Groothuis jaagt op tweede sprinttitel

Sjors (Sj0rSz)
Stefan Groothuis gaat zondag proberen zijn tweede nationale sprinttitel in de wacht te slepen. De schaatser van DSB was zaterdag al superieur op de 500 meter en de 1000 meter en heeft inmiddels een royale voorsprong op de nummers twee en drie, Erben Wennemars en Jan Bos, opgebouwd.

De heren werken zondag nogmaals de 500 meter en de 1000 meter af, waarna er vier tickets voor het WK sprint worden verdeeld. Groothuis, Wennemars en Bos lijken vrijwel zeker geplaatst te zijn. Op de vierde plaats staat momenteel Simon Kuipers. Hij wordt gevolgd door zijn ploeggenoten Mark Tuitert en Sjoerd de Vries.

Dit drietal zal zondag om het laatste deelnamebewijs moeten gaan strijden. Kuipers heeft bovendien het voordeel dat hij een beschermde status heeft. Hiervoor moet de schaatser minimaal zesde worden.

Bij de vrouwen gaat Margot Boer aan de leiding in het algemeen klassement. Zij wordt op de voet gevolgd door Laurine van Riessen. De favoriete voor de titel, Annette Gerritsen, verspeelde zaterdag haar kansen door twee keer een valse start te maken.