Lei Clijsters (52) overleden

Stefan (sportfreak)
Voormalig topvoetballer Lei Clijsters is vandaag op 52-jarige leeftijd overleden aan longkanker. Hij speelde 40 interlands en was vader van voormalig toptennister Kim Clijsters.

Clijsters speelde in de jaren tachtig en negentig voor onder meer Club Brugge en KV Mechelen. Met Mechelen vierde hij grote successen, onder meer door het winnen van de Europacup II in 1988. Daarin werd in de finale gewonnen van Ajax. Met de Belgische nationale ploeg kwam Clijsters uit de WK's van 1986 en 1990. In 1986 bereikte hij met de nationale ploeg de halve finale, in 1990 was de achtste finale het eindpunt.

Clijsters werd na zijn carrière als speler trainer, maar zonder veel succes. Hij trainde onder meer AA Gent en Lommer. Clijsters ging zich meer toeleggen op de tenniscarrière van zijn dochter Kim. Samen met haar reisde hij de wereld rond. Toen Kim in 2007 stopte, nam Lei de draad van zijn trainersloopbaan weer op bij derdeklasser Tongeren.

Het waren de dochters van Lei Clijsters die het droevige nieuws meldden: "Kim en Elke Clijsters melden de dood van hun allerliefste papa, zondag om 13.35u", klinkt het in een mededeling. "Lei is vredig gegaan in het bijzijn van zijn allerliefsten. De crematie zal plaatsvinden in intieme kring. Kim en Elke vragen de privacy van de familie te respecteren in deze lastige tijden."