Miljoen voor slachtoffer waterdieet

Rob (R@b)

"'It's amazing, ongeloofelijk.'' Je valt er enorm van af, van het Amazing Hydration Diet. Een dieet waarbij je flink water en bijna geen zout tot je moet nemen. Helaas heeft het ook een negatieve uitwerking. Een 52-jarige Britse vrouw krijgt daarom een schadevergoeding van een miljoen euro.

Dawn Page hield aan het zogenoemde ontslakkingsdieet namelijk een blijvende ernstige hersenbeschadiging over. Na een paar dagen flink water drinken en zoutloos leven, begon ze flink over te geven. Niets aan de hand zei haar voedingskundige, dat hoorde allemaal bij het ontgiftingsproces. Vervolgens kreeg Page echter een epileptische aanval en werd ze met spoed in het ziekenhuis opgenomen.

Daar bleek dat door een ernstig zouttekort water de hersens was binnengesijpeld. De vrouw heeft daardoor nu een permanente schade aan haar geheugen en spraak- en concentratievermogen.

Het voorval vond overigens al zes jaar geleden plaats. De Britse rechtbank had al die tijd nodig om tot een definitieve uitspraak te komen. De verzekering van de voedingskundige zal het schadebedrag vergoeden.