Emnes naar Middlesbrough

Bas (skittelman)
Sparta Rotterdam en het Engelse Middlesbrough hebben definitief overeenstemming bereikt over een overgang van Marvin Emnes. De jonge talentvolle Rotterdammer komt de komende jaren uit in de Premier League.

Emnes maakte zijn debuut in het eerste elftal van Sparta Rotterdam op 11 december 2005 in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In totaal speelde hij 61 wedstrijden in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam, waarin hij 10 maal scoorde. Emnes werd op 9-jarige leeftijd door Sparta Rotterdam ontdekt en doorliep de hele jeugdopleiding. De Rotterdammer maakte onder meer deel uit van verschillende nationale selecties. In 2005 maakte hij deel uit van het Nederlands Elftal onder 17 dat een bronzen medaille behaalde tijdens het Wereldkampioenschap in Peru. Hij maakt ook deel uit van de voorlopige selectie van Foppe de Haan voor de olympische spelen.

Gareth Southgate, manager van Middlesbrough heeft veel vertrouwen in Emnes.
"We hebben het idee een opwindende jonge speler te hebben vastgelegd. Hij kan overal in de aanvalslinie uit de voeten. Hij is met zijn snelheid, energie en technisch bagage breed inzetbaar. Hij past ook in het profiel van spelers die we graag hebben bij Middlesbrough: een jonge spelers met honger, energie en snelheid", aldus Southgate. "Er was flink wat belangstelling. Ik weet dat ook Feyenoord en Ajax hem wilden. Maar we waren beide clubs voor."

Sparta Rotterdam en Middlesbrough hebben elkaar gevonden in een afkoopsom van vier miljoen euro voor Emnes. Daarmee is het de grootste transfer in de geschiedenis van de Kasteelclub. De jeugdinternational, die al een medische keuring achter de rug heeft, tekent voor vier jaar.