Gym weigert moslima met hoofddoek

Een Rotterdamse sportschool heeft een Schiedamse moslima toegang tot de trainingsruimte geweigerd omdat zij een hoofddoek draagt. De vrouw in kwestie doet nu aangifte tegen de sportschool, omdat ze het hoofddoekverbod discriminerend vindt. De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft inmiddels laten weten het probleem aan te gaan kaarten bij de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

Karima Bouhannouch (27), de vrouw die de toegang geweigerd werd, is van mening dat zij sterk staat in een zaak tegen de sportschool. "Er zijn al diverse uitspraken gedaan door de CGB over dit onderwerp. Deze landelijk opererende sportschool heeft een algemeen beleid om geen enkel kledingstuk op je hoofd toe te staan. Dus ook de bandana die ik als alternatief wilde dragen mocht niet", aldus Bouhannouch.

In een brief aan Bouhannouch heeft de CGB laten weten dat de sportschoolketen in Dordrecht en Den Bosch al op de vingers is getikt wegens een zelfde klacht. Bouhannouch vindt een andere sportschool zoeken of het haar los dragen geen goede oplossing. "Ik wil een hoofddoek dragen vanwege mijn geloof", laat ze weten. Het fitnesscentrum dat Bouhannouch weigerde was niet bereikbaar voor commentaar.