User van de maand januari: JJH

JJH woont in zijn taxi. Leven in een automobiel is een zwaar bestaan. Naast alle ongerieven zoals de krappe behuizing, het ontbreken van sanitaire voorzieningen en de problemen om het gezellig te maken als je gasten over de vloer hebt (zie bijvoorbeeld maar eens een echte kerstboom mooi opgetuigd te krijgen in een taxi) kleven er ook allerlei nadelen aan waar mensen nooit bij stilstaan. Als JJH bij het station geparkeerd staat om van zijn welverdiende nachtrust te genieten wordt hij om de haverklap gestoord door vreemde mannen die een ritje met hem willen maken. Als je één ding onthoudt van deze post, laat het dan het beeld zijn van JJH die in een donker steegje door een civiele knokploeg wordt gemarteld, bespuwd, gepenetreerd en vernederd als een middeleeuws koorknaapje omdat ze dachten dat hij een lokhomo was.


FritsVanEgters denkt te weten wie JJH is. Maar wie gaat er nou écht schuil achter de man die de user van de maand januari is geworden? Dames en heren, maak kennis met...Hans.


Dit is Hans


“Vrolijk, enthousiast, (als het nodig is) serieus, kalm en gezellig”, zo omschrijft JJH zichzelf. Hans, op FOK! beter bekend als JJH, is 23 jaar. Hij woont op zichzelf in Zwolle en heeft anderhalf jaar terug de Mbo-opleiding Transport en Logistiek gevolgd. JJH heeft alleen niet gekozen om iets in die richting te gaan doen; hij is nu taxichauffeur. “Ik zit lekker in mijn vel bij mijn huidige baas”.
Een rustige baan heeft hij zeker niet. “Bij mijn baas rijden we veel gehandicapten en ouderen heen en weer en daar zijn we overdag de hele dag druk mee. Daarnaast functioneren we in de weekeindes ook veel als horecavervoer. Dat vind ik eigenlijk het leukste om te doen, want in de nacht kom je namelijk de meest maffe dingen en situaties tegen. En ja, drank is vaak de oorzaak.” En natuurlijk willen we allemaal een leuk voorbeeld lezen van zo’n situatie.
“Een poos geleden was een jongen die zo dronken was dat hij door z'n maten de taxi in gesleept werd. We vervolgens naar z'n huis gereden hij is tegen de deur aangezet. Die vrienden hebben aangebeld en vervolgens zijn we weggereden. Commentaar van de jongens: ‘Zijn vriendin vindt hem wel, en hij heeft morgen een probleem.’ "

We gaan van het echte leven naar het digitale leven van Hans. JJH heeft de titel ‘User van de maand januari’ gewonnen door te bieden bij een speciale veiling voor de Serious Request actie. De veiling is geëindigd op een bedrag van tweehonderd euro. Hoe voelt dat nou, het winnen van deze geweldige prijzen? “Het voelt natuurlijk best lekker, dat zal ik niet ontkennen. Dat neemt niet weg dat ik ook zonder deze actie van FOK! geld zou hebben gegeven aan 3FM Serious Request.”JJH is vandaag (4 januari) precies een jaar geregistreerd op FOK! . Na een hele tijd te hebben gelurkt, is het er dan uiteindelijk toch van gekomen om een account aan te maken. De nickname JJH lag voor de hand. “Het zijn mijn initialen. Ik gebruik maar een paar nicks op het web en deze was nog vrij.”
In een jaar is heel erg veel op het FOK!-forum voorbij gekomen. Wat was nou het meest memorabele moment voor Hans? “De topicreeks rondom PapaBear. Hoe dat door het forum opgepakt is, is werkelijk waar geweldig! En naast dat is het geweldig om in ONZ en KLB te hangen. Ik post er niet bijster veel, maar het lezen is altijd leuk om te doen.”

Tegenwoordig zeuren vele users over bepaalde dingen op FOK. Zijn er ook nog negatieve dingen die JJH zijn opgevallen? “Snelheid, al lijkt het de laatste tijd wel aardig op orde. Ook tijdens drukke momenten draait de site best goed. Verder is FOK! prima, maar nieuwe snufjes of wat dan ook boeit me weinig. Een stabiel, prettig werkend en snel forum wel. Is dus prima op het moment!”
We eindigen met een (mogelijke) blik in te toekomst: JJH wordt een dagje moderator van FOK!. Wat gaat er dan allemaal gebeuren? “De hele dag gaan lopen etteren (houdt waarschijnlijk wel een permban voor mij in) en natuurlijk lekker achter de schermen kijken. Oja, en mijn ene note lezen!"