AZ wil Australisch talent belonen met contract

Peterselieman
AZ gaat zich mogelijk versterken met James Holland. De Australiër liep vorige maand stage bij het team van Louis van Gaal en hij liet tijdens deze periode een goede indruk achter op de technische staf van de Alkmaarders.

"Hij heeft een goede indruk gemaakt en ik sluit niet uit dat we hem gaan halen", aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands tegenover RTV Noord-Holland. Naar verluidt moet AZ een afkoopsom van 300.000 euro betalen aan Hollands huidige club Newcastle Jets. Volgende week zal hij zich in Alkmaar melden voor de medische keuring.

De bedoeling is dat de 19-jarige speler zich zal gaan aansluiten bij de selectie van het beloftenteam. Mocht de transfer worden beklonken, dan is Holland de derde Australische speler die bij AZ dit seizoen onder contract staat. Joey Didulica en Brett Holman staan op dit moment al onder contract bij de koploper in de Eredivisie.

Voor de jonge Australiër gaat hiermee een droom in vervulling. "Dit is ongelooflijk. Misschien speel ik volgend seizoen wel in de Champions League", aldus Holland tegenover de Newcastle Herald.