FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 oktober 2008

Uitslagen basketbaleredivisie 04/10/2008

Zaterdagavond zijn er vier wedstrijden van de eerste ronde gespeeld in de Nederlandse basketbaleredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Veel verrassingen waren er niet te vinden in de uitslagen van de eerste speelronde. De EiffelTowers uit Den Bosch wisten hun eerste wedstrijd te winnen. De basketballers uit Leeuwarden leden een gevoelige nederlaag in Rotterdam, het werd 80-51 voor de Rotterdam Challengers. Regerend landskampioen MyGuide Amsterdam speelt dinsdag zijn eerste wedstrijd.


Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
04/10/2008Landstede ZwolleZZ Leiden76-88
04/10/2008Matrixx Magixx NijmegenUpstairs Weert77-70
04/10/2008Rotterdam ChallengersAris Friesland80-51
04/10/2008West-Brabant GiantsEiffelTowers Den Bosch81-86

Stand per 04-10-2008

#TeamGespeeldWinstVerliesPunten
1ZZ Leiden1102
2Matrixx Magixx Nijmegen1102
3Rotterdam Challengers1102
4EiffelTowers Den Bosch1102
5Capitals Groningen0000
6Den Helder Seals0000
7MyGuide Amsterdam0000
8Aris Friesland1010
9West-Brabant Giants1010
10Upstairs Weert1010
11Landstede Zwolle1010


Programma speelronde 1

DatumTijdThuisUit
07/10/200819:30Capitals GroningenMyGuide Amsterdam


Programma speelronde 2

DatumTijdThuisUit
07/10/200820:00ZZ LeidenDen Helder Seals
09/10/200819:30Matrixx Magixx NijmegenRotterdam Challengers
09/10/200820:00Aris FrieslandCapitals Groningen
09/10/200820:00EiffelTowers Den BoschLandstede Zwolle
09/10/200820:00MyGuide AmsterdamWest-Brabant Giants

Uitslag Heracles Almelo - Roda JC

In Almelo stond vanavond het duel tussen Heracles en Roda JC op het programma. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo - Roda JC 2-0
61’ Overtoom 1-0
90+2’ Schulmeister 2-0

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Bridji (Heracles Almelo), De Fauw (Roda JC)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Looms, Wuytens, Maertens, Breukers, Klavan, Bridji (De Vries/81), Quansah, Steur (Bajer/68), Everton, Overtoom (Schulmeister/89)

Roda JC: Castro, Saeijs, De Fauw, Kah, De Jong, Linsen, Meeuwis (Janssen/72), Bodor, Yulu Matondo (Hadouir/85), Oper, Cissť

Spore uitbreiding: Cute & Creepy Parts Pack volgende maand

Half november wordt de eerste uitbreiding van Spore verwacht. Slechts enkele maanden nadat Electronic Arts de game op de markt heeft gebracht komt de uitgever met het Cute & Creepy Parts Pack. Het nieuws is bekend geworden doordat webwinkel GameStop de uitbreiding op haar website had staan. Inmiddels is het product weer verwijderd; maar eens op internet, altijd op internet. De uitbreiding moet 19,99 dollar (een kleine 15 euro) gaan kosten, wat de uitbreiding zal bevatten is op moment van schrijven niet bekend.


Breidt half november uit...

Maandag chaos verwacht in BelgiŽ door actiedag

Door een reeks stakingen wordt er maandag een chaos verwacht op de Belgische wegen, bedrijven, scholen en andere zaken. Vakbonden houden een nationale actiedag voor meer koopkracht.

De treinen, trams en bussen rijden de hele dag niet uit. Vele postbodes, schooljuffen en ambtenaren blijven thuis. In winkels, fabrieken en vliegvelden wil een deel van het personeel het werk neerleggen. De gevolgen zijn er nog niet in te schatten, maar de vliegvelden vragen passagiers om maandag uren eerder te komen.

Met de actiedag willen de vakbonden protesteren tegen de dalende koopkracht. In België zijn de prijzen en huren snel gestegen, harder dan in Nederland. De bonden willen dat de regering maatregelen neemt.

Bijlmerramp voor zestiende keer herdacht

In Amsterdam-Zuidoost is de Bijlmervliegramp herdacht. Bij Het Groeiend Monument was het om 18.35 uur een minuut stil. Vijf minuten later begon een kranslegging bij het monument dat ook wel 'de boom die alles zag' wordt genoemd en tussen de destijds getroffen flats ligt. Er ging dit jaar geen optocht aan de herdenking vooraf.

De herdenking trok naar schatting ongeveer vijftig man. Er werd onder meer stilgestaan bij het overlijden van Willem Symor, die beter bekend is als 'pa Sem'. Hij werd een lokale held toen hij tijdens de ramp een jongetje uit een brandende flat redde. Daarbij raakte hij zelf zwaargewond. Symor overleed begin vorige maand op 72-jarige leeftijd in Suriname. Een daartoe in het leven geroepen comité hoopt dat bij de volgende herdenking een bronzen borstbeeld kan worden onthuld van pa Sem.

Op 4 oktober 1992 boorde een Israëlische El-Al Boeing zich in de flats Kruitberg en Groeneveen. Daarbij kwamen officieel 43 mensen om het leven, van wie het merendeel flatbewoners. Vandaag werd voor elk slachtoffer een kaarsje gebrand. Traditiegetrouw vliegen er tijdens de plechtigheid geen vliegtuigen over de Bijlmer.

De herdenking werd georganiseerd door de Stichting Beheer Het Groeiend Monument. Op het programma stond onder meer een toespraak van PvdA'er Freek Ossel, die staatssecretaris Ahmed Aboutaleb opvolgde als wethouder Werk en Inkomen in Amsterdam. Ook het stadsdeel Zuidoost gaf acte de présence.

Bromfietsexamen kost meer dan 400 euro

Het nieuwe praktijkrijbewijs voor bromfietsers zal voor de meeste mensen meer dan 400 euro gaan kosten. Dat stelt brancheorganisatie Bovag vandaag. De organisatie heeft een goedkoper alternatief voorgesteld, maar dat is door minister Camiel Eurlings (Verkeer) afgewezen.

Bovag hoopt dat de hoge prijs mensen niet zal ontmoedigen op de bromfiets te stappen.

Volgens de Bovag is de 400 euro die de politiek wil hanteren niet meer dan een instapprijs. "Daarvoor kunnen we vier of vijf lessen en het rijexamen aanbieden, maar er is om aan alle eisen te voldoen al gauw een les of acht nodig." Om het goedkoper te maken stelde de brancheorganisatie voor het praktijkexamen te vervangen door een theorie-examen waarin meer aandacht wordt besteed aan risico-inschatting.

Het nieuwe praktijkexamen zou in november worden ingevoerd, maar is voor onbekende tijd opgeschort. Een woordvoerder van het ministerie kon vandaag niet bevestigen dat het volgend voorjaar wordt, zoals het AD schreef.

Warhammer patch 1.01

Ruim twee weken na de lancering van Warhammer: Age of Reckoning brengt ontwikkelaar Mythic Entertainment de eerste update uit voor de game. De update bevat aanpassingen waar spelers om gevraagd hebben, waaronder ook bug-fixes natuurlijk. Afgelopen vrijdag zijn de WAR-servers enige tijd offline geweest om de patch ook op de servers toe te passen. De patch-notes, met een overzicht van wat de update bevat, zijn te vinden op de website van WAR-Europe.

[SF] Fotoverslag Zolder dag 1

Dit weekend is het derde raceweekend van de Superleague Formula, de nieuwe raceklasse waar voetbal en racen 'samenkomen'. FOK!sport was erbij bij onze zuiderburen, in Zolder. Hier volgt een fotoverslag van de kwalificatiezaterdag. Morgen zijn we er weer bij!

Het team van Borussia Dortmund (zie onderstaande foto's) wist vandaag de pole te pakken. Voor het Duitse team zat een Nederlander achter het stuur: Paul Meijer was gevraagd door Peter Zakowski, die eerst Tom Coronel had benaderd.

De foto's zijn gemaakt door sanger. Alle rechten voorbehouden.

Zes doden bij explosie OekraÔense mijn

Bij een explosie in een kolenmijn in het oosten van Oekraïene zijn vandaag zes mijnwerkers om het leven gekomen. Dat heeft het Oekraïense ministerie van noodsituaties gezegd.

Een methaanexplosie op 520 meter diepte in de Duvannamijn in de oostelijke regio Loehansk kostte aan de mijnwerkers het leven. Er ontstond geen vuur en 113 andere mijnwerkers konden veilig naar buiten worden geëvacueerd.

Oekraïene heeft enkele van de gevaarlijkste kolenmijnen in de wereld. In november vonden meer dan honderd mijnwerkers de dood na de dodelijkste explosie sinds het Sovjettijdperk.

Uitslag PSV - De Graafschap

Om half acht begonnen PSV en De Graafschap aan hun onderlinge ontmoeting. Hieronder vind je de uitslag.

PSV - De Graafschap 3-0
15’ Lazovic 1-0
47’ Lazovic 2-0
79’ Afellay 3-0

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Volmer, Fung A Wing (De Graafschap)


Opstellingen

PSV: Isaksson, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Pieters (Zonneveld/46), Simons, Afellay (Nijland/83), Wuytens, Amrabat, Lazovic (Koevermans/76), DzsudzŠk

De Graafschap: Heijblok, Bot (Assaidi/42), Keller, Volmer, Fung A Wing, Schuurman, Hese, Jungschlšger, Fršnkel (Meijer/43), Den Ouden, De Ridder

Bos: 'Schatkist' vervangt Fortis op shirt Feyenoord

Wouter Bos heeft opnieuw een grap gemaakt over de relatie tussen zijn favoriete voetbalclub Feyenoord en het gisteren genationaliseerde Fortis Nederland. Op zijn weblog schrijft de minister van Financiën vandaag dat hij overeenstemming heeft bereikt met de directie van de Rotterdamse club over het feit dat op de shirts van het eerste elftal niet langer Fortis maar 'schatkist' vermeld zal staan.

Fortis is al jaren shirtsponsor van Feyenoord. Bos heeft zijn liefde voor de stadionclub nooit onder stoelen of banken gestoken.

Donderdagavond deelde de PvdA-minister de Tweede Kamer al mee dat hij als grootaandeelhouder van Fortis Nederland kon vertellen dat Feyenoord een belangrijke voetbalwedstrijd in Zweden had gewonnen.

Egyptische christen gedood bij sectarisch geweld

Bij sectarische vechtpartijen in het zuiden van Egypte is een christen om het leven gekomen en zijn vijf andere mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie gezegd.

De overheid heeft vandaag veiligheidstroepen naar het dorp El-Tayaba gestuurd, meer dan 220 kilometer ten zuiden van Caïro in de zuidelijke provincie Minya. Twaalf mensen zijn gearresteerd.

Gisteren braken hier gevechten uit toen moslims een christelijke vrouw aanrandden. Christenen gingen vervolgens moslims met messen te lijf, maar die waren in het bezit van vuurwapens. Een 28-jarige christen kwam om en drie moslims en twee christenen raakten gewond.

De afgelopen weken hebben vaker gevechten tussen moslims en christenen plaatsgevonden in Egypte.

Ragnarok Online: Valkyrie Grand Opening

Sinds vorige week donderdag is er een nieuwe free-2-play server voor de officiŽle international Ragnarok Online (iRO) game. Ragnarok Online is al een jaren oud spel dat tegen betaling online gespeeld kan worden. Sinds deze dinsdag heeft de nieuwe server Valkyrie de drie servers: Iris, Chaos en Loki vervangen als hoofdserver. Valkyrie is dus gratis te bespelen terwijl Iris, Chaos en Loki premium servers worden, waar je tegen betaling met wat meer luxe van het spel kunt genieten.

Het is duidelijk dat Gravity, de makers van Ragnarok Online, het spel opnieuw leven proberen in te blazen na een initieel zeer succesvolle periode van twee tot drie jaar, gevolgd door wat rustigere jaren. Met een aantal updates op komst, waaronder de toevoeging van 3-1 en 3-2 jobs en een mogelijke verandering van de game mechanics, lijkt het erop dat Gravity spelers van de illegale private servers probeert te lokken en de community op de officiŽle servers uit te willen breiden. Zie hier om Ragnarok Online gratis te kunnen spelen en hier om toekomstige updates in te zien.

Uitslag Vitesse - Willem II

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen Vitesse en Willem II. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - Willem II 2-2
15’ AkgŁn 0-1
46' Wolfswinkel 1-1
56' Hofs 2-1
90'+3 Demouge 2-2

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Geldedrome
Gele kaart: Molhoek, Verhaegh, Kolk, Velthuizen (Vitesse), Janse (Willem II)
Rode kaart: 52. Janse (Willem II/2xgeel)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel (Yakubu/46), Sansoni, Drost, Jenner (Kolk/46), Claudemir, Hofs, Molhoek, BŁttner, v.Wolfswinkel

Willem II: Aerts, Janse, Schenkel, v.Eijden (Zijler/78), Veloso, Boutahar, Kargbo (Gregoire/87), Mathijssen, AkgŁn, Quasten (Deul/46), Demouge

Bos: "Schatkist op shirt Feyenoord"

Minister van financiŽn Wouter Bos heeft vandaag een opvallende uitspraak gedaan op zijn eigen website. Het betreft echter waarschijnlijk een grap.

Bos meldde zijn dossier over de kredietcrisis en het genationaliseerde Fortis nog het laatste nieuws: "Met de directie van Feyenoord heb ik overeenstemming bereikt over het feit dat op de shirts niet langer Fortis, maar schatkist vermeld staat."

Bos is er altijd openlijk voor uitgekomen dat hij een supporter van Feyenoord is. De website van Feyenoord meldt echter niets over de opmerking van Bos.

FOK!Blog Babe Battle #91

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Kira en in de rechterhoek Nina. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

'Crisis VS bewijs overwinning moslims'

De economische problemen in de Verenigde Staten zijn het bewijs dat moslims aan het winnen zijn. Dat heeft een prominent Amerikaans lid van Al-Qaida vandaag in een videoboodschap gezegd.

In een half uur durende boodschap riep de in Californië geboren Adam Gadahn Pakistanen op de strijd aan te gaan tegen hun regering en de VS. Bovendien weet hij de crisis aan de Amerikaanse militaire interventies.

"De vijanden van de islam wachten een vernietigende nederlaag, die zich manifesteert in de financiële crisis", zei Gadahn in een video die uitgegeven is door een overheidsdienst die extremistische websites in de gaten houdt.

"De crisis is niet alleen veroorzaakt omdat ze kruistochten houden in Afghanistan, Pakistan en Irak, maar ook omdat ze Allahs wetten de rug hebben toegekeerd, die het uitlenen van geld tegen rente, exploitatie, hebzucht en onrecht in al zijn vormen verbiedt".

De 29-jarige Gadahn vertrok in 1998 naar Pakistan en werkte zes jaar later als adviseur en vertaler in een trainingskamp van Al-Qaida. Hij is een van de meest gezochte terroristen op de terreurlijst van de FBI.

Al-Qaida gebruikt de laatste tijd steeds vaker Engelstalige videoboodschappen om Pakistanen te bereiken die geen Arabisch verstaan. Daarmee probeert de terreurgroep Pakistanen zover te krijgen dat ze de wapens tegen hun regering opnemen.

Afellay start in de basis

Ibrahim Afellay start vanavond in de basis in het duel tegen De Graafschap. De speler van PSV kwam de afgelopen week niet in actie. Een teenblessure was hier de oorzaak van.

Door deze kwetsuur was Afellay de afgelopen twee weken niet inzetbaar en miste hierdoor onder andere de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (3-1). Jťrťmie Brťchet, die de afgelopen weken ongelukkig speelde, komt niet in actie. De verdediger is namelijk geblesseerd.

Delftse studenten wapperen met nepwapens op snelweg

Negen Delftse studenten hebben gisteren nepwapens uit hun bestelbusje gestoken toen zij op weg waren naar de Ardennen. Bij 112 stroomden telefoontjes binnen van diverse weggebruikers die volgens de politie 'behoorlijk geschrokken' waren. Tijdens hun actie op de A16 richting Breda hadden de studenten de schuifdeur geopend.

Bij de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht werd het busje aan de kant gezet door agenten van het Korps Landelijke Politiediensten die toevallig in de buurt waren.

De negen, die tussen de 19 en 25 jaar zijn, werden aangehouden voor bedreiging en op grond van de Wet wapens en munitie. Na verhoor zijn ze vrijgelaten, meldt de politie vandaag.

Parijs - Tours gaat toch door

Het dreigende boycot van de ploegen, die in de ProTour uitkomen, heeft effect gehad. Zij wilden namelijk dat LPR, Cycle Collstrop en Mitsubishi-Jartazi niet in Parijs - Tours mochten starten. ASO, de organisator van dit evenement, heeft de eisen ingewilligd.

De ProTour-ploegen kwamen in opstand toen bleek dat een drietal ProContinental teams werden uitgenodigd voor deelname aan deze najaarsklassieker. LPR, Cycle Collstrop en Mitsubishi-Jartazi hadden namelijk niet meebetaald aan het 100%-antidopingprogramma. Hierdoor zijn de renners van deze teams minder vaak op het gebruik van doping getest.

Mochten de drie eerdergenoemde ploegen toch aan de start verschijnen, dan zouden de grote teams niet starten. Na een spoedbijeenkomst van de ASO werd dus besloten dat de ProContinentale teams van de startlijst werden gehaald.

Timmer kan spelen tegen NEC

Henk Timmer kan zondagmiddag gewoon het doel van Feyenoord verdedigen. De sluitpost raakte in het competitieduel met FC Groningen (3-1) geblesseerd aan zijn lies.

Door de blessure miste hij de Europese wedstrijd tegen Kalmar FF (1-2) en werd gevreesd dat hij ook het treffen met NEC aan zich voorbij moest laten gaan. Op de website van de club laat Feyenoord echter weten dat Timmer hersteld is.

Tafeltennisvrouwen naar kwartfinale

De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn er in geslaagd om de kwartfinale van het EK in Sint Petersburg te bereiken. Oranje won in de Russische plaats met 3-2 van het gastland. Eerder vandaag werd ook het Bulgaarse team al met 3-0 verslagen.

Het Nederlands team zal zondag samen met TsjechiŽ uit moeten gaan maken wie de winnaar van groep B wordt. De nummers ťťn en twee van elke groep scharen zich bij de veertien beste landen.

'Ter Beek was een kleurrijk en emotioneel mens'

Op de bijeenkomst vanmiddag ter nagedachtenis van Relus ter Beek noemde minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) haar maandag overleden partijgenoot een 'kleurrijk en emotioneel mens, kordaat en niet te missen'. Op de bijeenkomst in de TT Hall spraken behalve de minister veel publieke figuren, zoals Ed van Thijn en Hans Alders. De dienst werd door onder anderen Harry Muskee en Daniël Lohues muzikaal opgeluisterd.

Ter Horst prees de commissaris van de Koningin in Drenthe als een 'echte, haast klassieke volksvertegenwoordiger'. De bewindsvrouw bracht Ter Beek in herinnering als een 'Drent in hart en nieren' met een 'flegmatieke, rustige manier van spreken'. Als minister van Defensie in het derde kabinet-Lubbers (1989-1994) stond Ter Beek volgens Ter Horst voor grote hervormingen. Hierbij verwees ze naar de zogeheten 'prioriteitennota' waarin werd besloten de krijgsmacht in te krimpen en de dienstplicht op te schorten.

Maandag wordt Relus ter Beek in besloten kring begraven. Hij werd 64 jaar oud.

Vermeer wil gegeven kans pakken

Kenneth Vermeer start aanstaande zondag, tijdens het duel tegen sc Heerenveen, in de basis. De keeper van Ajax vervangt Maarten Stekelenburg, die geblesseerd is. Ook tweede keus Dennis Gentenaar zit in de lappenmand en speelt niet.

Vermeer heeft zich voorgenomen om in Heerenveen te laten zien wat hij kan. "Al een aantal jaar wacht ik op een kans. Die lijkt door de langdurige en vervelende blessures van Maarten en Dennis nu te komen. Zolang zij afwezig zijn, moet ik laten zien wat ik kan," aldus de goalie in een reactie. "Nu kan ik een aantal weken onafgebroken in het eerste elftal keepen. Ik moet deze grote kans pakken."

[A1GP] Patrick en Andretti racen voor USA

Charlie Kimball bestuurt dit weekend de auto voor Team USA, maar Danica Patrick en Marco Andretti zullen de rest van het seizoen achter het stuur plaatsnemen. Dit heeft teambaas Michael Andretti vandaag bekendgemaakt.

Danica Patrick komt momenteel uit in de IndyCar series in ťťn van de vier Andretti Green Racing auto's. Ze is de eerste vrouwelijke winnaar in de IndyCar Series, ze won de Indy Japan 300 in Motegi in april van dit jaar. Ze zal ook de eerste vrouwelijke coureur in een A1GP race worden.

Marco Andretti komt ook uit voor Andretti Green Racing in de IndyCar Series en is de jongste winnaar ooit in de serie. Bij zijn overwinning op de Infineon Raceway in 2006 was hij 19 jaar en vijf maanden oud. Dat jaar werd hij ook tweede in de Indy 500.

Michael Andretti heeft een luxeprobleem: "…ťn van de problemen is dat beiden het hele seizoen willen rijden. Ze zijn allebei heel erg enthousiast over de serie. Het patrionisme is een uniek onderdeel van deze serie, het is heel gaaf dat je in de A1GP met de nationale kleuren uit kunt komen."

Het is nog niet zeker wie wanneer zal racen. "Er zijn heel veel dingen om tot een beslissing te komen wie zal racen. Ik weet niet 100 procent zeker wie zal racen in China volgende maand, maar het zal waarschijnlijk Marco worden."

De coureur voor dit weekend, Charlie Kimball, is afgelopen woensdag gebeld door Andretti om in Zandvoort te racen. Het is mogelijk dat hij dit seizoen nog een keer in actie komt. "We belden hem om te racen en letterlijk een paar uur later zat hij in het vliegtuig. Het is fijn om van zijn ervaring gebruik te maken, want hij heeft eerder in de A1GP gereden en ook al op Zandvoort geraced", aldus Andretti.

Seksfilm met 'Palin' heet 'Nailin' Paylin'

Gisteren meldde FOK! al dat de oprichter van pornoblad Hustler Larry Flynt een pornofilm heeft laten maken met een look-a-like van Sarah Palin, de Republikeinse running-mate. De naam van de film en de actrice waren echter nog niet bekend.  Dat is nu wel het geval.

In tegenstelling tot het eerdere bericht zal niet een amateuractrice de rol van Sarah Palin vervullen. Er werd er wel eentje gevonden die voor 3.000 dollar mee wilde spelen, maar de tien draaidagen die voor de film waren uitgetrokken, bleken te veel voor de seksamatrice.

De rol van Palin wordt nu vertolkt door de 36-jarige seksactrice Lisa Ann. In de pornowereld beter bekend onder de namen Lisa Picotte of Zina Sunshine. Ze speelde mee in films met titels als 'Hit That Ole Bitch', 'Breast Seller 3' of 'MILF Magnet 2'.

In de film zijn ook scènes te zien met een Hillary Clinton look-a-like (gespeeld door de in de pornoscène wereldberoemde 49-jarige Nina Hartley). Verder komt er een 'three way interracial' in voor met een negerin die voor Condoleezza Rice moet doorgaan.

De titel van het 'meesterwerk' luidt: 'Nailin' Paylin'.

Lisa Ann

 

 

Russische bevelhebber Zuid-OssetiŽ vermoord

Gisteren vielen er bij een aanslag op Russische militairen in Zuid-Ossetië zeven doden. Een van hen was de Russische militair bevelhebber van de regio, blijkt nu. Iwan Petrik had het bevel over alle troepen in het gebied.

Volgens Rusland wijzen alle tekenen erop dat de aanslag het werk is van de Georgische geheime dienst. Die zouden met de aanslag de situatie in het land verder willen destabiliseren.

Georgië ontkent iets met de moord te maken te hebben. Integendeel, volgens hen zou de aanslag door de Russen zelf gepleegd zijn. Die zouden daarmee zichzelf een alibi willen verschaffen om de militairen langer in het gebied te houden.

Aantal bijstandstrekkers Rotterdam ongekend laag

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering in Rotterdam is nog nooit zo laag geweest. De gemeente meldt dat het aantal bijstandsgerechtigden voor het eerst onder de grens van 30.000 is gezakt. In deze collegeperiode, die in 2006 begon, zijn 6.000 mensen minder afhankelijk van de bijstand geraakt.

Volgens verantwoordelijk wethouder Dominic Schrijer (PvdA) is de daling toe te schrijven aan succesvolle projecten van de gemeente om iedereen die kan werken aan het werk te krijgen. Speciale projecten voor mensen met persoonlijke problemen of achterstanden, maar ook voor 'niet-willers', fraudeurs en jongeren, werpen hun vruchten af, zegt Schrijer. "Vanaf het begin van dit college is mijn motto: iedereen die iets kan, gaat aan de slag."

Aan het begin van dit jaar waren er 31.000 bijstandsgerechtigden in de Maasstad. Dit aantal steeg de eerste vijf maanden, onder meer door een grote instroom van 'generaal pardonners'. Nadien zijn klantmanagers volgens Schrijer anders gaan werken. "Strenger aan de poort optreden, niet meer accepteren dat mensen die iets kunnen doen, toch aan de kant staan. We verwachten de collegedoelstelling van maximaal 28.500 bijstandsuitkeringen in 2010 ruimschoots te halen."

[A1GP] Kwalificatie Nederland

Vanmiddag werd op Zandvoort de kwalificatie voor de A1GP races voor morgen in de Duinen verreden. Omdat er wat wagens laat waren aangekomen in Nederland werd er besloten om de kwalificatie iets aan te passen. Er werd dus ťťn lange sessie van een uur verreden om de startgrid van morgen tijdens de sprintrace te bepalen.

Aan het begin van de sessie waren ze bij Team China, waar Ho Pin Tung rijdt, nog druk bezig met de wagen. MaleisiŽ was het eerste land wat een getimed rondje ging rijden. In het begin gebruikte de meeste teams de tijd om de wagens te leren kennen en een set-up te vinden. Team Nederland had in het begin ook paar kleine probleempjes maar na een minuut of zeven kwam ook Bleekemolen de baan op.

Na ongeveer een kwartier zette de Koreaanse debutant Jin Woo Whang zijn wagen vol in de banden waardoor er een rode vlag uitgehangen werd en er ťťn wagen minder was. In A1GP is het zo dat de tijd doorloopt tijdens de rodevlagsituaties. Voor Bleekemolen was dat een geluk bij een ongeluk want zijn wagen was niet helemaal lekker en die konden ze dus maken zonder tracktime te verliezen.

Met nog een kleine veertig minuten op de klok hing men de groene vlag uit en konden de coureurs weer de baan op. Hoe langer de sessie duurde hoe meer landen een tijd hadden staan. Het echte wachten is eigenlijk op de laatste tien minuten waarin iedereen met nieuwe banden gaat rijden, met erg lege auto's en dan maar zien wie de beste is.

Met nog vijfentwintig minuten te gaan viel IndonesiŽ stil waardoor er werderom een rodevlagsituatie was. Met nog twintig minuten te gaan werd het veld weer los gelaten. Rond datzelfde tijdstip werd ook bekend dat China niet zou gaan rijden vandaag. Bleekemolen kwam naarmate de sessie vorderde beter in zijn ritme, knalde er een superrondje uit en zette een voorlopige pole neer. Vlak daarachter schreef John Martin zijn auto weer af, gisteren ook al, waardoor rode vlag nummertje drie een feit was. Toen er wederom gereden werd kreeg Team MaleisiŽ de call om binnen te komen omdat er een technisch probleem zou zijn met die auto.

Vlak voor het einde reed Loic Duval van Frankrijk erg hard de baan af, maar hield hem uit de muur en kon zijn weg vervolgen. Er waren diverse teams die erg snel leken maar iedereen beet zich stuk op de tijd van Oranje. Het wachten was op Adam Carroll maar ook die haalde het niet, waardoor Nederland op Zandvoort van de eerste plek mag starten.

Uitslag

Pos.LandCoureurTijdVerschil
1Nederland J. Bleekemolen1:24.213-
2Nieuw ZeelandE. Bamber1:24,529+ 0.316
3IerlandA. Carroll1:24,551+ 0.338
4MaleisiŽF. Fauzy1:24,720+ 0.507
5MonacoC. Piccione1:25,118+ 0.905
6ZwitserlandN. Jani1:25,524+ 1.311
7Zuid AfrikaA. Zaugg1:25,928+ 1.715
8ItaliŽF. Onidi1:25,982+ 1.769
9Verenigde StatenC. Kimball1:26,039+ 1.826
10LibanonD. Morad1:26,061+ 1.848
11FrankrijkL. Duval1:26,433+ 2.220
12AustraliŽJ. Martin1:26,560+ 2.347
13PortugalF. Albuquerque1:31,582+ 7.369
14IndonesiŽS. Hermanto1:31,781+ 7.568
15Zuid KoreaJ.W. Hwang1:33,020+ 8.807
16BraziliŽF. Guimaraesgeen tijd-
17ChinaH.P. Tunggeen tijd-

Vlammenwerper ingezet tegen schoonouders

Een Oostenrijker had zo'n vreselijke hekel aan zijn schoonouders, dat hij ze op gruwelijke wijze heeft omgebracht. De man uit het pittoreske dorpje St. Magdalena am Lemberg vermoordde gisteren zijn schoonouders door ze met een vlammenwerper te verbranden. Dat heeft de Oostenrijkse politie gezegd.

De 48-jarige man stak het oude echtpaar met een zelfgemaakte vlammenwerper van een bus propaangas in brand terwijl het lag te slapen. De vrouw overleed in bed, maar het lichaam van de man werd teruggevonden op een bankje buiten het huis. Beide slachtoffers waren in de 80, de vrouw was bedlegerig.

De dader was gevlucht en probeerde later zelfmoord te plegen. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden.

'RET-controleurs mishandelen reizigers'

Controleurs van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET mishandelen regelmatig reizigers. Dit beweert oud-controleur Ed van Heijzen in een boek dat deze maand verschijnt. GroenLinks-raadslid Arno Bonte eist naar aanleiding van het boek een onafhankelijk onderzoek naar het gebruik van geweld door RET-controleurs. De RET zegt niet op de hoogte te zijn van incidenten.

Van Heijzen beschrijft in zijn boek incidenten waarbij RET-controleurs mensen vuistslagen uitdeelden tijdens controles, reizigers schopten terwijl ze al geboeid waren en ongevraagd in tassen keken. Van Heijzen beweert dat dit gedrag nog steeds plaatsheeft.

"Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht", vindt Bonte. "Geweld in het openbaar vervoer is onacceptabel, of het nou afkomstig is van reizigers of van controleurs. Eigenlijk vind ik het laatste nog erger." Een onderzoek moet uitwijzen of en in welke mate geweld van controleurs voorkomt in Rotterdam. Coalitiepartij GroenLinks is met twee zetels in de gemeenteraad vertegenwoordigd.

Voor de RET kwamen de ontboezemingen van Van Heijzen als een complete verrassing. "We hebben dit vrijdagmiddag via de media moeten vernemen. Van de auteur van dit boek hebben we niets gehoord", zei een woordvoerder vandaag. Bij de RET zijn geen incidenten bekend van geweld door eigen personeel. "We herkennen ons niet in het beeld dat Van Heijzen schetst".

Activisten protesteren tegen apencentrum

Ongeveer driehonderd activisten lopen vandaag een mars van een paar kilometer door Rijswijk om te protesteren tegen het primatenonderzoekscentrum BPRC. De tocht zal eindigen bij het Rijswijkse BPRC.

Het BPRC is het grootste apencentrum van Europa. Wetenschappers doen hier onderzoek naar ziekten als malaria, aids, hepatitis en multiple sclerose. In het centrum leven meer dan duizend apen.

De Anti Dierproeven Coalitie heeft de actie op dierendag georganiseerd. Mensen dragen spandoeken en roepen dat ze vinden dat het tijd is dat het apencentrum wordt gesloten.

Activisten protesteren tegen apencentrum  (foto: ANP)

Iraakse terreurleider gedood

Een leider van Al-Qaida in Irak, die verantwoordelijk werd gehouden voor een van de bloedigste aanslagen in Bagdad en het executeren van een ontvoerde Rus, is gisteren door Amerikaanse troepen doodgeschoten. Dat heeft het Amerikaanse leger gezegd.

Troepen doodden eveneens de vrouw van Mahir Ahmad Mahmud al-Zubaydi na een vuurgevecht in een noordelijke wijk van Bagdad. Al-Zubaydi, ook bekend onder de namen Abu Assad of Abu Rami, werd ervan verdacht leiding te geven aan de terreurcel die verantwoordelijk is voor gelijktijdige zelfmoord- en bomaanslagen met auto's donderdag. Meer dan twintig mensen kwamen om bij deze aanslagen, die gericht waren op twee sjiitische moskees.

Al-Zubaydi is een van de belangrijkste opstandelingen die door Amerikaanse troepen is gedood bij pogingen de toename van de veiligheid in Irak in stand te houden. Geweldsincidenten in het land zijn afgenomen tot het laagste cijfer in meer dan vier jaar.

Zijn dood is een gevoelige slag voor het soennitische Al-Qaida in Irak, zeker nu veel soennieten besloten hebben over te stappen naar de Amerikanen om tegen Al-Qaida te strijden.

Verschillende bomaanslagen en mortieraanvallen in Bagdads sjiitische wijk Sadr City in 2006 en 2007 worden toegeschreven aan Al-Zubaydi. Hierbij kwamen honderden mensen om het leven. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk gehouden voor deelname aan de ontvoering van vier Russische ambassademedewerkers in 2006 en het filmen van hun executies naderhand. Een van de executies werd door Al-Zubaydi zelf verricht.

"Door financiŽn raakt PSV verder achterop"

Sef Vergoossen was het in zijn tijd bij PSV niet eens met de financiŽle huishouding van de club. Dat zegt de interim-trainer van PSV van vorig seizoen in het L1-programma De Aftrap.

"Schulden aflossen is goed, maar PSV doet dat in te hoog tempo. Er gaat te veel geld naar het aflossen van schulden, waardoor PSV op het veld steeds verder achterop raakt", aldus Vergoossen, die vorig seizoen kampioen werd met de Eindhovenaren.

Na het behalen van de titel barstte de bom, hetgeen onder meer leidde tot het vertrek van keeper Heurelho Gomes en scout Piet de Visser.

El Hamdaoui moet kiezen

De uitstekende vorm van Mounir El Hamdaoui is ook de bondscoach van Marokko niet onopgevallen gebleven.

De aanvaller van AZ is voor het eerst opgeroepen voor het Noord-Afrikaanse land, meldt RTV Noord-Holland. Het is echter de vraag of El Hamdaoui ingaat op de invitatie van bondscoach Roger Lemerre. Als de speler minuten voor Marokko maakt, kan hij niet meer voor het Nederlands elftal uitkomen.

El Hamdaoui imponeerde de afgelopen winstwedstrijden tegen PSV (1-0), Willem II (2-5) en Sparta (6-0).

Gegevens 17 miljoen Duitse telefoonklanten weg

Meer dan zeventien miljoen klantgegevens van het Duitse mobiele telefoniebedrijf T-Mobile zijn gestolen. Dat meldde de website van Der Spiegel vandaag. Volgens het magazine zijn ook gegevens van politici, ministers en tv-sterren ontvreemd.

Het gaat om (geheime) nummers van mobiele telefoons, adressen, geboortedata en e-mailadressen. Op het internet zouden de gegevens al aan criminelen zijn aangeboden. De data verdween reeds begin 2006, waarna T-Mobile aangifte bij de politie deed. Sindsdien doet justitie onderzoek.

De politie verrichtte verscheidene huiszoekingen, waarbij gegevens boven water kwamen, aldus Der Spiegel. Maar er is nog niemand aangehouden. T-Mobile zegt er alles aan te doen de informatie terug te krijgen en heeft de databescherming opgevoerd.

Zeventien miljoen klantgegevens gestolen bij T-Mobile  (foto: ANP)

[SF] Uitslag kwalificatie Zolder

Bij zijn debuut in de Superleague Formula heeft Paul Meijer meteen de poleposition behaald op het circuit van Zolder.

De Nederlandse coureur van Borussia Dortmund moest het in de finale opnemen tegen Anderlecht-coureur Craig Dolby. Dolby maakte in de eindstrijd echter een fout en spinde. Robert Doornbos strandde in de kwartfinale en zal morgen tijdens de eerste race als zevende starten. Yelmer Buurman viel al in de groepsfase uit en begint morgen de eerste race vanaf de achttiende en laatste startplaats.

Startopstelling race 1

Pos.TeamCoureur
1Borussia DortmundP. Meijer
2AnderlechtC. Dolby
3Sevilla FCB. Garcia
4Liverpool FCA. Valles
5Atletico de MadridA. Soucek
6Beijing Guaon FCD. Rigon
7AC MilanR. Doornbos
8FC PortoT. Gommendy
9FC BaselM. Wissel
10Rangers FCR. Dalziel
11AS RomaE. Toccacelo
12Tottenham HotspurD. Tappy
13GalatasarayA. Guidi
14OlympiacosK. Andersen
15FlamengoT. Rocha
16CorinthiansA. Pizzonia
17Al-Ain FCB. Baguette
18PSV EindhovenY. Buurman

Bijsluiter bij aanschaf huisdier

Huisdieren krijgen een bijsluiter. Hierop staat informatie over het gedrag, de gewenste huisvesting, verzorging en voeding van de dieren. Zaterdagochtend, op Werelddierendag, nam minister van Natuur Gerda Verburg (CDA) de eerste huisdierenbijsluiter in ontvangst op een kinderboerderij in het Brabantse Veldhoven. De bijsluiter werd overhandigd door het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Naast praktische informatie geeft de bijsluiter inzicht in mogelijke ziekten, erfelijke aandoeningen, risico's bij het hanteren van het dier en de kosten die het houden van het dier met zich meebrengt. Met de slogan 'Huisdier kopen? Lees eerst de bijsluiter' wil het LICG bereiken dat mensen die een huisdier kopen zich via de bijsluiter basiskennis eigen maken over hun nieuwe huisgenoot.


Bijsluiter bij aanschaf huisdier  (foto: DAG)

De wedstrijddag van Gatalin

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Gatalin het duel tussen AZ en Sparta, dat gisteravond werd gespeeld. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Userverslag van een evenement.

Vrijdag stond voor de 28e keer AZ – Sparta Rotterdam op het programma in de Eredivisie. Hoewel de statistieken in het voordeel van AZ zijn en de afgelopen drie duels door AZ gewonnen werden, was ik nog niet echt optimistisch gestemd. Denkende aan het afgelopen seizoen en de eerste twee wedstrijden van dit seizoen maakte ik mij voor de wedstrijd zelfs nog licht ongerust. De voortekenen waren dan ook slecht: Van Egmond als scheidsrechter, buien in aankomst en een storing van meer dan 60 minuten op mijn traject...

Maar eenmaal in de trein bleek dat de problemen al weer waren opgelost, dus zonder vertraging kwam ik in Alkmaar aan. Samen met mijn vader, die uit een andere richting kwam, en twee vrienden stapten wij de pendelbus in. De voorspelde bui kwam inderdaad en in de stromende regen bereikten wij het stadion. Aangezien er geen echt bier geschonken wordt - Amstel Lite; ik krijg het net zo moeilijk mijn strot uit als het spul erin – moest ik genoegen nemend met een cola de tribune op.

Sparta was met drie bussen supporters best aardig vertegenwoordigd voor een vrijdagavondwedstrijd. Blijkbaar hadden zij nog hoop op een mooi resultaat, maar terwijl de meeste AZ-'supporters' nog hun klapper aan het vouwen waren, stond de 1-0 al op het scorebord. Een geweldige pass van De Zeeuw zette El Hamdaoui alleen voor Varkevisser. Hij twijfelde geen moment en scoorde zijn 50e officiŽle doelpunt in 117 duels. Dit doelpunt zorgde tevens voor een evenaring van een Spartaans clubrecord, want Sparta heeft nu al 23 uitwedstrijden op rij de 0 niet weten te houden.

Het opportunisme vierde hoogtij. Mensen die een paar weken geleden niet eens durfden te komen opdagen tegen PSV schreeuwden nu Tien! Tien! Tien! Hoewel ik hier niet in meeging, leek het mij echter wel een eeuwigheid te duren voordat de tweede treffer viel. In de 21e minuut werd Dembťlť door Martens in positie gebracht en konden wij voor de tweede maal van onze stoeltjes opspringen.

AZ zette meer aan en Sparta raakte nu helemaal de weg kwijt. Bij een corner sprong Varkevisser onder de bal door, waardoor Swerts in een leeg doel kon koppen. Nog niet bekomen van deze gebeurtenis konden wij al weer juichen. Nick van der Velden, die tot dat moment nog geen bal goed geraakt had, gaf een pass op Dembťlť die voor zijn tweede van de avond tekende. We waren nog geen half uur onderweg…

Van Egmond, die al eerder een duidelijke penalty voor AZ niet wilde geven, besloot nu in al zijn wijsheid er eentje toe te kennen aan Poepon, die achter een grassprietje was blijven haken. Onder een striemend fluitconcert nam Slot de penalty net zoals Sparta speelde: slap. Romero kon zijn inzet makkelijk keren en gaf hiermee de ploeg nog meer zelfvertrouwen.

Terwijl ik aan het ouwehoeren was met mensen naast mij, bleef Swerts op het veld liggen. Hij gaf aan niet verder te kunnen en Koenders mocht zich klaarmaken voor een invalbeurt. Goed nieuws voor de Spartanen en voor Van der Velden, die nu een serieuze concurrent voor de titel van slechtste speler van AZ kreeg. Na nog een serieuze kans voor Dissels namens Sparta en De Zeeuw namens AZ was het tijd voor de pauze.

In de rust mocht Pocognoli warm gaan lopen en aangezien Van Gaal niet gelooft in wisselen in de rust moest er wederom iets aan de hand zijn. Moreno bleef aangeslagen achter in de kleedkamer, Sparta begon onveranderd aan de tweede helft. Wat er in de thee bij AZ zit weet ik niet, maar steevast komen ze duf uit de kleedkamer en is het eerste kwartier vaak niet om aan te zien. Sparta wist zich echter nog steeds geen raad, waardoor AZ weer in de wedstrijd kon komen. Na 58 minuten was het wederom El Hamdaoui die fraai afrondde en twee minuten later scoorde Moisander zijn eerste doelpunt in dienst van AZ.

Blijkbaar vond Van Gaal dat Sparta nog niet genoeg was gestraft, want hij bracht PellŤ in. 6-0 achterstaan is niet iets om trots op te zijn, maar een doelpunt van PellŤ tegen krijgen is wel de ultieme vernedering. Gelukkig was hij zo sportief om enkele opgelegde kansen vakkundig om zeep te helpen. Dit gaf de Spartanen weer wat moed en nadat Romero nog goed redde bij een schot van Slot was hij echter kansloos bij de rebound van Rose. Zijn poging ging echter even kansloos naast, waardoor de stand op 6-0 bleef steken.

Mendes da Silva werd tot Man of the Match uitgeroepen. Hoewel hij zijn beste wedstrijd van dit prille seizoen speelde, was mijn MOTM Maarten Martens. Wat is het toch heerlijk om die jongen te zien spelen, zoveel techniek en inzicht. Hij geeft niet altijd dť assist, maar hij is bij bijna elke opbouw van een aanval betrokken. Hoewel ik hem nog beter op zijn plaats vind op '10' speelde hij nu op links een berepartij.

Van der Velden was uiteindelijk met vlag en wimpel de slechtste man bij AZ. Aan zijn inzicht en inzet ligt het niet, maar hij mist duidelijk de techniek. Het kan dan ook niet lang duren voordat hij zijn basisplaats kwijt is. Gelukkig is er komend weekeinde interlandvoetbal, zodat de kleine kwetsuren rustig kunnen herstellen en er over twee weken op bezoek bij De Graafschap weer gevlamd kan worden.

Teaser voor TimeSplitters

Op de laatste generatie consoles was TimeSplitters ťťn van de series die het First Person Shooter genre op zijn kop zette. De game werd vooral geprezen voor de verslavende multiplayer. De huidige generatie consoles heeft echter nog geen TimeSplitters.

Daar moet verandering in komen, en dus is TimeSplitters 4 onderweg. Vandaag is er een teaser verschenen op de Free Radical Design site. De Teaser is hier te bekijken. Hebben we al zin om met aapjes rond te rennen?

De antwoorden van .....

Vorige maand konden jullie vragen stellen aan het F1-team van Toyota. De leuksten hebben we vertaald en naar ze verstuurd. Inmiddels zijn de antwoorden ook weer retour.

Als ik een carriŤre zou willen beginnen als monteur of engineer binnen het Toyota-F1 team, hoe zou ik op zo'n positie kunnen komen? Zou ik me moeten opwerken binnen de Toyotafabriek of kan ik ook geluk hebben met een open sollicitatie?

Neem een kijkje op onze website, http://jobs.toyota-f1-world.com. Hier staan alle openstaande vacatures vermeld. Daarnaast hebben we altijd interesse in mensen die denken dat ze het in zich hebben om deel uit te maken van een Formule 1-team. Brieven, met een CV, kunnen worden verstuurd naar job-opportunities@toyota-f1.com.

Toyota is een grote, Japanse, fabrikant. In hoeverre beÔnvloedt dit de ontwikkelingen rondom het team positief/negatief? Welke voordelen en nadelen hebben de Japanse/Oosterse cultuur respectievelijk het 'onderdeel uitmaken' van zo'n groot conglomeraat?

In ons team werken meer dan 30 verschillende nationaliteiten en we zijn van mening dat we daardoor sterker zijn. Elk van de in totaal 650 teamleden heeft een verschillende achtergrond en ervaring en we kunnen dus van elkaar leren. Er zijn ook Japanse teamleden maar wij denken niet in hokjes. We zijn een team met een doel: slagen in de Formule 1.

Jullie hadden een plan opgesteld om binnen 5 jaar (uiterlijk volgend jaar dus, meen ik) wereldkampioen te worden. Met de resultaten van dit jaar lijkt dit bijzonder moeilijk te worden, ondanks het enorme budget wat jullie tot je beschikking hebben. Hoe gaat het team hiermee om? Heeft men het gevoel dat er ondergepresteerd wordt, of hebben jullie de plannen inmiddels naar beneden bijgesteld?

We hebben geen strak tijdschema voor het winnen van de wereldtitel, maar we bestaan om te winnen dus het is natuurlijk frustrerend dat dat niet lukt. Formule 1 is niet gemakkelijk en vereist ervaring en de juiste mensen en de juiste middelen. Toyota heeft niet het grootste budget in de Formule 1, wij denken dat het vergelijkbaar is met de meeste grote teams, maar natuurlijk weten we niet precies hun begrotingen, net als zij die van ons niet weten. Elk jaar stellen we onszelf de vraag wat we denken wat realistische doelen zijn; dit jaar was ons doel om terug te keren naar het podium en dat is ons gelukt.

Heeft er ooit een Nederlandse coureur op de shortlist gestaan om in een Toyota F1 wagen te racen?

We hebben nog nooit een Nederlander in ons Formule 1-team gehad. Wel maakt de 20-jarige Nederlander Henkie Waldschmidt deel uit van het Toyota Young Drivers Program.

Is er ooit een race geweest waarin de strategie gewoon heel erg moeilijk te bepalen was? En zo ja, welke race en op welke manier was het moeilijk?

Strategie is nooit gemakkelijk en er is niet altijd een duidelijk goede of verkeerde strategie. Achteraf is het heel gemakkelijk om de fout te vinden in strategieŽn die, op het moment, juist goed waren. We hebben twee goede voorbeelden dit seizoen toen de strategie goed, en niet goed werkte.

In Canada startten we als 11e en 14e, maar we dachten dat er sprake zou zijn van een grote kans op de Safety-car, dus kozen voor een one-stop-strategie voor beide coureurs, ook al was het niet de snelste strategie. Wij kregen gelijk en de Safety-car vlak voor de eerste serie van de pit-stops sloot het veld weer samen en eindigden we uiteindelijk op de vierde en zesde plaats.
Op Silverstone echter begon het halverwege de race te regenen. Net als de andere topteams bleven wij op de standaard wet-tyres rijden omdat de bui maar kort was. De baan bleef echter nat, ook toen het niet meer regende, en de coureurs die wel van band verwisselde, reden snellere ronden. Jarno eindigde als zevende, maar een podiumplaats was mogelijk als we toen een andere beslissing hadden genomen.

Op welk technisch vlak denken jullie dat er binnen de huidige regelgeving nog een hoop uit de wagen is te halen? Motorentechnisch, aerodynamisch, elektrisch etc.

De aerodynamica is de belangrijkste factor als het gaat om het verbeteren van de prestaties. Met een bevriezing van de ontwikkeling van de motor en de controle van de banden, is er met de aerodynamica het meeste uit de auto te halen.

Net zoals elk team zullen jullie je ogen open houden voor talenten binnen de racewereld die in de toekomst een eventuele aanwinst voor het team kunnen vormen. Naar welke raceklasse kijken jullie het meest, of worden bepaalde rijders al vanaf bijvoorbeeld het karten in de gaten gehouden?

Voor het Formule 1-team,moeten coureurs ervaring hebben met racen en aantonen dat ze beschikken over bekwaamheid en vastberadenheid. Daarom kijken we meestal binnen de Formule 1, GP2 of naar ons eigen Toyota Young Drivers Program (TDP). De TDP wordt beheerd door Toyota Motor Corporation in Japan en selecteert coureurs op zeer jonge leeftijd, vaak uit de karting. De TDP helpt de coureurs naar een loopbaan in de race-wereld. En voor de echt grote talenten kan dat leiden tot de Formule 1, zoals Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi.

Hoe kan het dat Toyota zoveel ups & downs heeft gehad in haar nog jonge carriŤre? Hoe kan het dat er geen consistent niveau wordt vastgehouden?

De Formule 1 is uitermate moeilijk omdat de competitie zo intens is. Vanaf ons debuut in 2002 tot eind 2005 hebben we duidelijk een opwaartse lijn gehad, we verbeterden elk jaar. In 2006 en 2007 ondervonden we echter moeilijkheden, waardoor de prestaties mager waren. Inmiddels zitten we echter weer op het goede spoor.
Ook andere teams hebben last van de enorme concurrentie in de Formule 1. Renault bijvoorbeeld won de wereldtitel en twee jaar later staan ze vijfde, Toro Rosso scoorde in 2006 een punt en won dit seizoen een race, terwijl Honda een race won in 2006 en tot nu toe dit jaar 14 punten heeft.

Kunnen jullie enkele technische vindingen noemen die bij Toyota hun weg hebben gevonden van de Formule 1 naar de straatauto's? En de andere kant uit: is KERS een voorbeeld van een systeem in de Formule 1 dat gebaseerd is op de technologie en productieauto's?

Toyota Motorsport is onderdeel van de Toyota Motor Corporation. Op het gebied van techniek is er een samenwerking tussen beide partijen. Elke technologie die waard is om op een of andere manier uitgewisseld te worden, zal bestudeerd worden om te kijken of er een mogelijkheid is op een technologische doorbraak. Omdat Formule 1 het neusje van de zalm is wat betreft motorsporttechnologie, proberen we altijd tot het uiterste te gaan en de kennis die we daarbij opdoen, zoals het materiaalgebruik, de aerodynamica en de gedragingen van de motor, kunnen helpen bij het toekomstig ontwerp van straatauto's. Kennis en ervaringen worden overgedragen van de Formule 1 richting de straatauto's, maar over het algemeen zijn dat geen specifieke onderdelen.

De KERS-technologie die in de Formule 1 gebruikt gaat worden, is eigenlijk minder geavanceerd dan de technologie die wij in de Prius gebruiken. Formule 1 is een unieke omgeving, waarin gewichtsreductie van vitaal belang is. De instelling waarmee Toyota straatauto's ontwerpt is heel anders en daarbij is het doel efficiŽncy op het gebied van brandstofverbruik. Het ideale ontwerp in een straatauto is geavanceerder dan KERS in de Formule 1, omdat het niet alleen betekent dat je met een kleinere motor toekunt, maar het ook andere zaken meeneemt. Het wint zowel energie terug aan de voor- als achterkant van de auto en er zit geen limiet aan de tijd waarin het gebruikt wordt. In de racerij heeft Toyota al de 24 uren van Tokachi gewonnen met een hybride racewagen die geavanceerdere technologie gebruikt dan het KERS-systeem in de Formule 1.

Ruzie in Resistance 2

Iedereen die ooit aan een teamsport heeft gedaan, of deel heeft uitgemaakt van een groep, weet dat samenwerken erg belangrijk is. De personages uit Resistance 2 hebben hier echter wat meer moeite mee zoals blijkt uit de onderstaande trailer

In Resistance 2 komen de Chimera naar de Verenigde Staten om het in te nemen. Het is jouw taak om ze te verslaan. Helaas hebben de Chimera een aantal verrassingen in petto zoals een monster dat zo groot is als een wolkenkrabber.

Kaartenhuis

Je zit lekker op de camping en gaat een potje pesten, of je hebt een pokeravondje met vrienden. Hoe dan ook, er moet altijd wel even gewacht worden op iemand en dan zit er altijd wel iemand met de kaarten te spelen en proberen om een torentje te bouwen. En dan heb je meer dan 5 kaarten in je torentje dan ben je de man. Nou kijk maar eens naar deze kunstwerken, als je dit op het volgende pokeravondje neer zet zullen je vrienden versteld staan.

Trammelant in Halo Wars cutscene

Op Gametrailers is een cutscene van Halo Wars te bekijken. Het filmpje geeft een beeld van de verhaallijn van dit strategische spel in de Halo-wereld. In de afgelopen vijf jaar hebben Microsoft en Bungie het verhaal verteld van de Master Chief. Een Spartan in het leger van de mensheid die eigenhandig de strijd moet beslissen met de Covenant, een oorlog die we al lang verloren hebben. Maar hoe heeft het zover kunnen komen? Halo Wars vertelt ons hoe de oorlog met de Covenant zo rampzalig kon verlopen voor de mensheid.

CSC gelooft in onschuld Schleck

Ondanks dat hij door CSC geschorst is, blijft de Deense ploeg in de onschuld van Fršnk Schleck geloven.

"Zijn bloedwaarden vertonen geen enkele vorm van manipulatie of iets dat ook maar wijst op het gebruik van verboden middelen. Ook is er geen bewijs dat Schleck betrokken is in de zaak Fuentes," aldus CSC in een persbericht. "Het stemde ons bitter te horen dat Fršnk contact heeft gezocht met mensen die de wielersport grote schade hebben berokkend. Maar we zijn ook opgelucht dat de connectie niet verder is gegaan dan een initieel contact, dat is afgebroken nog voor Operacion Puerto bekend werd. Fršnk heeft berouw getoond en is zich ervan bewust dat hij zich niet aan de regels van het team heeft gehouden,"

CSC wacht met verdere beslissingen over de toekomst van Schleck bij de ploeg totdat het nadere informatie van de Luxemburgse wielerbond heeft gekregen.

Extra geluidsdagen Zandvoort en Assen

Circuit Park Zandvoort mag mogelijk vanaf 2010 twaalf dagen per jaar meer 'herrie' maken dan wettelijk is toegestaan. Op dit moment stopt de teller bij vijf dagen.

Ton Hooijmaijers, gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland maakte het nieuws vrijdag bekend. Hij vertelde dat het kabinet uiterlijk maandag een brief naar de Tweede Kamer zal sturen met daarin het verzoek de wettelijke geluidsregels voor zowel Circuit Park Zandvoort als het TT-circuit in Assen te wijzigen.

De gewijzigde geluidswet zal dan in 2010 ingaan. Hierdoor zijn er weer mogelijkheden om prestigieuze raceklassen naar Nederland te halen. Het terughalen van de Masters of Formula 3 is een duidelijk voorbeeld, de race werd de afgelopen twee jaar op Circuit Zolder in BelgiŽ verreden door de problemen met de geluidsdagen.

[A1GP] Zwitserland aanwezig dankzij Pakistan

Dankzij een zeer mooi gebaar van Team Pakistan kan regerend kampioen Zwitserland, waarvan de auto door productieproblemen nog niet klaar was, toch aan de start staan in Zandvoort.

Problemen bij Team Pakistan hebben ervoor gezorgd dat Zwitserland dit weekend aanwezig is. Adam Khan, seatholder en coureur van Pakistan, past niet goed in de nieuwe auto en besloot vervolgens om de auto uit te lenen aan Zwitserland.

Max Welti, seatholder van Zwitserland, is erg blij met het gebaar: Ze hebben een erg Olympische gedachte en hebben daarom de auto aan Zwitserland aangeboden. Ik ben onze Aziatische vrienden van Pakistan erg dankbaar. Ik moet er niet aan denken dat het nieuwe seizoen zonder de regerend kampioen had moeten beginnen."

Neel Jani is ook heel blij dat hij alsnog deel kan nemen in Zandvoort: "Het is geweldig dat ik kan deelnemen aan het weekend in Zandvoort en ik zal alles geven."

Bouwplannen Donington Park bijna rond

De bouwplannen voor de aanpassing van Donington Park zijn bijna rond. Eind dit jaar wordt een beslissing voor de renovatie verwacht.

De bouwaanvraag is goedgekeurd en is in afwachting van de resultaten van de milieutest. Als daar groen licht wordt gegeven zal niets de uitvoering in de weg staan. Dan zal vanaf 2010 de Britse Grand Prix op Donington Park plaatsvinden.

John Bridges, lid van het lokale bestuur, vertelde aan de Press Association: "Het idee van een Formule 1-race op Donington Park is voor de hele regio erg opwindend. Toch zullen we er voor zorgen dat er goed wordt gekeken naar de impact op het milieu van de regio. We werken samen met de circuiteigenaren om ervoor te zorgen dat de juiste papieren zo snel mogelijk in orde zijn. Als we zo door blijven werken, moet alles aan het einde van dit jaar in orde zijn."

De layout is tevens te downloaden via de officiŽle site van Donington Park.

Inbreker spietst kont in hek

Een zuid-Afrikaanse man heeft twee uur vastgespietst gezeten op een puntig hek toen hij vermoedelijk een inbraak wilde plegen. De 32-jarige Siyana Pasiwe klom over het hek van een museum toen hij zijn evenwicht verloor.  Een flinke spijl van het hek doorboorde vervolgens zijn achterwerk.

Pasiwe die door een takel uit zijn benarde positie moest worden gehaald, zei dat hij slechts een kortere weg naar huis wilden nemen, en daarom over het hek was geklommen. 

Volgens de politie wilde de stomdronken man gewoon inbreken, maar mislukte dat door de hoeveelheid drank in zijn bloed.

Pasiwe heeft inmiddels het ziekenhuis weer mogen verlaten.

Meer foto's vind je hier

[A1GP] Uitslag tweede vrije training Zandvoort

Zojuist is de tweede vrije training op Zandvoort afgelopen. Hieronder kun je de uitslag vinden.

#LandCoureurTijd+
1NederlandJeroen Bleekemolen1.25,387
2ZwitserlandNeel Jani1.25,9950.608
3IerlandAdam Carroll1.26,5321.145
4Verenigde StatenCharlie Kimball1.26,5981.211
5MaleisiŽFairuz Fauzy1.26.8401.453
6MonacoClivio Piccione1.26,8561.469
7ItaliŽFabio Onidi1,27.2471.860
8LibanonDaniel Morad1.28,4803.093
9Nieuw ZeelandEarl Bamber1.29,1273.740
10Zuid-AfrikaAdrian Zaugg1.29,1303.743
11IndonesiŽSatrio Hermanto1.29,3303.943
12KoreaJin Woo Hwang1.31,3926.005
13AustraliŽJohn Martin1.36,70611.319
14BraziliŽFelipe Guimaraes
13FrankrijkLoic Duval
13PortugalFilipe Albuquerque
13ChinaHo-Ping Tung

Formule 2 plannen Palmer onthuld

Jonathan Palmer, eigenaar van MotorSport Vision, heeft zijn plannen voor de terugkeer van de Formule 2 bekend gemaakt. Het bedrijf van Palmer werd afgelopen zomer door de FIA als organisator voor de klasse aangewezen.

Palmer over de herintrede van de Formule 2: "De terugkeer van de Formule 2 is een zeer belangrijk moment in de historie van de autosport. De komst van een nieuw, prestigieus kampioenschap waaraan coureurs voor een spotprijs kunnen meedoen, is erg goed getimed."

Frank Williams, teambaas van chassisleverancier Williams, is erg blij met de nieuwe klasse. "We zijn erg verheugd en vereerd dat we mogen meewerken aan dit project. We hopen een formule neer te kunnen zetten die kan dienen als een directe opstapklasse naar de F1."

Inzet voor het kampioenschap, naast de titel, is een test bij het Formule 1 team van Williams. De 'nieuwe' klasse zal in 2009 in het voorprogramma van het WTCC rijden.

[A1GP] Aanpassing kwalificatie en Sprint race

De organisatie van de A1GP heeft wijzigingen doorgevoerd in de opzet van het raceweekend. De kwalificatie en Sprint race worden hierdoor anders van opzet.

In plaats van de reguliere opzet van twee keer twee sessies die de grid voor de Sprint en Feature race bepalen, zal de kwalificatie ťťn lange sessie van een uur zijn. Er zijn hierbij geen restricties op het aantal ronden dat een auto mag rijden. De tijden uit deze sessie vormen de grid van de Sprint race.

De wijziging aan de Sprint race houdt in dat de verplichte pitstop komt te vervallen. De uitslag van de race bepaalt vervolgens de grid voor de Feature race.

De wijziging in de kwalificatie komt door de late aankomst van de teams uit BraziliŽ, China, Frankrijk en Portugal. Zij hebben geen kans gehad om de auto's een shakedown te geven. Het besluit is genomen om onderdelen te sparen. Het zal echter geen invloed hebben op de twee verplichte pitstops tijdens de Feature race.

De Zeeuw: "We speelden wel lekker"

AZ speelde gisteravond met speels gemak Sparta van de mat. Demy de Zeeuw stond aan de basis van de overwinning.

"Dit is hoe AZ hoort te spelen, aanvallend, met korte combinaties. Of AZ zo goed was of Sparta zo slecht? Nou, wij speelden wel lekker. Dat we goed begonnen en al binnen een minuut op voorsprong kwamen, helpt natuurlijk ook wel mee," aldus De Zeeuw tegenover Elf.

De Zeeuw kreeg eerder veel kritiek van trainer Louis van Gaal te verwerken, de middenvelder lijkt weer helemaal terug. "Ik zit een stuk beter in mijn vel nu. Ik heb er weer echt plezier in en ik ben weer gewoon basisspeler. Ik hoop dat ik die lijn kan doortrekken naar Oranje. We hebben belangrijke interlands tegen IJsland en Noorwegen voor de boeg. Ik hoop dat ik mijn speelminuten krijg."

Jongen (19) meldt dood aan Giel Beelen

Werden Giel Beelen en Gerard Ekdom vannacht voor de gek gehouden of niet? Rond 4:23 uur belde ene Otto van 19 naar 3FM om een plaatje aan te vragen. Het was zijn laatste wens omdat hij over tien uur euthanasie zou plegen.

Wat hilarisch begon ("we kunnen je verzoekje over elf uur draaien") draaide uit op een serieus gesprek. Otto meldde dat hij al vier jaar kanker had. Hij was bezig om de laatste tien uur te experimenteren met drugs en drank. Ook had hij al een advertentie in de krant laten zetten hoeveel uur hij nog te leven had. Zijn hoogtepunt in het leven was 3FM.

Beelen en Ekdom wensten hem een goede reis en vroegen hem om nog eens te komen spoken. Speciaal voor hem draaiden ze Viva La Vida van Coldplay, ondanks dat het 90's Request was. Het fragment is hier te luisteren, op 22 minuten.
Met dank aan Tong80 voor de submit

Keepers melden zich spontaan aan bij Ajax

Door de blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar, kampt Ajax met een keepersprobleem. Wanneer ook Kenneth Vermeer weg valt bij de Amsterdammers heeft de club geen doelman meer en zal een jeugdspeler opgesteld moeten worden.

Danny Blind heeft laten weten dat de Amsterdamse club even af zal wachten of er een tijdelijke keeper aangetrokken gaat worden. Deze week zal die beslissing vallen.

In het Algemeen Dagblad zegt Blind: "Vroeger had je de jokerregel en was de keuze nog behoorlijk groot als je als club acuut in de problemen zat qua spelers. Als we nu een extra keeper zouden willen halen, ben je puur afhankelijk van amateurs of keepers die in de laatste transferperiode zonder contract zijn gevallen."

"Nu Stekelenburg en Gentenaar zeker vier tot zes weken wegvallen, gaan zich spontaan mensen melden. Ik kreeg vandaag al sms-jes van buitenlandse keepers die graag willen komen. Ook daarom nemen we even wat tijd," aldus Blind.

[Gerucht] Duke Nukem Forever exclusief op de 360?

De Xbox Live Arcade game Duke Nukem 3D doet het erg goed. De verkopen van het spel zijn uitstekend. Eťn van de leuke features van Duke Nukem 3D is het unlocken van allerlei dingen. Zodra je veel achievements hebt unlocked, kun je wat concept art vrijspelen. Naast de concept art kun je ook nog twee screenshots van Duke Nukem Forever, die we al eerder hadden gezien, unlocken.

Maar nu naar het leuke gedeelte van dit bericht. Een onbekende bron heeft van Microsoft gehoord dat Duke Nukem de Unreal Engine 3 gebruikt. Dat kan natuurlijk, maar Microsoft beweert dat het dezelfde versie en build van Unreal Engine 3 is dat Gears of War ook gebruikt. Deze versie van de engine is speciaal gebouwd voor Gears of War, om de ontwikkeling van een 360-game wat makkelijker te maken.

Dus als je een beetje logisch nadenkt, kom je erachter dat Duke Nukem Forever wellicht alleen voor de Xbox 360 uitkomt. Wel is een PC-versie zeker niet uitgesloten. Wel moet je dit bericht met een korreltje zout nemen, want het woord gerucht staat gewoon nog steeds voor gerucht.

EiffelTowers: "Titel verloren door supporters"

De EiffelTowers uit Den Bosch willen dit seizoen hun tanden weer laten zien. De basketballers onder leiding van Randy Wiel werden landskampioen in de seizoenen 2005-2006 en 2006-2007. Het afgelopen seizoen ging het echter mis voor de Bosschenaren. Doelstelling voor het komend seizoen: de landstitel moet terug naar Den Bosch.

MyGuide Amsterdam behaalde vorig jaar de landstitel en daar zijn ze in Den Bosch niet blij mee. Volgens voorzitter Erik Kurvers was onder meer het publiek en de slechte sfeer in het team de oorzaak voor het mislopen van de titel. Goed voorbeeld voor de slechte sfeer is de inmiddels ontslagen Brandon Kurtz. De center-speler gedroeg zich volgens de voorzitter verschrikkelijk. "Kurtz kwam bij een trainingskamp gewoon met oordoppen in bij het gezamenlijke avondeten, pakte een bord en ging in zijn hotelkamer eten. Dat was gewoon echt een eikel," geeft Kurvers toe. "En zo heb ik nog wel tien andere voorbeelden."

Ook het gedrag van de supporters stond Kurvers niet aan. "Ze zijn te kritisch. Ik durf te stellen dat we daardoor de finale hebben verloren. Damone Brown werd gewoon stelselmatig uitgejouwd en scoorde in de beslissende wedstrijd nul punten. Hij heeft veertig NBA-duels gespeeld, hij kan echt wel wat. Die fans moeten zich echt achter de oren krabben."

De Eiffeltowers spelen vanavond hun eerste wedstrijd dit seizoen tegen de Giants uit Bergen op Zoom. De uitslag van die wedstrijd en overige wedstrijden later op FOK!sport.

Marokkanen plunderen super in Gouda

In Gouda hebben zo'n twintig Marokkaanse jongeren donderdag de MCD-supermarkt aan het Driewegplein geplunderd. De politie kwam pas na vijf kwartier opdagen omdat de zaak geen hoge prioriteit had. De daders waren immers toch al verdwenen en in de tussentijd waren er bovendien nog twee andere incidenten waarbij directe inzet vereist was, zo verklaart een politiewoordvoerder vandaag in De Telegraaf de gang van zaken.

Volgens de filiaalmanager is op de haarscherpe videobeelden te zien dat de uitsluitend uit Marokkanen bestaande losgeslagen puberbende zonder het verplichte winkelwagentje of mandje plotseling dreigend de supermarkt binnenstormt. Buiten het zicht van de camera's laden ze volgens de manager de meegebrachte rugzakken vol met snoep en blikjes drank. ''Ze wisten precies waar de camera's hangen. Er moet dus wel sprake zijn geweest van een gecoördineerde actie", aldus de filiaalchef.

Een medewerkster van de supermarkt sprak een van de Marokkaanse huftertjes aan op zijn gedrag, waarop zij van dichtbij werd bekogeld met gestolen rollen Dextro-druivensuiker. Zij hield daar een grote blauwe plek aan over. Ze gaat daarvan aangifte doen van mishandeling. Aangifte van diefstal van de dextrorollen is niet mogelijk, omdat volgens de politie ''de rollen Dextro toch weer terug zijn."

'Buiten proportie'
Gisteren liet korpschef Jan Stikvoort van de politie Hollands-Midden weten dat er niets bijzonders aan de hand is in Gouda met Marokkaanse jongeren en dat de politiek de zaken enorm opklopt. Ook de Amsterdamse burgemeester Job Cohen zegt vandaag in een interview met de Volkskrant dat het debat in de Tweede Kamer over de problemen met de Marokkaanse jeugd in Gouda 'buiten proporties' was.

Cohen: ''De problematiek met Marokkaanse jongeren is serieus, ook in Gouda, en mensen hebben daar last van. Maar de politie doet er veel aan. Dat is in het Kamerdebat over Gouda echter niet naar boven gekomen.''

Eerder deze week werd bekend dat een groep van vijftien Marokkaanse reljongeren vorige week in Amsterdam een filiaal van Albert Heijn heeft geplunderd en daarna het personeel bedreigde.

Michelin trekt zich terug uit MotoGP

Bandenfabrikant Michelin heeft vandaag bekend gemaakt dat het zich terugtrekt uit de MotoGP.

Eerder besloot de internationale motorsportfederatie FIM, in navolging van eerder de Formule 1, om volgend jaar in de MotoGP-klasse maar ťťn merk banden toe te staan. Bridgestone is daarvoor de grootste kanshebber.

Michelin was 36 jaar als sponsor actief in de MotoGP. Het Franse concern kan zich niet vinden in de monopoliepositie die ťťn leverancier vanaf 2009 krijgt.

Video borstvergroting Anna Nicole Smith verboden

Een Amerikaanse rechter heeft het verspreiden van een video waarop te zien is hoe Anna Nicole Smith een borstvergroting ondergaat, definitief verboden. Met deze uitspraak komt er een einde aan een rechtszaak die al ruim een jaar loopt. Vorig jaar stelde de rechter al een voorlopig verbod op verspreiding in.

Het gaat om videobeelden die chirurg Gerald Wayne Johnson in 1994 maakte tijdens de borstoperatie van de voormalige playmate. Memorabiliahandelaar Thomas Riccio maakte op verzoek van de arts en zijn vrouw een vijf minuten durende clip van het materiaal, waar hij een muziekje onder zette.

Johnson heeft altijd volgehouden dat het verspreiden van de beelden niet illegaal is. Hij claimt dat hij al zijn operaties filmt met medeweten van zijn patiënten. Daarbij belooft hij hen vertrouwelijk met het materiaal om te gaan. Dit geldt volgens hem echter alleen 'tijdens hun leven'. Anna Nicole Smith is in februari 2007 overleden.

Volgens Howard K. Stern, de partner van Smith en tevens de beheerder van haar testament, wist de blondine helemaal niet dat haar operatie gefilmd werd. Larry Birkhead, de vader van Smiths dochtertje Dannielynn, noemde de beelden eerder al 'afschuwelijk'. Volgens hem zoomt de camera ook in 'op gebieden van haar lichaam die niets met de operatie te maken hebben'.


Foto bij: Anna Nicole Smith  (foto: DAG)

'Ontwikkelingsgeld voor terugkeer asielzoekers'

Het CDA wil geld van Ontwikkelingssamenwerking steken in de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers. Het geld is bedoeld voor een plan van het Platform duurzame terugkeer van hulporganisaties als Oxfam om asielzoekers te begeleiden in het land van herkomst.

Tweede Kamerlid Wim van de Camp (CDA) zei vandaag naar aanleiding van een bericht in Trouw dat het platform spreekt van 10 miljoen euro voor de begeleiding van enkele honderden mensen. Als dat goed werkt kan het meer worden, zei hij. Volgens Van de Camp zit Ontwikkelingssamenwerking ruim genoeg in haar budget om de kosten te betalen.

De christendemocraat hoopt met het plan de terugkeer aantrekkelijker te maken. Nu loopt dat slecht. "Slechts 45 procent van de afgewezen asielzoekers vertrekt vrijwillig, dan wel gedwongen. Er moeten nieuwe maatregelen komen", zegt van de Camp.

Overigens bestaat er al een vertrekpremie voor vrijwillig terugkerende asielzoekers. Die premie kan oplopen tot duizenden euro's voor een heel gezin. Volgens Van de Camp gaat veel van dat geld op aan vliegreizen, sociale cadeautjes en afbetalingen van leningen aan mensensmokkelaars. Hij wilde vandaag niet zeggen dat die regeling moet worden afgeschaft, maar vindt wel dat het efficiënter moet en zal dat volgende week aan de orde stellen.

Tweede Kamerlid Wim van de Camp (CDA)  (foto: ANP)

Reconstructie hoofd moet moord uit 2005 oplossen

In een poging de identiteit te achterhalen van een lijk dat drie jaar geleden werd gevonden in Huizen, heeft de politie een reconstructie van het hoofd laten maken. In september 2005 werd in de Noord-Hollandse plaats in een verbrande kast een verkoold lichaam aangetroffen, dat was ontdaan van hoofd en handen. De ontbrekende lichaamsdelen werden bijna elf maanden later gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen.

Onderzoek wees destijds uit dat het hoofd en de handen een tot drie weken in het water hadden gelegen en dat ze bij het eerder gevonden lichaam hoorden. De politie vermoedt dat de kast waarin het stoffelijk overschot werd gevonden, is gebruikt bij het vervoeren van het lijk.

De reconstructie van het hoofd is al eind 2006 gemaakt maar nog niet eerder in de media getoond. Volgens een politiewoordvoerder waren er toen nog voldoende sporen waaruit kon worden afgeleid dat de zaak zou worden opgelost. Dat bleek echter ijdele hoop en daarom is besloten de reconstructie alsnog te tonen.

Het slachtoffer komt vermoedelijk uit Zuid- of Midden-Amerika. De politie zegt niet direct uit te gaan van een afrekening in het criminele circuit, maar ook rekening te houden met andere mogelijkheden, zoals problemen in de relationele sfeer.

Eerder dit jaar is een reconstructie gemaakt van het hoofd van een dode vrouw die in oktober 2005 in Schiedam werd gevonden. Vorig jaar werd een gezichtsreconstructie getoond van het zogenoemde 'kofferlijk' dat in september in een koffer in een gracht in Almere-Haven werd gevonden. Eerder werd het middel gebruikt om meer te weten te komen over het 'meisje van Nulde' en het 'Maasmeisje'. Na de reconstructie van het hoofd van laatstgenoemde kwamen honderden tips binnen. Beide zaken zijn inmiddels opgelost.


Gereconstrueerd hoofd van het slachtoffer  (foto: DAG)

Hoofdklasser TŁrkiyemspor mogelijk ten onder

De Amsterdamse zondaghoofdklasser FC TŁrkiyemspor gaat mogelijk ten onder. De club kampt met enorme schulden.

Als gevolg hiervan stapten reeds vier selectiespelers, namelijk Abdel Aziz, Maxwell Keta, Kenan Koseoglu en Ferdi Yilmaz, op. Na de donderdagtraining is er tot diep in de nacht vergaderd in het clubhuis, omdat de overgebleven spelers uitleg eisten van voorzitter Sahin Gerdan. Zij claimen het geld waar zij contractueel recht op hebben. Sinds de moord op voormalig voorzitter Nedim ImaÁ in 2007 is het een financiŽle chaos bij de zondaghoofdklasser. Toch hield men nog lang het hoofd boven water.

Op donderdag 16 oktober zal een buitengewone ledenvergadering worden gehouden. Dan zal duidelijk worden hoe TŁrkiyemspor, dat in 2006 nog zondagkampioen werd, verder moet. De spelers hebben laten weten te vertrekken als zij hun geld niet krijgen. Het is verder niet ondenkbaar dat de club ophoudt te bestaan. "Het voortbestaan van de club hangt af van die ledenvergadering", zegt aanvoerder YŁcel GŁndogdu.

Drugsgeweld houdt aan in Mexico

Het drugsgeweld in de Mexicaanse grensregio's houdt aan. De politie trof gisteren in de deelstaat Chihuahua negentien lijken aan. In de noordelijke grensplaats Tijuana werden acht lijken aangetroffen.

Rivaliserende drugskartels strijden in het grensgebied om de beste smokkelroutes naar de VS. Dit jaar zou het drugsgeweld in heel Mexico volgens lokale media al meer dan 3.000 levens hebben gekost.

De regering heeft ongeveer 36.000 agenten ingezet om het drugsgeweld te bestrijden.

[A1GP] Uitslag eerste vrije training

Op Zandvoort zal dit weekend de opening van het A1GP-seizoen plaatsvinden. Vanmorgen werd de eerste training afgewerkt. Hieronder vind je de uitslag.

#LandCoureurTijd+
1NederlandJeroen Bleekemolen1.26,892
2IerlandAdam Carroll1.28,4831.591
3Nieuw ZeelandEarl Bamber1.29,8842.992
4MalesiŽFairuz Fauzy1.31,4404.548
5AustraliŽJohn Martin1.32,1625.27
6ItaliŽFabio Onidi1.32,5145.622
7MonacoOlivio Piccione1.38,45011.558
8ZwitserlandNeel Jani1.42,52815.636
9LibanonDaniel Morad1.43,08216.19
10KoreaJin Woo Hwang1.44,53217.64
11Zuid-AfrikaAdrian Zaugg1.47,64620.754
12IndonesiŽSatrio Hermanto1.48,42221.53
13BraziliŽFelipe Guimar„es
13ChinaHo-Pin Tung
13FrankrijkLoic Duval
13PortugalFilipe Albuquerque
13Verenigde StatenCharlie Kimball

FOK! zoekt crewmembers

Wil jij bij de FOK!-crew horen? Wil jij je brievenbus volgegooid zien worden met pakketten vol cd’s, boeken en dvd’s? Wil jij meegluren achter de schermen en alle ins and outs van FOK! leren? Wil jij de wereld vertellen wat je van een film, boek of cd vindt? Wil jij met beroemde auteurs, acteurs en muzikanten kletsen? Lees onderstaande tekst dan heel zorgvuldig…

FOK! zoekt:

2 boekreviewers: FOK! zoekt een all-rounder, die zowel fictie als non-fictie leest, dunne als dikke boeken kan verteren en intelligente dingen kan vertellen over een genre, een boek, een auteur, een plot. FOK! zoekt ook een boekreviewer die literair georiënteerd is, voor het iets zwaardere werk. Lukt het je om minstens twee boeken per maand uit te lezen en te bekritiseren, dan ben jij de onze! 

2 bioscoopfilmreviewers: FOK! zoekt fervente bioscoopgangers, wiens baan/studie het toelaat dat ze een paar keer per maand een persvoorstelling kunnen bijwonen. Deze pv’s zijn vrijwel altijd in Amsterdam. Kun jij enthousiast vertellen waarom de nieuwste Burton bagger is, of een of andere remake geniaal, dan hoor jij nu een mail aan FOK! te tikken.

1 dance-reviewer, die bekend is met alle onderstromen en varianten, lounge, trance, hardstyle, et cetera. FOK! krijgt veel dance-cd’s geleverd, waardoor we nu een extra reviewer voor dit genre kunnen zoeken. Wil jij de meest swingende FOK!-reviewer zijn? Schrijf dan nu die sollicitatie!

Meerdere interviewers: FOK! is op zoek naar meer interviewers. We krijgen regelmatig aanbiedingen om diverse artiesten te interviewen, uit de muziekindustrie, maar ook steeds meer uit de (internationale) auteurspoel en uit de filmwereld. De interviews vinden meestal in Amsterdam plaats, maar het kan ook om telefonische en heel soms mailinterviews gaan. Dicht bij het vuur wonen en/of enige ervaring met journalistiek is wel een pré. Als interviewer word je niet op een bepaald onderdeel aangenomen. Er wordt van je verwacht dat je in staat bent je te verdiepen in zowel een acteur, auteur als muzikant of andere boeiende persoon. Omdat de interviewmogelijkheden onregelmatig zijn en een interview meer tijd kost dan een review, worden interviewers niet gehouden aan het minimum van 2 stukken per maand. Voor de geïnteresseerde en dappere FOKker, die van machtige ervaringen houdt! De posities van reviewer en interviewer zijn erg goed te combineren.


Als reviewer wordt er van je verwacht dat je minimaal 2 reviews per maand kan schrijven, maar het liefst meer. Het blijft één van de leukste baantjes binnen FOK! aangezien je het gereviewde materiaal gewoon mag houden! Daarnaast kom je ook nog eens achter de schermen van FOK! terecht waar je al snel de hele FOK!-crew kan leren kennen en mee kan discussiëren over de gang van zaken binnen FOK!. Als je interesse hebt in één van de reviewposities, stuur dan voor 15 oktober 2008 een mail naar frontpage@fok.nl ovv Reviewer/Interviewer 2008-2 met daarin informatie over jezelf, welke reviewpositie je ambieert en waarom.

Teams willen eerlijkere verdeling tv-opbrengsten

Het Britse tijdschrift Autosport meldt dat de teams in de Formule 1, verenigd in de Formula One Teams' Associaton (FOTA), er over denken om de verdeling van het prijzengeld te veranderen.

Nu wordt het prijzengeld nog verdeeld afhankelijk van de prestaties in het constructeurskampioenschap. Als het aan de teams ligt, wordt het geld uit de televisie-inkomsten voortaan evenredig tussen de tien teams verdeeld. Teambaas Frank Williams is in ieder geval voorstander van het idee. "Het probleem is dat de teams met het meeste geld, Ferrari en McLaren, erg veel geld hebben en dit kunnen uitgeven. Ze kopen de beste mensen, terwijl de kleine teams hier geen kans voor hebben. De onderste helft van de teams kunnen nooit voorin meedoen, als de grote teams zoveel blijven uitgeven."

CD: Tori Amos - Live At Montreux 1991-1992

"This is really different for me, cause I always played in my living room" sprak Tori Amos nadat ze voor het eerst 'Crucify' had vertolkt in Montreux. Op zich vreemd dat deze getalenteerde dame al vůůr de release van haar eigenlijke solo-debuut, Little Earthquakes, werd opgenomen in de roemruchte Zwitserse stad. Maar achteraf gezien een prima zet, want op deze manier ontstond de mogelijkheid om een dubbelalbum van haar live-optredens in 1991 en 1992 in Montreux uit te geven. De bootlegs hiervan circuleerden al jaren rond, maar nu is Live in Montreux 1991-1992 ook echt officieel verkrijgbaar.

Tientallen doden bij gevechten in Turkije

Bij gevechten tussen de Koerdische afscheidingsbeweging PKK en het Turkse regeringsleger zijn gisteren in het zuidoosten van Turkije zeker 38 doden gevallen, vijftien Turkse militairen en zeker 23 PKK-strijders. Twee Turkse militairen worden nog vermist.

Dat heeft een Turkse legerwoordvoerder zaterdag laten weten. De bloedige gevechten waren in de streek Semdinli aan de grens met Irak en Iran. De rebellen hadden een Turkse legerpost vlakbij de grens met Irak aangevallen. De Turkse luchtmacht ging daarop in de tegenaanval.

De PKK vecht sinds 1984 voor een onafhankelijk Koerdistan. De strijd heeft al aan 44.000 mensen het leven gekost.

Dode en twee gewonden bij boerderijbrand Wichmond

Bij een brand in een boerderij in het Gelderse Wichmond is de 84-jarige bewoner om het leven gekomen. Een 60-jarige vrouw uit Vorden, die de man verzorgde, ontdekte de brand en probeerde vergeefs hem uit de woning te halen. Zij liep ernstige brandwonden op en is naar het Brandwondencentrum in Beverwijk overgebracht, zegt een politiewoordvoerder.

Ook een 45-jarige vrouw die in de boerderij woonde, raakte gewond. Zij heeft rook ingeademd en is ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Beide vrouwen zijn geen familie van de man, zegt de politie.

De 60-jarige vrouw ontdekte de brand op de benedenverdieping van de boerderij. Ze vermoedt dat de lamp bij het bed van de bejaarde, die was omgevallen, de brand heeft veroorzaakt. De boerderij is geheel verwoest.

Motorrijder dood na botsing op paal

Een bewegwijzeringspaal van de ANWB is een 47-jarige motorrijder gisteravond fataal geworden. Hij botste rond 23.10 uur op de Soestdijkseweg Noord in Bilthoven op de paal en overleed, meldt de politie Utrecht. In Brabant overleed kort daarvoor eveneens een motorrijder. Een 51-jarige man uit Sprundel kwam in aanrijding met een auto.

De Brabander reed in Kruisland op een provinciale weg toen de auto, bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Wouw, vanaf een parallelweg de weg opdraaide. Vermoedelijk heeft ze de motorrijder geen voorrang gegeven. Ze bleek iets te veel gedronken te hebben, waarop haar rijbewijs is ingevorderd.

The Dark Buzz Knight-year

HYPE-ALERT! Als je het over de hype der hypes hebt, dan heb je het over Grand Theft Auto of over de nieuwste Batman-film The Dark Knight. De hype werd compleet toen de film bovenaan in de IMDb Top 250 kwan te staan, inmiddels staat de film op een derde plaats. Zelfs na ruim 10 weken na de release komen er nog mensen aan met fake trailers van The Dark Knight. Vorige keer was het nog Fresh Prince of Bel-Air die werd gespooft, ditmaal is het Toy Story, en dan voornamelijk Buzz Lightyear.

De mensen die de film nog willen zien, moeten opschieten want het duurt niet lang meer voordat Batman en The Joker uit de bioscoop zullen verdwijnen. Ben je te laat? Op 10 december komt de DVD uit van de film van Christopher Nolan.

Bellende vrouw in brommobiel teut van A13 gehaald

Een dronken bestuurster van een brommobiel die al bellend over de snelweg A13 reed, is afgelopen nacht van de weg gehaald. Haar voertuig is in beslag genomen. Volgens de politie was de vrouw 'letterlijk en figuurlijk de weg kwijt'.

De vrouw reed niet alleen ten onrechte op de snelweg en was in beschonken toestand, ze belde ook nog eens niet-handsfree. Ze liep tegen de lamp tijdens een grote verkeerscontrole op de A13 bij Delft. In totaal zijn daar 1090 auto's en 29 vrachtauto's staande gehouden en gecontroleerd. Daarbij waren onder meer politie, Belastingdienst, Douane, Openbaar Ministerie en de Voedsel en Waren Autoriteit aanwezig.

Bij de controle werden onder meer twee dozen lolly's aangetroffen waaruit de meelwormen en mieren kropen. De houdbaarheidsdatum was al drie jaar verlopen. Verder zijn onder meer drugs en een wapen gevonden. Bijna 35 bestuurders bleken nog een rekening open te hebben staan bij de Belastingdienst. In totaal zijn 21 voertuigen in beslag genomen.

Verder zijn van 8300 passerende auto's de kentekens 'gelezen'. Dat leverde 105 hits op, onder meer voor te hard rijden.

Vinokourov wil terugkeren in peloton

Aleksandre Vinokourov heeft gezegd dat hij in 2009 wil terugkeren in het peloton. De Kazak zei dat in een gesprek met Sportweekend.

In 2007 werd Vino uit de Tour de France gezet nadat hij werd betrapt op bloeddoping. De 35-jarige Kazak zette daarop een punt achter zijn wielerloopbaan, maar nu, na een jaar schorsing, denkt hij daar dus anders over.

Vinokourov heeft gezegd dat hij niet van plan is om de Tour te rijden en hij verwacht dat hij bij Astana aan de bak kan. "Mijn eerste doel is de Giro. Ik denk dat ik welkom ben bij Astana. Dat team heb ik opgestart toen Liberty Seguros werd opgeblazen."

Vorm: "Ik dacht eerst aan een grap"

Michel Vorm kreeg gisteren te horen dat hij voor het eerst geselecteerd was voor het Nederlands elftal. Na het dat nieuws leek de doelman naar eigen zeggen wel een telefoniste.

"Nadat mijn selectie bekend werd, leek ik wel een telefoniste. Of ik door mijn uitverkiezing alle ogen op me gericht voel bij FC Utrecht-FC Twente? Nee, het geeft me juist nůg meer vertrouwen. Toen de dokter me na de training feliciteerde dacht ik eerst aan een grap, omdat ik nog niets van de staf had gehoord."

De doelman was wel gebeld, maar hij had niet opgenomen. "Ruud Hesp had me wel gebeld, maar ik herkende zijn nummer niet en nam dus niet op. Toen ik hem wel aan de lijn kreeg, schrok ik me kapot," zegt Vorm in de Telegraaf.

Dat hij misschien niet aan spelen toe zal komen doet Vorm niets: "Ze vragen of ik het jammer vind dat Van der Sar erbij is. Anders had ik misschien op de bank gezeten. Jammer? Natuurlijk niet! Ik vind het een ongelooflijke eer om met de beste keeper van de wereld te můgen trainen."

[MotoGP] Stoner op pole in thuisrace

Casey Stoner start morgen vanaf pole in de MotoGP voor de Grote Prijs van AustraliŽ. Op zijn Ducati liet Stoner in zijn snelste ronde een nieuw baanrecord van 1.28,665 noteren.

Valentino Rossi, die vorige week al de wereldtitel veilig wist te stellen ging onderuit, keerde nog wel terug op de motor maar kwam niet verder dan de twaalfde trainingstijd. Op de tweede startpositie staat morgen zijn teamgenoot Jorge Lorenzo.

Fles moet liggen op de band

Klanten moeten hun glazen flessen bij de supermarkt voortaan neerleggen op de lopende band bij de kassa. Gebeurt dat niet, en de staande fles valt, dan is de supermarkt verantwoordelijk voor de schade die de fles bij de klant aanricht. Dat was het oordeel van het Haagse gerechtshof afgelopen donderdag na een proces tegen winkelketen Jumbo dat zeven jaar duurde.

De uitspraak is aanleiding voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de branchevereniging voor supermarkten, om te kijken of er maatregelen getroffen moeten worden. Woordvoerster Miranda Boer: "We hebben de lopende band nooit als een risico gezien, maar deze uitspraak verandert dat." Gedacht wordt aan bordjes of stickers bij de kassa's om klanten te attenderen op de nieuwe regel. Uiteindelijk mogen de supermarkten zelf bepalen welke maatregelen ze nemen.

De zaak

Heleen Matthijsse uit Middelburg had de zaak tegen de supermarkt aangespannen. Zeven jaar geleden raakte zij zwaargewond aan haar arm toen een glazen Breezer-flesje van de lopende band bij de kassa viel. Haar dochter had deze op de band gezet toen zij met de kassière een praatje maakte. Omdat de 'trechter' die de boodschappen naar de kassa geleidt niet goed werkte, viel het glazen flesje op de grond.

Door de val brak het flesje en een groot stuk glas raakte Matthijsse in haar onderarm. Dit resulteerde in een slagaderlijke bloeding. Matthijsse is door een spierziekte aan een rolstoel gekluisterd en zegt door het incident het laatste beetje zelfstandigheid dat ze had kwijtgeraakt te zijn. Zij eiste een schadevergoeding van Jumbo.

De uitspraak

Matthijsse heeft zeven jaar geprocedeerd, waarbij ze werd bijgestaan door raadsmaan Reinoud Schoemaker. Ze kreeg gisteren haar gelijk van de rechter, die oordeelde dat staande flessen op de lopende band bij de kassa gevaarlijk zijn en de Jumbo wist dat volgens de rechter.

De exacte schadevergoeding is nog niet vastgesteld. "We gaan uit van 30.000 à 40.000 euro smartengeld en een vergoeding van de huishoudelijke hulp à 1500 euro per maand, haar leven lang", aldus Schoemaker. "Een heel bedrag dus."

Supermarkt Jumbo heeft de mogelijkheid om in cassatie te gaan tegen de uitspraak.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Bom ontploft bij Spaanse rechtbank

In de Noord-Spaanse plaats Tolosa is vandaag om ongeveer 01.15 uur een bom ontploft bij een rechtbank. Dat meldden Spaanse media. De bom zat verstopt in een rugzak, aldus de politie die de omgeving had afgezet. Niemand raakte gewond. Er was alleen sprake van materiële schade.

Iemand die zich uitgaf als lid van de Baskische afscheidingsbeweging ETA had kort voor de aanslag de politie telefonisch gewaarschuwd.

De ETA staat op de lijst van terroristische organisaties van de Europese Unie. In de afgelopen vier decennia lieten al meer dan achthonderd mensen het leven door aan de ETA toegeschreven geweld. In juni vorig jaar zegde de ETA een staakt het vuren op. Sindsdien werden vier personen gedood bij een reeks aanslagen, die overigens lang niet altijd slachtoffers tot gevolg hebben.

Vaker brand en minder rookmelders bij allochtonen

Van de allochtone huishoudens heeft 57 procent een rookmelder in huis. Huishoudens met een laag inkomen, minder dan dertigduizend euro, hebben in 63 procent van de gevallen een rookmelder. Beide groepen liggen beneden het landelijk gemiddelde van 72 procent. Daarom staan de Brandpreventieweken dit jaar in het teken van rookmelders, vooral in huizen van allochtonen en mensen met lage inkomens. De preventieweken starten vandaag.

Door het ontbreken van rookmelders lopen deze twee 'risicogroepen' een dubbel risico op brand in hun huis. Eerder onderzoek van de Nederlandse Brandwonden Stichting liet zien dat 42 procent van de allochtonen zonder rookmelder er nog nooit aan heeft gedacht er een te kopen. Bij autochtonen ligt dat percentage op negentien. "Blijkbaar schiet de voorlichting over brandveiligheid te kort en bereikt zij de groep allochtonen slecht", constateert de stichting.

Daarom zijn preventieteksten vertaald in het Turks en Arabisch en wordt komende weken voorlichting gegeven door brandweerkorpsen en woningbouwcorporaties, gericht op allochtonen en mensen met lagere inkomens.

De preventieweken eindigen op 25 oktober, op de Nationale Rookmelderdag.

[A1GP] FOK!sport ontmoet A1GP-teams

Na de fietstocht van de A1GP-coureurs door Amsterdam sprak FOK!sport exclusief met Robert Doornbos, Earl Bamber en Jeroen Bleekemolen. Ook vind je hier een foto-impressie van het tweede deel van de dag.


De decoratie in Heineken the City

Robert Doornbos is ťťn van de coureurs die bij de A1GP komend seizoen voor Nederland in actie zal komen. De Rotterdammer genoot van de tocht door Amsterdam. "Het is geweldig om dit te doen hier. Het genereert een stukje extra publiciteit voor een mooi weekend. Het is alleen jammer dat ik er dit weekend niet bij kan zijn, omdat ik op Zolder moet racen in Superleague Formula voor AC Milan. Ik hoop dat we dit weekend daar goed kunnen scoren."

"Het is voor mij een eer om uit te mogen komen voor Nederland in zo'n kampioenschap. Jan Lammers deed mij een goede aanbieding waarop ik geen nee kon zeggen. Zeker omdat de auto ten opzichte van andere jaren sterk verbeterd is. De auto lijkt nu veel meer op een Formule 1-auto of een IndyCar. Zoiets is goed voor het kampioenschap en ik hoop zeker met het thuisvoordeel hier dat Jeroen op Zandvoort wint."


Robert Doornbos

"Zelf heb ik ongeveer twintig ronden gereden met deze wagen op Snetterton en daar moet ik het mee doen. Omdat ik lang ben, is mijn zitpositie nog niet ideaal, maar daar gaat nog wat aan gedaan worden. Maar het is een goede auto en daardoor trekt het meer goede coureurs aan. Nederland heeft in dit veld zeker een goede kans om te winnen en kan voor het kampioenschap gaan."

Ook sprak Doornbos nog over zijn toekomstige racecarriŤre. "Mijn toekomst ligt in de IndyCars. Vorig jaar heb ik in de Verenigde Staten een goed seizoen gedraaid en ook dit jaar ben ik goed bezig met events voor ING, de Superleague Formula en nu de A1GP. Jan heeft in het contract met mij rekening gehouden met mijn toekomst in de IndyCars. Bobby D. heeft daar een goede indruk achtergelaten en binnen enkele weken hoop ik mijn verdere toekomst te kunnen verduidelijken, want de onderhandelingen zitten in een vergevorderd stadium."

Een heel andere coureur in de A1GP is Earl Bamber uit Nieuw-Zeeland. Hij zal samen met de halve Nederlander Chris van der Drift zijn land vertegenwoordigen. Earl mag met zijn achttien jaar met recht een rookie in deze raceklasse genoemd worden. "In 2006 heb ik in AziŽ het Formule BMW-kampioenschap gewonnen. Dit jaar won ik in eigen land de Toyota Racing Series en ga aan de leiding van het kampioenschap in de Formula V6 Asia. Twee weken geleden deed ik voor het eerst mee aan een Formula Masters-race op Imola en won prompt de tweede race."

Dat Earl een talent is, blijkt wel uit de tests die gehouden zijn op Snetterton. Hij reed op zijn eerste testdag prompt sneller dan de officiŽle testauto van de organisatie. "Er zit een behoorlijk groot verschil tussen de auto's waar ik voorheen mee gereden heb en deze. Het is dan ook een erg mooie auto met sterke motor en met goede remmen. Vooral de push-to-pass-button is erg leuk."


Tafelvoetbal met Earl Bamber en John Martin

"Tijdens de test heb ik gereden op een half natte baan en dat was best leuk. Het is voor mij dan ook leuk om op Zandvoort te rijden als het nat is. Ik ben voor het eerst in Nederland nu en ik heb het hier wel naar mijn zin. Het bekijken van Amsterdam was erg leuk en later op de dag zal ik voor het eerst kennismaken met het circuit."

"Voor mij is het belangrijk dat ik komend weekend race, zodat ik meer ervaring op kan doen. Het is alleen wel jammer dat niet alle teams dit weekend deel kunnen nemen en dat het puntensysteem daarom dit jaar aangepast is alleen maar mooi. Gelukkig kan ik dit weekend wel racen en ik kijk er dan ook naar uit om voor al die fans te mogen racen op Zandvoort," aldus Earl Bamber.


Jeroen Bleekemolen

Voor Nederland zal dit weekend Jeroen Bleekemolen in actie komen. Hij is erg te spreken over de nieuwe auto. "Ten opzichte van de oude auto heeft deze auto veel meer downforce, zodat we veel sneller door de snelle bochten kunnen en de remmen zijn veel beter. Het is echt een grote stap voorwaarts en het lijkt nu echt veel meer op de Formule 1."

"Het is echt een eer om in een door een Ferrari-motor aangedreven auto te mogen rijden. Zo'n kans krijg je bijna niet. Normaal doen ze alleen Formule 1 en nu dit dus ook. Het is wel jammer dat niet iedereen mee kan doen, maar ja zoiets gebeurt in de Formule 1 ook wel. Dan is de nieuwe auto soms ook pas na vijf races klaar om ingezet te worden. Gelukkig is het door het nieuwe puntensysteem er wel eerlijker op geworden."


Nogmaals Bleekemolen

"Voor de race in Zandvoort voel ik geen extra druk. Ik vind het leuk dat er zoveel mensen komen kijken en ben daardoor wel extra gemotiveerd. Verder doe ik gewoon mijn ding zoals ik normaal ook doe. Thuisvoordeel op deze baan heb ik bijna niet. Deze jongens rijden enkele rondjes op de baan en weten dan ook precies alle kenmerken van de baan en gaan dan net zo snel als mij. Alleen als de omstandigheden veranderen, heb ik enkele ronden een voordeel, maar dat verdwijnt ook al weer snel."


Tafelvoetbal met Jeroen en Adrian Zaugg

"Het is fantastisch om een grote naam als Robert Doornbos als teamgenoot te hebben. Hij brengt veel ervaring mee en daardoor zullen we beter in staat zijn om mee te doen om het kampioenschap. Iedereen begint dit jaar weer vanaf nul, waardoor wij goed mee kunnen doen. Momenteel staan we er zeer goed voor en ik hoop dan ook dat we hier in Zandvoort goed zullen presteren," zegt Jeroen Bleekemolen.


Pose met Jan Lammers op de trap

Zaterdag kiezen de coureurs met de nieuwe wagen voor het eerst het asfalt op Zandvoort. FOK!sport zal van het evenement uitgebreid verslag doen. Klik hier voor het programma van het weekend.

GP3 nieuwe raceklasse in 2010

Gisteren is bekend gemaakt dat er in 2010 wederom een nieuwe raceklasse bijkomt, de GP3. De GP3 zal de officiŽle opstapklasse worden naar de GP2.

De GP3-races zullen in dezelfde weekenden worden verreden als de GP2-wedstrijden. Het is verder nog niet bekend met welke chassis, motoren en banden gereden zal worden in de GP3. Hierover zal nog moeten worden overlegd met de betrokken fabrikanten.

"Na het geweldige succes van de GP2 geloof ik dat deze GP3-serie een erg mooie kans is voor coureurs, engineers en monteurs die het tot de Formule 1 willen schoppen," aldus F1-baas Bernie Ecclestone.

"De filosofie achter de GP3 is vrijwel gelijk aan de filosofie achter de GP2, wat betreft zaken als de prestaties van de auto's, kostenbeheersing, veiligheid en begeleiding voor de coureurs. We zullen ons best doen om de GP3 net zo succesvol te maken als de GP2. We kijken erg uit naar 2010!," aldus een tevreden GP2-baas Bruno Michel.

O.J. Simpson schuldig bevonden aan overval

De voormalige sportheld O.J. Simpson is in de Verenigde Staten schuldig bevonden aan een gewapende overval op twee handelaren in sportsouvenirs in een hotel in Las Vegas. Hij kan levenslang krijgen.

De 61-jarige Simpson staat met medeverdachte Clarence Stewart terecht omdat zij een jaar geleden in een hotel in Las Vegas met enkele kameraden onder bedreiging van een vuurwapen de spullen zouden hebben gestolen. Simpson ontkent niet dat hij in het hotel is geweest. Maar volgens hem waren de spullen -foto's en andere aandenkens aan zijn sportcarrière- eerder juist van hem gestolen en stond hij in zijn recht in zijn pogingen ze terug te krijgen.

AZ moet Swerts mogelijk zes weken missen

AZ won gisteravond met 6-0 van Sparta. Toch was er een tegenslag voor de ploeg van Louis van Gaal.

De ploeg uit Alkmaar zal het enkele weken zonder Gill Swerts moeten doen. De rechtervleugelverdediger liep in de wedstrijd tegen Sparta een hamstringblessure op waardoor hij gewisseld moest worden.

De medische staf van de club denkt dat Swerts een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen. Hij zou hierdoor ongeveer zes weken uit de roulatie zijn. Een nader onderzoek zal de exacte ernst van de blessure aan moeten geven.

'Real Madrid volgt Srna'

De prestatie van Darijo Srna zijn niet onopgemerkt gebleven. De 26-jarige Kroaat wordt onder andere door Liverpool, Bayern MŁnchen maar ook Real Madrid gevolgd.

Scouts van de Spaanse kampioen zagen de speler van Shakhtar Donetsk woensdag aan het werk in het Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. De 61-voudige international is in staat om de hele rechterflank te bestrijken. Igor Stimac, de zaakwaarnemer van Srna zegt dat Shakhtar een bod van Liverpool op zijn cliŽnt weigerde in de zomertransferperiode.

Mourinho: "Ik ben arrogant en gemeen"

Inter-coach Josť Mourinho wordt als de meest uitgesproken coach in het hedendaagse voetbal beschouwd. De voormalige trainer van Chelsea kwam vrijdag weer met een nieuw statement tijdens het wekelijkse perspraatje.

"Na een wedstrijd zal ik nooit mijn spelers afvallen tegenover de pers. Ik verstop me nooit, ik ben de man die iedereen wil aanvallen. Ik ben arrogant en gemeen," zo sprak Mourinho. "Als we verliezen dan is dat mijn fout, maar als we winnen dan hebben we weer geluk gehad volgens iedereen. Maar dat kan mij niets schelen want de spelers voelen zich hierdoor beschermd door hun coach."

De ploeg van Mourinho heeft een mindere week achter de rug. Eerst werd er zondag van rivaal AC Milan verloten met 1-0 en woensdag werd er in de Champions League gelijk gespeeld tegen Weder Bremen.

Benitez wil Agger niet van de hand doen

Ondanks interesse van Real Madrid wil Liverpool Daniel Agger niet van de hand doen.

De 23-jarige Deen komt onder Rafael Benitez niet veel aan spelen toe dit seizoen en lijkt in de pikorde gepasseerd te zijn door Martin Skrtel.

Real Madrid dacht hierop toe te kunnen slaan, maar een vertrek van Agger is uitgesloten.

"Hij is niet te koop," aldus BenŪtez tegenover het Franse AFP. "Zijn toekomst ligt op Anfield Road en nergens anders."

VS wil meer wapens verkopen aan Taiwan

De Amerikaanse regering heeft vrijdag het voornemen bekendgemaakt om voor 6,5 miljard dollar aan wapens te verkopen aan Taiwan. Het voornemen zal ongetwijfeld tot ongenoegen leiden bij China en kan daardoor gevolgen hebben voor de onderhandelingen over het kernwapenprogramma van Noord-Korea.

De Verenigde Staten willen onder andere Apache-helikopters en Patriot III-raketten aan Taiwan leveren. Leden van het Congres hebben dertig dagen de tijd om op de voorgenomen wapenverkoop te reageren. Als er geen bezwaren komen, kan de overeenkomst met Taiwan worden gesloten.

De VS is de belangrijkste bondgenoot van Taiwan en reeds de grootste wapenleverancier van het land. De VS wil Taiwan de verdedigingswapens leveren die het nodig heeft om sterk te zijn, zo stond in een verklaring van het ministerie van buitenlandse zaken. Het Amerikaanse ministerie van defensie stelde dit jaar in zijn jaarlijkse rapport over de Chinese defensie dat China zijn militaire overwicht over Taiwan blijft vergroten.

Het zogenoemde zeslandenoverleg over Noord-Korea wordt gevoerd onder leiding van China. De andere vijf landen zijn behalve Noord-Korea zelf de VS, Zuid-Korea, Rusland en Japan. Noord-Korea heeft beloofd zijn kernwapenprogramma stop te zetten, maar dreigt het momenteel weer te hervatten.

Tieners te vondeling gelegd

In de Amerikaanse staat Nebraska zijn een aantal tieners door hun ouders achtergelaten in een ziekenhuis en op een politiebureau. Hun ouders stellen niet meer voor hun kroost te kunnen zorgen. Door een onvolkomenheid in de wet is het momenteel mogelijk kinderen op deze manier te vondeling te leggen.Onlangs liet een man maar liefst negen (van zijn in totaal tien) kinderen, in de leeftijd van 1 tot 17 jaar, achter in een ziekenhuis in Omaha. Dit omdat hij na de dood van zijn vrouw niet meer voor hen zou kunnen zorgen. Al eerder gebeurden er soortgelijke taferelen. Zo bracht een vrouw haar 14-jarige zoon naar een politiebureau en lieten andere ouders hun drie kinderen van 11, 14 en 15 jaar achter in een ziekenhuis.

De wet ter vervolging van ouders was juist in het leven geroepen om te voorkomen dat ouders hun baby's te vondeling zouden leggen op gevaarlijke locaties. De Amerikaanse justitie zit met de handen in het haar en noemt het achterlaten van oudere kinderen 'misbruik' van de wet.

Kinderen van rokers verslaafd aan nicotine

Ouders die roken zorgen ervoor dat hun kinderen ook verslaafd raken aan nicotine. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Montreal. Door passief roken komen de kinderen met de verslavende stof in aanraking, wat er voor zorgt dat ze dezelfde symptomen krijgen als verslaafde rokers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan depressies en slapeloosheid.

Lange tijd werd er aangenomen dat mensen die niet roken geen nicotineverslaving kunnen ontwikkelen. Uit het nieuwe onderzoek blijkt nu dus dat dit een fabeltje is. In Quebec werden 1800 kinderen tussen de 10 en 12 jaar ondervraagd over hun gezondheid en hun gedrag. Ook werd er gevraagd of ze regelmatig bloot werden gesteld aan sigarettenrook. Uit de onderzoeksreslutaten blijkt dat vijf procent van de kinderen die nog nooit zelf gerookt hebben, maar wel regelmatig passief roken, sympomen heeft die duiden op een nicotineverslaving.

Volgens de onderzoekers blijkt uit de resultaten maar weer eens hoe belangrijk het rookverbod in publieke ruimtes is. Zij stellen voor nog meer aandacht te vestigen op de gevaren van roken, in het bijzonder in de buurt van kinderen. Daarbij benadrukken ze dat het helemaal niet ingewikkeld is om je kinderen tegen rook te beschermen, simpelweg door niet te roken in een ruimte waar het kind zich bevindt.


Kinderen van rokers verslaafd aan nicotine

Bijna 800 doden door stormen in HaÔti

Het dodental van vier stormen die Haïti deze zomer hebben getroffen is opgelopen tot 793. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Eerder stond het dodental op 425.

Alleen al in de plaats Gonaïves zijn 466 lichamen geborgen. Verwacht wordt dat het dodental nog verder zal oplopen. Zeker zestig procent van de landbouwgrond in het land is door de stormen en overstromingen die daarvan het gevolg waren verloren gegaan.

CD: Yevgueni - Aan de arbeid

Yevgueni, wie zeg je? Dit zal, helaas, bij velen de eerste reactie zijn. Want zeg nu eerlijk, in ons land is de naam niet heel erg bekend. Dit is zeker jammer te noemen, we missen namelijk best wat wanneer we de band uit ons buurland BelgiŽ niet kennen. Het gaat hier om een kwintet met als basis Maarten Van Mieghem, Geert Noppe en Klaas Delrue die ooit als trio zijn begonnen. De hier besproken cd, Aan De Arbeid is het tweede album van de groep uit de lage landen. De titel van het album is wel leuk gekozen. Op een bepaalde manier 'past' het er gewoon bij. Niet alleen zijn de heren 'aan de arbeid' gegaan om deze cd te maken, ook om zelf 'aan de arbeid' te gaan onder het genot van deze muziek is geen straf. Een titel met een dubbele betekenis dus, altijd lekker.

Sinterklaas en commercie

Daar lagen ze weer, dezelfde speculaaspoppen en zakken pepernoten als altijd, onwillekeurig verspreid over een grote tafel in de Plus supermarkt. Ik moest me even in mijn arm knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet droomde, het is immers amper oktober. Een onderzoekende blik op de agenda van mijn telefoon bevestigde mijn bedenkingen… Twee maanden te vroeg. Ik wist niet meer wie ik erger vond: de mensen die zwarte piet voortaan in het blauw willen schminken, of de filiaalleiders van supermarkten die een eeuwenoud feest vergallen door nietsontziende commercie.

EU wil naar 18 weken zwangerschapsverlof

Werkende moeders in de Europese Unie moeten ten minste achttien weken zwangerschapsverlof kunnen opnemen, ook zij die voor zichzelf werken. Dat heeft de Europese Commissie vandaag gezegd. De commissie stelt voor dat de EU-lidstaten wetgeving aannemen waarin een minimaal achttien weken durend zwangerschapsverlof wordt geregeld en ook honderd procent doorbetaling of het equivalent van ziekengeld tijdens deze periode.

Op dit moment variëren de lengtes van zwangerschapsverloven binnen de EU van vijftien weken in België tot achttien maanden in Zweden. Een twaalftal landen kent een verlof van korter dan achttien weken. De betaling gedurende deze periode loopt tussen de 27 landen ook sterk uiteen. Daarnaast is de Europese Commissie voor uitbreiding van het zwangerschapsverlof naar vrouwen die voor zichzelf werken of helpen in een klein familiebedrijf.

De voorstellen moeten vrouwen helpen om werk en een gezin met elkaar te combineren, zei commissaris voor sociale zaken Vladimir Spidla. Ook zouden de voorstellen het voor vrouwen aantrekkelijker maken om te werken, wat de vergrijzing zou compenseren.

Verzet tegen het voorstel is sterk in Duitsland, waar bij wet geregeld is dat vrouwen veertien weken zwangerschapsverlof hebben. Berlijn maakt zich er zorgen over dat langer verlof te kostbaar wordt en het scheppen van banen ontmoedigt.

Een Britse conservatief in het Europarlement heeft ook kritiek geuit op de voorstellen. De EU moet niet voorschrijven 'aan Britse moeders en vaders hoeveel verlof zij moeten opnemen en ook niet hoeveel zij tijdens het zwangerschapsverlof betaald moeten krijgen,' aldus Philip Bushill-Matthews. Daar voegde hij aan toe dat kleine bedrijven 'wel twee keer zullen nadenken over het aannemen van een jonge vrouw uit angst dat zij met zwangerschapsverlof zal gaan'.


EU wil naar 18 weken zwangerschapsverlof

R'dammer (16) na verkrachtingspoging in cel

Een 16-jarige jongen uit Rotterdam is opgepakt op verdenking van een poging tot verkrachting. Dat meldt de politie. De verdachte had donderdagavond een vrouw de bosjes ingetrokken, maar sloeg op de vlucht toen omstanders ingrepen. Hij werd later in de metro alsnog in de kraag gevat.

Rond 21.15 uur kreeg een 24-jarige vrouw de indruk dat zij gevolgd werd in de buurt van metrostation Ambachtsland. Kort daarop werd zij door een man de bosjes ingetrokken. Het slachtoffer begon te gillen, waarop zij van verschillende kanten te hulp werd geschoten. Een omwonende riep de hulp in van zijn buurman, terwijl ook een man die zijn hond uitliet op het gegil afging. De verdachte koos daarop het hazenpad.

Op metrostation Graskruid zette de politie een metro stil omdat het vermoeden bestond dat de gezochte zich daarin bevond. Op basis van het opgegeven signalement kon de verdachte daar inderdaad worden aangehouden.

Circuit Zandvoort krijgt extra 'herriedagen'

Het circuit op Zandvoort mag vermoedelijk vanaf 2010 twaalf dagen per jaar meer lawaai maken dan wettelijk is toegestaan. Dat heeft de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers vandaag bekendgemaakt. Momenteel heeft Zandvoort slechts vijf 'herriedagen'.

Volgens Hooijmaijers stuurt het kabinet uiterlijk maandag een brief naar de Tweede Kamer met het verzoek de wettelijke geluidsregels voor zowel het circuit in Zandvoort als dat in Assen aan te passen. De wet kan dan in 2010 zijn gewijzigd, waardoor er meer prominente races in Zandvoort kunnen worden gehouden. De afgelopen twee jaren moest bijvoorbeeld de Masters of Formule 3 naar het Belgische Zolder worden verplaatst.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Met dank aan Jimmeh voor de submit.

Van Allah mag ik tenminste wel gamen!

Het is zaterdagmorgen op het Centraal Station in Utrecht. Ik had een afspraak gemaakt voor het begin van de middag, maar door omstandigheden was ik er al uren te vroeg. Ik moest me hier nog maar even vermaken, gelukkig kun je in zo\'n geval naar Hoog Catharijne lopen waar er genoeg winkeltjes zijn om je tijd te verdoen en genoeg mensen om je heen om je op zo\'n moment niet hopeloos en nutteloos te voelen. \"Pardon, mag ik jou iets vragen?\" Ik schrok een beetje en voordat ik het wist was ik omsingeld door drie licht getinte jonge mannen van eind de twintig. \"Heb jij wel eens nagedacht over het geloof?\" Oef... het zijn maar jehova\'s. Nouja vooruit, ik had toch echt niets beters te doen. \"Nee eigenlijk niet, hoezo?\"

Oprichter Kingston Trio Nick Reynolds overleden

Nick Reynolds, een van de oprichters van het Kingston Trio, is op 75-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse folkmuzikant stierf woensdag in het ziekenhuis in San Diego, zo heeft zijn zoon Joshua laten weten.

Samen met Bob Shane en Dave Guard richtte Reynolds in de jaren '50 het Kingston Trio op. Met de hit Tom Dooley uit 1958 won het trio een Grammy.

De folkzanger verliet de band in 1967 en trok zich terug uit de muziekbusiness. Toch kwam er in de jaren '80 weer een plaat van de hand van Reynolds uit. In 2003 nam hij definitief afscheid van de professionele muziek.

Uitslagen Jupiler League speelronde 10

Dit weekend werd in de Jupiler League de 10e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
VVV-Venlo, koploper van de Jupiler League, heeft zijn koppositie weten vast te houden. Door goals van Schrier, Schaken, Calabro en Kolder werd RBC Roosendaal met 4-1 verslagen. De tegengoal kwam van Stojanovic, vlak voor rust maakte hij de 1-1. Pas na de pauze kwam VVV op stoom. Achtervolger Excelsior wist ook te winnen, FC Den werd op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Fortuna Sittard kwam tegen Helmond Sport al vroeg op achterstand door een eigen goal van Boymans in de tiende minuut. Na rust verdubbelde Lettinga de score en Fortuna leek geklopt, maar de Limburgers kwamen dankzij doelpunten van Simone en Heinrichs alsnog langszij.

FC Emmen en RKC Waalwijk wisten eindelijk weer eens te winnen. Emmen versloeg FC Omniworld met 2-1. RKC Waalwijk, dat dit seizoen het patent leek te hebben op het gelijkspel, won met 3-1 van AGOVV Apeldoorn. Vink en Benson hadden RKC op een 2-0 voorsprong gezet, waarna Bokila in de 86e minuut de 2-1 maakte. AGOVV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam bedrogen uit. Benschop maakte namelijk in de 93e minuut de beslissende treffer voor RKC.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
FC Emmen FC Omniworld 2-1
RKC Waalwijk AGOVV Apeldoorn 3-1
RBC Roosendaal VVV-Venlo 1-4
Excelsior FC Den Bosch 2-1
Telstar FC Eindhoven 1-1
TOP Oss FC Dordrecht 0-0
Helmond Sport Fortuna Sittard 2-2
SC Cambuur-Leeuwarden HFC Haarlem 3-2
MVV BV Veendam 1-2

Zondag wordt nog gespeeld het duel tussen FC Zwolle en Go Ahead Eagles.
Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 10 7 2 1 23 24 - 8
2 Excelsior 10 7 0 3 21 18 - 9
3 RKC Waalwijk 10 4 6 0 18 16 - 9
4 Helmond Sport 10 5 2 3 17 18 - 15
5 TOP Oss 10 4 4 2 16 16 - 12
6 FC Zwolle 9 4 3 2 15 15 - 10
7 BV Veendam 10 4 3 3 15 14 - 17
8 Go Ahead Eagles 9 3 4 2 13 9 - 13
9 FC Den Bosch 10 3 4 3 13 17 - 14
10 MVV 10 3 4 3 13 13 - 10
11 SC Cambuur-Leeuwarden 10 4 1 5 13 17 - 18
12 HFC Haarlem 10 4 1 5 13 17 - 19
13 AGOVV Apeldoorn 10 3 3 4 12 15 - 17
14 RBC Roosendaal 10 3 3 4 12 12 - 15
15 FC Emmen 10 3 2 5 11 12 - 21
16 FC Eindhoven 10 2 4 4 10 17 - 22
17 Fortuna Sittard 10 1 6 3 9 10 - 14
18 Telstar 10 1 5 4 8 13 - 19
19 FC Omniworld 10 2 2 6 8 8 - 15
20 FC Dordrecht 10 2 1 7 7 9 - 13

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Sandro Calabro VVV-Venlo 8
2Serhat Koc FC Eindhoven 7
3Dries Mertens AGOVV Apeldoorn 6
4Ruben Schaken VVV-Venlo 5
=Michiel Hemmen BV Veendam 5
=Gunther Thiebaut MVV 5
=Sjoerd Ars RBC Roosendaal 5
=Ruud Berger RKC Waalwijk 5
=Glynor Plet Telstar 5

Programma:
DatumThuisUit
10/10FC Zwolle FC Eindhoven
10/10BV Veendam Go Ahead Eagles
10/10Excelsior FC Omniworld
10/10Helmond Sport TOP Oss
10/10MVV Telstar
10/10RKC Waalwijk Fortuna Sittard
10/10FC Den Bosch FC Emmen
10/10RBC Roosendaal AGOVV Apeldoorn
10/10SC Cambuur-Leeuwarden FC Dordrecht
10/10Haarlem VVV-Venlo

90-jarige doet zelfmoordpoging om huisuitzetting

Een 90-jarige vrouw lijkt het tragische symbool geworden van de misère waarin veel Amerikanen beland zijn door de hypotheekcrisis in de VS. Addie Polk probeerde zichzelf dood te schieten tijdens een huisuitzetting, meldden Amerikaanse media.

De twee hulpsheriffs en een buurman troffen de vrouw hevig bloedend aan in haar slaapkamer nadat ze haar woning waren binnengegaan. Kort ervoor had ze twee schoten gelost. Ze is naar een ziekenhuis in Akron, Ohio, overgebracht.

Polk en haar jaren geleden overleden man kochten het huis in 1970. In 2004 sloot de hoogbejaarde een hypotheek af terwijl zij daar eigenlijk niet voor in aanmerking had mogen komen. Omdat ze niet meer aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen, had de hypotheekverstrekker beslag laten leggen op haar huis.

Tennis: Jankovic moeizaam langs Zvonareva

Jelena Jankovic heeft haar nieuw verworven nummer 1-status vrijdag glans gegeven door zich te plaatsen voor de halve finale van het WTA-toernooi in Stuttgart. De 23-jarige Servische, die maandag Serena Williams aflost als beste speelster van de wereld, had het in de kwartfinale wel lastig met Vera Zvonareva. In twee tiebreaks trok ze echter aan het langste eind: 7-6 (8), 7-6 (5).

In de halve eindstrijd treft Jankovic de als zesde geplaatste Venus Williams. De oudste van de twee Williams-zusjes was een maatje te groot voor Dinara Safina. De Russin, derde op de plaatsingslijst, ging in twee sets ten onder: 6-4, 6-2. De andere halve finale gaat tussen Nadia Petrova, die Na Li versloeg, en Victoria Azarenka, die zich verrassend ontdeed van de als vierde geplaatste Elena Dementieva.


Jankovic moeizaam langs Zvonareva
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.