Wennemars grijpt eindelijk raak

Stefan (sportfreak)
Erben Wennemars heeft zich voor het eerst in bijna twee jaar weer geplaatst voor een groot internationaal toernooi. Hij eindigde vandaag op het NK sprint als tweede.

Vorige week eindigde Wennemars nog als vijfde op het NK allround, wat niet genoeg was voor plaatsing voor het EK. Dit weekend hield hij zich tussen de sprinters wel goed staande. Sinds 2006 fungeerde hij minstens vijfmaal als reserve op de Olympische Spelen, EK allround, WK sprint en WK afstanden. "En als Erben Wennemars reserve is, wordt nooit iemand ziek," merkte de sprinter/allrounder.

"Nu mag ik eindelijk weer een kampioenschap rijden en laten zien hoe goed ik ben," aldus Wennemars na afloop. "Ach, volgens mij was die tien kilometer helemaal niet slecht voor me. Natuurlijk nam ik een risicootje, maar achteraf bleek het een goede prikkel te zijn geweest." De afgelopen week was Wennemars vooral bezig de vermoeidheid uit zijn lichaam te krijgen en met succes. Hij eindigde vandaag, tot verbazing van velen, achter Stefan Groothuis als tweede op het NK. "Dit is toch wel een opluchting. Dat het er eindelijk uit komt. Op naar Moskou."