Huis brandweerman vernield na burengerucht

In het Belgische Wanze, gelegen in de Waalse provincie Luik, heeft een brandweerman zijn eigen huis van de vlammen weten te redden. De woning werd in brand gestoken door een groepje feestvierders, over wie de beste man had geklaagd.

Na het aanhoudende lawaai van zijn buurman was de brandweerman er gisterochtend om vier uur flauw van en belde hij aan bij zijn buren met de vraag of het niet wat zachter kon met de herrie. Toen de feestgangers hier geen gehoor aan wilden geven, besloot de spuitgast de politie om hulp te vragen.

De agenten hadden koud hun hielen gelicht, of de feestneuzen togen naar het huis van de zeurende buurman en daagden hem uit om naar buiten te komen. Hierna gooide de menigte met behulp van bloempotten alle ramen in het huis kapot.

Toen alle ruiten aan scherven waren, wilde de groep feestvierders de deur forceren met een putdeksel. Toen deze poging strandde, probeerden de feestgangers het huis van de brandweerman in de fik te steken. Aangezien de bewoner wel met een spuit weet om te gaan, bleef de schade zeer beperkt.