Acht Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog herbegraven

Vandaag zijn de stoffelijke overschotten van acht Duitse militairen, die stierven tijdens de Eerste Wereldoorlog, bijgezet op de Duitse begraafplaats Langemark bij het gelijknamige Belgische dorpje.

De ceremonie werd bijgewoond door een tal van hoogwaardigheidsbekleders en een groot aantal belangstellenden. De restanten werden de afgelopen twee jaar gevonden tijdens graafwerkzaamheden bij de Belgische dorpen Ieper, Zonnebeke en Diksmuide. Bij deze dorpjes woedde destijds een zeer bloedige strijd. Twee van de acht skeletten werden samen aangetroffen in één graf, de rest lag apart begraven.

Aan de hand van materialen die bij de restanten gevonden werden kon worden afgeleid dat het ging om Duitse soldaten. Identificatie van de soldaten was echter niet mogelijk. Alle acht de soldaten waren nog erg jong toen zij stierven. Ze werden als kanonnenvoer ingezet tegen de goed getrainde en ervaren Britse soldaten, ze hadden geen schijn van kans en stierven bij bosjes. 

Na de Eerste Wereldoorlog, die duurde van 1914 tot 1918, werden de vele omgekomen militairen herbegraven op massale begraafplaatsen. Op de Duitse begraafplaats Langemark alleen al liggen 44.000 omgekomen Duitsers. Dit is echter maar een klein aantal als je kijkt naar het totaal aantal omgekomen Duitsers, dit ligt op zo'n twee miljoen. Er liggen nog duizenden soldaten begraven op de plek waar zij stierven op de vroegere slagvelden.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Met dank aan Johan Ryheul voor de Foto's en Forumeerstewereldoorlog.nl