Uitslagen Jupiler League speelronde 10

Dit weekend werd in de Jupiler League de 10e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.
VVV-Venlo, koploper van de Jupiler League, heeft zijn koppositie weten vast te houden. Door goals van Schrier, Schaken, Calabro en Kolder werd RBC Roosendaal met 4-1 verslagen. De tegengoal kwam van Stojanovic, vlak voor rust maakte hij de 1-1. Pas na de pauze kwam VVV op stoom. Achtervolger Excelsior wist ook te winnen, FC Den werd op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Fortuna Sittard kwam tegen Helmond Sport al vroeg op achterstand door een eigen goal van Boymans in de tiende minuut. Na rust verdubbelde Lettinga de score en Fortuna leek geklopt, maar de Limburgers kwamen dankzij doelpunten van Simone en Heinrichs alsnog langszij.

FC Emmen en RKC Waalwijk wisten eindelijk weer eens te winnen. Emmen versloeg FC Omniworld met 2-1. RKC Waalwijk, dat dit seizoen het patent leek te hebben op het gelijkspel, won met 3-1 van AGOVV Apeldoorn. Vink en Benson hadden RKC op een 2-0 voorsprong gezet, waarna Bokila in de 86e minuut de 2-1 maakte. AGOVV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam bedrogen uit. Benschop maakte namelijk in de 93e minuut de beslissende treffer voor RKC.