Dortmund wint Duitse 'Super Cup'

Borussia Dortmund is winnaar geworden van de Duitse 'Super Cup' door Bayern München met 2-1 te verslaan. Het door de clubs zelf georganiseerde duel is in de plaats gekomen van de Liga Pokal die geschrapt is.

Borussia kwam na een half uur spelen in de eerste helft op voorsprong door Jakub Blaszczykowski die door Mladen Petric bediend was. Enkele minuten later kwam Dortmund op 2-0 door een rake vrije trap van Tamas Hajnal. Bayern, waar Mark van Bommel negentig minuten speelde, wist hier niet veel tegenover te stellen.

Na rust kwamen sterk gewijzigde elftallen op het veld en drong de recordmeister aan, maar Borussia-doelman Roman Weidenfeller kwam nauwelijks in de problemen. Amateur Mehmet Ekici wist nog wel voor de ploeg van Jürgen Klinsmann te scoren, maar verder dan 2-1 kwamen de Zuid-Duiters niet.