Inter haalt vervanger voor Lampard

Sven (Svensational)
Sulley Muntari is de nieuwste aanwinst van Internazionale. Doordat de Ghanees over komt van Portsmouth, hoeft Inter zich niet meer druk te maken over Frank Lampard.

Een official van de Milanezen heeft de komst van de 23-jarige middenvelder bevestigd tegenover het Italiaanse ANSA. Vrijdag zal Muntari in Milaan landen om een medische keuring te ondergaan. Als alles vlekkeloos verloopt is er met de transfer een bedrag van om en nabij de veertien miljoen euro gemoeid.

Voor Muntari zal de overgang niet alleen sportief maar ook financieel gezien een grote stap voorwaarts zijn. Bij Internazionale ondertekent de Ghanees een vijfjarig contract, waarmee hij het eerste jaar twee miljoen euro opstrijkt. In zijn tweede jaar kan dit bedrag oplopen met liefst vijftig procent, wat neerkomt op drie miljoen klinkende euro's.

Hiermee lijkt een einde te komen aan het eeuwige getouwtrek rondom Frank Lampard. De sterspeler van Chelsea was wel bereid om naar Inter te verkassen, maar de Londense club wilde niet toegeven.