Zwinderen schrikt van vondst dode vrouw

Langs het kanaal Coevorden-Zwinderen is gisteren het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden, aldus de politie vandaag. Het lichaam werd gisteren rond het middaguur onderaan de wal van het kanaal door een boer gevonden. De politie heeft gisteren tot diep in de avond onderzoek verricht langs het kanaal.

Om het onderzoek goed uit te kunnen voeren heeft de politie gisteren beide wegen langs het kanaal af moeten sluiten. Volgens een woordvoerder mag hieruit echter niet afgeleid worden dat de politie een misdrijf vermoedt. "Dat zijn we nu juist aan het uitzoeken", aldus de woordvoerder.

Vanochtend vroeg was het al erg druk aan de Burgemeester Legroweg in het Drentse Zwinderen (tussen Emmen en Hoogeveen), de weg waarlangs het lichaam is gevonden. Op de anders zo rustige weg rijden automobilisten nu af en aan. Mensen die langs het kanaal wonen zeggen erg geschrokken te zijn van de vondst. "Bizar. Wij waren gisteren op nieuwjaarsvisite, maar werden meteen door de buren op de hoogte gesteld van het voorval", aldus een vrouw.

Ook vandaag houden de ruim 200 inwoners van het dorp elkaar zo veel mogelijk op de hoogte, hoewel er weinig nieuws te vertellen is. "Iedereen vraagt zich af wat er nu precies is gebeurd. Je schrikt ervan, omdat je zoiets niet hier verwacht." De boer die het lichaam vond, wil hier niets over vertellen en verwijst iedereen door naar de politie.

Gisteren werd er al wel geschaatst op het kanaal, terwijl het ijs nog niet erg betrouwbaar lijkt. Mensen uit de buurt weten te vertellen dat het gevonden lichaam in ieder geval niet van een schaatser is, maar gaan uit van een lijk dat gedumpt is langs het kanaal. "Hoewel dat ook wel weer vreemd is. Want wie doet zoiets nu ter hoogte van twee boerderijen", vraagt een vrouw uit de buurt zich af terwijl zij de hond uitlaat.

Met dank aan MoJaKy voor de submit.