Hert zet stad op stelten

Bezoekers van een terras uit de Italiaanse plaats Bolzano werden maandag onaangenaam verrast toen een hert het recreatiegebied opstormde. Met zijn grote dreigende gewei baande het beest zijn weg door het terras en jaagde hij de recreanten de stuipen op het lijf. Terwijl het hert een tafel en diverse stoelen omgooide, probeerden de bezoekers te ontvluchten van het gevaarlijk uitziende beest.

Gelukkig voor de angstige mensen bleef het hert niet lang. Al gauw hield hij het voor gezien en ging hij de rest van het centrum verkennen. Met een groepje bestaande uit agenten, jagers en brandweermannen op zijn hielen, probeerde het hert zijn weg te banen door het centrum. Ook hier zorgde het dier voor de nodige trammelant. Onderweg brak hij onder andere winkelkraampjes af en verwondde hij twee mensen. De slachtoffers werden omgestoten door het haastige hert, waardoor zij enkele blauwe plekken en schrammen opliepen.

Uiteindelijk werd het dier doodgeschoten op een parkeerplaats. Volgens Einrich Herhard, directeur van de jacht en vissen commissie, zou er geen andere mogelijkheid geweest zijn dan het beest af te schieten. Zo zou het te lang duren voordat er een verdovingsgeweer beschikbaar zou zijn. Ook werd als excuus gebruikt dat het hert al ernstig verwond was aan zijn oog, wat waarschijnlijk veroorzaakt is door een jager uit het bos.