FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 juli 2008

Riis: "CSC sterkste team"

Vorig jaar was CSC-ploegleider Bjarne Riis nog afwezig in de tour, omdat hij bekend had epo gebruikt te hebben bij zijn tourzege in 1996, maar nu is de Deen weer terug. Hij zegt dat zijn team CSC de sterkste ploeg in de Tour zal zijn.

"Ik kom met een heerlijk gevoel terug naar de Ronde van Frankrijk, zeker met dit team rondom mij. Ik ben er een jaartje tussenuit geweest, maar pak nu de draad weer op," aldus de Deen die vorig jaar na zijn bekentenis uit de lijst van Tourwinnaars geschrapt werd. Echter kon zijn naam niet geschrapt worden, omdat de UCI bepaald wie de winnaar is en niet de Tourorganisatie. Volgens de regels van anti-dopinginstituut WADA is zijn bekentenis verjaard en daarom kan zijn naam niet geschrapt worden.

Riis is niet in een goed humeur vanwege het bericht dat hij toch de Tour van 1996 gewonnen heeft, maar omdat hij vindt dat zijn team er aan de vooravond van de Tour goed voor staat. "De komende drie weken zullen we nadrukkelijk op het voorplan treden. Wij gaan voor een goed eindklassement en ook om in enkele ritten een gooi te doen naar winst."

Hij stelt dat Sastre zijn kopman is en dat de groep een hecht team is: "De Spanjaard Carlos Sastre is onze leider. Van de Luxemburgse broertjes Andy en Frank Schleck verwacht ik ook veel en daar omheen rijden natuurlijk ook nog mannen als Fabian Cancellara, Stuart O’Grady en Jens Voigt. Voor Andy wordt het zijn eerste Tour. Het is een uitgelezen kans om ervaring op te doen want meer dan in welke wedstrijd ook draait het daar om in de Tour."

Sastre maakte in de aanloop naar de Tour geen indruk, maar volgend Riis is er niets aan de hand: "Neem van mij aan dat hij er wel zal staan. Zijn uitslagen waren dit voorjaar niet zo denderend maar Carlos heeft het nooit moeten hebben van bijvoorbeeld de tijdritten. Hij heeft zijn programma afgewerkt zoals het hoorde, dus zie ik geen enkel probleem."

Stop de rijzende draak in Operation Flashpoint 2 screens

Lang geleden kwam het spel Operation Flashpoint uit. Ondanks dat het spel stikte van de bugs was het revolutionair voor zijn tijd. Gigantische speelvelden en de mogelijkheid om in voertuigen te stappen waren enkele unieke kenmerken, net als de hoge graad van realisme. Nu komt Codemasters met Operation Flashpoint 2: Dragon Rising, waarin Rusland en China in conflict zitten over een eiland. China is dan ook de rijzende draak uit de titel. De volgende screens zijn volgens de makers ingame, dus kijk en geniet.



In een zeer korte trailer die Codemasters ons enige tijd in besloten kring liet zien kregen wij eenzelfde kwaliteit voorgeschoteld met als enige verschil dat het allemaal in beweging was. Als die trailer en deze screens echt ingame zijn, dan kunnen we stellen dat Operation Flashpoint 2 onwerkelijk mooi wordt. Wanneer het spel uitkomt is nog onbekend, wel is zeker dat hij voor de PS3, 360 en PC.

Frankrijk schorst militairen na schietincident

Frankrijk heeft vandaag vijf legerofficieren en twee militaire eenheden geschorst na een schietincident vorige week in de zuidwestelijke plaats Carcassonne. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend, berichtten Franse media.

Eind juni raakten zeventien burgers gewond, onder wie enkele kinderen, tijdens een open dag van het leger. Een militair schoot tijdens een demonstratie met echte kogels in plaats van losse flodders.

De Franse legerleider generaal Bruno Cuche nam dinsdag ontslag vanwege het incident. De 28-jarige militair die de kogels afvuurde, werd diezelfde dag geschorst. Daarnaast is de schutter beschuldigd van het breken van de veiligheidsregels en het veroorzaken van "onbedoelde verwondingen". De militair kan maximaal drie jaar celstraf krijgen als hij wordt veroordeeld.

Beschonken Limburgse met slakkengang over A2

Een beschonken dame is donderdagnacht aangehouden omdat ze met haar auto al slingerend met veertig kilometer per uur over de snelweg reed. De 49-jarige Maastrichtse bleek drie keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan.

De vrouw reed rond middernacht over de A76 en de A2 en kon bij de Geusseltkruising in Maastricht staande worden gehouden. Ze moest haar rijbewijs inleveren. Er is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist of ze moet worden bestraft.

BBC-correspondent Wheeler overleden

Charles Wheeler, de BBC-correspondent die tientallen jaren verslag deed vanuit Washington, Berlijn en andere hoofdsteden, is vrijdag in Londen op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de BBC bekendgemaakt.

In zijn lange carrière berichtte Wheeler over de Hongaarse opstand in 1956, de vlucht van de Dalai Lama uit Tibet in 1959 en de moord op Martin Luther King in 1968. Tot voor kort werkte hij nog voor BBC-radio. Zijn toewijding was doorspekt met kritiek op de moderne journalistieke praktijk. De 24-uurs nieuwszender van de BBC noemde hij "het slechtste idee tot nu toe" van de omroep.

Wheeler werd geboren in Duitsland, waar zijn vader werkte, en hij maakte het nazi-regime mee. De joodse buren die waren ondergedoken bracht hij voedsel. Zijn opleiding volgde hij in Groot-Brittannië.

Na in de Tweede Wereldoorlog te hebben gediend bij de Britse mariniers ging hij voor de BBC werken. In 1950 werd hij correspondent in Berlijn. Acht jaar later vertrok hij als correspondent Zuid-Azië naar India, waar hij in 1962 trouwde met Dip Singh.

Wheeler stond bekend om zijn neiging de feiten te vermengen met zijn eigen mening. Er ontstond ophef toen hij een nieuwe president van Ceylon (nu Sri Lanka) een "onervaren excentriekeling aan het hoofd van een regering bestaande uit middelmatige figuren" noemde.

In 1962 ging hij weer naar Berlijn, in 1965 naar Washington en in 1973 weer terug naar Europa. Vier jaar later werkte hij voor de documentairereeks Panorama en van 1980 tot 1995 voor het programma Newsnight. In 2001 werd hij tot ridder geslagen.

Wheeler laat zijn vrouw en twee dochters achter. De ene dochter, Marina, is de vrouw van de Londense burgemeester Boris Johnson en Shirin werkt als journaliste voor de BBC.

Dossena tekent bij Liverpool

Liverpool FC heeft de verdediger Andrea Dossena aangetrokken. De Italiaan komt over van Udinese waar hij 63 wedstrijden speelde in twee seizoenen. De linksback zette in Liverpool zijn handtekening onder een vierjarig contract. Hoeveel Liverpool voor de back betaalt, is vooralsnog onbekend.

Rafael Benitez, trainer van Liverpool was al langere tijd gecharmeerd van Dossena, maar de eenmalig international kon niet worden gecontracteerd omdat er geen ruimte was. Doordat The Reds John Arne Riise naar AS Roma lieten verkassen, kon de Italiaanse verdediger echter worden aangetrokken.

Eerder trok Liverpool al verdediger Philipp Degen aan en middenvelder Gareth Barry van Aston Villa staat nog steeds op het verlanglijstje van The Reds.

'Betancourt niet bevrijd maar gekocht door VS'

Terwijl de hele wereld Colombia nog prijst om de bevrijdingsactie rond Ingrid Betancourt, duiken de eerste geruchten alweer op. Zo zijn naar verluidt twee leden van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC zijn voor 20 miljoen dollar (12,7 miljoen euro) omgekocht zodat de Frans-Colombiaanse politica en veertien andere gijzelaars konden worden 'gered'.

"De hele operatie daarna was nep'', bericht het Zwitserse radiostation RSR op basis van een 'betrouwbare bron die zeer dicht op het vuur zit in Colombia.' Volgens de informant zitten de Verenigde Staten achter de vrijlating en zouden de drie Amerikaanse gijzelaars in werkelijkheid agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI zijn. De VS wilden liever de twee bewakers van de gijzelaars omkopen om zich tegen de FARC te keren dan losgeld aan FARC betalen.

Republiek klaagt Nederland aan voor rol Srebrenica

De regering van de Republika Srpska (RS), één van de twee entiteiten waar Bosnië uit bestaat, gaat Nederland aanklagen. Volgens premier Milorad Dodik van de RS heeft het Nederlandse UNPROFOR-bataljon tijdens de Bosnische burgeroorlog nagelaten de inwoners van de rond Srebrenica gelegen Servische dorpen te beschermen tegen aanvallen van de Bosnische moslims.

Dat meldde de onafhankelijke zender Radio B92 in Belgrado vandaag. Eerder al werd Nederland aangeklaagd door organisaties van nabestaanden van Bosnische moslims uit Srebrenica.

Tijdens de burgeroorlog in Bosnië, tussen 1992 en 1995, kwamen bij aanvallen rond Srebrenica duizenden Serven om het leven. De UNPROFOR-militairen stonden drie jaar lang de moslimstrijders toe om vanuit de door UNPROFOR beschermde zone "dood en verderf te zaaien onder de Servische bevolking", aldus Dodik.

[WBD] Nadal bereikt de finale

Rafael Nadal heeft voor het derde jaar op rij de finale van Wimbledon bereikt. Hij klopte in de halve finale de Duitser Rainer Schüttler: 6-1, 7-6, en 6-3.

De Spanjaard was in de eerste set oppermachtig en won deze met 6-1. In de tweede set kwam Schüttler sterk terug en mocht op 5-4 gaan serveren voor de set. Nadal brak echter terug en won vervolgens de tiebreak met 7-3. In de derde set was probeerde Schüttler het nog wel en werkte op 5-3 nog drie matchpoints weg. Een game later pakte Nadal alsnog de zege.

In de finale treft Nadal net als de vorige twee jaar Roger Federer. Beide keren ging de zege naar de Zwitser.

Kosovaar verwekt kind bij 11-jarige bruid

De Italiaanse politie heeft een Kosovaar opgepakt omdat hij met een 11-jarige Servische trouwde en een kind bij haar verwekte.

De politie stelde een onderzoek in nadat het meisje, dat nu 12 jaar is, vorige maand een kind baarde in een ziekenhuis in de stad Brescia. Volgens de politie arrangeerde de familie van de 27-jarige man het huwelijk met de ouders van het meisje en kregen de ouders 17 duizend euro. Vorig jaar werd het meisje illegaal naar Italië gebracht, zei de politie vrijdag.

Noodtoestand in Pompeii

De Italiaanse minister van cultuur heeft de noodtoestand uitgeroepen over Pompeii. De ruïnes brokkelen af en het beheer is onder de maat. De regering zal een speciale gevolmachtigde aanstellen die noodmaatregelen kan nemen om de veiligheid en het management van de archeologische locatie te verbeteren, zei de minister, Sandro Bondi.

Bondi reageerde kennelijk op een bericht in de krant Corriere della Sera van donderdag. Daarin stond dat Pompeii in staat van verval verkeert en dat delen van het complex vergaan of aan eindeloze restauraties worden onderworpen.

Pompeii werd in 79 voor Christus verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius. Duizenden mensen kwamen om en de stad werd begraven onder zes meter vulkanische as. Die zorgde ervoor dat de stad 1600 jaar intact bleef en latere generaties kon tonen hoe het dagelijks leven in de antieke wereld er uit zag

Gordon alweer weg bij Radio 538

Gordon stopt na zeven maanden alweer met zijn radioprogramma op Radio 538. Sinds november vorig jaar was hij op zaterdagmiddag te horen. Volgens zijn manager heeft Gordon het te druk. "Met zijn verplichtingen in de muziek en op televisie was het gewoon niet meer vol te houden." De relatie tussen de presentator en de radiozender is dus niet de reden. Al was Gordon begin mei wel pissed dat hij niet was uitgenodigd om op te treden bij Radio 538 op het Museumplein op koninginnedag.

Het programma 'Gordon On Air' werd vorig jaar groots gelanceerd in een hangar op Schiphol, waar een kleine landingsbaan was nagebouwd. Toch liet hij al regelmatig verstek gaan. Mark Labrand neemt de vrijgekomen plek op Radio 538 over.

Verdonk zakt kwart in peilingen

In een vandaag door Interview NSS uitgebrachte peiling zakt Rita Verdonk met haar partij Trots op Nederland met een kwart omlaag: van 20 vorige week naar 15 nu. Het CDA, dat twee weken geleden nog met een schamele 30 zetels de laagste peilingen had sinds de laatste Kamerverkiezingen, lijkt er het meest van te profiteren. De regeringspartij, die nu met 41 zetels in de Kamer zit, stijgt van 31 naar 36 zetels.

Verder gebeurt er weinig nu het zomerreces aanbreekt. De PvdA (33 nu) stijgt van 23 naar 24 zetels. Ook Wilders' PVV stijgt één zetel en zou met 11 man vertegenwoordigd zijn. De SP (25) zakt één zetel en komt uit op 19. D66 (3) zakt eveneens een zetel en zou nu 9 zetels binnenharken.

De VVD, nu goed voor 22 zetels, staat net als vorige week op 16 prognosezetels. Ook GroenLinks (7), ChristenUnie (6) en Partij voor de Dieren (2) blijven gelijk, op respectievelijk acht, acht en twee zetels.

De langetermijntrend laat structurele zeteldalingen en -stijgingen zien voor veel partijen. De PvdA zit sinds februari vorig jaar structureel onder haar laatstbehaalde zetelaantal. De SP schoot na de verkiezingen omhoog naar 30 zetels, maar scoort sindsdien ook steeds minder.

De VVD is sinds augustus 2007 niet meer op of nabij haar huidige zetelaantal geweest, een daling die destijds door de PVV veroorzaakt werd. Wilders schoot omhoog naar 18 zetels, een verdubbeling van zijn huidige bemanning. Hij heeft zijn winst snel aan Verdonk weg moeten geven, die sinds de oprichting in september vorig jaar tussen de 10 en de 25 zetels weet te peilen.

D66 is aan een gestage opmars bezig sinds halverwege vorig jaar, GroenLinks, CU en de dierenpartij schommelen rond hun huidige zetelaantal en de oudste partij van het stel, SGP, is zoals altijd ijzingwekkend stabiel: sinds 22 november 2006 staat de partij vast op 2.

Geen olie meer nodig bij productie plastic

Eindelijk eens positief olienieuws: wetenschappers aan de Universiteit Gent hebben ontdekt hoe methanol kan worden omgezet in een basisgrondstof voor plastic. De ontdekking is een doorbraak, omdat de stof het gebruik van aardolie kan vervangen.

De onderzoekers hebben voor het eerst het volledige reactiemechanisme ontrafeld, waarbij het giftige methanol wordt omgezet in een basisgrondstof voor plastic. Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van bepaalde 'katalysatoren'. Dat zijn stoffen die de reactie versnellen zonder zelf verbruikt te worden.

Methanol is een alcohol dat kan worden gewonnen uit bijvoorbeeld aardgas, biomassa of afval. Uit het Gentse onderzoek blijkt dat methanol een waardig alternatief kan zijn voor aardolie. De Universiteit hoopt hiermee een aanzet te geven voor een massale productie van kunststoffen op basis van alternatieve grondstoffen.

FOK!sport Tourmanager gaat NIET door

Doordat de F1-manager de afgelopen weken behoorlijk wat aandacht heeft gekost moeten we jullie helaas meedelen dat de FOK!sport Tourmanager dit jaar niet door zal gaan. We hebben er alles aangedaan om op tijd klaar te zijn maar het is ons helaas niet gelukt.

We hebben dan wel geen manager maar natuurlijk kun je op FOK!sport wel terecht voor alle berichtgevingen over de Tour de France. We zullen ook enkele prijsvragen houden waarbij je een DVD-set kan winnen met documantaires over Michael Boogerd en Jan Jansen. Dus vergeet niet: Ook tijdens de Tour de France moet je FOK!sport in de gaten houden!

We betreuren deze gang van zaken en bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan.

Ajax haalt Sulejmani naar Amsterdam

SC Heerenveen en Ajax zijn het eens geworden over een transfer van Miralem Sulejmani naar Amsterdam. De hoofdstedelingen zullen een bruto bedrag van 16,25 miljoen euro betalen voor de talentvolle aanvaller. Danny Blind, de technisch manager van Ajax, gaf deze week aan dat er al een overeenstemming is bereikt met de speler zelf.

De 19-jarige Servische aanvaller speelde eerder bij Partizan Belgrado. Sulejmani wist het afgelopen jaar in 34 wedstrijden 15 maal het net te vinden. In het seizoen 2007-2008 heeft Sulejmani de Johan Cruijff-prijs voor Talent van het Jaar in de Eredivisie ontvangen.


Sulejmani had in Friesland nog een verbintenis tot 2010

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Sulejmani naar Ajax

SC Heerenveen en Ajax zijn het eens geworden over een transfer van Miralem Sulejmani naar Amsterdam. Ajax zal een bedrag van 16,25 miljoen euro overmaken naar de club van Heerenveen.

De 19-jarige Servische aanvaller speelde eerder bij Partizan Belgrado. Sulejmani wist het afgelopen jaar in 34 wedstrijden 15 maal het net te vinden. In het seizoen 2007-2008 heeft Sulejmani uit handen van Johan Cruijff de prijs voor Talent van het Jaar in de Eredivisie in ontvangst mogen nemen.

Halo 3-maps in de uitverkoop

Hij is eindelijk klaar; de Halo 3-map Cold Storage, een remake van de populaire Chill Out-map uit de originele Halo, waar we jullietwee weken geleden over meldden. Bungie heeft namelijk vandaag laten weten dat de map vanaf 7 juli gratis te downloaden is via Xbox Live.

Maar dat is niet het enige goede nieuws rondom Halo 3-maps, want Bungie maakte ook bekend dat de prijs van het Legendary Map Pack omlaag gaat. De Map Pack, die nu nog 800 MS Points kost, zal binnen enkele dagen verlaagd worden naar 600 MS Points


Cold Storage


Kleinste planeet Mercurius krimpt

De kleinste planeet in ons zonnestelsel wordt steeds kleiner. Gedurende haar geschiedenis is de diameter van Mercurius met 1,5 kilometer afgenomen. Dat blijkt uit de bestudering van data van het onbemande ruimtevaartuig MESSENGER, dat in januari van dit jaar voor het eerst langs de planeet zoefde.

Wetenschappers denken dat Mercurius krimpt, omdat haar kern langzaam afkoelt. De planeet heeft haar relatief sterke magnetisch veld ook aan dit proces te danken. De ijzerrijke kern maakt maar liefst zestig procent van de massa van de planeet uit.

Dankzij MESSENGER werd al eerder bewijs van vulkanische activiteit op Mercurius gevonden. Volgens wetenschappers was de planeet drie tot vier miljard jaar geleden zeer actief.

Ook is men meer te weten gekomen over de atmosfeer van Mercurius. Zo werden er silicium-, natrium- en waterionen (elektrisch geladen atomen of moleculen) ontdekt. Wetenschappers denken dat deze door de zonnewind (een stroom van geladen deeltjes) meegenomen zijn van het oppervlak van de zon. Omdat Mercurius zich relatief dichtbij de zon bevindt, krijgt het de volle laag. De deeltjes worden vervolgens gevangen door het magnetisch veld van de planeet.

Mercurius is, sinds Pluto twee jaar geleden de status van planeet verloor, de kleinste planeet in ons zonnestelsel. Voordat MESSENGER Mercurius opzocht, was het ook de minst verkende planeet. MESSENGER komt zowel deze herfst als volgend jaar nogmaals langs de planeet. In 2011 moet het ruimtevaartuig zich in een baan rond Mercurius bevinden.

Aantal gevallen blauwtong fors gestegen

Het aantal uitbraken van blauwtong in Nederland is het afgelopen jaar opgelopen tot 6472. In 2006 waren dat er nog maar 456. Dat meldde de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vandaag.

Ook waren de verschijnselen bij de zieke dieren heviger van aard, maar er waren wel minder sterftegevallen. In 2006 kwam blauwtong voor het eerst in Nederland voor. Het is een virusziekte die voorkomt bij herkauwers zoals schapen, geiten en koeien. De ziekte dankt haar naam aan een van de symptomen die het veroorzaakt: een blauwe tong. Het virus wordt verspreid door bloedzuigende insecten.

Op 24 juli 2007 werd het eerste geval van blauwtong van dat jaar geregistreerd in Noord-Brabant. Het virus had de zachte winter overleefd, aldus de VWA.

Headshots en stealth in Metal Gear Online update

Samen met Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots verscheen de Metal Gear Online Starters Pack. Met deze Starters Pack is het mogelijk om online tegen elkaar te knallen in het Metal Gear Solid Universum. Voordat Het Starters Pack uitkwam, had Konami al bevestigd dat de game regelmatig updates zou krijgen met nieuwe maps, wapens en speel-modi.

Mensen die vandaag Metal Gear Online hebben gespeeld zullen waarschijnlijk al hebben gezien dat er twee nieuwe dingen toegevoegd zijn. De eerste is een mode genaamd Team Sneaking waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen. Het ene team heeft de beschikking over stealth en alleen CQC wapens en het andere team heeft de beschikking over de "normale" wapens zonder stealth. Als tweede is er een nieuwe setting verschenen. Deze heet Headshot Kill en heeft als effect dat je alleen maar kan doden als je iemand in het hoofd raakt.

De update hoeft niet gedownload te worden maar is direct beschikbaar als je de game gaat spelen.

[Gerucht]Halo 4 wordt aangekondigd op de E3

Al meteen na het uitkomen van Halo 3 werd er druk gespeculeerd over een eventueel vervolg op de serie. Slechts een kleine groep dacht, ondanks het einde van Halo 3 en Bungie's woord dat Halo een trilogie zou worden, dat er absoluut een deel 4 zou komen. En als de geruchten waar zijn dan krijgt die kleine groep gelijk, want volgens de geruchten zou Microsoft een nieuwe Halo game, vermoedelijk Halo 4, aankondigen op de aankomende E3.

Of het hier gaat over het Peter Jackson project of de eerder aangekondigde third-person prequel is niet duidelijk. Maar volgens anonieme bronnen zou de game dus Halo 4 gaan heten en zou de Master Chief niet langer de hoofdrol vervullen. De tijd zal het leren...



Believe!

Polen weigert aanbod raketschild VS

Polen wil geen versterking van de eigen luchtverdediging in ruil voor de plaatsing van een raketschild op Pools grondgebied, zoals de Verenigde Staten hadden aangeboden. Wel staat het land open voor verdere gesprekken met Washington, zei de Poolse premier Donald Tusk vandaag.

De onderhandelingen duurden maanden. Washington wil tien onderscheppingsraketten in Polen stationeren en een radarinstallatie in Tsjechië. Het systeem moet raketten onderscheppen van zogenoemde schurkenstaten, zoals Iran.

"We willen wel deelnemen aan een internationaal veiligheidssysteem, maar de veiligheid van Polen staat voorop", zei de Poolse premier. Zo is Rusland fel tegen het raketschild, omdat het een bedreiging zou zijn van de Russische veiligheid. Moskou liet weten dat als het plan door zou gaan, er raketten op Polen en Tsjechië gericht zullen worden.

De VS hebben met Tsjechië wel een overeenkomst bereikt over de radarbasis. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice reist volgende week naar het land om het akkoord te tekenen.

Vlamingen willen graag .vla

De Vlaamse regering wil, naast het bestaande .be voor heel België, ook nog een eigen top-level-domein voor enkel Vlamingen: .vla. De mogelijkheden daartoe worden momenteel onderzocht, meldt de Vlaamse minister-president Kris Peeters.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), die dit soort extensies vrij kan geven, heeft vorige week de regels versoepeld. Het is nu mogelijk om top-level-domeinen te registreren met elke gewenste serie letters. Dit biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld regio's en gemeenten om hun eigen herkenbare plek op het internet te veroveren.

Het is nog niet duidelijk of ook niet-Vlamingen domeinennamen met de nieuwe extensie zullen kunnen registreren. Mocht dat het geval zijn, dan zal Friesche Vlag ongetwijfeld aanspraak willen maken op een aantal domeinen.

Sparta contracteert Karim Touzani

Sparta Rotterdam heeft Karim Touzani vastgelegd. De 27-jarige middenvelder komt van het Schotse Aberdeen, waar hij ondanks een tot medio 2009 doorlopend contract weinig speelde.

Touzani kwam in zijn Schotse periode slechts tot 25 competitieduels, waarin hij één keer scoorde. De Amsterdammer had vaak te kampen met blessures. Hij speelde sinds 2006 voor Aberdeen. Eerder was Touzani in Nederland als prof actief voor FC Twente en FC Utrecht. Daar was Foeke Booy, net als straks in Rotterdam, zijn trainer. Touzani tekende een driejarig contract bij Sparta.

Melbourne nog tot 2015 op de kalender

De Grand Prix van Australië zal nog tot en met 2015 op het Albert Park circuit in Melbourne plaats vinden. Bernie Ecclestone wilde dat Melbourne een nachtrace werd maar dat is van de baan. De race start nu om 17:00 lokale tijd. Nederlandse tijd start de race om 8 uur.

Donderdagavond werd in Londen een vijfjarig contract afgesloten met de afspraak dat de race niet onder kunstlicht verreden gaat worden. Het oude contract loopt in 2010 af. "De Formule 1-race is een geweldig evenement voor de staat Victoria en heeft Melbourne internationaal op de kaart gezet. Het behouden van de Grand Prix was erg belangrijk voor de verdere economische groei van Victoria. Onze kalender met sportieve en culturele evenementen trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Melbourne en de massale media-aandacht is goed voor de reputatie van Melbourne als mooie stad om te bezoeken en om in te wonen", aldus de premier van de Australische staat Victoria John Brumby.

Ook Bernie Ecclestone is tevreden over de deal met de organisatie van de Australische Grand Prix. "De Australische Grand Prix is altijd goed voor een mooie show en trekt altijd erg veel bezoekers. Ik wilde graag een andere aanvangstijd van de race, zodat we meer televisie kijkers zouden krijgen in Europa en Azië. Ik ben tevreden met het besluit om de race volgend jaar een paar uur later te laten beginnen. Dit is een zege voor de televisiekijker en de Formule 1 als geheel", aldus Ecclestone.

Gadget: E-Motion en Richtingaanwijzers voor de fiets

Iedereen kent het wel. Je rijdt in je auto en wordt onaangenaam verrast door de capriolen van je mede-weggebruikers. Je bent dan al snel geneigd middels je middelvinger je ongenoegen kenbaar te maken. Vrij ordinair natuurlijk en het is ook weinig hi-tech. Vrachtwagenchauffeurs hebben een wat meer geavanceerd systeem, ook al is het alleen maar om elkaar te bedanken bij het invoegen en inhalen. Zij knipperen, wisselend met links en rechts, met hun richtingaanwijzer. Een duidelijk systeem, maar het is niet echt toe te passen voor de wat minder vriendelijk bedoelde signalen. Gelukkig worden er altijd innovatieve uitvindingen gedaan om je ongenoegen kenbaar te maken: de Drive E-Mocion

Horner: "Coulthard blijft testen, adviseren"

David Coulthard heeft aangekondigd te stoppen na dit seizoen met racen, maar hij blijft als speciale adviseur voor Red Bull Racing werken. Volgens Chris Horner, teambaas bij de Oostenrijkse renstal, zal de Schot zelfs in de testsessies in actie komen.

In een reactie op de bekendmaking van Coulthard om te stoppen, vertelde Horner: "Het was geweldig om met David samen te mogen werken en hij heeft de afgelopen vier seizoenen een grote bijdrage geleverd aan het team. David is een echte professional en is altijd zeer toegewijd. Het feit dat hij in al die jaren voor maar drie verschillende teams in de Formule 1 heeft gereden, onderstreept dat."

"David heeft ons ons eerste punt en ons eerste podium bezorgd, en hij was ook de eerste die met een Red Bull aan de leiding van een race heeft gereden. Het einde van zijn Formule 1-loopbaan is het einde van een Formule 1-tijdperk", aldus de teambaas. De nieuwe rol die de Schot na dit seizoen bij Red Bull gaat spelen, werd door Horner aldus uitgelegd: "We zullen van zijn diensten gebruik blijven maken. Hij zal af en toe voor ons testen, zodat we kunnen blijven profiteren van zijn ervaring en kennis. Daarnaast zal hij ons blijven adviseren. Ik denk niet dat hij om werk verlegen zal zitten!"

Jongetje uit rijdende trein geduwd

In India is een dertienjarige jongen uit een rijdende trein geduwd, nadat hij weigerde een gevonden bankbiljet af te geven aan een kaartjescontroleur. Hij verloor daarbij zijn rechterbeen en -hand.

Het jongetje werkte als schoonmaker in de trein. Tijdens het boenen van de vloer van een treincompartiment vond hij een biljet van 50 roepie (omgerekend ongeveer 75 eurocent) onder een stoel. Een kaartjescontroleur zei dat het biljet van hem was en eiste dat de jongen het geld af zou geven. Die weigerde en de onenigheid leidde tot een worsteling, waarbij de controleur de jongen uiteindelijk uit de rijdende trein duwde.

Later vonden andere jonge schoonmakers de jongen kermend van de pijn op de rails. Met hulp van de lokale bevolking brachten ze hem naar het ziekenhuis, maar zijn situatie was te slecht om de ledematen te kunnen behouden. Na het incident demonstreerden honderden mensen bij het dichtstbijzijnde treinstation. De spoorwegautoriteiten hebben toegezegd actie te zullen ondernemen tegen de controleur.

[WBD-Jun] Rus/Kerhove uitgespeeld in dubbel

Het juniorentoernooi van Wimbledon is over voor het Nederlandse meisjesduo Aranxta Rus en Lesley Kerkhove. Ze verloren in twee sets van de Britse Jade Curtis en Jocelyn Rae: 6-4 en 7-6 (2).

Hoewel de Britsen erg veel onnodige fouten maakten, wisten ze toch de wedstrijd te winnen. De tweede set kwamen de Nederlandse speelsters terug en ze wisten er een tiebreak uit te slepen. Die werd echter met grote cijfers verloren, er werden slechts twee punten gepakt.

In het enkelspel waren zowel Rus, als Kerkhove al uitgeschakeld. Bij de jongens zijn geen Nederlanders meer, maar nog wel twee Belgen: Alexandre Folie en David Goffin versloegen vandaag de Australiërs Alex Sanders en Mark Verryth met 6-2 en 7-5.

Uitslag VT2 Grand Prix van Engeland

Heikki Kovalainen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training op het circuit van Silverstone. De McLaren-coureur reed een tijd van 1:19.989 al vroeg in de training. Mark Webber was een halve seconde langzamer dan de de Fin en eindigde de dag op plaats twee. Lewis Hamilton reed net als in de eerste training de derde tijd.

Uitslag Vrije training 2

Pos.RijderTeamTijdRonden
1H. KovalainenMcLaren1:19.98935
2M. WebberRed Bull1:20.52032
3L. HamiltonMcLaren1:20.54331
4D. CoulthardRed Bull1:20.58936
5N. RosbergWilliams1:20.74843
6S. VettelScuderia Toro Rosso1:20.80543
7J. ButtonHonda1:20.92939
8F. MassaFerrari1:20.94318
9K. NakajimaWilliams1:20.98518
10R. BarrichelloHonda1:21.00234
11R. KubicaBMW1:21.02333
12K. RäikkönenFerrari1:21.27531
13N. HeidfeldBMW1:21.45336
14T. GlockToyota1:21.47218
15F. AlonsoRenault1:21.51127
16G. FisichellaForce India F11:21.52042
17S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.63439
18N. Piquet jr.Renault1:21.64245
19A. SutilForce India F11:21.75630
20J. TrulliToyota1:22.19623

Donington Park nieuwe locatie voor Britse GP

Vanaf 2010 zal de Britse Grand Prix niet meer plaats vinden op het circuit van Silverstone. De FIA Heeft in Silverstone bevestigd dat Donington Park de plaats van Silverstone zal gaan innemen. In 2010 zal voor het eerst sinds 1993 weer een Formule 1-race plaats vinden. De laatste winnaar op Donington Park is Ayrton Senna

Bernie Ecclestone is blij dat de Grand Prix van Engeland is veiliggesteld. "Eindelijk is de onzekerheid voorbij. Er is een contract getekend met Donington Park en de toekomst van de Britse Grand Prix is nu zeker. We wilden dat de Grand Prix van Engeland verreden zou worden op een circuit met de beste faciliteiten, iets waar de teams en de Britse fans trots op kunnen zijn. De ontwikkelingsplannen voor Donington geven ons dat. Het is een locatie die de Britse Grand Prix weer op de kaart zal zetten."

Ecclestone ging verder: "Helaas konden we Silverstone niet helpen met het verzamelen van geld om het circuit te verbeteren en de Formule 1 te behouden. Volgens mij had de regering de organisatie moeten ondersteunen en dat had ze minder dan 0,002 procent gekost van al het geld dat ze nu besteden aan de Olympische Spelen."

Ook Max Mosley liet weten tevreden te zijn met het akkoord: "Na vele jaren van geduldig, maar vergeefs overleg met de British Racing Drivers' Club, zijn we erg blij dat Bernie Ecclestone desondanks de toekomst van de Britse Grand Prix heeft veiliggesteld. We begrijpen dat het geplande ontwikkelingsprogramma voor Donington zal voldoen aan de hoge eisen van de FOM en dus krijgen de Britse fans eindelijk de kwaliteit die ze verdienen."

[WBD] Federer zesde keer in finale

Roger Federer heeft voor het zesde opeenvolgende jaar de finale van Wimbledon bereikt. De Zwitser is titelverdediger en bovendien vijf keer kampioen, en hij was te sterk voor de Rus Marat Safin: 6-3, 7-6 (3) en 6-4.

Eerder dit toernooi had Safin nog opzien gebaard door onder meer Novak Djokovic en Feliciano Lopez te verslaan. Maar die vorm die hij toen toonde, kon hij niet laten zien in de wedstrijd van vandaag, daarvoor speelde hij te slordig.

Toen de Rus nog langszij kon komen, kwam hij zichzelf lelijk tegen. Twee onnodige missers op de backhand al vroeg in de tiebreak, terwijl hij de tweede set toch goed gespeeld had, kostten hem uiteindelijk die set. Na het verlies van de tweede set liet Safin het hoofd echter niet hangen en hij bleef knokken voor een betere score.

Toch haalde het niet veel meer uit, de tennisser speelde een verloren partij. Federer was gewoon beter, en hij verzilverde zijn eerste matchpoint van de wedstrijd. Hij deed dat wel in stijl: de return van Safin raakte nog net de netrand, en Federer anticipeerde daar goed op. Een striemende backhand bezorgde de Zwitser zijn 64e zege op de door hem zo geliefde ondergrond.

"Sommigen hadden me afgeschreven na m'n zware nederlaag tegen Nadal op Roland Garros. Nadal speelde toen geweldig. Dit is echter mijn deel van het seizoen met later ook de nog Spelen en de US Open", aldus de onbescheiden Federer. Safin had de bui al zien hangen, eerder deze week noemde hij het een kansloze missie tegen Federer te spelen. De Rus wist nog wel opslagen van meer dan 210 km/uur te produceren, terwijl Federer aanmerkelijk langzamer op sloeg.

Toekomst Venom Games onzeker

Gisteren berichtten onze collega's van CVG dat Take Two eind juli haar Engelse ontwikkelstudio Venom Games zou gaan sluiten. Vandaag kreeg de site Next-Gen.biz een reactie van Take Two over de toekomst van de studio. De uitgever gaf aan dat er inderdaad gekeken wordt naar de mogelijkheid om een deel van het personeel te ontslaan, maar er werd niks gezegd over een totale sluiting van de studio.

We are assessing the role of Venom Games in Take-Two's overall global studio system and are in a consultation with the employees of Venom in relation to possible redundancies at the studio.

No final decision will be made until after the consultation with employees.

In 2004 kocht Take Two de ontwikkelaar uit Newcastle op. Het bedrijf ontwikkelde in haar jonge geschiedenis onder andere Rocky: Legends voor de Xbox en PlayStation 2 en later nog de Xbox 360-versies van Don King's Prizefighter en Prey. Sinds de ontwikkeling van Prizefighter is er geen nieuwe titel aangekondigd, maar op de website geeft Venom Games wel aan op zoek te zijn naar nieuwe programmeurs. Of er dus toekomst is, is niet helemaal duidelijk.


De fysisch vreemde shooter Prey

Aandelen Take Two kelderen door bijna mislukte overname

De overnamestrijd rond Take Two duurt nu al bijna een half jaar en nog steeds heeft Electronic Arts de deal niet rond kunnen krijgen. Dit grotendeels omdat het bestuur van Take Two altijd heeft volgehouden dat het bedrijf meer waard was, dan de kleine $26 per aandeel die EA bood. De aandeelhouders dachten er voor het merendeel net zo over, maar hun koppigheid om te verkopen lijkt ze nu geld te gaan kosten. Doordat het er meer en meer op lijkt dat EA de deal niet rond kan krijgen, beginnen de aandelen in een vrije val te raken.

In de laatste vier dagen daalde de koers van Take Twos aandeel met 7,61% naar $23,80, een stuk minder dan het bod van EA. De verwachtingen zijn nog veel slechter. Veel beurshandelaren kopen nu putopties die zorgen dat ze in augustus aandelen van Take Two kunnen verkopen voor $20. Deze opties kosten ze $0,85, dus bij een koers van minder dan $19,15 zou dit winstgevend worden. De Wall Street Journal concludeert hieruit dat het vertrouwen weg is, dat EA de overname nog kan rond krijgen en dat de aandelen dus snel minder waard zullen worden.

Met deze koersval van de aandelen zou het voor veel aandeelhouders nog wel aantrekkelijk kunnen worden om massaal aan EA te verkopen, waarmee de overname alsnog zou kunnen worden beklonken. Het is afwachten hoe de situatie zich de komende maand gaat ontwikkelen.

Mourinho: "Arshavin wordt overschat"

José Mourinho is van mening dat men Andrei Arshavin overschat. De 27-jarige spelmaker van Rusland kende een uitstekend EK voetbal en staat inmiddels in de belangstelling van FC Barcelona en Chelsea. De trainer van Internazionale ziet echter geen brood in de speler.

"Arshavin is een fijne voetballer. Ik vraag me alleen af of hij rijp is om uit te komen in een grote competitie," liet Mourinho in een reactie weten. "Op het EK zorgde hij voor veel inspiratie tegen Zweden en Nederland. Maar in de volgende wedstrijd tegen Spanje bleef daar niets van over. Inter is op zoek naar spelers die het hele seizoen door presteren, niet twee duels achter elkaar."

Kein Rudi Flop

"Als de Duitsers de strijd nu maar winnen, dan kan ik vanavond tenminste lekker slapen", dacht ik tijdens de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Turkije, vorige week woensdag. Mijn beide grootvaders zullen er in mei 1940 ongetwijfeld anders over hebben gedacht, maar die hadden makkelijk praten met dat uit de hand gelopen opstootje, dat nogal overschat als "Wereldoorlog, Part II" de geschiedenisboeken is ingegaan.

Niets is meer veilig!

Albert Heijn voerde een paar weken geleden een proef in met een nieuw betaalsysteem waardoor je met behulp van je vingerafdruk je boodschapjes kunt betalen. Waterdicht? Niet helemaal. Dit systeem werd in 1823 al gekraakt door een driejarige peuter. Toen er echter in Breukelen een man met een surrogaatvinger afrekende bij de kassa, bleek het systeem noch de kassamedewerker dit op te merken.
Betalen op andermans kosten? 'Gewoon, bij Albert Heijn.'
Maar ook de pinpas en de chipknip blijken niet meer te voldoen. Zelfs gezichtsherkenning werkt voor geen meter. Volgens mij zit er nog maar één ding op....

Ook Twente wil Aissati

PSV-speler Ismail Aissati staat volgens TC/Tubantia ook in de belangstelling van FC Twente. De jongeling van de Eindhovenaren heeft naast de interesse van FC Twente ook de interesse gewekt van FC Utrecht en SC Heerenveen, die in een eerder stadium al aanklopten.

Aissati kan bij PSV zelden rekenen op speeltijd, waardoor een vertrek de meest logische oplossing lijkt te zijn. Twee seizoenen geleden kwam de international van Jong Oranje ook al voor de Tukkers uit. Destijds maakte hij een goede indruk.

In de 44 duels die de geboren Utrechter voor PSV speelde, maakte hij drie doelpunten. Op huurbasis speelde Aissati veertien duels voor FC Twente. In deze duels wist hij één keer tot scoren te komen.

Half miljoen boete voor chirurg die penis afsneed

Een Roemeense chirurg die tijdens een operatie per ongeluk de penis van zijn patiënt afsneed moet het slachtoffer vijfhonderdduizend euro smartengeld betalen. Dat heeft de rechtbank in Boekarest vrijdag bepaald. Behalve de boete legde de rechter de chirurg een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf op wegens 'oppervlakkigheid' in zijn benadering van de operatie.

Bij de operatie, in 2004, moest de nu 33-jarige patiënt een ingreep ondergaan aan zijn testikels. In plaats van een incisie te maken in de testikel, sneed de chirurg de penis af.

Op de plaats van de afgesneden penis werd later een stuk spier uit de arm van de patiënt bevestigd, maar de functie daarvan is slechts esthetisch. Dat de patiënt het zwaar opneemt spreekt voor zich, zei zijn advocaat.

Laatste seizoen voor Savoldelli

Paolo Savoldelli is aan zijn laatste seizoen als professioneel wielrenner bezig. Daarna hangt hij zijn fiets definitief aan de wilgen. Dit maakte de Italiaan vrijdag wereldkundig.

Savoldelli, die in 2002 en 2005 de Giro d'Italia wist te winnen, rijdt dit jaar voor LPR. Verder was de Italiaan ook nog actief voor Team Telekom, Discovery Channel en Astana. Veel mensen kennen de 35-jarige renner als klimmer en tijdrijder, maar was vooral bekend geworden door zijn snelle afdalingen.

Digital Extremes werkt mee aan BioShock

Kort geleden kondigde 2K Games aan dat er een derde partij naast 2K Marin, 2K Boston en 2K Australia meewerkt aan de ontwikkeling van BioShock. Op dat moment wilde 2K niet bekend maken met wie er werd samengewerkt, maar vandaag is dat toch naar buiten gebracht. De samenwerking is met Digital Extremes, het bedrijf achter het recente Dark Sector en mede-ontwikkelaar van de originele Unreal. Christoph Hartmann, president van 2K, legt de keuze voor Digital Extremes uit.

By partnering with Digital Extremes, 2K Games is delivering a fully optimized experience that takes advantage of the PLAYSTATION 3 system hardware. Bringing Digital Extremes on board allows us to continue to deliver the best experience possible to our fans.

Digital Extremes was ook erg blij met de kans om te werken aan de wereld van Rapture. CEO en mede-oprichter James Schmalz denkt dat er zelden zoveel talent en kennis bij elkaar kwamen als met deze samenwerking:

When 2K approached us to assist with development on BioShock for the PLAYSTATION 3 system, it was a no-brainer. You really can't ask for a more exciting, technically impressive world to work in than Rapture, and the incredible knowledge and talent between the 2K studios and our team at Digital Extremes is unprecedented. The collaboration on this project will make the PLAYSTATION 3 system sing with Big Daddy goodness and Little Sister 'thank you's'.

Menchov verlengt contract met Rabobank

Denis Menchov zal ook de komende jaren actief zijn voor de Rabobank-wielerploeg. De Rus verlengde zijn huidige contract namelijk met twee seizoenen. De ploegleiding heeft dit vrijdag in Brest bekend gemaakt.

Menchov geldt als één van de renners die kans maken op de eindzege in de Tour de France, die zaterdag van start gaat. In het verleden wist de Rus ook al twee keer de Vuelta a España op zijn naam te schrijven.

In 2006 werd Menchov zesde in het eindklassement van La Grande Boucle. In dat jaar wist hij ook zijn enige ritzege in de wacht te slepen. Harold Knebel, directeur van de Rabobank-wielerploeg, was verheugd met de verlenging. "We zijn blij dat hij nog ten minste twee jaar voor onze ploeg rijdt."

Italiaanse clubs mogen extra 'vreemdeling' halen

De clubs uit de Italiaanse Serie A hebben hun zin gekregen. Vanaf komend seizoen mogen de clubs twee spelers van buiten de EU onder contract nemen. Wel is er een voorwaarde aan deze uitbreiding verbonden.

De uitleg van de Italiaanse bond luidt als volgt: "De clubs krijgen de mogelijkheid twee niet-EU'ers vast te leggen, waarbij in ieder geval eentje de plaats moet innemen van een speler van buiten de EU wiens contract is verlopen of van een speler van buiten de EU die vanuit Italië naar een ander land is vertrokken."

Omdat in andere landen clubs soms wel drie of vier spelers van buiten de EU gecontracteerd mogen worden, vreesden de Italiaanse clubs een achterstand op te lopen. Dankzij deze regel hebben de ploegen weer meer mogelijkheden om internationale toppers aan te trekken.

Spaanse bond sprak met Del Bosque

Er is een kans dat Vicente del Bosque de nieuwe bondscoach van Spanje zal worden. Hiermee volgt de oefenmeester Luis Aragonés op, die zijn taken na het afgelopen EK voetbal neerlegde. De Spaanse voetbalbond heeft inmiddels bevestigd met de trainer gesproken te hebben.

"Het bestuur probeert een nieuwe coach te vinden en ik kan bevestigen dat we met Del Bosque hebben gesproken", liet Angel Maria Villar, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, in een reactie weten. Del Bosque zwaaide in het verleden de scepter over Real Madrid.

Spanje wist onder leiding van Aragonés de Europese titel in de wacht te slepen, maar de Spaanse bond had de oefenmeester niet gevraagd langer te blijven. Dat is ook de reden waarom hij vanaf volgend seizoen bij het Turkse Fenerbahçe aan de slag gaat.

Britse opperrechter steunt sharia-standpunt aartsbisschop

De Britse opperrechter Lord Phillips of Worth Matravers is het met het hoofd van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury, eens dat principes van de islamitische wetgeving ook in Groot-Brittanië bij het beslechten van geschillen kunnen worden toegepast.

In het land is echter géén plaats voor shariarechtbanken, zei de opperrechter, die binnenkort zijn functie neerlegt, in een rede in een islamitisch centrum in Londen. Williams veroorzaakte in februari fikse opschudding, toen hij zei dat aanvaarding van sommige onderdelen van de sharia in het Britse burgerlijk recht onvermijdelijk lijkt. Dat zou de maatschappelijke samenhang volgens het hoofd van de Anglicaanse Kerk bevorderen.

Lord Phillips zei dat moslims in Groot-Brittannië het recht hebben volgens de sharia te leven. Niet de wetgeving, maar de sancties die in sommige islamitische landen worden toegepast, zijn het probleem.

Aartsbisschop Williams: Invoering sharia onvermijdelijk 

 

PvdA wil asociale huizenbezitter laten uitzetten

Huiseigenaren die overlast veroorzaken moeten uit hun woning kunnen worden gezet. PvdA-Kamerleden Attje Kuiken en Staf Depla willen dat gemeenten lastige woningbezitters hetzelfde mogen behandelen als huurders die hun buurt terroriseren. Zij dringen in een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) en minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) aan op regelgeving die dit mogelijk maakt.

Onteigening is volgens Depla een maatregel die burgemeesters alleen in uiterste gevallen mogen nemen. Maar volgens het Kamerlid zijn er 'grenzen aan hufterigheid'. Als deze worden overschreden en andere maatregelen niet helpen, moet uitzetting mogelijk zijn. Huurders kunnen momenteel al uit hun huis worden gezet als ze langdurig overlast veroorzaken. Voor huiseigenaren ontbreekt deze wetgeving.

Vereniging Eigen Huis is het met Depla en Kuiken eens dat de wetgeving moet worden uitgebreid om lastige bewoners aan te pakken. Het kan volgens een woordvoerder niet zo zijn dat het algemeen belang ondergeschikt is aan het individuele belang van iemand die overlast veroorzaakt.

'Vrijdenkersruimte' VVD en PVV geopend

VVD en PVV hebben vrijdag in het gebouw van de Tweede Kamer een expositie geopend van werk van controversiële kunstenaars, onder wie Gregorius Nekschot en Theo van Gogh. De tentoonstelling in de zogenoemde 'vrijdenkersruimte' is bedoeld als protest tegen de aantasting van de vrijheid van meningsuiting, zei VVD-leider Mark Rutte bij de opening.

"Ik had nooit verwacht nog eens voor de vrijheid van meningsuiting de barricaden op te gaan", zei Rutte. "Maar nu is dat nodig, want aangevoerd door het CDA wordt de vrijheid van meningsuiting sluipenderwijs bedreigd." PVV-Kamerlid Fleur Agema, die haar fractievoorzitter Geert Wilders bij de opening verving, sloot zich daarbij aan. "Onze vrijheid is in het geding", stelde Agema.

Als voorbeelden van pogingen tot inperking van de vrije meningsuiting noemde Rutte onder meer de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot, de wens van minister Piet Hein Donner (CDA) het verbod op godslastering aan te scherpen en het pleidooi van het CDA voor een verbod op de antikoranfilm 'Fitna' van PVV-leider Geert Wilders.

Op de expositie zijn de cartoons te zien waarvoor Nekschot in mei werd opgepakt, naaktschilderijen van Ellen Vroegh die na klachten van enkele moslims werden verwijderd uit het gemeentehuis van Huizen, en een serie niet eerder gepubliceerde gedichten van Theo van Gogh. Ook hangt er een foto van Aram Tanis, die in 2005 op last van toenmalig minister van Onderwijs Maria van der Hoeven (CDA) uit het ministerie van OCW werd verwijderd. Van der Hoeven vond de foto van een naakte man aanstootgevend.

De expositie is verdeeld over twee ruimtes in de fractieburelen van de VVD en de PVV. Om ze te bezoeken is aanmelding vooraf noodzakelijk. VVD en PVV hadden eigenlijk een vergelijkbare expositie willen inrichten in het openbaar toegankelijke gedeelte van de Kamergebouwen, maar daar was geen Kamermeerderheid voor.

Balkenende verbaasd over Wilders

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft zich gestoord aan de opmerkingen van PVV-leider Geert Wilders over de Jordaanse koning Abdullah II. "Ik heb me nogal verbaasd over zijn toonzetting in de richting van de koning van Jordanië", zei Balkenende vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

Wilders schreef afgelopen week in een opiniestuk dat 'Jordanië en zijn koningshuis de politieke en democratische fase van de Neanderthalers nog niet zijn ontstegen'. Aanleiding was de rechtszaak die in Jordanië tegen Wilders wordt aangespannen vanwege diens antikoranfilm 'Fitna'.

Balkenende bracht in herinnering dat de Jordaanse koning Abdullah in 2006 tijdens een bezoek aan Nederland in een toespraak pleitte voor tolerantie en een goede integratie van moslims in niet-islamitische landen. "Dat waren belangrijke, zeer waardevolle opmerkingen", stelde Balkenende. "Vervolgens krijgt hij deze kwalificaties mee. Dat dient de zaak niet."

Nederlanders surfen steeds meer

Steeds meer Nederlanders brengen tijd door op internet. Ook de duur van het surfen neemt verder toe. Inmiddels is 83 procent van de Nederlanders van 13 jaar en ouder actief op internet en ligt de gemiddelde surftijd voor deze groep op ruim een uur per dag.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Internetreclame (STIR) over de eerste helft van 2008.

De zogenoemde surfpopulatie nam in de eerste helft van dit jaar toe met 3 procent tot in totaal 83 procent. De gemiddelde surftijd nam met 9 procent toe tot zestig minuten per dag.

Verreweg de grootste groei werd bereikt door 50-plussers. In een halfjaar tijd steeg het aantal internetters in deze groep van 59 procent naar 64 procent, de gemiddelde surftijd nam toe van drie uur per week tot 3,6 uur per week.

In de groep 13- tot en met 34-jarigen is inmiddels iedereen actief op internet. Zij zijn met elf uur per week de meest intensieve surfers.

In totaal heeft 38 procent van de Nederlanders op het werk toegang tot internet. De gemiddelde surftijd op het werk bedraagt 1,3 uur per week. Dat is net zo lang als vorig jaar.

Opnieuw tiener doodgestoken in Londen

Een 16-jarige jongen met meerdere steekwonden is overleden aan zijn verwondingen, liet de Britse politie vanmiddag weten. Het is de achttiende tiener die dit jaar in Londen is vermoord. Slachtoffer nummer zeventien viel begin deze week.

Shakilus Townsend werd gistermiddag in het zuidoosten van Londen gewond gevonden door een vrouw. Zij probeerde daarop het bloeden van een borstwond van de jongen te stoppen met een handdoek.

De vrouw vermoedt dat een groep achter de tiener aanzat. De ernstig gewonde Shakilus zei tegen de vrouw: ''Pak hem, daar aan de overkant''. Aan de andere kant van de straat zag de vrouw een groepje jongeren staan die met sjaals hun gezicht bedekten.



 

EA maakt foutje met volkslied in UEFA Euro 2008

Een foutje is menselijk en kan natuurlijk de besten overkomen. Zo ook in de gamewereld, en zelfs grotere game-developers maken wel eens een foutje. Zo ook Electronic Arts in de laatste voetbalgame UEFA Euro 2008 die het verkeerde volkslied achter de Noord-Ierse voetbalploeg plakte.

Als je met de Noord-Ierse voetbalploeg speelt en het EK haalt hoor je namelijk de The Soldier's song. Helaas is dit niet het juiste volkslied, want dit is namelijk het Ierse volkslied. Omdat Noord-Ierland eigenlijk bij Engeland hoort is het volkslied God Save the Queen. Sommige gamers klaagden dat EA hiermee weinig respect toont aan het Noord-Ierse volk.

Ea heeft zijn excuses al aangeboden voor dit " foutje".

Relletjes bij protest voor R'damse moskee

Het protest van enkele tientallen mensen vanochtend voor de Essalammoskee aan de Polderstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord is uitgelopen op opstootjes en handgemeen. Aan het eind van de ochtend verzamelden zich enkele tientallen voor het gebedshuis om 'hun' moskee terug te eisen. Het ging om vijf geschorste bezoekers en sympathisanten. Zij boycotten het vrijdaggebed.

De groep heeft een conflict met het bestuur over de nieuwe Essalammoskee, in de buurt van stadion De Kuip, die de grootste van Nederland wordt. Een woordvoerder zei vandaag bang te zijn dat het geld dat de groep voor de bouw heeft opgehaald, is verduisterd.

Aanvankelijk verliep het protest rustig, maar tegen half een kwam het tot relletjes en waren er ook veel meer mensen op de been, naar schatting 150. De politie probeerde de boel te sussen en greep zonodig in. Dat was het geval bij een man die in zijn auto kwam aanrijden. Nadat de politie hem te verstaan had gegeven dat hij weg moest, koelden mensen hun woede op zijn auto. Het ging om een man die achter de schermen verantwoordelijk is voor de bouw van de moskee. De politie voerde vice-voorzitter Boutaher van de moskee uit veiligheidsoverwegingen weg.

Tegen een uur was het weer betrekkelijk rustig. Volgens de politie zijn er geen mensen aangehouden, ook zou er niemand ernstig gewond zijn geraakt.

Het CDA maakte zich vorig jaar ook zorgen over de moskee, omdat die onder invloed staat van de fundamentalistische Moslim Broederschap in Europa. De bouw wordt gefinancierd door Sjeik Hamdan bin Rashid al-Maktoum uit Dubai. Hij is minister van Financiën en Industrie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze moskee uit het MO diende als voorbeeld voor die in de wijk Feijenoord

Trichet: belastingen niet verhogen

De Nederlandse regering moet de belastingen niet verder verhogen. Dat zegt de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, vandaag in een interview met RTL Z.

De ECB verhoogde gisteren de rente in de eurozone met een kwart procentpunt, in een poging de alsmaar stijgende inflatie te beteugelen. Toekomstige belastingverhogingen door EU-lidstaten zijn onverstandig, meent Trichet, omdat ze het leven van haar inwoners duurder zullen maken. Maatregelen als de btw-verhoging, de accijnsverhoging en de vliegtaks kunnen een stok in het wiel van inflatiebeperking zijn.

Trichet zegt in het interview dat de renteverhoging van gisteren bijdraagt aan prijsstabiliteit op de middellange termijn. Het toont volgens hem aan dat de ECB te vertrouwen is en die geloofwaardigheid is essentieel. Het belangrijkste is dat de centrale bank een "stabiliserende, betrouwbare kracht" blijft, aldus de bankpresident.

Trichet spreekt van een matige, constante economische groei op dit moment in de eurozone. Na een vrij slecht tweede en derde kwartaal, zou de economie weer langzaam moeten aantrekken. Toch houdt de ECB-president een slag om de arm, omdat de "risico's duidelijk aan de onderkant zitten".

Trichet


Bekijk het volledige interview met Trichet.

Met dank aan FrankR voor de submit.

Gomes wil ooit terug naar PSV

Heurelho Gomes heeft in een open brief aan de supporters van PSV laten weten ooit terug te willen keren naar PSV. De doelman verruilt de Brabantse club deze zomer voor Tottenham Hotspur, maar droomt er van om in de toekomst terug te keren in Eindhoven

In de open brief op de website van PSV schrijft Gomes: "Ik heb een diepe wens om ooit weer voor PSV te mogen keepen. Niemand weet wanneer dat zal zijn, maar ik hoop dat wanneer de tijd daar is, ik net zo fantastisch ontvangen word als de afgelopen jaren altijd het geval was."

Gomes kwam vier jaar geleden naar het Philips Stadion en groeide snel uit tot een ware cultheld. Hij leek nog lang bij PSV te willen blijven, maar een conflict met algemeen directeur Jan Reker bracht daar verandering in. Gomes eiste het vertrek van Reker en dreigde zelf te vertrekken, als Reker zou blijven. De directeur gaf echter geen krimp, waarna Gomes koos voor een transfer naar Tottenham Hotspur.

De kleurrijke doelman vertrekt uit Eindhoven met pijn in zijn hart, schrijft hij. "Wanneer ik aan PSV denk word ik meteen emotioneel. Ik heb veel verdriet over de manier waarop ik bij PSV ben weggegaan, maar ik ben blij en opgelucht dat ik met de directie van de club alles heb kunnen uitpraten. Deze club heeft mij de mogelijkheid geboden om mij te ontwikkelen tot een volwassen speler, om in toernooien zoals de Champions League uit te komen en vier geweldige kampioenschappen te vieren. Zowel ikzelf als mijn familie hebben Eindhoven, PSV en haar supporters voor altijd in ons hart gesloten en we zullen met veel plezier terug blijven komen en de club volgen."

"Ik ben de hele Nederlandse bevolking dankbaar voor de manier waarop ik overal ben ontvangen. Ook buiten Eindhoven ben ik altijd met vriendschap en respect behandeld, al waren supporters van andere clubs niet altijd blij wanneer ik veel ballen uit ons doel wist te houden", aldus de 27-jarige Braziliaanse keeper, die zijn open brief besluit met het typisch Brabantse "houdoe en bedankt!".

Bayern slaat bod op Schweinsteiger af

Een bod van Internazionale op Bayern München-speler Bastian Schweinsteiger is naar de prullenbak verwezen door de club uit Beieren.

Bayern München heeft een bod van Inter op middenvelder Bastian Schweinsteiger afgewezen, zo weet Gazzetta dello Sport. De speler van de Zuid-Duitse club heeft over interesse niet te klagen. Juventus, AC Milan en Chelsea lonken ook naar de Duitser.

Internazionale probeert, nadat eerdere pogingen om Frank Lampard, Ricardo Quaresma en Amantino Mancini te strikken nog niet lukten, nu Schweinsteiger toe te voegen aan de selectie. De directeur van Inter, Marco Branca, zou woensdag naar München zijn gevlogen om daar een bod uit te brengen op de groeibriljant. Bayern is echter niet van plan om de jongeling van de hand te doen.

De 23-jarige Schweinsteiger heeft momenteel 56 interlands voor Duitsland achter zijn naam staan. Hij maakt sinds 1998 deel uit van de jeugdopleiding van Bayern München. Bij diezelfde club maakte hij in 2002 op achttienjarige leeftijd zijn profdebuut.

Veel gewonden bomaanslag Minsk

Gisteravond is tijdens een concert ter gelegenheid van de Wit-Russische onafhankelijkheid een bom ontploft in de hoofdstad Minsk. Zeker vijftig mensen raakten gewond, van wie een aantal er ernstig aan toe is. Ooggetuigen zeggen dat veel slachtoffers vingers en tenen missen. Hooligans zouden volgens de politie achter de aanslag zitten.

Het concert werd bijgewoon door president Loekasjenko, maar hij zou niet het doelwit van de aanslag zijn geweest. Na de ontploffing heeft de politie een tweede explosief gevonden. De minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Naumov hoopt dat de niet ontplofte bom aanwijzingen naar de daders bevat.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar er wordt met een beschuldigende vinger naar hooligans gewezen. Of dit heel serieus moet worden genomen valt te bezien, omdat de term 'hooligan' in Wit-Rusland vaak wordt gebruikt om iets als onbelangrijk af te doen.

Uitslag VT1 Grand Prix van Engeland

Felipe Massa heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Engeland. De Braziliaan reed 1:19.575 en was daarmee een fractie sneller dan Hekki Kovalainen en Lewis Hamilton. Rubens Barrichello sloot de rij af als twintigste.

Helemaal vlekkeloos ging de eerste vrije training niet in Silverstone. Na een uur training werd de rode vlag gezwaaid omdat Felipe Massa er hard vanaf ging. De Ferrari-coureur schoot er in Stowe af nadat Fernando Alonso op dat punt zijn motor opblies.

Uitslag 1e Vrije Training

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:19.5758
2H. KovalainenMcLaren1:19.58715
3L. HamiltonMcLaren1:19.62313
4K. RäikkönenFerrari1:19.94816
5R. KubicaBMW1:20.36711
6F. AlonsoRenault1:20.4367
7S. VettelScuderia Toro Rosso1:20.58818
8N. Piquet jr.Renault1:20.65316
9D. CoulthardRed Bull1:20.69816
10N. RosbergWilliams1:20.74427
11M. WebberRed Bull1:20.00810
12T. GlockToyota1:21.10222
13N. HeidfeldBMW1:21.10718
14S. BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.16617
15J. TrulliToyota1:21.26522
16K. NakajimaWilliams1:21.28221
17J. ButtonHonda1:21.9017
18A. SutilForce India F11:22.16916
19G. FisichellaForce India F11:22.21919
20R. BarrichelloHonda1:24.1234

Mosley wil kosten halveren

Max Mosley, president van de FIA, wil de kosten in de Formule 1 drastisch verminderen. De teams moeten binnen drie maanden met een voorstel komen over hoe die kosten kunnen worden gehalveerd. Voor 3 oktober moeten er maatregelen genomen zijn, anders zal de FIA dat doen.

In een brief die donderdag naar alle teams is verstuurd, schreef Mosley het volgende: "De situatie in de Formule 1 is onhoudbaar aan het worden. De grote autofabrikanten hebben momenteel meer dan duizend man in dienst om twee wagens op de grid te krijgen. Dit is natuurlijk onacceptabel, vooral als je je bedenkt hoe moeilijk deze bedrijven het op dit moment hebben door de huidige marktomstandigheden."

Het beperken van het gebruik van windtunnels is een voorbeeld van een kostenreducering. Het verlengen van de levensduur van onderdelen en het zuiniger maken van de wagens zijn andere. Het lijkt Mosley een mooi doel om in 2015 auto's te hebben die vijftig procent zuiniger zijn in het brandstofverbruik zonder dat er ingeleverd wordt aan de prestaties.

Ook wil hij dat de teams na gaan denken over de regels die inhalen kunnen bevorderen. "We willen dat er auto's ontwikkeld gaan worden die kort op elkaar kunnen rijden, zonder dat zij minder gaan presteren. Misschien moet de volgende wagen zelfs voordeel gaan krijgen op de leidende wagen", aldus Mosley.

Meer loon voor supermarktpersoneel

Er is een nieuwe CAO voor supermarktpersoneel. Alle 200.000 werknemers in deze sector krijgen met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 3,25 procent loonsverhoging. Op 1 juni 2009 volgt een tweede loonsverhoging, met 3,5 procent.

Dat meldde de vakbond FNV Bondgenoten vandaag. Bondsbestuurder Arie van der Pijl: "Eindelijk zijn werkgevers bereid jongeren te belonen naar ervaring. Vanaf 1 januari geldt dat als een 17-jarige een jaar in dienst is, dat ervaringsjaar meetelt in zijn loon. Hij ontvangt dus een hoger loon dan een 18-jarige die dan net in dienst treedt."

De vakbond is ook content met het feit dat de 33,3 procent toeslag voor werk tussen 20.00 uur en 21.00 uur gehandhaafd blijft. "De werkgevers wilden daar vanaf, maar voor ons was dat onbespreekbaar", zegt Van der Pijl.

Op basis van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst krijgen de supermarktemployés ook de mogelijkheid om hun ADV-dag in te ruilen tegen tijd of geld. Een grote meerderheid van de werknemers in supermarkten werkt in deeltijd en ontvangt liever een geldbedrag dan een ADV-dag.

10-jarige bestuurt vrachtwagen

Als je nog geen rijbewijs hebt mag je geen auto besturen, laat staan een vrachtwagen. Een 10-jarige jongen uit Maasdijk liet 'm niet staan en bestuurde de vrachtwagen van zijn vader. De politie heeft de 10-jarige jongen gisteren betrapt in Honselersdijk.

Toen agenten rond 17:00 uur surveilleerden in Honselersdijk zagen ze de knaap achter het stuur van een truck zitten. Zijn 36-jarige vader vertelde hem vanuit de berm wat hij moest doen.

De 10-jarige jongen kreeg een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en het in gevaar brengen van het verkeer. De vader komt er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Aangezien de knaap jonger is dan 12 jaar, en dus niet strafrechtelijk kan worden vervolgd, wordt de vader verantwoordelijk gesteld voor de daden van zijn zoon.

Lintworminfectie verwoest lichaam vrouw

In India is het leven van een vrouw gered door middel van een drievoudige orgaanoperatie. Dat was nodig omdat een lintworminfectie haar lever, rechterlong en milt had doen uitvallen.

De vrouw had moeite met ademhalen, moest bloed overgeven en had last van zware borst- en buikpijnen. Een zeldzame en riskante operatie in een ziekenhuis in Faridabad, ruim 20 kilometer ten zuiden van Delhi, heeft haar leven gered. De artsen kozen ervoor om drie organen tegelijk te opereren, omdat ze vreesden voor verspreiding van de infectie.

De vrouw leed aan de aandoening echinokokkose, dat je als mens kan oplopen door besmet voedsel te eten, waarop zich de eitjes of larven van de lintworm bevinden. De infectie wordt meestal meegedragen door schapen, honden en wolven.

In India komt echinokokkose regelmatig voor bij gemeenschappen van schaapherders. Volgens de artsen worden lever en longen gemakkelijk geïnfecteerd, maar komt een infectie van de milt niet vaak voor. De aandoening kan ook de hersenen aantasten.

Lieke van Lexmond weer in Playboy

Actrice Lieke van Lexmond poseert voor de tweede keer naakt voor mannenblad Playboy. Vorig jaar sierde ze het kerstnummer, blijkbaar beviel dat en besloot ze zich nogmaals bloot te geven voor het blad van hoofdredacteur Jan Heemskerk.

"Ik ben ontzettend blij met het resultaat van de eerste shoot. De reacties waren overweldigend en de samenwerking met de Playboy verliep erg goed, dus ben ik akkoord gegaan om nog een keer voor het blad te poseren", aldus de actrice.

Over het thema van de fotoshoot wil Lieke nog niks zeggen. "Om een klein tipje van de sluier op te lichten, kan ik alvast vertellen dat we hoge temperaturen gaan opzoeken", laat Lieke weten. In september ligt het nummer in de winkels.

Sportverslaggever Jacques Chapel overleden

Sportverslaggever Jacques Chapel is op 62-jarige leeftijd overleden. Dit meldde zijn werkgever NOS vandaag. De radiocommentator bij het wielrennen en schaatsen was al enige tijd ziek. Later dit jaar zou Chapel met pensioen gaan.

Chapel werkte jarenlang voor de NOS en de Wereldomroep. Hij versloeg 28 keer de Ronde van Frankrijk en was aanwezig bij de Olympische Spelen van Barcelona, Atlanta, Sydney en Athene en de Winterspelen van Calgary, Albertville, Lillehammer, Nagano, Salt Lake City en Turijn.

Jacques Chapel, 10 juni 1946 - 4 juli 2008


Jacques Chapel tijdens de Tour


Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Ook Samaras in beeld bij Hull City

Hull City wil er alles aan doen om komend seizoen geen modderfiguur te slaan in de Premier League. De promovendus hoopt zich in elk geval te versterken met een spits van allure en heeft daarbij haar oog laten vallen op Georgios Samaras.

Eerder werd Roy Makaay al in verband gebracht met Hull City, maar de kans lijkt klein dat Feyenoord mee wil werken aan een vertrek van de spits.

Samaras is nog eigendom van Manchester City, maar daar mag de Griek vertrekken. De voormalig speler van SC Heerenveen speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Celtic, dat de spits ook graag langer aan zich wil binden.

Naast Celtic is ook onder meer Feyenoord nog in de race voor de aanvaller.

Chelsea wil Eto'o en biedt Malouda aan

De Engelse boulevardkrant The Sun meldt dat Chelsea zich wil versterken met Samuel Eto'o. De Londense club zou zo'n 24 miljoen euro over hebben voor de Kameroener.

Daarbij zou de Franse international Florent Malouda de omgekeerde weg mogen bewandelen. Barcelona-trainer Josep Guardiola heeft in zijn hoofd al afscheid genomen van Eto'o. Bij Chelsea moet de aanvaller de opvolger worden van Didier Drogba, in het geval die vertrekt bij The Blues.

Jochem Myjer wordt papa

Cabaretier Jochem Myjer wordt vader. Zijn vriendin, Soulvationzangeres Marloes Nova is zwanger en ze verwachten over enkele maanden hun eerste kindje. Jochem meldt in de Telegraaf dat zijn grootste wens nu uitkomt.

"De leraren zullen er niet blij mee zijn, maar er komt nóg een adhd'ertje op deze aarde"
, aldus de populaire cabaretier, bekend van zijn shows "ADHD" en "Yee-haa!". Op dit moment geniet hij even van een vakantie, maar na de zomer tourt hij weer door het land met zijn nieuwe show "De rust zelve".

Jochem en Marloes hebben nu twee jaar een relatie. Ze hebben elkaar ontmoet na afloop van een voorstelling van Jochem, vlak nadat hij een vorige relatie had verbroken.

 

Fragment uit zijn show "Yee-Haa!" - Ziekenhuis

Sportverslaggever Chapel overleden

Sportverslaggever Jacques Chapel is op 62-jarige leeftijd overleden. Hij was al langere tijd ernstig ziek. Sinds 1980 versloeg Chapel de Tour de France voor de AVRO, Tros en de Wereldomroep. Vanaf 1992 was hij te horen op Radio Tour de France.

Met het verslaan van schaatsen stopte hij eind 2006, toen hij werd opgevolgd door Sebastiaan Timmerman. Dit jaar zou hij voor de laatste keer verslag doen van de Tour de France, maar door zijn ziekte kon dat voor de eerste keer niet doorgaan. Hij maakte de Olympische Spelen mee van Barcelona, Atlanta, Sydney en Athene alsmede de Winterspelen van Calgary, Albertville, Lillehammer, Nagano, Salt Lake City en Turijn. Chapel maakte liefst 28 jaar deel uit van de Tour-karavaan en zou later dit jaar met pensioen gaan

Internetaankopen buiten EU worden goedkoper

Internetaankopen in Amerika en andere niet EU-landen worden vanaf 1 december voordeliger. Het drempelbedrag voor onder andere aankopen via internet wordt met de toepassing van de desbetreffende Europese richtlijn officieel verhoogd naar 150 euro, nu is dat nog 22 euro.

Het voordeel van het niet heffen van invoerrechten, accijnzen of btw op aankopen onder de drempelbedragen kan voor een iPod (160Gb) al oplopen tot zo'n 85 euro. Uiteraard moeten voor aankopen boven het drempelbedrag wel gewoon de heffingen worden afgedragen. Al kan er bij aankopen in Amerika nog wel worden geprofiteerd van de 'lage' dollarkoers.

De wijzigingen van de douanevrijstellingen zijn door de Europese Unie al eerder gepubliceerd, maar nog weinig instanties en consumenten blijken van deze wijziging op de hoogte te zijn. Op de website van de douane zelf staat nog niets over de aanpassing van het drempelbedrag vermeld. Wel lijkt de douane nu al het drempelbedrag van 150 euro te hanteren, al wordt dit door de douane zelf officieel ontkend.

Het drempelbedrag voor lucht- en zeereizigers naar een zogenaamd derde land wordt met de toepassing van de nieuwe richtlijn verhoogd naar 430 euro. Voor reizigers over land wordt het bedrag gewijzigd naar 300 euro. Eerder was het drempelbedrag voor alle reizigers vastgesteld op 175 euro.

Emnes naar Middlesbrough

Sparta Rotterdam en het Engelse Middlesbrough hebben definitief overeenstemming bereikt over een overgang van Marvin Emnes. De jonge talentvolle Rotterdammer komt de komende jaren uit in de Premier League.

Emnes maakte zijn debuut in het eerste elftal van Sparta Rotterdam op 11 december 2005 in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In totaal speelde hij 61 wedstrijden in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam, waarin hij 10 maal scoorde. Emnes werd op 9-jarige leeftijd door Sparta Rotterdam ontdekt en doorliep de hele jeugdopleiding. De Rotterdammer maakte onder meer deel uit van verschillende nationale selecties. In 2005 maakte hij deel uit van het Nederlands Elftal onder 17 dat een bronzen medaille behaalde tijdens het Wereldkampioenschap in Peru. Hij maakt ook deel uit van de voorlopige selectie van Foppe de Haan voor de olympische spelen.

Gareth Southgate, manager van Middlesbrough heeft veel vertrouwen in Emnes.
"We hebben het idee een opwindende jonge speler te hebben vastgelegd. Hij kan overal in de aanvalslinie uit de voeten. Hij is met zijn snelheid, energie en technisch bagage breed inzetbaar. Hij past ook in het profiel van spelers die we graag hebben bij Middlesbrough: een jonge spelers met honger, energie en snelheid", aldus Southgate. "Er was flink wat belangstelling. Ik weet dat ook Feyenoord en Ajax hem wilden. Maar we waren beide clubs voor."

Sparta Rotterdam en Middlesbrough hebben elkaar gevonden in een afkoopsom van vier miljoen euro voor Emnes. Daarmee is het de grootste transfer in de geschiedenis van de Kasteelclub. De jeugdinternational, die al een medische keuring achter de rug heeft, tekent voor vier jaar.

Rasmussen nam deel aan vrouwenwedstrijd

Opnieuw heeft Michael Rasmussen een waarschuwing van de Deense wielerfederatie ontvangen. Afgelopen zaterdag nam Rasmussen deel aan het Deense kampioenschap voor vrouwen in Faaborg waarin hij zich aan kop van het peloton manifesteerde. Na ruim één uur stopte Rasmussen, ondanks protesten, pas.

Rasmussen nam deel omdat hij zich vorig jaar bedonderd voelde door de Deense wielerfederatie toen deze ongevraagd het nieuws over gemiste out-of-competitioncontroles naar buiten bracht.

Deze week kwam Rasmussen ook al in het nieuws. De Deen werd tijdens de Tour vorig jaar door de Rabobank-ploeg op staande voet ontslagen, zijn ontslag heeft hij met succes aangevochten. Ook werd eerder deze week bekend dat hij voor twee jaar geschorst word wordt. Rasmussen gaat echter in beroep tegen deze schorsing.

Schrijf je in voor de Wrath of the Lich King bèta

World of Warcraft is al meer dan drie jaar oud en binnenkort komt alweer de tweede uitbreiding uit: Wrath of the Lich King. Deze uitbreiding neemt je weer mee naar Azeroth, maar ook naar een nieuw continent genaamd Northrend. De levelcap is verhoogd naar level 80, de nieuwe hero class Death Knight wordt geïmplementeerd en ook de nieuwe profession Inscription zal haar debuut maken.

De inschrijvingen voor de bèta van Wrath of the Lich King zijn gisteravond van start gegaan. Je kunt je hier inschrijven. Je moet uiteraard een account hebben.

Software verkopen Japan, paarden zijn populair

In Japan zijn ze blijkbaar wel fans van paarden. De hoogste binnenkomer en tegelijk best verkochte game de afgelopen week was een paardenracesimulatie. Een opvallend resultaat van de hoeveelheid nieuwe binnenkomers is dat Monster Hunter 2 voor het eerst sinds zijn launch niet meer in de top-10 staat. Hij is teruggezakt naar de 17e plek.

1. [NDS] Derby Stallion DS - 148,000
2. [WII] Tales of Symphonia: Dawn of the New World - 137,000
3. [NDS] Daigasso! Band Brothers DX - 120,000
4. [PS2] Shinseki Evangelion Pachislot Vol. 12 - 55,000
5. [NDS] Higurashi no Nakukoru ni Kizuna: Dai-Ichi-Kan - 55,000
6. [WII] Wii Fit - 34,000 / 2,292,000
7. [PS3] Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots - 34,000 / 566,000
8. [WII] Mario Kart Wii - 31,000 / 1,508,000
9. [WII] Super Mario Stadium Family Baseball - 31,000 / 89,000
10. [360] Gundam Operation Troy - 28,000

11. Tsurugi to mahou to gakuen mono, PSP
12. Basara X, PS2
13. Super Roboto Wars, PSP
14. Bleach 3rd, DS
15. Neo Geo Online Collection The King of Fighters 98 Ultimate Match, PS2
16. Beautiful Letter Training, DS
17. Monster Hunter Portable 2nd G, PSP
18. Pawapuro 3, PSP
19. Battlefield:BC, 360
20. Makai Senki Disgaea, DS
21. Ookami to koushinryou boku to horo (hood) no ichinen, DS
22. Our TV Game Exam, DS
23. WiiSports, Wii
24. Aria the Origination, PS2
25. World Neverland 2 in 1, PSP
26. The Tower, DS
27. Taiko, 7 Island Adventure, DS
28. Make a Pro Baseball Team, DS
29. WiiPlay, Wii
30. DS Yamamura Suspense, DS

Nintendo DS - 12
Wii - 6
PSP - 5
PS2 - 4
Xbox 360 - 2
PS3 - 1

Brute moord op Franse studenten in Londen

Twee Franse studenten zijn afgelopen zondag in een appartement in het zuiden van Londen vermoord. De mannen zijn met zeer veel messteken om het leven gebracht, waarna de woning in brand is gestoken. De politie maakte de dubbele moord gisteren pas bekend.

Na een explosie belden buurtbewoners de brandweer, die na het blussen van de brand de twee lijken ontdekte. Het gaat om twee 23-jarige Franse studenten, Laurent Bonomo en Gabriel Ferez, die beiden studeerden aan het Imperial College in Londen. Ferez werd met 47 messteken om het leven gebracht en Bonomo werd maar liefst 196 keer gestoken.

De Londense politie zegt geschokt te zijn: "Iedereen die bij deze zaak is betrokken, is diep geschokt door wat we hebben gezien. We hebben geen idee waarom deze jongens zijn vermoord en wie het heeft gedaan." De enige aanwijzing die de politie tot dusver heeft is dat het waarschijnlijk om een blanke man gaat. Ooggetuigen zagen hem wegrennen.

Schilder wacht nog steeds op NAC Breda

NAC Breda en Ajax zijn nog altijd niet tot een akkoord gekomen over Robbert Schilder. De kans is groot dat de middenvelder zich op de eerste training van Ajax (14 juli) moet melden. Hoewel hij er persoonlijk al lang uit is met NAC, peinst de Bredase club er niet over om de verlangde transfersom op tafel te leggen.

"Het liefst had ik me afgelopen dinsdag al gemeld bij NAC, maar helaas ben ik geen partij meer in de onderhandelingen. Ik wil naar Breda. Punt," spreekt Schilder zich uit in BN/DeStem. Mogelijk kan de transfer van Orlando Engelaar voor een doorbraak zorgen. De transfer van de FC Twente-speler naar Schalke 04 levert NAC, zijn oude werkgever, tussen de drie en vier procent van de miljoenensom op.

Schilder moet bij NAC de opvolger worden van Rogier Molhoek, die komend seizoen uitkomt voor Vitesse.

'Hull City wil Makaay'

Een zeer opmerkelijk gerucht in de Engelse media. Mirror.co.uk beweert dat Feyenoord-spits Roy Makaay in de belangstelling staat van Hull City. De club promoveerde enkele maanden geleden voor het eerst in de historie naar de Premier League.

Om komend seizoen een goed figuur te slaan in Engeland's hoogste voetbalafdeling heeft Hull City de jacht geopend op verschillende 'grote namen'. Zo worden middenvelder George Boateng en aanvaller Colin Kazim-Kazim in verband gebracht met de promovendus. Hull was ook geïnteresseerd in de Italiaan Christian Vieri, maar die koos uiteindelijk voor Atalanta Bergamo.

Makaay is dus de volgende in het rijtje opvallende namen. Mirror.co.uk denkt dat Hull aan twee miljoen euro genoeg heeft om de spits los te weken bij Feyenoord. Het lijkt echter heel onwaarschijnlijk dat de Rotterdammers hun topscorer laten gaan.

Slory: "Feyenoord rekent niet meer op mij"

Andwélé Slory lijkt te zinspelen op een vertrek bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad meldt dat hij aan een transfer naar Engeland denkt. Volgens hem is hij uit beeld bij de Rotterdamse club.

Slory's zaakwaarnemer denkt dat Verbeek met een 4-4-2 systeem gaat spelen. "Feyenoord gaat hoogstwaarschijnlijk 4-4-2 spelen. Dat zie je ook aan de komst van Tomasson. Als je kijkt naar het spelersmateriaal is dat niet de ideale situatie voor een echte buitenspeler. Ook Feyenoord begrijpt dat Andy het beste rendeert in een systeem dat de club niet gaat spelen."

Technisch directeur Peter Bosz ontkent echter dat Feyenoord van Slory af wil. "Hij komt wel degelijk in onze plannen voor. Ik vind Slory een goede voetballer. Hij heeft alleen een ongelukkig seizoen achter de rug. Hij raakte snel geblesseerd en toen hij revalideerde, begon het elftal te draaien."

Wekelijkse PlayStation Store update

Zoals elke week, is er ook nu weer het een en ander toegevoegd aan de PlayStation Store. Veel Resistance en Killzone fans zullen lichtelijk balen, want hoewel er wel een trailer is te downloaden van de vervolgen van beide games, zijn deze alleen voor mensen met een Amerikaanse account.

Europa
GAMES:

Wolf of the Battlefield: Commando 3 (€9,95 - £6.99)

DEMOS:

Space Invaders Extreme (PSP)

GAME CONTENT: (DLC, add-ons, updates)

Buzz: Quiz TV
* Sci-Fi Quiz (€4,99 - £3.49)
* Rock Legends Quiz (€4,99 - £3.49)
* Australian Culture Quiz (£3.49)
* UK Culture Quiz (£3.49)

Guitar Hero 3
* July 4th 2008 Holiday Single (free)

Rainbow Six Vegas 2
* Gift Pack with 3 new multiplayer maps (free)


VIDEOS / TRAILERS:

Brothers in Arms: Hell's Highway
* Ubidays Trailer

Haze
* Launch Trailer

THEMES / WALLPAPERS:

echochrome - theme
Elefunk - theme & wallpapers
Metal Gear Solid 4 - theme
Top Spin 3 - wallpaper

MUSIC VIDEOS:

Seeking out the greatest unsigned bands from across Europe, Movement is an exclusive PSN music experience which will open your ears, your PS3 and PSP to the best in international music. From French electronica to London grindie via melody driven rock from Germany, you'll hear it all courtesy of hosts Spencer and Martin who are tracking down the sweetest sounds across the continent in their VW Camper.

Paris
* Let's Hit The Road (465 MB)
* Respects To Jim (529 MB)
* Minitel Rose: Continue (371 MB)
* Minitel Rose: Be With You (249 MB)
* Minitel Rose Interview (429 MB)
* Pravda: Je suis french (254 MB)
* Pravda: Tu es l'Ouest (334 MB)
* Pravda Interview (342 MB)

Amerika

GAME CONTENT: (DLC, add-ons, updates)

Guitar Hero III
* "Top Gun Anthem" (free)

Rock Band
* “Promised Land” - Vesuvius (free)

* Crüefest Pack ($2.99 or $0.99 per song)
- “Down At The Whisky” - Mötley Crüe
- “Time Is Running Out” - Papa Roach
- “Who's Going Home With You Tonight” - Trapt

QORE: ($2.99 per episode or $24.99 for a 1 year subscription (13 episodes)

Demos:
Naruto: Ultimate Ninja Storm

Trailers/Videos:
Resistance 2 - Anatomy of a Game: The Making of Resistance 2 (Part One)
Silent Hill: Homecoming - In-Depth Look at Silent Hill: Homecoming
Madden '09 - Featured Story: We Love Madden

Themes:
Resistance 2 theme

TRAILERS / VIDEOS:

Battlefield Bad Company
* Trailer
* Rainbow Sprinkles trailer
* Snake Eyes trailer

Dead Space
* Animated Comic Issue #2
* Animated Comic Issue #3

Killzone 2
* Trailer

Tiger Woods PGA Tour 09
* Course Video

Valkyria Chronicles
* Teaser Trailer

Vampire Rain: Altered Species
* Trailer #1
* Trailer #2

THEMES & WALLPAPERS:

Sid Meier’s Civilization Revolution theme
Top Spin 3 wallpaper
Woodward theme
PSN theme (PSP)
Woodward theme (PSP)

MOVIE TRAILERS:

Lakeview Terrace
Persepolis (Blu-ray)
Vantage Point (Blu-ray)
John Mayer Live in Los Angeles (Blu-ray)

Twee clubs falen in aantrekken Pavlyuchenko

Welke clubs het zijn, wil Spartak Moskou niet zeggen, maar na het EK hebben twee clubs een poging gedaan om spits Roman Pavlyuchenko aan te trekken. De 26-jarige international van Rusland heeft een zeer goed EK achter de rug waar hij drie keer tot scoren kwam.

Het spel van de speler van Spartak Moskou viel in heel Europa op en meerdere clubs hebben hun belangstelling voor de aanvaller kenbaar gemaakt. Volgens SkySports zou het onder meer gaan om een Engelse ploeg, die niet in de Champions League uit gaat komen.

"We hebben twee aanbiedingen gehad. Een van een Engelse ploeg," aldus Sergei Shavlo, algemeen directeur van de Russische club. "Als het een ploeg is die geen Champions League speelt, zullen wij minder snel zaken doen." Mogelijk is de ander club Ajax, die onlangs zijn interesse voor Pavlyuchenko kenbaar maakte.

Rock Band 2 tracklist gelekt

Terwijl iedereen in Nederland nog wacht op het eerste deel van Rock Band, zorgt het pas aangekondigde tweede deel al voor ophef in Amerika.

Er is namelijk een deel van de setlist gelekt. De lijst is afkomstig van de Amerikaanse gamesite G4's Xplay. Een aantal bezoekers waren zo slim geweest om een screenshot van het filmpje te maken, wat resulteerde in het volgende:


Een overzicht van de 'gelekte' tracks:

  • Panic Attack - Finger Eleven or Dream Theater
  • Chop Suey - System of a Down
  • Give It Away - Red Hot Chili Peppers
  • Everlong - Foo Fighters
  • Kids in America - Kim Wilde
  • Ace of Spades - Motorhead
  • Hello There - Cheap Trick
  • Any Way You Want It - Journey
  • Pinball Wizard - The Who
  • One Step Closer - Linkin Park
  • Peace Sells - Megadeth
  • Testify - Rage Against The Machine
  • American Woman - The Guess Who
  • White Wedding - Billy Idol
  • You Oughta Know - Alanis Morissette
  • Aqua Lung - Jethro Tull
  • Bad Reputation - Joan Jett
  • We Got The Beat - The Go Go
  • Man in the Box - Alice in Chains
  • Spoon Man - Soundgarden
  • Sorrow - Bad Religion
  • All The Small Things - Blink 182

Eerder deze week werd de nieuwe gitaar van Rock Band 2 al aan het publiek voorgesteld:



Ondanks verschillende geruchten is de release datum van Rock Band 2 voor Nederland nog niet bekend.

Oostenrijker in belangstelling Nederlandse clubs

Roman Kienast speelt volgend seizoen mogelijk in de Nederlandse Eredivisie. Volgens het Noorse Dagbladet is er interesse voor de jonge Oostenrijker, die onlangs nog met het nationale elftal van Oostenrijk actief was op het Europees Kampioenschap.

Het zou gaan om subtoppers, waarvan de krant de naam niet weet. Momenteel speelt de lange aanvaller in de Noorse competitie voor Ham-Kam. Ook 1. FC Köln en Hull City willen de 24-jarige Oostenrijker graag aan hun selectie toevoegen.

Onderzoek: kranten zijn te rechts

Zijn de kranten te links? Als je het Geert Wilders vraagt zal hij meteen 'ja' zeggen. Maar uit onderzoek van de Vrije Universiteit blijkt nu dat de pers juist rechts is. De VU scande 2,2 miljoen woorden op voorpagina’s. En daaruit blijkt dat de landelijke kranten meestal rechtse thema's op de voorpagina hebben staan. En ook de partijleiders van de traditioneel rechtse partijen worden meer aangehaald dan hun linkse collega's. Daar komt bij dat de toon van de berichtgeving net iets vaker positief gekleurd voor rechts.

"Er is geen sprake van een linkse, maar eerder van een rechtse kerk aan het Binnenhof"
, zo concludeert  politicoloog André Krouwel van de VU. Vooral -daar issie weer- Geert Wilders is niet van de voorpagina's te slaan. Als er een politicus genoemd wordt, is het vier van de tien keer de man met het Limburgse accent, zo werd gisteren al bekend. Premier Balkenende (16,2 procent) en vicepremier Bos (13,4) volgen op grote afstand.

Het Reformatorisch Dagblad is koploper in de berichtgeving over Wilders: zijn naam stond daar in de eerste vijf maanden van dit jaar 258 keer op de voorpagina. Daarna komen de Volkskrant en NRC Handelsblad, nog voor de ‘rechtse’ Telegraaf.

Begin dit jaar werd er ook al onderzoek gedaan naar hoe links de publieke omroep zou zijn. Een grote meerderheid van de Nederlanders gaf toen aan de programma's van de publieke omroep niet rechts of links te vinden.

Tweede Kamer met reces

Na een overvolle vergaderweek, afgesloten met stemmingen van anderhalf uur, is de Tweede Kamer vannacht met zomerreces gegaan. Pas op 2 september komen de Kamerleden weer bijeen.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet kondigde aan dat de Kamer zich na het reces nog eens gaat buigen over de instrumenten die zij ter beschikking heeft, zoals de spoeddebatten. Het aantal daarvan is de afgelopen jaren explosief gestegen.

Het kabinet vergadert volgende week vrijdag voorlopig voor het laatst, tot medio augustus. In de vakantieperiode blijft altijd minimaal één minister aanwezig om de lopende regeringszaken te behartigen.

Paus ontvangt bevrijde Betancourt

Paus Benedictus XVI heeft de Frans-Colombiaanse ex-gegijzelde Ingrid Betancourt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. De leider van de katholieke kerk wil de zeer gelovige politica volgende week in het Vaticaan ontvangen.

Dat maakte Ingrid Betancourt gisteravond zelf bekend. Een zus bracht haar op de hoogte van de uitnodiging. Deze Astrid is de echtgenote van een Franse topdiplomaat. De moeder van Ingrid en Astrid, Yolanda Pulecio, ontmoette de paus vorig jaar toen Ingrid nog gevangene was van de extreem linkse rebellenbeweging FARC.

DVD: The Myth

Zodra er op een dvd-hoes grootspraak als "Crouching Tiger, Hidden Dragon meets Raiders of the Lost Ark!!" geschreven staat, belooft dit vaak weinig goeds. Ook de film The Myth (of San Wa)waarin Jackie Chan de hoofdrol speelt, probeert ons ijdele hoop te geven maar kan helaas de belofte die trots op de hoes prijkt zoals verwacht niet waar maken. Hoewel de Chinese film al uit 2005 stamt, is hij in Europa nu pas op dvd verschenen, en nog wel in een mooie two-disc versie.


Oekraïne krijgt drie maanden van Platini

Michel Platini, voorzitter van de UEFA, heeft Oekraïne, die samen met Polen het EK van 2012 organiseert, een ultimatum gesteld. Oekraïne moet binnen drie maanden een duidelijke vooruitgang hebben geboekt.

De UEFA-voorzitter had donderdag een gesprek met Viktor Joesjtsjenko, premier van Oekraïne. "Ik geef Polen en Oekraïne drie maanden om samen te werken voor een fantastisch toernooi," aldus Platini. "Ik heb er vertrouwen in, maar ik wil wel enkele garanties."

De UEFA is vooral ontevreden over de vorderingen van de bouw van de stadions en het verbeteren van de infrastructuur. In september zal de UEFA naar eigen zeggen een beslissing nemen. Eerder ging het gerucht al dat in het geval dat Polen en Oekraïne de organisatie niet kregen toegewezen Spanje het evenement zou overnemen.

Will Wright praat over de toekomst van games

Gisteren hadden we voor jullie al een interview van Will Wright waarin hij praatte over zijn nieuwe game Spore. Vandaag hebben we deel twee van dat interview voor jullie waarin hij praat over de toekomst van games en waar hij antwoord geeft op een aantal levensvragen.

Wright zegt in het interview dat gamedevelopers de laatste jaren ontzettend gefocust waren op het maken van beter graphics. Hij noemt hierbij het voorbeeld van GTA IV waarbij graphics stukken beter zijn dan GTA III, maar waarbij de gameplay niet veel is veranderd. Volgens Wright zal de toekomst van de games liggen in het maken van betere AI en user created content.

Geen Trophies voor verschillende oude PS3 titels

Ondanks dat er problemen zijn met de nieuwe firmware update voor de Playstation 3, is toch de meerderheid van de Playstation 3 eigenaren blij met de nieuwe update. Niet alleen kunnen ze nu gebruik maken van de ingame XMB, maar ook hebben ze nu de toegang tot trophies.

Sony heeft gezegd dat bijna alle games trophies zullen krijgen. De meeste oude games krijgen dit door middel van een patch voor de desbetreffende game. Toch zijn niet alle developers bereid om dit te doen. Insomniac heeft al laten weten geen tijd en geld te steken in een patch voor Resistance en Ratchet & Clank: Tools of Destruction. Ook Infinity Ward en 2K Games hebben aangegeven om geen patch uit te brengen voor Call Of Duty 4 en Civilization Revolution.

Met dank aan Gamedemon voor het melden van dit nieuws in het forum

Chocolademelk aangezien voor bom

Tegenwoordig wordt werkelijk van alles voor een bom aangezien. Gisteren werd een pak mix voor chocolademelk, gewikkeld in tape, gevonden op een vliegveld in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het gevolg: het vliegveld moest worden ontruimd en honderden reizigers hebben uren moeten wachten voordat ze hun reis weer konden voortzetten.

Na grondig onderzoek van politie en bomexperts bleek de schuldige dus een pak mix voor chocolademelk te zijn. "De bomexperts onderzochten het pakketje en er bleek O'boy (hier bekend als Nesquick) in te zitten", zei een woordvoerder van een Zweeds persbureau.

Dit is niet het enige incident met een verdacht object op het Zweedse vliegveld. In januari werd een pakketje gevonden dat nogal rare bewegingen maakte. Het bleek uiteindelijk om een vibrator te gaan.

Tiener laat baby vliegen door middel van kussen

In Amerika is een 16-jarige jongen gearresteerd nadat hij een acht maanden oude baby heeft gelanceerd. De tiener had een filmpje van de lancering gemaakt en deze op Youtube geplaatst, waarna een leraar hem herkende.

Op het filmpje is te zien hoe de jongen de baby op een opblaasbaar kussen legt en erop springt. Hierdoor vliegt de baby door de kamer en valt hard op de grond, waardoor deze begint te huilen. De jongen wordt voorgeleid voor kindermishandeling. De moeder van de baby heeft laten weten dat deze geen verwondingen aan het incident heeft overgehouden.

Het desbetreffende filmpje is hier te bekijken.


Met dank aan AC4WHEELS.NL voor de submit.

Knallend einde voor vuurwerkmaker

Een van de vuurpijlen die dit jaar op Independence Day zal worden afgeschoten boven de stad Indianapolis bevat de as van de man die het vuurwerkfeest veertig jaar lang organiseerde.

De man, Meredith Smith, overleed in februari op 74-jarige leeftijd. Smith was conciërge op een school en een gekwalificeerd vuurwerkmaker. Samen met zijn vrouw verzorgde hij in Indianapolis jarenlang het vuurwerkspektakel waarmee de Amerikanen elk jaar op 4 juli de herinnering aan hun Onafhankelijkheidsverklaring luister bijzetten.

In Nederland werd een paar jaar geleden een deel van de as van André Hazes ook de lucht ingeschoten. Op 23 september 2005 werden tien vuurpijlen met de as van de volkszanger op het strand van Hoek van Holland afgestoken.

Overigens melden de gezondheidsautoriteiten in Indianapolis dat het vrijkomen van de as bij de explosie geen gevaar oplevert voor de gezondheid.

Eerste directe vlucht China-Taiwan sinds 1949

Uit China is de eerste directe vlucht naar Taiwan gestart sinds 1949. Het vliegtuig vertrok vanochtend van het vliegveld van Guangzhou (Kanton), meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.

De directe vluchten zijn een gevolg van de verbeterde betrekkingen tussen China en Taiwan. Zij sloten recent een aantal belangrijke overeenkomsten, zoals betere verbindingen en het vestigen van een diplomatieke vertegenwoordiging in elkaars land.

Het communistische China beschouwt Taiwan sinds 1949 als een afvallige provincie. De formele dialoog werd in 1999 stilgelegd toen Taiwanese leiders neigden naar een officiële onafhankelijkheidsverklaring. Peking dreigde daarop met militair ingrijpen. Sinds het aantreden van de Taiwanese president Ma Ying-jeou lijkt de lucht opgeklaard.

'Telefooncel verdwijnt uit straatbeeld'

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken schrapt de verplichting uit de wet die KPN voorschrijft om per 5.000 inwoners een telefooncel op straat te hebben. KPN mag door de wijziging het aantal telefooncellen verminderen.

Heemskerk vindt dat de telefooncel nagenoeg overbodig is geworden in deze tijd, waarin de meeste mensen een mobiele telefoon hebben. Plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, zoals stations, zullen de telefooncel behouden. KPN gaat ook met gemeenten overleggen om te beoordelen waar er nog wel behoefte is aan een telefooncel. Gedacht wordt aan plaatsen waar veel ouderen wonen.

 

Vaker reclame op televisie

Commerciële zenders mogen films voortaan ieder half uur onderbreken voor een reclameblok, in plaats van eens per drie kwartier. De nieuwe mediawet wordt op dit punt aangepast. Daarmee heeft de Tweede Kamer donderdagavond ingestemd.

De Kamer neemt hiermee alvast een nieuwe Europese richtlijn over die bepaalt dat een film ieder half uur mag worden onderbroken voor reclame. De Kamerleden stemden ook in met een amendement dat bepaalt dat uitzendingen van een evenement alleen door reclame mogen worden onderbroken tijdens pauzes die in het evenement zelf voorkomen, of tussen de verschillende onderdelen van het programma.

Obama lijkt Irak-standpunt te wijzigen

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama ontkent dat hij, mocht hij begin volgend jaar het Witte Huis betreden, zal afwijken van zijn belofte om binnen zestien maanden Amerikaanse troepen terug te trekken uit Irak. Eerder donderdag leek hij te zinspelen op een wijziging in zijn standpunt ten aanzien van de oorlog in Irak.

Tot nu toe beloofde Obama dat hij binnen zestien maanden Amerikaanse troepen naar huis zal halen. Maar op campagne in North Dakota zei hij donderdag dat zijn geplande reis naar Irak als gevolg kan hebben dat hij zijn plannen wijzigt.

Op een persconferentie later donderdag zei hij echter expliciet dat hij niet aan de deadline van zestien maanden zal toornen. Wel voegde hij eraan toe dat wat de commandanten ter plekke tegen hem zeggen, van invloed kan zijn op hoeveel Amerikaanse soldaten achter blijven om Iraakse troepen te trainen.

De deadline van zestien maanden was altijd al op voorwaarde dat de Amerikaanse troepen veilig zijn en dat Irak stabiel is, zei de senator uit Illinois eerder donderdag. De oorlog moet op verantwoorde wijze worden beëindigd, herhaalde hij, maar zo 'ondoordacht' als de Amerikaanse invasie was, zo 'voorzichtig' moeten de Verenigde Staten zijn bij de terugtrekking.

Beenhakker blijft Polen trouw

Leo Beenhakker heeft besloten om aan te blijven als bondscoach van Polen. De coach moet het land naar het WK in 2010 leiden. Hij krijgt daarbij wel hulp van nieuwe assistenten, aangezien zijn drie huidige assistenten wel moeten vertrekken.

Don Leo vertelde na afloop van een ontmoeting met de Poolse voetbalbond: "Ik ben geen man die wegloopt voor het vuur". Beenhakker leidde Polen voor het eerst in hun voetbalhistorie naar de eindronde van het Europees kampioenschap. In een poule met de Duitsers, Kroaten en Oostenrijkers wist Beenhakker zich niet te plaatsen voor de kwartfinales.

Vooruitblik GP Groot-Brittannië

Dit weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Sinds de start van de Formule 1 staat de race al op het programma en Silverstone is daarbij vele malen gastheer geweest. FOK!sport geeft een blik op het circuit, een korte geschiedenis, het tijdschema, de weersverwachtingen en de standen in het rijders- en het constructeurskampioenschap.

Silverstone Circuit


Bron:Fia.com

Lengte: 5,141 km
Aantal ronden: 60
Totale lengte: 308,355 km
Baanrecord: Michael Schumacher 1:18.739 (2004)

Geschiedenis

Op Silverstone wordt al sinds de start van de Formule 1 geracet, al werd er tot 1986 afwisselend gereden op Silverstone en een ander circuit. Sinds 1987 wordt de race alleen nog maar op het circuit in Northamptonshire verreden. In 2009 staat deze race nog op het programma, maar voor de periode daarna bestaat grote onzekerheid.

De eerste races vonden op het in 1943 geopende vliegveld plaats, waarbij de start- en landingsbanen dienden als circuit. In 1952 werd een nieuwe start- en finishlijn neergelegd en voor de race in 1975 werd er in Woodcote een chicane neergelegd om snelheden te verminderen. Toen dit niet voldoende bleek, werd de Bridgechicane gemaakt en werd Woodcote weer een normale bocht. Voor de race in 1991 is het circuit grondig verbouwd, waardoor bijna de huidige layout ontstond. In 1994 werd de Abbeychicane geïntroduceerd en daarna werd hier en daar een kleine aanpassing aan het circuit verricht. De grootste veranderingen op Silverstone vinden vooral buiten de baan plaats, omdat er problemen waren met parkeren en het bereiken van het circuit.

De eerste onofficiële Formule 1 race op het circuit van Silverstone werd in 1948 gewonnen door Luigi Villoresi met een Maserati. In 1950 deed de Formule 1 het circuit aan en Guiseppe Farina won de race in een Alfa Romeo. De race in Groot-Brittannië werd in het verleden vijf maal gewonnen door Jim Clark en Alain Prost, waarbij Prost alle overwinningen op Silverstone behaalde. De laatste vijf jaren kende de race vijf verschillende winnaars, waarvan alleen Michael Schumacher er niet meer bij is.

In de recente geschiedenis van het roemruchte circuit is de crash van Michael Schumacher in 1999 wel de bekendste. Hij brak door falende achterremmen zijn been en was een groot deel van het seizoen uitgeschakeld. De race werd evenals in 2000 gewonnen door David Coulthard. Een jaar later won McLaren-teamgenoot Mika Häkkinen de race. In 2002 was Schumacher in de stromende regen de uitblinker, terwijl zijn Ferrari-teamgenoot Rubens Barrichello de race in 2003 won. Een race die ontsierd werd door een op de baan lopende priester. In 2004 was het weer Schumacher en in 2005 won Juan Pablo Montoya zijn eerste race voor McLaren. In 2006 werd de race gewonnen door de latere wereldkampioen Fernando Alonso, terwijl Montoya en Villeneuve hun laatste punten in de Formule 1 zouden behalen. Vorig jaar was Kimi Räikkönen de beste in een race die voor Christijan Albers het (voorlopige) einde in de Formule 1 zou worden.

Tijdschema

DagTijdSessie
Vrijdag11.00-12.30vrije training 1
Vrijdag15.00-16.30vrije training 2
Zaterdag11.00-12.00vrije training 3
Zaterdag14.00-15.00kwalificatie
Zondag14.00race

Weersvoorspelling

DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag12 °C21 °C10 %half bewolkt
Zaterdag12 °C18 °C70 %regen
Zondag12 °C17 °C60 %lichte regen
Bron: The Wheather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#Coureur2007200620052004
1Kimi Räikkönen1 (2)3 (2)3 (12)2 (1)
2Felipe Massa5 (4)5 (4)10 (16)9 (10)
3Nick Heidfeld6 (9)7 (9)12 (14)15 (15)
4Robert Kubica4 (5)
5Fernando Alonso2 (3)1 (1)2 (1)10 (16)
6Nelson Piquet jr.
7Nico Rosberg12 (17)9 (12)
8Kazuki Nakajima
9David Coulthard11 (12)12 (11)13 (13)7 (6)
10Mark WebberDNF (11)DNF (17)11 (11)8 (9)
11Jarno TrulliDNF (10)11 (22)9 (4)DNF (5)
12Timo Glock
14Sébastien Bourdais
15Sebastian Vettel
16Jenson Button10 (18)DNF (19)5 (2)4 (3)
17Rubens Barrichello9 (14)10 (6)7 (5)3 (2)
20Adrian SutilDNF (20)
21Giancarlo Fisichella8 (8)4 (5)3 (12)6 (20)
22Lewis Hamilton3 (1)
23Heikki Kovalainen7 (7)
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen

Klassement coureurs

Pos.CoureurPunten
1Felipe Massa48
2Robert Kubica46
3Kimi Räikkönen43
4Lewis Hamilton38
5Nick Heidfeld28
6Heikki Kovalainen20
7Jarno Trulli18
8Mark Webber18
9Fernando Alonso10
10Nico Rosberg8
11Kazuki Nakajima7
12David Coulthard6
13Rubens Barrichello5
14Timo Glock5
15Sebastian Vettel5
16Jenson Button3
17Sebastien Bourdais2
18Nelson Piquet Jr.2

Klassement constructeurs

Pos.TeamPunten
1Scuderia Ferrari91
2BMW F174
3McLaren Mercedes58
4Red Bull Racing24
5Toyota Racing23
6Williams15
7Renault F112
8Honda Racing F18
9Scuderia Toro Rosso7
10Force India0
11Super Aguri F10

Myst Online komt toch weer terug

In een uitgebreide persconferentie via IRC (internet relay chat) is zojuist bekend gemaakt dat Cyan Worlds de rechten van de online adventure Myst Online weer terug in haar bezit heeft. Vorig jaar trok Gametap de stekker uit het project wegens tegenvallende resultaten. Cyan wil het dan ook anders aan gaan pakken.

De focus moet komen te liggen op user generated content. Cyan gaat de tools waarmee zij nieuwe werelden, voorwerpen en puzzels maken vrijgeven zodat eenieder die creatief genoeg is daarmee aan de slag kan. De content zal vervolgens uitgebreid getest en beoordeeld worden en vervolgens toegevoegd aan de al bestaande wereld. Het team van Cyan is niet zeker of dit op termijn een haalbaar concept zal zijn, maar men is bereid om het te proberen. Er zal wel een prijskaartje aan verbonden zijn voor het onderhouden en vernieuwen van de servers. Je moet dan denken aan een dollar of 25 per half jaar.

Cyan Worlds heeft zelf nog maar een man of tien aan ontwikkelaars in dienst. Zij zullen zich dan ook in eerste instantie niet bezig gaan houden met het maken van nieuwe werelden voor Myst Online Restoration Experiment (MORE) zoals het project gedoopt is. Cyan heeft de rechten voorlopig gratis gekregen van Gametap omdat Gametap inzag dat er in de huidige staat niemand iets aan verdient. "They realize that unless something happened (to revive Myst Online), it wasn’t going to live. And if it didn't live, no one would ever get anything out of it." Mocht Cyan er alsnog een winstgevend spel van weten te maken dan zullen ze wel achteraf een (onbekend gebleven) percentage moeten betalen ter compensatie.

De grootste prioriteit voor Cyan ligt nu bij het weer online krijgen van Myst Online zoals deze was op het moment dat GameTap ermee stopte. Zodra dat weer werkt kan er begonnen worden met het vrijgeven van de tools en het creëren van groepen users die iets willen maken. Het is ook mogelijk een bijdrage te leveren door het schrijven van verhalen, het testen van het spel of het leveren van servercapaciteit.

Hoe gebruiksvriendelijk de tools zijn is niet bekend. Er zal in ieder geval gebruik worden gemaakt van 3DS Max Plasma plugins. Gebruikers die lid zijn van de Guild of Writers hebben de beschikking over meer hulpmiddelen. Hoe dit precies gaat werken zal in de loop van de komende weken openbaar gemaakt worden. De complete chatlog van de persconferentie is **hier** na te lezen.

Zwangere man bevallen van dochter

De 'zwangere man' is gisteren bevallen van een gezonde dochter. De 34-jarige transseksueel Thomas Beatie heeft op natuurlijke wijze zijn dochter in een ziekenhuis in Bend (Oregon) ter wereld gebracht, niet middels een keizersnede zoals eerder door diverse media is bericht.

De als vrouw geboren Beatie heeft zijn borsten laten verwijderen, maar de voorplantingsorganen heeft hij na de wettelijke geslachtswijziging van vrouw naar man bewust gehouden. Hij heeft namelijk altijd de mogelijkheid open willen houden om een kind te krijgen. Beatie heeft de 'moedertaak' op zich genomen, omdat zijn vrouw Nancy na de verwijdering van haar baarmoeder geen kinderen kan krijgen. "Als ze dat wel kon, zou ik dit niet doen."

 

Bekijk hier foto's van de 'zwangere man'.

Bush naar opening Olympische Spelen

De Amerikaanse president George Bush zal op 8 augustus toch de opening van de Olympische Spelen in China bijwonen. De woordvoerster van het Witte Huis Dana Perino maakte dit vandaag bekend. Bush zal tijdens zijn reis ook Zuid-Korea en Thailand aandoen.

Diverse mensenrechtenorganisaties en de democratische presidentskandidaat Barack Obama hadden Bush opgeroepen om de opening te boycotten. De in maart neergeslagen protesten hebben de discussie over de mensenrechten in China weer doen oplaaien. Hierdoor is er binnen Europa ook verdeeldheid ontstaan en zo zullen waarschijnlijk diverse Europese presidenten en ministers niet aanwezig zijn bij de openingsceremonie.

Van Nederland, Finland, Letland en Roemenië is het bekend dat zij de openingsceremonie zullen bijwonen. De Franse president laat zijn beslissing afhangen van de gesprekken tussen China en Tibet en de Duitse regering laat de opening helemaal aan zich voorbij gaan.

Guitar Hero: On Tour hoort tot Activisions vijf beste launches

De Guitar Hero-serie is een van de grootste goudmijntjes die Activision momenteel in handen heeft. Na enorme verkoopsuccessen van het tweede en derde deel van de serie vorig jaar, lijkt de game nu ook op de Nintendo DS goed aan te slaan. In de eerste week sinds de lancering van Guitar Hero: On Tour gingen er in Amerika 300.000 exemplaren van de game over de toonbank. Daarmee behoort de game tot de vijf beste launches van Activision ooit en is het de beste Nintendo DS launch ooit van het bedrijf.

Guitar Hero is one of the most successful entertainment properties and continues to push the boundaries of innovation with Guitar Hero: On Tour. The game's breakthrough peripheral brings the Guitar Hero experience to the 41 million DS users in North America and Europe, where they can play anywhere, anytime.

Aldus Mike Griffith, President en Chief Executive Officer van Activision.

Nieuwe ninjakostuums voor Ninja Gaiden II

Voor degenen die de standaard pakjes van Ryu zat zijn, zijn er vandaag verschillende costume packs verschenen op Marketplace. Hieronder zie je een overzichtje van alle kostuums die er beschikbaar zijn, met elk zijn vijf kleurvariaties. De bovenste lijn is het originele kostuum. De drie daaronder zijn de nieuwe kostuums. De tweede lijn is het 'Shadow Walker' kostuum, de derde het ''Biometal'' kostuum, en de laatste set is het ''Fiend'' kostuum.

Elke pakket zal voor 200 Microsoft Points (€2,38) te krijgen zijn.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.