Bod Real op Van der Vaart afgewimpeld

Sven (Svensational)
Real Madrid heeft een officieel bod uitgebracht op Hamburger SV-speler Rafael van der Vaart. De sterspeler van de Duitsers is volgens de Spanjaarden zes miljoen euro waard, een bod wat door HSV direct naar de prullenbak is verwezen.

De excentrieke aanvallende middenvelder maakt er zelf geen geheim van open te staan voor een vertrek naar Spanje. Ondanks het feit dat de flamboyante Van der Vaart graag zou willen vertrekken naar een grote club in Spanje, heeft sportdirecteur Dietmar Beiersdorfer van HSV in de Duitse media laten weten dat het bod niet geaccepteerd is.

Raffie heeft in Hamburg een contract dat tot medio 2010 doorloopt. Na aankomend seizoen mag de spelbepaler echter voor een gelimiteerd bedrag van 1,5 miljoen euro vertrekken naar een andere club. Mede daarom zijn de onderhandelingen, wat Real betreft, ook afgedaan. De Spanjaarden willen niet hoger gaan dan het bod van zes miljoen euro.

De Nederlandse enclave bij Real Madrid kon door de komst van Van der Vaart worden uitgebreid, maar evenals vorig seizoen wil HSV geen medewerking verlenen. Afgelopen seizoen kon de international naar Valencia verkassen.