Barney dacht dat hij 7 sets moest winnen

Stefan (sportfreak)
Op het moment dat Raymond van Barneveld vandaag in zijn partij tegen James Wade zijn laatste pijlen gooide, had hij zelf niet in de gaten dat hij gewonnen had. De darter dacht er zeven sets gewonnen moesten worden.

"Ik schaam me er voor, maar ik heb een telfout gemaakt," bekende Van Barneveld na afloop van zijn partij tegen James Wade. "Toen hij mij feliciteerde zei ik tegen hem: ’dat ga je niet menen’. Dat was toch wel slordig." Van Barneveld begon na een slechte nacht niet goed aan de partij. "Ik heb geen oog dicht gedaan. Je gaat er toch aan denken dat het weer een keer zou kunnen gebeuren en daar krijg je dan de rekening voor gepresenteerd. Het was zeker niet wat we de rest van de week hebben gezien. Ik kon steeds mijn eigen legs niet houden. Maar in de laatste sets speelde hij ook beneden zijn kunnen."

Van Barneveld zou in de finale het liefst tegen Phil Taylor spelen. "Dat zou het allermooiste zijn, maar de man is zo groots aan het spelen. Het zal zondag bekend zijn of het goed genoeg zal zijn tegen hem." Inmiddels is duidelijk dat Van Barneveld het in de finale inderdaad moet gaan opnemen tegen Taylor.