Veel animo voor jongerenboot Gay Pride

Voor de jongerenboot van het COC die meevaart tijdens de Gay Pride in Amsterdam hebben zich zoveel minderjarigen aangemeld, dat sommige van hen op een wachtlijst terecht zijn gekomen. Geert-Jan Edelenbos van het COC bevestigde vandaag een verhaal hierover in Het Parool.

Op de jongerenboot zijn 55 plaatsen, maar Edelenbos heeft ruim een week voor de parade al ongeveer 70 aanmeldingen binnen. Vorig jaar kreeg de jongerenboot, die toen voor het eerst voer, veel kritiek te verduren. Burgemeester Job Cohen stond de boot met minderjarige homoseksuelen uiteindelijk toe, maar alleen als hun ouders zouden meevaren. Dit jaar varen de ouders in een aparte boot achter de jongeren aan om zo te laten zien dat ze achter hun kinderen staan, aldus Edelenbos.

Overigens vaart Cohen op 2 augustus voor het eerst zelf mee met de Gay Pride. Dat maakten de gemeente Amsterdam en organisator ProGay eerde vandaag reeds bekend. Cohen vaart samen met wethouders Gehrels en Herrema mee op de gemeenteboot. Met de aanwezigheid willen de bestuurders het belang van acceptatie van seksuele diversiteit onderstrepen.

Volgens de burgemeester van Amsterdam is elke vorm van discriminatie onacceptabel. ''Verschillen in seksuele voorkeur, geslacht en afkomst zijn in Amsterdam anno 2008 een fact of life'', vindt het college van Amsterdam. ''Wie zich daartegen verzet, wijst in de kern de achtergrond van samenleven in Amsterdam af. Diversiteit is de norm.''