Man opgepakt om valse aangifte na dollemansrit

Een man uit het Limburgse Oirsbeek (22) is afgelopen nacht door de politie aangehouden, nadat hij aangifte kwam doen van diefstal van zijn auto. Even voor de aangifte hadden agenten de wagen nog wild rond zien rijden in Oirsbeek en zij vonden het verhaal van de man niet geloofwaardig klinken, aldus de politie vandaag.

Gisterenavond rond 21.45 uur trok de auto de aandacht van agenten toen deze met hoge snelheid reed. Agenten zetten hierop de achtervolging in en merkten op dat de bestuurder tegen een geparkeerde auto in de Lindenlaan reed. De bestuurder negeerde het stopteken van de agenten en reed met zestig kilometer per uur door een wijk waar dertig kilometer per uur is toegestaan.

Nadat de bestuurder in de Populierenlaan opnieuw tegen een geparkeerde auto reed staakten de agenten hun poging om de wagen te laten stoppen, waarop ze naar de woning van de eigenaar van de auto gingen. Hier bleek niemand thuis te zijn. Enkele minuten later meldde een getuige dat de auto zich in de Raadhuisstraat klem had gereden en dat de twee inzittenden waren gevlucht. Ook hierbij bleek een voertuig te zijn geraakt. Daarnaast was de auto ook nog tegen een lantaarnpaal gereden en had de bestuurder een gevel geraakt toen hij achteruit wilde rijden.

Opnieuw bij de woning van de eigenaar van de auto aangekomen, bleek de garage behorende bij de woning open te staan. Een raam op de eerste verdieping stond nu ook open. De auto waarmee gereden was bleek geschorst en onverzekerd.

Midden in de nacht kwam de eigenaar van de auto vervolgens aangifte van diefstal doen bij de politie. De politie achtte het verhaal van de man echter niet geloofwaardig na de reeks gebeurtenissen van eerder die nacht. De man is opgepakt en wordt verdacht van het doen van valse aangifte. De politie onderzoekt ook of de man verantwoordelijk is voor de dollemansrit waarbij verschillende aanrijdingen plaats hebben gevonden.