FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 juli 2008

Vettel positief over slicks

Scuderia Toro Rosso-rijder Sebastian Vettel is blij met de komst van de profielloze banden in 2009. De Duitser testte in Jerez met de banden en reed woensdag op de banden de snelste tijd van de dag.

"De slicks zijn vrij goed om mee te rijden," aldus Vettel. "We hebben veel grip, vooral bij lagere snelheden. Op de snellere delen van de baan is het moeilijker, doordat we minder downforce hebben."

Het enige kritiekpunt van Vettel was dat door de hoge temperaturen in Spanje, 35 graden in Zuid-Spanje, de banden maar kort meegaat. "Het is behoorlijk warm, waardoor de banden niet langer dan een paar ronden meegaan. Maar het was wel een goede gelegenheid om meer data te verzamelen over deze banden en er wat meer ervaring mee op te doen."

Acht Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog herbegraven

Vandaag zijn de stoffelijke overschotten van acht Duitse militairen, die stierven tijdens de Eerste Wereldoorlog, bijgezet op de Duitse begraafplaats Langemark bij het gelijknamige Belgische dorpje.

De ceremonie werd bijgewoond door een tal van hoogwaardigheidsbekleders en een groot aantal belangstellenden. De restanten werden de afgelopen twee jaar gevonden tijdens graafwerkzaamheden bij de Belgische dorpen Ieper, Zonnebeke en Diksmuide. Bij deze dorpjes woedde destijds een zeer bloedige strijd. Twee van de acht skeletten werden samen aangetroffen in één graf, de rest lag apart begraven.

Aan de hand van materialen die bij de restanten gevonden werden kon worden afgeleid dat het ging om Duitse soldaten. Identificatie van de soldaten was echter niet mogelijk. Alle acht de soldaten waren nog erg jong toen zij stierven. Ze werden als kanonnenvoer ingezet tegen de goed getrainde en ervaren Britse soldaten, ze hadden geen schijn van kans en stierven bij bosjes. 

Na de Eerste Wereldoorlog, die duurde van 1914 tot 1918, werden de vele omgekomen militairen herbegraven op massale begraafplaatsen. Op de Duitse begraafplaats Langemark alleen al liggen 44.000 omgekomen Duitsers. Dit is echter maar een klein aantal als je kijkt naar het totaal aantal omgekomen Duitsers, dit ligt op zo'n twee miljoen. Er liggen nog duizenden soldaten begraven op de plek waar zij stierven op de vroegere slagvelden.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Met dank aan Johan Ryheul voor de Foto's en Forumeerstewereldoorlog.nl

Force India test naadloze versnellingsbak

Woensdag heeft Force India bij de test in Jerez voor het eerst gebruik gemaakt van de aangekondigde nieuwe naadloze versnellingsbak. Testrijder Vitantonio Liuzzi reed honderd ronden over het circuit en kende geen problemen met de nieuwe versnellingsbak.

"Het was een goede testdag, vooral gezien het feit dat ik al een maand niet meer in deze wagen had gezeten," aldus Liuzzi. "Ik kwam vrij gemakkelijk weer in een goed ritme en we waren erg productief. Het belangrijkste was veel kilometers te maken met de nieuwe versnellingsbak en een paar andere nieuwe onderdelen. Dit ging zonder problemen. De versnellingsbak was erg betrouwbaar en zorgde ook voor een verbetering in de rondetijden. Ik heb ook aan de afstelling van de wielophanging en de dempers gewerkt en de resultaten van deze tests waren zeer positief."

Clement: "Parijs halen"

Wielrenner Stef Clement wil dit jaar per se Parijs halen. De Bouygues Telecom-renner kwam ziek over de finishlijn van de achttiende etappe, maar wil dit jaar wel de Champs-Elysées halen.

"Als ik vorig jaar de Tour uitgereden had, was ik vandaag zeker niet meer van start gegaan. Ik kon vandaag alleen nog maar meerijden en heb niets kunnen doen voor de ploeg. Maar nu denk ik eventjes aan mezelf. Ik voel me de hele Tour al niet goed. Na acht dagen is de dokter er eindelijk achter gekomen wat me mankeert. Ik wil de Champs-Elysées halen, desnoods op mijn tandvlees, daarna ga ik herstellen."

Clement zal voor Nederland op de Olympische Spelen uitkomen in de wegwedstrijd en in de tijdrit. Om voldoende te herstellen van zijn ziekte overweegt hij enkele criteriums na afloop van de Tour te laten schieten.

'Barça: 25 miljoen voor Trezeguet'

Barcelona zou tussen de twintig en 25 miljoen euro over hebben voor Juventus-spits David Trezeguet. Naar verluidt is de nieuwe Barcelona-coach Josep Guardiola wanhopig op zoek naar een doelpuntenmaker, die goed in zijn plannen voor de Catalaanse club past.

Aan het begin van de zomer werd de 30-jarige Trezeguet veelvuldig geassocieerd met Barcelona. De associaties lijken nu serieuze vormen aan te nemen. Volgens Corriere dello Sport bereidt de Catalaanse club een bod voor om de Juventus-spits in de armen te sluiten.

Juventus beschikt vanaf volgend seizoen over de topspitsen Del Piero, Amauri, Iaquinta en Giovinco. Hierdoor wordt een transfer voor Trezegol erg aantrekkelijk.

"Italiaanse topclub voor Arshavin"

Volgens de zaakwaarnemer van Andrei Arshavin heeft een Italiaanse topclub interesse in zijn cliënt. De Russische spelmaker behoorde tot de uitblinkers op Euro 2008, waardoor diverse Europese topclubs belangstelling voor hem zijn gaan tonen.

"Buiten de bekende clubs die al belangstelling toonden, heeft zich nu een Italiaanse club gemeld voor Arshavin. De betreffende club zal komend seizoen met de Champions League te maken krijgen, maar dat is alles wat ik erover wil zeggen," aldus Latcher.

Geruchten doen de ronde dat Fiorentina de betreffende club is. Mocht Fiorentina erin slagen de Russische sterspeler naar Florence te halen, dan zou een overgang van Adrian Mutu naar AS Roma vergemakkelijkt kunnen worden.

Heerenveen wil extra keeper

SC Heerenveen-trainer Trond Sollied heeft aangegeven graag een nieuwe doelman te verwelkomen. Er moet een keeper komen die zekerheid inbouwt, zo staat in Voetbal International te lezen.

De oefenmeester kan momenteel kiezen uit Rob van Dijk en Brian Vandenbussche, maar beide sluitposten stemmen hem vooralsnog niet tevreden. Na de wedstrijd tegen Drachtster Boys liet de oefenmeester zich tegenover het weekblad uit over de ontstane situatie. "Oud, jong, groot of klein; het maakt me niet uit. Ik wil een keeper die ballen tegenhoudt en die ballen vasthoudt."

De zekerheid die hij niet in huis heeft met Van Dijk en Vandenbussche moet daarom snel komen. Tim Krul zou in de belangstelling staan bij de Friezen, maar de doelman heeft zelf aangegeven graag bij Newcastle, zijn huidige club, te willen blijven.

Inter haalt vervanger voor Lampard

Sulley Muntari is de nieuwste aanwinst van Internazionale. Doordat de Ghanees over komt van Portsmouth, hoeft Inter zich niet meer druk te maken over Frank Lampard.

Een official van de Milanezen heeft de komst van de 23-jarige middenvelder bevestigd tegenover het Italiaanse ANSA. Vrijdag zal Muntari in Milaan landen om een medische keuring te ondergaan. Als alles vlekkeloos verloopt is er met de transfer een bedrag van om en nabij de veertien miljoen euro gemoeid.

Voor Muntari zal de overgang niet alleen sportief maar ook financieel gezien een grote stap voorwaarts zijn. Bij Internazionale ondertekent de Ghanees een vijfjarig contract, waarmee hij het eerste jaar twee miljoen euro opstrijkt. In zijn tweede jaar kan dit bedrag oplopen met liefst vijftig procent, wat neerkomt op drie miljoen klinkende euro's.

Hiermee lijkt een einde te komen aan het eeuwige getouwtrek rondom Frank Lampard. De sterspeler van Chelsea was wel bereid om naar Inter te verkassen, maar de Londense club wilde niet toegeven.

Bod Real op Van der Vaart afgewimpeld

Real Madrid heeft een officieel bod uitgebracht op Hamburger SV-speler Rafael van der Vaart. De sterspeler van de Duitsers is volgens de Spanjaarden zes miljoen euro waard, een bod wat door HSV direct naar de prullenbak is verwezen.

De excentrieke aanvallende middenvelder maakt er zelf geen geheim van open te staan voor een vertrek naar Spanje. Ondanks het feit dat de flamboyante Van der Vaart graag zou willen vertrekken naar een grote club in Spanje, heeft sportdirecteur Dietmar Beiersdorfer van HSV in de Duitse media laten weten dat het bod niet geaccepteerd is.

Raffie heeft in Hamburg een contract dat tot medio 2010 doorloopt. Na aankomend seizoen mag de spelbepaler echter voor een gelimiteerd bedrag van 1,5 miljoen euro vertrekken naar een andere club. Mede daarom zijn de onderhandelingen, wat Real betreft, ook afgedaan. De Spanjaarden willen niet hoger gaan dan het bod van zes miljoen euro.

De Nederlandse enclave bij Real Madrid kon door de komst van Van der Vaart worden uitgebreid, maar evenals vorig seizoen wil HSV geen medewerking verlenen. Afgelopen seizoen kon de international naar Valencia verkassen.

Testdag donderdag 24-07-2008

Mark Webber heeft vandaag tijdens de derde testdag op Jerez de snelste tijd neergezet. De Australiër was op slicks anderhalf tienden sneller dan Nelson Piquet. Kimi Räikkönen legde net als gisteren beslag op de derde tijd, gevolgd door Vitantonio Luizzi.

Timo Glock zat vandaag voor het eerst sinds zijn ongeluk van afgelopen zondag weer in de auto. De Duitser had echter niet veel geluk: hij moest voortijdig stoppen door een probleem met de brandstoftoevoer van zijn Toyota.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Webber Red Bull 01:19.176 85
2 N. Piquet jr. Renault 01:19.334 95
3 K. Räikkönen Ferrari 01:19.434 84
4 V. Liuzzi Force India F1 01:19.544 86
5 P. de la Rosa McLaren 01:19.850 39
6 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 01:20.029 77
7 K. Nakajima Williams 01:20.097 88
8 T. Glock Toyota 01:20.421 78
9 R. Barrichello Honda 01:20.614 68
10 N. Heidfeld BMW 01:20.896 97

Uitslagen oefenduels 24 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Streekelftal Fulpmes Feyenoord
Slory (2), Tomasson (2), Fer (2), Janota (2), Landzaat, Greene, Bahia, Manteiga
0-12
Excelsior'31 Ajax
Suárez, Gabri (2), Perez (2), Cvitanich, Anita
1-8
Regioteam Hall De Graafschap
El Hassnaoui (3), De Jong (3), Den Ouden, Bloemendaal, Buys, Jungschläger, Overgoor
0-11
VV Stroe Vitesse
Büttner (2), Kaya, Sprockel, v. Diermen
0-5
Regioteam Garderen FC Zwolle
Kleizen (2), Plat (2), Huymans (2), Boerrigter (2), Bakker, Voorintholt, Gnodde, Vossebelt, De Graaff
0-13

Burghardt opgelucht

Marcus Burghardt van High Road won vandaag de achttiende etappe in de Tour de France. De Duitser kampte in het voorjaar nog met knieklachten, waardoor hij het voorseizoen grotendeels moest missen.

"Ik had al een streep getrokken door het voorseizoen en was door menigeen al afgeschreven voor de Tour. Heel gek is dat niet na al dat gesukkel met die knie. Overigens is het ook fijn dat mijn naam nu niet alleen verbonden blijft aan mijn botsing met een labrador, vorig jaar in de Tour," aldus Burghardt.

Vorig jaar won Burghardt de klassieker Gent - Wevelgem en twee etappes in de Hessen Rundfahrt. In de Tour kwam hij ondanks de botsing met de hond nog tot een 127e plaats in het eindklassement.

Auto vader Schleck doorzocht

De vader van CSC-rijders Andy en Frank Schleck, Johnny Schleck, is vandaag voor de start van de achttiende etappe aangehouden door de Franse douane. Zijn auto werd net als een auto van de Luxemburgse pers onderzocht, maar er werd niets gevonden.

De drager van de witte trui van het jongerenklassement Andy Schleck had geen problemen met de controle van de auto van zijn vader. "Ik hoorde dat de douane mijn vader en een goede vriend die vaak meereist had aangehouden, maar ik maak er verder geen probleem van. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in de Tour. Ik weet niet wat er achter zit, misschien is iemand jaloers." Na de controle mochten de Luxemburgers hun reis vervolgen.

Dortmund wint Duitse 'Super Cup'

Borussia Dortmund is winnaar geworden van de Duitse 'Super Cup' door Bayern München met 2-1 te verslaan. Het door de clubs zelf georganiseerde duel is in de plaats gekomen van de Liga Pokal die geschrapt is.

Borussia kwam na een half uur spelen in de eerste helft op voorsprong door Jakub Blaszczykowski die door Mladen Petric bediend was. Enkele minuten later kwam Dortmund op 2-0 door een rake vrije trap van Tamas Hajnal. Bayern, waar Mark van Bommel negentig minuten speelde, wist hier niet veel tegenover te stellen.

Na rust kwamen sterk gewijzigde elftallen op het veld en drong de recordmeister aan, maar Borussia-doelman Roman Weidenfeller kwam nauwelijks in de problemen. Amateur Mehmet Ekici wist nog wel voor de ploeg van Jürgen Klinsmann te scoren, maar verder dan 2-1 kwamen de Zuid-Duiters niet.

Obama spreekt 200.000 mensen toe in Berlijn

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft vanavond in Berlijn naar schatting 200.000 mensen toegesproken. Hij zei dat Europeanen en Amerikanen weer met elkaar moeten gaan samenwerken om de uitdagingen in de wereld aan te pakken.

Obama gebruikte daarbij beeldspraak van de Berlijnse muur: in de 21e eeuw heeft de wereld nog steeds te maken met muren, die moeten worden afgebroken. Muren die de tegenstellingen tussen Amerika en Europa, tussen rijke en arme landen, tussen allochtonen en autochtonen, tussen rassen en tussen religies voorstellen. "We kunnen het ons niet veroorloven verdeeld te blijven", zei Obama. Hij noemde zaken als terrorisme, klimaatverandering en economische ongelijkheid als voorbeelden van uitdagingen waarbij Amerika de steun van Europa nodig heeft.

De toespraak werd live uitgezonden op de Duitse publieke zender ARD. Onder de bevolking is veel steun voor de zwarte presidentskandidaat: driekwart van de Duitsers zou graag zien dat Obama de nieuwe president van de VS wordt. De toespraak van vanavond was de enige die Obama zou houden tijdens zijn Europese rondreis. Morgen bezoekt hij Frankrijk en overmorgen Groot-Brittannië.

John McCain, de tegenstander van Obama bij de verkiezingen in november, bezocht vandaag een Duits restaurant in Ohio. Hij at daar braadworst met enkele lokale zakenlui. "Ik zou het geweldig vinden om een toespraak te houden in Berlijn, maar ik doe dat liever als president dan als presidentskandidaat", aldus McCain.

Obama in Berlijn

Zimbabwaanse partijen beginnen overleg

In Zuid-Afrika zijn vandaag de Zimbabwaanse regeringspartij Zanu-PF en de oppositie het overleg begonnen dat moet leiden tot een regering van nationale eenheid. Dat meldde de BBC.

President Robert Mugabe en oppositieleider Morgan Tsvangirai van de MDC kwamen maandag tot een akkoord om de crisis in het land te bezweren. De partijen hebben twee weken uitgetrokken voor het overleg in Zuid-Afrika.

Er zal onder meer worden gesproken over de toekomstige rol van Mugabe die sinds 1980 aan de macht is, en de samenstelling van de nieuwe regering. De crisis in Zimbabwe bereikte een hoogtepunt na presidentsverkiezingen eerder dit jaar. Beide mannen zeggen de stembusgang te hebben gewonnen.

 

Robert Mugabe en Morgan Tsvangirai

'Italië betaalt Libië miljarden compensatie'

Italië wil Libië "miljarden" schadevergoeding gaan betalen als compensatie voor de koloniale overheersing. Dat zei Saif al-Islam, de invloedrijke zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi vandaag. Het akkoord wordt volgens hem "de komende weken" ondertekend.

Hij zei er niet bij om welke valuta het gaat. Saif al-Islam Kaddafi sprak op een bijeenkomst met topfunctionarissen in de hoofdstad Tripoli. De Libische televisie zond de speech rechtstreeks uit.

Onderzoek naar veiligheid ADO-stadion

De gemeente Den Haag wil dat voor aanvang van de nieuwe competitie het stadion van ADO Den Haag grondig wordt bekeken op het gebied van de veiligheid. De club uit de hofstad speelt komend seizoen weer in de eredivisie en daarom is besloten onafhankelijk onderzoek in te stellen.

Het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement voert samen met advies-en onderzoeksgroep BEKE het onderzoek uit. "Mochten er aanbevelingen komen, dan hebben we nog genoeg tijd om de dingen aan te passen," aldus een woordvoerder van de gemeente.

Na overleg tussen Burgemeester Jozias van Aartsen, de korpschef van de politie van Den Haag, de hoofdofficier van justitie en het bestuur van ADO Den Haag is besloten tot het uitvoeren van een quick scan. De partijen gaven in het overleg aan dat zij een goed verloop van de competitie willen garanderen.

Cunego stapt alsnog af

Damiano Cunego gaat morgen niet meer van start in de negentiende etappe. De Italiaan heeft teveel last van de gevolgen van een valpartij in de etappe van vandaag.

Cunego, voorafgaand aan de Tour de France beschouwd als één van de favorieten, reed een teleurstellende ronde. Hij kon niet mee in de bergen en kwam door de valpartij vandaag op grote achterstand binnen. Hij stond na vandaag 20e in het algemeen klassement.

Lilliputter komt uit koffer op vliegveld

Werknemers van een Zweedse luchthaven keken vreemd op toen er voor hun neus een koffer open ging. Tijdens het controleren van de bagage bleek de koffer geen drugs of andere smokkelwaar te bevatten, maar een klein mannetje.

Het personeel kon er echter niet om lachen, en belde gelijk de politie. Toen de gemoederen enigszins waren bedaard, werd hen meegedeeld dat het om een televisiestunt ging. Men besloot dan ook af te zien van een aanklacht.

Het vliegveldpersoneel kon er ook na deze mededeling niet om lachen. Zij vonden de stunt schokkend en kwetsend. Een woordvoerder van de tv-zender die het programma op de buis brengt, meldde dat het programma inderdaad uitdagend en provocerend is bedoeld. Het is echter nimmer de bedoeling geweest lilliputters te kwetsen.


Ook Jackass' Wee Man heeft al eens in een koffer gezeten

Club Brugge weigert te spelen

Club Brugge zal weigeren het eerste duel in de Belgische competitie te spelen. De club van Jacky Mathijssen moet twee spelers afstaan voor het olympisch elftal en heeft daarom verzocht om het duel met KV Mechelen uit te stellen.

Club-voorzitter Michel D’Hooghe zegt dat het reglement de club in het gelijk stelt. "Van de bond mag dat als je als club twee spelers moet missen." Bondscoach François de Sart riep de verdedigers Laurent Ciman en Jeroen Simaeys op voor Peking. "Afhankelijk van de prestaties van de beloften zullen we vragen om ook andere duels uit te stellen," aldus D'Hooghe.

Het uitduel van Club Brugge met KV Mechelen is nu vastgesteld op 24 september in plaats van vijftien augustus. Standard Luik, dat ook twee spelers voor de Spelen af moet staan, maakt geen gebruik van de regeling en speelt in de eerste speelronde gewoon tegen FCV Dender EH.

Directeur Pierre François spreekt hierover met Sporza.be. "Wij zullen onze eerste match, op Dender, normaal gezien spelen. Want als we die match uitstellen, moeten we spelen op de woensdag vóór Standard-Anderlecht. En dat zien we niet echt zitten. Bovendien zal Fellaini ook sneller terugkeren, voor de voorronde van de Champions League."

Vijfde Splinter Cell game uitgesteld

Het is al een tijdje rustig rond de Splinter Cell franchise en jammergenoeg zal dat de komende tijd zo blijven: de release van het vijfde deel genaamd 'Conviction' is namelijk uitgesteld. Doordat er vanuit verschillende hoeken geklaagd werd over de richting die het spel op zou gaan, ligt het spel weer op de tekentafel en kunnen we dus nog wat langer wachten.

Tijdens een gesprek met verschillende investeerders heeft Ubisoft laten weten dat we de game pas op zijn vroegst in april van het volgend jaar kunnen verwachten.



Splinter Cell Conviction komt pas volgend jaar april uit


Olympisch elftal wint van België

Het olympisch elftal onder leiding van Foppe de Haan heeft gisteravond in Genk gewonnen van de Belgische evenknie. In een duel waarin de Nederlanders nauwelijks beter waren dan de zuiderburen, tekende Roy Makaay voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het olympische team van België had de grootste mogelijkheden in de wedstrijd, maar Giuseppe Rossini en Moussa Dembélé wisten er geen raad mee. Ajacied Jan Verthongen raakte namens de Belgen de paal en Faris Haroun stuitte op doelman Piet Veldhuizen.

Nederland stelde daar weinig tegenover en leed met name in de eerste helft vaak balverlies. Na rust ging het na het inbrengen van Ryan Babel en Jonathan de Guzman beter met Nederland. Er werd beter gecombineerd en Nederland kreeg enkele mogelijkheden. Een inzet van Roy Makaay werd door de Belgen van de lijn gehaald.

Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak voor Nederland. De Guzman gaf een steekpass op Roy Makaay die beheerst af wist te ronden door de bal in de verre hoek te schieten. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord.

Voor het begin van de Olympische Spelen zal het elftal van Foppe de Haan nog spelen tegen de olypmpische elftallen van Kameroen en Ivoorkust om vervolgens op zeven augustus het toernooi tegen Nigeria aan te vangen.

Thomas Dekker niet naar Peking

Thomas Dekker gaat niet naar Peking. De renner heeft zich afgemeld bij bondscoach Egon van Kessel.

Dekker zou in Peking deelnemen aan de wegwedstrijd en de individuele tijdrit. Hij liet echter weten niet fit genoeg te zijn voor de twee wedstrijden. Bondscoach Van Kessel is verrast met de afmelding: "Hij zou er vol voor gaan, ondanks het ontbreken in de Tour. Blijkbaar is dat de afgelopen weken niet gebeurd, en dat betreur ik. Dit had hij me ook eerder kunnen melden," aldus Van Kessel.

Dekker zal in de wegwedstrijd vervangen worden door Niki Terpstra. In de tijdrit zal Robert Gesink de plaats van Dekker innemen.

Europol gaat internet controleren

Nederland en andere EU-landen moeten elkaar via Europol gaan waarschuwen als ze criminele websites ontdekken. De Franse regering heeft hiertoe donderdag een voorstel gedaan bij EU-beraad van ministers van Justitie.

De Europese Commissie zegde direct geld toe om de 'internetpolitie' te huisvesten bij Europol in Den Haag. Het bureau moet nationale diensten waarschuwen tegen nepsites die mensen bijvoorbeeld bankcodes ontfutselen. Doelwit zijn ook websites die terroristen recruteren, geweld verheerlijken of kinderporno vertonen.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zei het idee te verwelkomen, maar wil een stap verder gaan. "Het idee heeft alleen zin als Europol ook gezamenlijke teams kan formeren om de daders aan te pakken."

Hert zet stad op stelten

Bezoekers van een terras uit de Italiaanse plaats Bolzano werden maandag onaangenaam verrast toen een hert het recreatiegebied opstormde. Met zijn grote dreigende gewei baande het beest zijn weg door het terras en jaagde hij de recreanten de stuipen op het lijf. Terwijl het hert een tafel en diverse stoelen omgooide, probeerden de bezoekers te ontvluchten van het gevaarlijk uitziende beest.

Gelukkig voor de angstige mensen bleef het hert niet lang. Al gauw hield hij het voor gezien en ging hij de rest van het centrum verkennen. Met een groepje bestaande uit agenten, jagers en brandweermannen op zijn hielen, probeerde het hert zijn weg te banen door het centrum. Ook hier zorgde het dier voor de nodige trammelant. Onderweg brak hij onder andere winkelkraampjes af en verwondde hij twee mensen. De slachtoffers werden omgestoten door het haastige hert, waardoor zij enkele blauwe plekken en schrammen opliepen.

Uiteindelijk werd het dier doodgeschoten op een parkeerplaats. Volgens Einrich Herhard, directeur van de jacht en vissen commissie, zou er geen andere mogelijkheid geweest zijn dan het beest af te schieten. Zo zou het te lang duren voordat er een verdovingsgeweer beschikbaar zou zijn. Ook werd als excuus gebruikt dat het hert al ernstig verwond was aan zijn oog, wat waarschijnlijk veroorzaakt is door een jager uit het bos.

Obama leidt in peiling

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft in de peilingen een voorsprong van 6 procent op zijn Republikeinse tegenstrever John McCain. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse nieuwszender NBC News en de krant Wall Street Journal die woensdag is gepubliceerd.

McCain ondervindt hinder van de impopulariteit van president en partijgenoot George W. Bush. Slechts 13 procent van de ondervraagden vindt dat het de goede kant op gaat met de Verenigde Staten.

Het grootste probleem voor Obama is zijn vermeende gebrek aan ervaring. Meer dan de helft vindt de Senator uit Illinois een riskante keuze voor het presidentschap. Een minderheid van Amerikanen heeft bovendien het gevoel dat Obama hun achtergrond en waarden deelt.

Live-executie voor 1 euro

Een attractiepark in Milaan heeft een nieuwe, opmerkelijke attractie toegevoegd aan het park. Sinds enkele dagen kunnen bezoekers 'live' een executie op de elektrische stoel meemaken, voor slechts één euro.

Het Italiaanse park laat geen echte executie zien. Op de stoel wordt een model geplaatst die de laatste momenten van iemand die ter dood veroordeeld is en in de stoel zijn laatste minuten meemaakt tot in detail naspeelt. Het model zit met ontbloot torso op de stoel waar hij stuiptrekkingen vertoont als de elektriciteit door hem heen gaat. Uiteindelijk zakt de 'ter dood veroordeelde' met rokende haren krampachtig ineen.

Het succes van de nieuwe attractie zorgt ook bij de directeur voor grote verbazing. Hij had nooit verwacht dat het zo'n groot succes zou worden. "Elke dag brengt het (de attractie, red.) vijftig euro op, op een zondag zelfs 150 euro", aldus Yuri Simone in de krant 'La Repubblica'.

Met dank aan Juusjuh voor de submit.

Spaanse arts begluurt patiënten op wc

Een Spaanse arts is opgepakt nadat een webcam in de wc van zijn praktijk in Barcelona was aangetroffen. Dat meldde de politie vandaag. Tot de cliënten van de medicus behoren prominente sporters en politici.

Medewerkers van de arts ontdekten de camera en schakelden de politie in. Tijdens het verhoor verklaarde de arts de camera te hebben opgehangen omdat hij de schoonmaker ervan verdacht te stelen uit zijn praktijk.

De politie heeft de arts aangeklaagd wegens inbreuk op de privacy. Hij is hangende het proces vrijgelaten. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem vier jaar cel boven het hoofd. Heeft hij de beelden verspreid, dan wacht hem een nog hogere straf.

Yoda en Darth Vader DLC in Soul Calibur 4?

Nu niet schrikken beste Soul Calibur-fans onder ons, Yoda en Darth Vader zullen gewoon gratis in de game zitten. Zoals bekend kunnen 360-gebruikers gaan vechten met Yoda, en PS3 gebruikers met Darth Vader. Maar misschien gaat hier verandering in komen. In een preview over de game in het blad Game-Informer sprak een van de developers mogelijk zijn mond voorbij. Hij zei namelijk dat Yoda en Darth Vader mogelijk als DLC verschijnen voor beide consoles. Dit houdt dus in dat PS3-gebruikers toch kunnen vechten met Yoda, en 360-gebruikers met Darth Vader. Geruchten hierover gingen al een tijdje het internet rond, maar dit is de eerste keer dat erover wordt gehint door een officiële bron.




Van Bommel aanvoerder Bayern

Mark van Bommel is tijdens de oefenwedstrijden van Bayern München aanvoerder van de Duitse ploeg. Hij is aangewezen door coach Jürgen Klinsmann.

Klinsmann kiest pas vlak voor de eerste competitiewedstrijd, op 15 augustus tegen Hamburger SV, wie tijdens het seizoen de aanvoerdersband mag dragen. Volgens Klinsmann maakt Van Bommel ook hier een goede kans op: "De manier waarop hij de groep sinds de eerste dag aan de hand genomen heeft, is goed om te zien", aldus Klinsmann donderdag. Van Bommel zelf maakt zich er niet druk om. "Voor mij is het geen thema. Ook de ploeg maakt het niet uit", aldus de middenvelder.

Tour: Achttiende etappe krijgt Duitse winnaar

Marcus Burghardt van Team Columbia heeft de achttiende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij was zijn medevluchter Carlos Barredo (QuickStep) te snel af in de eindsprint. Romain Feillu werd derde. Alle klassementstoppers finishten bij elkaar en in de bovenste regionen van het klassement veranderde dus niets. 

De etappe voerde van Bourg-d'Oisans naar Saint-Étienne over 196,5 kilometer. Onderweg moesten de renners drie bergjes over, van de tweede, derde en vierde categorie.  Damiano Cunego, de klimmer van Lampre, had vandaag wederom een slechte dag. Hij kwam in het begin van de etappe hard ten val, en kwam twintig minuten na de winnaar binnen. 

Voor een uitgebreid verslag kijk je op FOK!sport!

IOC weert Irak van de Spelen

Irak mag niet meedoen aan de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft het land definitief uitgesloten van deelname.

Reden is de politieke inmenging in het sportbeleid. Het IOC had op 4 juni al een waarschuwing aan het land gegeven, maar omdat er niks veranderde is die nu omgezet in een definitieve schorsing. "We betreuren deze uitkomst, die vooral het Iraaks Olympisch Comité en de Iraakse atleten raakt, maar de omstandigheden dwingen ons ertoe", zo is te lezen in een verklaring van het IOC. Er zouden zeven atleten uit Irak meedoen in Peking.

Burghardt wint 18e etappe

In een 196.5 kilometer lange etappe van Bourg-d’Oisans naar Saint-Étienne was het Marcus Burghardt van Team Colombia die als eerste over de streep kwam. In de sprint was hij te snel voor Carlos Barredo van Quick-Step.

Rond half één stonden er 150 man aan de start voor de achttiende rit van deze Tour. Zeven man ontsnapten al vroeg en leken teruggepakt te worden door het peloton, dat op het naar beneden lopende vals plat goed de vaart erin hield met een gemiddelde snelheid van 55 kilometer per uur. Eén van de zeven sprong weg uit de groep bij de beklimming van de Col de Parmenie (derde categorie), te weten Barredo. In de afdaling wist Burghardt zich bij hem te voegen.

Vanad toen waren er twee koplopers, drie achtervolgers (Feillu, Le Mevel en Astarloza), en een peloton dat op tien minuten van de koploers reed. Achter het peloton nog reed Damiano Cunego, de Lampre-kopman was ten val gekomen en kon het tempo niet meer bijbenen. Ondanks de hulp van drie ploegmaten werd hij op maximaal 22 minuten gereden.

De twee koplopers waren ondertussen bezig elkaar te verrassen. Barredo deed verschillende pogingen om weg te rijden en schroomde niet om dit te doen als Burghardt net bezig was zijn jasje dicht te doen en dus even niet erbij was. Ook Burghardt poogde een keer weg te rijden maar uiteindelijk reden de twee toch samen naar de finish. Daar werd er lang gewacht met de aanvang van de sprint, uiteindelijk was het Burghardt die als eerste aanzette en daarmee direct Barredo achter zich liet. De rijder van de toch al zo geplaagde Quick Step-formatie kwam vloekend en tierend over de streep.

De achtervolgers kwamen op 3.33 binnen, het peloton onder aanleiding van Freire op 6.50. Cunego kwam na 20.12 als laatste de streep over rijden.

Sienna Miller woest over blootfoto's

Actrice Sienna Miller is woest op fotoagentschap Big Pictures en de Britse schandaalkranten News of the World en The Sun. Vorig weekend werden blootfoto's van haar gepubliceerd waarop Miller onder meer naakt is te zien in een hotelkamer en op een luxe jacht.

De plaatjes werden met telelenzen geschoten in Italië alwaar Miller een vrolijk weekendje beleefde met haar kersverse vriend Balthazar Getty. Miller heeft het fotoagentschap en de kranten nu voor de rechter gedaagd wegens het schenden van haar privacy.

De 26-jarige actrice en de Amerikaanse multimiljonair en acteur Getty (olie-erfgenaam) zijn pas sinds kort een koppel. Getty (33), vader van vier kinderen, liet deze week weten dat hij en zijn vrouw Rosetta Millington hun relatie hebben beëindigd.

Diverse blootfoto's van Miller in hotel en op de boot staan onder meer hier, hier, hier en hier.

Jongen bijt hond

Een Braziliaans jongetje van elf heeft landelijke faam verworven door van zich af te bijten toen hij werd belaagd door een pitbull. Gabriel Almeida speelde in de tuin van zijn oom in Belo Horizonte toen de hond hem aanviel, aldus Braziliaanse media vandaag.

De jongen beet de pitbull in zijn nek om het beest in bedwang te houden. Uiteindelijk werd hij door omstanders ontzet.

Gabriel had vier hechtingen in zijn arm nodig en is een hoektand kwijtgeraakt bij zijn avontuur, dat hij heeft mogen navertellen op diverse tv-stations. ,,Ik hem hem bij zijn nek gepakt en gebeten'', aldus Gabriel. ''Niks bijzonders. Je kunt beter een tand verliezen dan je leven.''

Veel animo voor jongerenboot Gay Pride

Voor de jongerenboot van het COC die meevaart tijdens de Gay Pride in Amsterdam hebben zich zoveel minderjarigen aangemeld, dat sommige van hen op een wachtlijst terecht zijn gekomen. Geert-Jan Edelenbos van het COC bevestigde vandaag een verhaal hierover in Het Parool.

Op de jongerenboot zijn 55 plaatsen, maar Edelenbos heeft ruim een week voor de parade al ongeveer 70 aanmeldingen binnen. Vorig jaar kreeg de jongerenboot, die toen voor het eerst voer, veel kritiek te verduren. Burgemeester Job Cohen stond de boot met minderjarige homoseksuelen uiteindelijk toe, maar alleen als hun ouders zouden meevaren. Dit jaar varen de ouders in een aparte boot achter de jongeren aan om zo te laten zien dat ze achter hun kinderen staan, aldus Edelenbos.

Overigens vaart Cohen op 2 augustus voor het eerst zelf mee met de Gay Pride. Dat maakten de gemeente Amsterdam en organisator ProGay eerde vandaag reeds bekend. Cohen vaart samen met wethouders Gehrels en Herrema mee op de gemeenteboot. Met de aanwezigheid willen de bestuurders het belang van acceptatie van seksuele diversiteit onderstrepen.

Volgens de burgemeester van Amsterdam is elke vorm van discriminatie onacceptabel. ''Verschillen in seksuele voorkeur, geslacht en afkomst zijn in Amsterdam anno 2008 een fact of life'', vindt het college van Amsterdam. ''Wie zich daartegen verzet, wijst in de kern de achtergrond van samenleven in Amsterdam af. Diversiteit is de norm.''

Bionic Commando online slechts 10 spelers

Bionic Commando, de nieuwste game van ontwikkelaar Grin en uitgever Capcom zal een beperkte online modus krijgen waarin slechts 10 gamers het tegen elkaar kunnen opnemen. Dit heeft de ontwikkelaar bekend gemaakt in een interview met Teambox:

"Ten is our target. “The reason being is that I’ve done a lot of multiplayer games with 32 players, but the servers rarely seem happy. So, we were going for a game that runs optimally with twelve players, but now it looks like ten will be the sweet spot."

In het spel ben je een geheim agent die gearresteerd wordt voor allerlei misdaden. Op het moment van je veroordeling vindt er een explosie plaats waardoor je kan ontsnappen. Maar vanaf dat moment heb je de regering achter je aan...



Bionic Commando staat gepland voor de 360 en de PS3, de release datum is nog niet bekend.

Britten pakken internetpiraterij aan

De Britse regering, internetproviders en bedrijven uit de amusementssector gaan samenwerken om een einde te maken aan het illegaal downloaden in het Verenigd Koninkrijk. Dit is is vanmiddag door de betrokken partijen in een gezamenlijk memorandum naar voren gebracht.

Om te beginnen zullen vele duizenden adressen waar wordt vermoed dat muziek illegaal wordt gedownload, een waarschuwing ontvangen. De partijen hebben afgesproken eerst met informatie en vermaningen het probleem aan te pakken. Vervolgens zullen de betrokkenen samen maatregelen bedenken tegen piraten die van geen ophouden weten. Vorig jaar hebben zeker zes miljoen Britten illegaal muziek gedownload. De muziekindustrie claimt daardoor meer dan een miljard euro verlies te hebben geleden.

Het Britse dagblad The Independent meldde eerder vandaag al dat een van de maatregelen om piraterij uit te bannen een relatief lage jaarlijkse heffing zou zijn. De talrijke mensen die muziek downloaden, zouden die moeten, en volgens opiniepeilingen ook willen betalen.

Dat geld zou dan de verliezen van rechthebbende artiesten en ondernemingen compenseren. De beperkingen op het overnemen van muziek via internet zouden danvervallen. Maar ook strafmaatregelen worden overwogen zoals actie tegen de internetaansluiting van de piraat.

Muziekprocudent en manager Peter Jenner meende dat de heffing wel steeds meer steun krijgt. Het staat echter niet in het memorandum dat de overheid samen met de internet- en entertainmentsector heeft opgesteld.

Alpinisten-gezin was lid van klimvereniging

Het gezin waarvan de vader en drie kinderen eerder vandaag zijn omgekomen in de Italiaanse Alpen, was lid van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Dat heeft voorzitter Frits Vrijlandt van die vereniging gezegd.

Omwille van de privacy wil hij niet vertellen wie de slachtoffers zijn of waar ze vandaan komen. De NKBV is zeer geschokt. ''Dit is een drama. We hebben bijna 60.000 leden. Af en toe komt iemand om het leven tijdens de uitoefening, maar vier mensen in een keer. Zo heftig hebben wij het nog niet gehad.''

Vrijlandt kan alleen maar speculeren over de oorzaak. ''Mogelijk lag er sneeuw en zijn ze gaan glijden.'' Volgens Vrijlandt is het gebruikelijk aan een touw te lopen wanneer er minder ervaren klimmers in het gezelschap zijn en in ieder geval één ervaren klimmer. ''Als een van hen dan uitglijdt, kan het zijn dat die de rest meetrekt.''

De voorzitter kent het gebergte goed. ''Er zijn natuurlijk verschillende routes en de omstandigheden kunnen verschillen.'' De weersomstandigheden waren volgens Vrijlandt goed. ''Maar misschien hadden ze een heel lange tocht gemaakt, waren ze moe of letten ze even niet op.''

De leeftijden van de slachtoffers zijn vanuit Italië al wel bekend gemaakt.  De vader was 57 jaar oud. De omgekomen kinderen zijn tussen de 16 en 23 jaar oud; twee meisjes (geboren in 1985 en 1991) en een jongen (geboren in 1988).  De moeder ligt met een shock in een ziekenhuis.

Testdag woensdag 23-07-2008

Sebastian Vettel was gisteren, net als eergisteren, de snelste op de baan tijdens de testdag op Jerez. De Duitser zette zijn snelste tijd neer op slicks. Ook Pedro de la Rosa, Nico Rosberg, Mark Webber en Alex Wurz reden hierop. Opnieuw legden McLaren en Ferrari beslag op de tweede cq derde plaats, echter wel met andere coureurs.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 01:18.843 100
2 P. de la Rosa McLaren 01:19.081 122
3 K. Räikkönen Ferrari 01:19.446 76
4 N. Rosberg Williams 01:19.861 112
5 M. Webber Red Bull 01:20.021 105
6 A. Wurz Honda 01:20.416 77
7 J. Trulli Toyota 01:20.534 81
8 V. Liuzzi Force India F1 01:20.577 102
9 N. Piquet jr. Renault 01:20.827 99
10 C. Klien BMW 01:20.866 89

Testdag dindag 22-07-2008

Sebastian Vettel heeft dinsdag tijdens de eerste testdag op Jerez de snelste tijd neergezet. De Duitser was meer dan drie tienden sneller dan McLaren-testrijder Gary Paffett. Hij bleef op zijn beurt Luca Badoer voor, die voor Bridgestone de slicks testte. Ook Jarno Trulli reed op de ongegroefde banden voor volgend jaar.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 01:19.844 94
2 G. Paffett McLaren 01:20.179 80
3 L. Badoer Ferrari 01:20.679 69
4 N. Hulkenberg Williams 01:20.953 58
5 S. Buemi Red Bull 01:20.997 110
6 R. Grosjean Renault 01:21.223 71
7 J. Trulli Toyota 01:21.459 96
8 A. Wurz Honda 01:21.596 71
9 C. Klien BMW Geen tijd3

Mogelijk celstraf voor naaktfoto's op vlag

Vier jaar de gevangenis in. Dat is de straf die de Peruaanse danseres Leysi Suarez boven het hoofd hangt, omdat zij naaktfoto's liet maken terwijl ze op de vlag van haar land zat. Voor de foto's zat zij naakt op een paard, waar de Peruaanse vlag overheen hing.

Suarez liet de foto's maken vanwege de onafhankelijkheid van Peru. Volgens haar laat ze zien erg vaderlandlievend te zijn. "Ik heb geen misdaad begaan. Ik houd van Peru en wil dat tonen met mijn ziel en zaligheid." De minister van Defensie denkt hier echter heel anders over en wil dat de danseres vervolgd wordt. Hij heeft aan zijn collega van Justitie gevraagd een en ander in werking te zetten.

Volgens de media, die zich intensief met de kwestie bezighouden, kan Suarez maximaal vier jaar celstraf krijgen.

 


'Enorme olie- en gasreserves in Noordpool'

De Noordpool kan in de toekomst een belangrijke leverancier van olie en gas worden. In het poolgebied zou zich meer dan een vijfde van de nog niet ontdekte reserves in de wereld bevinden.

Dit blijkt uit een schatting die is gedaan door de U.S. Geological Survey, een organisatie die onder het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken valt. De organisatie publiceerde deze week haar bevindingen. Het gaat volgens haar om de eerste schattingen die ooit zijn gedaan over de mogelijkheden van het poolgebied.

De Noordpool zou alleen al 30 procent van de nog niet ontdekte aardgasreserves bevatten. Bij olie gaat het om 13 procent, ofwel 90 miljard vaten (van 159 liter).

Al langer is duidelijk dat de Noordpool een potentiële goudmijn is voor boringen naar gas en olie. Verscheidene landen hebben claims gelegd op het gebied.

Sony en Microsoft gooien modder

De Playstation 3 en de Xbox 360 zijn allebei al een tijdje op de markt, maar de consolewar is nog lang niet over. Beide doen er alles aan om maar beter te lijken dan de andere, wat leidt tot een moddergevecht. Topmannen van beide kampen hebben nu allebei weer dingen gezegd om de ander zo zwart mogelijk te maken.

Laten we beginnen met Microsoft. De Xbox 360 kwam een jaar eerder op de markt dan zijn concurrenten, en heeft daardoor een mooie voorsprong opgebouwd met software en hardware verkopen. Ondanks dat de Wii de Xbox 360 in Amerika heeft ingehaald blijft topman Don Mattrick de volste vertrouwen hebben in zijn product. Hij zegt dat Sony en Nintendo allebei een iets te lange vakantie hebben gehad, en dat ze allebei teleurstellen, terwijl de Xbox 360 dat niet doet.

quote
I think we got more than 12 months’ work done, and others went on an extended vacation. Hopefully they got some good vacation photos, because they sure weren't showing up at work... Of course I'm going to be biased, but so far what I've heard is that Sony and Nintendo have disappointed. And Microsoft has been leading, innovating and driving a very comprehensive global programme... We're building momentum and we're on a scale that no other consumer electronics company or entertainment company has been able to achieve in nine years. It's been a very good show and I'm very pleased with what we've been able to accomplish. I think there was a lot of good work, a lot of innovation and a lot of news from us.

Daarnaast heeft diezelfde Don Mattrick op de E3 gezegd dat ze er zeker van zijn dat ze deze generatie meer zullen verkopen dan de Playstation 3. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Sony hierop zou reageren. Kaz Hirai heeft zichzelf afgevraagd wat Microsoft onder generatie verstaat. Met de Playstation 3 wil Sony minstens 10 jaar op de markt zijn. Is dit de generatie waar Microsoft het over heeft of bedoelen ze iets anders?
quote
The key word there is this ‘lifecycle’ or ‘this generation’. As you probably know, we’re working on a ten-year lifecycle, we’ve said that since day one and we’ve proven it with PSOne and PS2. I guess Don is saying they’re also going to be embarking on a ten-year lifecycle, then? If they are then that’s terrific, but I’ve never seen them manage it before.

Last time I checked, the Xbox went by the wayside four or five years after launch. On the other hand, if he’s saying that Microsoft will outsell us after five years, if he calls that this generation, then he’s saying he’s going to exit the 360 business within five years. I’m not exactly sure when he says ‘this lifecycle’ or ‘this generation’ what standard he’s using — five years, 10 years, I don’t know.


'Beatrix moet familienaam zuiveren'

Twee Duitse verwanten willen dat koningin Beatrix hun familienaam zuivert. De 89-jarige prinses Woizlawa Feodora Reuss, die bruidsmeisje was op het huwelijk van Juliana en Bernhard in 1937, en haar 57-jarige zoon prins Heinrich XIII zeggen tegenover Elsevier dat hun vader respectievelijk grootvader ten onrechte als nazi in de ban is gedaan door de koninklijke familie.

Adolf Friedrich van Mecklenburg is een broer van Beatrix' grootvader prins Hendrik. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij door de Oranjes in de ban gedaan omdat hij een fanatieke nazi zou zijn geweest en hij bevriend zou zijn met Hitlers rechterhand Hermann Göring.

Tegenover Elsevier bestrijden Friedrichs nazaten dat hij actief was binnen de NSDAP, de partij van Hitler. Volgens hen was Friedrich geen lid van de partij en was hij niet bevriend met Göring, al gingen ze wel eens samen jagen. Friedrichs kleinzoon wil dat Beatrix haar verre familie rehabiliteert, zegt hij tegenover Elsevier. "Ik ben bang dat mijn lieve nicht verkeerd is geadviseerd."

Eerder deze maand bezocht Beatrix haar achterneef Wittekind van Waldeck-Pyrmont. Zijn vader Jozias was een fanatieke en hooggeplaatste nazi. Prins Heinrich XIII hierover: "Ik snap niet dat Beatrix wel contact heeft met de Waldecks en niet met ons."

Terminal ontruimd door radioactieve vrouw

Een terminal van de luchthaven in de Russische stad Vladivostok is deze week ontruimd nadat het alarm voor radioactiviteit afging. Het bleek te gaan om een vrouw die in Zuid-Korea was bestraald en een hoge concentratie iodine-131 in haar lichaam had.

Aanvankelijk was het niet duidelijk wat de stralingsbron was, maar al snel werd duidelijk dat het om de bestraalde vrouw ging. De mate van radioactiviteit van vijftien keer zo groot als normaal. De terminal werd daarop direct weer vrijgegeven.

Waarschijnlijk kan de vrouw binnen enkele weken weer normaal reizen, zonder een alarm te laten afgaan. Iodine-131 verdwijnt namelijk vrij snel weer uit het menselijk lichaam.

ET bestaat echt!

Ex-astronaut heeft hem zelf gezien.

Ex-NASA Edgar Mitchell weet het zeker. Aliens bestaan echt en ze zien er net zo uit als E.T. Het zijn vriendelijke wezentjes met kleine lichaampjes, een groot hoofd en grote ogen.

De wetenschapper, die in 1971 als zesde man de maan bereikte, zei tegen Kerrang Radio!: "Iedereen heeft wel eens plaatjes gezien van die kleine mensjes die er voor ons gek uitzien. Zo ver als ik weet van mijn contacten die contact met ze hebben gehad, is dat best waarheidsgetrouw".

"Ze zijn niet vijandig. Als ze vijandig zouden zijn, dan waren we er niet meer geweest." Hij benadrukt: "Het UFO-verhaal is waar. Het is goed in de doofpot gestopt door onze regeringen de afgelopen zestig jaar, maar het begint langzaam uit te lekken en sommigen van ons hebben het voorrecht gehad om hierover te zijn ingelicht".

De reactie van NASA: "Dr Mitchell is een groot Amerikaan, maar we delen zijn mening over deze kwestie niet."

Wakker Dier klaagt over campagne voor kalfsvlees

Wakker Dier dient donderdag een klacht in bij de Europese Commissie over de subsidie voor een campagne voor Nederlands kalfsvlees. Wakker Dier is boos, omdat kalveren opzettelijk bloedarmoede zou worden toegebracht om hun vlees blank te maken.

Woensdag werd bekend dat de Europese Commissie bijna 2,8 miljoen euro uit wil trekken om een Nederlandse campagne over kalfsvlees te ondersteunen. Wakker Dier is naar eigen zeggen met stomheid geslagen: "Straks krijgt iedereen van belastinggeld betaalde spotjes te horen waarin kalfsvlees het meest veelzijdige stukje vlees is. Dit is een subsidie op bloedarmoede."

Driekwart van de 1,3 miljoen kalveren die jaarlijks in Nederland worden vetgemest, krijgt volgens Wakker Dier ijzerarme kunstmelk, waardoor hun vlees blanker wordt. De hemoglobinewaarde, bepalend voor de rode kleur van het bloed, is van een normaal kalf 7,5, die van een kalf in de bio-industrie zou 4,5 zijn. Daarnaast is Wakker Dier ook ontevreden over de krappe huisvesting van de kalveren en de transporten van jonge dieren vanuit heel Europa naar Nederland.

Wakker Dier protesteert ook tegen de promotie van kippenvlees. Daarvoor ontvangt Nederland 2,9 miljoen euro subsidie. Als reactie op de bekende slogan 'Kip. Het meest veelzijdige stukje vlees' lanceerde de stichting de radiocampagne 'Het meest mishandelde stukje vlees'. Het Productschap Pluimvee en Eieren verzocht Wakker Dier te stoppen met de campagne, maar de stichting is dat allerminst van plan.

Stenders cancelt Paul van Schaijk-item

Vaste luisteraars van Stenders Eetvermaak, vier keer in de week op 3FM, kennen het item met Paul van Schaijk wel. De Brabantse elecktroboer geeft wekelijks gratis een prijs weg aan een luisteraar. En omdat van Schaik dan graag merken noemt moet Stenders stoppen met dit item. De VARA is op de vingers getikt door de reclamecodecommissie.

De prijzen van Paul Van Schaijk werd vorig jaar een running gag in het middagprogramma. Luisteraars moesten hun voicemail veranderen met een aantal dingen rond Stenders Eetvermaak en daarin ook een product noemen dat ze graag wilden hebben. Dat varieerde van een elektrische tandenborstel tot een flatscreen-tv of een wasmachine. Van Schaijk wist dan een deal te sluiten met onder meer Phillips, Miele of Sony die na het noemen van de naam de prijs (deels) beschikbaar stelde.

Ook van Schaijks elektronicawinkel, die hij samen met zijn vader runt, had niet te klagen onder de aandacht van het 3FM-programma. Stenders gaat kijken of hij het item in een vorm kan gieten zonder dat Paul van Schaijk reclame maakt, maar het is onwaarschijnlijk dat dat gaat lukken, zegt ook Van Schaijk zelf. "Daarvoor ben ik gewoon een verkoper."



Paul van Schaijk in de 3Fm studio.

Pandatweeling geboren in Overloon

In Zoo Parc Overloon is deze week een pandatweeling geboren. Een bijzondere geboorte, mede omdat de kleine rode panda, waar het om gaat, met uitsterven bedreigd is, liet een woordvoerster van de Zoo vanmiddag weten.

De Zoo in Overloon had één pandapaartje, dat nu dus een tweeling kreeg. ''Heel bijzonder dat de kleine panda in gevangenschap jongen krijgt'', zei de woordvoerster. De beestjes komen in het wild vooral voor in de Himalaya. Maar de meeste kleine panda's sterven op jonge leeftijd en kunnen dus geen nageslacht produceren.

Moeder en tweeling in Overloon maken het goed, toch blijft het spannend omdat de jongen erg kwetsbaar zijn. Het geslacht van de jonge diertjes wordt over enkele weken bepaald bij een gezondheidscontrole.

Italiaanse politicus zonder stropdas geweigerd

Zonder stropdas kom je in Italië het parlement niet in. Dat deze wet ook naar de regel wordt nageleefd, ondervond de Groenen-politicus Fabio Roggiolani (Verdi) in de regionale raad van Toscane. Hij werd de vergaderzaal uitgezet, omdat hij geen das droeg, zo meldden Italiaanse media vandaag.

Uit protest kwam hij kort erna terug met stropdas, maar zonder overhemd. Volgens Roggiolani verhoogt de stropdas de lichaamstemperatuur met 2,5 graad en is het dus schadelijk voor de gezondheid om in de hete Italiaanse zomermaanden het dragen van een stropdas verplicht te stellen. De zitting werd na het voorval geschorst.

Software verkopen Japan, Dragon Quest V komt hoog binnen

De wekelijkse softwarelijst uit Japan brengt drie nieuwe titels in de top-10. Hoogste binnenkomer is de nieuwe nummer 1 Dragon Quest V die een flink gaat slaat met de nummer 2 Gundam Battle Universe. De lijst zit verder erg dicht bij elkaar. Monster Hunter Portable 2G is weer terug in de top-10 na een korte afwezigheid. Ook Wii Fit gaat nog steeds sterk met zijn vijfde plek.

1. NDS Dragon Quest V - 644K / NEW
2. PSP Gundam Battle Universe - 138K / NEW
3. PS2 Persona 4 - 41K / 233K
4. PS3 Tears to Tiara: Kakan no Daichi - 34K / NEW
5. WII Wii Fit - 27K / 2,380K
6. WII Mario Kart Wii - 24K / 1,584K
7. NDS Daigasso! Band Brothers DX - 21K / 212K
8. NDS Derby Stallion DS - 16K / 223K
9. PSP Monster Hunter Portable 2 G - 16K / 2,293K
10. NDS Densetsu no Stafi: Taiketsu! Dire Kaizokudan - 16K / 44K

11. NDS Beautiful Letter Training DS
12. WII Super Mario Stadium: Family Baseball
13. PS3 Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriot
14. WII Wii Sports
15. PSP Jikkyou Powerful Pro Yakyuu Portable 3
16. WII Resident Evil 0
17. NDS Pokemon Diamond
18. NDS Hanayori Danshi: Koi Seyo Onago (Boys Over Flowers: A Girl in Love)
19. WII Tales of Symphonia: Dawn of the New World
20. WII Wii Play
21. NDS Taiko Drum Master 2
22. PSP God of War: Chains of Olympus
23. NDS Pokemon Pearl
24. WII Family Trainer
25. PS3 Initial D: Extreme Stage
26. NDS Mario Kart DS
27. NDS Gegege no Kitarou: Youkai Daigekisen
28. NDS Bokura wa Kaseki Holder (We are Fossil Diggers)
29. WII Super Smash Bros. Brawl
30. PS2 Hisshou Pachinko*Pachi-Slot Kouryoku Series Vol. 12: CR Shinseiki Evangelion: Shito, Futatabi

NDS - 12
WII - 9
PSP - 4
PS3 - 3
PS2 - 2

NEC-speler naar Trabzonspor

Sami Büyüktopac verruilt NEC voor Trabzonspor. De twintigjarige verdediger speelde vorig seizoen in het beloftenteam van de club uit Nijmegen.

Linksback Büyüktopac was de afgelopen tijd op proef bij Trabzonspor. Hij wist de vorig seizoen als zesde geëindigde club te overtuigen van zijn kwaliteiten. Büyüktopac tekende daarop een contract bij de Turken. In Nijmegen kwam hij niet voor in de plannen van trainer Mario Been.

Nederlands gezin alpinisten verongelukt

Op het Italiaanse massief van de Mont Blanc  zijn vandaag vier Nederlandse alpinisten verongelukt. Ze stortten naar beneden tijdens een afdaling van de Mont Dolent en vonden de dood. Het gaat om een vader met zijn drie kinderen. Volgens een ooggetuige gleed een met een koord aan elkaar verbonden groep alpinisten weg op een steile wand en viel de diepte in.

De moeder overleefde het ongeluk maar ligt met een ernstige shock in een ziekenhuis. De 3830 meter hoge Mont Dolent ligt op het drielandenpunt van Frankrijk, Italië en Zwitserland en is een populair bergbeklimmersgebied.

De omgekomen kinderen zijn twee meisjes en een jongen van tussen de 16 en 23 jaar.

Haarlem test kwartet

Haarlem test de komende periode een kwartet voetballers. Hilmi Mihci, Yasin Karaca, Randy Rustenberg en Arjan Wisse mogen proberen een contract af te dwingen bij de club uit de Jupiler League.

Linksbuiten Arjan Wisse werd in 2005 nog meegenomen naar het WK voor spelers onder 20 jaar. Hij brak bij AZ en op huurbasis bij Telstar echter nooit echt door, waarna de inmiddels 23-jarige speler uit Den Helder uit beeld raakte. Hij hoopt bij Haarlem een rentree als prof te kunnen maken.

De 24-jarige Belg Karaca is een aanvallende middenvelder uit de opleiding van Anderlecht. Die club verhuurde hem al eens aan Westerlo en De Graafschap. Voor de Superboeren speelde hij één competitieduel. De laatste jaren kwam hij uit voor Sebatspor en KV Oostende.

Aanvaller Hilmi Mihci is een bekendere naam. De 32-jarige spits speelde namens FC Den Bosch, Eindhoven, MSV Duisburg, De Graafschap, Telstar, FC Omniworld, wederom FC Den Bosch, Paralimni, Sivasspor en Helmond Sport 139 competitieduels als prof. De in Baarn geboren Mihci scoorde hierin 50 keer.

Linksback Randy Rustenberg doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam daar nooit in aanmerking voor het eerste elftal. De 24-jarige Amsterdammer kwam als prof uit voor RKC Waalwijk en FC Dordrecht. In zijn 41 optredens in competitieverband scoorde Rustenberg, die ook centraal achterin kan spelen, nooit. Bij FC Dordrecht vertrok hij in de winterstop. Sindsdien zat Rustenberg zonder club.

Martijn Reuser naar NAC Breda

Martijn Reuser heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige Amsterdammer gaat aan de slag bij NAC Breda.

Reusers contract bij zijn vorige club RKC Waalwijk werd niet verlengd. Daarop hield de aanvallende middenvelder zijn conditie op peil bij Willem II. In het verleden kwam Reuser al eens uit voor de Tilburgers, die toen werden getraind door Robert Maaskant. Diezelfde Maaskant staat nu aan het roer bij NAC Breda en gaat dus opnieuw met Reuser werken.

Namens Ajax, Vitesse, opnieuw Ajax, Ipswich Town, Willem II en RKC Waalwijk kwam Reuser vanaf 1993 tot 280 competitiewedstrijden in het betaald voetbal. Hij scoorde daarin 59 keer. Onder Frank Rijkaard speelde hij in 1998 één interland. Die wedstrijd speelde Nederland met 0-0 gelijk tegen Ghana. Reuser zal in Breda voor één seizoen tekenen. Wel moet hij nog medisch gekeurd worden.

Bale was ook agressief op set T4

Twee dagen voordat Batman-acteur Christian Bale werd aangeklaagd door moeder en zus heeft Bale zich ook al agressief gedragen. Volgens ooggetuigen heeft hij op de set van Terminator 4  cameraregisseur Shane Hurlbut verrotgescholden.

Hurlbut verpestte in de ogen van Bale een opname waarna hij hem toeriep dat hij een trap onder zijn reet kon krijgen. Ook gooide hij een groot aantal verwensingen naar zijn hoofd. Naar verluidt was Bale moe en had hij 'gewoon een slechte dag'.  In september moet de Batman-acteur zich verantwoorden voor de aanval op zijn zus en moeder. De 34-jarige acteur ontkent dat hij hen heeft aangevallen en mishandeld.



Bale volgend jaar in T4.

Mosley wint rechtszaak tegen tabloid

Max Mosley heeft vandaag de rechtszaak tegen het Britse tabloid News of the World gewonnen. De krant publiceerde verhalen en videobeelden waarin de suggestie werd gewekt dat voorzitter van de autosportfederatie FIA zich inliet in een nazi-orgie met vijf vrouwen.

Volgens de rechtbank in Londen was er geen bewijs voor een link met nazipraktijken. Daarmee was er voor de rechter ook geen enkele reden om over deze privézaak te berichten. Mosley, zoon van de Britse fascistenleider Sir Oswald Mosley, kreeg een schadevergoeding van 76.000 euro.

Zijn positie bij de FIA stond door de affaire zwaar onder druk, maar Mosley overleefde al eerder een motie van wantrouwen.

Politie stuurt inbrekers waarschuwingsbrief

Inbrekers in Limburg moeten op hun tellen passen. De politie stuurt inbrekers en helers deze week een brief waarin staat dat het korps een anti-inbraakcampagne is gestart. Het gaat om geregistreerde inbrekers en mensen die van inbraak of heling worden verdacht. De campagne moet ook burgers alerter maken voor inbraakgevaar.

In de brief worden de inbrekers ook geattendeerd op SelectaDNA. Dat is een onzichtbare vloeistof waarmee spullen kunnen worden gemarkeerd. In de vloeistof zitten minuscule bolletjes en synthetisch DNA, waarin een nummer vermeld staat dat naar de eigenaar leidt. De inbreker loopt dan tegen de uv-lamp als hij met de gestolen goederen gepakt wordt, grapt de politie.

In Noord-Limburg startte begin mei een proef met het chemische DNA-materiaal. In de Venrayse wijk 't Brukske werd SelectaDNA gratis aan bewoners aangeboden. Tot het eind van het jaar kunnen inwoners van Venray en omgeving het product, dat 120 euro kost, met 25 procent korting kopen. In de Rotterdamse deelgemeente Charlois is eenzelfde proef gestart. Voor zover bekend heeft de proef nog niet tot aanhoudingen geleid.

De politie gaat slachtoffers van inbraken inzetten om buurtbewoners bewust te maken van de schade die een inbraak met zich meebrengt. Volgens een politiewoordvoerder gaat het vooral om emotionele schade. Ook worden de komende maanden flyers uitgedeeld aan de inwoners van Venray waarin tips staan om hun huis goed te beveiligen.

'Downloadheffing legaliseert muziekkopieën'

De Britse regering, internetproviders en bedrijven uit de amusementssector gaan samenwerken om een einde te maken aan het illegaal downloaden in het Verenigd Koninkrijk.

Dat moet indien noodzakelijk worden vervangen door een soort 'downloadheffing' die internetgebruikers die muziek van het net halen extra moeten betalen.

Die kan volgens het huidige plan oplopen tot 35 euro per jaar, berichtten Britse media vandaag. De opbrengst gaat naar de rechthebbende artiesten en ondernemingen en zou zo het downloaden van muziek legaliseren.

Zes van de grootste providers in Groot-Brittannië hebben toegezegd aan de plannen mee werken ''om een aanzienlijke vermindering'' te bewerkstelligen van het illegaal kopiëren van muziekopnames. De BBC meldde dat de betrokkenen hier al een door de overheid opgesteld memorandum voor hebben ondertekend dat werd opgesteld door de bewindslieden John Hutton en Andy Burnham.

Screenshots Colonization laten zeeslagen en steden zien

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar Sid Meier kondigde een tijdje terug dan eindelijk een Colonization-game aan. Tijd dus om de Nieuwe Wereld te veroveren met een van de vier koloniale grootmachten. De game is gebouwd op de engine van Civilization IV zoals je in onderstaande screenshots kunt zien. Hoewel CivIV wel in de naam van het spel zit, zal deze game verder niet nodig zijn om Colonization te spelen.

Civilization IV: Colonization staat gepland voor een release eind september.






Na 14 jaar keer Colonization terug. Civilization IV: Colonization is een remake van het origineel op de engine van CivIV. Je zult met een van de Europese grootmachten, Engeland, Nederland, Spanje of Frankrijk, nieuwe kolonieën gaan stichten in de Nieuwe Wereld. Je zult verkennen, handelen en vechten met inboorlingen en andere landen in je strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid.

Penny Arcade Adventures komt in de herfst naar PSN

Veel gamers zullen wel bekend zijn met de online comic Penny Arcade. Het is een van de grootste online comics over games met inmiddels zijn eigen beurs, de Penny Arcade Expo, en sinds kort ook zijn eigen game; Penny Arcade Adventures: On the rain-slick precipice of darkness. Eerder kwam deze game al uit op PC en Xbox Live Arcade, ontwikkelaar Hothead heeft aangekondigd dat de game later dit jaar ook in de PlayStation Store zal verschijnen.

We krijgen een flinke hoeveelheid e-mails van mensen die vragen waarom Penny Arcade Adventures niet op het PlayStation Netwerk staat. We hebben altijd gezegd dat we games op zo veel mogelijk platforms willen uitbrengen om gamers een keus te geven. We zijn dan ook erg blij later dit jaar met onze eerste PS3-titel te komen.

De prijs van de game zal ongeveer gelijk zijn aan die op andere platforms en dus rond de €20,- liggen.






Hellgate blijft voorlopig online speelbaar

Met het verdwijnen van Hellgate-ontwikkelaar Flagship Studios was er bij spelers de angst dat de servers ook zouden gaan verdwijnen. Hierdoor zou online spelen niet meer zo makkelijk mogelijk worden. Namco Bandai heeft aangekondigd dat voor het moment de servers gewoon in de lucht zullen blijven en dat de game online speelbaar zal blijven. Hoe lang, dat durfde het bedrijf nog niet bekend te maken.

Ik weet dat iedereen zit te wachten op een aankondiging en we zouden er graag een doen, maar er is op dit moment nog teveel onduidelijkheid. Zodra we alle informatie hebben zullen we deze op het forum posten, op de website en waar we jullie verder ook maar kunnen bereiken.

Voor de korte termijn hoeft niemand zich zorgen te maken. De game is in de lucht, de servers zullen binnenkort niet verdwijnen en elke grote verandering zal duidelijk gecommuniceerd worden.

Namco Bandai hoopt binnenkort duidelijkheid te kunnen verschaffen rond de toekomst van de game.

Level 70 makkelijker te halen door Wrath of the Lich King

Jeff Kaplan, lead designer van World of Warcraft, heeft bevestigd dat het verkrijgen van level 70 makkelijker zal worden na de verschijning van Wrath of the Lich King. Het gaat dan met name op het tempo waarop je van level 60 op level 70 komt, dit zal wat hoger gaan liggen na de expansion.

Blizzard zorgde er eerder al voor dat spelers sneller van level 20 op level 60 konden komen, zodat iedereen kon genieten van het spelen in Outland. Het lijkt nu dus de bedoeling om te zorgen dat spelers ook van de volgende expansion kunnen genieten, zodat meer mensen deze ook aanschaffen.

'Ouders begroeven Maddie'

De voormalig leider van het onderzoek naar het sinds mei 2007 vermiste meisje Madeleine McCann, Goncalo Amaral, stelt dat de peuter door haar ouders begraven is in Portugal. Volgens hem zou Maddie zijn gestorven in een slaapkamer van het vakantieappartement in de Algarve waar de familie McCain verbleef.

Het boek waarin Amaral de beweringen doet is door hemzelf geschreven en komt donderdag uit. Opmerkelijk detail is dat Amaral tijdens het onderzoek werd vervangen omdat hij zijn Britse collega's beschuldigde van fraude. Zij zouden bewijsmateriaal achter hebben gehouden.

Het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine werd maandag afgesloten door de Portugese politie, waardoor de ouders geen verdachten meer zijn. Zij onderzoeken of ze stappen kunnen ondernemen tegen Amaral en zijn boek.

 

 


 

Miljoenen voor praktijkonderwijs

Ruim 160 scholen hebben komend schooljaar 33 miljoen euro te verdelen. Het geld is bestemd voor projecten om meer leerlingen uit het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs te laten doorstromen naar werk of een vervolgopleiding.

Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft het bedrag donderdag bekendgemaakt. Het geld komt uit het Europees Sociaal Fonds (ESF), een Europees fonds voor projecten op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Het bedrag wordt verdeeld onder 162 scholen met in totaal zo'n vijftienduizend leerlingen.

Het geld is onder meer bedoeld voor projecten waarbij leerlingen praktijkervaring kunnen opdoen. Ook is er geld voor onderzoek waarmee wordt vastgesteld wat voor werk of welke opleiding het beste bij een leerling past. Veel leerlingen in het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs hebben nu moeite met het vinden van een baan of een vervolgopleiding.

Driedimensionale routeplanner voor het lichaam

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gebruikt een nieuw systeem van Philips om te kunnen navigeren in het menselijk lichaam. Aan de hand van driedimensionale beelden kunnen artsen zeer nauwkeurig de plek bereiken waar ze met hun naalden moeten zijn.

Volgens St. Antonius loopt de instelling voorop met deze techniek die intussen ook in andere ziekenhuizen wordt toegepast.

Het apparaat heet XperGuide. Hiermee kan met naalden diep en onder lastige hoeken in het lichaam weefsel worden uitgenomen voor nader onderzoek. Ook is het mogelijk nauwkeurige injecties van medicatie te geven en kunnen kleine tumoren met zogenoemde ablatienaalden worden behandeld.

Met behulp van het systeem wordt een 3D-opname van de patiënt gemaakt. Daarna kan de arts met een dunne naald naar de vooraf ingestelde plek in het lichaam gaan. De behandeling is vrijwel pijnloos door de ultradunne naalden.

Amsterdam goedkoper dan andere wereldsteden

Amsterdam blijft op de ranglijst van de duurste steden ter wereld op de 25e plek staan. Moskou is voor het derde achtereenvolgende jaar 's werelds duurste stad.

Dat maakte Mercer Human Resource Consulting vandaag bekend. Het adviesbureau doet jaarlijks onderzoek naar de kosten van levensonderhoud.

Tokio is twee plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar en staat nu op de tweede plaats. Londen zakte een plek en staat op drie. Asunción in Paraguay komt voor het zesde jaar op rij uit de bus als wereldstad met de laagste kosten van levensonderhoud.

Het onderzoek van Mercer omvat in totaal 143 steden. Het bureau kijkt onder meer naar de kosten van artikelen en diensten.

Sylvie: "Rafael is niet bezig met Real Madrid"

Volgens Sylvie van der Vaart is haar man Rafael niet bezig met een transfer naar Real Madrid. Dat laat ze weten aan het Duitse Bild.

"We zijn heel ontspannen, het leven gaat zijn gangetje. Of we de verhuiswagen al hebben besteld? Natuurlijk niet. Dat vind ik ook helemaal niet erg. Ik heb me nergens zo goed gevoeld als in Hamburg. Een heerlijke stad, die ik niet zou kunnen missen."

"Het is een compliment voor mijn man dat Real Madrid in zijn diensten is geïnteresseerd, maar dat betekent nog niet dat we al weg zijn. Een mogelijke transfer is ook helemaal geen gespreksonderwerp. We hebben het over de alledaagse dingen, zoals onze zoon, boodschappen doen en afspraken maken met vrienden," aldus Sylvie.

Bergkamp wil via contacten Arsenal-spelers halen

Dennis Bergkamp gaat zijn netwerk binnen Arsenal gebruiken om enkele jonge spelers een jaar naar Ajax te halen. Het gaat dan om een verhuurperiode. Dat schrijft de Daily Mail.

De oud-international loopt momenteel stage bij Ajax.

Volgens de Engelse krant ziet niet alleen Bergkamp, maar ook Arsenal het wel zitten om spelers een jaar onder de vleugels van Van Basten te laten groeien.

Bergkamp speelde tussen 1996 en 2006 in het shirt van Arsenal en groeide uit tot clubicoon. Vorige zomer nam hij afscheid van het voetbal. Vorige week keerde hij terug bij Ajax, als coach.

Heerenveen wacht op aanwinst Beda

Heerenveen-aanwinst Pedro Beda is nog steeds niet gearriveerd in het Abe Lenstra-stadion. De Braziliaan heeft nog niet de benodigde papieren.

"Het duurt allemaal wat langer dan verwacht", geeft directeur Yme Kuiper toe op de website van de Friese club.

Toch verwacht Kuiper dat de tewerkstellingsvergunning nu snel wordt afgegeven. "We hopen dat hij zich deze week nog bij de selectie voegt."

Beda, aanvaller, tekende in Friesland een contract voor drie seizoenen.

Krul: "Ik blijf bij Newcastle"

Tim Krul keept volgend seizoen 'gewoon' voor Newcastle United. De talentvolle doelman staat in de belangstelling van enkele grote clubs.

Dat zegt Krul tegen Engelse kranten. "Er wordt in de media volop over mij geschreven. De grootste verhalen doen de ronde, maar het is allemaal pure speculatie. Ik wil gewoon bij Newcastle blijven," aldus Krul.

De Telegraaf meldde vorige week dat naast Feyenoord en Heerenveen ook Chelsea geïnteresseerd is in de diensten van de Nederlandse doelman.

Krul keepte vorig seizoen in het shirt van het Schotse Falkirk, omdat hij bij Newcastle op niet al te veel minuten kon rekenen.

Job Cohen vaart mee met Gay Pride

Burgemeester Cohen vaart 2 augustus mee met de Amsterdam Gay Pride. Dat hebben de gemeente Amsterdam en organisator ProGay vandaag bekendgemaakt.

Het is voor het eerst dat de burgemeester van Amsterdam aan de botenparade deelneemt. Pride-organisator ProGay is erg blij de burgemeester te mogen verwelkomen.

Cohen vaart samen met PvdA-wethouders Carolien Gehrels en Tjeerd Herrema mee op de gemeenteboot. Met de aanwezigheid willen de bestuurders het belang van acceptatie van seksuele diversiteit onderstrepen.

Op de boot ontvangt Cohen een delegatie van de Turkse homo-organisatie Lamdba. Ook woont de burgemeester een debat over emancipatie van Noord-Afrikaanse homoseksuelen bij.

PvdA en VVD: onderzoek benzineprijzen

PvdA en VVD willen dat het kabinet onderzoek laat uitvoeren naar de brandstofprijzen. Zij bevestigen daarmee vandaag een bericht in de regionale kranten aangesloten bij de GPD.

De kale brandstofprijs, dat wil zeggen zonder accijns en btw, ligt in Nederland 8 eurocent hoger dan in de rest van Europa.

PvdA-Kamerlid Lia Roefs vindt dat ''iedereen moet weten hoe de prijzen in elkaar zitten''. Volgens haar zou ''het heel goed kunnen dat een gebrek aan concurrentie tussen de tankstations langs de snelweg'' achter de bovengemiddeld hoge prijs voor brandstof zit.

Om de concurrentie te bevorderen, wil de VVD dat voor elk benzinestation langs de snelweg een informatiebord komt, waarop de prijs van het eerstvolgende station na die pomp wordt getoond. Automobilisten kunnen dan besluiten door te rijden, als de concurrent goedkoper is.

Miljoen voor slachtoffer waterdieet

"'It's amazing, ongeloofelijk.'' Je valt er enorm van af, van het Amazing Hydration Diet. Een dieet waarbij je flink water en bijna geen zout tot je moet nemen. Helaas heeft het ook een negatieve uitwerking. Een 52-jarige Britse vrouw krijgt daarom een schadevergoeding van een miljoen euro.

Dawn Page hield aan het zogenoemde ontslakkingsdieet namelijk een blijvende ernstige hersenbeschadiging over. Na een paar dagen flink water drinken en zoutloos leven, begon ze flink over te geven. Niets aan de hand zei haar voedingskundige, dat hoorde allemaal bij het ontgiftingsproces. Vervolgens kreeg Page echter een epileptische aanval en werd ze met spoed in het ziekenhuis opgenomen.

Daar bleek dat door een ernstig zouttekort water de hersens was binnengesijpeld. De vrouw heeft daardoor nu een permanente schade aan haar geheugen en spraak- en concentratievermogen.

Het voorval vond overigens al zes jaar geleden plaats. De Britse rechtbank had al die tijd nodig om tot een definitieve uitspraak te komen. De verzekering van de voedingskundige zal het schadebedrag vergoeden.

Goedkope benzine

Met een eigen auto sta je de laatste tijd toch enigszins nerveus aan de pomp je tank vol te storten, want na zo'n tankbeurt ben je toch al snel 70 eurootjes lichter. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel De VVD en de PvdA hebben namelijk verzocht om een onderzoek naar de hoge benzineprijzen. Halleluja! Ook in tweede kamer beginnen ze te snappen dat deze prijzen echt niet meer kunnen. Natuurlijk zal GroenLinks wel even protesteren, maar ach, die hebben toch maar 7 zetels. Komt er eindelijk eens wat goeds uit dit kabinet. Kan Jan met de Pet straks ook weer eens in zijn Suzuki Salto stappen in plaats van alleen de leasegeneratie.

Dat waren slechts een paar gedachten die ik had voordat ik het artikel daadwerkelijk had gelezen.

Hele college van Amsterdam op vakantie

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam is tot en met maandag tegelijkertijd op vakantie. Dat bevestigde een woordvoerder van de gemeente vandaag naar aanleiding van een bericht in dagblad Metro.

De hoofdstad wordt niet bestuurd, maar als er veiligheidsproblemen of calamiteiten zijn, treedt VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg deze week op als locoburgemeester. De liberalen zitten overigens niet in het Amsterdamse college.

Volgens de woordvoerder is het uitzonderlijk dat het voltallige college van B&W op vakantie is. Mocht er echt een ramp gebeuren, dan is burgemeester Job Cohen binnen een dag weer in Amsterdam, verzekert de woordvoerder.

Sacred 2 geoptimaliseerd voor laptopgebruikers

Game ontwikkelaar Ascaron Enterainment en chipfabrikant Intel hebben een samenwerking aangekondigd voor de game Sacred 2: Fallen Angel. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat laptopgebruikers, waar 70% van de Amerikaanse PC-gamers uit bestaat, Sacred 2 op een unieke manier kunnen ervaren.

PC gaming staat al tijden onder druk als zijnde aan het uitsterven. Wij, als jarenlange publishers voor dit platform, delen dit pessimisme niet. We geloven in een hernieuwde focus op het optimaliseren van grote titels om te zorgen dat ze op laptops even goed spelen als op gewone desktop PC's. We verzekeren dan hoge kwaliteit content voor mensen die graag op een laptop gamen.

Sacred 2: Fallen Angel zal de eerste game zijn die is geoptimaliseerd voor gebruik met de Intel Centrino2 Mobile processoren. Daarnaast komt er een ad-hoc mogelijkheid, zodat spelers via WiFi met elkaar kunnen spelen, zonder dat ze een internetverbinding nodig hebben. Onderweg zorgen een WiFi signaalmeter en batterijsterktemeter ervoor dat gamers te allen tijde op de hoogte zijn van de staat van hun laptop. In onderstaande screenshots kun je het effect zien van deze optimalisatie.




Lava en water niet alleen voor de show in MotorStorm 2

Eurogamer bracht een bezoekje aan de studio van Evolution die momenteel werken aan de opvolger van MotorStorm; MotorStorm Pacific Rift. Dit keer scheur je niet door Monument Valley, maar op een tropisch eiland. Op dit eiland krijg je onder meer vegetatie, water en lava voor je kiezen. De omgeving speelt echter niet alleen een rol als eye-candy, maar heeft ook invloed op de gameplay. Zo zullen ATV's en motoren meer moeite hebben om door struiken te raggen dan de monstertrucks en zal water je motor afkoelen waardoor je langer, maar trager, kan boosten. Als je in de buurt van lava besluit te gaan rijden zal je boost sneller oplopen, waardoor je je topsnelheid sneller bereikt.

Bekijk het gehele bezoek aan Evolution Studios hieronder.

Chauffeurs touringcars hardleers

Chauffeurs van pendelbussen blijken hardleers te zijn. Tijdens twee onaangekondigde controleacties langs de A2 bij Maastricht constateerde de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) deze week 21 overtredingen.

In totaal werden maandag en woensdag 81 bussen geïnspecteerd, waarvan 54 uit Nederland en 27 uit het buitenland. De meeste overtredingen hadden betrekking op de rij- en rusttijden, zoals al vaker bleek tijdens eerdere inspecties.

In twee gevallen besloot de IVW dat de chauffeurs niet meer verder mochten rijden. Van deze bestuurders kon er één geen geneeskundige verklaring overleggen. De ander had slechts vier uur rust gehad, waar negen uur verplicht is. Twee bussen reden rond op te gladde banden. De IVW vond de toestand van de banden niet ernstig genoeg om de bussen van de weg te halen.

Turkije bombardeert rebellen in Noord-Irak

Turkse gevechtsvliegtuigen hebben donderdag in Noord-Irak bombardementen uitgevoerd die waren gericht tegen de Turks-Koerdische rebellenbeweging PKK. Dat heeft het leger gemeld.

Volgens het leger werden dertien doelen getroffen. De aanvallen werden uitgevoerd in de regio Zab, bij de grens met Turkije. Het was niet direct duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Turkije voert geregeld bombardementen uit op de Koerdische rebellen, die vanuit Noord-Irak aanvallen uitvoeren op het zuidoosten van Turkije. In februari stuurde Turkije troepen naar Noord-Irak. In een week tijd werden toen volgens het leger meer dan 230 rebellen gedood. Ook sneuvelden er 24 soldaten.

The Dark Knight krijgt een game!

Acteur Gary Oldman, die luitenant James Gorden speelt in de nieuwe Batman film, heeft bevestigd dat er een game van de film in de maak is.

In een interview met G4 TV spreekt hij over de toekomstige game. Hij spreekt hier van een Batman die vloeiend beweegt, in plaatst van het 'stop-start' bewegen wat je in andere games soms tegenkomt.

Oldman heeft het niet gehad over de developer van de game, maar de namen van Pandemic en EA gaan rond. EA heeft nog geen commentaar hierop gegeven en Pandemic is op dit moment bezig met Mercenaries 2 en Lord of the Rings: Conquest.

Voor de mensen die de laatste weken in een grot hebben geleefd:

De trailer van Batman: The Dark Knight

"Contracten worden gesloten om niet uit te dienen

PSV-directeur Jan Reker heeft een duidelijk standpunt genomen in de situatie rondom Jason Culina. Reker wil de Australiër niet transfervrij het Philips-stadion uit laten lopen.

"We hebben onderhandeld over een nieuw contract, maar daar zijn we niet uitgekomen. Wij kunnen het ons niet veroorloven een speler als Jason transfervrij te laten gaan, er moet dus een oplossing komen," aldus Reker volgens Voetbal International.

"Contracten worden in het voetbal niet gesloten om uit te dienen...De gesprekken zijn nog niet ten einde, maar het laten aflopen van zijn contract is geen optie," zo vervolgde Reker.

PSV-coach Huub Stevens wil de Australische voetballer niet van de hand doen, maar mogelijk zal de Limburger het dus zonder de Culina moeten stellen.

Noord-Korea tekent niet-aanvalsverdrag

Noord-Korea heeft vandaag in Singapore een regionaal niet-aanvalsverdrag getekend.

Het stalinistische schrikbewind in Pyongyang sluit zich daarmee aan bij veertien andere Zuidoost-Aziatische landen die met het verdrag elkaar beloven geen militaire agressie te plegen tegen de andere ondertekenaars.

De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Pak Ui-chun tekende het verdrag op een confrentie van de Asean (Associatie van Zuid-Oost-Aziatische Naties) in Singapore.

Evans historisch in het voordeel

Carlos Sastre, sinds gisteren drager van het geel na zijn overwinning in de koninginnerit, en Cadel Evans lijken de belangrijkste gegadigden voor de eindzege in deze Ronde van Frankrijk. Op basis van cijfers uit het verleden heeft Evans de grootste kans omdat de beslissing morgen in de tijdrit valt.

In de tijdrit morgen over 53 kilometer, verdedigt Sastre een marge van 1 minuut en 34 seconden op de specialist Evans. Sastre zelf is geen erkend tijdrijder. In de eerste tijdrit van deze Tour was Evans 1 minuut en zestien seconden sneller dan Sastre. In de twee tijdritten van de Tour van vorig jaar was Evans respectievelijk 2,33 en 2,47 sneller dan de Spanjaard.

Troon Federer wankelt

Roger Federer voelt de hete adem van Rafael Nadal steeds meer in zijn nek. De nummer een van de wereld ging onderuit in de tweede ronde van het Masters Series-toernooi in Toronto en ziet de Spanjaard steeds meer naderen.

Sinds 2004 is Federer de nummer 1 van de wereld. Als Nadal in Toronto goed weet te presteren dan kan hij de Zwitser tot een handvol punten naderen.

"Het is nu belangrijk om positief te blijven. Het hardcourt-seizoen is pas begonnen en duurt nog negen maanden. Deze nederlaag is niet het einde van de wereld," aldus de 26-jarige Zwitser.

'Hercules van Iran' mist Spelen

Gewichtheffer Hossein Rezazadeh zal niet van de partij zijn aankomende maand bij de Olympische Spelen. De tweevoudig olympisch kampioen kampt met een blessure aan zijn knie.

Tijdens de Spelen van 2000 en 2004 won de 30-jarige Iraniër goud in de klasse tot 105 kilogram. "Ik ben er zeker van dat mijn jonge vrienden prima in staat zijn de nationale eer te verdedigen in Peking.Ik luister dus maar naar het advies van de dokter en trek me terug," aldus de 'Hercules van Iran'.

Huntelaar heeft niet meer met Ajax gesproken

Klaas Jan Huntelaar heeft sinds het vertrek van Martin van Geel niet meer met Ajax gepraat over zijn toekomst. De aanvalsleider van de Amsterdammers keerde deze week terug van een maand vakantie. "Ik heb nog een contract voor twee jaar een daar richt ik mij volledig op."

Omdat Huntelaar een relatief lange vakantie heeft gehad is de spits, naast de reguliere sessies, extra aan het trainen. Dat doet hij met herstel- en conditietrainer René Wormhoudt. "Ik vind het lekker om alles weer scherp te zetten."

Huntelaar richt zich voorlopig alleen op het nieuwe seizoen. "De situatie is dat ik bij Ajax nog een contract heb voor twee jaar en dat ik mij daar volledig op richt. Over een deadline waarop een transfer rond zou moeten zijn, heb ik het alleen maar met Martin van Geel gehad, daarna niet meer."

Voor komend seizoen staat er één groot doel overeind voor de aanvaller. "Ik wil nou wel eens kampioen worden. Daar gaat het dit seizoen wat mij betreft om."

Veel VS-gangers stranden op Schiphol

Veel Nederlandse vakantiegangers die naar de Verenigde Staten willen vliegen, komen niet verder dan Schiphol. Oorzaak is dat een meereizend kind dat bijgeschreven is in het paspoort van een ouder, niet naar de VS mag vertrekken.

Het is volgens Rob Stenacker van de marechaussee op Schiphol deze zomer een veelvoorkomend probleem. "We hebben in deze zomerperiode zeker vijftig tot zestig van dit soort gevallen per week", weet de woordvoerder. "Een kind moet namelijk als het geen visum heeft, over een eigen paspoort beschikken. Dat weten veel mensen niet", legt hij uit.

De marechaussee probeert volgens Stenacker in deze gevallen nooddocumenten te verstrekken, maar dat lukt lang niet in alle gevallen. Voor menig gezin strandt de vakantie naar de VS deze zomer daarom al, voordat die daadwerkelijk is begonnen.

Om als vertrekkend passagier in aanmerking te komen voor een nooddocument, moet een reiziger de noodzaak van de reis en de nationaliteit en identiteit van zichzelf aantonen. Ook moet bij vermissing of diefstal van een identificatiedocument een aangifte aan de marechaussee worden overlegd.

"Als een reiziger zijn paspoort vergeet, is dit nooit een reden om een nooddocument af te geven", benadrukt Stenacker. "Je komt alleen voor nooddocumenten in aanmerking als je die buiten je eigen schuld nodig hebt. Dus een verlopen paspoort is ook geen geldige reden."

Morgen wordt de drukste dag op Schiphol ooit. De luchthaven zal dan 175.000 passagiers verwerken, de piek van deze zomerperiode.

CD: David Bowie - Live Santa Monica '72

"Steve Martin here, backstage at the Santa Monica Civic Auditorium. It's a cool night in Los Angeles, and as you may know or not know, the Santa Monica Civic is about a hundred yards from the beach so we have a cool breeze blowing off the ocean through the stage at our backs. The auditorium is packed, as a matter of fact, for the first David Bowie concert in the Los Angeles area. There will be one more tomorrow night, this is the concert tonight which will be recorded by RCA for the next David Bowie album and we expect to hear some new material by this British superstar. David and his group, the Spiders From Mars will enter from the other side of the stage. The auditorium is completely blacked out except for flashing strobe lights. Now the entrance music will be the Ode, or should I say the Ode To Joy which is featured in the movie Clockwork Orange and the house lights are starting to dim... here's David Bowie."

Sastre looft opoffering Schleck

Hij was natuurlijk blij met zijn etappewinst gisteren op Alpe d'Huez en het veroveren van de gele trui, maar Carlos Sastre wilde nog niet gaan speculeren over de eindoverwinning van de Tour.

"Liever bedank ik nu Frank Schleck. Die gaf mij toestemming om aan te vallen en toonde zich dus bereid om zijn eigen kansen op te offeren. Dat is nu waar de CSC-filosofie op is gebaseerd", aldus de Spanjaard die het niet nodig vond om al vooruit te kijken naar de tijdrit van morgen. "Eerst ga ik maar eens herstellen van de inspanningen. En vervolgens ga ik uitgebreid genieten van mijn gele trui. En zaterdag zien we dan wel verder".

Honkballer Bernadina niet op Spelen

Rogear Bernadina zal niet met het Nederlands honkbalteam afreizen naar de Olympische Spelen in Peking.

Bondscoach Robert Eenhoorn heeft van de buitenvelder te horen gekregen dat hij de voorkeur geeft om te spelen voor zijn Amerikaanse club Columbus Clippers. Bernadina kwam tien keer uit in de Major League, maar werd onlangs door Washington Nationals teruggezet naar de Clippers, die in de Triple A spelen.

[Gerucht] Tracklist Guitar Hero: World Tour bekend?

Volgens de websire Ve3tro is de volledige tracklist van Guitar Hero: World Tour uitgelekt. Volgens hun komt de lijst van te spelen nummers er als volgt uit te zien:

Eagle Rock High School Tour:
“Dope Nose” by Weezer
“The Middle” by Jimmy Eat World
Encore: “Today” by Smashing Pumpkins

Big City Kids Tour:
“Roland” by Interpol
“Santeria” By Sublime
Encore: “Mr. Brightside” by The Killers

Feelin’ Nostalgic Tour:
“Take It on the Run” by REO Speedwagon
“Hold the Line” by Toto
Encore: “Rebel Yell” by Billy Idol

Vixens Tour:
“Heartbreaker” by Pat Benatar
“All Around Me” by Flyleaf
Encore:”Misery Business” by Paramore

Undertow Tour:
“Stinkfist” by Tool
“Lateralus” by Tool
“Schism” by Tool

Synchronicity Tour:
“Guitar Battle Vs. Sting” (Guitar Career Only)
Encore: “Every Breath You Take” by The Police

Fight the System Tour:
“The Kids Aren’t Alright” by The Offspring
The Good Left Undone” by Rise Agaisnt
Encore: “Bleed it Out” by Linkin Park

QQ Tour:
“Face Down” by The Red Jumpsuit Apparatus
“The Kill” by 30 Seconds to Mars
Encore: “Thank You for the Venom” by My Chemical Romance

Rockin the Carnival Tour:
“Dammit” by Blink 182
“When Your Heart Stops Beating” by +44

Neva’ Forget Tour:
“Jumpin Jack Flash” by The Rolling Stones
“Don’t Fear the Reaper” by Blue Öyster Cult
Encore: “Light My Fire” by The Doors

We Want the Funk Tour:
“Take it Away” by Red Hot Chili Peppers
“Renegades of Funk” by Rage Agaisnt the Machines
Encore: “No Sleep till Brooklyn” by The Beastie Boys Feat. Kerry King

Rockin’ the Joint Tour:
“Are You Gonna Go My Way” by Lenny Kravitz
“I Don’t wanna Miss a Thing” by Aerosmith

On Top of the World Tour:
“Man in the Box” by Alice in Chains
“Kickstart My Heart” by Mötley Crüe
Encore: “Spin the Black Circle” by Pearl Jam

G. Stinger Tour:
“Smells Like Teen Spirit” by Nirvana
“Car Chase City” by Tenacious D
Encore: “Everlong” by Foo Fighters

Lands End Tour:
“Animal” by Def Leppard
“Runaway” by Bon Jovi
Encore: “Paradise City” by Guns N’ Roses

Doin’ it Different Tour:
“Song for the Dead” by Queens of the Stone Age
“Vasoline” by Stone Temple Pilots
Encore: “Assassin” by Muse

Hootin’ and Hollerin’ Tour:
“The Boys Are Back in Town” By Thin Lizzy
“Life in the Fastlane” by The Eagles
Encore:”Sweet Home Alabama” by Lynyrd Skynyrd

All Pissed Off Tour:
“Here to Stay” by KoRn
“Dragula” by Rob Zombie
Encore: “Bat Country” by Avenged Sevenfold

Here Me Roar Tour:
“10,000 Fists” by Disturbed
“Duality” by Slipknot
Encore: “Toxicity” by System of a Down

S.D.M.F. Tour:
“Guitar Battle Vs. Zakk Wylde” (Guitar Career Only)
*Encore: “Demise of Sanity” by Black Label Society

Fathers of Metal Tour:
“Don’t Talk to Strangers” by Dio
“Heaven and Hell” by Black Sabbath
Encore: “Crazy Train” by Ozzy Osbourne

Making Progress Tour:
“The Spirit of Radio” by Rush
“Comfortably Numb” by Pink Floyd
Encore: “Pull Me Under” by Dream Theatre

Eruption Tour:
“Beat it” by Micheal Jackson Feat. Eddie Van Halen
“Hot for Teacher” by Van Halen

Tooth Fang & Claw Tour:
“Guitar Battle Vs. Ted Nugent” (Guitar Career Only)
Encore: “Stranglehold” by Ted Nugent

Decades of Metal Tour
“Warriors of Time” by Black Tide
“Leather Rebel” by Judas Priest
Encore: “Hallowed be Thy Name” by Iron Maiden

Livin’ in a Nightmare Tour:
“Angel of Death” by Slayer
“Tornado of Souls” by Megadeth
Encore: “Master of Puppets” by Metallica

Legends of Rock Tour:
“Johnny B. Goode” by Chuck Berry
“The Wind Cries Mary” by Jimi Hendrix
Encore: “Purple Haze (Live)” by Jimi Hendrix

Bonus Tour:
“45″ by Shinedown
“96 Quite Bitter Beings” by CKY
“Bombshell” by Powerman 5000
“Clavado en un Bar” by Maná
“Enjoy the Silence” by Lacuna Coil
“Feuer Frei” by Rammstein
“Fury of the Storm” by Dragonforce
“Never Too Late” by The Answer
“Nottingham Lace” by Buckethead
“One Armed Scissor” by At The Drive-In
“Satch Boogie” by Joe Satriani
“Schrei” by Tokio Hotel
“Soul Doubt” by NOFX

“We’re An American Band” by Grand Funk Railroad
“Guitar Battle Vs. Sting” by Sting
“Guitar Battle Vs. Ted Nugent” By Ted Nugent
“Guitar Battle Vs. Zakk Wylde” by Zakk Wylde

Sample Songs:
“Untitled Drum Sample” created by Chad Smith
“Untitled Drum Sample” created by Dave Grohl
“Untitled Drum Sample” created by Travis Barker
“Cliffs of Dover” created by Neversoft
“Misirlou” created by Neversoft
“Walk This Way” created by Neversoft
“YYZ” created by Neversoft

Wat natuurlijk direct opvalt is de hoeveelheid verschillende tours welke elk maar een paar tracks hebben. Er zitten echter tracks bij van artiesten welke ook al officieel bevestigd zijn door Activision. Het is nog even afwachten of deze lijst definitief is, wanneer Activision hier opheldering over geeft laten we het natuurlijk meteen weten!

Poesjes als afleiding gebruiken in Tenchu IV

Piraten vs. Ninja's, wie zijn de coolsten? Wie schoppen meer kont? Kies wat je wil, maar waar piraten met papegaaien rondhuppelen die alleen maar crackers willen bikken, hebben ninja's kick-ass ninjapoezen! Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft een aantal screens van Tenchu IV geplaatst waarop te zien is dat deze stoere poes gebruikt kan worden om de vijand af te leiden. Natuurlijk gaat een echte ninja niet op pad zonder werpsterren en is er iets rond een drankje te zien. Waarschijnlijk kun je een slaapmiddel in het drankje stoppen zodat je ongemerkt weer kunt rondsluipen. De scan van het magazine is hieronder te bekijken.



Tenchu IV wordt 23 oktober in Japan uitgebracht voor de Wii. Een Europese release is nog niet bekend gemaakt.



Let op: Het gebruik van werpsterren wordt niet aangemoedigd door FOK!games. Spelen met werpsterren kan ernstige gevolgen hebben!

Ravage in Texas en Mexico na Dolly

De orkaan Dolly heeft gisterenavond (plaatselijke tijd) een spoor van vernielingen achtergelaten in de Amerikaanse staat Texas en in het noordoosten van Mexico.

In de Mexicaanse stad Matamoros zaten honderdduizenden mensen door Dolly zonder drinkwater. In het zuiden van Texas kwamen meer dan 120.000 huishoudens zonder stroom te zitten.

Een 17-jarige jongen raakte gewond op een eiland voor de kust van Texas. Hij werd door de orkaan van een balkon geblazen en viel van de zevende verdieping.

Dolly zorgde ook voor overvloedige regenval in de getroffen gebieden. Gevreesd wordt dat dit de komende dagen overstromingen veroorzaakt, wanneer al het regenwater uitkomt in de grensrivier de Rio Grande.

Inmiddels is Dolly afgezwakt tot een tropische storm. De schade wordt geschat op ongeveer 1 miljard dollar (ongeveer 635 miljoen euro).

Fiorentina: "Mutu blijft van ons"

Fiorentina heeft de aanbieding van AS Roma op Adrian Mutu verworpen. Ondanks het bedrag van rond de twintig miljoen euro, dat AS Roma wil geven voor de topspits, willen de 'Viola' de Roemeense aanvaller behouden.

Refererend aan de AS Roma-aanbieding maakte Fiorentina-voorzitter Andrea Della Valle op de clubsite duidelijk dat Adrian Mutu speler van Fiorentina zal blijven. AS Roma lijkt niet bij de pakken neer te zitten. "We hebben vergaande onderhandelingen met Mutu gevoerd en we zullen dat blijven doen, voordat de transfermarkt weer sluit," aldus Bruno Conti, technisch directeur bij AS Roma.

Ajax wil Mokoena terughalen

Blackburn Rovers-verdediger Aaron Mokoena staat volgens het Engelse Sky Sports in de belangstelling van Ajax. De 27-jarige Afrikaan belandt het komende seizoen waarschijnlijk op de bank, omdat trainer Paul Ince de voorkeur geeft aan andere centrumverdedigers.

Ajax heeft echter wel serieuze concurrentie. Promovendus Stoke City hengelt ook naar de diensten van Mokoena en heeft zich officieel gemeld. Eerder stond Mokoena ook al onder contract in Amsterdam. In de periode tussen 1999 en 2001 speelde hij zeven duels voor Ajax. Mede door dat lage aantal duels werd hij destijds verhuurd aan de toenmalige Belgische satellietclub Germinal Beerschot Antwerpen .

Wielaert heeft geen gelimiteerde transfersom

Robbie Wielaert heeft geen gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. De verdediger van FC Twente staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Dat staat te lezen in De Telegraaf van vandaag.

De zaakwaarnemer van de captain van Twente, Kees Ploegsma zegt dat zijn cliënt zeer geïnteresseerd is in de stap naar Amsterdam. "Het is afwachten of de clubs eruit komen." Volgens de belangenbehartiger willen ze bij Ajax én Wielaert, én Oleguer aan de selectie toevoegen en hangt de komst van de één niet af van de ander.

"Robbie heeft geen gelimiteerde transfersom in zijn contract tot 2010. De club kan alles vragen, maar wél in het redelijke,"aldus Ploegsma. In de persoon van voorzitter Joop Munsterman liet FC Twente gisteren weten dat de verdediger niet te koop is.

Zoontje in snikhete auto, papa naar Batman

Een 23-jarige vader uit het Amerikaanse Utah wilde per se de nieuwste Batman-film zien. Zijn zoontje van twee liet hij daarom achter in de auto. Een voorbijganger heeft het jongetje uiteindelijk gered door alarm te slaan.

Het jongetje moest zo huilen dat een voorbijganger hem opmerkte en de politie waarschuwde. Deze heeft het kereltje uiteindelijk uit de sauna weten te bevrijden. In de auto was de temperatuur opgelopen tot meer dan dertig graden Celcius. De vader, M. Farnham, moet zich bij de rechter verantwoorden voor kindermishandeling.

Zeven gewonden na aanrijding Haarle

Zeven mensen, onder wie vier kinderen, zijn gisteravond gewond geraakt door een aanrijding tussen twee auto's in Haarle (Overijssel). Dat meldde de politie. Door onbekende oorzaak botsten de wagens frontaal op elkaar.

In de ene auto zaten twee vrouwen van 60 en 61 jaar. In de andere auto, die werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Almelo, zaten haar 13-jarige zoon, haar 15-jarige dochter en twee Duitse meisjes van 11 en 13 jaar. Het 13-jarige Duitse meisje is in kritieke toestand, aldus de politie.

Klapband doodt automonteur

Een automonteur is gisteren in het Brabantse Veghel om het leven gekomen door een klapband. Rond 10.00 uur 's ochtends was de monteur bezig om de band op een vrachtwagen te verwisselen, toen de band plotseling explodeerde.

Ondanks het snel ter plaatse zijn van de hulpverleningsdiensten heeft de man het ongeval niet overleefd, aldus een politiewoordvoerder. De Arbeidsinspectie is een onderzoek naar het ongeval gestart. De identiteit van de automonteur is niet vrijgegeven. 

Met dank aan Muurbloempj_1971 voor de submit.

Politie Spanje vindt wapenopslag ETA

De Spaanse politie heeft gisteravond een wapenopslagplaats van de Baskische afscheidingsbeweging ETA gevonden. De vondst werd gedaan in een skioord in de provincie La Rioja, ten zuiden van Baskenland.

De wapens in het depot behoorden toe aan negen ETA-leden die dinsdag bij een actie in de omgeving van Bilbao waren aangehouden, liet de politie weten. De arrestanten zouden deel uitmaken van de Vizcaya-eenheid, de meest actieve tak van de ETA. Onder de arrestanten zou Arkaitz Goikoetxea zijn,één van de meest gezochte strijders van de beweging.

Film: The Dark Knight

Bijna twintig jaar geleden was Batman voor het eerst in levende lijve op het witte doek te aanschouwen. Michael Keaton kroop als eerste in de huid van de vleermuisman, om Gotham City tegen al het denkbare kwaad te beschermen. Zijn grootste vijand werd van vlees en bloed voorzien door Jack Nicholson als The Joker. En nadat Christopher Nolan drie jaar geleden nieuw leven blies in de Batman-franchise was het onvermijdelijk dat ook The Joker opnieuw zijn opwachting zou maken. En dat doet hij. En hoe. In The Dark Knight, waar ongeveer de hele filmliefhebbende wereldbevolking reikhalzend naar uit keek, levert Heath Ledger een fenomenale prestatie af.


Nieuwe zwarte lijst voor luchtvaart

De Europese Commissie presenteert vandaag een bijgewerkte zwarte lijst van onveilige luchtvaartmaatschappijen. Bedrijven op deze lijst mogen in geen enkel EU-land landen.

De zwarte lijst, die inmiddels tien kantjes lang is, bevat alle maatschappijen uit Indonesië, Equatoriaal Guinea, Kirgizië, Liberia, Sierra Leone, Swaziland en Congo. Daarnaast staan er ook negen individuele luchtvaartmaatschappijen op.

Veel aandacht is er vandaag opnieuw voor Garuda, de nationale maatschappij van Indonesië. De Indonesische overheid is zeer gepikeerd dat Europa haar toestellen weert. Zelfs een gepland staatsbezoek van de Indonesische president aan Nederland staat daarom niet vast. De president wil alleen met een toestel van Garuda naar Nederland komen.

Bij de vorige aanpassing van de lijst, in april, was de Europese Commissie nog voorzichtig. Garuda had toen wel vooruitgang geboekt, maar nog onvoldoende.

De Europese zwarte lijst wordt minstens elke drie maanden bijgewerkt. Brussel gebruikt hiervoor informatie van de nationale controleurs van vliegtuigen.

De lijst is enkele jaren geleden in de plaats gekomen van de nationale vliegverboden. Reden was dat een maatschappij met een vliegverbod soms doodleuk ging landen op een vliegveld net over de grens in een ander land.

De lijst is hier te bekijken

Frankrijk maakt einde aan 35-urige werkweek

De Franse Senaat heeft woensdag een wet aangenomen die de regels rond de werkweek versoepelt. Zo mogen bedrijven hun werknemers voortaan meer dan 35 uur per week laten werken.

Franse vakbonden hadden vorige maand een demonstratie tegen de plannen georganiseerd, maar de opkomst bleef ver achter bij de verwachtingen.

De verplichte 35-urige werkweek was tien jaar geleden ingevoerd door de socialistische premier Lionel Jospin. Het Franse bureau voor de statistiek heeft becijferd dat daardoor duizenden banen zijn geschapen. Dit zou de Franse staat echter miljarden euro's aan subsidiegeld kosten. President Nicolas Sarkozy is bovendien van mening dat Franse bedrijven door de korte werkweken de concurrentieslag met bedrijven uit andere landen verliezen.

Bush steunt reddingsplan huizenmarkt

De Amerikaanse president George W. Bush zet zijn handtekening onder een wetsontwerp dat erop gericht is de kwakkelende huizenmarkt in de Verenigde Staten te ondersteunen. Dat maakte het Witte Huis woensdag bekend.

Het Huis van Afgevaardigden stemt naar verwachting woensdag over het voorstel, dat de afgelopen dagen op een aantal punten nog leidde tot discussie. Het Witte Huis dreigde met een veto, maar ziet daar volgens een woordvoerder van af gezien de urgentie van de problemen op de huizenmarkt.

De wet stelt miljarden dollars beschikbaar om huiseigenaren die moeite hebben met de aflossing van hun hypotheek, te hulp te schieten. Ook wordt het mogelijk de hypotheekbanken Freddie Mac en Fannie Mae, die samen garant staan voor bijna de helft van alle hypotheken in de VS, indien nodig financieel te steunen.

[Gerucht] Komt Final Fantasy XIII ook naar de PC?

Mensen die geen Xbox360 of Playstation 3 bezitten, maar wel een stevige PC hebben; krijgen misschien goed nieuws. Er is een kans dat de langverwachte console game Final Fantasy XIII ook naar de PC toe komt.

"Square Enix has gone PC. On the first day of the show, the Japanese game publisher announced that Final Fantasy XIII is coming to PlayStation 3, Xbox 360 (in Europe and North America only) and PC."

"The content will be the same on all platforms," said Kitase. "However, we have yet to determine how many discs will be required for the 360 version. We'll have to consider the differences between formats. Currently the game is being built on PC, where it's actually functional. We're still focusing on making it work on PS3, so it's difficult to know how long the process of taking it to 360 will take."

Thanks to the new PC development platform, Kitase added, "Now that we're developing on a PC base, the pace is going a bit faster," Kitase said. "We haven't introduced new footage of the game, but we should be able to show something new in the near future."

De game wordt dus ontwikkeld op de PC en pas daarna geport richting de consoles. Er bestaat dus een kans dat de game ook op het PC platform uit zal komen. Of dit ook werkelijk gaat gebeuren is nog even afwachten, maar de mogelijkheid is er!



Vreemd

Ik word wakker. Naast mij piept iets. Ik doe mijn ogen open en draai me om naar het geluid. Het komt uit een zwart kastje. Het kastje heeft een soort schermpje, waarin rode streepjes bepaalde symbolen vormen. Ik strek een deel van mijzelf uit en duw op een knopje bovenop het kastje. Het gepiep houdt op.

Bekijk gameplay beelden van Mirror's Edge demo

Het is een maf idee om een chick te zien springen die van dak naar dak springt en dan ook nog eens de misdaad bevecht. Het is vooral maf om te bedenken om dat in een game te proppen en het zelf ook nog eens kunnen. Maar niets is minder waar en om de ongelovigen van de mogelijkheden van Mirror's Edge te overtuigen; is er een video van de demo vrijgegeven. In de video wordt goed getoond wordt hoe de game werkt en er uit ziet.

Sony komt 3 augustus met nieuwe PS3-exclusive

Op dit moment staat op de website PlayStation Lifestyle iets heel interessants. Volgens de website kunnen wij gamers drie augustus een aankondiging verwachten van een "MAJOR" PlayStation 3-exclusive. De exclusive PS3 game zou titels als de net aangekondigde MAG, de lang verwachte Killzone 2 en de weinig besproken InFamous volledig kunnen overtreffen.

Volgens de website zullen er aankomende zaterdag, 26 juli, twee hints over deze nieuwe en exclusive game worden vrijgegeven. Daarna zullen we het moeten afwachten tot drie augustus. Daarnaast gaf de website ook aan dat de game geen RPG, FPS of next-gen versie van Twisted Metal zal zijn.



... Wat denk jij?...

Final Fantasy Versus XIII trailer gelekt

Een poos geleden werd er een Square-Enix event gehouden. Op dit event werden verscheidene nieuwe trailers getoond van verscheidene opkomende Square-Enix games. Deze trailers waren echter niet bestemd voor het grote publiek en werden daarom ook in een afgesloten theater/ruimte getoond. Ondanks het feit dat het ten strengste verboden was om te filmen; is het toch iemand gelukt om een trailer van Final Fantasy Versus XIII op te nemen. Wacht niet langer en bekijk de video zelf.

Orkaan Dolly bereikt Texas

Met windsnelheden van 160 kilometer per uur heeft orkaan Dolly woensdag het toeristeneiland South Padre Island vlak voor het vasteland van de Amerikaanse staat Texas bereikt. Dat meldden Amerikaanse media.

Verslaggevers in het getroffen gebied maakten melding van rondvliegende dakpannen en uithangborden. De krachtige wind gaat gepaard met zware regenval. Dolly zal de komende uren in westelijke richting over het uiterste zuiden van Texas langs de grens met Mexico trekken. In totaal hebben honderdduizenden Texanen en Mexicanen zich opgemaakt voor de orkaan, die woensdag in kracht toenam tot de categorie 2. De autoriteiten in Mexico lieten meer dan 20.000 mensen evacueren.

Meteorologen zijn bang voor zware regenval tot 25 centimeter, wat tot overstromingen kan leiden. Een aantal oliemaatschappijen, waaronder Shell, haalde personeel van boortorens in de Golf van Mexico. De Amerikaanse luchtmacht verplaatste meer dan honderd toestellen van een militair vliegveld naar bases elders in Texas en New Mexico.

Dolly is de tweede orkaan van dit jaar. Het orkanenseizoen (juni tot eind november) wordt volgens voorspellers actiever dan gemiddeld.

Vertrouwen economie neemt af

Het vertrouwen in de Nederlandse economie neemt af. Bijna een kwart van de bevolking is van mening dat de economie er slecht voorstaat. Dit bleek woensdag uit een peiling die onderzoeksbureau TNS-Nipo heeft gedaan in opdracht van RTL Nieuws.

Het aantal pessimisten is nu het hoogst sinds december 2005. In de afgelopen drie maanden is hun aantal met ruim 10 procent gestegen. Eind april was nog 13 procent van de Nederlanders van mening dat de economie er slecht voor stond.

Weer ongeluk in Franse kerncentrale Tricastin

In de Franse kerncentrale Tricastin, waar eerder deze maand 30 kubieke meter uraniumhoudende vloeistof uit een container lekte, heeft zich een nieuw ongeluk voorgedaan. Ongeveer honderd mensen zijn tijdens onderhoudswerkzaamheden in de centrale "licht" radioactief besmet geraakt.

Dit meldde het Franse energiebedrijf EDF woensdag. Volgens EDF steeg het stralingsniveau toen radioactieve deeltjes uit een buis ontsnapten. De Franse nucleaire waakhond ASN benadrukte dat het bij de slachtoffers slechts gaat om een fractie van de maximaal toegestane dosis radioactieve straling.

Tricastin in Zuid-Frankrijk heeft tijdelijk zijn deuren moet sluiten vanwege de gelekte uraniumhoudende vloeistof, die terechtkwam in een nabijgelegen rivier. Inwoners van de regio Vaucluse mochten daarna geen water drinken en vis eten uit lokale rivieren, akkers irrigeren of aan watersport doen.

Afgelopen week werd ook een uraniumlek ontdekt tijdens een controle in een nucleaire centrale in Romans-sur-Isère, in het zuidoosten van het land. Uit een ondergrondse leiding lekte water met licht radioactief uranium. Volgens de autoriteiten was er geen gevaar voor omwonenden en het milieu.

Alves wint arbitragezaak van AZ

Afonso Alves heeft de arbitragezaak die AZ tegen hem aangespannen had gewonnen. AZ had ¤7,5 miljoen geëist, omdat de Braziliaan zijn contract niet nakwam, maar de arbitragecommissie stelde de club uit Alkmaar in het ongelijk.

Alves zou afgelopen december een contract hebben getekend bij AZ, maar door het ontbreken van een handtekening van zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro is het contract nu ongeldig verklaard.

Zijn voormalige club SC Heerenveen had een handtekening geweigerd zodat Alves niet naar AZ kon. De daarop aangespannen arbitragezaak was al door Heerenveen gewonnen. Direct daarna vertrok de speler naar Middlesbrough.

Mede omdat Alves niet naar AZ wilde, spande de club ook een zaak aan tegen de Braziliaan. Hierbij claimden ze dat het contract met de club rechtsgeldig was en dat Alves daarom een schadevergoeding moest betalen. Door het ontbreken van de handtekening van Ribeiro is het contract van Alves met AZ niet rechtsgeldig en heeft AZ geen recht op een schadevergoeding.

Inter haalt Braziliaans talent

Internazionale heeft de strijd om het Braziliaanse wonderkind Philippe Coutinho gewonnen. Inter betaalt voor de jeugdinternational van het Braziliaanse Vasco da Gama ¤3,8 miljoen. Hiermee is de Italiaans kampioen Real Madrid, dat ook op het talent uit was, te snel af.

Vasco da Gama’s vice-voorzitter Manuel Teixeira Rodrigues Fontes doet details over de transfer uit de doeken op de site van de club. "Ze betalen ons in drie termijnen. Het contract is op 17 juni al ondertekend door de speler en zijn ouders. Coutinho blijft bij ons tot zijn achttiende verjaardag."

Vasco-voorzitter Roberto Dinamite vindt het een goede deal voor alle partijen. "Met deze beslissing kan Coutinho zonder trauma's groeien en zich bij ons ontwikkelen totdat hij meerderjarig is. Ik beschouw hem als de nieuwe Pato."

Dit Braziliaanse talent scoorde bij zijn club AC Milan al negen keer in achttien wedstrijden. Bij Real Madrid had Robinho aangegeven dat Coutinho gehaald diende te worden, maar Inter was de Koninklijke te snel af.

Beelden van het talent zijn hier te bekijken.

Explosie bij fabrikant gascentrifuges

Bij ETC Nederland in Almelo heeft zich vanavond laat een explosie voorgedaan. Dat meldden politie en brandweer. Het gebouw aan de Planthofsweg is ontruimd en de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing, aldus een woordvoerster. Niemand raakte gewond.

Het bedrijf is een toeleverancier van de opwerkingsfabriek Urenco, dat uranium verrijkt tot brandstof voor kerncentrales. Er is geen radioactief materiaal vrijgekomen en ook geen brand ontstaan.

De explosie ontstond volgens de woordvoerster waarschijnlijk door een chemische reactie in een vat.

Eerste details DirectX 11 bekend gemaakt

Microsoft heeft de eerste details van de komende versie van DirectX uit de doeken gedaan en het zal voor veel mensen als een opluchting komen dat DirectX 11 wel volledig backwards compatible zal zijn met DirectX 10 (in tegenstelling tot DirectX 10, welke niet backwards compatible is met DirectX 9 en daarom speciale hardware vereist).

Microsoft zal zich met DirectX 11 niet alleen richten op het optimaliseren voor multicore-systemen, er zal ook verbeterde ondersteuning voor hardware tesselation komen. Hardware tesselation is een techniek waarmee relatief goedkoop zeer complexe modellen gemaakt kunnen worden. Daarnaast gaat Microsoft nu ook in navolging van nVidia en ATi het makkelijker maken om de GPU te gebruiken als floating-point beest, waarop bijvoorbeeld medische simulaties als folding@home of video encoders gedraaid kunnen worden.

Wanneer we DirectX 11 mogen verwachten is voorlopig nog onduidelijk, al is al wel bekend dat minstens Windows Vista nodig zal zijn voor het gebruik ervan (en natuurlijk de laatste en nieuwste hardware om volledig gebruik te maken van alle nieuwe grafische foefjes).



Multiplayer in Games for Windows voortaan gratis

Naast Xbox Live leek het Microsoft een goed idee om datzelfde systeem ook voor de PC te gaan uitvoeren. Mensen die Games for Windows kochten moesten dus gaan betalen om online multiplayer te kunnen spelen. Dat terwijl dat eigenlijk sinds het begin van de industrie gratis was. Microsoft komt nu terug op deze beslissing, met name door een hoop kritiek vanuit de gamers. Vanaf nu hebben gamers alle multiplayermogelijkheden die de game biedt zonder ervoor te moeten betalen.

De aankondiging komt niet lang na de mededeling dat Microsoft het Live concept op PC's zal gaan uitbreiden. Op de E3 maakte de mediagigant nog bekend dat er in de herfst een PC-versie zal komen van het welbekende Xbox Live Marketplace. Tevens zal de ingame user-interface een flinke verandering ondergaan. Hierbij werd niet gemeld of dit gecombineerd zal worden met het Avatar-systeem dat later dit jaar gelanceerd wordt voor de Xbox 360.



Eerste downloadable content Ferrari Challenge in augustus

Voor de fans van Ferrari kwam onlangs de game Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli uit. Deze game draait, zoals de titel al doet vermoeden, om het merk Ferrari en kent dan ook een flink aantal racemonsters uit de Italiaanse fabrieken. Voor diegenen voor wie de game nog niet genoeg auto's en circuits bevat heeft System 3 goed nieuws. Via Eurogamer maakte het bedrijf vandaag bekend dat de eerste downloadable content vanaf augustus in de PlayStation Store zal staan. Een exacte datum werd nog niet genoemd, maar de inhoud wel.

Als je wel houdt van een beetje spanning, dan zal je blij zijn om te horen dat de Nürburgring GP-Strecke in het pakketje zit, een van de meest zenuwslopende circuits in de racewereld. Daarnaast komen er vijf nieuwe Ferrari's beschikbaar, de Ferrari Enzo, Ferrari P4, 430 Scuderia, 612 Scaglietti en de 599 GTB Fiorano. De pack zal beschikbaar worden voor ongeveer €5,-.

Als toevoeging op de al uitgebreide selectie aan Ferrari's in Trofeo Pirelli, hebben we een paar van de meest populaire modellen uitgezocht voor de eerste downloadpack. We zijn ook tevreden dat we het publiek een fantastisch circuit kunnen bieden, waarop ze deze auto's kunnen testen. En dat is zeker nog niet het einde, we zullen in de komende tijd meer content bekend gaan maken.

Lees binnenkort onze review van Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli.



Vecht tegen Grievous en Ventress in The Clone Wars

Nu de tweede Star Wars trilogie een aantal jaren terug tot een einde kwam met Revenge of the Sith is het dit jaar tijd om de wereld te verkennen tussen de films. In september zal je in de Force Unleashed de periode verkennen tussen de 3e en 4e film, in een tijd waarin Darth Sidious heerst over zijn Sith Empire. Tegen het einde van het jaar zul je de strijd kunnen aangaan met de legers van General Grievous en Count Dooku in Star Wars: The Clone Wars voor de Wii en Nintendo DS. In deze games verken je de periode tussen de 2e en 3e film, een tijd waarin de Clone legers van de Republiek strijden met de droids van Count Dooku.

De DS- en Wii-versie worden los van elkaar ontwikkeld en zullen ook alleen in naam gelijk zijn. Beide games zijn specifiek opgebouwd voor hun eigen systeem. Zo zul je in de Wii-versie met je Wiimote lightsaber gevechten kunnen aangaan en draait het op de DS meer om teamwork tussen Jedi's.

Jedi Alliance (DS) en Lightsaber Duels (Wii) worden in het vierde kwartaal verwacht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.