Melbourne nog tot 2015 op de kalender

De Grand Prix van Australië zal nog tot en met 2015 op het Albert Park circuit in Melbourne plaats vinden. Bernie Ecclestone wilde dat Melbourne een nachtrace werd maar dat is van de baan. De race start nu om 17:00 lokale tijd. Nederlandse tijd start de race om 8 uur.

Donderdagavond werd in Londen een vijfjarig contract afgesloten met de afspraak dat de race niet onder kunstlicht verreden gaat worden. Het oude contract loopt in 2010 af. "De Formule 1-race is een geweldig evenement voor de staat Victoria en heeft Melbourne internationaal op de kaart gezet. Het behouden van de Grand Prix was erg belangrijk voor de verdere economische groei van Victoria. Onze kalender met sportieve en culturele evenementen trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Melbourne en de massale media-aandacht is goed voor de reputatie van Melbourne als mooie stad om te bezoeken en om in te wonen", aldus de premier van de Australische staat Victoria John Brumby.

Ook Bernie Ecclestone is tevreden over de deal met de organisatie van de Australische Grand Prix. "De Australische Grand Prix is altijd goed voor een mooie show en trekt altijd erg veel bezoekers. Ik wilde graag een andere aanvangstijd van de race, zodat we meer televisie kijkers zouden krijgen in Europa en Azië. Ik ben tevreden met het besluit om de race volgend jaar een paar uur later te laten beginnen. Dit is een zege voor de televisiekijker en de Formule 1 als geheel", aldus Ecclestone.