FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 januari 2009

Katy Perry weer vrijgezel

Kate Perry en vriendlief Travis McCoy hebben een punt achter hun relatie gezet. De zangeres van de wereldhit 'I kissed a Girl' en de frontman van de band Gym Class Heroes hebben samen de kerstdagen doorgebracht in Mexico maar besloten vlak voor oud en nieuw dat zij niet samen verder wilden, aldus een anonieme bron aan de Amerikaanse showbizzwebsite Celebuzz.

Perry (24) en McCoy (27) leerden elkaar twee jaar geleden kennen en vormden sinds de lente van vorig jaar een koppeltje. Wat de reden van de breuk is, is nog onbekend. De wereldberoemde zangeres wordt gezien als een van de grootste nieuwkomers van 2008 en bestormde in Nederland de hitlijsten met haar singles 'I kissed a girl' en 'Hot N Cold'. Ook haar album 'One of the boys' deed het erg goed in ons land.

 

Met dank aan anonymuisje voor de submit.

Vier maanden cel voor geweld tegen politie

Barry K. uit Nieuwveen die tijdens Oud en Nieuw vuurwerk gooide naar politieagenten is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. De politierechter legde hem deze straf gisteren op tijdens een zitting voor het supersnelrecht.

De 24-jarige K. krijgt naast de gevangenisstraf ook twee maanden voorwaardelijk en heeft hij huisarrest tijdens de volgende jaarwisseling. Werkstraf was volgens de rechter een gepasseerd station voor K. aangezien hij al een behoorlijk strafblad heeft waarop onder meer vijf veroordelingen wegens geweldpleging prijken.

In onder meer Den Haag zijn gisteren meer cel- en werkstraffen opgelegd door supersnelrechters aan mensen die het nodig vonden zich tijdens de nieuwjaarsnacht te misdragen. Meestal ging het in deze zaken om 'heterdaadjes' van geweld tegen de politie. Zes raddraaiers stonden gisteren in totaal terecht.

Met het snelrecht wil de overheid duidelijk maken dat vernielingen en geweld rond oud en nieuw absoluut ontoelaatbaar zijn.

Met dank aan bierspons en snowgoon voor de submit.

Met poep besmeurde passagier valt steward aan

In de Verenigde Staten  wordt een onderzoek ingesteld om na te gaan hoe een psychiatrisch patiënt zonder begeleiding een vliegreis heeft kunnen maken. De man ging van Houston naar Omaha om vakantie te houden. Passagiers zagen de man bedekt in zijn eigen uitwerpselen uit het toilet komen.

De passagiers die voorin zaten werden in eerste instantie door de enige steward aan boord naar het achterste gedeelte van het vliegtuig gedirigeerd. Echter toen de in uitwerpselen bedekte man de steward aanviel, schoten enkelen te hulp. “Ik hoorde rumoer en gegil" zegt Stacy, die liever haar achternaam geheim houdt, “ik draaide me om en zag de arme steward op zijn rug liggen en de man op hem inslaan”. Twee mannelijke passagiers hebben de besmeurde man uiteindelijk overmeesterd.

De man is niet gearresteerd maar overgedragen aan professionele hulpverleners. Tot een strafzaak tegen de passagier komt het  hoogstwaarschijnlijk niet, omdat hij niet ter verantwoording geroepen kan worden wegens zijn psychische gesteldheid. De FBI onderzoekt hoe het mogelijk was dat de man zonder toezicht heeft kunnen reizen.  

Met dank aan badtothebone voor de submit

Natuurijstocht Woudenberg succesvol verlopen

In Woudenberg is de eerste rondetocht op natuurijs vandaag succesvol verlopen. Ongeveer 1500 schaatsers deden mee aan de tocht op het Henschotermeer. De organisatie was van plan morgen een tweede tocht te houden, maar wegens ongunstige weersvoorspellingen gaat deze niet door.

Een woordvoerder van de organiserende Schaatsvereniging Woudenberg liet weten dat het vanochtend tegen elf uur al 'gezellig druk' was en dat het ijs goed was: "Elf centimeter dik en geen scheuren." Schaatsers konden zich van 10.00 uur tot 15.00 uur inschrijven voor afstanden van twee tot veertig kilometer.

Volgens de organisatie is alles, op enkele valpartijen na, goed verlopen tijdens de tocht. Iedere schaatser die zijn tocht volbracht kreeg een medaille met daarop een afbeelding van schaatsers.

Foto's van de schaatstocht zijn hier te vinden.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.

Uit de kleren op het ijs!

Er lijkt maar weinig nodig te zijn om de Nederlander met deze koude dagen uit de kleren te krijgen. Na al het bloots dat de Nieuwjaarsduik met zich meebracht, was het vandaag feest in Klaaswaal.

De meiden van de World Servants trokken hun bikini aan en bonden de schaatsen onder voor een goed doel in Jamaica. De gesponsorde tocht leverde het goede doel in ieder geval 2200 euro op. En ook bij de mediamarkt in Alkmaar waren er veel mensen in badkleding te vinden. Rijen dik stonden Nederlanders in hun zomerpak te bibberen tot zij een gratis dvd-speler in ontvangst konden nemen, die overigens alleen voor de eerste honderd klanten bedoeld was.

Foto's van de ijskoude Nederlanders zijn hier te vinden.

Met dank aan laforest voor de submit.

Duitsland uitgepest wegens geloof

Mark Janicello (46) was in Duitsland en Zwitserland een ster, tot hij problemen kreeg door zijn scientology-geloof. "De Duitse CIA zag mij als uithangbord. Mijn carrière was daarna ten dode opgeschreven", laat Janicello weten.

Janicello is geboren in Amerika en probeert nu in Nederland carrière te maken. Hij was onder meer bekend als musicalster, acteur en operazanger. "Ik zong met Liza Minnelli en Frank Sinatra. Ook was ik scientology-aanhanger, omdat ik mijn horizon wilde verbreden. De Duitse politie vond het een enge sekte die mij gebruikte om mijn publiek te hersenspoelen. Maar dat was absoluut niet zo!"

De Duitse CIA zorgde er volgens Janicello voor dat hij nooit meer gevraagd werd om op te treden. "Ik ben gearresteerd omdat ik Ave Maria zong bij een demonstratie voor godsdienstvrijheid. En ik kreeg aan de lopende band doodsbedreigingen", aldus Janicello. Omdat hij er niet meer tegen kon is Janicello naar L.A. gevlogen om mede-scientologen Tom Cruise en John Travolta om hulp te vragen, maar zij deden niets voor hem. Inmiddels is hij, na elf jaar, uit de kerk gestapt.

Vijf jaar geleden kwam Janicello naar Nederland. "Jullie hebben de reputatie een vrij land te zijn en dat voelt ook echt zo", laat hij weten. Deze maand zal hij een single in Nederland uitbrengen. Hij zoekt nog volslanke en humoristische dames voor de clips en optredens die het uitbrengen van de single met zich meebrengt.

 

Met dank aan laforest voor de submit.

[PDC] V. Barneveld naar finale WK

Raymond van Barneveld heeft de finale bereikt van het PDC WK darts. Zo Makkelijk als gisteren tegen Jelle Klaasen ging het echter tegen James Wade niet.

Vooral de begin fase verliep moeizaam voor Van Barneveld. Wade kwam telkens op voorsprong, maar onze landgenoot liet dat gat nooit groot worden. Bij een 2-3 ging Wade ging duidelijk minder gooien. De Engelsman gooide hierna geen enkele 180 meer en Van Barneveld stoomde door naar een 6-4 zege.

"Ik was zo moe op het eind", verzuchtte Van Barneveld direct na de partij voor de camera van Sky Sports. "Na die negendarter in de kwartfinales tegen Jelle Klaassen ging er zoveel door me heen. Ik kon niet slapen, ik bleef maar malen: nu moet ik het afmaken. Maar vanavond kan niet meer stuk."

In de finale treft Van Barneveld de winnaar van het duel tussen Phil Taylor en Mervyn King.

Bug in Puzzle Quest iPhone

De Puzzle Quest serie is nooit zonder bugs geweest, maar de laatste die gevonden is, is wel erg pijnlijk. Volgens het forum op touchArcade worden hero's namelijk random verwijderd uit de game. Deze hero's moeten gered worden, maar om de een of andere vage reden blijken deze niet meer beschikbaar als er Continue Quest of Change Hero gekozen wordt.

Wat het nog vervelender maakt is dat deze hero's ook niet weer opnieuw vrijgespeeld kunnen worden omdat Puzzle Quest dan aangeeft dat deze al aanwezig is. Maar ook honderd keer opnieuw proberen lost het probleem niet op.

Transgaming Technologies, de developer die de game geport heeft naar de iPhone, heeft aangegeven met een onderzoek bezig te zijn.Duizenden betogers tegen Israël

In Amsterdam heeft vandaag een demonstratie plaatsgevonden tegen de aanvallen van Israël op de Gazastrook. Volgens de organisatie deden er 10.000 actievoerders mee, terwijl de politie er 1500 telde. De demonstranten willen een einde aan het Israëlische offensief en vinden dat de Nederlandse regering het militaire ingrijpen openlijk moet veroordelen.

Ruim dertig organisaties, waaronder het Palestina Komitee, Internationale Socialisten, Milli Görüs Nederland, Raad van de Marokkaanse Moskeeën en Een Ander Joods Geluid, hadden het initiatief genomen tot de bijeenkomst en demonstratie. Rond 13.00 uur was de bijeenkomst van de demonstranten op het Museumplein waar zij toegesproken werden door onder meer SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel.

Van Bommel bekritiseerde in zijn toespraak de Nederlandse regering. Volgens hem ziet de regering de raketaanvallen van de islamitische organisatie Hamas op Israël wel, maar het geweld van Israël niet. "Dat betekent dat de Nederlandse regering ofwel blind ofwel medeplichtig is. De Nederlandse regering mag niet zwijgen", aldus Van Bommel.

Protestmars 

Even na 14.00 uur begon de protestmars door het centrum van de stad, waarbij velen zich hadden gehuld in Palestijnse sjaals en Palestijnse vlaggen meezeulden. Ook liepen er mensen met spandoeken waarop teksten als 'stop de aanvallen op Gaza' te lezen waren en werden er leuzen als 'Israël, terrorist' geroepen. Een Israëlische vlag werd vertrapt en verbrand door een groep jongens.

De demonstratie verliep weliswaar rustig, maar toch werden er enkele personen door de politie aangehouden. Zo moesten een vrouw die een spandoek droeg met een tekst over de Holocaust en een demonstrant met een katapult mee naar het bureau. Daarnaast werd een Israëlische vlag in beslag genomen door de politie. Deze vlag was afgepakt van een man die met de demonstranten mee liep en andere demonstranten waren van plan deze vlag in brand te steken.

Ook op andere plaatsen in de wereld waren betogingen. In Rotterdam en in Den Haag waren er eerder dit jaar ook al protesten tegen het Israëlische optreden.

Met dank aan Reki voor de submit.

Moet er iemand plassen?

De naam van de developer zegt eigenlijk al genoeg: "Grossology". De eerste game die ze uitgebracht hebben maakt dat nog eens een keer extra helder: "Gas Attack" (En ja, dat is een pinball game waar uitgelegd wordt hoe winderigheid in elkaar steekt).

Nu hebben ze een nieuw spel ontwikkeld met een titel die eveneens weinig aan de verbeelding overlaat, namelijk Urine: The Game. Het spel werkt als volgt, je hebt de beschikking over een trackball en een enkele drukknop. Het doel is om deeltjes uit de rode bloedstroom te halen en deze in de gele stroom urine te dumpen. Vier typen deeltjes zijn slecht, en drie zijn er goed. Je moet dus alle slechte deeltjes in de urine proppen, zodat je daar vanaf komt. Tenslotte wordt het behalen van een highscore beloond met het heerlijke geluid van iemand die zijn blaas daadwerkelijke aan het legen is.

Boom in ziekenhuis na ontsteking

Lars Boom is opgenomen in het ziekenhuis in Amersfoort. De wereldkampioen veldrijden heeft een ontsteking aan zijn elleboog.

Boom kwam op 30 december ten val bij een cross in Loenhout. Daarbij raakte hij gewond aan zijn elleboog en moesten er twaalf hechtingen in het gewricht worden gezet. Tijdens een controle vrijdag bleek de wond ontstoken te zijn. Een deel van de hechtingen is weer verwijderd en de wond wordt nu regelmatig schoongespoeld. Boom kan waarschijnlijk zondag of maandag weer naar huis. In de week daarna wordt bekeken wanneer Boom weer terugkeert in het peloton.

Veel kinderen blij met Nintendo Wii afgelopen kerst

Dit jongetje was niet het enige jongetje dat een Wii kreeg van de kerstman. Vele kinderen kregen er een Wii voor kerst. Zoveel zelfs dat iemand een compilatie heeft gemaakt van vijftig kinderen en hun reactie op het zo gewilde kerstkado.

Tiener klaagt GeenStijl.nl aan

Website GeenStijl.nl is aangeklaagd door de 16-jarige Vincent Alkema uit Westmaas. Hij voelt zich gekwetst door de website, nadat deze de tiener beschuldigde van vernielingen. Alkema eist van de site dat zij de beschuldigingen van de website verwijderen en heeft hen voor de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) gedaagd.

Alkema maakte twee jaar geleden verschillende foto's van vernielingen en zette daar commentaar onder. Zo plaatste hij als bijschrift bij een foto van een kapotte wipkip de tekst "Je moet wat doen tegen verveling". Het lijkt daardoor volgens Alkema dat hij de dader is van de vernielingen, terwijl dit volgens hem onjuist is. GeenStijl heeft deze foto's nu van de persoonlijke pagina van Alkema op een profielensite gehaald en op hun website geplaatst met het bijschrift 'Vincent de V-halsvandaal'.

Alkema is woedend vanwege de beschuldigingen en de bedreigingen die daarop volgden. Hij vindt dat het bericht over hem moet worden verwijderd: "Ze nagelen me op deze manier aan de schandpaal en dat terwijl ze geen bewijzen hebben. Wie zijn zij om mij te veroordelen?" Via de profielensite, maar ook via e-mail heeft Alkema inmiddels berichten ontvangen waarin doodsbedreigingen staan.

De tiener heeft inmiddels wel spijt van het plaatsen van de foto's. "Het was met oud en nieuw en ik vond het er wel leuk uitzien. Ik had de foto's geplaatst zonder na te denken over de gevolgen en dat het misschien zou kunnen suggereren dat ik de vernielingen had aangericht", aldus Alkema in een verklaring.

Dominique Weesie, directeur van GeenStijl, is niet van plan de foto's van de site af te halen. "Deze jongen heeft de halve gemeente gesloopt. Dat weten wij duizend procent zeker omdat we het hebben onderzocht én bewijs hebben. Ik heb geen greintje spijt dat we dit hebben geplaatst." Volgens GeenStijl heeft de hoorzitting van de RvdJ ook absoluut geen zin: "Wij erkennen de raad niet en gaan dus ook niet naar de zitting", aldus Weesie.

De hoorzitting van de RvdJ zal op 30 januari in Amsterdam dienen.

Met dank aan Emslander voor de submit.

Nieuw-Zeelander wint marathon Assen

De Nieuw-Zeelander Shane Dobbin heeft verrassend de tiende marathon van de Essent-competitie gewonnen. Bij de dames was Chris Witty de sterkste.

Dobbin kwam in Assen solo over de streep. Durk Fabriek eindigde als tweede en de Fransman Cedric Michaud werd derde. Bob de Vries ging als vierde over de finish en blijft aan de leiding het klassement.

Bijzonder was dat Dobbin tot vorig seizoen nog nooit op schaatsen had gestaan. Hij was altijd actief op skeelers en won in die discipline twee wereldtitels op de marathon. "Ik was toe aan een andere uitdaging. Ik krijg de schaatstechniek steeds beter onder controle," glunderde Dobbin.

Bij de dames was Chris Witty duidelijk de sterkste. Ze won met een ronde voorsprong op het peloton. Achter Witty werd Liesbeth Hijlkema tweede en Jolanda Langeland werd derde. Klassementsleidster Maria Sterk legde beslag op de vijfde plaats.

SP wil Kamer terug van reces om inval Gazastrook

De SP wil dat de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken terugkomt van reces om zo spoedig mogelijk met minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) te spreken over de Israëlische inval zaterdagavond in de Gazastrook. SP-Kamerlid Harry van Bommel vindt dat Nederland deze inval moet veroordelen.

Van Bommel vreest een verdere escalatie van het geweld. "Nederland en de Europese Unie moeten zich actiever opstellen om de geweldsspiraal een halt toe te roepen. We moeten meer doen dan een beetje beteuterd zeggen dat we dit betreuren." Volgens hem moeten zij Hamas en Israël zover proberen te krijgen dat ze het bloedvergieten staken.

Volgens de SP'er steunen GroenLinks en D66 zijn verzoek om een spoedoverleg.

'Circuit Donington mag verbouwen'

De lokale regering in North West Leicestershire zal donderdag beslissen over de verbouwing van het circuit van Donington. Op dat circuit staat in 2010 een Formule 1-race op het programma, maar voor het zo is, moet eerst de schop de grond in. Hij lijkt er op dat de plannen goedgekeurd gaan worden.

"De ontwikkeling van het circuit zorgt voor veel economische kansen", aldus Mark Alflat, directeur vrijwilligerswerk in de regio, in de Evening Telegraph. "Door de Grand Prix zullen veel toeristen geld uitgeven en hiermee betaalt de investering zich terug. Andere bijbehorende ontwikkelingen zullen voor meer banen zorgen. Hierdoor zal er veel expertise naar het gebied komen."

Daarom zullen de plannen waarschijnlijk goedgekeurd worden, ondanks dat er extra geluidsoverlast zal ontstaan. "In het algemeen zal de verbouwing niet voor veel meer geluid zorgen. Toch zijn er een paar kleine gebieden die wel wat meer hinder zullen ondervinden," aldus Alflat.

Uitslaande brand in voormalig gemeentehuis Boxmeer

Een groot pand aan de Steenstraat in Boxmeer is vanavond uitgebrand. Het pand dat is afgebrand heeft in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw gediend als gemeentehuis van Boxmeer. Het herenhuis, nummer 156, was nu verdeeld in appartementen.

De vier bewoners die aanwezig waren toen de brand rond 19.00 uur uitbrak, waren allemaal op tijd buiten. Het pand moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. "De oorzaak van de brand is nog onbekend. We vermoeden dat op de bovenste verdieping een ongeluk is gebeurd. Het dak stond als eerste in brand. Brandweermannen die naar binnen gingen kwamen al snel weer naar buiten omdat het te heet was binnen. Daarom zijn we van buitenaf gaan blussen in plaats van van binnenuit", aldus brandweercommandant Ed Harmsen.

Er was al enige tijd discussie in Boxmeer over de sloop van het pand, deze discussie kan volgens Harmsen nu gesloten worden, aangezien het pand verloren is en gesloopt kan worden. Bij de bestrijding van de brand werden 24 brandweerlieden en drie wagens ingezet. De brand werd met negen stralen bluswater te lijf gegaan. Tijdens en na het blussen werd volop met zout gestrooid, om gladheid zo veel mogelijk te voorkomen.

Met dank aan babsjuh voor de submit.

Politie rukt uit om geldwagen

Een verdachte situatie rond een geldwagen heeft de Rotterdamse politie gisteren doen uitrukken. De geldwagen stond stil op een afrit van de A16 bij het Rotterdamse Kralingseplein toen de politie besloot poolshoogte te gaan nemen.

Er bestond een kans dat de geldwagen was overvallen, waardoor de politie onmiddellijk ging kijken wat er aan de hand bleek te zijn. Uiteindelijk bleek de wagen om een minder spectaculaire reden stil te staan: er was niet genoeg benzine om door te rijden. Een opgeroepen monteur heeft de tank bijgevuld, zodat de geldwagen in ieder geval door kon rijden naar de eerstvolgende benzinepomp.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Invasie Israëlisch leger in Gazastrook

Zojuist heeft een woordvoerder van het Israëlische leger laten weten, dat het land "een groot aantal grondtroepen" de Gazastrook in heeft gestuurd. Al enkele uren geleden repten Palestijnse ooggetuigen van een kleinschalige operatie. "Dit wordt geen schooluitje", aldus de woordvoerder.

Ook liet een woordvoerder van het kantoor van president Olmert weten, dat tienduizenden reservisten ogenblikkelijk zullen worden opgeroepen. Vandaag is de Gazastrook de hele dag onder vuur genomen door de artillerie van de naburige Joodse staat. Israël heeft inmiddels drie doden en enkele tientallen gewonden te betreuren; de Palestijnen 440 doden en 2200 gewonden. Volgens een "conservatieve schatting" van de Verenigde Naties, is ongeveer een kwart van de Palestijnse slachtoffers burger.

De woordvoerder meldde dat het grondoffensief "vele lange dagen" zal gaan duren. Ook werd het Palestijnse volk gewaarschuwd, geen "onderdak te bieden aan terroristen". "Iedereen met een terrorist of wapens in huis wordt gelabeld en behandeld als terrorist."

Details over hoe diep Israël precies de Gazastrook intrekt en hoe lang men daar vervolgens wenst te blijven, zijn nog onbekend.


De paden op, de lanen in...  (foto: ANP)

Acht computers per week kwijt

De Engelse overheid raakt wekelijks gemiddeld acht computers kwijt. Deze computers worden gestolen of verloren. Het gaat om ruim duizend pc's en 1800 laptops sinds 2002. De meeste computers verdwenen bij het ministerie van Defensie.

De computers van het ministerie van Defensie bevatten de meest vertrouwelijke en gevoelige informatie van alle overheidscomputers. Iedere week verdwijnen er bij dit ministerie gemiddeld drie computers, die in de meeste gevallen gestolen worden. Sinds 2002 zijn hier 866 laptops en 157 pc's door dieven meegenomen en raakten er 178 laptops en zeven pc's kwijt.

Het ministerie voor Werk en Pensioenen, dat de bankgegevens van miljoenen Britten bewaart, laat computers in rap tempo verdwijnen. Sinds 2002 zijn hier 828 pc's en 271 laptops gestolen of gewoonweg kwijtgeraakt. Naast de vele laptops en pc's verdwenen er ook veel mobieltjes (676), harde schijven (202) en geheugensticks (195) bij de Britse overheid.

Met dank aan Pjet voor de submit.

Zatte snorfietser knalt op bord 'fietspad'

Dit weekend heeft zich in Hoogezand een bizar ongeluk voorgedaan. In de Hoofdstraat van het Groningse dorp is een 22-jarige snorfietser bovenop een verkeersbord met de tekst 'fietspad' geknald.

De beste man, die te diep in het glaasje had gekeken, wilde een pad inrijden maar zag hierbij het kleine bordje niet staan. De man heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen voor zijn verwondingen.

Eerste deel Dead Space stripverhaal online

Image Comics and Newsarama hebben het eerste deel van de 'Dead Space' comic-serie online gezet. Deze zesdelige serie speelt zich voor de game af, en geeft meer achtergrond informatie over het spel. Voor de mensen die het spel nog niet hebben gespeeld: de strip bevat spoilers.

De serie is al eerder dit jaar uitgekomen, maar is nu dus voor het eerst online te vinden. Hopelijk volgen de andere delen snel. Klik hier voor het eerste deel.Moeder sloopt Wii met creditcard

Een zeer onschuldige moeder heeft haar kinderen tijdens de kerst verrast met een Wii. Om de verrassing nog wat groter te maken, wilde de beste vrouw wat klassieke games op de machine zetten en vroeg daarbij haar buurman om hulp. Haar buurman adviseerde haar Sonic The Hedgehog 2, afkomstig van de Sega Master System. Gezien de dame in kwestie geen flauw benul had hoe ze zoiets op haar Wii kon krijgen, vroeg ze haar buurman om meer uitleg. Deze meldde haar:

Put in your creditcard when prompted on the Shop Channel, and get the amount of points you want.

De vrouw nam deze tip echter nét wat te letterlijk. Toen de bovenstaande tekst eenmaal op haar beeldscherm verscheen, stopte ze haar creditcard in de gleuf van de Wii. Toen dit niet bleek te werken, stopte ze er nog één in. En nog één. In totaal propte de moeder dus drie creditcards in de gleuf waarna de Wii het begaf.De moeder belde de buurman op en vertelde hem het verhaal. Ze vond dat hij het maar beter uit had moeten leggen en daarom op moet draaien voor de reparatiekosten van de Wii.

Of de vrouw blond was, is niet bekend.

Met dank aan Shigeru voor de herschreven submit, hij krijgt hier 3 extra punten voor.

Politie spoort aan tot burgercontrole

De Amsterdamse politie wil burgers gebruiken bij het voorkomen van inbraken. Wanneer iemand een verdacht persoon in de buurt ziet rondhangen die wellicht een inbreker zou kunnen zijn, moet men alarm slaan, een foto van deze verdachte persoon maken en deze vervolgens naar de politie sturen.

Dit wordt duidelijk uit een brief aan de bewoners van de wijk Oostenburg afkomstig van de buurtregisseur. Met deze actie moet de sociale controle in de wijk worden vergroot volgens een politiewoordvoerder. "Gebeurt er iets afwijkends? Vertoont iemand in de wijk opvallend gedrag? Zijn er mensen die anders zijn, mensen die er normaal gesproken niet thuishoren? Kijk ook of mensen zoekend gedrag vertonen, in de ruiten van auto's gaan kijken. Doet iemand raar?"

Aan de database waar foto’s en filmpjes binnenkomen, worden opgeslagen en beoordeeld, wordt nog gewerkt. Ook zullen de gegevens van de inzender aan de ingezonden foto’s of filmpjes worden gekoppeld.

Burgers moeten overigens wel hun veiligheid boven alles stellen, stelt de woordvoerder. De "mogelijke verdachten" zouden namelijk agressief kunnen worden.

Mario Kart is het spel van de liefde

Op deze aardbol lopen de vreemdste types rond. Wij, de gamers, zijn op zich al een 'vreemd' volkje te noemen. We hebben graag een controller in onze handen, staren graag uren naar een beeldscherm en gaan graag discussies aan dat gamen heus wel een sociale activiteit is.

Gelukkig kunnen we ook ons gamers indelen in een paar categorieën, zodat we allemaal enigszins uniek zijn. Één categorie daarvan is de uber-gigantisch-doordravende gamenerd. Onderstaande Aziatische jongen behoort tot deze categorie. Als hij een potje Mario Kart speelt, denkt hij namelijk niet aan het doel om eerste te worden, nee, hij ziet het als een waar liefdesspel. Hoe hij zich dat precies voorstelt ? Dat zie je in het onderstaande filmpje:


IJsklomp van 5 kilo landt in Nootdorpse tuin

Een Nootdorpse familie is donderdagavond opgeschrikt door een vreemd geluid. In het Zuid-Hollandse plaatsje is namelijk een ijsklont van maar liefst vijf kilo in een achtertuin beland. Hoewel de familie er eerst geen acht op sloeg, stuitte men even later op de brokstukken.

Men vermoedt dat het ijs afkomstig is van een vliegtuig dat op weg was naar Schiphol. Nootdorp ligt namelijk onder de aanvliegroute van onze nationale luchthaven.

Men heeft de vondst inmiddels gemeld bij de Rijksuniversiteit Groningen. De RUG doet al sinds het begin van dit millennium onderzoek naar de herkomst van vallende ijsklonten.

DVD: I served the king of England

Wat een ontzettend leuke film is I served the King of England toch. De film van Jirí Menzel is er een die absoluut een glimlach op je gezicht tovert. Volgens de AVRO-gids 'Dé tragikomedie van het jaar', en dat mag ook zeker gezegd, het is een film die je van begin tot eind vermaakt. Het is erg knap om het verhaal van een jonge kelner te vertellen op een manier waarbij ernstige thema's met humor worden opgediend.

Vrouw (83) verjaagt overvaller

Een 83-jarige vrouw heeft vanmiddag een man die haar in haar woning in het centrum van Rheden wilde overvallen weten te verjagen, meldde de politie.

De bijna 2 meter lange overvaller, met donkere muts op en een rode zakdoek voor zijn gezicht, duwde nadat hij had aangebeld de deur verder open en wilde geld van zijn slachtoffer. Hij dreigde de vrouw met iets dat op een vuurwapen leek en ook duwde hij de vrouw, die daardoor viel. Toen het slachtoffer het vervolgens op een schreeuwen zette, schrok de overvaller daar zo van dat hij zonder buit het hazenpad koos.

De vrouw is volgens de politie hevig geschrokken maar niet gewond.

It's a Wii

50 kinderen die stuk voor een stuk een vrij hysterische reactie laten zien omdat ze een Wii in hun Kerstsok hebben gekregen. Leuk? Mwah. Treurig? Jazeker, het is maar een doos met wat elektronica erin, het is niet een of andere super zeldzaam ding wat niemand heeft.

Wie is jullie favoriet? Het meisje rond 5:30 is mijn favoriet, veel hysterisch dan dit krijg je ze niet met een kartonnen doos van Nintendo.

Chelsea blameert zich in FA Cup

Chelsea is in de derde ronde van de strijd om de FA Cup thuis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Southend United, dat uitkomt in League One (Engelse derde divisie).

In de negentigste minuut maakte Peter Clarke gelijk voor de gasten nadat oud-Feyenoorder Salomon Kalou in de 31e minuut de score opende. De ploegen moeten nu op herhaling.

Arsenal won met 3-1 van Plymouth. Robin van Persie scoorde tweemaal en had een belangrijke aandeel in de overwinning. Manchester City ging thuis 3-0 hard onderuit tegen Nottingham Forest.

Laatste uren FOK!games kerstprijsvraag!

De FOK!games kerstprijsvraag van dit jaar is helaas alweer bijna ten einde. Vandaag is je laatste kans om mee te doen en grootse prijzen te winnen. Paar dagen gemist? Geen probleem, je maakt nog steeds kans! Je kunt de antwoorden tot en met 3 januari 2009 om 23:59 uur inzenden. Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder alle invulformulieren nog even neergezet:

Dag 1: vragen - invullen
Dag 2: vragen - invullen
Dag 3: vragen - invullen
Dag 4: vragen - invullen
Dag 5: vragen - invullen
Dag 6: vragen - invullen
Dag 7: vragen - invullen
Dag 8: vragen - invullen
Bonus: vragen - invullen

Verder is dit één van de laatste kansen (zo niet de laatste, maar ja, dat weet je natuurlijk pas om 23:59 uur) om bonuspunten te verdienen! De eerste vijftien reacties hieronder krijgen automatisch twee bonuspunten op hun bonuskaart bijgeschreven!

Succes en moge de beste winnen 

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games

Onvoorzichtige schaatsers moeten betalen

Wakrijders moeten zelf maar voor de kosten van de reddingsoperaties opdraaien, aldus de brandweer van Alphen aan de Rijn. Ondanks alle waarschuwingen om voorzichtig te zijn stappen mensen nog vaak op zwak ijs.

De brandweer van Alphen heeft genoeg van deze reddingen en zijn in gesprek met de gemeente om de kosten voor de reddingsoperaties te verhalen op de schaatsers. De extra maatregel zou er voor moeten zorgen dat minder mensen zich op dun ijs gaan begeven. 

Met dank aan bierspons voor de submit.

Man voor tweede keer beste bankzitter

Stan Friedman kan trots zijn op zichzelf. De 47-jarige man wist voor de tweede achtereenvolgende keer de Couch Potatowedstrijd op zijn naam te schrijven. De Amerikaanse sportzender ESPN houdt ieder jaar deze opmerkelijke wedstrijd.

De kandidaten zaten ieder in een luie stoel met hun voeten op een voetenbankje te kijken naar herhalingen van sportwedstrijden. Eens per acht uur mocht men de luie zetel verlaten om naar de wc te gaan. Wie echter eerder opstond of een tukkie deed werd gediskwalificeerd.

Friesman bleek wederom de luiste donder. Dit keer bleef hij maar liefst 18 uur en 48 minuten zitten. Ondanks de bijzondere prestatie, wist hij het vorig jaar ruim tien uur langer vol te houden.


Weird Al Yankovic is door de beste man geïnspireerd geraakt

Telstar-speler wordt trainer Lisse

Misha Salden, de 35-jarige middenvelder van Telstar, wordt volgend seizoen trainer van amateurlandskampioen FC Lisse. Hij volgt de naar Rijnsburgse Boys vertrekkende Niek Oosterlee op.

Salden combineert het spelen bij Telstar nu al met het trainerschap. Hij heeft dit seizoen het zondagteam van HBC onder zijn hoede. Met die club promoveerde hij, evenals hij eerder deed met KFC.

Als voetballer heeft Salden al een behoorlijke staat van dienst. In het seizoen 1993/94 debuteerde hij bij Haarlem. Na vijf seizoenen verliet hij die club voor zondaghoofdklasser FC Hilversum. Een jaar later pikte FC Volendam hem weer op en maakte Salden een rentree in het profvoetbal. Na vijf seizoenen verruilde hij Volendam voor Telstar, waar hij momenteel aan zijn vijfde seizoen bezig is. Salden speelde 355 competitiewedstrijden, waarvan 29 namens Volendam in de eredivisie. Daarin scoorde hij 23 keer, waarvan één goal op het hoogste niveau werd gemaakt.

PlayStation 2 meest gebruikte console in de VS in 2008

Dat next-gen de wereld nog niet helemaal heeft veroverd, blijkt wel uit de jaarlijkse top tien-overzichten van Nielsen, wereldleider op het gebied van marktinformatie. De PlayStation 2 is namelijk de meest gebruikte console van 2008 volgens het gerenomeerde bedrijf.

Gemeten in "usage minutes" is de PlayStation 2 goed voor 31,7% van de totale wereldwijd gemeten speeltijd, gevolgd door Xbox 360 met 17,2% en de Wii met 13,4%.

Wat betreft games is alleen gekeken naar de PC, waar World of Warcraft het zeer goed doet, gevolgd door Call of Duty 4 en Halo: Combat Evolved. In de top 10 zijn ook klassiekers te vinden als The Sims en Diablo 2.

Alle top tien-lijstjes hier te vinden, met onder andere nuttige informatie als de meest succesvolle voorverpakte soorten voedsel en de meest verkochte ringtones.


Niet fucken met de oude baas!

Met dank aan Kasper79 voor het herschrijven van het bericht

PlayStation 3 meer gebruikt om mee te surfen dan Wii

Hedendaagse consoles zijn niet meer de simpele spelletjesunits die we nog van vroeger kennen. Het zijn heuse multimediaspelers geworden, met naast de mogelijkheid om een filmpje of muziek te spelen ook nog eens de mogelijkheid om te surfen! Nouja, bij een gedeelte van de consoles dan. De PlayStation 3 heeft een ingebouwde browser en voor de Wii is een versie van Opera te downloaden. Maar hoeveel worden deze browsers nu eigenlijk gebruikt?

Het blijkt uit de cijfers van browsergebruik van november dat PlayStation-eigenaren goed zijn voor 0,04% van al het internetverkeer. De Wii zit daar met zijn 0,01% ver onder.

Hoe het zit met het gebruik van de surf-capaciteiten van Sony's PlayStation Portable en Nintendo's DS blijft helaas onbekend...Het internet-kanaal op de Wii

Australiërs te dik voor Flying Doctors

Er zijn steeds meer Australiërs die zo dik zijn dat zij niet meer kunnen worden vervoerd in de ambulancevliegtuigen die patiënten uit afgelegen streken van het uitgestrekte land ophalen. Daarom wil de regering van de deelstaat New South Wales vliegtuigen aanschaffen die patiënten tot een lichaamsgewicht van 260 kilo kunnen vervoeren.

Nu ligt de limiet voor vervoer door de Flying Doctors nog bij 140 kilo. Dit heeft de Australische omroep ABC vandaag gemeld. Het kost 10 miljoen Australische dollar (ruim 5 miljoen euro) per vliegtuig om de toestellen geschikt te maken voor de dikkerds. De regering hoopt dat dit een wake-up call is voor de mensen die "wakker moeten worden en ermee moeten stoppen zo veel vet en suiker te eten".

Zwaargewichten in de lucht..  (foto: ANP)

Boeren verklaren tuin PvdA'er tot wandelgebied

Boze boeren hebben de voortuin van het nieuwe huis van PvdA-kamerlid Lutz Jacobi in het Friese Warga vanmiddag tot openbaar wandelgebied verklaard. De boeren willen hiermee op een ludieke wijze actievoeren tegen een nieuw voorstel van Jacobi. Zij wil namelijk boeren verplichten hun land open te stellen voor wandelaars.

De boeren vinden dat met het plan hun eigendomsrecht wordt aangetast. Verder zijn ze bang dat recreanten bijvoorbeeld hun koeien opjagen of hekken laten openstaan.

Het PvdA-kamerlid kan wel om de actie lachen."Iedereen is welkom om door mijn tuin te lopen", lacht ze. Ze heeft er begrip voor dat boeren bang zijn voor hun goederen, maar heeft laten weten dat haar plan vooral is bedoeld om grootgrondbezitters die niet meewerken aan de heraanleg van een historisch pad op hun grond aan te pakken. Ze heeft de boeren beloofd dat niet al hun land verplicht moet worden opengesteld.

Vrachtwagen door ijs gezakt

In het Groningse dorp Leek wilde een trucker gisteren even laten zien wat hij allemaal met zijn vrachtwagen kan. De stoere kerel probeerde namelijk met het vrachtautootje over het ijs te rijden. Helaas voor hem kwam de bestuurder van een koude kermis thuis, want hij zakte met wagen en al door het ijs.

De politie trof gistermiddag het vrachtwagentje van het merk Unimog aan in een vijver. De agenten troffen echter alleen het voertuig aan, de bestuurder bleek spoorloos te zijn verdwenen. De politie probeert nu te achterhalen wie de eigenaar van de Unimog is.

 


"It ken net!"

Oud-internationals spelen gelijk

Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert hebben met de oud-internationals de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen de Koninklijke HFC met 3-3 gelijkgespeeld.

De Haarlemse amateurs stonden vanmiddag lange tijd op winst. Joost Cornelissen maakte 1-0, Hernan Noorman 2-1 en Pascal Averdijk 3-1. Pierre van Hooijdonk zorgde echter voor de 1-1 en de 3-2, waarna Orlando Trustfull de gelijkmaker wist te scoren.

[NK Sprint] Groothuis heerst bij de mannen

Stefan Groothuis heeft na de 500 meter ook de 1.000 meter op het NK Sprint gewonnen. De DSB-rijder bleef in Groningen met 1:10.40 de concurrentie ruim voor.

De tijd van Groothuis op de 1.000 betekende een evenaring van het baanrecord van Erben Wennemars die zelf in 1:10.82 tweede werd. Mark Tuitert werd derde, nog voor Jan Bos en de niet geheel fitte Simon Kuipers. Echter was dat op zeer ruime afstand van de snelste man.

Morgen rijden de schaatsers nog een 500 en een 1.000 meter.

Uitslag 1.000 meter

#SchaatserTijd
1Stefan Groothuis1:10.40
2Erben Wennemars1:10.82
3Mark Tuitert1:11.24
4Jan Bos1:11.33
5Simon Kuipers1:11.52

Klassement na dag 1

#SchaatserPuntenVerschil
1Stefan Groothuis71.060
2Erben Wennemars71.680+ 0.62
3Jan Bos71.815+ 0.76
4Simon Kuipers72.040+ 0.98
5Mark Tuitert72.120+ 1.06

Ramos neemt Huntelaar in selectie op

Klaas-Jan Huntelaar is door trainer Juande Ramos opgenomen in de selectie van Real Madrid, die het zondag tegen Villarreal moet opnemen. De aanvaller werd een paar weken geleden voor 27 miljoen euro van Ajax overgenomen.

Huntelaar begon bij De Koninklijke nog wel met een blessure aan zijn enkel, maar deze is inmiddels voldoende hersteld. Ook Wesley Sneijder is door Ramos in de selectie opgenomen. De kleine middenvelder had de afgelopen weken wat last van zijn hamstring, maar is weer fit.

Ook Lassana Diarra zal zondag deel uitmaken van de 19-koppige selectie van trainer Ramos. Hij is, net als Huntelaar, één van de nieuwe aankopen.

Voetbal: Bos nieuwe trainer Vitesse

Theo Bos is de nieuwe trainer van Vitesse. Bos is afkomstig van FC Den Bosch en is de opvolger van Hans Westerhof. Bos tekende een contract in Arnhem voor anderhalf jaar. Eerder deze week werd Westerhof wegens tegenvallende resultaten bij Vitesse de laan uitgestuurd. De ploeg uit Arnhem staat vijftiende in de eredivisie en werd in de strijd om de Beker uitgeschakeld door de amateurs van Lienden.

Sinds de 'openmicrofoonaffaire', waar Westerhof tegenover AZ-coach Louis van Gaal zijn misnoegen uitte over het functioneren van zijn centrale verdedigers Civard Sprockel en Sébastien Sansoni, lag de oefenmeester, die eerder onder andere trainer was bij FC Groningen, Willem II, Ajax en PSV, ook al onder vuur in Arnhem.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

[NK sprint] Boer na dag 1 aan de leiding

Margot Boer gaat na de eerste dag van het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen aan de leiding bij de vrouwen. De 1.000 meter werd gewonnen door Paulien van Deutekom.

Van Deutekom bleef met 1.19,29 maar net boven het baanrecord van Marianne Timmer. Marrit Leenstra eindigde met 1.19,70 als tweede en Margot Boer werd met 1.19,75 derde. Ireen Wüst stelde met een zevende plek wat teleur.

Boer heeft morgen op de 500 meter een voorsprong van 0,63 seconden op de nummer twee, Laurine van Riessen. Natasja Bruintjes bezet plaats drie.Uitslag 1.000 meter:
#NaamTijd
1Paulien van Deutekom1.19,29
2Marrit Leenstra1.19,70
3Margot Boer1.19,75
4Laurine van Riessen1.19,76
5Natasja Bruintjes1.20,72

Algemeen klassement

#NaamPunten
1Margot Boer79.475
2Laurine van Riessen80.100
3Natasja Bruintjes80.150
4Marrit Leenstra80.330
5Paulien van Deutekom80.435

Nieuwe foto's Doutzen Kroes uitgelekt

Er zijn weer foto's uitgelekt van Neerlands internationale topmodel Doutzen Kroes. Het gaat dit keer niet om naaktfoto's, maar de foto's zijn voor de nieuwe catalogus van lingerieketen Victoria's Secret.

De foto's van onze Friese schone zouden pas in maart te zien mogen zijn, maar hier kun je de foto's alvast bekijken.

Enkele weken geleden waren er ook al naaktfoto's uitgelekt voor modeblad Vie van het 23-jarige topmodel.

Delorge kan terug naar ADO Den Haag

ADO Den Haag wil de Belg Laurent Delorge terughalen. De middenvelder staat nu nog onder contract bij Ajax, maar mag vertrekken uit Amsterdam.

Delorge kwam in de zomer van 2007 transfervrij naar Ajax. In Amsterdam dwong hij geen basisplaats af. In anderhalf seizoen speelde Delorge slechts vier competitieduels voor de Amsterdammers. Sinds de komst van Marco van Basten werkt Delorge zijn wedstrijden en trainingen bij Jong Ajax af.

Voordat Delorge bij Ajax tekende, kwam hij uit voor ADO Den Haag. Die club hoopt zich nu te kunnen versterken met de dynamische middenvelder. Wel wil men hem transfervrij kunnen aantrekken. Ajax liet bij monde van Danny Blind weten niet moeilijk te doen: "Laurent heeft zich in een moeilijke situatie voor hem het laatste half jaar heel professioneel opgesteld. Als de belangstelling concreet blijkt, zullen wij niks opwerpen dat de transfer tegenhoudt."

De middenvelder zelf ziet een overstap ook wel zitten: "Ik weet van de interesse. Ik wacht af wat de status is en hoop dat de clubs er uitkomen. Maar blijkbaar is iedereen nu met vakantie. Ik ken ADO en sta niet onwelwillend tegenover een transfer." Delorge speelde behalve voor Ajax en ADO Den Haag voor AA Gent, Coventry City, Lierse SK en Anderlecht.

Van der Hoorn: "Bos was niet te houden"

Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken bij FC Den Bosch, heeft laten weten dat het vertrek van Theo Bos naar Vitesse niet meer tegen te houden was. De hoofdtrainer verruilde zijn functie bij de Brabanders per direct voor die van de ploeg uit Arnhem.

"Mede omdat zijn contract afliep was hij niet te houden. Je moet het zien als een zalm die tegen de stroming in zwemt; uiteindelijk komt die ook altijd thuis uit," lichtte Van der Hoorn toe.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe hoofdcoach van FC Den Bosch zal worden. Voorlopig nemen de assistenten, Jan van Grinsven en Arnold Scholten, de honneurs waar.

Jovanovic stelt eisen voor nieuwe club

Milan Jovanovic is niet bepaald bescheiden wanneer met de aanvaller over de getoonde interesse wordt gepraat. Real Madrid bood de jonge Serviër al een contract voor de duur van één jaar, maar de speler van Standard Luik weigerde. Ook Aston Villa kon de voetballer niet binnen halen.

"Ik wil een contract van drie, vier jaar bij een club die regelmatig top vier of vijf is in een grote competitie. Aston Villa is nu top vier, maar staat daar niet op regelmatige basis. Ik wil naar een club die regelmatig in de top vier of vijf van een grote competitie staat: Duitsland, Spanje, Italië of Engeland. Ik denk dat die eerste twee competities het beste bij mij passen", liet Jovanovic in een reactie weten.

Toch zou Jovanovic eventueel bij Standard Luik willen blijven. "Ik ben niet gehaast om Standard te verlaten, omdat ik hier gelukkig ben. Ik kan hier nog in de UEFA Cup spelen en heb hier mijn plaats bij de nationale ploeg afgedwongen. Ik ben gelukkig in Luik, maar ik weet dat ik op een dag zal vertrekken. Als het niet nu is, dan in juni. Ik heb een contract tot 2010."

De Belgische club zal de onderhandelingen in elk geval pas gaan starten, zodra een club een persoonlijk akkoord met Jovanovic heeft bereikt. "Ik was al twee keer zover, waarvan één keer met PSV, maar Standard Luik heeft geen akkoord bereikt met de clubs in kwestie. Ik kan pas met andere clubs beginnen te praten als ik op de hoogte ben van de transfersom ken die Standard voor mij wil krijgen. Ik ken mijn prijs, maar het zou makkelijker zijn als ik ook de prijs van de club ken. Als het zou kunnen, vertrek ik voor één miljoen euro. Des te meer budget zal mijn toekomstige club hebben voor mijn salaris. Maar ik besef dat Standard er zich ook in moet kunnen vinden", besloot de Serviër.

[NK sprint] Groothuis wint in baanrecord

Stefan Groothuis heeft de eerste 500 meter voor mannen van dit weekend bij het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen op zijn naam geschreven.

Groothuis, die vorig weekend al liet zien dat het met de vorm wel goed zit, reed met 35,86 een nieuw baanrecord. Het oude baanrecord stond met 35,97 op naam van Jan Smeekens. Diezelfde Smeekens eindigde vanmiddag in 36,07 als tweede en Jan Bos werd in een tijd van 36,15 derde.Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Stefan Groothuis35,86
2Jan Smeekens36,07
3Jan Bos36,15
4Ronald Mulder36,24
5Simon Kuipers36,28
5Erben Wennemars36,28

O'Neil aast op terugkeer naar Portsmouth

Hoewel hij bij zijn huidige werkgever Middlesbrough veelvuldig aan spelen toekomt, wil middenvelder Gary O'Neil graag vertrekken bij de club uit het noordoosten van Engeland.

De 25-jarige O'Neil vertrok in de zomer van 2007 bij Portsmouth om zijn geluk bij Middlesbrough te gaan beproeven. De middenvelder zou zich echter niet op zijn gemak voelen bij Boro en azen op een terugkeer naar zijn oude werkgever.

Sky Sports meldt in dit kader dat Pompey een bod heeft uitgebracht op O'Neil, maar dat Middlesbrough niet wil meewerken aan een transfer. Om die reden zou O'Neil nu zelf een transferverzoek willen indienen om de overgang er alsnog doorheen te krijgen.

Gerritsen: "Ik moest blijven staan"

"Bij die tweede keer dacht ik dat ik sowieso moest blijven staan. Ik weet ook niet of ik echt bewoog". Dat was de eerste reactie van Annette Gerritsen na haar diskwalificatie op de 500 meter bij het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen.

Nadat ze de beelden had teruggezien, moest Gerritsen echter toegeven dat het een valse start was. Gerritsen was de absolute favoriet voor de titel. "Ik wilde laten zien wat ik waard ben en ik had het zeker niet cadeau gekregen. Maar het NK sprint schijnt niet te mogen voor mij. Ik moet gewoon een supergoede 1000 meter rijden. Alles eruit, wat op de 500 meter niet mocht."

Vorig jaar viel Gerritsen op de 1.000 meter bij het NK sprint.

Europa volgt installatie Aboutaleb

De installatie van Ahmed Aboutaleb maandag als burgemeester van Rotterdam kan rekenen op grote mediabelangstelling. Niet alleen kranten, radio- en televisiestations uit Nederland zullen verslag doen, ook hebben zich media uit België, Duitsland, Frankrijk, Turkije en Marokko aangemeld.

Dat heeft de gemeente Rotterdam vandaag laten weten. Aboutaleb is in Nederland de eerste burgemeester van Marokkaanse afkomst.

Of alle aangemelde media ook daadwerkelijk aanwezig zijn, betwijfelt een woordvoerder. "In de raadzaal is maar een beperkt aantal plaatsen, maar via onze website is de installatie live te volgen. En bovendien verschijnt de speech van Aboutaleb in meerdere talen op internet. Sommige media hebben hieraan misschien wel voldoende."

Commissaris van de Koningin Jan Franssen zal Aboutaleb maandagochtend installeren als burgemeester. De oud-staatssecretaris volgt Ivo Opstelten op, die in december na tien dienstjaren afscheid nam.

Europa volgt installatie Aboutaleb  (foto: ANP)

Wikipedia krijgt zes miljoen dollar aan donaties

Wikipedia heeft de afgelopen zes maanden 6 miljoen dollar aan donaties binnengekregen, genoeg om de lopende kosten tot 30 juni te betalen. Dit heeft Wikipedia-oprichter Jimmy Wales vrijdag laten weten.

Wales had op 1 juli om donaties verzocht. Meer dan 125.000 mensen gaven aan zijn appel gehoor. Wikipedia is een gratis encyclopedie op internet waaraan iedereen kan meeschrijven met zijn eigen deskundigheid.

Meer dan 150.000 vrijwilligers hebben de afgelopen acht jaar meer dan elf miljoen artikelen in 265 talen bijgedragen aan wikipedia.org. Wikipedia heeft 23 mensen in dienst.

[NK sprint] Boer wint, diskwalificatie Gerritsen

De eerste afstand van het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen, de 500 meter voor vrouwen, is gewonnen door Margot Boer. Boer kwam tot een winnende tijd van 39,60. Annette Gerritsen maakte twee valse starts en werd gediskwalificeerd.

Natasja Bruintjes eindigde met 39,79 als tweede, en Laurine van Riessen reed met 40,22 de derde tijd. Ireen Wüst, die vorige week nog het NK allround reed, schaatste de dertiende tijd.Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Margot Boer39,60
2Natasja Bruintjes39,79
3Laurine van Riessen40,22
4Mayon Kuipers40,31
5Marrit Leenstra40,48

Politie schiet verklede nazi dood

De 22-jarige Miles Murphy uit Seattle heeft een hoge prijs betaald voor het dragen van een nazi-uniform. De student Duitse literatuur was dusdanig geobsedeerd door de oorlog, dat hij besloot zo'n uniform aan te trekken tijdens een nieuwjaarsfeestje bij zichzelf thuis. Daarnaast droeg hij ook een wapen.

De buren alarmeerden de politie toen ze schoten dachten te horen uit het huis van de student. De politie nam poolshoogte en trof de student met het wapen aan. Miles Murphy kreeg het bevel zijn wapen neer te leggen toen hij het op de agenten richtte. Toen hij dit niet deed, kozen de agenten eieren voor hun geld en doorzeefden de student met zeven kogels.

Het nazi-uniform was niet het enige uit die categorie dat bij Miles in huis lag. Zijn woning bleek vol te liggen met alcohol, munitie en een grote hoeveelheid Duitse en Russische Nazi-spullen.

[gerucht] Traveller's Tales werkt aan Lego Rock Band

Er doen geruchten de rondte dat Traveller's Tales werkt aan een Lego versie van Rock Band voor Electronic Arts. Een anonieme bron heeft verzekerd dat deze informatie 100% correct is. Traveller's Tales heeft deze week overigens wel bevestigd dat dit jaar een nieuwe Lego game op de markt komt, maar heeft nog niets losgelaten over de identiteit.

Tijdens de radioshow waar Traveller's Tales dit bevestigde werd eveneens gespeculeerd over een tweede Lego Indiana Jones game. Eerder gingen geruchten over een op handen zijnde Lego Harry Potter, waar overigens geen verdere uitspraken over gedaan zijn. Tot op heden heeft Traveller's Tales überhaupt geen uitspraken gedaan over aankomende releases.


Binnenkort gele figuurtjes met klikgitaartjes en microfoontjes?

Man (24) overleden na vuurwerkongeluk

De 24-jarige man uit Vlijmen die woensdag een voet verloor na het afsteken van vuurwerk in het Brabantse Helvoirt is gisteren aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie vandaag laten weten. De man was samen met een aantal vrienden vuurwerk aan het afsteken, toen er iets mis ging en hij gewond raakte aan beide voeten.

De politie vermoedt dat de jongeren met explosieve stoffen aan het experimenteren waren en onderzoekt de zaak. Er zal geen vervolging plaatshebben. Voor de vrienden is slachtofferhulp ingeschakeld.

Met dank aan commentator en Gnittoo voor de submit.

Heideman overspannen

Het peloton maakt zich op voor de verschillende marathons op natuurijs, maar dat geldt niet voor Jan Maarten Heideman. De routinier van de DSB-ploeg is overspannen.

"Mede door zijn bemoeienissen met de kunstijsbaan FlevonIce heeft hij wat te veel hooi op de vork genomen," laat een woordvoerder van de DSB-ploeg weten.

Heideman, die in totaal 73 wedstrijden won, won dit seizoen tot nu toe één wedstrijd. Het is onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie zal zijn.

[Special] 100 jaar Elfstedentocht

Gisteren precies 100 jaar geleden, op 2 januari 1909, werd de allereerste Elfstedentocht verreden. Daarom hieronder een terugblik op de vijftien tochten die in de afgelopen 100 jaar zijn verreden.

Pim Mulier wordt gezien als grondlegger van de Elfstedentocht. In 1890 schaatste hij langs de elf steden in Friesland die ooit stadsrechten hebben gekregen. Hij liet in elke plaats een inwoner een handtekening zetten als bewijs. Dit was een voorloper van het huidige stempelen. De eerste echte tocht werd verreden op 2 januari 1909 en gewonnen door Minne Hoekstra. Hij deed er dertien uur en 50 minuten over. Enkele minuten later kwam Gerlof van der Ley als tweede aan. Deze tocht werd nog georganiseerd door de Friese IJsbond. Op 15 januari 1909 werd de Vereniging De Friesche Elf Steden opgericht, deze zou alle latere tochten organiseren.

De eerste daarvan vond plaats op 7 februari 1912. De wedstrijd werd gewonnen door de legendarische Coen de Koning. Met een tijd van elf uur en 40 minuten was hij ruim twee uur sneller dan Hoekstra in 1909. De Koning, tevens wereldkampioen allround schaatsen in 1905, won ook derde tocht op 27 januari 1917. In een recordtijd van negen uur en 53 minuten verpletterde hij de concurrentie. Sjoerd Swierstra eindigde op 27 minuten als tweede. Dat de omstandigheden niet heel zwaar waren bleek ook bij de toerrijders. Van de 108 toerrijders wisten 83 de tocht te voltooien.

Daarna duurde het twaalf jaar voor er weer een Elfstedentocht kon plaatsvinden. De tocht van 12 februari 1929 werd een van de zwaarste. De temperatuur was 18 graden onder nul en werd gecombineerd met een snijdende noordoostenwind. Zelfs de Waddenzee was dichtgevroren. Het wedstrijdverloop was opmerkelijk. Karst Leemburg ging in Harlingen koffie drinken bij een oom, hij lag immers als twintig minuten achter op de koplopers. De verbazing was dan ook groot toen hij als eerste in Hindeloopen aankwam. Hij had in 40 kilometer een achterstand van twintig minuten omgebogen in een voorsprong van achttien minuten. Die werd daarna weer snel minder en was in IJlst nog slechts drie minuten. Leemburg zette daarom een eindsprint in en won in een tijd van elf uur en negen minuten. De voorsprong op de nummer twee Cornelis Jonkert was acht minuten. Van de 206 toerrijders haalden 103 de finish.

De volgende Elfstedentocht werd de enige die in december verreden zou worden. Op 16 december 1933 werd de vijfde 'Tocht der tochten' verreden. Voor het eerst werd de tocht met de klok mee gereden, dus met Sneek als eerste doorkomstplaats. Sipke Castelein en Abe de Vries wilden zich eigenlijk opgeven voor de toertocht, maar waren per ongeluk tussen de wedstrijdrijders terechtgekomen. Groot was dan ook hun verbazing toen ze de uitgeputte koploper Ype Smid inhaalden en beseften dat ze aan de leiding reden. Ze besloten samen zonder eindsprint over de finish te gaan. Het Elfstedenbestuur respecteerde deze beslissing en riep Castelein en De Vries beiden tot winnaar uit. Ze volbrachten de tocht in een recordtijd van negen uur en vijf minuten. De omstandigheden waren ideaal, van de 339 toerrijders haalden 321 de finish.

Onder dreigende oorlogsomstandigheden werd op 30 januari 1940 de zesde Elfstedentocht verreden. In Franeker had de kopgroep, bestaande uit Piet Keijzer, Auke Adema, Cor Jongert, Durk van der Duim en Sjouke Westra al een kwartier voorsprong op de achtervolgers. Op het gedeelte van Dokkum naar Leeuwarden stelde Jongert voor om gezamenlijk te finishen. Alleen Westra maakte bezwaar maar nadat er op hem ingepraat werd, ging ook hij overstag. Hierdoor ontstond het beroemde 'pact van Dokkum'. Op een paar honderd meter voor de finish maakte Adema zich plotseling los en sprintte naar de finish. Keijzer ging erachteraan, terwijl een uitzinnige massa schaatsfans het ijs opstormdne. De verwarring die volgde was groot. Adema werd als winnaar aangewezen, terwijl Keijzer eerder over de finish ging. Jongert claimde dat zijn kaart als eerste werd afgestempeld. Na urenlang beraad van de Elfstedenvereniging werden uiteindelijk alle vijf schaatsers als winnaar aangewezen.

Een jaar later was er alweer een Elfstedentocht. Het feit dat Nederland bezet werd door de Duitsers maakte de organisatie een stuk moeilijker. De Vereniging De Friesche Elf Steden wilde aanvankelijk geen tocht organiseren, maar toen de vorst aanhield werd de druk groter en ging men toch overstag. Op 6 februari 1941 werd de zevende tocht verreden. Winnaar werd Auke Adema, een jaar eerder nog deel uitmakend van het pact van Dokkum. Hij won nu alleen. Adema deed dit in een recordtijd van negen uur en negentien minuten. In 1942 was het weer raak, voor het derde jaar op rij kon er een Elfstedentocht verreden worden. De winter was zelfs nog strenger dan de jaren ervoor en de Vereniging maakte dan ook geen haast met het kiezen van een datum. Een journalist van de Leeuwarder Courant wilde desondanks een primeur hebben en lanceerde de volkomen willekeurige datum 22 januari als dag voor de tocht der tochten. Toen de bestuursleden van de vereniging tot hun grote verbazing de volgende dag de datum in de krant zagen staan, gingen zij maar akkoord. Auke Adema kon wegens ziekte niet meedoen en mistte hierdoor een historische kans om drie keer te winnen. Sietze de Groot won in een recordtijd van acht uur en 44 minuten. Hij klopte in een sprint zijn medevluchters Durk de Jong en Jan van der Bij. Van de 3862 gestarte toertochtschaatsers voltooiden er 3669 de tocht, een recordpercentage van 95%.

De negende Elfstedentocht vond vijf jaar later plaats, in 1947. Tot viermaal toe werd er een datum geprikt, maar werd de tocht vanwege invallende dooi afgelast. Uiteindelijk vond er op 8 februari toch een wedstrijd plaats. Het vaak uitstellen in combinatie met het slechte weer (het was -12 graden) zorgde voor een fors aantal minder deelnemers, 1791 toerrijders tegenover 3862 in 1942. Vanwege het slechte ijs kregen verschillende rijders hulp en werden vervoerd op karren of andere vervoersmiddelen. Hierdoor ontstond een oneerlijk wedstrijdverloop. Klaas Schipper en Joop Bosman waren de koplopers en reden samen op de finish af. Enkele honderden meters voor de finish kwam Schipper ten val. Voor Bosman was het een makkelijke sprint naar de eindstreep, hij won met 50 meter voorsprong op Schipper. Er was die avond echter niet de gebruikelijke huldiging. De Vereniging De Friesche Elf Steden was erachter gekomen dat verschillende rijders zich niet aan de regels hadden gehouden en begon een onderzoek. Tientallen gevallen van valsspelen kwamen boven water. Het slechte weer werd vaak als reden opgegeven. Dit was voor het bestuur geen excuus en verschillende rijders, waaronder Bosman en Schipper werden gediskwalificeerd. Door protesten duurde het maanden voordat de uitslag definitief werd. Uiteindelijk werd Jan van der Hoorn, de aanvankelijke nummer vijf, tot winnaar uitgeroepen.

Op drie februari 1954 vond de tiende Elfstedentocht plaats. Na het gedoe van 1947 werd de voorbereiding een stuk verbeterd en al in de zomer lagen er draaiboeken klaar. Bij Bolsward was er een kopgroep van 26 rijders. Hieruit wisten zes schaatsers te ontsnappen. Dit waren Jeen Nauta, Jeen van den Berg, Klaas Lefferstra, Anton verhoeven, Jan Charisius en Aad de Koning. Bij Harlingen hadden de zes al een voorsprong van twee minuten. Er ontstond twijfel toen de Noorderbrug in Leeuwarden niet open stond. Jeen van den Berg kreeg als eerste het bruggetje naar de wal in de gaten en wist als eerst weer op het ijs te staan. Gevolgd door Verhoeven, die bij het afgaan van de trap Van den Berg bij zijn trui vasthield. Jan Charisius stapte op een strohalm en kwam ten val. De mannen die nog op de schaats stonden zagen in de verte een groot bord met Eindstreep erop staan. Minder duidelijk stond de vermelding nog 500 meter vermeld. Toen Van den Berg en Verhoeven daar langs schaatsten begonnen zij al te juichen en zetten zij niet meer af. Toen de duizenden toeschouwers de mannen op hun vergissing hadden gewezen was het Jeen van den Berg die zich als eerste weer herstelde en op de finish afstoof. Verhoeven, die dacht dat hij winnaar was, werd nog door Charisius ingehaald voor ook hij weer verder schaatste. In een recordtijd van zeven uur en 35 minuten kwam van den Berg als winnaar over de finish.

Twee jaar later was er weer een tocht, waarvoor zich een recordaantal van 6329 schaatsers inschreef. In de buurt van de Vrouwbuurstermolen maakten de vijf koplopers, Jan van der Hoorn, Aad de Koning, Jeen Nauta, Maus Wijnhout en Anton Verhoeven de afspraak gezamelijk over de finish te gaan. In Leeuwarden bereidde het publiek zich voor op een spetterende eindsprint, maar toen de vijf mannen de stadsgracht kwamen opschaatsen werden zij teleurgesteld. Het bestuur van de Vereniging de Friesche Elf Steden was net als het publiek met stomheid geslagen. De juryvoorzitter Jan de Jong nam de microfoon in handen en maakte bekend dat er géén winnaar zou worden uitgeroepen omdat de vijf er geen sportieve wedstrijd van hadden gemaakt. Ook de nummer 6, Jeen van den Berg, werd niet tot winnaar uitgeroepen.

De volgende Elfstedentocht zou die van 18 januari 1963 worden. Het zou een historische tocht worden en de zwaarste in de historie. Bij de start vroor het achttien graden en de stormachtige oostenwind zorgde ervoor dat het voor het gevoel extreem koud was. Daarnaast was er veel stuifsneeuw. Dit terwijl over Friesland al een pak van 20 cm sneeuw lag. Het ijs was op veel plekken amper begaanbaar. In het ijs zaten ontelbare scheuren, hobbels en spleten. Reinier Paping (foto rechts) bleek al snel de sterkste. Op weg naar Workum nam hij geregeld een kleine voorsprong maar de rest van de kopgroep liet hem niet gaan. Na het stempelen in die stad schroefde Paping het tempo op en alleen de sterksten konden hem volgen. Bij Bolsward bestond de kopgroep uit vier personen, naast Paping waren dit Jeen van den Berg, Anton Verhoeven en Jan Uitham. Paping bleef in een relatief hoog tempo doorschaatsen en had bij Harlingen al een voorsprong van drie minuten op zijn achtervolgers. Paping won de tocht in een tijd van tien uur en 59 minuten. Uitham werd tweede op maar liefst 23 minuten, Van den Berg eindigde twee minuten daarachter als derde. Hoe zwaar de tocht was bleek bij de toerrijders. Van de 9.294 toertochters die aan de tocht waren begonnen konden er aan het eind van de dag slechts 69 het Elfstedenkruisje in hun handen houden.

Na de legendarische tocht van 1963 duurde het 22 jaar voordat er weer een Elfstedentocht verreden kon worden. Op 21 februari 1985 was het zover. Door de invallende dooi waren de omstandigheden erg gunstig. Evert van Benthem won de wedstrijd door in een eindsprint van de kopgroep Henri Ruitenberg, Jos Niesten en Jan Kooiman achter zich te houden. De winnende tijd van 6 uur, 47 minuten en 44 seconden betekende tevens een verbetering van het record uit 1954. Waar er eerst 22 jaar gewacht moest worden, was het nu een jaar later weer raak. Op 26 februari 1986 werd de veertiende Elfstedentocht verreden. Evert van Benthem won wederom, dit keer kwam hij alleen aan in Leeuwarden. Hij had iets meer dan een minuut voorsprong op de nummer 2, Rein Jonker. Zijn tijd van 6.55,17 was iets langzamer dan een jaar eerder. Historisch was in 1986 ook de deelname van kroonprins Willem-Alexander, die onder de schuilnaam W.A. van Buren de tocht reed. Pas toen hij bij de finish werd opgewacht door zijn trotse ouders wist ook de rest van Nederland dat hij de tocht der tochten had voltooid. De Elfstedentocht 1986 werd verreden onder gunstige weersomstandigheden. Een totaal van 16999 begon aan de tocht, 14989 kruisjes werden uitgedeeld.

Daarna duurde het tot 1997 toen de voorlopig laatste Elfstedentocht werd verreden. De omstandigheden waren zwaarder dan in 1985 en 1986. Het vroor ongeveer vijf graden en in combinatie met een harde noordoostenwind lag de gevoelstemperatuur tussen de -10 en -15 graden. In Hindeloopen leidde Piet Kleine de groep, maar hij miste de stempelpost die daar wat verborgen was opgesteld. De groep van een man of twaalf werd steeds kleiner en na Dokkum waren er nog zes over. Dit waren Henk Angenent, Bert Verduin, Arnold Stam, Piet Kleine, Erik Hulzebosch en Henk Vvan Benthem. Op drie kilometer van de finish moest Stam afhaken. Verduin deed in de laatse honderden meters nog een ultieme poging te ontsnappen maar slaagde niet. De sprint ging tussen Angenent en Hulzebosch en werd met een meter verschil gewonnen door Angenent. Zijn tijd van 6.49,18 betekende geen verbetering van het record uit 1985, wat daardoor nu nog steeds staat. Van de 16.430 toerschaatsers wisten er 11.338 de tocht te voltooien.

Slecht nieuws voor Wijnaldum

Georginio Wijnaldum kende een beroerde start van het nieuwe jaar. Vlak voor de winterstop liep de middenvelder van Feyenoord namelijk een blessure aan zijn teen op. Deze kwetsuur blijkt nu erger te zijn dan men in eerste instantie dacht.

De teen van Wijnaldum is namelijk gebroken. Hierdoor zal het talent uit Rotterdam-Zuid de komende weken niet kunnen voetballen. Het is nog niet bekend hoelang Feyenoord de jonge middenvelder kwijt zal zijn.

Massa ziet heil in medaillesysteem

Felipe Massa ziet wel brood in het idee van Bernie Ecclestone. De grote baas van de Formule 1 opperde het idee om de wereldkampioen bij de coureurs aan de hand van een medaillesysteem te bepalen. De coureur met de meeste zeges zou zich dan de nieuwe kampioen mogen noemen.

"Het is zeker een interessant idee. We zullen zien of het er komt," liet Massa in een reactie weten. De Braziliaan realiseert zich maar al te goed dat hij wereldkampioen van 2008 had kunnen zijn, als het systeem vorig seizoen al was ingevoerd. De coureur van Scuderia Ferrari won namelijk zes races en Lewis Hamilton, die de titel uiteindelijk pakte, maar vijf.

"Ik weet wat je wilt dat ik zeg: ik zou kampioen zijn geworden met dit systeem," ging Massa verder. "Dat is echter een argument van niets, want aan het begin van het jaar wisten we met welk systeem we zouden rijden, en daar hielden we rekening mee met de benadering van het kampioenschap."

Vonk boort Gentenaar vertrek door de neus

Dennis Gentenaar stond open voor een vertrek bij Ajax waar hij inmiddels is verworden tot derde doelman. De doelman mag op zijn vroegst pas in de zomer vertrekken. De 33-jarige Gentenaar zit op een dood spoor bij Ajax.

De doelman kwam in de zomer van 2006 over van Borussia Dortmund, maar speelde tot dusver slechts zeven competitieduels voor de Amsterdammers. "De consequentie van het vertrek van Vonk is dat Gentenaar niet meer mag vertrekken," zegt technisch manager Danny Blind in De Telegraaf.

Omdat Maarten Stekelenburg weer fit is en Kenneth Vermeer zijn sporen inmiddels heeft verdiend, rest er voor Gentenaar vermoedelijk een tweede seizoenshelft op de tribune.

'Barney' wil PDC WK alleen winnen

Raymond van Barneveld slaagde er gisteravond, tijdens zijn kwartfinale op het PDC WK tegen Jelle Klaasen, in om een nine-darter te gooien. Na afloop van de wedstrijd reageerde de Hagenaar redelijk koel.

"Dat is fantastisch, maar ik ben hier om het toernooi te winnen," aldus Van Barneveld. "Het is wel intens mooi om te voelen hoe de mensen in de zaal achter je staan. Deze wedstrijd beleefde ik in een soort roes."

Barney wist de halve finale tegen zijn jongere landgenoot met overtuigende cijfers (5-1) te winnen. In de halve eindstrijd zal de Nederlander het op moeten nemen tegen James Wade. De Engelsman was eerder al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Vincent van der Voort.

Hoy wenst Bos veel succes toe

Chris Hoy won gisteren de Masters of Sprint in Rotterdam en liet na afloop weten het te betreuren dat Theo Bos naar de baansport verlaat. Daarnaast wenste de drievoudig olympisch kampioen zijn concurrent veel succes toe.

"Het is een verlies dat Bos verloren gaat voor de baansport. Hij was een goede renner en een vriend van me. Ik denk dat hij wel het een en ander kan laten zien op de weg, ik ga hem zeker volgen", liet Hoy tegenover de camera's van de NOS weten.

Plannen voor 'Hema, de musical'

Winkelketen Hema wordt mogelijk onderwerp van een musical. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde vanochtend berichtgeving in De Telegraaf van die strekking. "We zijn in gesprek met iemand met een idee van die aard," aldus de zegsvrouw.

Wie de producent is die Hema heeft benaderd wil ze nog niet kwijt. Ook over de precieze invulling wil ze nog niets zeggen. "Het is natuurlijk een groot compliment dat iemand een musical over ons bedrijf wil maken."

Over de inhoud en de mogelijkheid voor de Hema daarover mee te beslissen wordt op dit moment gesproken. "Als we er uitkomen moeten wij ons er ook prettig bij voelen", aldus de zegsvrouw. Wanneer Hema, de musical op de planken te zien is is ook nog onduidelijk. "In ieder geval niet in 2009."

Bos nieuwe trainer Vitesse

Theo Bos is de nieuwe trainer van Vitesse. Bos is afkomstig van FC Den Bosch en is de opvolger van Hans Westerhof. Bos tekende een contract in Arnhem voor anderhalf jaar.

Eerder deze week werd Westerhof wegens tegenvallende resultaten bij Vitesse de laan uitgestuurd. De ploeg uit Arnhem staat vijftiende in de eredivisie en werd in de strijd om de Beker uitgeschakeld door de amateurs van Lienden.

Sinds de 'openmicrofoonaffaire', waar Westerhof tegenover AZ-coach Louis van Gaal zijn misnoegen uitte over het functioneren van zijn centrale verdedigers Civard Sprockel en Sébastien Sansoni, lag de oefenmeester, die eerder onder andere trainer was bij FC Groningen, Willem II, Ajax en PSV, ook al onder vuur in Arnhem.

[Update] Victoria Beckham speelt Wii Fit om fit te blijven

[Update]
Victoria Beckham speelt niet alleen Wii Fit. Ze is namelijk ook helemaal weg van Boogie Superstar. Onze zaterdag kan in ieder geval niet meer stuk nu toch?

[Oorspronkelijke bericht]
Die Victoria Beckham toch. De hele wereld hoopte dat ze tijdens de Kerst wat kilo's aan zou komen, maar niets is minder waar. Manlief David gaf haar voor de Kerst een Wii kado, en ze is meteen verslaafd aan het ding. En dan met name één spelletje: Wii Fit. Volgens een interview gebruikt ze het spelletje om in vorm te blijven en lol te hebben met de kinderen.

/einde nutteloos berichtHalo Wars demo komt begin februari

Als men aan Ensemble Studios denkt, denkt men aan Age of Empires. Momenteel is Ensemble Studios bezig met haar laatste game. Dit betreft geen nieuwe Age of Empires, maar Halo Wars; een RTS game in de sfeer van de Halo games.

Halo Wars ligt 27 februari in de schappen, maar gamers kunnen over een maand alvast los gaan met de demo. Begin februari -exacte datum is niet bekend- zal de demo op de Xbox Live Marketplace verschijnen. Nog even geduld dus.


De Cler en Hofland terug op veld

Tim de Cler en Kevin Hofland hebben de training bij Feyenoord hervat. Het duo verscheen vandaag weer op het trainingsveld, waar ze een individuele training afwerkten. De Cler en Hofland kampten allebei met blessures aan de hamstring.

Ook Jon-Dahl Tomasson en Serginho Greene lieten zich even zien op het veld, maar trainden nog niet met de groep mee. Ron Vlaar en Denny Landzaat waren afwezig.

De teenblessure van Georginio Wijnaldum, die hij opliep in de wedstrijd tegen NAC Breda, blijkt ernstiger dan verwacht. Wijnaldum blijkt een breuk te hebben opgelopen. Hoe lang het herstel gaat duren is nog niet bekend.

Feyenoord vertrekt morgen naar het Turkse Belek voor een trainingskamp.

Politie: R'dam Alexander was ongeluk

De 19-jarige jongen uit Oegstgeest die op nieuwjaarsochtend zijn dood vond op treinstation Rotterdam Alexander, is het slachtoffer geworden van 'een tragisch ongeluk', zegt de politie. Een 21-jarige vriend van het slachtoffer, die zwaargewond raakte, heeft gezegd dat ze met zijn tweeën naar een ruzie toe wilden die aan de overzijde van het station plaatsvond. Daardoor raakten de jongens afgeleid en hoorden ze een intercity niet aankomen.

Direct na het ongeval stookten de media het vuur aardig op door met diverse theorieën te komen. De Telegraaf sprak over een 'dodelijke mensenjacht' door 'Marokkaanse ruziezoekers'. De politie ontkent deze geruchten met kracht. De twee jongens hebben in een discotheek ruzie gehad, maar deze vervolgde zich niet op het station.

De 19-jarige jongen overleed direct op de spoorbaan aan zijn verwondingen. Van het ongeluk waren ongeveer 25 getuigen, die door de politie direct zijn gehoord. Daarna hebben ze slachtofferhulp aangeboden gekregen. Het lichaam van de jongen is inmiddels overgedragen aan de familie.

Lord of the Rings: Conquest demo op Xbox Live

De demo van Lord of the Rings: Conquest is vanaf nu te downloaden op Xbox Live. De demo weegt 1,25GB en is alleen online te spelen. Download de demo en kies tussen goed en slecht. LOTR: Conquest komt op 16 januari uit in Europa.

Klik HIER om de demo in je wachtrij te zetten.Een nieuwe Lord of the Rings game, ontwikkeld door Pandemic Studios. Deze ontwikkelaar kennen we van Star Wars Battlefront en deze LotR game zal dan ook erg op Star Wars Battlefront lijken.

Vrijspraak voor verdediging met honkbalknuppel

Een beter begin van het nieuwe jaar hadden Henk Joldersma en zijn gezin niet kunnen wensen. De ondernemer uit Enschede werd op oudejaarsdag eindelijk vrijgesproken nadat hij een inbreker met een honkbalknuppel zijn huis uit mepte anderhalf jaar geleden. "Justitie heeft me het leven flink zuur gemaakt, maar het is uiteindelijk toch allemaal goed afgelopen. De champagnekurken hebben me tijdens een jaarwisseling nog nooit zo feestelijk in de oren geklonken", laat Joldersma opgelucht weten.

In het voorjaar van 2007 betrapte Joldersma inbreker Van der P. op heterdaad. De crimineel haalde een schroevendraaier tevoorschijn en dreigde de Enschedese kozijnenhandelaar daarmee dood te steken. Joldersma pakte hierop een honkbalknuppel en schakelde de inbreker daarmee uit. Dit was het begin van een hoop juridische ellende.

Van der P. werd tot zeven maanden cel veroordeeld voor de inbraak die hij pleegde, maar hij deed ook aangifte tegen Joldersma, wegens mishandeling. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot hierop tot strafvervolging. Justitie was namelijk van mening dat Joldersma nooit voor eigen rechter had mogen spelen.

In eerste instantie werd Joldersma vrijgesproken wegens noodweer, maar het OM ging in hoger beroep en de advocaat-generaal eiste vier maanden voorwaardelijk plus een werkstraf van negentig uur tegen Joldersma. Op oudejaarsdag oordeelde het hof echter dat er sprake was van het zogeheten noodweerexces. "Waar de rechtbank Almelo vond dat er sprake was van zelfverdediging, oordeelt het hof nu dat mijn cliënt toch wat te ver is gegaan door de inbreker met een honkbalknuppel te slaan", aldus de advocaat van Joldersma, mr. Rob Oude Breuil. "Niettemin hadden de hogerberoeprechters begrip voor de situatie en ontsloegen hem van alle rechtsvervolging." Joldersma overweegt nu een schadeclaim in te dienen voor de twee weken voorarrest.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Voskamp weg bij Excelsior

Aanvaller Johan Voskamp is toe aan een nieuwe uitdaging en verlengt zijn aflopende contract bij Excelsior dan ook niet.

Dit heeft de 24-jarige aanvaller reeds laten weten aan de clubleiding. "Na vier jaar is het goed om een andere club te zoeken," meldt Voskamp tegenover RTV Rijnmond.

Voskamp is dit seizoen niet langer een wekelijkse basisspeler, maar lijkt mogelijk toch naar de Eredivisie te gaan. In de zomer wilde ADO Den Haag de spits al hebben en mogelijk is er nu hernieuwde interesse. "Als ze moeilijk blijven doen, leggen we hem in januari vast voor volgend seizoen. Dan krijgen ze geen cent, want aan het eind van het seizoen loopt zijn contract af," zei ADO-trainer André Wetzel destijds.

Hulpdiensten gebruiken autoradio

De proef met waarschuwingssysteem Flister is succesvol, blijkt uit een rapportage van Drenthe en Utrecht. Flister is een systeem waarmee ambulances en brandweerwagens in kunnen breken op alle autoradio's in een straal van 300 meter. Hierdoor boeken ze onder meer tijdswinst.

Het huidige waarschuwingssysteem, de bekende sirenes en zwaailichten, zorgt regelmatig voor problemen. Veel mensen zetten de radio hard en auto's zijn steeds beter geïsoleerd, waardoor hulpdiensten regelmatig onnodig in de remmen moeten. Ook schrikken veel automobilisten als ze ineens een gevaarte met sirenes en zwaailichten zien naderen.

"Brandweerlieden en ambulancebroeders blijken zich onderweg beter op hun taak te kunnen voorbereiden. Hulpverleners die niet achter het stuur zitten, hoeven niet langer uit voorzorg steeds een oog op de weg te houden", zegt Eric Geelhuysen, directeur van Flister. Het CDA is positief over de uitkomst van de proef en ziet kans voor een landelijk experiment. CDA-Kamerlid De Rouwe: "Ik zie uit naar een grootschalig experiment, waarbij bijvoorbeeld TNO bekijkt of hulpdiensten ook daadwerkelijk eerder ter plaatse zijn. Ik zie graag dat het kabinet dit oppakt."

Stroetinga leidt voor Schep in zesdaagse

Het duo Wim Stroetinga en Olaf Pollack gaat na de eerste dag van de Zesdaagse van Rotterdam aan de leiding. Het Nederlands/Duitse koppel heeft een voorsprong van negentien punten op Peter Schep en de Spanjaard Joan Llaneras.

Leif Lampater en Franco Marvulli staan derde en hebben al een ronde achterstand op de eerste twee koppels. Danny Stam staat vierde met zijn partner Bruno Risi.

Google snapt plassende vrouw

Een onbekende Spaanse vrouw die eventjes snel een plasje wilde doen achter een geparkeerde auto in Madrid werd op opmerkelijke wijze gesnapt. Net toen de vrouw gehurkt achter de auto zat, werd zij gefotografeerd door een camera-auto van Googles Street View dienst.

De dienst van Google laat gebruikers van de kaartendienst Google Maps zien hoe een plattegrond er op straatniveau uitziet. Voornamelijk bij kaarten van Amerikaanse steden is de dienst tot nu toe beschikbaar, maar de foto's zijn ook voor sommige delen van Europa beschikbaar.

De foto was blijkbaar al sinds mei beschikbaar, maar werd vorige week dinsdag pas opgemerkt door een blogger. Deze aarzelde niet om de foto wereldberoemd te maken, schrijft de Spaanse krant El Mundo. Google greep binnen twaalf uur in om de foto uit de Street View dienst te verwijderen.

De foto van de plassende vrouw is hier te zien.

Met dank aan grassiekuik voor de submit.

Dief biedt fiets aan eigenaar te koop aan

Een fietsendief die snel geld wilde verdienen viel door de mand toen hij de gestolen fiets aan de eigenaar wilde verkopen. De eigenaar belde hierop de politie.

Donderdagnacht bemerkte een 30-jarige man uit Oisterwijk dat zijn fiets in het centrum van Tilburg was gestolen. Tegen 02.00 uur die nacht werd hij aangesproken door een fietsenhandelaar. De onbekende man bood hem zijn eigen fiets aan. Nadat de politie was gekomen kon de 43-jarige fietsendief aangehouden worden op het Pieter Vreedeplein.

Met dank aan anonymuisje voor de submit.

Canadezen verijdelen enorme aanslag

In Afghanistan hebben Canadese militairen naar eigen zeggen een zelfmoordaanslag weten te voorkomen. De aanslag zou gepleegd gaan worden door een man in een auto waarin zich zeshonderd kilogram explosieven bevonden, waaronder drie sovjetvliegtuigbommen.

De man viel op omdat hij alle stoplichten negeerde. De militairen laten weten dat een botsing een zeer zware explosie veroorzaakt zou hebben, waarbij volgens de Canadese majoor David Warnke iedereen in een straal van 260 meter rondom het voertuig om het leven zou zijn gekomen. Ook zouden er binnen anderhalve kilometer rondom de explosie veel gewonden zijn gevallen. De Canadese militairen wisten de zelfmoordterrorist tijdig dood te schieten. 

Met dank aan bierspons en laforest voor de submit.

Eindhoven huurt aanvaller Schijvenaars

De 21-jarige aanvaller Jelle Schijvenaars komt het komende half jaar op huurbasis uit voor FC Eindhoven.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de spits wordt gehuurd van KVSK United uit Lommel. Hierna kan Schijvenaars een tweejarig contract tekenen bij de club uit de Jupiler League.

Schijvenaars genoot een deel van zijn opleiding bij FC Eindhoven en verkaste op 18-jarige leeftijd naar PSV. Omdat zijn aflopende contract niet werd verlengd, koos hij afgelopen zomer voor een Belgisch avontuur.

De Veldhovenaar is naast Sekou Sampil, die definitief overkomt van Royal Cappellen, de tweede nieuwe aanvaller in de selectie van trainer Marc Brys.

Parlementariërs Zuid-Korea op de vuist

Enkele leden van het Zuid-Koreaanse parlement zijn vandaag gewond geraakt door ongeregeldheden in de parlementszaal. De gevechten braken uit toen beveiligingsmedewerkers een einde wilden maken aan een protestactie van de oppositie.

Enkele tientallen leden van de Democratische Partij hadden zich enkele weken geleden verschanst in de parlementszaal. Met een sit-in wilden zij protesteren tegen een vrijhandelsverdrag dat de regering van Zuid-Korea had gesloten met de Verenigde Staten. Tegenstanders vrezen echter dat het akkoord banen zal kosten.

Beveiligers probeerden de oppositieleden naar buiten te dragen. Daarop raakten de parlementariërs en de beambten slaags.

Vliegreizen gaan flink in prijs omlaag

Vliegreizen gaan flink in prijs omlaag. Globe Reisburo, een van de grootste vakantieaanbieders van Nederland, komt vanaf woensdag met sterk verlaagde prijzen.

Ook in België gaan de vliegreizen in de uitverkoop, met dank aan de lage olieprijzen en de economische crisis, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag.

"De kortingen zullen al snel oplopen tot 100 euro of meer, afhankelijk van de bestemming", aldus een woordvoerder van de Oad Groep, waartoe ook Globe behoort. Hij verwacht ook dat de brandstoftoeslagen op vluchten snel veel lager worden.

Vliegreizen gaan flink in prijs omlaag  (foto: ANP)

Krajicek begint 2009 met zege

Michaella Krajicek heeft de tweede kwalificatieronde voor het WTA-toernooi in Auckland bereikt. De Nederlandse was met 6-0 en 6-4 de Amerikaanse Carly Gullickson de baas.

Krajicek, die met een wildcard werd toegelaten tot het kwalificatietoernooi, speelt in de tweede ronde tegen de Braziliaanse Neuza Silva. Op basis van haar ranking was Krajicek vorig jaar rechstreeks voor het hoofdtoernooi geplaatst, maar toen ging ze in de eerste ronde onderuit.

Spurs naar vierde ronde FA Cup

Tottenham Hotspur is door naar de vierde ronde van de FA Cup. De Londense formatie rekende, na een moeizame eerste helft, af met Wigan Athletic. Roman Pavlyuchenk (twee keer) en Luka Modric scoorden voor de Spurs. Henri Camara redde de eer voor Wigan.

Wigan Athletic-manager Steve Bruce had het elftal dat afgelopen weekend van Bolton Wanderers won op zeven plaatsen veranderd. De metamorfose kwam Daniël de Ridder goed uit, want de oud-Ajacied startte op White Hart Lane in de basis.

Na zeven minuten was het Tottenham-middenvelder Luka Modric die de 1-0 leek te maken, maar na een mooie één-twee met Roman Pavlyuchenko mikte de Kroaat naast. Even daarvoor had Henri Camara bijna gescoord voor Wigan.

De Ridder liet na een half uur van zich horen, maar zijn vrije trap kon Heurelho Gomes niet verrassen. Vlak voor rust mocht de Amsterdamse aanvaller opnieuw aanleggen, maar ook nu was Gomes niet onder de indruk van zijn poging.

Vlak na de pauze werd de ban gebroken door de thuisploeg. Wigan-doelman Kingson haalde Spurs-invaller Fraizer Campbell(foto) naar de grond, waarna Pavlyuchenko de penalty rechts van de keeper binnenschoot: 1-0.

Lille langs vierdeklasser

Lille heeft zich gisteren voor de tweede ronde van de Franse beker geplaatst.

Dat mocht geen wonderbaarlijke prestatie genoemd worden, want de Franse eersteklasser ging op bezoek bij Saint Genevieve, dat uitkomt in de vierde klasse. Debuchy, El Othmani(e.d.) en Vittek maakten de doelpunten voor de bezoekende ploeg. Lille kwam pas op stoom nadat Lunda in de eerste helft een rode kaart had gekregen.

Vandaag en morgen wordt de rest van het programma afgewerkt in de Franse beker.

Recordaantal Amerikanen in Afghanistan gedood

Met 155 gesneuvelden was 2008 het dodelijkste jaar tot nu toe voor de Amerikaanse militairen in Afghanistan. Sinds de invasie eind 2001 om het radicaal islamitische Taliban-bewind te verdrijven, kwamen er in een jaar tijd niet zo veel Amerikaanse militairen om het leven.

Dat meldde de organisatie icasualties.org, die op internet het aantal gedode soldaten in Afghanistan en Irak bijhoudt. In 2007 werden in Afghanistan 117 Amerikaanse militairen gedood.

In Irak kwamen in 2008 314 militairen om het leven. Dat is in vergelijking met het jaar daarvoor een forse vermindering. In 2007 kwamen in Irak 904 Amerikaanse militairen om het leven.

Amerikaanse soldaten in Afghanistan  (foto: ANP)

Britney jaloers op ex

Britney Spears kan er maar niet overheen komen dat haar ex, Kevin Federline, het aanpapt met de blonde volleybalspeelster Victoria Prince.

Britney en Kevin zouden het weer gaan proberen met elkaar. Zo gingen ze samen al naar de psycholoog om over hun problemen te praten. Kevin bleek er echter geen toekomst in te zien. 

Toen Britney terugkwam na een aantal promotieconcerten in Japan kwam ze tot de ontdekking dat Kevin de lakens met Victoria deelde. Ze heeft hem gevraagd waarom hij met die vrouw omgaat, maar Kevin liet het over zich heen komen en zei dat hij niet getrouwd was en daarom vrij was om te doen wat hij wilde.

Heel erg rouwig schijnt Britney er niet om te zijn. Ze is alweer gespot met de choreograaf Sandip Soparrkar. Daarnaast heet Britney nog iets te vieren, haar broer is namelijk getrouwd op oudejaarsdag.

Castro wil direct overleg met Obama

Het Cubaanse staatshoofd Raúl Castro is bereid tot directe onderhandelingen met de aanstaande Amerikaanse president Barack Obama. Castro heeft dat gisteravond laat gezegd.

Castro liet weten dat hij de indruk heeft dat Obama "een eerlijk man" is. Daarom wil hij zonder bemiddelaars overleggen met de aanstaande president over het verbeteren van de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba. Hij liet weten op elk moment te willen praten. "Maar we zijn niet gehaast", aldus Castro.

De Verenigde Staten stelden bijna vijftig jaar geleden een economisch embargo tegen Cuba in. De sancties zijn nog altijd van kracht. Obama heeft al laten weten dat hij van plan is het embargo te verzachten. Hij beloofde onder meer de regels voor het overmaken van geld en het reizen naar Cuba te versoepelen.

De handjes op elkaar!   (foto: ANP)

Zoon Travolta sterft plotseling

Jett Travolta, de oudste zoon van de Amerikaanse acteur John Travolta, is gisteren plotseling overleden op de Bahama's.

De advocaat van de familie verklaarde dat de zestienjarige jongen een beroerte kreeg en ter plaatse stierf in het vakantiehuisje van de Travolta's.

Pogingen om de jongen te redden, mochten niet meer baten. Hij had in het verleden ook al meerdere beroertes gehad.

 

 

Zoon Travolta overleden  (foto: ANP)

 

Met dank aan Dynd en MCinDC voor de submit.

Dakar Rally terug op onbekend terrein

Een jaar later dan gepland gaat de dertigste editie van de Dakar Rally van start. Niet op het vertrouwde Afrikaanse terrein, maar in het verre Zuid-Amerika.

Vandaag verschijnen 530 equipes (motoren, rallywagens en trucks) aan het vertrek in Buenos Aires. Ze krijgen 9578 kilometer voor de wielen, door Argentinië en Chili. Liefst 67 equipes rijden onder de Nederlandse vlag.

Vorig jaar was de dreiging van terreur in Mauritanië zo groot, dat de organisatie op het allerlaatste moment besloot voor het eerst in de historie de monstertocht af te gelasten. In Zuid-Amerika werd een veiliger cotinent gevonden. Directeur Etienne Lavigne verklaarde vrijdag dat de Dakar Rally niet vanzelfsprekend terugkeert naar Afrika. "De actualiteit in Afrika is helaas dramatisch. Elk jaar neemt het grondgebied af waar we mogen racen", aldus Lavigne.

De rally van 2009 omvat veertien etappes. Ruim 5500 van de 9578 af te leggen kilometers vallen onder de klassementsproeven. Op 17 januari is de finish, de coureurs keren dan terug in Buenos Aires. Het Nederlandse konvooi bestaat uit 32 motorrijders, twee quads, zeventien rallyauto's en zestien rallytrucks. Bij de trucks zijn de Brabanders Hans Stacey en Gerard de Rooy kanshebber op de eindzege. Stacey won in 2007 het vrachtwagenklassement.

Kijk ook op FOK!sport voor al het nieuws over Dakar 2009!


Dakar  (foto: ANP)

Uitslag Africa Race Etappe 4

De vierde etappe in de Africa Raca leidde de deelnemers van Bou-Jerif naar Bou-Jerif, een tocht van 797 kilometer. Door weersomstandigheden werd dit ingekort en was de speciale proef maar 260 kilometer lang. Voor de Nederlanders was dit wederom een goede dag.

Bij de motoren was er vandaag wederom een overwinning voor Juan Manuel Pellcer. Hij bleef vandaag op het rotsachtige parcours zijn grootste concurrent Arnaud Jacquart ruim een uur voor. Bij de auto's was het Andrey Ivanov die Jean Louis Schlesser vijf minuten voorbleef. De Rus liep voor de derde dag op rij in op de Fransman en ligt in het algemene klassement nog maar drie minuten achter.

Voor de vrachtwagens was het vandaag een lastige dag. Door de rotsachtige ondergrond konden ze het tempo van de auto's en motoren niet bijhouden en lekke banden voor zowel Jan de Rooy als Hans Bekx zorgden er voor dat het veld dicht bij elkaar lag. Toch wist De Rooy in de Iveco met zes minuten voorsprong te winnen op de Hongaar Miklos Kovacs. Bekx werd op zeven minuten derde.


Uitslag Etappe 4

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
11PellicerBMW03:51.47
22JacquartKTM04:55.39+ 01:03.52
37MigliazzaSuzuki05:29.17+ 01:37.30
48GalliziaSuzuki05:31.15+ 01:39.28
527MoneyronKTM05:36.04+ 01:44.17

Auto's

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1203Ivanov/DemyanenkoNissan03:34.30
2200Schlesser/DebronSchlesser03:39.36+ 00:05.06
3205Varentsov/ElaginToyota03:46.54+ 00:12.24
4208Abouyoussef/CotelToyota04:26.19+ 00:51.49
5207Savenko/ShukhnovToyota04:51.00+ 01:16.30

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1301De Rooy/Colebunders/RodewaldIveco04:30.15
2305Kovacs/Czegledi/TothScania04:36.38+ 00:06.23
3303Bekx/Maessen/WillemsDaf04:38.02+ 00:07.47
4306Vismara/VerzelettiUnimog04:45.32+ 00:15.17


Klassement na Etappe 4

Motoren

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
11PellicerBMW15:38.07
22JacquartKTM16:49.55+ 01:11.48
36SchattatYamaha19:32.54+ 03:54.47
427MoneyronKTM19:48.25+ 04:10.18
59ChatelierHonda20:16.11+ 04:38.04

Auto's

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1200Schlesser/DebronSchlesser13:53.31
2203Ivanov/DemyanenkoNissan13:56.45+ 00:03.14
3205Varentsov/ElaginToyota14:41.59+ 00:48.28
4208Abouyoussef/CotelToyota15:41.00+ 01:47.29
5212Aregall/LandaToyota17:10.54+ 03:17.23

Vrachtwagens

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1303Bekx/Maessen/WillemsDaf15:32.24
2301De Rooy/Colebunders/RodewaldIveco15:41.16+ 00:08.52
3305Kovacs/Czegledi/TothScania16:39.50+ 01:07.26
4306Vismara/VerzelettiUnimog16:58.48+ 01:26.24


Etappe 5: Bou-Jerif - Agadir

De vijfde etappe leidt de coureurs noordwaarts van Bou-Jerif naar Agadir over 626 kilometer, waarvan 396 kilometer speciale proef is. Het parcours zal grotendeel hetzelfde zijn als vandaag, doordat een deel van het parcours van de vierde etappe in omgekeerde richting wordt bereden.

Het leed van de eenden

Gisteren was het weer zover. De buurman had een heel brood gekocht bij de C1000 om de eenden eens goed te verwennen met Oud en Nieuw. Tijgerwit. Toen hij heel zorgvuldig het brood in kleine stukjes had gerantsoeneerd en dit onwillekeurig wijdvertakt op het ijs gooide, was er geen eend in velden of wegen te bekennen. Geen enkele eend te zien! Na een aantal seconden kwam de meeuwenbrigade tevoorschijn en zij maakte gulzig gebruik van de nachtmaaltijd die onverhoeds in haar schoot was geworpen. De buurman werd ziedend. Hij pakte de lege flessen witte wijn van zijn balkon en smeet deze in de richting van de meeuwen. De vileine meeuwen snaterden van behaaglijkheid en leedvermaak en vlogen richting de IJssel. Ze waren voldaan.

Darts: Van Barneveld naar halve finale WK

Raymond van Barneveld heeft met overmacht de halve finale bereikt van het PDC WK darts. Hij klopte zijn landgenoot Jelle Klaasen met  ruim verschil.

In 2006 was Klaasen in de finale van de Lakeside nog te sterk voor Van Barneveld, maar vandaag waren de rollen omgekeerd. Met 5-1 won de vijfvoudig wereldkampioen de wedstrijd. Van Barneveld gaf zijn zege en sublieme spel extra glans door in de zesde set een 9-darter te gooien, de eerste in de historie van het PDC-WK. Hij besliste de partij met een 161 finish. In de halve finale treft Van Barneveld James Wade. Die won vandaag met 5-3 van Paul Nicholson.

Co Stompé bereikte de halve finale niet. Hij werd gisteravond uitgeschakeld door Phil Taylor. De Engelsman won met 5-0. Hoewel Stompé niet eens heel slecht gooide kwam hij er tegen Taylor geen moment aan te pas. Alleen in de tweede set maakte Stompé het zijn tegenstander lastig, maar Taylor liet zich niet uit het veld slaan en denderde door. De veelvoudig wereldkampioen nam hiermee revanche voor de finale van het Duits Open. Tijdens de finale van dat toernooi vorige maand was Stompé verrassend te sterk. In de halve finale treft Taylor zijn landgenoot Mervyn King. Die won eerder vanavond met 5-2 van Barrie Bates.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.