Bos en Sturing liggen elkaar niet

Sjors (Sj0rSz)
Theo Bos is nog maar een dag officieel hoofdtrainer van Vitesse, maar het eerste probleem heeft zich al aangediend. De nieuwbakken coach kan namelijk niet overweg met assistent-trainer Edward Sturing.

"Ik heb een gesprek met Edward gehad en dat verliep niet prettig," liet Bos in een reactie weten. De trainer reist vanavond met de selectie van Vitesse naar Turkije af. Daar heeft men een trainingskamp belegd. Het is nog niet duidelijk of Sturing ook mee gaat. "Er zal nog minimaal één gesprek moeten volgen. Wat als we er niet uitkomen? Ik ben aangesteld als hoofdtrainer en neem aan dat de club mijn weg volgt."

Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse, was zichtbaar verrast. "Maar ik ga ervan uit dat het goed komt. We hebben in het clubbelang gedacht en de positie van hoofdtrainer had prioriteit."

De relatie tussen Bos en Sturing verloopt sinds 2004 al stroef. In die tijd was de laatstgenoemde hoofdtrainer van Vitesse en koos toen voor Jan van Deinsen als assistent. Ook Bos maakte toen kans op deze functie.