Inter haalt Braziliaans talent

Peterselieman
Internazionale heeft de strijd om het Braziliaanse wonderkind Philippe Coutinho gewonnen. Inter betaalt voor de jeugdinternational van het Braziliaanse Vasco da Gama ¤3,8 miljoen. Hiermee is de Italiaans kampioen Real Madrid, dat ook op het talent uit was, te snel af.

Vasco da Gama’s vice-voorzitter Manuel Teixeira Rodrigues Fontes doet details over de transfer uit de doeken op de site van de club. "Ze betalen ons in drie termijnen. Het contract is op 17 juni al ondertekend door de speler en zijn ouders. Coutinho blijft bij ons tot zijn achttiende verjaardag."

Vasco-voorzitter Roberto Dinamite vindt het een goede deal voor alle partijen. "Met deze beslissing kan Coutinho zonder trauma's groeien en zich bij ons ontwikkelen totdat hij meerderjarig is. Ik beschouw hem als de nieuwe Pato."

Dit Braziliaanse talent scoorde bij zijn club AC Milan al negen keer in achttien wedstrijden. Bij Real Madrid had Robinho aangegeven dat Coutinho gehaald diende te worden, maar Inter was de Koninklijke te snel af.

Beelden van het talent zijn hier te bekijken.