[A1GP] Patrick en Andretti racen voor USA

Gerbert (Tackleberry)
Charlie Kimball bestuurt dit weekend de auto voor Team USA, maar Danica Patrick en Marco Andretti zullen de rest van het seizoen achter het stuur plaatsnemen. Dit heeft teambaas Michael Andretti vandaag bekendgemaakt.

Danica Patrick komt momenteel uit in de IndyCar series in één van de vier Andretti Green Racing auto's. Ze is de eerste vrouwelijke winnaar in de IndyCar Series, ze won de Indy Japan 300 in Motegi in april van dit jaar. Ze zal ook de eerste vrouwelijke coureur in een A1GP race worden.

Marco Andretti komt ook uit voor Andretti Green Racing in de IndyCar Series en is de jongste winnaar ooit in de serie. Bij zijn overwinning op de Infineon Raceway in 2006 was hij 19 jaar en vijf maanden oud. Dat jaar werd hij ook tweede in de Indy 500.

Michael Andretti heeft een luxeprobleem: "Één van de problemen is dat beiden het hele seizoen willen rijden. Ze zijn allebei heel erg enthousiast over de serie. Het patrionisme is een uniek onderdeel van deze serie, het is heel gaaf dat je in de A1GP met de nationale kleuren uit kunt komen."

Het is nog niet zeker wie wanneer zal racen. "Er zijn heel veel dingen om tot een beslissing te komen wie zal racen. Ik weet niet 100 procent zeker wie zal racen in China volgende maand, maar het zal waarschijnlijk Marco worden."

De coureur voor dit weekend, Charlie Kimball, is afgelopen woensdag gebeld door Andretti om in Zandvoort te racen. Het is mogelijk dat hij dit seizoen nog een keer in actie komt. "We belden hem om te racen en letterlijk een paar uur later zat hij in het vliegtuig. Het is fijn om van zijn ervaring gebruik te maken, want hij heeft eerder in de A1GP gereden en ook al op Zandvoort geraced", aldus Andretti.