'Crisis VS bewijs overwinning moslims'

De economische problemen in de Verenigde Staten zijn het bewijs dat moslims aan het winnen zijn. Dat heeft een prominent Amerikaans lid van Al-Qaida vandaag in een videoboodschap gezegd.

In een half uur durende boodschap riep de in Californië geboren Adam Gadahn Pakistanen op de strijd aan te gaan tegen hun regering en de VS. Bovendien weet hij de crisis aan de Amerikaanse militaire interventies.

"De vijanden van de islam wachten een vernietigende nederlaag, die zich manifesteert in de financiële crisis", zei Gadahn in een video die uitgegeven is door een overheidsdienst die extremistische websites in de gaten houdt.

"De crisis is niet alleen veroorzaakt omdat ze kruistochten houden in Afghanistan, Pakistan en Irak, maar ook omdat ze Allahs wetten de rug hebben toegekeerd, die het uitlenen van geld tegen rente, exploitatie, hebzucht en onrecht in al zijn vormen verbiedt".

De 29-jarige Gadahn vertrok in 1998 naar Pakistan en werkte zes jaar later als adviseur en vertaler in een trainingskamp van Al-Qaida. Hij is een van de meest gezochte terroristen op de terreurlijst van de FBI.

Al-Qaida gebruikt de laatste tijd steeds vaker Engelstalige videoboodschappen om Pakistanen te bereiken die geen Arabisch verstaan. Daarmee probeert de terreurgroep Pakistanen zover te krijgen dat ze de wapens tegen hun regering opnemen.