FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 juli 2008

Nederlander gered uit het water voor Oostende

Een Nederlandse zeiler is voor de kust van Oostende uit het water gered. De Belgische kustwacht laat weten dat de man in 'goede gezondheid verkeert'.

Opvarenden van een andere boot bemerkten dat het bootje van de zeiler, genaamd 'Vaarwel', zonder bemanning voor de kust van de Belgische havenplaats dobberde. De gealarmeerde kustwacht rukte uit, vond de schipper en bracht hem aan land. Hoe de man overboord is geraakt, kon een woordvoerder van de kustwacht niet vertellen.

Robinson verruilt Tottenham voor Blackburn

Blackburn Rovers heeft Paul Robinson gecontracteerd. De Engelse international komt over van Tottenham Hotspur, waar hij na de komst van Heurelho Gomes genoegen moest nemen met een rol als reserve of zelfs derde doelman.

Robinson wil bij Blackburn een nieuwe start maken, nadat hij zijn plaats onder de lat bij de Engelse nationale ploeg was kwijtgeraakt en na een mindere periode ook niet langer het vertrouwen kreeg van Tottenham-trainer Juande Ramos.

Blackburn betaalt 3,5 miljoen pond (4,44 miljoen euro) voor de 28-jarige doelman.

Capgemini ontfermt zich over Getronics-onderdeel

Het Franse automatiseringsbedrijf Capgemini heeft een belangrijke slag geslagen in Nederland. Voor 255 miljoen euro koopt het concern activiteiten van branchegenoot Getronics, die door eigenaar KPN te koop waren gezet. Dit maakten beide partijen vrijdag bekend.

De activiteiten, die zich richten op de ontwikkeling van softwaretoepassingen, waren in 2007 goed voor een omzet van bijna 300 miljoen euro. Bij het onderdeel werken 2200 mensen. KPN kocht vorig jaar Getronics. Het telecombedrijf had al aangekondigd een deel van het bedrijf weer door te verkopen.

De transactie met Capgemini is een tegenvaller voor Ordina. Deze Nederlandse automatiseerder had openlijk zijn belangstelling voor de nu verkochte activiteiten geuit.

 

Kleine belegger mijdt vaker beurs

Kleine beleggers reageren op het tegenvallende beursklimaat door minder actief te beleggen in aandelen en afgeleide producten. Sommigen hebben de beurs in paniek verlaten, terwijl anderen geduldig wachten. Particuliere beleggers handelen nu professioneler dan bij eerdere beursschommelingen.

Dat beleggers voorzichtiger worden, bleek vandaag uit de kwartaalcijfers van de beleggersbank Binck. Het bedrijf spreekt van "een tanend vertrouwen in de financiële markten bij particuliere beleggers". Bestuursvoorzitter Thierry Schaap: "We zien duidelijk een daling van de activiteit. Mensen doen minder transacties."

Dat beeld wordt bevestigd door SNS Fundcoach, een onderdeel van SNS Bank dat gespecialiseerd is in beleggingsfondsen. Directeur Jeroen Vetter spreekt van "een dalende trend" in de afgelopen twaalf maanden.

Beleggers lijken te zijn geschrokken van de niet aflatende stroom van slecht nieuws. Vetter: "Sommige beleggers laten zich leiden door de waan van de dag. Zo maakt de aanhoudende media-aandacht voor onder meer de kredietcrisis beleggers onzeker."

Toch laten beleggers zich niet zo snel het hoofd op hol jagen. Recent onderzoek van het internationale marktonderzoekbureau Millward Brown toont aan dat 5 procent van de Nederlandse beleggers dit voorjaar de handdoek in de ring heeft gegooid. In de jaren 2002 en 2003, toen beurzen gebukt gingen onder het knappen van de internetluchtbel en de aanslagen in de Verenigde Staten, haakte maar liefst 18 procent af.

 

Tegenvallend beursklimaat

Vijftal opgepakt voor doodschieten Fransman

De politie van Rotterdam heeft gisteren vier mannen en een vrouw aangehouden in verband met de dood van een Fransman op 10 juli. De mannen zijn 21, 21, 25 en dertig jaar oud, de vrouw is zeventien. Allen komen uit Rotterdam, liet een woordvoerder van de politie vandaag weten.

De 23-jarige man overleed aan de verwondingen die hij opliep door een schietpartij. Een 24-jarige Fransman met wie hij samen was, raakte daarbij zwaargewond. Uit het onderzoek is gebleken dat de twee werden neergeschoten in de kelderberging van een flatgebouw aan de Baloeranstraat te Rotterdam. Zij werden later aangetroffen bij een benzinestation in Hoogvliet.

McLaren test oren, Honda en Ferrari met vin

Op de testdagen in Jerez werd deze week alles in het werk gesteld om de rest van het seizoen goed voor de dag te komen. McLaren testte er de olifantenoren zoals die ook op neus van de Honda-bolide te zien waren en Honda en Ferrari testten de haaienvin, zoals Red Bull die dit jaar introduceerde.

McLaren is dit jaar het derde team dat test met de olifantenoren, want BMW en Honda hebben de vinding dit jaar al onder raceomstandigheden ingezet. In de vorige testsessie probeerde McLaren de haaienvin al uit, maar gebruikte die tot op heden nog niet in de race. Red Bull, Toro Rosso, Renault en Force India deden dat al wel. Ferrari en Honda hebben zich deze week in het rijtje gevoegd dat met de vin getest heeft. Of de vin in de toekomst ingezet gaat worden, zal de toekomst uitwijzen.

981 mensen aan start laatste dag Strandzesdaagse

Vermoedelijk 981 deelnemers aan de Strandzesdaagse verschijnen morgen aan de start van de laatste dag van de wandeltocht langs de Nederlandse kust. Dit heeft organisator Woody van Loo vrijdag gezegd.

De een na laatste dag leverde tot nog toe geen uitvallers op. "Mogelijk dat nog mensen een dagje hebben overgeslagen en morgen weer meedoen, maar daar heb ik nu geen zicht op."

De deelnemers arriveren morgen, na in totaal 140 kilometer te hebben gelopen, in Den Helder, het eindpunt van de tocht. Duizend wandelaars begonnen maandag in Hoek van Holland. De laatste dag is het kortste stukje lopen: 14 kilometer. Vrijdag legden de deelnemers nog 27 kilometer af van Egmond aan Zee langs onder meer de Hondsbossche Zeewering naar Callantsoog.

 

Wandelen langs een schuimende Noordzee

Cyprioten mogen stemmen over oplossing conflict

De twee Cypriotische leiders hebben vandaag een datum geprikt voor onderhandelingen die een eind moeten maken aan het conflict op het eiland. Ook besloten zij dat de bewoners van het eiland in referenda hun mening mogen geven over de voorgestelde oplossing.

Op 3 september komen president Demetris Christofias, een Griekse Cyprioot, en de Turks-Cypriotische leider Mehmet Ali Talat bij elkaar voor de onderhandelingen. Wanneer de referenda worden gehouden, hangt af van de voortgang van de gesprekken.

Cyprus is al 34 jaar verdeeld in een Turks en een Grieks deel. Het zuidelijk deel, geleid door Grieks-Cyprioten, is lid van de Europese Unie. Het noorden wordt alleen erkend door Turkije. De deling die is ontstaan na een Turkse inval, is voor Turkije een struikelblok voor toetreding tot de EU.

 

Demetris Christofias en Mehmet Ali Talat: twelve points, douze points!

Drukste dag op Schiphol verloopt rustig

Met ruim 1300 vertrekkende en arriverende vluchten en ongeveer 175.000 passagiers is deze dag als 'drukste dag' op Schiphol rustig en soepel verlopen. Bij vlagen vormden zich lange rijen in de vertrekhallen, maar deze losten zich ook weer snel op.

"Voor de marechaussee was deze vrijdag niet drukker dan een normale vrijdag. We hadden het rustiger dan vorig jaar op de drukste dag," zei een woordvoerder van de Koninklijk Marechaussee op Schiphol. "Reizigers hoefden maximaal een paar minuten te wachten in de rij van de paspoortcontroles", aldus de zegsman. De marechaussee inde circa twintig openstaande boetes. Ze kreeg verder slechts een paar aangiftes binnen en verstrekte ongeveer dertig nooddocumenten.

Een woordvoerster van de luchthaven beaamde dat ondanks de vele passagiers alles goed is verlopen. Schiphol zette extra personeel en parkeerplaatsen in om de drukte het hoofd te bieden. "Er waren slechts een paar honderd mensen meer op Schiphol dan vorig jaar op de drukste dag", zei de zegsvrouw.

Veel mensen wisten niet eens dat het de drukste dag was. "Is het de drukste dag? Alleen met parkeren leek het wat drukker dan normaal, maar de rijen vallen erg mee", zei een reiziger die voor zijn werk op weg was naar Nigeria.
Schiphol, drukte viel mee 

Hotels geëvacueerd op Rhodos

Op het Griekse vakantie-eiland Rhodos is een grote bosbrand opgelaaid die eerder nog onder controle leek. De brandweer heeft drie hotels bij Lardos, niet ver van de antieke stad Lindos, geëvacueerd.

De panden worden niet direct door het vuur bedreigd, maar dikke rookwolken hebben inmiddels het gebied bereikt, aldus de autoriteiten vandaag.

De brand woedt in het bergachtige midden van Rhodos en heeft daar al minstens 3000 hectare bos en landbouwgrond in de as gelegd. De brandweer wist een nabijgelegen dorp maar ternauwernood te redden.

De Europese Unie zijn de lokale reddingsdiensten te hulp geschoten. Onder meer Italië en Frankrijk stuurden blustoestellen naar het eiland.

Obama roept Iran op niet te wachten

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft Iran vandaag opgeroepen in te gaan op voorstellen die Europese leiders hebben gedaan om de nucleaire crisis met het land op te lossen.

"Wacht niet op de volgende president", zei hij op een persconferentie met de Franse president Nicolas Sarkozy. "Want ik denk dat de druk alleen maar zal worden opgevoerd."

Obama noemde de situatie rond Iran, dat volgens het Westen probeert een atoomwapen te krijgen, zeer ernstig. "Verander uw gedrag en u zult volledig worden geïntegreerd in de internationale gemeenschap", hield hij de regering in Teheran voor. Iran ontkent dat het streeft naar nucleaire wapens.

 

Sarkozy en Obama

Reeks bomaanslagen in Indiase IT-stad Bangalore

De Indiase IT-hoofdstad, Bangalore, is vandaag opgeschrikt door een serie bomaanslagen. Daardoor kwamen ten minste twee mensen om het leven en raakten tien anderen gewond.

Berichten over het aantal explosies, die verspreid over de stad plaatsvonden, liepen deze avond in Indiase media uiteen van zeven tot negen.

India kent verscheidene verboden islamitische guerrillagroepen en maoïstische opstandelingen en wordt geregeld getroffen door aanslagen. Geen van hen heeft de reeks ontploffingen nog opgeëist.

In het kosmopolitische Bangalore wonen meer dan zes miljoen mensen. Circa 1500 binnen- en buitenlandse IT-bedrijven hebben zich gevestigd in de stad in het zuiden van India.

 

Nog geen zicht op einde conflict Filipijnen

Vredesoverleg dat een einde had moeten maken aan een al veertig jaar slepend conflict in het zuiden van de Filipijnen is vandaag stukgelopen al voor het goed en wel was begonnen.

De Filipijnse regering en de grootste groep moslimrebellen van het land slaagden er niet in een akkoord te bereiken over een speciale status voor het leefgebied van 3 miljoen moslims in het grotendeels rooms-katholieke land.

Zo'n akkoord wordt gezien als cruciaal voor het herstarten van formeel vredesoverleg. Het conflict op het eiland Mindanao heeft sinds de jaren zestig circa 120.000 mensen het leven gekost. Ongeveer 2 miljoen mensen zijn door de opstand uit hun huizen verdreven.

"We slaagden er niet in om de oude kwesties op te lossen na twee dagen hard onderhandelen", aldus een woordvoerder van het Moro Islamitische Bevrijdingsfront (MILF). De ondertekening van een eerste overeenkomst op 5 augustus is van de baan.

Testdag vrijdag 25-07-2008

Heikki Kovalainen heeft tijdens de laatste testdag op Jerez de snelste tijd neergezet. De Fin was zes tienden sneller dan Sebastien Bourdais. David Coulthard reed de derde tijd, gevolgd door Renault-testrijder Romain Grosjean en Felipe Massa. Deze laatste reed vandaag met een haaienvin op de auto.

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 H. Kovalainen McLaren 01:18.385 116
2 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 01:18.746 113
3 D. Coulthard Red Bull 01:19.494 93
4 R. Grosjean Renault 01:19.561 90
5 F. Massa Ferrari 01:19.611 92
6 K. Nakajima Williams 01:19.724 100
7 N. Heidfeld BMW 01:19.915 99
8 A. Sutil Force India F1 01:19.965 72
9 J. Button Honda 01:20.532 98
10 K. Kobayashi Toyota 01:20.878 90

'Nederlands bedrijf manipuleerde oliemarkt'

De Amerikaanse beurstoezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) beschuldigt het Nederlandse handelshuis Optiver van manipulatie van de oliemarkt in de VS. De toezichthouder zegt dat het bedrijf ongeveer één miljoen dollar heeft verdiend aan het illegaal beïnvloeden van de olieprijs.

Dit deed Optiver door op het einde van een handelsdag een grote positie op te bouwen in termijncontracten en deze positie net voor het slot weer te elimineren. Deze transacties vonden plaats in maart 2007. De CFTC is in het bezit van telefoongesprekken tussen handelaren van Optiver waaruit het misbruik zou blijken (beluister de fragmenten op de site van de CFTC, aan de rechterkant).

De hoge olie- en benzineprijzen zouden onder andere het gevolg zijn van speculatie. Waakhond CFTC ligt in Amerika onder vuur, omdat het te weinig zou doen om manipulatie aan te pakken. Doordat de Amerikaanse consument de gestegen prijzen nu in de portemonnee voelt, is de kwestie plotseling actueel geworden. Optiver is het eerste bedrijf dat door de CFTC wordt aangeklaagd voor manipulatie van de grondstoffenmarkt.

Over enkele dagen stemt de Amerikaanse senaat over een wet die de CFTC de mogelijkheid moet geven oliespeculatie te limiteren. De toezichthouder zelf is van mening dat de stijging van de olieprijs vooral wordt veroorzaakt door een fundamentele verandering van vraag en aanbod, maar benadrukt dat de aanklacht tegen Optiver geen politiek motief heeft.

Met dank aan pberends voor de submit.

Astana ontslaat Goesev

Astana heeft Vladimir Goesev met onmiddellijke ingang ontslagen. De renner vertoonde bij een interne dopingcontrole buiten de competitie om afwijkende waarden.

Goesev kwam afgelopen winter over van Discovery Channel en volgde daarmee zijn ploegleider Johan Bruyneel. Dit seizoen werd Goesev tweede in de Ronde van Oostenrijk. Vorig jaar won hij de Ronde van België en een etappe plus het bergklassement in de Ronde van Zwitserland.

Einde Tour voor Flecha

Juan Antonio Flecha zal aanstaande zondag niet in Parijs aankomen. De renner van Rabobank kwam tijdens de negentiende etappe in de Tour de France buiten de tijdslimiet binnen. Ploegleider Erik Dekker baalde er stevig van.

De renners mochten vandaag maximaal 19 minuten en 33 seconden verliezen. Flecha kwam 28 minuten na Sylvain Chavanel binnen en werd door de organisatie uit de ronde gehaald. Ook Romain Feillu en Fabian Wegmann zullen de finale van La Grande Boucle niet van dichtbij meemaken. Ook dit duo kwam te laat binnen.

"Een rampdag voor Flecha en de ploeg," liet Dekker over het uitvallen van Flecha weten. De Spanjaard voelde zich aan het begin van de dag nog goed en viel op de eerste klim van de dag zelfs aan. "Hij sprong mee met Nibali en Voigt op een klim van 11 kilometer. Toen ontplofte hij"

De ploegleider vervolgde: "Ze hebben daarna met z'n drieën nog goed doorgereden, maar er werd weer ongelooflijk hard gekoerst vandaag. Voor hem is het een drama, op de laatste echte koersdag voor Parijs moet hij naar huis. We hadden met negen man in Parijs willen komen, dit is een baaldag."

Dekker liet overigens wel weten dat een renner kan demarreren zonder te voelen dat het eigenlijk een slechte dag is. "Maar Flecha heeft dit al vaker gedaan, ook in deze Tour. Hij heeft het talent om zichzelf op te blazen."

Filmflits - week 30

Het is weer tijd voor een nieuwe Filmflits. Aankomende week wordt een leuke filmweek, want oa. de nieuwe animatiefilm van Pixar en de nieuwe The Mummy komen uit in de bioscoop. Maar je hoeft natuurlijk niet iedere dag in de bioscoop te zitten om leuke films te kijken, op TV zijn genoeg leuke films. Mocht je geen TV hebben, dan heb je nog altijd de Downloadtip van de Week: de spoof-komedie Meet the Spartans.

Vogelaar wil rangorde probleemwijken niet publiceren

Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie) is vooralsnog niet van plan een vertrouwelijke brief uit 2007 over de volgorde van veertig probleemwijken te openbaren, waar RTL Nieuws om heeft gevraagd.

Ze gaat pro forma in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, die bepaalde dat zij die lijst wel moet vrijgeven. Vogelaar betreurt het vonnis.

Dat heeft haar ministerie vandaag laten weten. De rechtbank bepaalde eerder deze week dat de bewindsvrouw de brief moet vrijgeven. Maar Vogelaar wil dat niet, omdat er een rangorde uit af te leiden is. De PvdA-bewindsvrouw vindt dat onwenselijk, omdat de aandacht dan alleen maar naar de ''slechtste wijken'' uitgaat en de bewoners daarvan gestigmatiseerd worden.

De rechtbank oordeelde deze week juist dat het aanwijzen van veertig probleemwijken op zich al stigmatiserend heeft gewerkt. Ook had Vogelaar volgens de rechter niet aannemelijk weten te maken dat publicatie van de rangorde extra stigmatiserend zou zijn.

Lee Towers woedend op GeenStijl

Lee Towers is woedend op website GeenStijl. Dat heeft SBS Shownieuws zojuist gemeld.

Leen Huizer, zoals de zanger in het echt heet, is diep geschokt door een column die eergisteren op de site van onze concullega's is geplaatst. Vooral de zinnen "...het verhaal over Leen en hoe hij Rinus Verstegen, een verdienstelijke zanger die net iets meer bereik had dan Leen zelf, van een bouwkraan afduwde. Invalide voor het leven. Tot zijn nek verlamd" doen de Rotterdammer veel pijn. 

Ook de zin "... begon Leen weer te lullen hoe hij ooit negentig mensen uit een brandend huis redde" is bij Leen in het verkeerde keelschat geschoten. Volgens hem zet de columnist hem onterecht neer als een huichelaar. Volgens Huizer zijn het allemaal leugens. "Dat iemand mijn muziek niet kan waarderen, oké. Maar hiermee gaan ze te ver", aldus de zanger.

Schrijver van de column is Nico Dijkshoorn, die in de oertijd van FOK! furore maakte met zijn hilarische columns naar aanleiding van de eerste serie Big Brother. Dijkshoorn, die destijds op FOK! bekend stond onder de nickname Doordevil, werd uit dank beloond met het tagje 'FOK!member'. Enkele jaren geleden keerde hij echter FOK! de rug toe, om aan de slag te gaan bij weblog GeenStijl.

Lee Towers is overigens niet de eerste BN'er die een appeltje heeft te schillen met Dijkshoorn. Enkele jaren geleden schold Patty Brard hem al de huid vol in een restaurant. Dijkshoorn wist er toen weinig tegen in te brengen.


Hopelijk komt Leen Nico ook gauw een keer tegen

Heerenveen biedt te weinig voor Stijnen

Voetbal International komt met het bericht dat SC Heerenveen een bod heeft gedaan op Club Brugge-doelman Stijn Stijnen.

Het bod van de Friezen is volgens de Belgische club echter te laag. Heerenveen zal dus met een beter bod moeten komen. Bij Club Brugge doet men het bod van Heerenveen af als 'lachwekkend' en 'onbespreekbaar'. "Wij wachten nu af wat Heerenveen gaat doen. Alles is te koop. Stijn dus ook. Maar er hangt wél een bepaalde prijs aan," zei sportmanager Luc DeVroe.

De 27-jarige Stijnen heeft nog een contract tot medio 2011 bij Club Brugge. Daarnaast is hij international van België.

Sulejmani niet naar Olympische Spelen

Miralem Sulejmani zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij is volgens een arts van de Servische voetbalbond onvoldoende hersteld van een knieblessure.

Sulejmani zal daarom gewoon bij Ajax de voorbereiding en de competitiestart meemaken. Op dit moment is de Serviër nog niet volledig hersteld van zijn blessure, die hij aan het eind van vorig seizoen opliep. Sulejmani moest een operatie ondergaan en heeft daardoor op dit moment nog geen oefenwedstrijden voor Ajax gespeeld.Inmiddels heeft al wel de training hervat.

Het ontbreken van Sulejmani in Peking is een meevaller voor Ajax. "Maar als Miralem was opgeroepen, hadden wij hem gewoon afgestaan", aldus technisch manager Danny Blind. "Maar het is duidelijk dat hij nog niet fit genoeg is om aan een groot toernooi als de Spelen deel te nemen."

Varken met 'apenkop' geboren

In China is een varken met een apenkop geboren. Het misvarksel kwam ter wereld op de boerderij van boer Feng in Fengzhang. ''Niemand zal het varken willen kopen, het ziet er gewoon te angstaanjagend uit", aldus de boer in een Chinese krant.

De vreemde misgeboorte oogt als een aapje met twee dunne lippen, een kleine neus en twee grote ogen. De achterpoten zijn veel langer dan de voorpoten waardoor het aapvarken eerder springt dan loopt.

De moeder van het dier kreeg in totaal vijf biggen. De andere vier zien er volkomen normaal uit. Boer Feng en zijn vrouw vinden het dier er ''verschrikkelijk'' uitzien maar hun zonen zijn er dol op. Ze spelen graag met het biggetje en dus gaan ze het houden. De aapbig drinkt intussen al melk en ook de buren willen het diertje gaarne zien opgroeien. 

 Aapvarken

Met dank aan GaylordF0kker voor de submit.

Tour: Chavanel wint negentiende etappe

De negentiende etappe in de Tour de France is gewonnen door Sylvain Chavanel. Net als gisteren streden twee renners om de dagzege. Behalve Chavanel van Cofidis was Jérémy Roy van Française des Jeux mee vooruit. Gerard Ciolek won de sprint van het peloton en werd dus derde.

In de bovenste regionen van het klassement verandert niets, alle klassementsrenners kwamen in het peloton binnen. Voor Juan Antonio Fletcha van de Rabobank eindigde de dag niet zo goed. De Pijl was te laat binnen en zal morgen dus niet meer mogen starten. Ook Romain Feillu en Fabian Wegmann kwamen te laat.

Voor een uitgebreid verslag kijk je op FOK!sport!

'Dochter Hulk Hogan mogelijk in Playboy'

Brooke Hogan, de dochter van voormalig profworstelaar Hulk Hogan, is benaderd door Playboy voor een naaktreportage. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Daily News. De blondine, die wel eerder in een kleine bikini op de voorkant van FHM stond, heeft niet eerder volledig naakt in een mannenblad gestaan.

Naar verluidt heeft de gefaalde zangeres, wiens album in Amerika slechts 127 duizend kopieën verkocht, geen nee gezegd tegen het aanbod. Of Hulk Hogan zich kan vinden in de plannen van het blootblad met zijn dochter valt nog te bezien. In zijn realityshow 'Hogan knows best' liet hij eerder zien dat hij zijn dochter koste wat het kost probeert te beschermen, met name tegen mannen.

Een woordvoerder van Brooke heeft laten weten dat er nog geen beslissing is genomen. Momenteel is de blondine te zien in haar eigen tv-programma 'Brooke Hogan knows best', een spin-off van de realityserie over haar familie. Ook is ze later dit jaar samen met haar ouders te zien in de familiefilm 'Little Hercules in 3D'.

Chavanel wint negentiende etappe

Silvain Chavanel heeft de negentiende etappe in de Tour de France gewonnen. Hij klopte in een sprint zijn vluchtgenoot Jérémy Roy.

Chavanel ontsnapte samen met Roy op 85 kilometer van de finish, nadat een vorig vluchtgroepje was ingerekend. De twee namen al snel een voorsprong van meer dan vijf minuten dat was genoeg om het peloton tot aan de finish voor te blijven. In een eindsprint tussen de twee bleek Chavanel duidelijk de sterkste.

Voor Rabobankrenner Juan Antonio Flecha verliep de etappe niet goed. Hij kwam samen met Romain Feillu en Fabian Wegmann buiten de tijdslimiet binnen en moet de Tour verlaten.

Uitslag negentiende etappe:

#RennerPloegTijd
1Sylvain ChavanelCof 3.37,09
2Jérémy RoyFdJz.t.
3Gerard CiolekCol+1.13
4Erik ZabelMilz.t.
5Heinrich HausslerGstz.t.
6Leonardo DuqueCof z.t.
7Filippo PozzatoLiqz.t.
8Thor HushovdCréz.t.
9Robert ForsterGstz.t.
10Julian DeanGar z.t.

Algemeen klassement na negentiende etappe:

#RennerPloegTijd
1Carlos SastreCSC74.39, 03
2Frank SchleckCSC+1.24
3Bernhard KohlGst+1.33
4Cadel EvansSil+1.34
5Denis MenchovRab+2.39
6Christian VandeveldeGar +4.41
7Alejandro ValverdeCai+5.35
8Samuel SanchezEus+5.52
9Tadej ValjavecAG2R +8.10
10Vladimir EfimkinAG2R +8.24


Uitgeleverde Nederlander terug uit Polen

De Nederlander die op verdenking van drugshandel vorig jaar werd uitgeleverd aan Polen, is op borgtocht vrijgelaten. Hij is vrijdagochtend teruggekeerd in Nederland, zegt zijn woordvoerder. Robert Hörchner uit Sint-Michielsgestel was de eerste Nederlander die aan Polen werd uitgeleverd, tot grote woede van advocaat Cees Korvinus.

De vijftiger zou in 1999 een hennepplantage hebben gehad in Polen. Korvinus stelde eerder al dat zijn cliënt erin is geluisd door een voormalig Poolse zakenpartner in de textielindustrie. Toen de twee al niet meer samenwerkten en de kwekerij werd ontdekt, zei de Pool dat de Nederlander het brein erachter was. De Nederlandse rechter stelde niet te kunnen oordelen over de zaak en leverde hem uit aan het Oost-Europese land.

In afwachting van de rechtszaak liet Polen de Brabander donderdag na betaling van 4500 euro borg vrij. Volgens zijn woordvoerder is het in Polen gebruikelijk dat verdachten tussentijds naar huis worden gestuurd, omdat de wet dat zou voorschrijven. Hörchner heeft negen maanden in Polen vastgezeten en één in Nederland. Volgens zijn woordvoerder hebben bijna alle getuigen ontlastende verklaringen afgelegd en moeten nog Nederlandse getuigen worden gehoord. De hele gang van zaken zou erop duiden dat Hörchner wordt vrijgesproken. Mocht hij toch worden veroordeeld, dan kan hij zijn straf in Nederland uitzitten.

De omstandigheden in de Poolse gevangenis waren volgens Hörchners zegsman 'slecht met vijf uitroeptekens'. Zo zou de Brabander met zo'n zes medegevangenen een cel van 3,5 bij 4,5 meter hebben moeten delen en een huidaandoening hebben overgehouden aan de douche. Ook zou er een open toilet zijn geweest en de kwaliteit van het eten slecht. Bovendien was het gevangenispersoneel 'intimiderend en niet erg voorkomend', zegt de woordvoerder. Hörchner zou geen enkele keer naar huis hebben mogen bellen en aan hem gerichte post zou zijn achterhouden.

Het is niet bekend wanneer Hörchner in Polen voor de rechter moet verschijnen. Zijn zegsman rekent op niet eerder dan het najaar.

Bush legt Zimbabwe meer sancties op

De Amerikaanse president Bush heeft vrijdag opdracht gegeven om de sancties tegen het ''onwettige'' regime in Zimbabwe uit te breiden. De verscherping is volgens Bush een gevolg van het doorgaande ''politiekgemotiveerde geweld'' van president Robert Mugabe en zijn partijgenoten.

Mugabe won vorige maand de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nadat zijn rivaal Morgan Tsvangirai zich had teruggetrokken. Tientallen van zijn partijgenoten zouden zijn omgebracht en ook Tsvangirai zelf werd geregeld geïntimideerd. Uiteindelijk zocht hij zijn toevlucht tot de Nederlandse ambassade in Harare.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zal proberen om de bezittingen van zeventien Zimbabwaanse ondernemingen te bevriezen. Ook stellen de VS 2,5 miljoen dollar beschikbaar voor hulp aan Zimbabwanen die het geweld zijn ontvlucht.

13 aanhoudingen voor zware mishandeling

De Rotterdamse politie heeft dertien mensen aangehouden wegens zware mishandeling van een 16-jarige jongen. Het gaat om twaalf jongens en mannen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en een 19-jarige vrouw. Dat heeft een woordvoerder vandaag meegedeeld.

De jongen liep op zondag 6 juli op de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel zware verwondingen op aan een oog en aan zijn gezicht toen hij door een groep jongeren werd mishandeld. Korte tijd daarvoor was hij ook al geslagen op een feestje, toen hij ruzie kreeg met een aantal jongeren.

Het feestje van een 15-jarig meisje eindigde toen de ouders thuiskwamen. Het slachtoffer fietste weg, maar hij werd ingehaald door een groepje feestgangers in een auto. Ze spraken de jongen aan en mishandelden hem. De aanleiding voor het incident is onduidelijk, aldus de politie.

Obama bekritiseert nederzettingenbeleid Israël

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft Israël bekritiseerd om het nederzettingenbeleid op de Westoever. Hij uitte zijn kritiek in een vrijdag gepubliceerd interview.

In het interview met dagblad de Jerusalem Post zegt Obama dat 'het aggressieve bouwen van nederzettingen in strijd lijkt met in ieder geval de geest en wellicht ook de letter' van gemaakte afspraken.

Als Israël om veiligheidsredenen land op de Westoever in handen wil houden, moet het land zich afvragen of zo'n bufferzone de vijandigheid van de andere partij wel waard is, aldus Obama. Om vrede te bereiken dienen volgens Obama beide partijen bereid te zijn concessies te doen.

Palestijnen zijn van mening dat het bouwen van nederzettingen op de Westoever de vredesonderhandelingen ondermijnt. Donderdag keurde een Israëlisch comité de bouw van een nieuwe nederzetting goed, een beslissing die internationaal fel werd bekritiseerd.

Binnenkort Dragonforce DLC voor Guitar Hero III

Het liedje van Dragonforce dat al in de game zat, Through the fire and the flames, staat erom bekend het moeilijkste nummer uit het spel te zijn. Sinds de game uit is zijn de online verkopen van het lied gestegen van 2.000 naar 10.000 per week. Het album van de band, Inhuman Rage, kent een stijging van 126%.

Voor degenen die genoeg hebben van steeds weer diezelfde snelle riffjes komen er drie nieuwe nummers van de band aan. Het pakket bevat een nummer van het nieuwe album Ultra Beatdown, namelijk Heroes of Our Time. De andere twee nummers komen van het oude album Inhuman Rampage: Operation Ground and Pound, en Revolution Deathsquad. Vanaf 21 augustus kunnen zowel 360-gebruikers als PS3-gebruikers hun vingers laten struikelen over deze nummers van Dragonforce.


Heroes of Our Time

Hartinfarct kan sneller worden ontdekt

Een hart- of herseninfarct kan sneller worden ontdekt. Twee stofjes in het bloed wijzen er op dat verkalkte aderen van binnen zijn gescheurd, waardoor een hart- of herseninfarct kan ontstaan. Dat hebben onderzoekers van het cardiovasculair onderzoeksinstituut van de Universiteit Maastricht ontdekt, meldt de universiteit vrijdag.

Door patiënten op de aanwezigheid van de stoffen te testen, kan een infarct sneller worden vastgesteld. Daardoor kan sneller worden begonnen met behandelen, waardoor de kans op herstel vergroot. Ook kan worden voorkomen dat mensen die helemaal geen infarct hebben, ten onrechte in het ziekenhuis worden opgenomen.

Bij aderverkalking ontstaat aanslag, plaque genoemd, in de slagaderen. Deze plaques kunnen openscheuren. Zodra de inhoud daarvan in aanraking komt met bloed, vormt zich een stolsel dat bloedvaten direct kan afsluiten. Gescheurde 'plaque' is daarmee de belangrijkste oorzaak van een hart- of herseninfarct.

De onderzoekers ontdekten dat de aanwezigheid van bepaalde antistoffen in het bloed verband houden met de aanwezigheid van gescheurde plaques in de slagaderen. Ruim negentig procent van de onderzochte patiënten met een acuut hartinfarct reageerde positief op de meting. Op dit moment is een infarct nog moeilijk vast te stellen in de eerste uren nadat het is opgetreden.

Een Amerikaans bedrijf ontwikkelt volgens de universiteit een 'gebruiksvriendelijk' apparaat zodat EHBO- en ambulancepersoneel snel vast kan stellen of een patiënt met pijn op de borst inderdaad gescheurde plaques en dus een hartinfarct heeft of niet.

De onderzoekers publiceren hun bevindingen deze maand in een artikel in The Journal of Clinical Investgation.

[Update] Grand Theft Auto IV niet in de maak voor PC

[update 16:45]
De game blijkt officieel toch niet in ontwikkeling voor de PC op dit moment. De PC Gamer deed niets meer dan speculeren op basis van geruchten.

Originele bericht
Het Maleisische tijdschrift PC Gamer heeft in hun nieuwste uitgave een opmerkelijke mededeling gedaan, Grand Theft Auto IV is ontwikkeling voor de PC. Dat blijkt uit de cover van het blad waar Niko Bellic op staat met daarbij "Now on console, soon on PC". Wanneer we de game daadwerkelijk komt is nog niet bekend en of er zaken anders zullen zijn dan op de console weten we ook nog niet, maar waarschijnlijk zal Rockstar binnenkort zelf wel met een uitgebreide aankondiging komen van de game.


Liberty City binnenkort ook op PC

Tera Patrick werkt mee aan Saint's Row 2

Veel games maken gebruik van bekende sterren in hun game om wat extra publiciteit en herkenbaarheid te krijgen. THQ heeft dit ook gedaan voor Saint's Row 2. Verwacht echter geen zware gangsta-rappers die hun stem verlenen aan één van de personages, maar filmster Tera Patrick. Geen nood als je nog nooit van haar gehoord hebt, want ze speelt voornamelijk in films die direct op DVD uitgebracht worden en een speciaal plekje in de videotheek hebben. Wat haar betrokkenheid bij de game precies inhoudt, is nog niet bekend, maar ze staat in de boeken als "special producer".



Meer details rondom haar rol binnen de game worden op 30 juli verwacht.

Uitvoer afval vanuit Nederland gegroeid

De handel in afval vanuit Nederland is de laatste jaren toegenomen. Tussen 2000 en 2007 ging er bijna tienmaal zoveel afval naar China (1,9 miljard kilo). De uitvoer naar grootafnemer Duitsland verdubbelde naar 2,3 miljard kilo.

Dat blijkt uit cijfers van de VROM-Inspectie en Eurostat. Afgezien van kleine afnemers is de groei van afval naar China het sterkst. Een land als India blijft daar sterk bij achter. In 2000 nam dat met ruim 200 miljoen kilo nog ongeveer evenveel afval af als China. In 2007 was de export vanuit Nederland naar India gegroeid naar ruim 240 miljoen kilo.

Mannen zijn beter dan vrouwen

Foekje werd ten onrechte geschorst, zegt men. Dit werpt een interessante vraag op. Want zou een 'hedendaagse Foekje' wel zo gemakkelijk aan dameswedstrijden mee kunnen doen? In een tijd waarin doping als een helse misdaad wordt gezien en bestraft, kan men zich afvragen of een genetisch mozaïek geen competitievervalsing betekent. Immers, als Foekje 2008 een torenhoge testosteronspiegel heeft, voor een vrouw althans, dan zouden concurrentes kunnen aanvoeren dat zij doping mogen gebruiken om de wedstrijden wat eerlijker te maken. En hoe zit het met een schaker die opeens vrouw wordt, en meedoet aan het vrouwen NK? Lees verder!

Executieverkopen VS meer dan verdubbeld

Het aantal gedwongen huizenverkopen in de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal met 121 procent gestegen tot bijna 740.000 vergeleken met vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal steeg het aantal executieverkopen met 14 procent.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het marktonderzoeksbureau RealtyTrac. Een op de 171 Amerikaanse huiseigenaren heeft inmiddels zijn huis gedwongen moeten verkopen of bevindt zich in een procedure voorafgaand aan een executieverkoop. Voor het hele jaar rekent RealtyTrac op 2,5 miljoen gedwongen verkopen. Veel huiseigenaren in de VS zijn in financiële problemen gekomen door de gedaalde huizenprijzen en de afzwakkende arbeidsmarkt. Ook de oplopende inflatie en de kredietcrisis spelen hen parten.

Brückner nieuwe bondscoach Oostenrijk

De Tsjech Karel Brückner is aangesteld als nieuwe bondscoach van Oostenrijk. De 68-jarige oefenmeester vervangt Josef Hickersberger en dient Oostenrijk naar het WK 2010 te leiden.

Brückner maakte de laatste jaren furore als bondscoach van Tsjechië. Hij leidde de ploeg naar de EK's van 2004 en 2008 en het WK van 2006. De Witte Magiër zou eigenlijk stoppen met trainen, liet hij na het EK weten. Hij besloot echter toch aan de slag te gaan in Oostenrijk, dat naar verluidt ook Johan Neeskens, Ronald Koeman en Aad de Mos op een kandidatenlijstje had staan.

Of Brücker zal slagen in zijn opdracht is de vraag. Oostenrijk zit in de kwalificatiepoule voor het WK 2010 ingedeeld bij Frankrijk, Servië, Roemenië, Litouwen en de Faeröer.

Feyenoord enkele weken zonder Slory

Het zit Andwélé Slory niet mee. De aanvaller van Feyenoord viel gisteren in Oostenrijk geblesseerd uit tijdens een oefenduel. Slory blesseerde zich aan de hamstring en lijkt enige tijd uitgeschakeld.

Trainer Gertjan Verbeek heeft momenteel weinig opties voorin. Roy Makaay bereidt zich immers voor op de Olympische Spelen, zodat Verbeek in Slory een goede partner voor Jon Dahl Tomasson zag. Na rust werd de jonge Pool Michal Janota naast de Deen in de voorhoede geposteerd. Feyenoord won de oefenpartij tegen een Tiroler selectie wel met 12-0.

Volgens de artsen van Feyenoord zal Slory naar verwachting zeker twee weken uitgeschakeld zijn, hoewel de aanvaller zelf aangaf dat zijn blessure meeviel.

Ruige screenshots van StarCraft 2

De laatste tijd wordt er veel aandacht gegeven aan Diablo III en de WoW-uitbreiding Wrath of the Lich King. Daardoor wordt er minder aandacht geschonken aan StarCraft 2, maar tijdens en na de E3 krijgt StarCraft 2 steeds vaker het hoogste woord in de zaal. De langverwachte opvolger van de populaire RTS-game komt eindelijk binnenkort uit en vandaag zijn er wat nieuwe screenshots verschenen.





Pas wanneer Blizzard tevreden is, komt StarCraft 2 uit. De StarCraft-fans hopen op een release in 2008, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen we pas in 2009 aan de slag met StarCraft 2.

FC Dordrecht test Derveld

FC Dordrecht heeft Fernando Derveld op proef. De club zoekt nog naar een ervaren centrale verdediger en kwam in die zoektocht bij de 31-jarige Derveld uit.

Derveld, die ook als linksback uit de voeten kan, speelde recent voor het Deense Esbjerg FB. De Zeeuw kwam eerder uit voor Willem II, Haarlem, Norwich City, West Bromwich Albion, Odense BK en SC Heerenveen. Voor die clubs werkte Derveld 276 competitiewedstrijden af, waarin hij tien keer wist te scoren. Mogelijk komt Derveld morgen al in actie voor FC Dordrecht, dat dan oefent tegen Feyenoord.

Square Enix: Geen PC-versie FFXIII in ontwikkeling

Gisteren leek een mooie dag te zijn voor onze RPG-hoeren met een PC. Als we de bronnen toen mochten geloven, zal Final Fantasy XIII ook voor de PC uitkomen. Helaas klopt dit gerucht niet, nadat Videogaming247 vanochtend met Square Enix sprak.

"We have no current plans to release Final Fantasy XIII for PCs," vertelde een medewerker van Square Enix aan Videogaming247.

Wel voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar niet voor de PC dus. De PC-gamers moeten het nog vooral doen met de MMORPG's, wil je een RPG op de PC spelen.

Davids traint mee bij AZ

Edgar Davids traint vanaf vandaag mee bij AZ. De 35-jarige oud-international zit zonder club, nadat hij vorig seizoen afscheid nam bij Ajax. Davids wil bij de Alkmaarders zijn conditie op peil houden.

Trainer Louis van Gaal, die eerder bij Ajax samenwerkte met Davids, stemde in met het verzoek. Wel stelt Van Gaal dat het bij trainen blijft en hij niet hoeft te rekenen op een contract.

Bij AZ ontmoet Davids ook oud-ploeggenoot Patrick Kluivert. De spits is bezig met de cursus Coach Betaald Voetbal en loopt stage bij de Noord-Hollandse club.

-

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager! 

Myrna Goossen naar 100%NL

Presentatrice Myrna Goossen is vanaf 25 augustus te horen op radiostation 100%NL. Doordeweeks gaat ze van 10.00 tot 12.00 uur een programma maken dat zowel aandacht besteedt aan de actualiteit als aan lifestyle, mode en beauty, vertelde een woordvoerster van de zender vandaag.

Goossen maakte in 1985 haar debuut op televisie bij de AVRO. Sinds 1993 presenteerde zij diverse programma's bij RTL4, waaronder Eigen Huis en Tuin en De Vijf Uur Show. Het meest recente programma dat ze bij RTL4 presenteerde was Aperitivo, dat inmiddels is gestopt. Wat haar nieuwe klus betekent voor haar tv-werk kan een woordvoerster van de radiozender niet zeggen.

Het presenteren van een radioprogramma was altijd al een wens van haar: "Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg vijf dagen per week een radioprogramma te maken en ben vooral blij dat het bij 100%NL is, omdat ik Nederlandse muziek geweldig vind."

Vorige maand maakte 100%NL al bekend dat Daphne Deckers vanaf 23 augustus iedere zaterdag van 10:00-12:00 uur te horen zal zijn.

Karadzic op het nippertje in hoger beroep

Svetozar Vujacic, de advocaat van Radovan Karadzic, gaat het beroep tegen diens overdracht aan het Joegoslavië-Tribunaal pas vanavond om 19.55 uur op de post doen, vijf minuten voor de sluiting van de Servische postkantoren.

Dit heeft het onafhankelijke Belgradose radio- en tv-station B92 gemeld. Vujajic hoopt op die manier te bereiken dat de beroepsrechters zich pas maandag over de zaak kunnen buigen.

Vujajic had eerder al aangekondigd de overdracht van Karadzic naar Den Haag zo lang mogelijk te traineren. Op die manier wil hij de familie van Karadzic de gelegenheid geven hem nog in Belgrado te bezoeken.

Geometry Wars 2 vanaf volgende week beschikbaar

Bizarre Creations heeft vandaag aangekondigd dat Geometry Wars: Retro Evolved 2 al vanaf volgende week woensdag te downloaden is. De sequel van de populaire Xbox Live Arcade game biedt veel meer uitdaging dan het eerste deel. Daarnaast kun je uiteraard wat enkele nieuwe features verwachten, zoals de head-to-head mode.

Geometry Wars: Retro Evolved 2 zal 800 Microsoft Points gaan kosten. Dat komt uit op ongeveer 10 euro. Opvallend is dat de game pas tijdens deze E3 is aangekondigd en stond gepland voor midden augustus.

Spamkoning moordt zijn gezin uit

Een Amerikaan die grof geld verdiend had met spammen, heeft in de buurt van Denver zichzelf en bijna zijn hele gezin vermoord. Het betreft de 35-jarige Edward 'Eddie' Davidson die woensdag nog uit een licht bewaakte gevangenis in Colorado wist te ontsnappen (weg te lopen). Sindsdien stond de spamkoning door de FBI geregistreerd als voortvluchtig.

Nu blijkt dat hij na het ongeoorloofd verlaten van de gevangenis zijn vrouw en 3-jarige dochtertje heeft vermoord. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf. Zijn 8 maanden oude zoontje zat nog wel levend in zijn auto en werd met uitdrogingsverschijnselen in een ziekenhuis opgenomen. Voordat hij zijn dochtertje en vrouw vermoordde, schoot Davidson ook nog de dochter van de buren neer. Zij ligt nu met een ernstige schotwond aan de nek op een intensive care-afdeling.

Aandelenspammer Davidson was veroordeeld wegens het vervalsen van mailheaders en belastingontduiking. Met zijn gespam zou hij zeker 3,5 miljoen dollar hebben verdiend. Hij zat sinds begin dit jaar een straf van 21 maanden uit. Tevens moest hij ruim 700.000 dollar terugbetalen en afstand doen van al zijn bezittingen.

Edward 'Eddie' Davidson

-

Met dank aan Harley538 voor de submit.

Resistance 2 krijgt wereldwijde multiplayer-beta

Eerder werd al bekend dat er een multiplayer beta zou komen van de shooter Resistance 2. Uit de berichtgeving leek het alsof je toegang tot Qore moest hebben om deel te mogen nemen aan de beta. Insomniac Games heeft nu bekend gemaakt dat dit niet het geval zal zijn. Mede omdat Qore buiten Amerika niet beschikbaar is, zullen er ook andere manieren zijn om toegang tot de beta te krijgen. Zo zal je de game kunnen pre-orderen, waardoor je gegarandeerd mee mag doen met de beta. Verdere details over de beta, zoals andere manieren om binnen te komen, zal Insomniac op een later tijdstip bekend maken.

Katholieken: hef verbod voorbehoedmiddelen op

Meer dan vijftig katholieke organisaties hebben paus Benedictus XVI vandaag opgeroepen het verbod van het gebruik van kunstmatige voorbehoedmiddelen op te heffen. Het verbod is volgens hen ''rampzalig''.

De oproep is als advertentie verschenen in de Corriere della Sera, de grootste Italiaanse krant. Het is vandaag precies veertig jaar geleden dat paus Paulus VI de encycliek Humanae Vitae publiceerde, waarin hij rooms-katholieken het gebruik van voorbehoedmiddelen als het condoom en de pil ontzegde.

Volgens de katholieke organisaties heeft het verbod ''een rampzalig effect gehad op de armen en machtelozen in de gehele wereld, heeft het het leven van vrouwen in gevaar gebracht en heeft het miljoenen blootgesteld aan het risico besmet te raken met hiv''.

Vegas is: Zuipen met schaars geklede dames

Eind dit jaar laat Midway ons zien hoe Las Vegas echt hoort te zijn, wanneer This is Vegas in de winkels verschijnt. in deze game mag je alles doen wat God verboden heeft om de stad te behouden als Sin City. Zoals je in onderstaande screenshots kunt zien houdt Midway de hoeveelheid neon in stad in stand.




In This is Vegas begin je als kleine crimineel in het grote Vegas. Je krijgt te horen dat een rijke man Vegas wil ombouwen tot familiestad, en daar zit je niet op te wachten. Gok, gooi feesten, verhandel drugs en bouw je eigen casino, dit alles om Sin City in zijn originele staat te behouden.

Telltale maakt Wallace & Gromit spel

Ontwikkelaar Telltale, bekend van onder andere Sam & Max, heeft een nieuwe adventureserie in ontwikkeling: Wallace & Gromit's Grand Adventures. De game zal gebaseerd zijn op de gelijknamige film en zal net als Sam & Max in episodes aangeboden worden. Je zult kunnen spelen als zowel Wallace als Gromit en de meeste rare uitvindingen kunnen gebruiken.

Telltale wil met deze game trouw blijven aan de films en zal dus gaan voor een echte klei-look. Volgens CEO Dan Connors moet de game veel meer een ervaring zijn dan de andere Wallace & Gromit-games. Interactie met andere karakters staat hoog in het vaandel en je moet je echt in de wereld van Wallace & Gromit voelen.

Wanneer Wallace & Gromit's Grand Adventures uit zal komen is nog niet bekend, evenmin heeft Telltale gemeld voor welke systemen de game in ontwikkeling is. Gezien de manier van episodes aanbieden en de ervaring die het bedrijf heeft met de PC is het waarschijnlijk dat de game daar op zal uitkomen, maar zeker is niks.



SP: Cohen moet meteen terugkomen

De Amsterdamse raadsfractie van de Socialistische Partij (SP) eist dat burgemeester Job Cohen onmiddellijk terugkeert van vakantie. Gisteren werd bekend dat het voltallige college van burgemeester en wethouders van Amsterdam tot en met maandag tegelijkertijd op vakantie is.  Raadslid Eric van der Burg, fractievoorzitter van oppositiepartij VVD, treedt zolang op als loco-burgemeester.

Volgens de SP kan dat volgens de Gemeentewet wel, maar alléén met instemming van de rest van de raad. Die is volgens de socialisten echter niets gevraagd. De SP vraagt zich dan ook af of Van den Burgs besluiten wel rechtsgeldig zijn. De VVD'er liet deze week twee keer een winkel sluiten omdat er drugs waren gevonden. Begin deze week betrof dat een belwinkel en gisteren posterwinkel De Lach (volgens buurtbewoners de oudste coffeeshop van Amsterdam) waar tweeënhalve kilogram hasjiesj werd aangetroffen.

Vanmiddag gaat de SP op De Dam protesteren tegen de afwezigheid van het gemeentebestuur. "Met alle respect voor Eric van der Burg, kennelijk vindt het college dat elke willekeurige trekpop onze hoofdstad wel even een weekje kan besturen", aldus SP-raadslid Laurens Ivens tegenover AT5.

Trailer animatiefilm Dead Space: Downfall

Met Halloween komt Electronic Arts met de volgende game die volgens eigen zeggen originaliteit en vernieuwing moet gaan brengen. In Dead Space zul je op een donker ruimteschip moeten zien te overleven terwijl de gemuteerde bemanning probeert je in stukken te rijten. Om het verhaal achter de game wat duidelijker te maken komt er ook een animatiefilm op DVD en Blu-Ray die de voorgeschiedenis vertelt. Hieronder kun je een trailer zien van Dead Space: Downfall.

Mean Girls en andere filmklassiekers eind dit jaar speelbaar

Goed nieuws voor de fans van chickflicks, Paramount Digital Entertainment en Legacy Interactive hebben aangekondigd games te ontwikkelen gebaseerd op drie films uit dit genre. Het betreft hier de briljante klassiekers Pretty in Pink, Clueless en Mean Girls. Met deze games willen de bedrijven de zogenaamde "core casual gamer" aanspreken, ook wel vrouw genoemd.

In de game Pretty in Pink zul je Andie Walsh spelen die moet kiezen tussen de hunk Blane en de licht kansloze Duckie. Anders dan in de film krijg je nu zelf de keuze voor wie Andie uiteindelijk kiest. In Clueless speel je Cher Horowitz die zichzelf als koppelaar ziet. Ze probeert haar vriendinnen aan relaties te helpen door jongens te beoordelen op hun kleren en uiterlijk. Als laatste zul je in Mean Girls: High School Showdown als nieuwe studente de populaire meiden, ook wel "Plastics" genoemd, omver moeten werpen. Dit kun je doen door je normaal te gedragen of net zo erg worden.

Alle drie de games zullen in het vierde kwartaal op de markt komen voor Nintendo DS, PC en wellicht ook op de consoles.



De "Plastics" uit de film Mean Girls

Vliegtuig landt met groot gat in romp

Een passagiersvliegtuig met 365 inzittenden uit Londen op weg naar Melbourne is vanochtend aan een ramp ontsnapt. Het toestel van de Australische maatschappij Qantas landde na een dramatische daling veilig in Manilla.

In de romp bij de rechtervleugel bleek een enorm gat te zitten, meldt de BBC.

''Bij het uitstappen waren er mensen die moesten braken. Je kon aan hun gezichten zien dat ze echt heel bang waren'', meldde een luchthavenmedewerker. Passagiers meldden na de landing dat ze in de lucht een harde knal hadden gehoord en dat het toestel daarna snel hoogte verloor. Doordat de luchtdruk in het toestel afnam moesten de inzittenden hun zuurstofmaskers opzetten.

Nieuwe Naruto game alleen voor Xbox360

Ubisoft heeft verklaard dat de nieuwe Naruto game exclusief voor Xbox360 zal uitkomen. De game is de opvolger van Naruto: Rise of a Ninja en zal Naruto: The Broken Bond gaan heten. De game is gebaseerd op de populaire Japanse animatie serie.

Het verhaal volgt Naruto, die inmiddels is uitgegroeid tot een gerespecteerde ninja van het dorpje Konoha. Echter, zijn teamgenoot Sasuke wordt jaloers op zijn nieuwe abilities en sluit zich aan bij Orochimaru (de bad guy) om op deze manier sterker te worden. Naruto trekt er op uit met zijn vrienden om zijn teamgenoot te redden uit de handen van Orochimaru.

Naruto: The Broken Bond zal ook een online modus bevatten waarin je middels een toernooi tegen elkaar kunt spelen. De game staat gepland voor november 2008. Bekijk hier de trailer:



Exclusief voor Xbox360

Meetfout kost Nieuwegein 300.000 euro

'Zeker weten door zuiver te meten' en 'meten is weten'. Twee waarheden die ze in de gemeente Nieuwegein goed in hun oren zullen knopen. Een meetfout heeft de Utrechtse gemeente namelijk 300.000 euro gekost.

De blunder vond plaats bij de nieuwbouw van een basisschool. Toen de heipalen al de grond in waren geslagen, ontdekte men dat de bouwput op de verkeerde plaats stond. Het verschil bedroeg acht meter. Het heien moet nu overnieuw. De al geslagen palen worden boven de grond afgesneden

De meetfout komt doordat de gemeente geen goed kaartmateriaal heeft aangeleverd. Nieuwegein draait dan ook op voor de extra kosten.

Homofiele asielzoekers belaagd in opvangcentra

Opvangcentra voor asielzoekers adviseren naar Nederland gevluchte homo's tegen de andere asielzoekers te zwijgen over hun geaardheid. Volgens COC Midden-Gelderland krijgen homofiele asielzoekers namelijk geregeld te maken met geweld van mede-asielzoekers die het niet zo hebben op homofielen.  Het COC heeft hierover een brandbrief geschreven naar de Tweede Kamer.

De Nederlandse vereniging tot integratie van homosexualiteit kwam in actie na twee recente gevallen van mishandeling van asielzoekers in Gelderse centra. De ene asielzoeker werd aangevallen met een mes, de ander werd door vier landgenoten in elkaar getrimd. Het betroffen asielzoekers uit Somalië en Afghanistan.

Het COC zegt dat het wrang is dat mensen de hun moederland ontvluchtten omdat ze vervolgd worden voor hun geaardheid, er bij aankomst in Nederland over moeten zwijgen.  Volgens het COC nemen asielzoekers ''hun eigen cultuur mee en begrijpen ze de situatie in Nederland niet.'' Daarom pleit de homobelangenvereniging ervoor dat het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) gaat zorgen voor voorlichting voor deze mensen.

'Terugsturen'
PvdA-Kamerlid Hans Spekman reageert in het NRC boos op de gang van zaken: ''Onverdraagzaamheid is onacceptabel. Het is toch de omgekeerde wereld als asielzoekers hun geaardheid moeten verbergen en daders vrijuit gaan. Ik vind zo'n advies heel slecht. Ik wil een harde aanpak. Ongewenst verklaren en terugsturen naar het land van herkomst.” Hij gaat Kamervragen stellen.

In een reactie laat het COA weten dat men officieel geen advies geeft aan asielzoekers om te zwijgen over hun geaardheid. ''Wij maken duidelijk dat homoseksualiteit hier kan en mag. We kunnen ons wel voorstellen dat asielzoekers van hetzelfde geloof elkaar adviseren te zwijgen.”

Witten:"Marketplace niet heel handig ontworpen"

In een interview met Xbox 360: The Official Magazine praat Xbox Live baas Marc witten over het huidige en het nieuwe dashboard van de Xbox 360 en over Marketplace. Hij geeft hierin aan dat het ontwerp niet een van de meest briljante momenten was van het ontwikkelteam, omdat dat er toen slechts rekening is gehouden met 100 tot 200 items in de Marketplace. Het huidige ontwerp werkt niet nu er 20.000 items te downloaden zijn, omdat gamers niet kunnen vinden wat ze zoeken. Door de drukte van het dashboard zelf kennen gamers vaak ook de mogelijkheden van de console niet.

Ze weten wellicht niet dat ze naar foto's kunnen kijken of dat ze hun iPod kunnen aansluiten om films te kijken. We hebben ondervonden dat gamers die dit wel wisten, meer tevreden waren, omdat ze het gevoel hadden meer waar voor hun geld te krijgen.

Toen we Marketplace ontwierpen hadden we er mee rekening gehouden dat er 100 tot 200 items in zouden staan. Dat was niet ons slimste moment, want momenteel zitten we met bijna 20.000 items en dat aantal groeit nog steeds hard. Gebruikers geven aan dat ze dingen niet of lastig kunnen vinden en dat ze verdwaald raken in de interface.

Het nieuwe dashboard moet deze problemen gaan verhelpen. Het zal een eenvoudige interface hebben, waarin games, muziek en films duidelijk worden weergegeven. Volgens Witten werkt het een beetje als een Media Center. Daarbij ondersteunt hij hogere resoluties en een copy-to-hard-drive functie. Mocht je zelf het oude dashboard makkelijker en mooier vinden, dan kun je er waarschijnlijk gewoon voor kiezen om deze te behouden.


Het nieuwe dashboard

Jaar cel en tbs voor uittrekken oog

Een 23-jarige man uit Oud-Beijerland is donderdag veroordeeld tot een jaar cel en tbs met dwangverpleging, omdat hij met zijn vingers een oog uit iemands kas heeft getrokken. Even daarvoor had hij het slachtoffer met een ijzeren pijp neergeslagen en in een houdgreep genomen.

De ruzie met lugubere afloop vond begin november vorig jaar plaats in Oud-Beijerland in het ouderlijk huis van de verdachte. In de andere oogkas was zonder resultaat gepeuterd. Het destijds 39-jarige slachtoffer sloeg de verdachte eerst met de ijzeren pijp. Diens eerste verweer werd door de rechtbank nog afgedaan als zelfverdediging, maar die ging daarna volledig door het lint.

De rechtbank in Dordrecht acht de kans op herhaling groot. De verdachte is gediagnosticeerd als een ernstig gestoord persoon met borderline en narcistische trekken. Hij is veroordeeld voor zware mishandeling, poging tot zware mishandeling en 'bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht'. Ook moet hij vijfduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, die zijn werk als elektromonteur heeft moeten staken.

Acht jaar voor jongen die neefjes wiet liet roken

Een 18-jarige jongen is donderdag in de Amerikaanse staat Texas tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij zijn neefjes van 2 en 4 jaar oud marihuana liet roken.

De zaak kwam aan het licht toen de politie bij het doorzoeken van een huis een videoband vond met beelden van de jongen die het jongste kind een stickie in de mond stopt en het vervolgens aansteekt. Als het kind begint te hoesten, moet hij lachen. Een andere jongen zegt tegen het kind dat hij het stickie moet doorgeven aan zijn broertje, dat ook begint te hoesten als hij een haaltje neemt. De kinderen bleken ook cocaïne in hun lichaam te hebben.

De jongen, Demetris McCoy, woonde met de kinderen, hun moeder en oma in één huis. De kinderen zijn inmiddels in een pleeggezin geplaatst. De politie doorzocht het huis in verband met een onderzoek naar twee inbraken waarvan McCoy werd verdacht. De andere jongen moet nog worden berecht.

'Ziekenhuis behandelt duizenden te dikke kinderen'

Duizenden kinderen zijn de afgelopen jaren in ziekenhuizen en klinieken behandeld vanwege overgewicht. Dat schrijft het AD vrijdag op basis van eigen onderzoek. De kinderen tussen de 4 en 18 jaar zouden door school- en huisartsen worden doorverwezen omdat ze grote gezondheidsrisico's zouden lopen.

De krant vroeg gegevens op bij vijftien ziekenhuizen en twee klinieken. In deze instellingen werden bijna drieduizend kinderen 'intensief behandeld'. Volgens hoogleraar jeugdgezondheidszorg Remy Hirasing is dit aantal 'het topje van de ijsberg'. De wetenschapper van de Vrije Universiteit in Amsterdam spreekt van een 'tikkende tijdbom'.

Het aantal poliklinieken voor dikke kinderen is sinds 2004 verviervoudigd, schrijft de krant. Een op de zeven baby's en peuters zou te zwaar zijn. In de grote steden is de meerderheid van te dikke kinderen volgens het AD allochtoon. "Zij bewegen minder", zegt Ines von Rosentiel, hoofd kindergeneeskunde in het Amsterdamse Slotervaart Ziekenhuis. "Daarnaast is in sommige culturen overgewicht een teken van welvaart."

Uit de laatste landelijke studie van 1997 blijkt volgens de krant dat vierhonderd- tot zeshonderdduizend kinderen te dik zijn. "Dat aantal zal nu veel hoger liggen", stelt hoogleraar Hirasing. "Niet alleen het aantal kinderen groeit, maar ze worden ook dikker. Daarnaast zie je een verschuiving naar een jongere leeftijd."

'Geen drugs meer gedogen bij strandfeesten'

De gemeente Bloemendaal wil een einde maken aan de gedoogcultuur van drugs tijdens feesten op het strand aldaar. Wethouder en locoburgemeester Victor Bruins Slot bevestigde een bericht hierover in NRC Handelsblad.

Volgens Bruins Slot is er op de zogenaamde beachparties een flinke toename te zien in het gebruik van vooral de 'rape drug' ghb. ''Vroeger was het een hoge uitzondering dat mensen in de problemen raakten, maar dit seizoen heeft de ambulancedienst al 35 keer moeten uitrukken omdat drugsgebruikers te ver buiten bewustzijn zijn geraakt. Mensen weten steeds minder maat te houden en er is een te groot risico voor de gezondheid van de gebruikers. Het is een ontwikkeling die ons zorgen baart.''

De strandfeesten trekken tienduizenden bezoekers uit het hele land voor internationaal bekende dj’s als Moby. De gedoogcultuur heeft ertoe geleid dat het gebruik van harddrugs er ''even normaal is als een biertje”, aldus een lokale politieagent in NRC.

'Nina Brink verliest miljoenenclaim'

Zakenvrouw Nina Brink heeft geen recht op een schadevergoeding van 43 miljoen dollar (27,7 miljoen euro) die zij eiste van bouwmagnaat Dik Wessels, een van de vroege investeerders in haar voormalige internetbedrijf Worldonline.

Dat schrijft NRC Handelsblad op zijn website op basis van een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam. Brink eiste de schadevergoeding omdat zij vond dat een winstdelingsovereenkomst rond de beursgang van Worldonline in maart 2000 ten onrechte niet is nagekomen.

Drie maanden voor die beursgang verkocht Brink een deel van haar aandelen voor 6 dollar per stuk aan de Twentse bouwondernemer. Zij spraken af dat de winst die Wessels zou maken bij de toekomstige beursgang voor de helft zou worden terugbetaald aan Brink.

Kort voor de beursgang ontdekte Brink dat deze overeenkomst niet was meegedeeld aan beleggers. Om de beursgang door te kunnen laten gaan, zag zij af van de regeling.

Duenas ontkent dopinggebruik

Moises Dueñas, die eerder uit de Tour de France werd gezet na een positieve dopingtest, ontkent verboden middelen te hebben gebruikt.

Dueñas riskeert in Frankrijk een celstraf wegens het gebruik en bezit van verboden substanties. Voor Barloworld, zijn sponsor, was dat aanleiding zijn activiteiten na deze Tour als wielersponsor te beëindigen.

"Ik heb nooit beweerd of toegegeven dat ik dope heb gebruikt, zoals sommige media melden, noch dat ik verboden middelen heb gekocht", aldus Dueñas tegenover de Spaanse media.

Eerder op de dag verklaarde de aanklager in Tarbes, waar de zaak dient, dat Dueñas een bekentenis had gedaan. "Hij verklaarde dat hij de samenstelling van de producten, die hij had gebruikt, niet kende", aldus de aanklager.

De Spaanse krant El Pais meldde eerder deze week dat Dueñas had gezegd verboden producten te hebben gekocht bij zijn arts Jesus Losa. Die berichten werden later weer tegengesproken.

KSVK United test contractloze Esajas

Dion Esajas mag bij de Belgische tweedeklasser KSVK United stage gaan lopen.

De aanvaller, momenteel zonder contract, speelde de afgelopen tijd bij het Team VVCS en heeft daar een goede indruk achtergelaten in diverse oefenwedstrijden. Hij was ook trefzeker tijdens het FIFPRO toernooi, dat Team VVCS wist te winnen.

KSVK United is zoekende naar een vervanger voor de onlangs vertrokken Kevin Oris. Hij maakte de overstap naar eersteklasser Bergen. Zoekende naar een nieuwe spits is KSVK bij Esajas beland.

Eerder speelde de aanvaller voor FC Volendam, FC Zwolle en het Duitse Paderborn. In de winterstop meldde hij zich bij zaterdaghoofdklasser Quick Boys, maar daar was hij al rap vertrokken.

Benfica slagvaardig op transfermarkt

Benfica heeft in een klap drie spelers landurig weten vast te leggen, te weten Sidnei, Jonathan Urretaviscaya en Jorge Ribeiro.

De eerste twee spelers staan te boek als grote talenten in Zuid-Amerika. Sidnei (18) komt van het Braziliaanse Porto Alegre en Urretaviscaya (19) komt over van River Plate uit Uruguay. Beide mannen voorzagen hun verbintenis, die vijf seizoenen loopt, vandaag van een signatuur.

De linksback Jorge Ribeiro is afkomstig van Boavista, dat evenals Benfica uitkomt in de hoogste Portugese competitie. De 26-jarige broer van ex-international Nuno Ricardo Oliveira Ribeiro, beter bekend als Maniche, tekende in Lissabon een vierjarig contract.

In 1999 startte Ribeiro zijn carrière bij datzelfde Benfica. Vervolgens werd hij tot drie keer toe verhuurd, waarna hij in 2005 naar Dynamo Moskou verhuisde. Daar werd hij nogmaals twee keer verhuurd, alvorens hij terug in Portugal kwam. Afgelopen seizoen speelde de linksback bij Boavista en liet van zich horen, hij stond 28 wedstrijden in het veld en scoorde acht keer.

Salomon Kalou en Cissé mee naar Peking

Salomon Kalou een Sekou Cissé mogen met de Olympische selectie van Ivoorkust afreizen naar Peking om daar deel te nemen aan het olympisch voetbaltoernooi.

De aanvaller van Chelsea en de spits van Roda JC zijn beide toegevoegd aan de achttienkoppige selectie, nadat sterren Didier Drogba, Kolo Touré en Didier Zokora om verscheidene redenen afhaakten.

Op de Spelen neemt Ivoorkust het in de poulefase op tegen Argentinië, Australië en Servië.

China heeft meeste internetters

Ruim een kwart miljard Chinezen hebben vandaag de dag een internetaansluiting. Daarmee zijn ze de Amerikanen in aantal voorbijgestreefd. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

Mede dankzij de economische groei die het land doormaakt, is het aantal internetaansluitingen in China in twee jaar tijd verdubbeld. Het Chinese topleveldomein .cn is nu ook de populairste onder de landencodes. Tot dit jaar was .de de extensie met de meeste registraties. 

Sastre: "Levenslange schorsing Riccò te zwaar"

Geletruidrager Carlos Sastre kan zich niet vinden in het voorstel van de president van de Italiaanse wielerbond om Riccardo Riccò levenslang te schorsen.

Eerder deze Tour werd Riccò betrapt op het gebruik van epo. “Doping moet zwaar bestraft worden, maximaal zelfs. Maar een levenslange schorsing vind ik een te zware straf. Riccò is bovendien pas 24 jaar,” aldus Sastre.

Sony and Microsoft mudfight continues

Gisteren hadden we voor jullie al een bericht dat Don Mattrick en Kaz Hirai flink aan het modder gooien geslagen waren. Blijkbaar is het vandaag tijd voor deel twee want beide hebben weer uitspraken gedaan over de andere partij.

Gisteren wist Don Mattrick ons al te vertellen dat Sony en Nintendo te veel vakantie hadden gehouden, en dat Microsoft daardoor een flink voorsprong had opgebouwd. Vandaag gaat hij verder over de strijd tussen de Xbox 360 en de Playstation 3. Volgens Mattrick zal de Xbox 360 namelijk in de komende drie à vier jaar meer games blijven verkopen dan de Playstation 3. Hij zegt dat hij het een aantal keer heeft berekend, maar steeds op hetzelfde antwoord uitkomt:

quote
I did the math, I did the math a different way, I did the math...there was no equation that I came to where I got a different answer, and I went, 'You know what? This is getting boring'.

Ook zegt Mattrick dat Xbox 360 games op Metacritic.com veel hogere cijfers krijgt dan games voor de Playstation 3 en de Wii.

In de andere hoek staat Kaz Hirai van Sony die zichzelf gisteren afvroeg hoe lang de Xbox 360 mee zou gaan. In een interview met het Zweedse blad Aftonblade werd hem gevraagd welke Xbox 360 exclusieve game hij graag op de PS3 had willen zien. Hirai reageerde hierop door te zeggen dat hij geen één exclusive van de 360 op de PS3 had willen zien. De interviewer vroeg daarop wat hij zou kiezen als iemand een pistool op zijn hoofd zou houden. Hirai antwoordde hierop: De kogel:

Aftonbladet: If you had to choose ONE exclusive Xbox 360 title and launch it for the PS3 instead, which game would it be?
Hirai: I don't think I have to choose any.....
Aftonbladet: You have to pick one.
Hirai: Again, I don't think I have to pick one because we have such a fantastic lineup of games.
Aftonbladet: But if someone is holding a gun to your head and you have to choose one. Which game would it be?
Hirai: Okay.. then they have to shoot me, because I really don't think we need any.

Zal hiermee het gevecht afgelopen zijn? We zullen het zien.

Boek: Sarah Tomczak - Het dating boekje

Stel: je bent een onweerstaanbare vrouw van de wereld. Je bent sexy, welbespraakt, welgemanierd en nog meer dingen waar het woord wel aan vast geplakt kan zitten. Je kunt lekker koken, bent goed in bed en hebt gevoel voor humor. Kortom: je bent de droom van elke man. Het punt is alleen dat geen enkele man dit schijnt te zien en daarom zit je al vijf jaar thuis op de bank te wachten tot mr. Right bij je aan komt bellen. Speciaal voor deze muurbloempjes schreef Sarah Tomczak de gids voor femmes fatales: Het datingboekje.

Stevens wil dat Värynen blijft

De situatie van Mika Väyrynen bij PSV leek uitzichtloos. Trainer Huub Stevens had hem al te kennen gegeven dat hij ook dit seizoen nauwelijks aan spelen zou gaan toekomen in Eindhoven. Met het vertrek van Ismail Aissati naar Ajax lijkt er echter verandering te komen in de moeilijke situatie van de middenvelder.

Nu Aissati is vertrokken naar Amsterdam heeft Väyrynen een concurrent minder voor een positie op het middenveld. Stevens wil voorlopig niemand kwijt van zijn selectie. "Als het aan mij ligt, gaat er nu voorlopig niemand meer weg," verklaarde de nieuwe trainer van PSV tegenover het Algemeen Dagblad. "Ook Mika Väyrynen niet."

Achter de schermen is PSV druk bezig met het zoeken naar een aanvallende versterking. Zolang deze versterking niet definitief is binnengehaald, mag er niemand weg uit Eindhoven. Väyrynen zegt echter niet op de hoogte te zijn van de nieuwe situatie. "Aan mij is dit niet verteld. Ik kijk het trainingskamp hier in Oisterwijk even aan en misschien dat ik dan op korte termijn met de trainer ga praten. Stevens is heel duidelijk geweest. Hij heeft aangegeven dat het dit seizoen heel moeilijk voor me zal worden. Goed, ik weet in elk geval waar ik aan toe ben. En die wedstrijdjes in Jong PSV speel ik liever niet meer."

Club Brugge en Glasgow Rangers zouden geïnteresseerd zijn in Värynen, maar de Finse middenvelder heeft voorlopig geen haast. "Er is wel belangstelling van een aantal clubs, maar ik wil hier gewoon een of twee weken trainen en dan kijk ik wel hoe het gaat," aldus Väyrynen. "Ja, Club Brugge toonde interesse, dat is nog steeds niet helemaal van de baan. Als er begin augustus niets anders is, zou Brugge een optie kunnen zijn."

Talula Doet De Hula krijgt nieuwe naam

Een rechter in de Nieuw-Zeelandse stad Wellington heeft donderdag besloten dat een 9-jarig meisje niet langer Talula Does The Hula From Hawaï (Talula doet de Hula van Hawaï) mag heten.

Ook uitte hij zijn bezorgdheid over de vreemde namen die kinderen uit de regio Taranaki de laatste tijd meekrijgen, zo schrijft de Taranaki Daily News.

Zo is er een tweeling die Fish en Chips (Vis en Friet) is genoemd. Ook kreeg een kind de naam Number 16 Bus Shelter (Bushokje bij Lijn 16) mee, een ander kreeg de naam Fat Boy (Dikke Jongen). Ook duiken plots namen in sms-taal op, zoals O.crnia, wat voluit Oceanië zou zijn.

De rechter noemde verder de namen Violence (Geweld), Keenan Got Lucky (Keenan Had Mazzel), Sex Fruit (Seks Fruit) en zelfs Hitler.

Volgens de rechter maken de ouders hun kinderen belachelijk met deze namen en hebben ze een sociale handicap. Talula durfde haar naam tegen niemand te zeggen, omdat ze bang was gepest te worden. "Ze toont daarmee meer inzicht dan elk van haar ouders", oordeelde de rechter.

SP en VVD eisen uitleg over banenverlies politie

De SP vindt het 'totaal onverantwoord' om nu op de agenten te bezuinigingen.

De SP en de VVD eisen opheldering van het kabinet over de vrees bij politievakbond ACP dat duizend banen op de tocht staan als gevolg van bezuinigingen. De SP noemt het 'totaal onverantwoord' om nu op de agenten te bezuinigingen en vindt dat minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) haar belofte breekt. De VVD noemt het verdwijnen van agenten op straat 'onbestaanbaar'.

De ACP schat op basis van een rondgang langs de korpsen dat er duizend banen dreigen te verdwijnen. De bond wijst erop dat het kabinet heeft toegezegd dat de afgesproken honderd miljoen euro die bezuinigd wordt niet ten koste zou gaan van personeel. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp noemde dat donderdag onacceptabel. "Het lijkt ons niet meer dan normaal dat het kabinet zich houdt aan gemaakte afspraken en toezeggingen", stelde de bond in een verklaring. Het zou ook gaan om rechercheurs en agenten op straat.

De twee grootste oppositiepartijen in de Tweede Kamer uiten beiden hun zorgen over de bureaucratie waarmee de korpsen zouden zijn overspoeld. Daardoor zou er meer blauw achter een bureau zitten dan op straat lopen. VVD-Kamerlid Laetitia Griffith wil Ter Horst vrijdag nog aan de tand voelen over de noodklok die de ACP heeft geluid.

'Minder files door dure brandstof'

Er staan minder files doordat de brandstofprijzen sterk zijn gestegen. Die conclusie trekt de Verkeers Informatie Dienst (VID) op basis van de filestatistieken van het tweede kartaal van dit jaar.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar stonden er volgens de VID bijna 3 procent minder files.

"We kunnen niet anders concluderen dan dat het door de brandstofprijzen komt," zegt Patrick Potgraven van de VID.

 

Deskundigen waarschuwen voor fout in internet

Computerhackers hebben een "cruciale fout" in de structuur van het internet ontdekt. Daarmee kunnen ze internetverkeer in handen nemen. Daarvoor waarschuwen internetdeskundigen, meldden Britse en Amerikaanse media donderdag.

De fout zit in het Domain Name System (DNS), het netwerk dat computers via het internet met elkaar in verbinding brengt. De hackers zijn in staat om een computergebruiker zonder het te weten naar een andere site te leiden. Zo kan bijvoorbeeld iemand die wil internetbankieren terechtkomen op een site van criminelen, die erg lijkt op de site van de bank. Daarmee kunnen de hackers in bezit komen van bankcodes, wat ze in staat stelt bankrekeningen leeg te plunderen.

Ook kunnen de hackers ervoor zorgen dat de computer virussen downloadt, zonder dat de eigenaar het doorheeft. "We zitten diep in de problemen", zei een van de deskundigen. "Deze aanval is erg goed. Dit is ernstig."

De experts kwamen de fout ongeveer een half jaar geleden op het spoor. Twee weken geleden werd een zogeheten patch vrijgegeven, een programma waarmee computerbezitters hun computer kunnen beschermen tegen de fout.

Boek: Manda Scott - Het verborgen kristal

"21.12.2012. De datum staat vast. De tijd dringt. Stel dat de voorspelling van de Maya's uitkomt..." Dat is de tekst op de kaft van het boek waarmee de belangstelling van potentiële kopers gewekt moet worden. Het verborgen kristal is een literaire thriller over de zoektocht naar een kristallen schedel en een wanhopige poging van de vinders om het noodlot dat de mensheid volgens de Maya's in 2012 zal treffen, te voorkomen.

Twee, met elkaar verweven, verhalen staan centraal in het boek. In het ene zijn speleologe Stella Cody en haar man Kit op zoek naar een verborgen schat aan de hand van aanwijzingen die ze in oude manuscripten hebben gevonden. In het andere volgen we Cedric Owen, een Schotse arts in Parijs in 1556 die in het bezit is van een mysterieuze kristallen schedel.

Chavez heeft weinig vertrouwen in Obama

De betrekkingen tussen Venezuela en de Verenigde Staten zullen ook slecht blijven als Barack Obama de volgende Amerikaanse president wordt. Dat heeft de Venezolaanse president Hugo Chavez donderdag voorspeld.

De Democraat Obama en zijn Republikeinse rivaal John McCain kunnen allebei beïnvloed worden door 'extreem rechts', zei Chavez. "Ik heb er weinig hoop op, maar we zullen zien."

Chavez waarschuwde de nieuwe Amerikaanse president alvast om niet te pogen zijn macht uit te oefenen in Zuid-Amerika. De Zuid-Amerikaanse leiders zullen dit niet toestaan, zei hij. Chavez, die in 1999 president werd, is een van de felste criticasters van Washington.

Schiphol is klaar voor drukste dag van het jaar

Schiphol maakt zich op voor de drukste dag van het jaar. De luchthaven heeft extra maatregelen genomen om de drukte van vrijdag op te vangen. Zo zijn extra parkeerplaatsen beschikbaar en vermaken entertainers de wachtende mensen.

Schiphol verwerkt vandaag naar verwachting ruim 175.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. Dat is een geringe stijging ten opzichte van de drukste dag van vorig jaar. De drukste dag viel toen op vrijdag 27 juli met ruim 174.000 reizigers.

In totaal doen ruim 9,7 miljoen passagiers in de zomermaanden het vliegveld aan. De luchthaven verwacht in de maanden juli en augustus ongeveer 50.000 reizigers minder dan in 2007. Dat komt vermoedelijk door de verhoogde brandstofprijzen en de onlangs ingevoerde vliegtax.

Rusland wil bommenwerpers in Cuba

Rusland zou overwegen om gebruik te gaan maken van Cubaanse bases voor het bijtanken van stategische bommenwerpers. De actie zou bedoeld zijn als vergeldingsmaatregel voor de plannen van de regering Bush, die een verdedigingsscherm tegen raketaanvallen wil plaatsen in Europa. Rusland beschouwt het voorstel van de Amerikanen voor anti-raketinstallaties in Polen en Tsjechië als een directe bedreiging voor zijn veiligheid.

Een "hooggeplaatste militaire bron" vertelde eerder deze week in de krant Izvestiya dat het Kremlin Cuba wil gebruiken als basis voor strategische bommenwerpers van het type Tu-160 en Tu-95. "Terwijl zij anti-raketsystemen inzetten in Polen en Tsjechië, landen onze strategische lange-afstandsvliegtuigen in Cuba", aldus de bron, die ook liet optekenen dat er nog geen definitieve beslissing was genomen over het landen van de vliegtuigen op Cuba.

In 1962 leidde de stationering van Russische raketten op Cuba bijna tot een atoomoorlog met de Verenigde Staten. Deze dreigende situatie, die de geschiedenis inging als de Cubacrisis, eindigde met de verwijdering van de Russische raketten op Cuba en de (geheime) verwijdering van in Turkije gestationeerde Amerikaanse raketten.

Izvestiya is eigendom van het Russische staatsbedrijf Gazprom, het grootste gasbedrijf ter wereld, en reflecteert de officiële regeringsgedachte. Het wordt geregeld gebruikt door het Kremlin om informatie te lekken. Het mogelijke gebruik van Cuba als nucleaire basis was gisteren het nieuws van de dag in de Russische kranten. De Komsomolskaja Pravda, het best verkopende tabloid van Rusland, zei dat "onze bommenwerpers" onder Amerika's "buik" geplaatst konden worden, de VS op dezelfde manier bedreigend als de VS Rusland bedreigen.

Volgens een woordvoerder van het Russische ministerie van defensie echter, wordt Rusland gedreven door zijn vreedzame politieke beleid en bouwt het geen militaire bases op de grenzen van andere staten. Amerikaanse en Europese diplomaten zwakten het bericht ook af als zijnde niet realistisch, ondanks het feit dat generaal Norton Schwarz, kandidaat-opperbevelhebber van de US Air Force, Moskou waarschuwde dat het met zo'n actie een gevaarlijke drempel zou overschrijden. Volgens Russische defensie-experts is het bericht puur bedoeld om Amerika te irriteren, de nucleaire lading van de vliegtuigen heeft een bereik van zo'n 3000 kilometer en kan dus van veel grotere afstanden dan Cuba op de VS worden afgevuurd. Het standpunt van Cuba in deze kwestie was gisteren nog niet duidelijk, maar aangenomen wordt dat ook president Raul Castro er niet mee in zou stemmen.

 Met ontzettend veel dank aan ysduiker voor de zeer uitgebreide vertaalde en herschreven submit!

Kritisch boek verboden in Egypte

Een boek waarin kritiek wordt geuit op de Egyptische president Hosni Mubarak is in Egypte verboden. Dat heeft uitgever Palgrave MacMillan donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om het boek 'Inside Egypt: Land of the pharaos on the brink of a revolution', geschreven door John Bradley. Het boek omschrijft de regering van Mubarak als een 'meedogenloze militaire dictatuur'. De autoriteiten reageerden niet onmiddellijk op de mededeling van de uitgever.

De boekwinkel van de American University in Caïro bestelde vijftien exemplaren van het boek, zei Mark Linz, directeur van de uitgeverij van de universiteit. Maar de bestelling werd afgezegd nadat de censuurdienst had meegedeeld dat het boek niet mag worden verkocht in Egypte.

Jongen (12) doodt meisje (9) in Suriname

Een 12-jarige jongen heeft donderdag op een basisschool in Suriname een meisje (9) doodgestoken. Dat meldt de politie.

Leerlingen en een leraar waren getuige van de moord. De jongen stak het mes vervolgens in zijn eigen buik. Hij ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Zijn motief is onbekend.

Volgens de politie was de jongen van de plattelandsschool, die ongeveer 250 kilometer ten westen van Paramaribo ligt, gestuurd vanwege zijn gewelddadig gedrag. Hij slaagde er donderdag in de school stiekem binnen te komen.

Moslima's klagen McDonald's in Detroit aan

Twee moslima's hebben een McDonald's in de buurt van Detroit aangeklaagd waar ze tevergeefs solliciteerden. De moslima's zeggen dat ze werden afgewezen omdat ze een hoofddoekje droegen, meldt de krant Detroit Free Press.

De manager van de McDonald's zei volgens de vrouwen dat ze hun hoofddoekje moesten afdoen als ze in het fastfoodrestaurant wilden werken. De McDonald's ligt in Dearborn, een van de grootste moslimgemeenschappen in de Verenigde Staten, en is een van de twee McDonald's in de VS die halal-McNuggets verkopen.

McDonald's zal later een verklaring uitgeven over de kwestie, zei een woordvoerder van het bedrijf.

Schietpartij op Amerikaanse school

Er is opnieuw een schietpartij geweest in een Amerikaanse school. In de stad Phoenix zijn drie mensen gewond geraakt bij een schietpartij op een universiteit. Volgens een ooggetuige hadden twee mannen ruzie gekregen in een computerlokaal en werd daarbij geschoten. De dader ging er na de schietpartij vandoor.

In een huis in de buurt van de universiteit werd later een verdachte aangehouden. Twee van de drie gewonden zijn er volgens de politie slecht aan toe. Een van hen belde haar vader. Wie de schutter is en waar de ruzie over ging, is niet bekend.

Trulli: "Goede tweede helft seizoen"

Toyota is dit jaar bezig aan een goed seizoen in de Formule 1 en coureur Jarno Trulli denkt dat het tweede deel van het seizoen nog beter gaat verlopen. Het team bezet momenteel de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, net voor Renault en Red Bull.

"We werken keihard om de vierde plaats in het kampioenschap vast te kunnen houden," aldus de Italiaanse coureur. "We staan slechts een punt voor op Red Bull en twee punten voor Renault. We hebben eerst nog een testsessie in Jerez, voordat we naar de Hongarije gaan. We zullen tijdens deze test vooral gaan werken aan de high downforce-configuratie voor de TF108-auto. En in de fabriek wordt ondertussen ook hard gewerkt, om zo snel mogelijk nieuwe onderdelen op de auto te krijgen. We zullen hard moeten blijven pushen om die vierde plek te kunnen consolideren, want het zit erg dicht bij elkaar."

"Ik denk dat we gedurende de rest van het seizoen ook sterk kunnen zijn. Ik zie niet in waarom niet. We hebben dit jaar al veel vooruitgang geboekt en er zit nog meer verbetering aan te komen. Als we deze week een goede test hebben, zouden we volgende week in Hongarije opnieuw om de punten moeten kunnen vechten."

Glock weer in actie

Timo Glock zat donderdag voor het eerst weer achter het stuur na zijn crash in Duitsland. De Duitse Toyota-coureur kende een probleemloze dag op Jerez en eindigde op de achtste plaats.

"Het was goed om weer in de auto te zitten", aldus Glock. "We hadden een goede testdag en we konden een groot deel van ons programma al in de ochtend afronden. Dat was wel zo handig, want in de middag werd het zo warm dat de baan er langzaam van werd. Later op de dag hadden we ook nog een probleem met de brandstoftoevoer, maar toen hadden alle data die we nodig hadden, al verzameld. Het belangrijkste is dat ik volledig ben hersteld van mijn crash van afgelopen zondag en dat ik me nu prima voel."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.