneel analfabeet" omdat hij dyslexie heeft.

Cruise zegt dat hij toch goed heeft kunnen leren lezen en schrijven dankzij de methodes van de Scientology kerk. Volgens deze stroming kunnen mensen hun geest verruimen door wetenschap en techniek en zo problemen oplossen. De Scientology kerk is omstreden in veel landen en heeft 10 miljoen aanhangers.

Darts: Taylor klopt Van Barneveld in finale

Phil Taylor is wereldkampioen darts bij de profbond PDC geworden. In de finale was hij met 7-1 veel te sterk voor Raymond van Barneveld.

Het was Taylor die het best aan de wedstrijd begon, hij brak Van Barneveld direct in de eerste leg. De Brit was meteen op stoom en won de eerste set met 3-0. In de tweede set had Van Barneveld duidelijk moeite met zijn dubbels. Hij slaagde er daardoor niet in Taylor te breken en verloor ook de legs die hij zelf begon. Hierdoor ging ook deze set met 3-0 naar Taylor.

In de derde set won 'Barney' eindelijk zijn eerste leg dankzij een 110 finish. Omdat in de beslissende vijfde leg Taylor drie pijlen op de dubbel mistte kon van Barneveld zijn eigen leg behouden terugkomen tot 2-1 in sets. In de vierde set wonnen beide spelers de legs die ze begonnen, waardoor Taylor de set met 3-2 won en zo op 3-1 kwam. De daaropvolgende set werd Taylor voor het eerst gebroken. Omdat Van Barneveld daarna tweemaal werd gebroken ging ook deze set met 3-2 naar Taylor, die daarmee op een 4-1 voorsprong kwam. Van Barneveld deed het bepaald niet slecht met een driepijl gemiddelde van 101 na vijf sets, maar kwam niet in de buurt van he ongelooflijk hoge gemiddelde van Taylor, 109.

De zesde set mocht Taylor beginnen, en omdat ook in deze set beide spelers de legs wonnen die ze begonnen ging de set met 3-2 naar de Engelsman, die daarmee op een 5-1 voorsprong kwam. In de daaropvolgende set mistte Van Barneveld op 40 drie pijlen op de dubbel en werd daardoor gebroken. Taylor behield zijn eigen legs en won die set met 3-1. het werd daardoor 6-1. Ook in de laatste set wonnen zowel Taylor als Van Barneveld de legs die ze begonnen. Aangezien Taylor deze set mocht beginnen won hij de set met 3-2 en bepaalde hiermee de eindstand op 7-1.

Hiermee pakt Phil Taylor de wereldtitel en het hoogste gemiddelde ooit in een finale. Over de gehele partij gooide hij een gemiddelde van 109. Van Barneveld gooide over gehelde partij gezien nog goed met een gemiddelde van boven de 100, maar was geen partij de superieure Taylor.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[PDC] Taylor klopt Van Barneveld

Phil Taylor is wereldkampioen darts bij de profbond PDC geworden. In de finale was hij met 7-1 veel te sterk voor Raymond van Barneveld.

Het was Taylor die het best aan de wedstrijd begon, hij brak Van Barneveld direct in de eerste leg. De Brit was meteen op stoom en won de eerste set met 3-0. In de tweede set had Van Barneveld duidelijk moeite met zijn dubbels. Hij slaagde er daardoor niet in Taylor te breken en verloor ook de legs die hij zelf begon. Hierdoor ging ook deze set met 3-0 naar Taylor.

In de derde set won 'Barney' eindelijk zijn eerste leg dankzij een 110 finish. Omdat in de beslissende vijfde leg Taylor drie pijlen op de dubbel mistte kon van Barneveld zijn eigen leg behouden terugkomen tot 2-1 in sets. In de vierde set wonnen beide spelers de legs die ze begonnen, waardoor Taylor de set met 3-2 won en zo op 3-1 kwam. De daaropvolgende set werd Taylor voor het eerst gebroken. Omdat Van Barneveld daarna tweemaal werd gebroken ging ook deze set met 3-2 naar Taylor, die daarmee op een 4-1 voorsprong kwam. Van Barneveld deed het bepaald niet slecht met een driepijl gemiddelde van 101 na vijf sets, maar kwam niet in de buurt van he ongelooflijk hoge gemiddelde van Taylor, 109.

De zesde set mocht Taylor beginnen, en omdat ook in deze set beide spelers de legs wonnen die ze begonnen ging de set met 3-2 naar de Engelsman, die daarmee op een 5-1 voorsprong kwam. In de daaropvolgende set mistte Van Barneveld op 40 drie pijlen op de dubbel en werd daardoor gebroken. Taylor behield zijn eigen legs en won die set met 3-1. het werd daardoor 6-1. Ook in de laatste set wonnen zowel Taylor als Van Barneveld de legs die ze begonnen. Aangezien Taylor deze set mocht beginnen won hij de set met 3-2 en bepaalde hiermee de eindstand op 7-1.

Hiermee pakt Phil Taylor de wereldtitel en het hoogste gemiddelde ooit in een finale. Over de gehele partij gooide hij een gemiddelde van 109. Van Barneveld gooide over gehelde partij gezien nog goed met een gemiddelde van boven de 100, maar was geen partij de superieure Taylor.

Gym weigert moslima met hoofddoek

Een Rotterdamse sportschool heeft een Schiedamse moslima toegang tot de trainingsruimte geweigerd omdat zij een hoofddoek draagt. De vrouw in kwestie doet nu aangifte tegen de sportschool, omdat ze het hoofddoekverbod discriminerend vindt. De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft inmiddels laten weten het probleem aan te gaan kaarten bij de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Karima Bouhannouch (27), de vrouw die de toegang geweigerd werd, is van mening dat zij sterk staat in een zaak tegen de sportschool. "Er zijn al diverse uitspraken gedaan door de CGB over dit onderwerp. Deze landelijk opererende sportschool heeft een algemeen beleid om geen enkel kledingstuk op je hoofd toe te staan. Dus ook de bandana die ik als alternatief wilde dragen mocht niet", aldus Bouhannouch.

In een brief aan Bouhannouch heeft de CGB laten weten dat de sportschoolketen in Dordrecht en Den Bosch al op de vingers is getikt wegens een zelfde klacht. Bouhannouch vindt een andere sportschool zoeken of het haar los dragen geen goede oplossing. "Ik wil een hoofddoek dragen vanwege mijn geloof", laat ze weten. Het fitnesscentrum dat Bouhannouch weigerde was niet bereikbaar voor commentaar.

Gratis condooms voor Brazilianen

De Braziliaanse regering gaat 1,2 miljard condooms uitdelen onder de bevolking van dat land. Daarnaast zullen er dit jaar zeventig miljoen gratis doosjes anticonceptiepillen en een half miljoen gratis morning-afterpillen worden verspreid.

Het programma in de strijd tegen ongewenste zwangerschappen, aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen van de Braziliaanse regering is de grootste ooit in zijn soort. Ook hoopt Brazilië met dit programma het aantal abortussen terug te brengen, laat het ministerie van Volksgezondheid van Brazilië weten.

Chaos in ziekenhuizen Gazastrook

In de ziekenhuizen in de Gazastrook heerst chaos. Artsen en verplegers kunnen de stroom gewonden amper aan, zo zeiden ooggetuigen tegen de nieuwszender al-Jazeera.

De voorraden medicijnen raken op. In grote delen van Gaza is de elektriciteit uitgevallen en zijn er geen onderdelen beschikbaar om kapotte generatoren te repareren.

Kinderen en bejaarden en de rest van de bevolking voelen zich nergens meer veilig. "Ik heb zoiets nooit eerder gezien", aldus een gepensioneerde arts telefonisch vanuit een ziekenhuis in de Gazastrook.

Van de regen in de drup.  (foto: ANP)

IJsduik kost Brabander het leven

Bij een ongeluk onder het ijs van het Eindhovens kanaal bij Nuenen is gistermorgen een duiker om het leven gekomen. Dit heeft de politie vandaag laten weten.

De duiker, een 54-jarige man uit Best, was volgens de politie met een zogenoemde ijsduik bezig. Bij een ijsduik gaan de duikers door een gat in het ijs naar beneden en houden zij via een lijn verbinding met het gat.

Na het ongeval is de duiker met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Er is een politieonderzoek gaande naar de toedracht van het ongeluk in het kanaal aan de Heikrekel

[Dakar] Uitslag Etappe 2

De tweede etappe van de Dakar Rally in Zuid-Amerika voerde de coureurs van Santa Rosa de la Pampa naar Puerto Madryn. De 837 kilomter lange etappe kende een speciale proef van 237 kilometer. Bij de motoren was Frans Verhoeven de snelste, terwijl Gerard de Rooy bij de vrachtwagens won.

De winnaar van de eerste etappe Mark Coma begon de tweede etappe goed en bij CP2 lag hij twee minuten voor op de eerste achtervolger. Echter problemen met de radiateur wierpen de Spanjaard terug, waarna Verhoeven met de winst er vandoor kon gaan. De Nederlander won zijn eerste klassementsproef ooit in de Dakar Rally. Achter hem eindigde Cyril Despres als tweede, nog voor David Fretigne. Opvallend was ook de prestatie van Teus Visser die vandaag zesde werd met zijn KTM.

In het klassement blijft Coma de leider. Hij wordt op dertien minuten gevolgd door Verhoeven. Fretigne staat inmiddels op de derde plaats. Ebert Dollevoet is inmiddels uitgevallen, nadat hij in de eerste etappe bij een val zijn schouder uit de kom heeft gehad en hierdoor een startverbod opgelegd heeft gekregen. Bij de quads won wederom Christophe Declerck. De Fransman verstevigde zijn leiding in het klassement in een etappe waarin Alex Brusselers een zevende plaats wist te behalen.

Bij de auto's is vandaag de strijd tussen Volkswagen en Mitsubishi begonnen. Dit ging zonder tweevoudig winnaar Hiroshi Masuoka die uitviel met een kapotte motor. VW-rijder Carlos Sainz bleef in een tijd van iets meer dan twee uur Stefan Peterhansel en Giniel de Villiers voor. De winnaar van gisteren Nasser Saleh Al Attiyah maakte een navigatiefout, waarna Sainz kon winnen. Beste Nederlander was Peter van Merksteijn op een negentiende plaats.

In het klassement staat Sainz nu eerste met een voorsprong van twee minuten op De Villiers en Peterhansel. Al Attiyah staat nu vierde, terwijl het beste Nederlandse team dat van Van Merksteijn op een dertiende plaats is. Voor het team van Van Deijne is het hopen dat zij hun assistentietruck kunnen gebruiken, want deze crashte in de eerste etappe zwaar na een klapband.

Bij de vrachtwagens was er vandaag succes voor Gerard de Rooy. De GINAF-rijder bleef Firdaus Kabirov en Marcel van Vliet voor in een etappe die door hemzelf werd omschreven als een niet zo leuke en vooral stoffige dag. Hans Stacey kende wederom problemen met zijn MAN en verloor nogmaals een half uur. In het klassement staat De Rooy nu op de eerste plaats met bijna vier minuten voorsprong op Kabirov en meer dan 8 minuten op Van Vliet.


Uitslag Etappe 2

Motoren

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1 015 VerhoevenKTM 02:14:48
2 001 DepresKTM02:15:29 + 00:00:41
3 012 FretigneYamaha02:15:52 + 00:01:04
4 009 ViladomsKTM02:16:21 + 00:01:33
5 026 StreetKTM02:16:39 + 00:01:51

Quads

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1258 DeclerckYamaha02:55:58
2255 DeltrieuPolaris02:58:38 + 00:02:40
3262 SonikYamaha02:59:21 + 00:03:23
4254 GonzalezYamaha03:10:59 + 00:15:01
5270 HendersonSuzuki03:14:58 + 00:19:00

Auto's

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1301Sainz/PerinVolkswagen01:56:14
2300Peterhansel/CottretMitsubishi01:57:28 + 00:01:14
3305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen01:58:10 + 00:01:56
4304Roma/Cruz SenraMitsubishi01:59:02 + 00:02:48
5303Alphand/PicardMitsubishi02:00:08 + 00:03:54

Vrachtwagens

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF02:21:42
2506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz02:23:42 + 00:02:00
3509Van Vliet/Vaanholt/Van VeenendaalGINAF02:30:20 + 00:08:38
4501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz02:31:04 + 00:09:22
5508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz02:41:28 + 00:19:46


Klassement na etappe 2

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1002 ComaKTM 05:13:32
2015 VerhoevenKTM 05:27:19 + 00:13:47
3012 FretigneYamaha05:30:23 + 00:16:51
4010 CzachorKTM 05:31:13 + 00:17:41
5026 StreetKTM 05:35:18 + 00:21:46

Quads

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1258 DeclerckYamaha06:56:14
2262 SonikYamaha07:20:51 + 00:24:37
3255 DeltrieuPolaris07:26:49 + 00:30:35
4250 MachachekYamaha07:28:48 + 00:32:34
5270 HendersonSuzuki07:31:04 + 00:34:50

Auto's

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1301Sainz/PerinVolkswagen04:34:46
2305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen04:37:05 + 00:02:19
3300Peterhansel/CottretMitsubishi04:38:37 + 00:03:51
4302Al Attiyah/ThornerBMW04:39:01 + 00:04:15
5304Roma/Cruz SenraMitsubishi04:40:28 + 00:05:42

Vrachtwagens

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1505De Rooy/Colsoul/Van MelisGINAF05:36:51
2506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz05:40:49 + 00:03:58
3509Van Vliet/Vaanholt/Van VeenendaalGINAF05:45:27 + 00:08:36
4501Chagin/Savostin/NikolaevKamaz05:49:43 + 00:12:52
5508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz05:56:57 + 00:20:06


Etappe 3 Puerto Madryn - Jacobacci

De derde etappe voert de coureurs van Puetro Madryn naar Jacobacci over 694 kilometer, waarvan 616 kilometer speciale proef is. De route gaat door heuvelachtig terrein en bestaat voornamelijk uit gravelachtig terrein.

Details Xbox 360-patch voor Saints Row 2 bekend

Er waren een paar problemen met Saints Row 2 voor de Xbox 360. Ontwikkelaar Volition Inc. heeft daarom de handen ineengeslagen en hard gewerkt aan een patch. Deze patch zal de volgende verbeteringen bevatten:

Problemen met coöpmissies en Achievements worden verholpen.
Bescherming tegen schijfleesfouten. Dit zou crashes moeten voorkomen.
Spelers kunnen niet meer de 'Friendly Fire'-functie veranderen tijdens het 'Cat & Mouse'-speltype.
Spelers kunnen niet meer in het wapenmenu komen tijdens de 'Demolition Derby'-activiteit, inclusief alle speciale Derbies.
Het probleem waarbij aanvalshelikopters geen raketten op je afvuren tijdens missies is verholpen.
In multiplayer zijn de 'Pipe Bombs' weggehaald van de standaard wapenuitrusting waarmee je een game begint.
De standaard tijdslimiet voor 'Team Gangsta Brawl' verandert van vijf minuten met 25 kills, naar tien minuten met 50 kills.
Spelers die respawnen zijn vijf seconden lang onschendbaar. Als de speler in die tijd een aanval uitvoert, verdwijnt de onschendbaarheid.

De patch ligt bij Microsoft voor certificering. Een exacte releasedatum kunnen we je dan ook nog niet geven.

Nieuwe Avatarkleding nu beschikbaar

Het is Nieuwjaar en daarom (of om andere redenen) heeft Microsoft weer wat Avatar-kleren voor ons beschikbaar gesteld. Uiteraard is de kleding gratis en zal permanent beschikbaar zijn.

Voor de heren onder ons zijn de volgende artikelen te gebruiken:
Pixel Art Hoodie
Rave Baseball Cap
Dark Purple Jeans
Green Skinny Fit Jeans
Pink Sweat Bands

De dames hebben keuze uit:
Green Chunky Ring
Red Chunky Ring
Yellow Fingerless Gloves
Blue Fingerless Gloves
Chunky Beaded Bracelet
Day-glo Zebra Print Pumps
Rave Baseball Cap

Om snel te kunnen zien wat er allemaal nieuw is, kun je het beste kijken naar de gouden sterren, die geven namelijk aan wat er nieuw is sinds de laatste keer dat je ingelogd bent geweest in de Avatar-editor.

Bill Richardson trekt zich terug als minister

Bill Richardson trekt zich terug als minister van Handel in het nieuwe kabinet van de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama. Dat meldde het Amerikaanse televisiestation NBC.

De gouverneur van New Mexico trekt zich terug hangende een onderzoek naar een bedrijf waarmee zijn staat zaken heeft gedaan. Richardson ontkent iets fout te hebben gedaan en blijft aan als gouverneur. Hij treedt terug omdat door de kwestie zijn benoeming als minister van Handel te lang zou moeten worden uitgesteld.

Wennemars grijpt eindelijk raak

Erben Wennemars heeft zich voor het eerst in bijna twee jaar weer geplaatst voor een groot internationaal toernooi. Hij eindigde vandaag op het NK sprint als tweede.

Vorige week eindigde Wennemars nog als vijfde op het NK allround, wat niet genoeg was voor plaatsing voor het EK. Dit weekend hield hij zich tussen de sprinters wel goed staande. Sinds 2006 fungeerde hij minstens vijfmaal als reserve op de Olympische Spelen, EK allround, WK sprint en WK afstanden. "En als Erben Wennemars reserve is, wordt nooit iemand ziek," merkte de sprinter/allrounder.

"Nu mag ik eindelijk weer een kampioenschap rijden en laten zien hoe goed ik ben," aldus Wennemars na afloop. "Ach, volgens mij was die tien kilometer helemaal niet slecht voor me. Natuurlijk nam ik een risicootje, maar achteraf bleek het een goede prikkel te zijn geweest." De afgelopen week was Wennemars vooral bezig de vermoeidheid uit zijn lichaam te krijgen en met succes. Hij eindigde vandaag, tot verbazing van velen, achter Stefan Groothuis als tweede op het NK. "Dit is toch wel een opluchting. Dat het er eindelijk uit komt. Op naar Moskou."

Weer stroomstoring in Groningen

Een groot deel van de stad Groningen heeft vanmiddag zonder stroom gezeten. Er kwamen aan het einde van de middag onder meer meldingen uit de binnenstad, het Oosterpark, Selwerd, Paddepoel en de Korrewegwijk. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Essent was een grote trafo in een van de voedingsstations uitgevallen. "Er zat ergens een storing in die we niet zo snel konden ontdekken en daarom hebben we de verbinding snel overgezet op een ander station."

FOK!kers meldden dat even nadat de storing verholpen was, de stroom weer uitviel. In ieder geval in de wijk Selwerd was de spanning weer even weg. Afgelopen vrijdag werd Groningen ook al getroffen door een stroomstoring.

Z-Korea wil vingerafdruk en foto van toeristen

De Zuid Koreaanse overheid is van plan vingerafdrukken af te nemen en foto’s te maken van alle buitenlandse toeristen vanaf 2010. Hiermee wordt Zuid Korea het derde land, na de V.S. en Japan, dat dit gaat doen.

Tot 2003 nam Seoul de vingerafdrukken af van buitenlanders die van plan waren om langer dan één jaar in het land te blijven, maar hiermee werd gestopt omdat de mensenrechten op die manier werden geschonden, volgens critici. De afgenomen vingerafdrukken werden echter wel tot op heden bewaard. "Het zou kunnen dat we worden aangeklaagd voor het schenden van mensenrechten door dit plan, maar het is een wereldwijde trend om het monitoren van buitenlanders te intensiveren vanwege mogelijke terroristische aanslagen", aldus een woordvoerder van de overheid.

Tegelijkertijd heeft de overheid aangekondigd het toerisme in het land te bevorderen. In oktober zijn 2010 tot 2012 omgedoopt tot de "Visit Korea" jaren, in de hoop tien miljoen buitenlandse toeristen aan te trekken. Volgens de nationale toerisme organisatie zullen de vingerafdrukken en foto’s wel enig effect hebben op het aantal toeristen.

Ambulancebroeders krijgen nu ook eens waardering

Ambulancemedewerkers hebben regelmatig te maken met agressie, maar nu hebben ze ook een groot teken van waardering gekregen. Ziekenbroeders Ron Sitek en Ray Flu wonnen zondag de door de Amsterdamse krant Het Parool georganiseerde verkiezing Amsterdammer van het Jaar.

"Zij staan symbool voor al het Amsterdamse ambulancepersoneel, dat voortdurend paraat staat voor mensen in nood, en dat werk ongestoord moet kunnen doen", aldus Het Parool.

Sitek was in september nog betrokken bij een incident in Amsterdam-West. Toen ziekenbroeders na een steekpartij het slachtoffer wilden helpen, werden zij door omstanders bedreigd. Daarop legde een deel van de ambulancemedewerkers in Amsterdam het werk enige tijd neer.

Het Parool organiseert elk jaar de verkiezing Amsterdammer van het Jaar. Het publiek kon dit keer zijn stem uitbrengen op tien genomineerden.

Man opgepakt om valse aangifte na dollemansrit

Een man uit het Limburgse Oirsbeek (22) is afgelopen nacht door de politie aangehouden, nadat hij aangifte kwam doen van diefstal van zijn auto. Even voor de aangifte hadden agenten de wagen nog wild rond zien rijden in Oirsbeek en zij vonden het verhaal van de man niet geloofwaardig klinken, aldus de politie vandaag.

Gisterenavond rond 21.45 uur trok de auto de aandacht van agenten toen deze met hoge snelheid reed. Agenten zetten hierop de achtervolging in en merkten op dat de bestuurder tegen een geparkeerde auto in de Lindenlaan reed. De bestuurder negeerde het stopteken van de agenten en reed met zestig kilometer per uur door een wijk waar dertig kilometer per uur is toegestaan.

Nadat de bestuurder in de Populierenlaan opnieuw tegen een geparkeerde auto reed staakten de agenten hun poging om de wagen te laten stoppen, waarop ze naar de woning van de eigenaar van de auto gingen. Hier bleek niemand thuis te zijn. Enkele minuten later meldde een getuige dat de auto zich in de Raadhuisstraat klem had gereden en dat de twee inzittenden waren gevlucht. Ook hierbij bleek een voertuig te zijn geraakt. Daarnaast was de auto ook nog tegen een lantaarnpaal gereden en had de bestuurder een gevel geraakt toen hij achteruit wilde rijden.

Opnieuw bij de woning van de eigenaar van de auto aangekomen, bleek de garage behorende bij de woning open te staan. Een raam op de eerste verdieping stond nu ook open. De auto waarmee gereden was bleek geschorst en onverzekerd.

Midden in de nacht kwam de eigenaar van de auto vervolgens aangifte van diefstal doen bij de politie. De politie achtte het verhaal van de man echter niet geloofwaardig na de reeks gebeurtenissen van eerder die nacht. De man is opgepakt en wordt verdacht van het doen van valse aangifte. De politie onderzoekt ook of de man verantwoordelijk is voor de dollemansrit waarbij verschillende aanrijdingen plaats hebben gevonden.

Eigenaar uitgebrande Thaise disco aangeklaagd

De eigenaar van de Thaise nachtclub, Wisuth Setsawat, waar op oudejaarsavond een grote brand uitbrak zal strafrechtelijk worden vervolgd. De politie maakte dit vandaag bekend.

Setsawat was de belangrijkste aandeelhouder van club Santika. Volgens de BBC heeft hij op televisie huilend zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers. De brand kostte 62 mensen het leven en er vielen meer dan tweehonderd gewonden bij de brand. De brand zou zijn ontstaan nadat er binnen vuurwerk werd afgestoken.

Zwinderen schrikt van vondst dode vrouw

Langs het kanaal Coevorden-Zwinderen is gisteren het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden, aldus de politie vandaag. Het lichaam werd gisteren rond het middaguur onderaan de wal van het kanaal door een boer gevonden. De politie heeft gisteren tot diep in de avond onderzoek verricht langs het kanaal.

Om het onderzoek goed uit te kunnen voeren heeft de politie gisteren beide wegen langs het kanaal af moeten sluiten. Volgens een woordvoerder mag hieruit echter niet afgeleid worden dat de politie een misdrijf vermoedt. "Dat zijn we nu juist aan het uitzoeken", aldus de woordvoerder.

Vanochtend vroeg was het al erg druk aan de Burgemeester Legroweg in het Drentse Zwinderen (tussen Emmen en Hoogeveen), de weg waarlangs het lichaam is gevonden. Op de anders zo rustige weg rijden automobilisten nu af en aan. Mensen die langs het kanaal wonen zeggen erg geschrokken te zijn van de vondst. "Bizar. Wij waren gisteren op nieuwjaarsvisite, maar werden meteen door de buren op de hoogte gesteld van het voorval", aldus een vrouw.

Ook vandaag houden de ruim 200 inwoners van het dorp elkaar zo veel mogelijk op de hoogte, hoewel er weinig nieuws te vertellen is. "Iedereen vraagt zich af wat er nu precies is gebeurd. Je schrikt ervan, omdat je zoiets niet hier verwacht." De boer die het lichaam vond, wil hier niets over vertellen en verwijst iedereen door naar de politie.

Gisteren werd er al wel geschaatst op het kanaal, terwijl het ijs nog niet erg betrouwbaar lijkt. Mensen uit de buurt weten te vertellen dat het gevonden lichaam in ieder geval niet van een schaatser is, maar gaan uit van een lijk dat gedumpt is langs het kanaal. "Hoewel dat ook wel weer vreemd is. Want wie doet zoiets nu ter hoogte van twee boerderijen", vraagt een vrouw uit de buurt zich af terwijl zij de hond uitlaat.

Met dank aan MoJaKy voor de submit.

Eerste Telegraaf op tabloidformaat

Met een grote foto van zwaarbewapende Israëlische militairen op de voorpagina is de Telegraaf vandaag voor het eerst op tabloidformaat verschenen. De eerste compacte zondagskrant telt 40 bladzijden en een bijgevoegd katern: Mooi&Fit.

De krant wil met de compacte zondageditie ervaring opdoen en adverteerders trekken, vertelde directeur Frank Volmer eind vorig jaar. Als bijkomend voordeel voor de lezers noemde hij "dat ze wat ruimte overhouden in bed als ze de krant daar lezen.”

Doordeweeks blijft de Telegraaf uitkomen op het vertrouwde ‘broadsheetformaat’. Het tabloidformaat heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt in de Nederlandse dagbladpers. Alle regionale kranten van uitgever Wegener verschijnen sinds begin 2007 op het kleine formaat. Van de landelijke dagbladen komen het AD, Trouw en NRC Next uit op tabloid. De Volkskrant en NRC Handelsblad verschijnen net als de Telegraaf nog altijd op groot formaat.

Ophef op Texel over traditionele vreugdevuren

Het zou weleens over kunnen zijn met de Meierblis, de folkloristische vreugdevuren op Texel. De milieupolitie heeft afgelopen jaar zo scherp gecontroleerd dat zowel bewoners als gemeente nu justitie op hun dak hebben, meldt de Texelse Courant.

Een Meierblis bestaat uit grote vuren van afval- en snoeihout die 30 april aan het begin van de avond worden aangestoken. Oorspronkelijk is het een oud Germaans gebruik om de geesten van de winter te verdrijven. Volgens de huidige regels mag alleen schone brandstof worden gebruikt voor het vreugdevuur. Dat bleek in 2008 niet het geval en bij controles daags na de vuren werden zeker tien processen-verbaal uitgedeeld.

In het raadhuis geeft de gemeente betrokkenen 7 januari gelegenheid vragen te stellen en grieven kenbaar te maken.

Gordon baalt van zijn lichaam

"Wat een ongehoord waardeloos lichaam heb ik toch!" Het is een staaltje zelfkennis van Gordon in Vrouw, een bijlage van De Telegraaf. "Ik eet supergezond, ik drink niet en heb me nog nooit zo slecht gevoeld als de laatste tijd". De zanger en presentator heeft nogal wat kwaaltjes. "Ik noem mezelf een uithangbord van chronische ziektes", legt hij uit. "Ik heb suikerziekte, chronische bronchitis, psoriasis en reuma. En op dit moment heb ik ook nog een oorontsteking en is mijn verstandskies net getrokken."

Gordon is inmiddels al 40, maar daar maakt hij zich dan weer niet druk om. "Al die aandoeningen worden er niet beter op naarmate ik ouder word. Maar dat ik er ouder ga uitzien, hoort er gewoon bij." Zijn vriend Sander is veertien jaar jonger. "Laatst waren we samen op vakantie in Hongkong en moesten we door de douane", vertelt Gordon. "Sander vergat iets in te vullen op zijn immigratiekaart en werd teruggeroepen. Ik wilde op hem wachten, maar de douanier zei tegen hem: laat je vader maar doorlopen. Nou, toen moest ik op zijn zachtst gezegd wel even slikken."

Met dank aan E-lise voor de submit

Vermiste man ligt te slapen in eigen tuin

Met man en macht ging de politie afgelopen nacht op zoek naar een man uit Oss. De 43-jarige Brabander bleek na een taxiritje spoorloos verdwenen te zijn. De man kwam echter al snel boven water, want hij was een uiltje gaan knappen in zijn eigen achtertuin.

Een medebewoner belde vannacht in paniek met de politie. Hij was namelijk anderhalf uur eerder gebeld door de Ossenaar dat hij door de taxi was afgezet en nog een klein stukje moest lopen. Na eventjes zoeken trof de politie de man echter in diepe slaap aan in zijn eigen achtertuin.

Playstation 2 nog steeds mateloos populair

Een Amerikaans onderzoeksbureau heeft aangetoond dat de Amerikaanse gamer de meeste speeltijd doorbrengt achter de ‘oude’ Playstation 2 (PS2). Dat meldt Techzine. Onderzoeksbureau Nielsen rekende uit dat zo’n 31,7 procent van de totale speeltijd in 2008 werd ingenomen door de console van Sony.

De resultaten van het onderzoek zijn opvallend, aangezien de PS2 al acht jaar oud is en flinke concurrentie heeft van de nieuwere XboX 360, Ninteno Wii en broer Playstation 3.

World of Warcraft

De Xbox kreeg van de Amerikaanse gamers 17,2 procent van de speeltijd toebedeeld en de Playstation 3 ’slechts’ 7,3 procent. Het onderzoek gehouden tussen januari en oktober van 2008.

Nielsen keek ook naar de populairste games en deze lijst wordt aangevoerd door de PC game World of Warcraft. Direct daarna volgen Call of Duty 4 en Halo: Combat Evolved.


Foto bij: Playstation 2 nog steeds mateloos populair  (foto: DAG)

 

Met dank aan E-Lise voor de submit.
Voor meer gamenieuws kijk je op FOK!games.

Brinkman werkt aan anticorruptiebeweging Antillen

Hero Brinkman wil vanuit de Antilliaanse gemeenschap een beweging oprichten die de corruptie in de politiek van de eilanden bestrijdt. Het PVV-Tweede Kamerlid zei dat zondagochtend (lokale tijd) op Curaçao.

Brinkman is met een delegatie van Tweede Kamerleden voor een reeks werkbezoeken op Curaçao. Maandag begint op Aruba het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK).

Brinkman stond precies een jaar geleden op de Antillen in het middelpunt van de belangstelling door zijn uitspraken over de Antillen en Aruba als "corrupte boevennesten". De POK-bijeenkomst ging toen wegens die uitlatingen niet door.

Brinkman heeft naar eigen zeggen sindsdien "duizenden mails gehad" van zowel Antillianen en Arubanen op de eilanden als in Nederland. Uit hun midden heeft het Kamerlid een groep mensen verzameld "die kritisch zijn over de huidige corrupte politici die aan de macht zijn".

iPhone 3G "gekraakt"

Een groep onafhankelijke softwareontwikkelaars claimt de nieuwste iPhone te hebben gekraakt, zodat ook gebruikers van andere telefoonnetwerken gebruik kunnen maken dan van de partners van Apple. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gisteren.

Apple is bij de lancering van de iPhone 3G exclusieve contracten aangegaan met telefoniebedrijven als AT&T in de Verenigde Staten en T-Mobile in Nederland. Het populaire apparaat kan alleen worden gebruikt in combinatie met een abonnement bij de aangesloten maatschappij.

De groep, genaamd de iPhone Dev Team, lanceerde afgelopen week echter een gratis stukje software, genaamd 'yellowsnow', waarmee de iPhone kan worden gekraakt. Dezelfde groep kraakte eerder de eerste versie van de iPhone.

Programmeurs probeerden als sinds de lancering van de iPhone 3G in juli 2008 om het apparaat te kraken, tot voor kort tevergeefs.

Huis brandweerman vernield na burengerucht

In het Belgische Wanze, gelegen in de Waalse provincie Luik, heeft een brandweerman zijn eigen huis van de vlammen weten te redden. De woning werd in brand gestoken door een groepje feestvierders, over wie de beste man had geklaagd.

Na het aanhoudende lawaai van zijn buurman was de brandweerman er gisterochtend om vier uur flauw van en belde hij aan bij zijn buren met de vraag of het niet wat zachter kon met de herrie. Toen de feestgangers hier geen gehoor aan wilden geven, besloot de spuitgast de politie om hulp te vragen.

De agenten hadden koud hun hielen gelicht, of de feestneuzen togen naar het huis van de zeurende buurman en daagden hem uit om naar buiten te komen. Hierna gooide de menigte met behulp van bloempotten alle ramen in het huis kapot.

Toen alle ruiten aan scherven waren, wilde de groep feestvierders de deur forceren met een putdeksel. Toen deze poging strandde, probeerden de feestgangers het huis van de brandweerman in de fik te steken. Aangezien de bewoner wel met een spuit weet om te gaan, bleef de schade zeer beperkt.

Uitslag FOK! SchaatsQuiz - december


Het is begin januari en er het is dus weer tijd voor prijzen in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis mogen we de eersten van de in totaal 65 prijzen die er te winnen zijn weggeven.

De antwoorden van Ronde 3

1. Welke schaatser/schaatster won de meeste Nederlandse titels allround?
Hilbert van der Duim, zevenmaal
2. Wie was de eerste buitenlandse trainer bij de Nederlandse kernploeg?
We bedoelden Peter Mueller. Andere namen die werden genoemd zijn niet goed omdat ze misschien dan wel coach waren van een paar Nederlandse schaatsers, maar niet van de kernploeg.
3. In welk jaar werd de laatste Elfstedentocht verreden?
1997

In totaal waren er 9 users die alle vragen van alle drie de ronden goed hadden. Negen users waren er ook die een fout hadden. Uit die laatste negen hebben we 1 naam getrokken die een sporttas heeft gewonnen.

De Eindstand

Een paar Noren, een winterjack, een sporttas en handschoenen zijn gewonnen door Attitude

Een trainingspak is gewonnen door InfernoRed

Een schaatsbroek is gewonnen door Matters en grooviee17.

Een joggingpak is gewonnen door Memorice.

wimderon, sporttv, ngluxemb, MSNMGH en kos41 winnen een sporttas

Winnaars gefeliciteerd. Er zal vandaag nog contact met jullie worden opgenomen over de afhandeling.

Alle punten zijn nu weer op nul gezet. De eerste ronde van de maand januari begint vandaag.

[NK Sprint] Terugblik

Dit weekend werd het Nederlands kampioenschap sprint verreden in Groningen. FOK!sport blikt nog een keer terug.

De eerste afstand, de 500 meter voor vrouwen, wordt gewonnen door Margot Boer. Annette Gerritsen maakt twee valse starts en wordt gediskwalificeerd. Bij de mannen gaat de winst op de 500 meter naar Stefan Groothuis. Groothuis rijdt met 35,86 bovendien een nieuw baanrecord. De 1.000 meter bij de vrouwen wordt gewonnen door Paulien van Deutekom. Margot Boer eindigt als derde en blijft aan de leiding in het algemeen klassement. Bij de mannen wint Stefan Groothuis ook de 1.000 meter waardoor hij na de eerste dag aan de leiding gaat.

Ireen Wüst meldt zich ziek af voor de tweede dag. Annette Gerritsen wint de 500 meter en doet dat in een nieuw baanrecord van 39,04. Bij de mannen is er ook een nieuw baanrecord op de 500 meter, Jan Smeekens wint in een tijd van 35,84. Boer heeft op de afsluitende 1.000 meter genoeg aan de tweede plaats om de Nederlandse titel op te eisen. De afstand wordt gewonnen door Marrit Leenstra die met 1.19,17 maar net boven het baanrecord van Marianne Timmer blijft. Bij de mannen gaat de Nederlandse titel naar Stefan Groothuis. Hij geeft de titel nog meer kleur door de afsluitende 1.000 meter winnend af te sluiten in een nieuw baanrecord van 1.10,12.

ANWB verwacht zware ochtendspits

De ANWB verwacht dat de files tijdens de ochtendspits maandag in totaal 200 kilometer langer zullen zijn dan normaal op een ochtend aan het begin van een nieuwe werkweek. In plaats van 300 kilometer zullen de files naar verwachting in totaal 500 kilometer zijn.

De oorzaken zijn de sneeuw en de daaruit voortvloeiende gladheid die morgenochtend een vlotte doorgang van het verkeer zullen bemoeilijken. Vooral het zuidoosten van het land krijgt met enkele centimeters sneeuw te maken.

Vanavond en in de nacht van zondag op maandag gaat het ten oosten van de lijn Rotterdam-Utrecht-Emmen sneeuwen. De witte neerslag zal op veel plaatsen blijven liggen, omdat het gaat vriezen. Ten zuiden van de grote rivieren zal het verkeer daar tijdens de ochtendspits nog veel hinder van ondervinden.


ANWB verwacht zware ochtendspits  (foto: DAG)

[NK Sprint] Groothuis wint op grootse wijze

Stefan Groothuis heeft bij de mannen het NK Sprint gewonnen. De DSB-rijder won de laatste 1.000 meter in een baanrecordtijd van 1:10.12. In het klassement bleef hij Erben Wennemars en Mark Tuitert ruim voor. Op de laatste afstand werd Tuitert tweede voor Wennemars.

Grote verliezer deze dag was Jan Bos. De schaatser uit de Hofmeier-ploeg kwam er eerder vandaag op de 500 meter niet aan te pas en liet zich op de afsluitende 1.000 meter de kaas van het brood eten door Tuitert die hem in het klassement de laatste podiumplaats afsnoepte. Door de beschermde status van Simon Kuipers mag Bos niet naar het WK Sprint dat over enkele weken gehouden gaat worden.

Voor Groothuis was het na 2006 zijn tweede titel op het NK Sprint. "Ik reed hier vier sterkte afstanden," aldus de winnaar. "Dat ga ik ook bij de WK doen." Hij roemde hierbij vooral zijn vooruitgang op de 500 meter.

Uitslag 1.000 meter zondag

#SchaatserTijd
1Stefan Groothuis1:10.12
2Mark Tuitert1:10.48
3Erben Wennemars1:10.77
4Jan Bos1:10.87
5Sjoerd de Vries1:11.15

Eindstand in het klassement

#SchaatserTotaal
1Stefan Groothuis142.150
2Erben Wennemars143.265
3Mark Tuitert143.380
4Jan Bos143.460
5Simon Kuipers144.020

Internet Explorer verliest terrein

De internetbrowser van Microsoft, Internet Explorer, verliest terrein. In de tweede helft van 2008 daalde het marktaandeel van 74 tot 68 procent. Dat blijkt uit cijfers over december van onderzoeksbureau Net Applications.

Hoewel Microsoft de markt voor browsers blijft domineren, is de daling opvallend. Jarenlang was de stevige positie van Microsoft min of meer stabiel.

De softwaregigant heeft te kampen met concurrentie uit verschillende hoeken. Firefox van Mozilla is na Internet Explorer de meest gebruikte browser en wordt steeds populairder; het marktaandeel steeg in zes maanden van 18 naar 21 procent. Firefox is gebaseerd op open source software, software met broncodes die voor iedereen beschikbaar zijn.

In september betrad ook Microsofts geduchte concurrent, internetbedrijf Google, de markt voor browsers met het vrij toegankelijke 'Google Chrome'. Bovendien neemt door het toenemende gebruik van Mac-computers van Apple ook het gebruik van Apple-browser Safari toe.

Dodental Gaza boven 500

Het dodental als gevolg van de inmiddels negen dagen durende Israëlische militaire operatie in de Gazastrook is tot boven de vijfhonderd gestegen. Dat meldden Palestijnse artsen vandaag. Er zijn meer dan tweeduizend gewonden.

Israël zegt met de actie een eind te willen maken aan de raket- en mortierbeschietingen van het zuiden van Israël. Sinds 2001 zijn meer dan achtduizend raketten en mortiergranaten vanuit Gaza op Israël afgevuurd. Daardoor vielen achttien doden.

Dodental Gaza boven 500  (foto: ANP)

Peter Moore mist FIFA 09

Peter Moore, de president van EA Sports, is pissed. Hij heeft namelijk de top 50 van games in 2008 van Eurogamer.net gelezen en wat denk je? FIFA 09 ontbreekt! Dit kan natuurlijk niet en dus post Peter Moore op zijn weblog een paar dingen die hij gewoon kwijt moet, puur voor onze entertainment:
"[...]
"Now I get that the sports genre is the Rodney Dangerfield of games when the awards are handed out, but c'mon, one of the best sports games of recent times not even in the Top 50?"
[...]"


Ook had hij het één en ander te zeggen over de games die er wél in stonden, zoals Tomb Raider: Underworld en Bangai-0-Spirits:
"[...]
"Tomb Raider? OK, that's interesting...Is it not cool to include a so-called mass market game? Bangai-0-Spirits (no disrespect Treasure) makes it and FIFA 09 doesn't?"
[...]"


Wellicht dat hij binnenkort de top 10 van FOK!games leest en een kleine update toevoegt aan zijn laatste blog?

Groenendaal derde en geridderd

Eddy van IJzendoorn heeft de eerste editie van de Grote Prijs Groenendaal gewonnen. De Nederlandse veldrijder was in Sint-Michielsgestel te sterk voor de Belg Bart Wellens en Richard Groenendaal.

Groenendaal werd overigens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn prestaties in de wielersport op (inter)nationaal niveau. De veelvoudig Nederlands kampioen won onder meer drie keer de wereldbeker (1998, 2001, 2004) en werd in 2000 wereldkampioen in Sint-Michielsgestel.

Na dit seizoen neemt de 37-jarige Groenendaal afscheid als profrenner. In maart begint hij als ploegleider van het AA Drink Cycling Team.

Pizzabezorger beroofd van pizza's

In Leeuwarden is vrijdagavond een pizzakoerier op laffe wijze overvallen. Nu gebeurt dit zelfs in de Friese hoofdstad wel vaker, maar de beste man is dit keer niet alleen al het geld kwijt, maar ook de inhoud van zijn warmhoudkistje.

De zestienjarige knul was net op de plek van bestemming aangekomen om daar een stapel pizza's af te leveren, toen twee mannen van omstreeks achttien jaar op hem afkwamen. Met een mes op de buik dwong een van hen de bezorger geld en pizza's af te staan.

Gelukkig wist het slachtoffer een vrij duidelijk signalement op te geven. Het duo is tussen de 1,70 en 1,75 meter lang en is voorzien van een lichtgetinte huidskleur. Beide heren gingen gekleed in een zwarte trui met een grote steekzak aan de voorkant. Een van de overvallers droeg een stoppelbaardje.

Schansspringer Loitzl wint ook in Innsbruck

De derde wedstrijd van de vierschansentoernee is gewonnen door de Oostenrijker Wolfgang Loitzl. Loitzl, die op nieuwjaarsdag in Garmisch Partenkirchen ook al de beste was, won vandaag in Innsbruck.

Na de eerste omloop stond de 30-jarige Oostenrijker met een sprong van 126,5 meter nog op de tweede plaats. Bij zijn tweede poging kwam hij tot 128,5 en met een totaal van 261,0 punten bleef hij Gregor Schlierenzauer (260,3) nipt voor. Martin Schmitt, die na de eerste omloop nog aan de leiding ging, eindigde als derde.

In het algemeen klassement verstevigde Loitzl zijn leidende positie. De nummer twee, Simon Ammann, eindigde vanmiddag als achtste en heeft een achterstand van 15,8 punten.

[NK Sprint] Boer wordt afgetekend kampioene

Margot Boer heeft bij de vrouwen het Nederlands Kampioenschap sprint op haar naam geschreven. De DSB-rijdster bleef in het klassement Natasja Bruintjes en Laurine van Riessen voor. De afsluitende 1.000 meter werd gewonnen door Marrit Leenstra.

Boer werd vandaag op de 500 meter tweede en op de 1.000 meter eindigde ze in 1:19.55 ook op die positie. Leenstra bleef met haar tijd van 1:19.17 maar 0.03 boven het baanrecord van Marianne Timmer die door een liesblessure niet mee kon aan de titelstrijd. Pauline van Deutekom werd derde op de laatste afstand.

Uitslag 1.000 meter zondag:

#SchaatssterTijd
1Marrit Leenstra1:19.17
2Margot Boer1:19.55
3Paulien van Deutekom1:19.71
4Natasja Bruintjes1:19.76
5Laurine van Riessen1:19.87

Eindstand in het klassement:

#SchaatssterTotaal
1Margot Boer158.735
2Natasja Bruintjes159.740
3Laurine van Riessen160.515
4Marrit Leenstra160.605
5Paulien van Deutekom161.270

RvC Feyenoord staat achter Bosz

De Raad van Commissarissen van Feyenoord blijft achter technisch directeur Peter Bosz staan. Dit heeft Jos van der Vegt zondagmiddag verklaard op de radio.

"We hebben een koers ingezet waarbij we eerst de enorme schuld wegwerken. Dat kost tijd. Natuurlijk baren de resultaten ons zorgen, maar Peter verricht goed werk en we staan vierkant achter hem en trainer Gert-Jan Verbeek", liet Van der Vegt, directeur van Ahoy en tevens commissaris bij Feyenoord, aan Radio Rijnmond weten.

Wolfsburg haalt Japanner

VfL Wolfsburg heeft een tweede Japanner gestrikt. Spits Yoshito Okubo komt over van Vissel Kobe.

De 26-jarige Okubo speelde eerder al in Europa voor Real Mallorca. Daar was de Japanner twee seizoenen op huurbasis actief. Hij kwam 39 keer in het veld in competitieverband, waarin hij vijf keer scoorde voor de Spaanse club.

Okubu, die 32 interlands speelde voor Japan, tekent maandag een contract in Wolfsburg. Hij zal daar de tweede Japanner in de selectie worden. Trainer Felix Magath heeft immers al de beschikking over de 24-jarige middenvelder Makoto Hasebe, die in de eerste competitiehelft in zestien van de zeventien wedstrijden speeltijd kreeg.

Boom uit ziekenhuis

Lars Boom is ontslagen uit het ziekenhuis waar hij gisteren werd opgenomen omdat de wond aan zijn elleboog was gaan ontsteken. Boom liep die kwetsuur eind december op bij een valpartij tijdens de veldrit in Loenhout.

“Het was even onzeker of ik nog een nacht moest blijven, maar de wond ziet er nu zo goed uit dat ik vandaag naar huis kon," aldus Boom tegen Sportweek. Ondanks dat hij nog moet herstellen, hoopt Boom volgend weekend wel het Nederlands kampioenschap te kunnen rijden.

Wanhoopsoffensief oude media

De kritiek op het overwegend linkse geluid van het publieke bestel en de oproep om subsidies van de publieke omroepen te korten ten faveure van dagbladen, heeft kennelijk wat losgemaakt, daar in Hilversum. Afgelopen vrijdag zat ik met grote verbijstering te kijken hoe Joost Karhof een tenenkrommend slecht politiek programma presenteerde, dat door het leven moet gaan als Triana. Dit programma is het latente antwoord op alle criticasters die beweren dat de publieke omroep categorisch links handelt. Gaandeweg verwerd Triana van televisieprogramma tot interessante casus: hoe naïef zijn ze daar in Hilversum?

Lei Clijsters (52) overleden

Voormalig topvoetballer Lei Clijsters is vandaag op 52-jarige leeftijd overleden aan longkanker. Hij speelde 40 interlands en was vader van voormalig toptennister Kim Clijsters.

Clijsters speelde in de jaren tachtig en negentig voor onder meer Club Brugge en KV Mechelen. Met Mechelen vierde hij grote successen, onder meer door het winnen van de Europacup II in 1988. Daarin werd in de finale gewonnen van Ajax. Met de Belgische nationale ploeg kwam Clijsters uit de WK's van 1986 en 1990. In 1986 bereikte hij met de nationale ploeg de halve finale, in 1990 was de achtste finale het eindpunt.

Clijsters werd na zijn carrière als speler trainer, maar zonder veel succes. Hij trainde onder meer AA Gent en Lommer. Clijsters ging zich meer toeleggen op de tenniscarrière van zijn dochter Kim. Samen met haar reisde hij de wereld rond. Toen Kim in 2007 stopte, nam Lei de draad van zijn trainersloopbaan weer op bij derdeklasser Tongeren.

Het waren de dochters van Lei Clijsters die het droevige nieuws meldden: "Kim en Elke Clijsters melden de dood van hun allerliefste papa, zondag om 13.35u", klinkt het in een mededeling. "Lei is vredig gegaan in het bijzijn van zijn allerliefsten. De crematie zal plaatsvinden in intieme kring. Kim en Elke vragen de privacy van de familie te respecteren in deze lastige tijden."

[NK sprint] Smeekens pakt baanrecord terug

Jan Smeekens heeft de tweede 500 meter voor mannen bij het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen gewonnen. Smeekens deed dat met een tijd van 35,84 in een nieuw baanrecord.

Simon Kuipers, die niet geheel fit is, reed in 36,01 naar de tweede tijd, terwijl Mark Tuitert derde werd in 36,02.

Stefan Groothuis gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement en mag later vandaag op de afsluitende 1.000 meter ruim anderhalf seconden verliezen op de nummer twee, Erben Wennemars. Jan Bos bezet plek drie.



Uitslag 500 meter
#SchaatserTijd
1Jan Smeekens35,84
2Simon Kuipers36.01
3Mark Tuitert36,02
4Stefan Groothuis36,03
5Beorn Nijenhuis36,15

Klassement na dag 1

#SchaatserPuntenVerschil
1Stefan Groothuis107.090
2Erben Wennemars107.880+ 1,58
3Jan Bos180.025+ 1,87
4Simon Kuipers108.050+ 1,92
5Mark Tuitert108.140+ 2,10

Melchers wint in Sint Michielsgestel

De eerste editie van de Grote Prijs Groenendaal is vanmiddag bij de vrouwen gewonnen door Mirjam Melchers. De renster had op de finish in Sint Michielsgestel een minuut voorsprong op Sanne van Paassen.

Het is voor het eerst dat de GP Groenendaal vandaag wordt verreden. De veldwedstrijd is vernoemd naar Richard Groenendaal die aan het eind van dit seizoen stopt.

De mannen zijn om 15:00 uur van start gegaan.

Containers spoelen aan op strand IJmuiden

Aan de zuidkant van het strand van IJmuiden zijn vanochtend tien containers aangespoeld. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht zijn de containers leeg.

Ze zijn rond een uur of drie vanochtend door nog onbekende oorzaak overboord geslagen van het schip Herm uit Antigua en Barbuda. De containers waren volgens de zegsman al leeg op het moment dat ze 2 kilometer ten westen van IJmuiden overboord sloegen. Het schip verloor er in totaal elf. De politie is nog op zoek naar de laatste container.

Wanneer de containers van het strand gehaald worden is nog onbekend.


Containers spoelen aan op strand IJmuiden  (foto: DAG)

Bos en Sturing liggen elkaar niet

Theo Bos is nog maar een dag officieel hoofdtrainer van Vitesse, maar het eerste probleem heeft zich al aangediend. De nieuwbakken coach kan namelijk niet overweg met assistent-trainer Edward Sturing.

"Ik heb een gesprek met Edward gehad en dat verliep niet prettig," liet Bos in een reactie weten. De trainer reist vanavond met de selectie van Vitesse naar Turkije af. Daar heeft men een trainingskamp belegd. Het is nog niet duidelijk of Sturing ook mee gaat. "Er zal nog minimaal één gesprek moeten volgen. Wat als we er niet uitkomen? Ik ben aangesteld als hoofdtrainer en neem aan dat de club mijn weg volgt."

Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse, was zichtbaar verrast. "Maar ik ga ervan uit dat het goed komt. We hebben in het clubbelang gedacht en de positie van hoofdtrainer had prioriteit."

De relatie tussen Bos en Sturing verloopt sinds 2004 al stroef. In die tijd was de laatstgenoemde hoofdtrainer van Vitesse en koos toen voor Jan van Deinsen als assistent. Ook Bos maakte toen kans op deze functie.

Bruyneel tipt Armstrong voor eindzege

Johan Bruyneel tipt Lance Armstrong als favoriet voor de eindzege in de Tour de France van 2009. Dit liet de ploegleider van Armstrong, die de instelling van zijn Amerikaanse kopman roemt, weten.

"Zijn gretigheid spreekt me weer enorm aan. Ik heb daar enorme bewondering voor," aldus Bruyneel. "Qua inzet is het net een jonge renner die voor het eerst bij de profs rijdt. Het is toch uniek dat een zevenvoudig Tourwinnaar dit opnieuw weet op te brengen."

Daarnaast denkt de Belg dat de terugkeer van Armstrong in het peloton alleen maar succes kan opleveren. "Eén ding weten we zeker. Zijn comeback zal een enorme stimulans zijn voor zijn strijd tegen kanker. Dat wordt een groot succes. Sportief weten we het nog niet. Al heb ik er heel veel vertrouwen in."

Ferguson: "Tévez kan de club verlaten"

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson heeft verklaard dat Carlos Tévez wellicht de club gaat verlaten. De keuzeheer van de Mancunians bevestigde dit tegenover The Daily Star on Sunday.

De huurperiode van Tévez op Old Trafford nadert zijn einde en United zal, mits het de aanvaller wil behouden, ruim 33 miljoen euro op tafel moeten leggen. Naast het probleem van de te betalen transfersom aan een derde partij, willen de onderhandelingen over een contract ook niet vlotten.

Hierdoor zijn veel clubs geïnteresseerd geraakt in Tévez, waarop Ferguson passend reageerde. "We zullen gewoon op deze voet verdergaan, dat is alles wat we kunnen doen."

"Als het gebeurt, dan gebeurt het. Als dat niet zo is, dan moeten we gewoon doorgaan. Het is niet prettig, maar zo is het leven nou eenmaal", doelde de oefenmeester op het feit of Tévez al dan niet een overeenkomst over een contract zou bereiken met The Mancunians.

[NK Sprint] Gerritsen wint, Boer leidt

Annete Gerritsen heeft de tweede 500 voor vrouwen van dit weekend gewonnen bij het NK sprint in Groningen gewonnen. Gerritsen, die door diskwalificatie gisteren al uitgeschakeld was voor de titel, reed met 39,04 een nieuw baanrecord.

Margo Boer verstevigde haar leiding in het algemeen klassement en reed met 39,49 de tweede tijd. Thijsje Oenema eindigde met een tijd van 39,65 als derde. Paulien van Deutekom stelde wat teleur: haar tijd van van 40,98 was goed voor plaats twaalf.



Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Annette Gerritsen39,04
2Margot Boer39,49
3Thijsje Oenema39,65
4Natasja Bruintjes39,71
5Mayon Kuipers40,21

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Margot Boer118.965
2Natasja Bruintjes119.860
3Laurine van Riessen120.580
4Marrit Leenstra121.020
5Paulien van Deutekom121.415

Riesch wint, Vonn valt

De wereldbekerwedstrijd op de slalom in Zagreb is vanmiddag gewonnen door de Duitse Maria Riesch. Riesch wist te profiteren van een fout van haar concurrente Lindsey Vonn.

Vonn pakte in de eerste manche nog een flinke voorsprong op Riesch en Veronika Zuzulová. Die laatste ging in de tweede run onderuit. Vonn had gezien haar voorsprong op Riesch op haar gemak naar beneden kunnen glijden, De Amerikaanse daalde echter met een noodgang en ging halverwege onderuit.

Riesch neemt door haar winst de leiding in de wereldbeker algemeen weer over van Vonn. De Duitse stond al aan de leiding in de wereldbeker om de slalom.

KNSB raadt schaatsen op natuurijs af

Wie wil schaatsen vandaag kan dat beter niet op natuurijs doen, laat de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) weten. Door de dooi kan er water op het ijs komen te staan, wat erg gevaarlijk is. Wie toch wil schaatsen, kan beter een kunstijsbaan opzoeken, aldus de woordvoerder van de KNSB.

In bijna het hele land komt de temperatuur vandaag boven het vriespunt. Hierdoor zullen vandaag ook geen officiële toertochten plaatsvinden. Morgen en overmorgen zal de temperatuur onder het vriespunt blijven, verwacht het KNMI. Hierdoor kan het ijs weer aangroeien, waardoor schaatsen op natuurijs wellicht weer mogelijk is.

Vanavond en vannacht zal de wind draaien en kan er met name in de zuidoostelijke helft van het land sneeuw gaan vallen. De kans op gladheid door de sneeuwval is volgens het KNMI groot, omdat er door de regen veel zout is weggespoeld.

Met dank aan Meissie007 voor de submit.

Kind schiet moeder dood

Een 12-jarige jongen was zo boos op zijn moeder, dat hij haar met acht kogels dood schoot. De ruzie ging over huishoudelijke klusjes die hij van zijn moeder moest doen. De NOS bericht dat het kind in de Amerikaanse staat Arizona voor moord veroordeeld is. De hoogte van de straf zal nog bepaald worden.

De jongen haalde kort na de ruzie over de klusjes een pistool uit de slaapkamer en vuurde acht kogels op zijn moeder af. Het lege pistool gaf hij vervolgens aan zijn stiefvader. Hij had de jongen geleerd hoe de jongen met het vuurwapen om moest gaan in geval van nood of om zichzelf te verdedigen. Psychiaters die de jongen na de moord hebben onderzocht kwamen tot de conclusie dat de jongen met enige regelmaat door zijn moeder geslagen werd.

Met dank aan Frambozenpudding voor de submit.

Recordboete voor Adriano

Voetbalclub Internazionale is van plan aanvaller Adriano een recordboete van 150.000 euro op te leggen. Dat meldt de krant Gazzetto dello Sport vandaag. De Braziliaanse spits was vrijdag niet aanwezig op de eerste training van het nieuwe jaar.

Inter zal de strafmaat (30 procent van zijn maandsalaris) voorleggen aan de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond. Adriano vierde vakantie in zijn vaderland, hij had de laatste maanden al vaker conflicten met zijn werkgever.

Recordboete voor Adriano  (foto: ANP)


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.

[Special] Hull City, de revelatie van Engeland

Hadden we eerder een special over de Duitse sensatie 1899 Hoffenheim, in Engeland is er een soortgelijke club opmerkelijk aan het presteren. In het stuk hieronder, wordt kennisgemaakt met de ploeg waar onze landgenoot George Boateng onder contract staat; Hull City.

Het begon allemaal in het jaar 1904, toen Hull City Association Football Club werd opgericht. De voetbalploeg speelt haar thuiswedstrijden in het Kingston Communications Stadium en biedt plaats aan 25.404 mensen. Hull City, gehuld in het geel-zwart, staat onder leiding van voorzitter Paul Duffen. Hij kocht de ploeg in 2007 van Adam Pearson, die op zijn beurt vertrok naar Derby County. Trainer van Hull City is op dit moment Phil Brown. Hij stond eerder aan het roer bij Derby County en Bolton Wanderers. De ploeg heeft de bijnaam The Tigers. Dit met een knipoog naar het geel-zwarte tricot dat de spelers van Hull City dragen.

De prestaties van Hull City tot dusver dit seizoen mogen opmerkelijk genoemd worden, aangezien de club in 2003 nog uitkwam in de vierde divisie van Engeland. In het seizoen 2003/04 wist de ploeg te promoveren en dit kunstje wisten ze het jaar daarop te herhalen. Daardoor kwam Hull City vanaf het seizoen 2005/06 uit in de The Championship, de op één na hoogste divisie in het Engelse voetbal. De volgende doelstelling werd uit de kast gehaald; promotie naar de Premier League. De ploeg wist nog nooit eerder te promoveren naar het hoogste niveau. In 1910 zat Hull City er wel dicht tegenaan. De club eindigde destijds derde in de oude Second Division, maar op basis van doelsaldo mocht de ploeg toen de overstap niet maken naar de Premier League. Sinds dat jaar is Hull City niet meer in de buurtgekomen van deze prestatie. De club wist in 1930 nog wel eenmaal te verrassen in de FA Cup, de beker van Engeland. Pas in de halve finales werd Hull City uitgeschakeld.

Toch wist Hull City ditmaal wel te promoveren naar het hoogste niveau. Phil Brown, die pas een jaar eerder in dienst kwam bij Hull City en de ploeg toch nipt behoedde voor degradatie uit The Championship, wist met zijn ploeg het jaar daarop knap derder te worden. In de afsluitende eindronde die volgde, wist Hull City van Watford en Bristol city te winnen en de ploeg promoveerde samen met kampioen West Bromwich Albion en runner-up Stoke City naar de Premier League. Om geen flater te slaan in het eerste jaar dat Hull City act de presénce gaf in de Premier League, werd er sterk ingekocht door de ploeg. Zo werd Bernard Mendy overgenomen van het Franse Paris St. Germain en wist de ambitieuze ploeg ook onze landgenoot George Boateng los te weken van Middlesbrough. Ook Marlon King, die voor zijn vaderland Jamaica in achttien interlands al tienmaal doel trof, werd aangetrokken. Hij kwam over van Wigan Athletic. Verder beschikt het team met spelers als Nick Barmby, Sam Ricketts, Geovanni en Ian Ashbee over een solide ploeg die Hull City moet leiden naar lijfsbehoud in de Premier League.

Hull City maakt tot dusver een opmerkelijk seizoen mee op het hoogste niveau. Zo won de ploeg al diverse lastige uitwedstrijden. Zo kwamen ploegen als Arsenal en Tottenham Hotspur erachter dat Hull City een ploeg is waar rekening mee gehouden moet worden. De twee topclubs moesten allebei de drie punten meegeven aan The Tigers. Ook Liverpool kon in eigen huis niet winnen van Hull city. Na negentig minuten stond er een eindstand van 2-2 op het scorebord. Manchester United wist op het eigen Old Trafford wel te winnen, maar de eindstand was er niet één om zich voor te schamen als speler van Hull City. De ploeg, met topspelers als Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney, won nipt met 4-3.

Op dit moment vinden we Hull City terug op een meer dan verdiende achtste plek. De ploeg heeft in de eerste twintig wedstrijden al 27 punten behaald. Thuis wil het nog niet echt vlotten met de ploeg van trainer Phil Brown. Zo werd er in het begin van het seizoen met maar liefst 0-5 verloren van Wigan Athletic en ook twee weken terug ging het compleet mis. Hull City ging met 1-4 onderuit tegen Sunderland. De laatste speelronde voor de winterstop was ook een thuisduel. Aston Villa kwam op bezoek en 'stal' de drie punten door een late eigen goal van Hull City-verdediger Zayatte. In totaal wonnen The Tigers maar drie van hun tien thuisduels. Twee duels eindigen in een gelijkspel en vijf duels gingen in eigen huis al verloren. Uit gaat het een stuk beter met Hull City. Met vier winstpartijen, vier gelijke spelen en slechts tweemaal verlies mag de ploeg een gevreesde tegenstander genoemd worden voor elke thuisspelende ploeg. De laatste wedstrijden verloopt het wat stroever met Hull City, maar na de winterstop zijn er nog genoeg kansen om een plaats in de bovenste regionen van de Premier League veilig te stellen.

Vaticaanse krant: pil vervuilt milieu

De anticonceptiepil vervuilt het milieu en is deels verantwoordelijk voor de onvruchtbaarheid van mannen. Dat staat in een artikel dat gisteren in de Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, is verschenen.

De pil "heeft al enkele jaren verwoestende gevolgen voor het milieu doordat hij tonnen hormonen in de natuur brengt", schrijft Pedro Jose Maria Simon Castellvi, voorzitter van de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen. "Wij hebben voldoende bewijsmateriaal om te zeggen dat een niet te verwaarlozen oorzaak van onvruchtbaarheid bij mannen in het Westen de milieuvervuiling door de pil is", meent Castellvi.

De Rooms-Katholieke Kerk wijst kunstmatige voorbehoedmiddelen af. Paus Paulus VI bevestigde die leer in 1968 in zijn laatste encycliek, Humanae Vitae.

Safin stopt na dit jaar

Marat Safin heeft vandaag zijn afscheid aangekondigd. 2009 is zijn laatste jaar als proftennisser.

"Het wordt zeker mijn laatste tennisseizoen, want ik wil iets anders gaan doen. Wat dat is weet ik nog niet," aldus de Rus tijdens een persconferentie rondom de Hopman Cup in Perth.

Safin zegt dat hij dit jaar vooral wil gaan genieten. "Ik wil een goed Australian Open spelen. Hopelijk heb ik een goede loting, zodat ik in de eerste twee, drie ronden in mijn ritme kan komen. Maar in de Grand Slams zal het moeilijk worden. Er zijn veel goede spelers. Ik ga mezelf ook geen druk opleggen, ik wil gewoon nog genieten."

De 28-jarige Rus stond vier keer in de finale van een Grand Slam. Twee keer op de US Open en twee keer op de Australian Open. Beide toernooien wist hij één keer te winnen.

Adriano krijgt recordboete

Internazionale wil Adriano een recordboete van 150.000 euro opleggen. De Italiaanse krant Gazzetto dello Sport meldt dat vandaag.

Afgelopen vrijdag was de Braziliaanse spits afwezig op de eerste training van 2009. Inter zal de strafmaat, wat 30 procent is van zijn maandsalaris, voorleggen aan de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond.

Adriano, die op vakantie was in zijn vaderland, heeft de afgelopen maanden al vaker conflicten gehad met zijn werkgever.

Groothuis jaagt op tweede sprinttitel

Stefan Groothuis gaat zondag proberen zijn tweede nationale sprinttitel in de wacht te slepen. De schaatser van DSB was zaterdag al superieur op de 500 meter en de 1000 meter en heeft inmiddels een royale voorsprong op de nummers twee en drie, Erben Wennemars en Jan Bos, opgebouwd.

De heren werken zondag nogmaals de 500 meter en de 1000 meter af, waarna er vier tickets voor het WK sprint worden verdeeld. Groothuis, Wennemars en Bos lijken vrijwel zeker geplaatst te zijn. Op de vierde plaats staat momenteel Simon Kuipers. Hij wordt gevolgd door zijn ploeggenoten Mark Tuitert en Sjoerd de Vries.

Dit drietal zal zondag om het laatste deelnamebewijs moeten gaan strijden. Kuipers heeft bovendien het voordeel dat hij een beschermde status heeft. Hiervoor moet de schaatser minimaal zesde worden.

Bij de vrouwen gaat Margot Boer aan de leiding in het algemeen klassement. Zij wordt op de voet gevolgd door Laurine van Riessen. De favoriete voor de titel, Annette Gerritsen, verspeelde zaterdag haar kansen door twee keer een valse start te maken.

Derby County wil McClaren terughalen

Derby County heeft het plan om Steve McClaren los te weken bij FC Twente en terug te halen naar Engeland. De trainer is bezig aan een succesvolle periode bij de Tukkers, waarmee hij momenteel derde staat in de Eredivisie en tevens Europese overwintering heeft weten af te dwingen.

Derby County is actief op het één na hoogste niveau in Engeland en ook daar doet de club niet bovenin mee.

Volgens The Daily Mail heeft een familie uit Saudi-Arabië interesse om de club voor zo'n 24 miljoen euro over te nemen. In dat geval zou McClaren de nieuwe manager moeten worden en zou de club ruim tien miljoen euro kunnen besteden aan nieuwe spelers.

Verbeek neemt Buijs niet mee

Gert-Jan Verbeek heeft er voor gekozen om Danny Buijs niet mee naar Turkije te nemen. De speler van Feyenoord traint in afwachting van een eventuele transfer mee met de beloften van de club uit Rotterdam.

Feyenoord reist vandaag naar het Zuid-Europese land af en neemt vijf spelers mee, die nog lichte kwetsuren hebben. Tim de Cler en Kevin Hofland zullen de groepstraining naar verwachting snel hervatten. Jon Dahl Tomasson en Serghinho Greene hebben mogelijk meer tijd nodig.

Tot slot gaat ook Georginio Wijnaldum mee naar Turkije. Hij zal de bal echter niet aanraken, aangezien de speler een maand buitenspel staat. Een gebroken teen is hier de oorzaak van.

Denny Landzaat en Tim Vincken blijven thuis en zullen hun revalidatieprogramma blijven voortzetten.

Fuck de correctheid

KUIFKRULLEN: Een laatste voorbeeld: kinderen in de trein. Er zijn kinderen die zo’n ongelooflijke teringherrie maken in de trein. Schreeuwen, krijsen, springen, joelen - noem het maar op. Alsof ze je bewust lopen uit te lokken. Ik haat dat. Ik wil gewoon rustig een boek lezen en uit het raam staren. Ik heb geen enkel probleem met enig geroezemoes. Ik vind dat zelfs wel lekker, het kalmeert me. Maar die schreeuwende kinderen zijn echt tergend.

De Gazastrook, dichtbevolkt en afhankelijk

Na een week van vooral luchtacties begon Israël gisteravond een grondoffensief in de Gazastrook, een van de Palestijnse gebieden. De strook ligt aan de Middellandse Zee, ingeklemd tussen Israël (in het noorden en oosten) en Egypte (in het zuiden). De hoofdstad is Gaza met 400.000 inwoners.

Het gebied van 360 vierkante kilometer wordt bewoond door ongeveer 1,5 miljoen Palestijnen, vrijwel allemaal moslims. Het is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, met ruim tien keer de bevolkingsdichtheid van Nederland. De meeste bewoners zijn vluchtelingen die in 1948 uit Palestina kwamen, of hun nakomelingen.

In 2005 trok Israël op bevel van premier Sharon alle Israëlische kolonisten en troepen terug. Tot die tijd bezetten ongeveer zesduizend joodse kolonisten bijna 40 procent van de strook.

De Gazastrook wordt nog steeds aan de grenzen bewaakt door het Israëlische leger. Ook het luchtruim en de kustlijn staan onder Israëlische controle. Volgens sommige deskundigen is er naar internationale juridische maatstaven feitelijk sprake van bezetting door Israël.

Sinds juni 2007 is de macht in de Gazastrook in handen van de radicale islamitische beweging Hamas. Sindsdien heeft de Palestijnse Autoriteit alleen nog gezag in de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever.

De Gazastrook heeft geen natuurlijke hulpbronnen en kent nauwelijks industrie. Voor energie zijn de Palestijnen afhankelijk van Israël. Handel bestaat uit landbouwproducten, maar wordt ernstig bemoeilijkt door verwoeste infrastructuur, Israëlische blokkades en bureaucratische hindernissen. De werkloosheid in het gebied is torenhoog en grote delen van de bevolking zijn ondervoed. Volgens VN-hulporganisatie Unwra is circa een miljoen inwoners van de strook volledig afhankelijk van voedselhulp. Waarnemers spreken over een van de grootste getto's ter wereld.

In de zomer kwamen Israël en Hamas na Egyptische bemiddeling tot een bestand van zes maanden. Sinds begin november was er van een bestand eigenlijk geen sprake meer. Toen kwamen bij een Israëlische militaire actie in Gaza zes Hamasstrijders om. Hierna volgden over en weer beschietingen waarna Hamas eind december liet weten het akkoord niet te willen verlengen.

Israël begon vorige week zaterdag met luchtaanvallen op de Gazastrook als een reactie op raketbeschietingen vanuit de regio op Israël. Door die militaire acties zijn volgens medische bronnen tussen de 450 en 470 Palestijnen gedood.

Gaza  (foto: ANP)

Slachtoffer krijgt geld niet terug

Videotheek Movie MAX in Bilthoven was vorige maand slachtoffer van een overval. Om de buit van zeshonderd euro terug te krijgen, moet het nu een rechtszaak tegen de jonge criminelen aanspannen. De reden: de jonge overvallers willen geen afstand doen van het geld. Eigenaar Mongi Poudhina snapt er niets van: "Dat is toch te gek voor woorden?"

Op 13 december vorig jaar werd de videotheek verrast met een bezoek van twee jeugdige overvallers. Zij dwongen een medewerkster onder bedreiging van een mes en een vuurwapen om de kassa te openen. De daders, een 18-jarige jongen uit Rekken en een 20-jarige man uit Den Dolder, werden op heterdaad betrapt door de politie. Deze wist de buit van zeshonderd euro direct in beslag te nemen, maar Movie MAX-eigenaar Poudhina zit nog steeds op zijn geld te wachten.

Het is aan de officier van justitie om te beslissen wat er nu moet gebeuren. "Maar het kan wel eens heel lang gaan duren." In het ergste geval zal Poudhina via een rechtszaak de daders moeten proberen aan te pakken. "Ik wil ze aansprakelijk stellen voor alle schade die ik heb geleden. En dat gaat verder dan die 600 euro. Er zitten ook drie gaten in mijn winkel omdat de politie heeft geschoten op de overvallers."

Ook de politie vindt het een 'belachelijke situatie' dat Poudhina voorlopig geen geld krijgt. "Zeker als je op je klompen kunt aanvoelen dat de verdachten het gedaan hebben", aldus woordvoerder Thomas Aling. De agenten hebben ook laten weten een kogel te hebben afgevuurd op het been van de 18-jarige verdachte. Hij volgde de aanwijzingen van de dienders namelijk niet op.

De woordvoerder laat verder weten dat hij vindt dat iedereen die schade heeft geleden door een misdrijf, en dan niet alleen financieel, een tegemoetkoming moet krijgen, om de pijn te verzachten. Over de vermoedelijke daders laat hij weten: "Je moet alles doen om hun het geld af te pakken. Kwestie van keihard aanpakken en kaalplukken." Ondanks herhaaldelijke telefoontjes was justitie de afgelopen week niet bereikbaar voor commentaar meldt De Telegraaf.

Bekerduel Lyon afgelast vanwege bevroren veld

In Engeland was het weer spelbreker bij de bekerwedstrijden, maar ook in Frankrijk was dat het geval. Het duel tussen amateurclub US Concarneau en Olympique Lyon moest worden afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Het duel zou worden gespeeld in het Roudourou-stadion van Guingamp, een club uit de Ligue 2. Omdat het veld bevroren is, is het te gevaarlijk om te spelen, meldt Lyon op haar clubwebsite. "Medisch gezien is het onverantwoord om te voetballen", verklaart clubarts Abdel Rédissi. "Het risico op blessures is te groot, dus de wedstrijd kan niet doorgaan."

Strooiwagens steeds vaker geterroriseerd

In toenemende mate worden strooiploegen de afgelopen dagen geterroriseerd door asociale automobilisten. Door de strooiwagens af te snijden of hinderlijk achter de wagens met zoutbakken te rijden hinderen de automobilisten de gladheidbestrijders. Om de gladheidbestrijders te beschermen worden nu zelfs extra testkarren ingezet met daarop de tekst: "Afstand houden i.v.m. gladheidwerkzaamheden."

Gert van Deuveren van het Amersfoortse Van Deuveren Traffic laat weten dat deze maatregelen echt niet overbodig zijn: "Het gaat per slot van rekening om de veiligheid van onze mensen en die van de weggebruikers." Van Deuveren, leidsman van het bedrijf dat ruim 54 strooiploegen door het hele land inzet, spreekt zelfs van kamikazepraktijken.

"De chauffeurs krijgen soms de volle laag. Geïrriteerde automobilisten met weinig geduld of een kort lontje rijden als idioten achter onze vrachtwagens. Ze claxonneren of treiteren met lichtsignalen." Ook zijn er automobilisten die het nodig vinden om de strooiwagens links of rechts in te halen via parkeerplaatsen of tankstations.

De chauffeurs begrijpen niet waarom de automobilisten zo moeten reageren. "Wij rijden bij nacht en ontij over de snelwegen. Dat doen we voor de veiligheid van weggebruikers. En dan gebeurt dit", aldus Van Deuveren. Ook de KLPD merkte al op dat weggebruikers de strooiwagens met hoge snelheden voorbij rijden. "Er gebeuren veel ongevallen die te wijten waren aan roekeloos rijgedrag", laat KLPD-zegsman Frans Zuiderhoek weten.

Extra ambulances voor schaatsers Overijssel

De ambulances in het noordoosten van Nederland hebben gisteren de handen vol gehad aan schaatsongelukken. Veertien mensen zijn behandeld of naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, meldde de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR) gisteravond.

In de kop van Overijssel werden extra ambulances ingezet om alle gewonden te hulp te kunnen schieten. En dat bleek geen sinecure, want door de vele geparkeerde auto's hadden hulpverleners soms nogal wat moeite om slachtoffers te bereiken. Die lagen bovendien soms midden op een ijsvlakte.

Na de drukte van gisteren roepen de hulpdiensten schaatsers op hun auto zo te parkeren dat er ruimte overblijft voor ambulances, brandweer- en politiewagens.

Geef ambulances en ambulancepersoneel de ruimte!  (foto: ANP)

Schep en Llaneras leiden in Zesdaagse

Na de tweede avond bij de Zesdaagse van Rotterdam gaat het Nederlandse/Spaanse koppel Peter Schep en Joan Llaneras aan de leiding. Het duo won de afsluitende koppelkoers en naast een ronde voorsprong op de rest van het veld, hebben ze nu 112 punten.

Het Duitse/Zwitserse duo Leif Lampater/Franco Marvulli staan tweede en de Duitsers Andreas Beikirch/Robert Bartko staan op de derde plaats. Danny Stam en zijn Zwitserse koppelgenoot Bruno Risi bezetten de vierde plaats met 83 punten.

Agente gewond na aanrijding politieauto

In Huizen (Noord-Holland) is afgelopen nacht een agente gewond geraakt doordat collega's haar per ongeluk aanreden tijdens een achtervolging. Dat heeft de politie laten weten.

De politie achtervolgde een auto met daarin drie verdachten van een gewapende overval op een huis in de Gooise plaats. Op de Bovenmaatweg ging het mis. In de hectiek raakte een politiewagen de agente, die op straat stond. Ze raakte gewond aan haar benen maar is niet in levensgevaar, aldus een woordvoerster.

De drie mannen die in de auto zaten, zijn gearresteerd. In de auto bleek inderdaad een buit te liggen. Het huis dat is overvallen was bekend bij de politie, aldus de woordvoerster.

Skicrash: Slowaakse dood, Duitse minister-president in coma

De Duitse minister-president van de deelstaat Thüringen, Dieter Althaus (50), is op nieuwjaarsdag betrokken geraakt bij een tragische skicrash op de Oostenrijkse Rieseralm bij het dorp Donnerbachwald. Een Slowaakse moeder van vier kinderen overleefde de crash niet. Het zoontje van de vrouw had afgelopen vrijdag de meest treurige verjaardag die je je maar kunt bedenken.

De sportieve CDU-politicus ging met zijn lijfwachten van de steile rode piste, nummer 6, met de bijnaam 'Die Sonnige' af en de Slowaakse skiede met haar man van de blauwe piste, nummer 5, ook de Panorama-abfahrt genoemd. Het verhaal gaat dat er geen getuigen van de crash waren, maar dat uit medische analyse bleek dat allebei de skiërs vijftig kilometer per uur gingen op het moment van de crash. Althaus, die een helm droeg, liep bij de crash schedeltrauma op. Hij was in eerste instantie nog bij kennis en riep tegen de hulpdiensten: "Zorg eerst voor die mevrouw.

Latere getuigen meldden dat de Slowaakse (41), die overigens geen helm droeg, ernstig bloedde en een hartstilstand had, maar gereanimeerd kon worden. Op weg naar het ziekenhuis overleed zij alsnog. De Duitse minister-president werd met een zogenoemde banaan over de piste naar het dal gebracht. De traumahelikopter die daar stond te wachten kon echter pas twee uur later vliegen wegens slecht zicht.

In het ziekenhuis in Schwarzach besloten artsen om Althaus in een kunstmatige coma te houden wegens een lichte bloeding in de rechter hersenhelft. Althaus is inmiddels uit de kunstmatige coma gehaald en is aanspreekbaar. Hij kan ook zijn beide armen en benen bewegen. "Hij heeft zijn naam en geboortedag kunnen zeggen", aldus dokter Reinard Lenzhofer.

Althaus wordt nu beschuldigd van dood door schuld, omdat hij niet voorzichtig genoeg zou hebben geskied. Een beschuldiging die in Oostenrijk met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar bestraft kan worden. Er wordt inmiddels gespeculeerd dat hij, als sportieve, ervaren skiër zijn lijfwachten ver vooruit was gegaan (aangezien er geen getuigen van het ongeval waren) en dat hij bij de kruising met de blauwe piste niet goed heeft uitgekeken waardoor de crash met de vrouw plaats kon vinden. Of dit werkelijk zo is, moet nader onderzoek uitwijzen.

Met dank aan Isabeau voor de submit.

Nancy uitgeschakeld door derdeklasser

AS Nancy, dit seizoen in de UEFA Cup nog tegenstander van Feyenoord, is in de Coupe de France uitgeschakeld door een derdeklasser. SO Romorantin won op eigen veld na penalty's. Auxerre werd op dezelfde wijze uitgeschakeld door tweedeklasser Ajaccio.

Nancy kwam in de tweede bekerronde tegen Romorantin niet tot scoren. Zelfs na 120 minuten voetballen stond er geen enkele treffer op het scorebord. De derdeklasser nam de strafschoppen vervolgens beter dan de nummer tien van Ligue 1: 4-2.

Auxerre moest in en tegen Ajaccio de volgende ronde proberen te halen. De ploeg kwam op voorsprong via Pedretti, maar tien minuten daarna was het alweer 1-1. Daarna werd er niet meer gescoord, ook een rode kaart voor beide ploegen had geen invloed op de score. De penaltyserie werd met 3-2 gewonnen door de club uit Ligue 2.

Ook Toulouse en Cannes behaalden de volgende ronde na een strafschoppenserie (tegen resp. Valenciennes en FC Nantes).

Nadal: "Knie voelt prima"

Rafael Nadal verloor gisteren de finale van het invitatietoernooi in Abu Dhabi van Andy Murray. Na afloop van de partij, die bijna drie uur duurde, was de nummer één van de wereld tevreden met zijn optreden.

Door een blessure aan zijn knie, miste de Spanjaard twee maanden competitie. "Deze partij over 2 uur en 45 minuten was een goede test voor de knie. Ik voel me prima. Ik zie Murray als een grote kanshebber voor de Australian Open. Hij speelde sterk aan het einde van 2008 en heeft die lijn doorgezet.”

Van Bommel twijfelt over aanbod Bayern München

Mark van Bommel heeft in het Duitse Bild am Sonntag gezegd dat hij zich niet kan vinden in het nieuwe contract dat zijn club Bayern München hem aangeboden heeft.

"Ik wil graag blijven, maar een contract voor één jaar is niet veel voor iemand van bijna 32 jaar", aldus Van Bommel die in de Duitse krant tevens zegt dat hij er voor zichzelf al bijna uit is. "Maar daar wil ik nu nog niets over zeggen".

Van Bommel heeft Bayern om bedenktijd tot eind januari gevraagd. Het contract van de 31-jarige middenvelder loopt aan het einde van het seizoen af.

Metal Gear Solid cast in groepstherapie

Het kan voor acteurs best moeilijk zijn zich helemaal in te leven in hun karakter. En als je dan helemaal ingeleefd bent is het weer moeilijk uit je karakter te stappen. Zo zou Heath Ledger zich zo hebben ingeleefd in zijn rol als The Joker dat hij helemaal depressief is geworden. Je kun je natuurlijk voorstellen dat dit voor mensen die de personages spelen in games ook voor kan komen.

De cast van Metal Gear Solid 4 heeft ook moeite om uit hun rol te stappen en zijn hiervoor in groepstherapie gegaan. Dat David "Solid Snake" Hayter, Jennifer "Naomi Hunter" Hale, Paul "Colonel Roy Campbell" Eiding, Christopher "Otacon" Randolph, en Quinton "Raiden" Flynn het zwaar hebben de werkelijkheid te onderscheiden van hun karakters in de game kunnen we zien in onderstaande video.

Neuville gaat nog een jaartje door

Borussia Mönchengladbach heeft gisteren laten weten dat Oliver Neuville zijn contract bij de Duitse club gaat verlengen tot medio 2010.

De 35-jarige geboren Zwitser speelt sinds 2004 bij Borussia Mönchengladbach en speelde eerder voor Tenerife, Hansa Rostock en Bayer Leverkusen.

Neuville speelde 69 keer voor het Duitse nationale team waarin hij tienmaal wist te scoren. Borussia Mönchengladbach is halverwege de competitie de hekkensluiter in de Bundesliga.

CD: Ringo Starr - His All Starr Band Live 2006

Ringo Starr, bijna de laatst overgebleven Beatle, timmert nog altijd hard aan de weg. Recent kwam er nog een nieuw album Liverpool 8 van hem uit. Kort daarvoor was ook al de verzamelaar Photograph verschenen met daarop zijn beste hits tot dan toe. Maar naast deze verse cd's is Ringo nog altijd druk bezig met optreden. Zo is hij al bijna 20 jaar bezig met touren met zijn All Starr Band. Niet continu natuurlijk, maar na 19 jaar zijn er toch al tien edities geweest. De tiende editie stamt uit 2008, maar het is van de negende editie dat er recent een cd is uitgebracht, Ringo Starr & His All Starr Band Live 2006. Voor deze optredens had Ringo Starr de beschikking over de volgende artiesten: Billy Squier, Edgar Winter, Hamish Stuart, Richard Marx, Rod Argent en Sheila E.

CD: Fall Out Boy - Folie A Deux

2008 zal wel een moeilijk jaar geweest zijn voor vele Fall Out Boy fans. Sinds begin vorig jaar heeft emoposterboy Pete Wentz zijn hart namelijk aan Ashlee Simpson geschonken en vlak na de bruiloft in mei maakte het paar bekend dat ze een baby verwachten. Eind november was het stel een jochie (Bronx Mowgli Wentz) rijker. Bij een Hollywood-relatie kan je nog hopen dat het snel uitraakt, maar als er eenmaal kinderen geworpen worden, krijgt je droom van de poprockprins op het witte paard dan niet een flinke deuk? Voor veel gillende tienermeisjes zal het eerder een teleurstelling zijn geweest dan een welkome verrassing. Maar wellicht komen ze er met "Boycot Love, detox just to re-tox?" ('Disloyal Order of Water Buffaloes') nog uit.

Hongerige Japanners bestellen eten via Wii

Dat de Japanners het wat luxer hebben met hun aangekondigde manga-, karaoke- en film-kanalen, kan ons nuchtere Westerlingen natuurlijk niets schelen. Echter, nu krijgen ze toch wel een heel interessant kanaal 'voorgeschoteld'...

In samenwerking met Demae-can.com zal Nintendo namelijk het 'Food Delivery Channel' uitbrengen op de Wii. Het kanaal laat zo sushi, pizza, rijst of zelfs Westers voedsel binnen 30 minuten bij je thuis bezorgen! Ideaal, niet waar?

Uiteraard is dit kanaal (vooralsnog) alleen voor Japan aangekondigd.

White Knight Chronicles grote hit in Japan

De RPG game White Knight Chronicles heeft al veel aandacht gekregen vam de internationale pers en wordt wel eens aangeduid als de "grote witte hoop" voor de PS3 in Japan. Het spel is tenslotte ontwikkeld door Level 5.

Level 5 heeft al verscheidene verkoopsuccessen uitgebracht, zoals Professor Layton and the Curious Village en de laatste Dragon Quest games. Ze zijn goed in het maken van "million sellers".

Er zijn nu in een week tijd naar schatting zo'n 203.000 exemplaren van White Knight Chronicles in Japan over de toonbank gegaan en dat is goed. Zelfs zo goed dat het de beste introductie op de PS3 is in Japan na Metal Gear Solid 4 en Devil May Cry 4.


Fans Resident Evil halen 100.000 voor Capcom

Bij Capcom liep recent een prijsvraag onder fans van Resident Evil. Zij moesten meer bekendheid gaan geven aan "Kijuju", de nieuwe site van Capcom. Dit moest gebeuren door linkjes te plaatsen en daardoor een totaal van 100.000 unieke views te genereren.

Dit is intussen gelukt en de deelnemers zullen dan ook beloond gaan worden. De namen van de tien personen die de meeste views hebben veroorzaakt krijgen hun naam vereeuwigd in de handleiding van Resident Evil 5. Daarbij komen de foto's van de top 5 in de Resident Evil Hall of Fame te staan.

[Dakar] Uitslag Etappe 1

De Dakar Rally is eindelijk van start gegaan. Dit jaar wordt er in Zuid-Amerika gereden op onbekend terrein voor de rijders. Er wordt een ronde over het continent gemaakt, waarbij de finish op 17 januari in de startplaats Buenos Aires is.

De eerste etappe voerde de coureurs over 733 kilometer van Buenos Aires naar Santa Rosa de la Pampa, waarvan 371 kilometer speciale proef was over een snelle gravel/zanderige ondergrond. Qua Nederlanders doen er 31 motorrijders mee, 2 quadrijders, 18 auto's en 18 vrachtwagens aan mee. Daarnaast is er vanuit Nederland een grote vertegenwoordiging in de volgcrew.

Bij de motoren was het favoriet Marc Coma die de andere rijders meteen liet weten dat hij de te kloppen man is. De Spanjaard bleef de Tsjech Jacek Czachor liefst 22 minuten voor. Van de Nederlanders deed Frans Verhoeven het met plaats vier het best. Ook Henk Knuiman eindigde met plaats acht nog in de top van het klassement. Een van de andere favorieten, Cyril Despres, eindigde door een verkeerde bandenkeuze ver in de achterhoede. Bij de quads was de Fransman Christophe Declerck de snelste. De Nederlanders eindigden vandaag in de achterhoede.

Bij de auto's zal de strijd ook dit jaar gaan tussen Volkswagen en Mitsubishi. Echter was het BMW-rijder Nasser Saleh Al Attiyah. Hij bleef VW-coureurs Carlos Sainz en Giniel De Villiers ruim twee minuten voor. Mede-favorieten Luc Alphand en Stefan Peterhansel eindigden in hun Mitsubishi's enkele minuten daar achter. Beste Nederlander was debutant Peter van Merksteijn met een tiende plaats.

Bij de vrachtwagens was er Nederlands succes. Marcel van Vliet wist aan de finish zijn teamgenoot Gerard de Rooy twee seconden voor te blijven. Vladimir Chagin eindigde vandaag op de zevende plaats op meer dan drie minuten achterstand, terwijl hij bij de eerste tussenpunten nog aan de leiding ging. Titelverdediger Hans Stacey eindigde mede door een lekke band op de 32e plaats met al veertig minuten achter stand.


Uitslag etappe 1

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1002ComaKTM02:46.17
2010CzachorKTM03:08.22+ 00:22.05
3017 StanovnikKTM03:10.59+ 00:24.05
4015VerhoevenKTM03:12.31+ 00:26.14
5026StreetKTM03:12.39+ 00:26.22

Quads

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1258DeclerckYamaha04:00.16
2260MachacekYamaha04:13.12+ 00:12.56
3270HendersonSuzuki04:16.06+ 00:15.50
4262SonikYamaha04:21.30+ 00:21.14
5254GonzalezYamaha04:21.52+ 00:21.36

Auto's

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1302Al Attiyah/ThornerBMW02:36.15
2301Sainz/PerinVolkswagen02:38.32+ 00:02.17
3305De Villiers/Von ZitzewitzVolkswagen02:38.55+ 00:02.40
4308Miller/PitchfordVolkswagen02:40.36+ 00:04.21
5303Alphand/PicardMitsubishi02:40.59+ 00:04.44

Vrachtwagens

Plaats#CoureurMerkTijdVerschil
1509Van Vliet/Vaanholt/Van VeenendaalGinaf03:15.07
2505De Rooy/Colsoul/Van MelisGinaf03:15.09+ 00:00.02
3508Mardeev/Mizyukaev/MardeevKamaz03:15.29+ 00:00.22
4506Kabirov/Belyaev/MokeevKamaz03:17.07+ 00:02.00
5502Loprais/Stajf/HolanTatra03:17.52+ 00:02.45


Etappe 2 Santa Rosa de la Pampa - Puerto Madryn

De tweede etappe voert de coureurs van Santa Rosa de la Pampa naar Puerto Madryn over 837 kilometer, waarvan 237 kilometer speciale proef is. Het begin is met een zand/gravel parcours snel, maar daarna zal het eerste zand opdoemen en in er voor de navigatoren veel werk te doen, al zal het niet de lastigste etappe in de rally zijn.

Huta Galung uit kwalificatie ATP Brisbane

Jesse Huta Galung is kansloos uitgeschakeld in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van het ATP-toernooi van Brisbane. Huta Galung verloor in twee sets van de Slowaak Luka Gregorc: 6-4 6-4.

Huta Galung had een zeer matige eerste set. Hij wist in de eerste set slechts vijf punten te pakken in de servicebeurten van zijn tegenstander. Gregorc, de nummer 219 van de wereld, had dan ook aan één breakkans genoeg om de break en vervolgens de set naar zich toe te trekken.

In de tweede set was Huta Galung, de nummer 175 van de wereld, niet veel beter en kwam al snel op twee breaks achterstand. Huta Galung wist nog wel een break terug te pakken, maar Gregorc besliste de wedstrijd met een love game.

Linux op je Wii

Er zijn nog geen concrete bewijzen van, maar volgens de mannen van GC Linux kunnen we Linux draaien op de Wii. Op de consoles van Microsoft en Sony was dit al enige tijd mogelijk, maar Nintendo heeft dit altijd tegen gehouden. Blijkbaar willen ze het bij het Japanse bedrijf niet hebben dat eigenaars zelf kunnen hobbyen met hun eigen software om die vervolgens op hun Wii te draaien. De GameCube moest er echter al aan geloven en nu lijkt de Wii ook overwonnen te zijn.

Meer informatie over Linux op je Wii kun je vinden op GC Linux.

Darts: Van Barneveld naar finale WK

Raymond van Barneveld heeft de finale bereikt van het PDC WK darts. Zo makkelijk als gisteren tegen Jelle Klaasen ging het echter tegen James Wade niet.

Vooral de beginfase verliep moeizaam voor Van Barneveld. Wade kwam telkens op voorsprong, maar onze landgenoot liet dat gat nooit groot worden. Bij een 2-3 ging Wade duidelijk minder gooien. De Engelsman gooide hierna geen enkele 180 meer en Van Barneveld stoomde door naar een 6-4 zege. "Ik was zo moe op het eind", verzuchtte Van Barneveld direct na de partij voor de camera van Sky Sports. "Na die negendarter in de kwartfinales tegen Jelle Klaassen ging er zoveel door me heen. Ik kon niet slapen, ik bleef maar malen: nu moet ik het afmaken. Maar vanavond kan niet meer stuk."

In de finale treft Van Barneveld Phil Taylor. Die won vanavond met 6-2 van Mervyn King. Taylor had tot vandaag maar 1 set verloren op dit WK, maar haalde tegen King niet zijn niveau van eerder deze week. Zijn tegenstander profiteerde en maakte er een echte wedstrijd van. Na een snelle 2-0 voorsprong van Taylor, snoepte King hem alsnog twee sets af. Vanaf dat moment trok 'The Power' het initiatief opnieuw naar zich toe.

In 2007 stonden Taylor en Van Barneveld ook tegenover elkaar in de finale. Toen won 'Barney' na een thriller met 7-6.

Feyenoord richt vizier op Zweeds talent

Feyenoord heeft haar zinnen gezet op de Zweedse jeugdinternational Niklas Bärkroth. Volgens het Zweedse medium Fotbolldirect volgen de Rotterdammers de aanvaller al geruime tijd.

IFK Göteborg, de huidige club van Bärkroth, bekent dat Feyenoord hem al geruime tijd op de proppen heeft. "We weten inderdaad dat Feyenoord interesse heeft", aldus Hakan Milde, woordvoerder van de Zweedse club, tegenover Fotbolldirect.

"Het is bij ons algemeen bekend dat Feyenoord jonge talenten volgt. Voor Bärkroth zijn ze dan ook concreet geïnteresseerd." Feyenoord is bezig een bod voor te bereiden op de pas 16-jarige aanvaller. "Maar op dit moment is er nog geen concreet bod bij ons neergelegd."

Ook Göteborg hoopt de oud-speler van Balltorps FF langer aan zich te binden. "Het klopt dat we in contractonderhandeling zijn." Dit seizoen kwam Bärkroth twee duels in actie voor het eerste elftal van Göteborg.

AZ wil Australisch talent belonen met contract

AZ gaat zich mogelijk versterken met James Holland. De Australiër liep vorige maand stage bij het team van Louis van Gaal en hij liet tijdens deze periode een goede indruk achter op de technische staf van de Alkmaarders.

"Hij heeft een goede indruk gemaakt en ik sluit niet uit dat we hem gaan halen", aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands tegenover RTV Noord-Holland. Naar verluidt moet AZ een afkoopsom van 300.000 euro betalen aan Hollands huidige club Newcastle Jets. Volgende week zal hij zich in Alkmaar melden voor de medische keuring.

De bedoeling is dat de 19-jarige speler zich zal gaan aansluiten bij de selectie van het beloftenteam. Mocht de transfer worden beklonken, dan is Holland de derde Australische speler die bij AZ dit seizoen onder contract staat. Joey Didulica en Brett Holman staan op dit moment al onder contract bij de koploper in de Eredivisie.

Voor de jonge Australiër gaat hiermee een droom in vervulling. "Dit is ongelooflijk. Misschien speel ik volgend seizoen wel in de Champions League", aldus Holland tegenover de Newcastle Herald.

Barney dacht dat hij 7 sets moest winnen

Op het moment dat Raymond van Barneveld vandaag in zijn partij tegen James Wade zijn laatste pijlen gooide, had hij zelf niet in de gaten dat hij gewonnen had. De darter dacht er zeven sets gewonnen moesten worden.

"Ik schaam me er voor, maar ik heb een telfout gemaakt," bekende Van Barneveld na afloop van zijn partij tegen James Wade. "Toen hij mij feliciteerde zei ik tegen hem: ’dat ga je niet menen’. Dat was toch wel slordig." Van Barneveld begon na een slechte nacht niet goed aan de partij. "Ik heb geen oog dicht gedaan. Je gaat er toch aan denken dat het weer een keer zou kunnen gebeuren en daar krijg je dan de rekening voor gepresenteerd. Het was zeker niet wat we de rest van de week hebben gezien. Ik kon steeds mijn eigen legs niet houden. Maar in de laatste sets speelde hij ook beneden zijn kunnen."

Van Barneveld zou in de finale het liefst tegen Phil Taylor spelen. "Dat zou het allermooiste zijn, maar de man is zo groots aan het spelen. Het zal zondag bekend zijn of het goed genoeg zal zijn tegen hem." Inmiddels is duidelijk dat Van Barneveld het in de finale inderdaad moet gaan opnemen tegen Taylor.

[PDC] Taylor naar finale WK

Phil Taylor is morgenavond de tegenstander van Raymond van Barneveld in de finale van het PDC WK darts.

Taylor won vanavond met 6-2 van Mervyn King. Taylor had tot vandaag maar 1 set verloren op dit WK, maar haalde tegen King niet zijn niveau van eerder deze week. Zijn tegenstander profiteerde en maakte er een echte wedstrijd van. Na een snelle 2-0 voorsprong van Taylor, snoepte King hem alsnog twee sets af. Vanaf dat moment trok 'The Power' het initiatief opnieuw naar zich toe.

In 2007 stonden Taylor en Van Barneveld ook tegenover elkaar in de finale. Toen won 'Barney' na een thriller met 7-6.

Uitslag Africa Race Etappe 5

De vijfde etappe in de Africa Race voerde de coureurs vandaag van Bou-Jerif naar Agadir. Het 626 kilometer lange parcours kende een speciale proef van 396 kilometer. Het parcours bracht de coureurs noordwaards naar Agadir waar de coureurs morgen uit mogen rusten.

Bij de motoren vergrootte Juan Manuel Pellicer wederom zijn voorsprong op Arnaud Jacquart. De Spanjaard liep op het snelle parcours wederom twintig minuten uit op de Fransman. Pechvogel van de dag was Andrey Ivanov in zijn Nissan. Onderweg naar de start kende de Rus een sterke daling van de oliedruk, waardoor hij niet van start kon gaan en door de servicetruck richting finish gesleept is. Door het overhandigen van zijn motor heeft de Rus 13 uur tijdstraf opgelopen, maar wel diskwalificatie voorkomen. Jean Louis Schlesser kon daardoor vandaag eenvoudig winnen.

Bij de vrachtwagens was het de DAF van Hans Bekx die de etappe op zijn naam schreef met één seconde voorspron op Vismara in de Unimog. Echter kreeg deze nog twee uur tijdstraf opgelegd, waardoor Jan de Rooy op bijna vier minuten tweede geworden is. Bekx kende in het begin van de etappe bandenproblemen, waardoor De Rooy op zoek naar hem ging en door het niet vinden van zijn teamgenoot kostbaar tijdverlies heeft opgelopen in deze etappe. In het algemeen klassement verstevigde Bekx zijn leidende positie.


Uitslag Etappe 5

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
11PellicerBMW04:29.03
22JacquartKTM04:50.42+ 00:21.39
39ChatelierHonda06:21.19+ 01:52.16
46SchattatYamaha06:23.59+ 01:54.56
527MoneyronKTM06:25.58+ 01:56.55

Auto's

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1200Schlesser/DebronSchlesser04:08:38
2208Abouyoussef/CotelToyota05:02.20+ 00:53.42
3205Varentsov/ElaginToyota05:07.28+ 00:58.50
4206Bondarev/GorelovToyota05:16.16+ 01:07.38
5213Vela Ibanez/PuertoLand Rover05:25.19+ 01:16.41

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1303Bekx/Maessen/WillemsDaf04:54.35
2301De Rooy/Colebunders/RodewaldIveco04:58.20+ 00:03.45
3305Kovacs/Czegledi/TothScania05:02.18+ 00:07.43
4306Vismara/VerzelettiUnimog06:54.36+ 02:00.01

Klassement na etappe 5

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
11PellicerBMW20:07.10
22JacquartKTM21:40.37+ 01:33.27
36SchattatYamaha25:56.53+ 05:49.43
427MoneyronKTM26:14.23+ 06:07.13
59ChatelierHonda26:37.30+ 06:30.20

Auto's

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1200Schlesser/DebronSchlesser18:02.09
2205Varentsov/ElaginToyota19:49.27+ 01:47.18
3208Abouyoussef/CotelToyota20:43.20+ 02:41.11
4212Arenall/LandaToyota22:40.24+ 04:38.15
5206Bondarev/GorelovToyota25:27.34+ 07:25.25

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1303Bekx/Maessen/WillemsDaf20:26.59
2301De Rooy/Colebunders/RodewaldIveco20:39.36+ 00:12.37
3305Kovacs/Czegledi/TothScania21:42.08+ 01:15.09
4306Vismara/VerzelettiUnimog23:53.24+ 03:26.25


Etappe 6 Agadir - Layoune

De zesde etappe in de Africa Race brengt de coureurs maandag van Agadir naar Layoune. De 758 kilometer lange etappe kent een speciale proef van 335 kilometer, waarin de coureurs meer van de woestijn gaan proeven. Ook is het goed navigeren in deze etappe van belang.

Schaatsen: NK Sprint dag 1

Dit weekend wordt het NK Sprint verreden in ijshal Kardinge in Groningen. Het toernooi beslaat zowel voor de heren als voor de dames twee 500 meters en twee 1.000 meters. Zaterdag stonden allebei de afstanden op het programma, zondag rijden de deelnemers hetzelfde programma nog een keer.

Heren

Na de eerste dag gaat Stefan Groothuis aan de leiding. Hij won beide afstanden en heeft een flinke voorsprong genomen op de nummer twee, Erben Wennemars. Op de 500 meter schaatste Groothuis een nieuw baanrecord. In 35,86 seconden kwam hij over de streep en was daarmee ruim sneller dan Jan Smeekens en Jan Bos. Daarna kwam de kilometer, die wederom een prooi werd voor Groothuis. Met 1:11,40 evenaarde hij het baanrecord van Erben Wennemars. Wennemars zelf werd tweede, voor Mark Tuitert en Jan Bos. 

Klassement na dag 1

#SchaatserPuntenVerschil
1Stefan Groothuis71.060 
2Erben Wennemars71.680+ 0.62
3Jan Bos71.815+ 0.76
4Simon Kuipers72.040+ 0.98
5Mark Tuitert72.120+ 1.06

 

Dames

Bij de dames begon de dag met een klein drama op de 500 meter. Annette Gerritsen, één van de favorieten voor de titel, werd na twee valse starts gediskwalificeerd. Margot Boer nam op de 500 meter de leiding, ze won voor Natasja Bruintjes en Laurine van Riessen in 39,60. De 1.000 meter werd gewonnen door Paulien van Deutekom. De schaatsster van TVM finishte in 1:19,29 voor Marrit Leenstra en Margot Boer, die wel de leiding in het klassement behield. Na de eerste dag staat Van Riessen op plaats twee, gevolgd door Bruintjes.

Klassement na dag 1

#NaamPunten
1Margot Boer79.475
2Laurine van Riessen80.100
3Natasja Bruintjes80.150
4Marrit Leenstra80.330
5Paulien van Deutekom80.435

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

User van de maand januari: JJH

"JJH woont in zijn taxi. Leven in een automobiel is een zwaar bestaan. Naast alle ongerieven zoals de krappe behuizing, het ontbreken van sanitaire voorzieningen en de problemen om het gezellig te maken als je gasten over de vloer hebt (zie bijvoorbeeld maar eens een echte kerstboom mooi opgetuigd te krijgen in een taxi) kleven er ook allerlei nadelen aan waar mensen nooit bij stilstaan. Als JJH bij het station geparkeerd staat om van zijn welverdiende nachtrust te genieten wordt hij om de haverklap gestoord door vreemde mannen die een ritje met hem willen maken. Als je één ding onthoudt van deze post, laat het dan het beeld zijn van JJH die in een donker steegje door een civiele knokploeg wordt gemarteld, bespuwd, gepenetreerd en vernederd als een middeleeuws koorknaapje omdat ze dachten dat hij een lokhomo was."

FritsVanEgters denkt te weten wie JJH is. Maar wie gaat er nou écht schuil achter de man die de user van de maand januari is geworden? Maak kennis met...Hans.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.