Toekomst Venom Games onzeker

Morthill
Gisteren berichtten onze collega's van CVG dat Take Two eind juli haar Engelse ontwikkelstudio Venom Games zou gaan sluiten. Vandaag kreeg de site Next-Gen.biz een reactie van Take Two over de toekomst van de studio. De uitgever gaf aan dat er inderdaad gekeken wordt naar de mogelijkheid om een deel van het personeel te ontslaan, maar er werd niks gezegd over een totale sluiting van de studio.

We are assessing the role of Venom Games in Take-Two's overall global studio system and are in a consultation with the employees of Venom in relation to possible redundancies at the studio.

No final decision will be made until after the consultation with employees.

In 2004 kocht Take Two de ontwikkelaar uit Newcastle op. Het bedrijf ontwikkelde in haar jonge geschiedenis onder andere Rocky: Legends voor de Xbox en PlayStation 2 en later nog de Xbox 360-versies van Don King's Prizefighter en Prey. Sinds de ontwikkeling van Prizefighter is er geen nieuwe titel aangekondigd, maar op de website geeft Venom Games wel aan op zoek te zijn naar nieuwe programmeurs. Of er dus toekomst is, is niet helemaal duidelijk.


De fysisch vreemde shooter Prey