[Lakeside] Wisselende prestaties Nederlanders

Tijdens de eerste ronde van de WK BDO Darts in Frimley Green hebben de Nederlanders wisselend gepresteerd. Er kwamen dit weekend vijf Nederlanders in actie.

Zaterdag kwam in het mannentoernooi Edwin Max in actie. Hij trof in de eerste ronde de Pool Ratasjski. De als achtste geplaatste Max had een lastige kluif aan zijn opponent, maar wist hem wel te verslaan met 3-2.

Zondag kwam de tweede Nederlander in actie. Willy van de Wiel trad aan tegen de als tweede geplaatste Mark Webster. De 24-jarige Welshman, winnaar van vorig jaar, wist onze landgenoot met 3-0 aan de kant te schuiven. Maandag komt er nog een landgenoot in actie. Joey ten Berge neemt het dan op tegen de als elfde geplaatste Martin Atkins

In het vrouwentoernooi kwam zaterdag Karin Krappen in actie. Onze landgenote, als vierde geplaatst, moest tegen de Schotse Anne Kirk. Krappen wist met 2-1 te winnen en stoomde daardoor naar de halve finales. In deze halve finale treft ze de als eerste geplaatste Trina Gulliver.

Zondag kwamen er nog drie Nederlandse dames in actie. De als tweede geplaatste Francisca Hoenselaar wist haar landgenote Carla Molema met 2-0 te verslaan, terwijl Rilana Erades de als derde geplaatste Julie Gore met 2-1 aan de kant schoof. Erades en Hoenselaar spelen donderdag tegen elkaar tijdens de halve finales.