EiffelTowers: "Titel verloren door supporters"

vw_caddy
De EiffelTowers uit Den Bosch willen dit seizoen hun tanden weer laten zien. De basketballers onder leiding van Randy Wiel werden landskampioen in de seizoenen 2005-2006 en 2006-2007. Het afgelopen seizoen ging het echter mis voor de Bosschenaren. Doelstelling voor het komend seizoen: de landstitel moet terug naar Den Bosch.

MyGuide Amsterdam behaalde vorig jaar de landstitel en daar zijn ze in Den Bosch niet blij mee. Volgens voorzitter Erik Kurvers was onder meer het publiek en de slechte sfeer in het team de oorzaak voor het mislopen van de titel. Goed voorbeeld voor de slechte sfeer is de inmiddels ontslagen Brandon Kurtz. De center-speler gedroeg zich volgens de voorzitter verschrikkelijk. "Kurtz kwam bij een trainingskamp gewoon met oordoppen in bij het gezamenlijke avondeten, pakte een bord en ging in zijn hotelkamer eten. Dat was gewoon echt een eikel," geeft Kurvers toe. "En zo heb ik nog wel tien andere voorbeelden."

Ook het gedrag van de supporters stond Kurvers niet aan. "Ze zijn te kritisch. Ik durf te stellen dat we daardoor de finale hebben verloren. Damone Brown werd gewoon stelselmatig uitgejouwd en scoorde in de beslissende wedstrijd nul punten. Hij heeft veertig NBA-duels gespeeld, hij kan echt wel wat. Die fans moeten zich echt achter de oren krabben."

De Eiffeltowers spelen vanavond hun eerste wedstrijd dit seizoen tegen de Giants uit Bergen op Zoom. De uitslag van die wedstrijd en overige wedstrijden later op FOK!sport.