Aandelen Take Two kelderen door bijna mislukte overname

Morthill
De overnamestrijd rond Take Two duurt nu al bijna een half jaar en nog steeds heeft Electronic Arts de deal niet rond kunnen krijgen. Dit grotendeels omdat het bestuur van Take Two altijd heeft volgehouden dat het bedrijf meer waard was, dan de kleine $26 per aandeel die EA bood. De aandeelhouders dachten er voor het merendeel net zo over, maar hun koppigheid om te verkopen lijkt ze nu geld te gaan kosten. Doordat het er meer en meer op lijkt dat EA de deal niet rond kan krijgen, beginnen de aandelen in een vrije val te raken.

In de laatste vier dagen daalde de koers van Take Twos aandeel met 7,61% naar $23,80, een stuk minder dan het bod van EA. De verwachtingen zijn nog veel slechter. Veel beurshandelaren kopen nu putopties die zorgen dat ze in augustus aandelen van Take Two kunnen verkopen voor $20. Deze opties kosten ze $0,85, dus bij een koers van minder dan $19,15 zou dit winstgevend worden. De Wall Street Journal concludeert hieruit dat het vertrouwen weg is, dat EA de overname nog kan rond krijgen en dat de aandelen dus snel minder waard zullen worden.

Met deze koersval van de aandelen zou het voor veel aandeelhouders nog wel aantrekkelijk kunnen worden om massaal aan EA te verkopen, waarmee de overname alsnog zou kunnen worden beklonken. Het is afwachten hoe de situatie zich de komende maand gaat ontwikkelen.