FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 juli 2008

Valverde dolblij na winst

Alejandro Valverde won de eerste etappe in de Tour van dit jaar. De Spaanse Caisse d’Epargne-renner is een van de favorieten voor de Tourzege, maar verstopte zich in de eerste etappe niet. In de slotkilometer sprong hij weg uit het peloton en haalde de ontsnapte Kim Kirchen nog bij om vervolgens zegevierend over de finish te gaan.

Valverde: "Dit is niet alleen een overwinning van mij, maar een overwinning van de hele ploeg Caisse d’Epargne. Heb je gezien hoe de jongens achter die vroege vluchters gereden hebben? Gezien hoe ze me daarna naar de finale gebracht hebben? Fantastisch werk."

Valverde heeft met de dagoverwinning en de gele trui de eerste doelen in de 95e Tour al behaald. "Het wordt moeilijk om deze trui te behouden. Daarvoor gaan we ook geen gekke dingen doen. We zien wel hoe het loopt. Doel twee lijkt me duidelijk: zo hoog mogelijk eindigen in Parijs," aldus de renner die dit jaar al de Dauphiné Libéré en Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef.

Achtbaan ontspoord in Deens pretpark

In een Deens pretpark is gisteravond een ongeluk met een achtbaan gebeurd. Het voorste deel van een achtbaantreintje ontspoorde en stortte naar beneden. De vier inzittenden, twee mannen en twee vrouwen van 22 tot 24 jaar oud, raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis afgevoerd. Over de ernst van de verwondingen heerst nog wat onduidelijkheid, maar volgens een woordvoerder van het park gaat het om lichte verwondingen.

Het ongeluk gebeurde in het Deense pretpark Tivoli in de stad Aarhus, de op één na grootste stad van Denemarken. De achtbaan, genaamd de Cobra, heeft een hoogte van 25 meter, een trajectlengte van 400 meter en kan een maximale snelheid van zeventig kilometer per uur bereiken.

'Fortis-topman moet eigen portemonnee trekken'

Een aantal gefortuneerde aandeelhouders van Fortis klaagt topman Jean-Paul Votron aan voor misleiding. Hun advocaat Hendrik-Jan Bos eist dat Votron miljoenen euro's uit eigen zak terugbetaalt aan de gedupeerde beleggers. "Hij wist dat Fortis een miljardentekort had, maar vertelde beleggers doodleuk dat het goed ging", zegt Bos.

Door aan de eigen centen van de topman te komen, kan een voorbeeld worden gesteld voor andere bestuurders, meent de advocaat. Volgens hem gaat het om een principekwestie. "Geen enkele bestuurder mag ooit meer denken dat hij beleggers zo kan belazeren. Want ze hebben niets geleerd van affaires zoals bij Ahold." De internationale cliënten van Bos zouden ook graag zien dat Votron strafrechterlijk wordt vervolgd. "Zij hebben ervaring in de Verenigde Staten. Daar zitten bestuurders voor deze vergrijpen zo achter slot en grendel. Deze beleggers willen Votron persoonlijk raken."

Recentelijk kondigde Fortis een reeks maatregelen aan om de balans te versterken, ondanks dat Votron twee maanden geleden meldde dat dat niet nodig zou zijn. Eén van die maatregelen was het schrappen van het interim dividend. Dat schoot, in combinatie met de bonus van 2,5 miljoen euro die de topman voor zijn 'verdiensten' ontving, veel beleggers in het verkeerde keelgat. Het is echter nog maar de vraag hoe advocaat Bos denkt te kunnen aantonen dat Votron wist dat Fortis meer geld nodig had, terwijl hij publiekelijk het tegenovergestelde beweerde.

In reactie op de kapitaalmaatregelen die Fortis eind juni aankondigde, kelderde het aandeel met 20 procent. Maar dat is nog peanuts vergeleken met het verlies dat beleggers lijden die anderhalf jaar geleden zijn ingestapt. Van hun oorspronkelijke investering krijgen ze bij verkoop nog ongeveer een derde terug.

Fortis

Tour: Wielrenner gaat door autoruit

Voor Silence Lotto-renner Johan Vansummeren is de Tour op een merkwaardige manier begonnen. De Belg ging in de eerste etappe dwars door de achterruit van een volgauto van Team Columbia en belandde daarbij op de achterbank van de auto.


"Ik was net aan het terugkeren van een plaspauze, toen die auto iets harder remde dan ik had verwacht. Ineens zat ik door de ruit bij de mecanicien op de achterbank," aldus de renner op Sporza.be. "Ik liep een snijwond op aan mijn knie, maar volgens de dokter is de wond niet echt diep. Er kwam wel veel bloed bij kijken. En glas overal. Ik kon nog wel wat meehelpen voor Cadel Evans op die slotklim, maar het ging toch niet echt goed." Uiteindelijk kwam Vansummeren op de 146e plaats binnen in een rit die gewonnen werd door Alejandro Valverde.

 

Voor meer Tour de France-nieuws kijk je natuurlijk op tour.fok.nl

Wielrenner gaat door autoruit

Voor Silence Lotto-renner Johan Vansummeren is de Tour op een merkwaardige manier begonnen. De Belg ging in de eerste etappe dwars door de achterruit van een volgauto van Team Columbia en belandde daarbij op de achterbank van de auto.

"Ik was net aan het terugkeren van een plaspauze, toen die auto iets harder remde dan ik had verwacht. Ineens zat ik door de ruit bij de mecanicien op de achterbank," aldus de renner op Sporza.be. "Ik liep een snijwond op aan mijn knie, maar volgens de dokter is de wond niet echt diep. Er kwam wel veel bloed bij kijken. En glas overal. Ik kon nog wel wat meehelpen voor Cadel Evans op die slotklim, maar het ging toch niet echt goed." Uiteindelijk kwam Vansummeren op de 146e plaats binnen in een rit die gewonnen werd door Alejandro Valverde.

Duclos-Lassalle eerste uitvaller

Hervé Duclos-Lassalle heeft de twijfelachtige eer de eerste uitvaller in deze editie van de Tour te zijn. De Fransman van Cofidis maakte dit jaar zijn debuut in de Tour, maar kwam in de eerste etappe na 90 km bij de bevoorrading ten val door een etenszak die in zijn wiel belandde, waardoor hij zijn pols brak.

Vorig jaar was er in de eerste etappe ook al een uitvaller. Toen viel de Spanjaard Eduardo Gonzalo uit met een sleutelbeenbreuk. Voor hem was het zijn tweede tourdeelname. Dit jaar is de Spanjaard weer actief in de Tour voor zijn werkgever Agritubel.

Man beschouwt maan als UFO

Een Britse man uit Wales schrok zich een ongeluk toen hij naar buiten keek. In de verte zag hij namelijk, gedeeltelijk verhuld achter een berg, een mysterieus wit object dat fel licht uitstraalde. Zodra de man een half uur later zijn ogen opnieuw op het zwevende object richtte en zag dat deze nog steeds niet verdwenen was, ontstond er enige argwaan en pakte hij de telefoon.

Toen hij de politie aan de lijn kreeg, vertelde hij zijn waarnemingen en vroeg of er een kijkje genomen kon worden. Onmiddellijk werd er een surveillance-auto van de politie op de berg afgestuurd om de waarnemingen te verifiëren. Al gauw werd duidelijk dat het loos alarm was: het 'mysterieuze' object in de lucht was namelijk de maan.

Deze gebeurtenis is één van de resultaten uit diverse transcripten die de Britse politie heeft vrijgegeven. De gepubliceerde transcripten horen allemaal thuis in de categorie 'nutteloze telefoontjes' die de alarmlijn onnodig bezet houden. Zo was er ook een bizar telefoontje waarin iemand steun vroeg bij het stemmen op Rhydian uit The X-Factor. Ook belde iemand het alarmnummer omdat hij een muntstuk nodig had voor een winkelwagen.

Roemeense man onthoofdt moeder

In de Roemeense stad Iasi heeft een 38-jarige Roemeen zijn moeder onthoofd. De vrouw werd door haar zoon vastgebonden en vervolgens met één sabelslag onthoofd. Volgens de Roemeense televisiezender PRO TV had de vrouw haar zoon verboden om met zijn vriendin te trouwen.

Het hoofd had de man urenlang in het raamkozijn van zijn huis staan. Pas na vier uur alarmeerden omstanders de politie, die het appartement vervolgens bestormde. De man probeerde de politie nog te ontvluchten door uit het raam te springen, maar slaagde niet in zijn poging. Wel hield de verwarde man aan zijn vluchtpoging een gebroken been over. Volgens omstanders verklaarde de man dat hij "nu eindelijk recht had gedaan".

Tijdens verhoren heeft de man te kennen gegeven dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde. De stemmen droegen hem op zijn moeder te vermoorden, omdat zij niet toestond dat hij met zijn vriendin in het huwelijk trad. Getuigen hebben echter verklaard dat de man geen vriendin had ten tijde van de moord.

Tekenplaag Turkije: al 27 doden

Teken hebben dit jaar in Turkije al het leven van 27 mensen geëist. De beestjes zijn besmet met een virus dat de Krim-Congo Hemorrhagische koorts veroorzaakt. Het virus is dodelijk en er bestaat geen medicijn voor, maar als de teek snel wordt verwijderd, kan het virus weinig schade aanrichten.

De teek van het geslacht Hyalomma komt met name voor in gebieden waar met pesticiden wordt gespoten. Het gaat om het oosten van Turkije, het gebied rond de Zwarte Zee, Anatolië en de provincies Tokat, Çorum, Yozgat, Samsun, Amasya en Sivas.

Wie gebeten is door een teek en besmet raakt met het virus, krijgt last van duizeligheid, spierpijn, koorts en braken. Ook contact met het bloed of weefsel van besmette knaagdieren en het drinken van ongepasteuriseerde melk kan een besmetting veroorzaken. Sinds de eerste uitbraak in 2002, zijn inmiddels 94 mensen overleden.

De onder Nederlanders populaire Turkse rivièra heeft niet te maken met de besmettelijke teek; er is dan ook geen negatief reisadvies. Meer informatie is te vinden op de website van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadviezen.

Keniaan moet over hindernissen springen

De Keniaanse atleet Ezekiel Kemboi dreigt de Olympische Spelen te moeten missen. Niet omdat hij geblesseerd is, maar omdat hij niet geheel over de hindernissen ging tijdens het nationaal kampioenschap 3000 meter steeplechase.

Voorzitter van het Keniaans Olympisch comité en oud-atleet Kipchoge Keino vindt dat Kemboi tijdens zijn race voor het nationaal kampioenschap de hindernissen te ver aan de buitenkant nam en wil dat hij in de toekomst zijn springtechniek verbetert. Kemboi won de race overigens wel voor Brimin Kipruto en Richard Mateelong.

Keino was niet mals in zijn kritiek op Kemboi: "Hij moet zich aan de regels houden en dat niet meer doen. Zoiets kunnen we tijdens de Spelen niet hebben. Als hij geen beterschap belooft, gooien we hem uit de selectie. Dan gaat nummer vier, Paul Kipsiele Koech."

Grootste verkeersergernissen onbeboet

Onnodig links rijden en bumperkleven, de twee grootste ergernissen in het verkeer, blijven bijna altijd onbekeurd. Cijfers van het CJIB laten zien dat in de afgelopen zes maanden slechts 0,03 procent van het totaal aantal verkeersboetes (5.344.742) werd uitgedeeld voor de genoemde feiten.

Bekeuringen voor links rijden en kleven worden nauwelijks uitgedeeld, omdat het volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) erg arbeidsintensief is om deze overtredingen op te sporen. "In een opvallende surveillacewagen lukt het nauwelijks, omdat automobilisten dan snel corrigeren en in een onopvallende wagen moet je een hele tijd volgen om het feit te kunnen vaststellen." Bekeuren voor snelheidsovertredingen is veel eenvoudiger, want: "dat is op kenteken binnen een tiende van een seconden vast te stellen met apparatuur."

Volgens het verkeersreglement kan een boete voor links rijden worden uitgedeeld wanneer een automobilist over een afstand van 1.000 meter onnodig links rijdt. Van bumperkleven is sprake wanneer auto's binnen drie meter van elkaar rijden. Boetes voor de laatstgenoemde overtreding kunnen honderden euro's bedragen of zelfs leiden tot dagvaarding.

WR blindsimultaandammen verbeterd

Erno Prosman is er na een marathonsessie van 22 uur in geslaagd het record blindsimultaandammen van Ton Sijbrands te verbeteren. De Delftenaar won van de 27 partijen er vijftien, speelde er acht gelijk en verloor er vier.

Werelddambond FMJD vereist dat er een percentage van 70% van de te behalen punten vereist is. Hij voldeed hier met een percentage van 70,4% nipt aan. Na ongeveer twintig uur spelden deed de Econometrist enkele zetten die tot verlies van partijen leidden, waardoor hij in de eindfase zich geen fout meer kon permitteren.

"Het was werken, werken, werken. Het ging niet echt soepel," aldus Prosman, die alweer een nieuwe poging wil doen om zijn record te verbeteren. "Als ik voldoende tijd heb en er zich een goede sponsor en dito organisatie melden, wil ik het graag nog een keer overdoen."

De vorige recordhouder, Ton Sijbrands, zal waarschijnlijk in de nabije toekomst pogingen gaan doen om zijn record terug te veroveren. Sijbrands had het record al sinds 1982 op zijn naam staan en bij zijn vorige poging kwam Sijbrands tot 25 partijen en een percentage van 92%.

Hamilton: "Alles nog mogelijk"

Stond hij vorig jaar nog op poleposition en werd hij derde, nu lijkt Lewis Hamilton er iets minder goed voor te staan. Door een foutje in zijn eerste run van Q3 tijdens de kwalificatie gooide hij zijn eigen glazen in.

De McLaren-rijder staat nu op een vierde plek op de startgrid. Hamilton was goed onderweg, maar raakte naast de baan en kon daarom geen goede tijd neerzetten. Toch was hij niet echt ontevreden: "Ik wil Heikki graag feliciteren met zijn eerste pole. Ik voelde me goed in de auto en de snelheid was prima, maar in mijn eerste run in Q3 ging ik wijd bij Priory en ploegde ik door het grind. Ik wilde gewoon wat te veel en het is jammer dat ik daardoor de eerste rij ben misgelopen. Echter, met onze strategie en de mogelijke regen is er van alles mogelijk en ik kijk uit naar de race voor mijn thuispubliek."

De Brit staat momenteel vierde in het rijdersklassement voor de wereldtitel, met 38 punten.

Jongen gedwongen tot drinken benzine

Een 17-jarige jongen uit de Britse plaats Great Yarmouth is slachtoffer geworden van een gruwelijke moord. Op 7 juni verdween Simon Everitt plotseling zonder enige aanleiding. Drie weken later werd het stoffelijk overschot begraven in een greppel gevonden.

Autopsie toonde aan dat Simon overleden was door het innemen van een brandbare vloeistof. Volgens detectives is de jongen eerst aan een boom vastgebonden, vervolgens gedwongen tot het drinken van benzine en daarna in brand gezet. Inmiddels zijn drie verdachten opgepakt omdat zij verdacht worden van moord.

Ontsnapte tbs'er weer vast

De 27-jarige tbs'er Joep Vullers is weer terecht. Vorige week vrijdag wist hij te ontsnappen aan zijn begeleiders toen hij op verlof was om familie te bezoeken. Gisterenavond herkenden politieagenten de man en hebben hem opgepakt bij een tankstation in Brunssum. De agenten konden hem zonder moeite inrekenen.

Een aantal dagen geleden werd er een opsporingsbericht op de televisie getoond, waarbij ook de naam van de man bekend werd gemaakt. Zijn aanhouding was dringend vereist volgens justitie. Vullers is veroordeeld wegens een geweldsmisdrijf.

Na zijn aanhouding is de tbs'er niet meteen teruggebracht naar de inrichting FPC de Rooyse Wissel in Oostrum-Venray. Eerst willen rechercheurs te weten komen wat hij de afgelopen dagen heeft gedaan en waar hij is geweest.

Met dank aan PcDealer en John6 voor de submit

Wimbledon: Venus wint zussenstrijd

Venus Williams heeft haar vijfde Wimbledon-titel binnengehaald, in twee sets werd 'zusje' Serena opzij gezet. Het werd 7-5 en 6-4.

"In de eerste plaats was ik 'Grote Zus'", zo zei Venus na afloop. De kleine zus Serena wist in de eerste set haar twee jaar oudere zus nog te verrassen, maar Venus wist nog net te voorkomen dat ze een dubbele break achter kwam. Maar gaandeweg de set bood de titelhoudster toch tegenwicht op het krachtige spel van Serena.

Er ontstond een aantrekkelijke wedstrijd, met een aantal prachtige rally's met krachtige slagen van beide speelsters. Venus was langszij gekomen met 4-4 en om elk punt werd gestreden. De games werden steeds langer en beide zussen kregen kansen. Maar alleen Venus pakte die van haar, op setpunt.

De tweede set was voor de jonge zus, de 26-jarige bracht haar zus in de problemen met een verwoestende forehand. Venus gleed uit waardoor Serena de game kon pakken. Maar Venus bleek niet uit het veld geslagen, want ze maakte de break direct weer ongedaan (2-2) en dat gaf haar veel vertrouwen. Zoveel zelfs dat ze haar servicegames steeds makkelijker won. Voor Serena, die in 2002 en 2003 wist te winnen, bleek het lastiger, maar ze wist niet van opgeven.

De slotfase was voor Venus, en nadat haar jongere zus nog een matchpoint weg werkte, pakte ze wel het tweede.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Toro Rosso er goed bij

Scuderia Toro Rosso wist een prima kwalificatie op Silverstone neer weten te zetten. Een achtste tijd voor Sebastian Vettel, de dertiende tijd toch nog voor Sébastien Bourdais.

De Duitse coureur vertelde na afloop: "Op Indianapolis wist ik me als zevende te kwalificeren met een BMW, maar om me als achtste te kwalificeren met een Toro Rosso is ook iets waar we trots op mogen zijn. Ik voel me het hele weekend al erg comfortabel in de wagen, ook al is dit nog maar mijn eerste raceweekend hier. Het lijkt dus de goede kant op te gaan met de auto. We hebben duidelijk een stap voorwaarts gezet."

Teamgenoot en Fransman Bourdais zei: "Ik ben niet echt tevreden met de dertiende plaats, ook al ging het in de kwalificatie een stuk beter dan in de trainingen. Ik had problemen met het vinden van een goede afstelling, dus we moesten een goed compromis vinden en dat is redelijk gelukt. Niemand weet nog wat het weer morgen gaat worden, maar ik zou niet klagen als het tijdens de race zou regenen. De auto gaat dan beter."

MBO'er probeert examens te stelen

Een 19-jarige jongen is vrijdagmiddag in Dordrecht op heterdaad betrapt toen hij schoolexamens probeerde te stelen. De examens lagen achter slot en grendel, maar hij verklaarde tegenover de politie de sleutel te hebben gevonden. De MBO'er heeft volgens de politie een bekentenis afgelegd.

De jongen probeerde de examens te stelen in het Leerpark aan de Romboutslaan. Het Leerpark is een mbo-school en volgens een politiewoordvoerder waren 'de examens daar nog niet afgelopen'. De jongen werd door de beveiliging ontdekt en overgedragen aan de politie. Die stuurde de jongen na verhoor met een dagvaarding naar huis.

Franse seriemoordenaar stapt in huwelijksbootje

De Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj, bijgenaamd De Slang, is van plan een 44 jaar jongere vrouw te trouwen.

Het huwelijksgeluk van Sobhraj (64) en zijn Nepalese verloofde Nihita Biswas (20) kan nog slechts op één manier worden verstoord. Namelijk wanneer het Nepalese hooggerechtshof Sobhraj niet vrijspreekt van moord. Het vonnis in het hoger beroep wordt de komende dagen verwacht. Biswas zegt zeker te zijn dat haar verloofde wordt vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Sobhraj, die toegeeft meerdere westerse toeristen te hebben vermoord, werd in 2004 in Nepal veroordeeld voor de moord op een Canadese toerist in 1975. Na zijn terugkeer naar Nepal het jaar daarvoor was hij opgepakt.

"We maken plannen voor een toekomst samen na zijn vrijlating. We weten dat hij snel wordt vrijgelaten. We gaan in Frankrijk trouwen voor de Franse wet", zei Biswas tegen verslaggevers. De twee ontmoetten elkaar een paar maanden geleden, toen Biswas solliciteerde naar de functie van vertaler voor de Franse advocaat van Sobhraj.

Sobhraj wordt ervan verdacht dat hij in de jaren zeventig zeker twintig moorden heeft gepleegd in Afghanistan, India, Thailand, Turkije, Nepal, Iran en Hongkong. Hij zat twee decennia vast in New Delhi op verdenking van diefstal, maar werd in 1997 uitgezet naar Frankrijk zonder dat hij was aangeklaagd. In 2003 dook hij weer op in Nepal. Zijn bijnaam De Slang dankt hij aan zijn talent voor vermomming en ontsnapping.

Ophef over patiëntenstops in thuiszorg

De SP eist van staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) volgende week een plan van aanpak nu in de thuiszorg de eerste patiëntenstops zijn ingesteld.

Tweede Kamerlid Renske Leijten van de grootste oppositiepartij zei dat vandaag in reactie op het bericht dat Thuiszorg Groningen geen patiënten meer aanneemt. Sensire, een thuiszorgorganisatie die in Overijssel en Gelderland werkt, stelt eveneens een stop in.

Als Bussemaker volgende week niet met een plan van aanpak komt, dreigt Leijten de Kamer terug van vakantie (zomerreces) te roepen om orde op zaken te stellen. De landelijke organisatie van thuiszorg instellingen, Branche Belang Thuiszorg Nederland, zegt ook meer patiëntenstops te verwachten doordat er te weinig geld voor de zorg is.

Volgens de thuiszorginstellingen is het budget via de AWBZ voor dit jaar uitgeput en is er geen geld meer om ouderen thuis te verzorgen en te verplegen. Thuiszorg Groningen en Sensire verwijzen vanaf komende maandag alle AWBZ-zorgaanvragen en toegewezen indicaties terug naar het zorgkantoor. Groningen en Sensire zetten hun standpunt maandag tijdens een persconferentie uiteen.

"Wij zien ons daartoe genoodzaakt omdat we geen geld krijgen om aan de toenemende vraag naar verpleging en verzorging te voldoen. Dit betekent dat Thuiszorg Groningen de zorg van alle AWBZ-klanten die vanaf nu in de zorg komen zelf moet financieren", zo laat de Groningse instelling op haar website weten.

Volgens Thuiszorg Groningen kan deze instelling niet zelf de zorg van de AWBZ-klanten gaan financieren. "Daarmee komt de continuïteit van de organisatie in gevaar en dus de zorg voor onze 14.000 huidige AWBZ-klanten. Deze maatregel gaat ons zeer aan het hart. Want goede zorg thuis voor iedereen is en blijft altijd ons uitgangspunt. We hopen dat er op zo kort mogelijke termijn een oplossing komt."

Tien gewonden door brand Nederlandse bus

Op de Autobahn vlakbij Hagen in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is vandaag een Nederlandse bus in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Tien van de negentig inzittenden raakten lichtgewond.

De passagiers varieerden in leeftijd van achttien tot zeventig jaar. Sommigen van hen moesten de bus door ingeslagen ruiten verlaten. Zij konden hun reis later met een vervangende bus voortzetten.

De brand was door nog onbekende oorzaak uitgebroken in de motor. Andere bestuurders hadden de 31-jarige buschauffeur erop gewezen dat er dichte rook uit de bus kwam. Die bracht het voertuig daarop op de vluchtstrook tot stilstand.

De snelweg A1 van Hagen naar Keulen was tijdens de blus- en bergingswerkzaamheden zo'n drie uur gestremd. Er ontstond schade ter waarde van 300.000 euro.

Noodtoestand Mongolië opgeheven

De noodtoestand in Mongolië is opgeheven. In het Aziatische land was zondagochtend de rust teruggekeerd.

Na de verkiezingen afgelopen zondag was het tot onlusten gekomen, waarbij vijf doden vielen en het hoofdkwartier van de regerende Mongoolse Revolutionaire Volkspartij werd platgebrand. Volgens de officiële verkiezingsuitslag heeft die partij de verkiezingen opnieuw gewonnen, maar de oppositie zegt dat met de uitslag is geknoeid.

Volgens internationale waarnemers verliepen de verkiezingen over het algemeen eerlijk en vrij.

Roma gaat nu voor Pavlyuchenko

Wat Tottenham Hotspur en Ajax niet is gelukt, wil nu AS Roma proberen: Roman Pavlyuchenko losweken bij Spartak Moskou. De Russische international speelde een sterk EK en heeft zich in de kijker gespeeld bij diverse Europese topclubs.

De 26-jarige spits was tijdens het EK drie keer trefzeker en maakte eerder in de kwalificatie al indruk door met twee treffers Engeland te vellen. Pavlyuchenko mag echter niet zomaar vertrekken bij zijn huidige werkgever Spartak Moskou.

Volgens SkyItalia ving Spurs bot met een bod van dertien miljoen euro, terwijl ook de zestien miljoen euro van Ajax niet voldoende was. Roma is concreet op zoek naar aanvallende versterking omdat de nummer twee van het afgelopen seizoen op dit moment met Mirko Vucinic slechts één fitte spits ter beschikking heeft.

Valencia biedt Villa veel geld om te blijven

Valencia wil steraanvaller David Villa met een flinke salarisverhoging proberen te behouden voor de club. De Spaanse aanvaller staat sinds het afgelopen Europees kampioenschap bij verschillende Engelse clubs bovenaan het boodschappenlijstje. Villa werd met vier doelpunten topscorer van het toernooi.

De 26-jarige Villa heeft eerder al aangegeven graag bij 'zijn' club Valencia te blijven. De beroerde financiële situatie bij de club zou echter gebaat zijn bij een miljoenentransfer.

Toch tast de clubleiding diep in de buidel om Villa te laten blijven. Als er geen biedingen komen van veertig miljoen euro of meer van geïnteresseerde clubs kan Villa voor een jaarsalaris van drie miljoen bijtekenen.

Höcher verkast van Heracles naar Helmond Sport

Helmond Sport heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Marc Höcher. De aanvaller komt over van Heracles Almelo.

Höcher kwam vorig seizoen al op huurbasis uit voor de Helmonders. In 37 wedstrijden kwam hij slechtst tot vijf doelpunten. Desondanks ziet de technische staf voldoende perspectief in de 23-jarige speler. Bij Heracles maakte hij in 58 wedstrijden twee doelpunten. Daar werd hij ooit eens teruggezet naar het tweede elftal vanwege kritiek op toenmalig trainer Brood.

Feyenoord bijna rond met Twente over Arnautovic

Feyenoord is er een hoop aan gelegen om Marko Arnautovic naar De Kuip te halen. De Rotterdammers zouden een miljoenenbod klaar hebben liggen voor de speler van FC Twente. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Arnautovic staat op het punt van doorbreken bij Twente en Feyenoord wil het talent snel naar Rotterdam halen. De 19-jarige Oostenrijker werd vorig seizoen met 21 treffers topscorer in de beloftencompetitie en scoort er in de voorbereiding van het eerste elftal eveneens lustig op los.

Ondanks het feit dat de Tukkers de jongeling niet kwijt willen hoopt Feyenoord snel tot een akkoord te komen met de clubleiding. Arnautovic heeft ondertussen al aangegeven graag naar Rotterdam te verkassen.

Peter Bosz denkt het talent snel aan zich te kunnen binden: "We zijn op een haar na rond. Normaal gesproken gaan we eruit komen. Wij zien in Arnautovic een jonge talentvolle speler die we graag willen hebben."

Vlaar niet naar Beijing

Ron Vlaar zal niet meedoen met de Olympische Spelen in Beijing. De Feyenoorder zat bij de voorselectie, maar heeft zich afgemeld bij bondscoach Foppe de Haan.

Afgelopen seizoen kwam Vlaar maar weinig in achtie voor Feyenoord wegens een slepende knieblessure. Daarom wil de verdediger zich dit seizoen volledig richten op zijn club, en laat derhalve de Spelen schieten. Vandaag trainde Vlaar overigens wel gewoon mee met de A-selectie van Feyenoord, die zijn eerste training afwerkte.

Massa op P9 door pitstop

Felipe Massa mag dan wel leider in het kampioenschap zijn, zijn kwalificatie van vandaag was huilen met de pet op. De Ferrari-coureur moet de race op de negende plek aanvangen, er waren problemen met het wisselen van een band in Q3.

Een sippe Massa vertelde: "Het is zonde om negende te staan na een probleem tijdens mijn pitstop. Ik verloor veel tijd, omdat de monteurs het rechterachterwiel maar niet konden verwisselen. Hierdoor kon ik geen tweede run rijden. Ik denk dat ik wel verder naar voren had kunnen komen. De pole was misschien wat te ver weg geweest, maar de eerste twee startrijen waren zeker mogelijk."

"Er was veel wind vandaag en de balans in de auto was niet zo goed als gisteren en we waren niet zo snel als vorige week in de test. Morgen zal ik een stevige inhaalrace moeten rijden om een goed resultaat te behalen. Dat wordt niet eenvoudig."

Button: "Teleurstellend"

Rubens Barrichello en Jenson Button vragen zich vast al of er nog wat te behalen valt dit seizoen. De heren wisten niet verder te komen dan Q1 tijdens de kwalificatie van vandaag. Ze moeten toch rekenen op gevechten in de achterhoede, tenzij er regen zou vallen.

Barrichello vatte het als volgt samen: "Het is jammer dat we niet verder zijn gekomen in de kwalificatie, maar ik vrees dat dit wel een goede weergave is van ons tempo op een droge baan. Ik dacht dat we vijftiende waren, tot het begon te regenen. Helaas regende het precies op de plaats waar ik was, waardoor ik mijn tijd niet kon verbeteren, maar anderen wel. Voor morgen verwachten we regen, waardoor er veel mogelijk is als we uit de problemen blijven."

Teamgenoot Jenson Button was niet veel vrolijker: "Dit was een teleurstellende kwalificatie voor mijn thuisrace. De korte regenbui kwam precies op het verkeerde moment en in mijn laatste run op een volledig droge baan had ik last van verkeer. Ik kon in mijn laatste poging mijn banden niet goed opwarmen en dat maakte het niet eenvoudiger op een vochtige baan. We zijn gewoon niet zo snel op een droog circuit. Hopelijk kunnen we morgen in de regen wel wat leuks laten zien."

Heidfeld: "Kwalificatieproblemen voorbij"

Nick Heidfeld heeft tijdens de kwalicatie op Silverstone de vijfde startplek hebaald voor zijn team BMW-Sauber. De Duitser klijkt zijn problemen tijdens de kwalifcatie overwonnen te hebben. Teamgenoot Robert Kubica kende een probleem en zal als tiende starten.

"Ik ben redelijk tevreden met de vijfde plaats. Dit resultaat toont aan dat het steeds beter gaat met mijn kwalificaties", vertelde Heidfeld na afloop. "Ik weet mijn banden momenteel weer redelijk goed op temperatuur te krijgen voor een snelle ronde. Ik zal voorlopig echter nog wel blijven werken aan het verbeteren van mijn kwalificaties." Heidfeld merkte nog wel iets eigenaardigs aan de wagen aan het einde van de kwalificatie. "Mijn wagen was een stuk beter dan vrijdag, alhoewel de auto in het laatste kwalificatiedeel nog wel een beetje vreemd aanvoelde. We moeten nog even kijken wat dat precies was."

Kubica keek heel anders naar zijn kwalificatie: "Het bleek een lastige kwalificatie. We waren goed op snelheid en tijdens de eerste twee sessies was er nog niets aan de hand. Tijdens Q3 ging ik zonder problemen door de eerste sector, maar daarna voelde ik dat er iets mis was met de achterkant van de auto. Het voelde als hetzelfde probleem dat we vrijdag ook hadden. We moeten gaan onderzoeken wat daar precies aan de hand is."

"Chelsea niet meer geïnteresseerd"

Chelsea lijkt de hoop op Andrei Arshavin op te hebben gegeven. Volgens zijn zaakwaarnemer zou de Engelse club niet langer geïnteresseerd zijn in de Rus.

Na het succesvolle EK staat Arshavin niet alleen in de belangstelling van Chelsea, maar ook van Barcelona, de club waarvan de 27-jarige spits zijn hele leven al fan is.

"Ik denk niet dat Chelsea nog geïnteresseerd is, aangezien ze Deco hebben gekocht," verklaart zaakwaarnemer Dennis Lacheter in de Daily Telegraph. "Bovendien bieden de buitenlandse clubs niet meer dan twintig miljoen euro, terwijl Zenith dertig miljoen vraagt."

Toch zet Lacheter een transfer van Arshavin niet helemáál uit het hoofd. "De transferperiode eindigt pas op 31 augustus en de meeste clubs zijn pas net begonnen met onderhandelen."

Andrei Arshavin speelt al sinds 2000 voor Zenith Sint Petersburg, de club waar hij afgelopen seizoen de UEFA Cup mee won.

Senna vraagt Villarreal om verlenging

Marcos Senna wil nog twee jaar extra bij Villarreal blijven. De Spanjaard heeft nog een contract voor de komende twee seizoenen.

Senna, die deze maand 32 wordt, speelde afgelopen zomer een uitstekend EK en werd met Spanje kampioen. De laatste weken werd zijn naam in verband gebracht met onder andere Juventus en Arsenal.

"Ik heb dinsdag met voorzitter Fernando Roig gesproken," aldus de middenvelder in de Spaanse sportkrant Marca. "Ik heb hem verteld dat ik niet verkocht wil worden en dat ik juist voor twee jaar wil bijtekenen."

"Ik weet dat andere clubs interesse in me hebben, maar Villarreal voelt als het ware als mijn huis. Dankzij Villarreal heb ik naam gemaakt in Europa," aldus de geboren Braziliaan.

[WBD] Venus wint zussenstrijd

Venus Williams heeft haar vijfde Wimbledon-titel binnengehaald, in twee sets werd 'zusje' Serena opzij gezet. Het werd 7-5 en 6-4.

"In de eerste plaats was ik 'Grote Zus'", zo zei Venus na afloop. De kleine zus Serena wist in de eerste set haar twee jaar oudere zus nog te verrassen, maar Venus wist nog net te voorkomen dat ze een dubbele break achter kwam. Maar gaandeweg de set bood de titelhoudster toch tegenwicht op het krachtige spel van Serena.

Er ontstond een aantrekkelijke wedstrijd, met een aantal prachtige rally's met krachtige slagen van beide speelsters. Venus was langszij gekomen met 4-4 en om elk punt werd gestreden. De games werden steeds langer en beide zussen kregen kansen. Maar alleen Venus pakte die van haar, op setpunt.

De tweede set was voor de jonge zus, de 26-jarige bracht haar zus in de problemen met een verwoestende forehand. Venus gleed uit waardoor Serena de game kon pakken. Maar Venus bleek niet uit het veld geslagen, want ze maakte de break direct weer ongedaan (2-2) en dat gaf haar veel vertrouwen. Zoveel zelfs dat ze haar servicegames steeds makkelijker won. Voor Serena, die in 2002 en 2003 wist te winnen, bleek het lastiger, maar ze wist niet van opgeven.

De slotfase was voor Venus, en nadat haar jongere zus nog een matchpoint weg werkte, pakte ze wel het tweede.

88 miljoen ligt klaar voor Ronaldo

De Engelse krant The Daily Mirror meldt vandaag dat Real Madrid een bod van 88 miljoen euro voorbereidt op Cristiano Ronaldo.

Real Madrid heeft volgens de krant duidelijk gemaakt niet hoger te gaan dan het bedrag wat De Koninklijke binnen 48 uur gaat bieden. Manchester United beweert nog altijd dat de sterspeler niet te koop is.

Ook als United het bod weigert heeft de Spaanse kampioen veel vertrouwen dat Ronaldo komend seizoen in het Bernabeu-stadion te bewonderen is. De Madrilenen hopen dat Ronaldo bij Sir Alex Ferguson zal aandringen op een vertrek uit Manchester.

Real biedt Ronaldo een contract voor bijna 250 duizend euro per week. De 23-jarige vleugelspeler zou daarmee de meestbetaalde voetballer ter wereld worden.

De 88 miljoen die Real volgens The Mirror gaat bieden is ruim een verdubbeling van de veertig miljoen euro waarmee de Spaanse kampioen in 2000 Zinedine Zidane van Juventus overnam.

Seip biedt excuses aan en mag blijven

Marcel Seip mag bij Plymouth Argyle blijven spelen. De Engelse club heeft hem van de transferlijst gehaald.

Seip (26) weigerde in april op de bank te gaan zitten voor de thuiswedstrijd tegen Charlton Athletic. Manager Paul Sturrock was zo kwaad dat de Groninger op de transferlijst werd geplaatst.

"Hij realiseert zich dat hij een fout heeft gemaakt. Seip heeft tegenover zijn teamgenoten zijn excuses aangeboden, dus wat mij betreft kunnen we dit nu achter ons laten. We willen nu alleen nog vooruit kijken," aldus Sturrock op de website van Plymouth.

Seip stond vanaf 2001 vijf seizoenen onder contract bij SC Heerenveen. In de zomer van 2006 verhuisde hij naar Plymouth Argyle, dat uitkomt in de Championship (één niveau onder de Premier League).

Arshavin traint niet mee bij Zenith

Andrei Arshavin zal voorlopig niet meetrainen met de selectie van Zenith Sint Petersburg. Trainer Dick Advocaat heeft dat bekend gemaakt en in overleg met de Rus besloten.

De coach wilde eerst duidelijkheid over de toekomst van de sterspeler van Zenith. De Rus speelde uitstekend tijdens het EK en hij staat in de belangstelling van een handvol topclubs in Europa.

Advocaat begreep dat Arshavin over wil stappen. "Hij heeft hier zeven jaar gespeeld, dus ik snap dat hij naar het buitenland wil. We willen hem graag houden, maar dat lijkt onmogelijk."

Bejaarde krijgt fatale klap van molenwiek

Een 75-jarige man die vrijdagmiddag werd geraakt door een wiek van een molen in Sloten, is later op de avond aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt een politiewoordvoerder zaterdag. De man stond te dicht bij de molen toen hij werd geraakt werd door een wiek.

Het slachtoffer viel vier meter naar beneden van een balustrade. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij later is overleden. Het is bij de politie niet bekend of de man een werknemer of bezoeker van de Molen van Sloten was.

Het ongeval gebeurde tijdens een bedrijfsuitje, waarbij wiekdraaien een van de onderdelen was. Hierbij worden mensen vastgemaakt aan een van de wieken en rondgedraaid. De Molen van Sloten is een nog functionerende molen aan de rand van Amsterdam.

Verkerk bereikt finale future

Martin Verkerk (2) heeft de finale bereikt van het future-toernooi van het Duitse Kassel. De Alphenaar had drie sets nodig tegen de Duitser Sacha Kloer: 6-3 3-6 7-5.

In de finale moet de als tweede geplaatste Verkerk het opnemen tegen de Chileense qualifier Felipe Parada, de nummer 663 van de wereldranglijst. De winnaar van de partij neemt $1950 en 24 punten voor de wereldranglijst mee naar huis.

Wii Fit weinig gebruikt na aankoop

Uit een poll van de Japanse website ITMedia onder duizend bezoekers blijkt dat bijna tweederde van de Wii Fit-kopers er na de aanschaf bijster weinig meer mee doet. Op de vraag "gebruik je Wii Fit trouw elke dag?" waren de antwoorden als volgt:

- 22% - Ik hou netjes elke dag mijn voortgang bij
- 6% - Zo eens in de twee a drie dagen
- 6% - Een keer per week
- 64% - Na aanschaf gestopt

Heb jij een Wii Fit en gebruik je hem nog elke dag?

Tour: Valverde wint eerste etappe

Alejandro Valverde heeft de eerste etappe van Brest naar Plumelec (197,5 km) in de Tour de France gewonnen. Hij pakt daarmee automatisch de eerste gele trui.

 

Voor het eerst in meer dan 40 jaar begon de Tour de France niet met een proloog maar een gewone etappe. Al snel na de start een ontstond een kopgroep van acht renners die een groot gedeelte van de dag vooruit zou rijden. De kopgroep bestond uit: Voeckler, Lequatre, Augé, Jégou, De La Fuente, Arrieta, Perez en Schröder. De acht kregen een maximale voorsprong van acht minuten.

De renners uit de kopgroep streden onderweg ook om de bolletjestrui. Thomas Voeckler pakte onderweg de meeste puntjes en mag morgen die trui aantrekken. Ondertussen werd ook de eerste uitvaller van deze Tour genoteerd. Hervé Duclos-Lassalle viel bij de bevoorrading en brak zijn pols. Pas na 170 kilometer werden zes van de acht renners ingelopen. Jégou en De La Fuente probeerden het nog wat langer vol te houden maar na 185 kilometer was ook hun avontuur voorbij.

Op negen kilometer van de streep ging Mauricio Soler, winnaar van de bergtrui vorig jaar en klassementsrenner, onderuit. Hij finishte uiteindelijk op meer dan drie minuten. De laatste kilometer liep behoorlijk bergop en Stefan Schumacher was de eerste die een serieuze poging waagde. Die slaagde niet, waarna een ontsnapping van Kim Kirchen wel leek te slagen. Hij werd uiteindelijk in de laatste paar honderd meter alsnog verslagen door Alejandro Valverde.

 

Uitslag eerste etappe en tevens algemeen klassement

PlaatsRennerPloegTijd
1Alejandro ValverdeCai4.36.07
2Philippe GilbertFdJ+0,01
3Jérôme PineauBouz.t
4Kim KirchenColz.t
5Riccardo RiccòSdvz.t
6Cadel EvansSilz.t
7Frank SchleckCSCz.t
8Filippo PozzatoLiqz.t
9Oscar FreireRabz.t
10Oscar Perreiro SioCaiz.t

Valverde wint eerste etappe

Alejandro Valverde heeft de eerste etappe in de Tour de France gewonnen. Hij pakt daarmee automatisch de eerste gele trui.

Voor het eerst in meer dan 40 jaar begon de Tour de France niet met een proloog maar een gewone etappe. Al snel na de start een ontstond een kopgroep van acht renners die een groot gedeelte van de dag vooruit zou rijden. De kopgroep bestond uit: Voeckler, Lequatre, Augé, Jégou, De La Fuente, Arrieta, Perez en Schröder. De acht kregen een maximale voorsprong van acht minuten.

De renners uit de kopgroep streden onderweg ook om de bolletjestrui. Thomas Voeckler pakte onderweg de meeste puntjes en mag morgen die trui aantrekken. Ondertussen werd ook de eerste uitvaller van deze Tour genoteerd. Hervé Duclos-Lassalle viel bij de bevoorrading en brak zijn pols. Pas na 170 kilometer werden zes van de acht renners ingelopen. Jégou en De La Fuente probeerden het nog wat langer vol te houden maar na 185 kilometer was ook hun avontuur voorbij.

Op negen kilometer van de streep ging Mauricio Soler, winnaar van de bergtrui vorig jaar en klassementsrenner, onderuit. Hij finishte uiteindelijk op meer dan drie minuten. De laatste kilometer liep behoorlijk bergop en Stefan Schumacher was de eerste die een serieuze poging waagde. Die slaagde niet, waarna een ontsnapping van Kim Kirchen wel leek te slagen. Hij werd uiteindelijk in de laatste paar honderd meter alsnog verslagen door Alejandro Valverde.

Uitslag eerste etappe en tevens algemeen klassement:

PlaatsRennerPloegTijd
1Alejandro ValverdeCai4.36.07
2Philippe GilbertFdJ+0,01
3Jérôme PineauBouz.t
4Kim KirchenColz.t
5Riccardo RiccòSdvz.t
6Cadel EvansSilz.t
7Frank SchleckCSCz.t
8Filippo PozzatoLiqz.t
9Oscar FreireRabz.t
10Oscar Perreiro SioCaiz.t

Boek: Duintjer - van Straaten - Nooit meer roken

Het kan je haast niet ontgaan zijn: op 1 juli is het rookverbod in de horeca ingegaan. Er zijn de nodige acties, discussies en debatten geweest over dit feit. Naar nu blijkt is het ook voer voor uitgeverijen om boekjes samen te stellen die aansluiten bij het thema. Zo is er nu het boekje Nooit meer roken, een verzameling verhalen en columns. Het is samengesteld door Manon Duintjer en Harmen van Straaten. Uitgeverij TM Trademark zag er wel brood in en zo werd het boekje mooi op tijd afgeleverd om bij de '1-juli-hype' aan te sluiten. Je moet deze bundel dan ook niet over drie maanden in de markt zetten, want dan weet waarschijnlijk niemand weer waarover het ook alweer ging. FOK! zou FOK! dan ook niet zijn als zij hier geen aandacht aan zou besteden op het moment dat dit nog actueel is.

CD: Putumayo - Quebec

Putumayo timmert stevig aan de weg. En dat al 15 jaar, zo kunnen we op hun website lezen. Het label staat bekend om zijn kleurige en fleurige uitgaven en de stabiele kwaliteit die de cd's over het algemeen hebben. De nieuwste aanwinst in je Putumayo-collectie zal ongetwijfeld Québec worden. Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de stad heeft Putumayo gemeend een verzamel-cd te maken met die typische Franstalige Québec-stijl. Mondiaal is het eerste wat je te binnen schiet bij het beluisteren van deze verzameling artiesten. De variatie in de nummers is, zoals we gewend zijn van het label, duidelijk aanwezig. Van traditionele folk via het meer eigentijds singer-songwriterwerk naar een uitschieter naar pure native-Canadian muziek. Voor ieder wat wils, maar dat moet haast wel bij een release van Putumayo.

CD: Aphex Twin - Selected Ambient Works 85-92

Aphex Twin (Richard D. James) werd bij het grote publiek bekend met Windowlicker. Met name de videoclip trok veel aandacht. In die clip zien we een monsterlijke Aphex Twin die vrouwen oppikt met een gigantisch lange limousine. Ook kan hij dansen als Michael Jackson én zijn de achtergronddanseressen niet te versmaden. Windowlicker was niet zijn eerste productie, al ver voor die release in 1999 was Aphex Twin actief. In 1992 werd Selected Ambient Works 85-92 uitgebracht. In 2008 is er een geremasterde re-release van uitgebracht.

Aphex twin – Selected Ambient Works 85 - 92

Eledees-vervolg op de DS

In het Wii-spel Eledees was het de bedoeling om met je capture gun de ontsnapte Eledees te vangen. Omdat deze zich echter achter allerlei voorwerpen verstoppen moet je dingen verplaatsen, kasten openen en elektrische apparaten aanzetten. Door Eledees te vangen 'verdien' je elektriciteit.

Konami heeft nu aangekondigd dat er een vervolg komt in de vorm van het DS-spel "Eledees: The Adventures of Kai and Zero". Eledees: The Adventures of Kai and Zero moet in de winter verkrijgbaar zijn. Kai en Zero worden door een 'magische' bus vervoerd naar een mysterieus gebied. Hier treffen ze Eledees aan. Gelukkig heeft Kai zijn capture gun meegenomen zodat hij ze kan vangen en voorwerpen kan verplaatsen.

In het DS-spel zal je een nieuw soort Eledees tegenkomen, de zogenaamde Omega-Eledees. Deze kunnen Kai helpen door geheime locaties aan te wijzen, water te bevriezen of donkere gebieden te verlichten. Ook zijn er meer multiplayer-mogelijkheden aan het spel toegevoegd.Mogelijk duizenden cellen gesloten

Justitie overweegt duizend tot enkele duizenden cellen te sluiten. Dat melden de GPD-kranten zaterdag op basis van een vertrouwelijk plan van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De afgelopen jaren is een cellenoverschot ontstaan.

Waar in de jaren negentig nog een cellentekort bestond, zouden er nu vierduizend cellen leeg staan. De DJI heeft de prognoses voor de komende jaren fors bijgesteld. Zo werd er tot voor kort van uitgegaan dat er over vier jaar zo'n negentienduizend cellen nodig zijn. Nu is de verwachting bijgesteld naar veertienduizend.

Het ministerie van Justitie benadrukt dat het 'Masterplan Detentiecapaciteit Gevangeniswezen 2012' een 'intern discussiestuk' is. "Daar kunnen nog geen conclusies aan worden verbonden", zegt een woordvoerder.

Vakbond Abvakabo/FNV vreest voor de banen van honderden bewaarders. Vooral het voornemen om gevangenissen buiten de Randstad te sluiten, kan niet op de goedkeuring van de bond rekenen. Justitie wil veroordeelden vastzetten in hun eigen regio.

Hoogleraar strafrecht Anton van Kalmthout is niet verbaasd over de plannen. "Nederland is de afgelopen jaren wel erg doorgeschoten met het vastzetten van mensen."

Giraffe inspireert lama tot vertrek

Opnieuw is uit het circus in Amstelveen een dier ontsnapt. Een lama vond het vrijdag blijkbaar welletjes en wist op 'snuggere wijze' uit zijn hok te komen. Het dier heeft een halfuur rondgelopen voordat hij door agenten en circuspersoneel werd gevangen, zegt een politiewoordvoerder zaterdag.

Een groep dieren uit hetzelfde circus aan de Saskia van Uylenbergweg trok zondagnacht ook al de wijde wereld in. Een giraffe had toen een hok opengetrapt waardoor vijftien kamelen, twee zebra's, een groep lama's en enkele hangbuikzwijnen de straat op gingen. De giraffe zelf bleef binnen.

Twee dierenrechtenorganisaties protesteerden vrijdagavond voor de circustent. Zij vinden dat de aanwezige dieren slecht gehuisvest worden. Zo zou de vervoerswagen voor de giraffe te laag zijn, waardoor het dier 'letterlijk grotendeels gebukt door het leven gaat'.

Uitslag kwalificatie Engeland

De pole voor de Grand Prix van Engeland is voor Heikki Kovalainen. Mark Webber pakte heel verrassend de tweede plaats, en de derde plek is voor Kimi Räikkönen. De Brit Lewis Hamilton staat vierde maar dat heeft mogelijk een reden.

Het zag ernaar uit dat het zou gaan regenen, dus de rijders waren alert. Er hingen wel donkere wolken boven het circuit. De derde vrije training in de morgen werd gereden op een opdrogende baan. Bridgestone heeft de medium- en harde compound voor de banden meegenomen. In de eerste kwalificatiesessie was het Nico Rosberg die als eerste naar buiten ging. Hij werd gevolgd door Sebastian Vettel. Zoals verwacht was het de Brit Lewis Hamilton die de snelle tijden noteerde in het begin. De snelsten reden allemaal op de harde band.

Kimi Räikkönen kwam met 1:20,370 nog een beetje in de buurt van de snelle tijd van Hamilton (1:20,288), maar Heikki Kovalainen wist die snelste tijd alweer te verbeteren naar 1:19,957. Een paar druppeltjes begonnen te vallen en de paraplu's werden opgestoken. Rosberg werd nog verteld om vroeg naar buten te gaan omdat het wel eens kon gaan regenen, maar hij kende toch de problemen van nog altijd geen goede tijd neegezet te hebben. Hij reed op de zahcte band, terwijl de beste tijden op de harde compound gereden werden.

Sébastien Bourdais was nadat de druppels weer weg waren, ineens het snelste in het middenstuk waardoor hij naar de zesde tijd ging. Rosberg was echter al uitgestapt. Uitvallers in de eerste sessie waren Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, Jenson Button, Rubens Barrichello en dus verrassend genoeg de Duitser Rosberg. "De auto danst!" zei Rosberg over de boardradio.

De tweede sessie startte met de nummer één van de derde vrije training, Fernando Alonso. Kovalainen verbeterde de voorlopige snelste tijd met maar liefst vier tienen, naar 1:19,597. Maar Hamilton wist die tijd alweer te verbeteren. De verwachting was dat de McLarens op hun thuisrace wel licht zouden zijn om de pole te pakken. Ook Mark Webber was lekker bezig in de tweede kwalificatiesessie.

Uitvallers in die sessie waren Kazuki Nakajima, Jarno Trulli, Bourdais, Timo Glock en David Coulthard. Het volledige team van Toyota, die het de vorige GP nog zo goed deden, viel buiten de boot voor Q3. Vettel en Piquet zijn de gelukkigen die wel net door mochten.

Bij Vettel riep men over de boardradio dat het team mikten op P10, dus stond hij nog lang in de pit. Er gingen sowieso geen wagens naar buiten in de eerste twee minuten van de slechts 10 minuten durende Q3. Er werd veelal op de zachte compound gereden, waarbij de keuze voor de eerste stint in de race duidelijk leek. Robert Kubica moest zijn run staken, en na een bezoekje van de pits moest hij de hele sessie opgeven.

Vettel start morgen dus niet van de tiende maar de achtste plek, vanwege het uitvallen van de Pool Kubica zonder tijd. Webber was nog even verrassend de polesitter, maar hij werd wel verbeterd door Kovalainen. Hamilton eindigde op een lichtelijk teleurstellende vierde plek, maar hij is mogelijk net als Felipe Massa zwaar wat brandstof betreft. De reactie van Ron Dennis aan Kovalainen: "You're on pole by a mile! That's half a second in real terms."

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes 1:21.049
2 Mark WebberRed Bull Racing 1:21.554
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:21.706
4 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:21.835
5 Nick HeidfeldBMW F1 1:21.873
6 Fernando AlonsoRenault F1 1:22.029
7 Nelson Piquet Jr.Renault F1 1:22.491
8 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso 1:23.251
9 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:23.305
10 Robert KubicaBMW F1 Geen tijd
11 David CoulthardRed Bull Racing 1:20.174
12 Timo GlockToyota Racing 1:20.274
13 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso 1:20.531
14 Jarno TrulliToyota Racing 1:20.601
15 Kazuki NakajimaWilliams 1:21.112
16 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:21.512
17 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:21.631
18 Nico RosbergWilliams 1:21.668
19 Adrian SutilForce India 1:21.786
20 Giancarlo FisichellaForce India 1:21.885

Fiscus gaat de onderbuik hanteren

De Belastingdienst probeert uit of inspecteurs meer op hun onderbuikgevoel af kunnen gaan bij controles. Een woordvoerder van de fiscus zei vandaag na een bericht in De Telegraaf dat in enkele regio's, waaronder Rotterdam-Rijnmond, is begonnen met proeven.

In samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen worden vooral de meest ervaren belastinginspecteurs ingezet om uit te zoeken of zij op hun gevoel inderdaad sneller de fraudegevallen tussen de aangiften uit vissen. De eerste reacties zijn positief volgens de woordvoerder, maar de proeven zijn te kort geleden begonnen om nu al conclusies te trekken.

De zegsman stelt dat de werkwijze alleen wordt uitgebreid als uit ''keiharde cijfers'' blijkt dat betere resultaten worden behaald als inspecteurs meer hun onderbuikgevoel laten spreken.

Oasis-gitarist: Games medeschuldig aan geweld

Oasis-gitarist en vechtersbaas Noel Gallagher had blijkbaar aandacht nodig en deed onlangs dan ook wat uitspraken over de volgens hem (mede)verantwoordelijkheid voor de vele geweldsdelicten onder tieners in Groot-Brittannië, te weten games.

Groot-Brittannië wordt al tijden geteisterd door vele geweldsdelicten onder tieners, waarvan er alleen dit jaar al achttien dodelijk waren. Zo werd onlangs bijvoorbeeld nog een acteur uit een Harry Potterfilm doodgestoken. Het rondlopen met een mes zou onder de jeugd inmiddels heel normaal zijn geworden en het jeugdige grut zou nog niet goed kunnen beseffen wat ze met hun daden aanrichten.

Volgens Gallagher zouden dus onder andere games hier voor verantwoordelijk zijn: "People say it's through violent video games and I guess that's got something to do with it. If kids are sitting up all night smoking super skunk [cannabis] and they come so desensitised to crime because they're playing these video games, it's really, really scary."

(''Mensen zeggen dat het door gewelddadige videogames komt en ik denk dat het daar iets mee te maken heeft. Wanneer de jeugd de hele nacht wiet zit te roken en ze raken ongevoelig voor misdaad omdat ze zulke games spelen, dan is dat echt schrikaanjagend.'')

Met dank aan Bril_idioot voor de submit.

Meer gamenieuws vind je op FOK!games

Stappers Oss slaan agenten neer

Drie politieagenten zijn afgelopen nacht in Oss gewond geraakt aan rug, heup, hoofd en nek door ''extreem geweld'' van uitgaanspubliek. Zes mannen in de leeftijd van 19 tot en met 24 jaar uit Oss en Heesch zijn aangehouden.

Volgens de politie begonnen de problemen nadat de portiers van een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard om hulp hadden gevraagd wegens een vechtpartij. Toen politieagenten arriveerden, werden zij het doelwit van de agressie van de stappers.

Ze kregen van alle kanten klappen en schoppen. Een agent werd naar de grond gewerkt en kreeg terwijl hij daar lag vele trappen verduren. Een verdachte probeerde de keel van een diensthond dicht te knijpen.

De agenten moesten hun wapenstokken en pepperspray gebruiken om het vege lijf te redden. De politiehond beet meerdere mensen, die later aan hun bijtwonden moesten worden behandeld. Uiteindelijk lukte het de politiemensen met eenheden uit andere districten, de rust te herstellen.

Erwin Mulder naar Excelsior

Excelsior huurt komend seizoen doelman Erwin Mulder van Feyenoord. Hij vervangt de naar Vitesse vertrokken Ronald Graafland.

De negentienjarige Mulder debuteerde vorig seizoen namens Feyenoord in het betaald voetbal. In het thuisduel tegen Heracles Almelo verdedigde hij het doel van de Rotterdammers, omdat de andere keepers wegens blessures ontbraken. Mulder kan bij Excelsior ervaring opdoen, maar zal nog wel moeten concurreren met Lex van Haeften en Arjan van Dijk om de positie van eerste doelman.

Excelsior rekent maandag op de eerste training ook op de spitsen Johan Voskamp en Geert den Ouden. Den Ouden kan nog tot 15 juli transfervrij vertrekken, maar er heeft zich nog geen club gemeld. Bovendien heeft ADO Den Haag nog altijd geen voor Excelsior aanvaardbaar bod op Voskamp gedaan.

40 procent huishoudens heeft digitale tv

Veertig procent van de Nederlandse huishoudens heeft digitale televisie. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) onder 2848 huishoudens. Een half jaar geleden had nog maar 35 procent digitale tv.

In 2005 had slechts twee procent van de huishoudens digitale televisie. Begin 2006 was dat al vijftien procent. De stijging komt vooral door de bekendheid die het systeem gekregen heeft en de kosten die gedaald zijn.

En als je dan digitale tv hebt, hoort daar ook een nieuwe tv bij, blijkt uit het onderzoek. 22 procent van de huishoudens heeft een televisie met lcd-scherm. Zes procent daarvan heeft een plasmascherm. De rest kijkt nog gewoon naar de ouderwetse tv.

Ook Jeroen Drost naar Vitesse

Behalve doelman Ronald Graafland van Excelsior is ook SC Heerenveen-verdediger Jeroen Drost op weg naar Vitesse. De clubs zijn er al uit, Vitesse wacht alleen nog op de handtekening van de speler.

De 21-jarige Drost brak in het seizoen 2004/05 door bij SC Heerenveen. De linksback werkte zich zelfs op tot jeugdinternational. In 2005 nam hij namens Nederland deel aan het WK onder 20. Hij raakte in Friesland echter langzaam uit beeld en werd sinds de winterstop verhuurd aan NEC. Voor die club speelde Drost vijf competitieduels, waarin hij tevens zijn enige goal in het betaald voetbal maakte. Vitesse hoopt Drost maandag te begroeten op de eerste training.

Williams: "Blij dat Britse GP blijft"

Williams-teambaas Frank Williams vindt het wel goed dat de toekomst van de Britse Grand Prix veiliggesteld is. Eerder werd bekend dat de race voortaan op Donington Park wordt gereden. Ook al had de Brit liever gezien dat de Formule 1 op Silverstone was gebleven.

"Ik ben erg blij dat de Britse Grand Prix op de kalender blijft staan. Er was natuurlijk de angst dat deze compleet zou verdwijnen, maar dat lijkt nu niet meer te gebeuren. Als we naar Donington moeten, gaan we naar Donington, en als we naar Silverstone moeten gaan we daarheen", vertelde Williams. "Persoonlijk zou ik liever naar Silverstone gaan. Het circuit ligt dichter bij de fabriek, dichter bij Heathrow, de internationale luchthaven van Londen, en voor veel fans is het ook dichter bij huis. Maar het is in Donington, dus we gaan daarheen."

Feyenoord test Ghanees

Feyenoord heeft de komende weken een Ghanese rechtsback op proef. Harrison Afful krijgt tijdens de voorbereiding de kans een contract in de Kuip af te dwingen.

De 21-jarige Afful, die ook international is voor Ghana, speelt voor Asante Kotoko. Deze club, uitkomend in de hoogste Ghanese competitie, huurt hem van de Feyenoord Fetteh Football Academy. Daar doorliep Afful de complete opleiding.

Motorproblemen Alonso waren te verwachten

Op het circuit van Magny-Cours kende Fernando Alonso een motorprobleem en op Silverstone herhaalde zich dat. Denis Chevrier, hoofd motorafdeling, noemde het iets waar het team op rekende, en de motor die dit weekend ingezet gaat worden is veilig.

Chevrier zei het volgende: "De motoren die we op vrijdag voor de tests gebruikten, liepen net zoveel risico als de motoren in Magny-Cours. Het motorprobleem van Fernando is iets waar we enigszins op gerekend hadden en het helpt ons ook te begrijpen wat ons probleem is op dit moment. We hebben echter voorzorgsmaatregelen getroffen voor de motoren die we in de race gaan gebruiken en we maken ons dan ook weinig zorgen over het verdere verloop van het weekend."

Oasis-gitarist: "Games zijn medeschuldig"

Oasis-gitarist en vechtersbaas Noel Gallagher had blijkbaar aandacht nodig en deed onlangs dan ook wat uitspraken over de volgens hem (mede)verantwoordelijke voor de vele geweldsdelicten onder tieners in Groot-Brittannië: Games.

Groot-Brittannië wordt al tijden geteisterd door vele geweldsdelicten onder tieners, waarvan er alleen dit jaar al 18 dodelijk waren. Zo werd onlangs bijvoorbeeld nog een acteur uit een Harry Potterfilm doodgestoken. Het rondlopen met een mes zou onder de jeugd inmiddels heel normaal zijn geworden en het jeugdige grut zou nog niet goed kunnen beseffen wat ze met hun daden aanrichten. Volgens Gallagher zouden dus onder andere games hier voor verantwoordelijk zijn:

"People say it's through violent video games and I guess that's got something to do with it. If kids are sitting up all night smoking super skunk [cannabis]and they come so desensitised to crime because they're playing these video games, it's really, really scary."

(meezinger) It's called a road, it's called a Rainbow Road

Af en toe zijn er van die geweldige liedjes die je gewoon moet posten. Een superbe melodie, geweldige tekst en een geïnspireerde clip. Het volgende liedje valt daar helaas niet onder. Niet vergeten mee te zingen!


It's called a road, it's called a rainbow road
It is a road that you go
It's called a road, it's called a rainbow road
and you will know when you get there

It's called a road, it's called a rainbow road
It is a road that you go (x2)
when you die

Doden door gevangenisopstand Syrië

Een opstand in een gevangenis voor politieke gevangenen in Syrië heeft vandaag zeker 25 gedetineerden het leven gekost. Islamitische gevangenen begonnen 's ochtends een opstand, meldde een Syrische mensenrechtenorganisatie die het nieuws te horen kreeg van een gevangene.

Cipiers schoten vervolgens met scherp op de rellende gedetineerden. Sommige gevangenen zijn op het dak geklommen van de militaire gevangenis buiten de hoofdstad Damascus om aan het geweld te ontsnappen. Angstige familieleden van gevangenen hebben de Syrische president Bashar al-Assad opgeroepen in te grijpen en het bloedvergieten te stoppen.

F1 manager: klaar voor een herstart

Goed nieuws, er kan weer gewisseld worden in de FOK!sport F1-manager. Er is de afgelopen weken hard gewerkt om een storende fout eruit te halen, en volgens ons is dat nu gelukt. Voor de komende race in Silverstone kun je je team weer aanpassen op de pagina voor je Teammanagement.

De afgelopen weken hebben we de F1-manager stilgelegd omdat we niet wilden dat de deelnemers nog meer punten zouden mislopen doordat ergens een berekening niet goed gaat. Het vreselijk moeilijke besluit om de race van Frankrijk niet mee te tellen heeft veel van jullie aangezet tot het geven van een reactie. Heel begrijpelijk waren de reacties veelal geïrriteerd.

Alle races zijn opnieuw ingevoerd aan de hand van alle gegevens over aankopen en wissels die je al gedaan had. Als het goed is, zijn alle punten weer correct en zou je budget weer moeten kloppen. De wissels die gedaan zijn na maandag 9 juni 20:00 uur zijn teruggedraaid. Dat waren wissels die gemaakt zijn met een budget dat jullie eigenlijk niet hadden moeten hebben.

Nu is het zo dat veel deelnemers meer budget hebben doordat er een heleboel punten gemist werden door die fout in de berekeningen. Dat sterkt ons in het besluit om de race van Frankrijk niet mee te tellen. Het kan echter ook zijn dat je ineens minder budget had, omdat je toch minder punten had moeten hebben. Alle budgetten zijn daaraan aangepast.

Op dit moment kunnen we dus melden dat je weer kunt wisselen. Om toch een vorm van compensatie te bieden, zal de wisseltermijn verlengd worden van zaterdag 5 juli 0:01 uur tot zaterdag 12:59 uur. Je kunt dus tot vlak voor de kwalificatie begint (Nederlandse tijd) je team nog wijzigen. Er zal ook een Geheugensteuntje verstuurd worden.

We bieden onze excuses aan voor al het ongemak dat je ervan gehad hebt. En de FOK!sport-crew bedankt namens de developers alle deelnemers voor het geduld tijdens de afgelopen paar weken. Maar we hopen wel dat je nog veel plezier hebt met de F1-manager voor de rest van dit F1-seizoen. Mocht je denken dat er iets niet klopt met je punten dan kun je altijd even een e-mail sturen. Of je geeft even een bericht via de Feedback.


Er kan dus weer gewisseld worden!


Uitleg van de developer: De Formule 1 punten: wat was er aan de hand?

Graafland voor twee jaar naar Vitesse

Roland Graafland is zeer waarschijnlijk de nieuwe tweede doelman van Vitesse.

De 29-jarige sluitpost komt over van Excelsior, dat is gedegradeerd naar de Jupiler League. Graafland kan bij de Arnhemmers een contract tekenen voor twee seizoenen, meldt RTV Rijnmond. In eerste instantie wilde Excelsior niet meewerken aan een transfer, maar de Kralingers hebben Erwin Mulder weten te huren van Feyenoord.

Verbruggen kon Tourdirecteur worden

Hein Verbruggen had in 1988 de kans om directeur van de Tour de France te worden. Dit zegt oud-directeur Jean-Marie Leblanc in een interview met het NRC.

Na de weigering van Verbruggen werd Leblanc directeur van de Tour. Het Nederlandse IOC lid vond dat de Tour geleid moest worden door een Fransman en koos ervoor voorzitter te blijven van de UCI. "In 1988 wisten we niet wie Tourdirecteur moest worden. Ik heb toen Jean-Pierre Courcol (dat jaar interim-directeur) voorgesteld Verbruggen te vragen. Hij zou hem bellen. Toen ik Verbruggen later tegenkwam, bedankte hij me, omdat ik aan hem had gedacht," aldus Leblanc.

Uitslag 3e vrije training Engeland

Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Engeland. Mark Webber reed de tweede tijd, gevolgd door Heikki Kovalainen en Sebestian Vettel. Lewis Hamilton maakt de top vijf compleet met een tijd van 1:21.668 op de opdrogende baan.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Alonso Renault 1:20.74016
2 M. Webber Red Bull 1:20.98818
3 H. Kovalainen McLaren 1:21.26614
4 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:21.27719
5 L. Hamilton McLaren 1:21.66814
6 N. Piquet jr. Renault 1:21.78914
7 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:22.05921
8 T. Glock Toyota 1:22.18321
9 K. Räikkönen Ferrari 1:22.35520
10 R. Barrichello Honda 1:22.38717
11 J. Button Honda 1:22.44019
12 F. Massa Ferrari 1:22.46120
13 N. Rosberg Williams 1:22.54418
14 J. Trulli Toyota 1:22.55620
15 N. Heidfeld BMW 1:22.91622
16 K. Nakajima Williams 1:23.02817
17 A. Sutil Force India F1 1:23.04922
18 G. Fisichella Force India F1 1:23.11221
19 R. Kubica BMW 1:23.28220
20 D. Coulthard Red Bull 1:32.1196

Phelps verbreekt WR 200m wissel

Michael Phelps heeft bij Amerikaanse selectiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Omaha het wereldrecord op de 200 meter wisselslag verbroken.

Phelps kwam tot een tijd van 1.54,80. Het oude record stond met 1.54,98 ook al op zijn naam. Phelps wil in Beijing gaan voor acht gouden medailles, daarmee zou hij het record van Mark Spitz verbeteren.

In Omaha evenaarde Aaron Peirsol een wereldrecord. Hij kwam op de 200 meter rugslag tot een tijd 1.54,32. Die tijd werd vorig jaar op het WK ook gezwommen door Ryan Lochte. Die werd nu tweede op slechts twee honderdste van Peirsol.

Browser MMO Runescape krijgt nieuwe graphics

Runescape krijgt een grote grafische update, wat de game naar deze eeuw moet brengen. Runescape is de meest populaire webbrowser MMORPG met meestal een stuk of 150000 mensen online en Jagex hoopt met deze update nog meer mensen te trekken. Het krijgt (procedural generated) textures, je kan fullscreen spelen en zelfs anti-aliassing. Redelijk standaard features, maar indrukwekkend voor een Java-based game die je overal moet kunnen spelen. Jagex (de makers van Runescape) staan zelfs op de E3 met hun game. Kijk hieronder voor de trailer.

'Ajax mag praten met Benayoun'

Liverpool heeft Ajax toestemming gegeven om te onderhandelen met Yossi Benayoun. Dat bericht de Daily Mail zaterdag. De middenvelder twijfelt echter en wil vechten voor een basisplek bij Liverpool.

In zijn eerste seizoen bij The Reds slaagde Benayoun er niet in een basisplaats te veroveren. Desondanks scoorde hij elf keer. Hij wil daarom een beter tweede seizoen gaan draaien. Mocht Benayoun toch ingaan op de interesse van Ajax komt hij terug op een bekende plek. op zijn vijftiende liep de Israëliër al eens stage bij Ajax, maar omdat zijn familie niet kon aarden in Amsterdam keerde hij terug naar Israël.

Voor zijn Liverpool-tijd was Benayoun actief voor Hapoel Be’er Sheva, Maccabi Haifa, Racing Santander en West Ham United.

Hitler onthoofd in Madame Tussauds

Een bezoeker van het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Berlijn heeft kort na de opening vandaag het hoofd van het wassen beeld van Adolf Hitler getrokken. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Agenten arresteerden de 41-jarige dader.

Het omstreden beeld van de nazi-dictator, die is neergezet als oud en afgeleefd, gaf vooraf al veel ophef. Het museum had onder meer bepaald dat het beeld van Hitler niet gefotografeerd mocht worden.Adolf Hitler in Madame Tussauds Berlijn

Scholieren opgepakt in de Efteling

Wat een gezellig dagje naar de Efteling had moeten worden werd door acht scholieren uit Culemborg flink verpest. Ze zijn opgepakt wegens openlijke geweldpleging.

De bewakingsdienst van het attractiepark in Kaatsheuvel hield drie jongens van 13 en 14 jaar aan. Ze maakten ruzie met een groep kinderen uit Vught. Daarbij kreeg een jongen een kopstoot en kregen meisjes enkele klappen.

Eerder werden al vijf meisjes van 13 tot 15 jaar oud opgepakt omdat ze hadden gevochten met een meisje uit Zwijndrecht. Alle verdachten zijn verhoord.

13-jarige held onderscheiden

Helden verdienen onderscheidingen. Zo ook de 13-jarige Michael Hendriks uit Culemborg. Hij heeft zelfs een dubbele onderscheiding gehad voor zijn heldendaad in november vorig jaar.

Een bejaarde man raakte toen met zijn scootmobiel in een sloot. Michael schoot te hulp en hield het hoofd van de man boven water tot de hulpdiensten kwamen.

Vanaf nu kan Michael dus trots twee onderscheidingen laten zien: één van het Heldenfonds en één van de gemeente Culemborg.

Belasting int 4 ton bij verkeerscontrole

De Belastingdienst heeft gisteren ruim vier ton opgehaald bij een grote verkeerscontrole op de A1 bij Baarn. Van zo'n 6000 auto's werden de kentekens gescand.

De controle werd uitgevoerd door agenten in opleiding en duurde van 13.00 tot 23.00 uur. Ze hadden geregeld dat er mensen van de Belastingdienst, Marechaussee, Rijkswaterstaat en ANWB bij de controle waren. De boetes werden onder andere geïnd vanwege faillissementen.

Vier mensen werden aangehouden wegens rijden onder invloed. En weer een ander weigerde te stoppen en werd daarvoor opgepakt. Voor 35 mensen was er een bekeuring omdat er iets niet goed was aan de auto of dat ze reden zonder rijbewijs.

We blijven vechten aan top in de Dutch Charts

Het is weer zaterdag en dat betekent weer een nieuwe top 10 met de best verkochte games in Nederland. Super Smash Brothers Brawl kwam vorige week op één binnen, en weet deze week die plek te behouden. Metal Gear Solid 4, vorige week nog op de tweede plek, is nu gedaald naar plek negen. Hekkensluiter deze week is Grand Theft Auto 4 voor de Xbox 360. De versie voor de Playstation 3 doet het iets beter. Die is namelijk op plek zeven blijven staan.

Wii fit is de lijst weer binnen gekomen op een mooie tweede plek. Battlefield Bad Company voor de Playstation 3 en de Xbox 360 staan op plek drie en vier, en de top 5 wordt afgesloten met het altijd aanwezige Mario & Sonic at the Olympic games voor de Wii.

Wil je graag weten welke games er het meest zijn verkocht voor jouw favoriete console, dan kan je hier klikken.

quote
1 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii)
2 WII FIT (Wii)
3 BATTLEFIELD/BAD COMPANY (PS3)
4 BATTLEFIELD/BAD COMPANY (X-BOX 360)
5 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS)
7 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)
8 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS)
9 METAL GEAR SOLID 4: GUNS OF THE PATRIOTS (PS3)
10 GRAND THEFT AUTO 4 (X-BOX 360)

'Taakgestraften agressiever en gekker'

Mensen die een taakstraf moeten uitvoeren, blijken steeds vaker agressief en gestoord te zijn. Dat zegt directeur Sjef van Gennip van Reclassering Nederland. De gedragsproblemen maken het moeilijker om taakgestraften op kinderboerderijen of in verzorgingshuizen te laten werken, zegt hij.

In plaats daarvan stelt de reclassering mensen met een werkstraf vaker te werk in groepen onder leiding van opzichters. Ze onderhouden dan bijvoorbeeld plantsoenen. Volgens het AD werkten vorig jaar elfduizend taakgestraften in zo'n groep, terwijl dat twee jaar geleden nog 8176 personen waren.

"Het aandeel van de groepsprojecten wordt groter, omdat taakgestraften steeds vaker gedragsstoornissen vertonen en voor ernstiger delicten worden veroordeeld. Dan komen ze niet door de selectie voor plekken als zorgcentra. Simpelweg omdat het niet slim is zo iemand te laten begeleiden door bijvoorbeeld de kok van een keuken,'' stelt Van Gennip.

Talibanstrijders gedood door eigen bom

Onder het kopje bedrijfsrisico vallen tien Taliban-strijders die zijn omgekomen toen zij in de Afghaanse provincie Helmand probeerden een mijn in een weg te verstoppen. Terwijl de rebellen hun graafwerk deden niet ver van de stad Musa Qala ging het explosief vroegtijdig af. Dat maakte de politie vandaag  bekend. Onder de doden is een commandant.

De eerste helft van dit jaar kwamen in Afghanistan 117 buitenlandse militairen om. Zij stierven vooral als gevolg van explosieven zoals de vrijdag geplaatste mijn en zelfgemaakte bermbommen. De zeer conservatieve Taliban voerden vanaf 1996 tot 2001 een islamitisch bewind in het Centraal-Aziatische land. Dat laatste jaar werden zij als reactie op de aanslagen van 11 september in de VS verdreven door een door de Amerikanen geleide troepenmacht. Sindsdien wisten de rebellen in delen van het oosten en zuiden van het land weer de feitelijke macht in handen te krijgen.

 Nog een domme terrorist: Achmed

Helmut Kohl boos over wassen beeld

De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl is tegen zijn wassen beeld in het nieuwe wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in Berlijn. In de Duitse krant Bild toont hij zich verbaasd en dreigt hij met een advocaat.

Volgens Kohl heeft hij nooit toestemming gegeven voor de plaatsing van het beeld. Hij zou een instemming aan bepaalde voorwaarden hebben verbonden. Het Duitse Madame Tussauds-museum gaat uit van een misverstand. Als Kohl niet akkoord was gegaan, zou hij hier niet staan, aldus de directie van het filiaal. De kwestie-Kohl is de tweede affaire in korte tijd voor het museum, dat zaterdag opengaat. De plaatsing van een beeld van Hitler leidde eerder deze week al tot afkeurende reacties.

Een foto van Kohls wassen beeld vind je hier.

Dresden behoudt werelderfgoedstatus

De Duitse stad Dresden blijft voorlopig zijn status als werelderfgoed houden. De Verenigde Naties hebben deze beslissing genomen in de hoop dat de bouw van de Waldschlösserbrücke over de Elbe wordt afgeblazen. De brug, die de skyline van de stad geen goed zou doen, is al sinds 1996 een discussiepunt.

Twee jaar geleden tekende Unesco bezwaar aan tegen de plannen om een brug te bouwen die het centrum van de stad zou moeten verlossen van het drukke verkeer. 'Florence aan de Elbe', zoals Dresden door de barokke architectuur vaak wordt genoemd, dreigde daardoor van de werelderfgoedlijst te worden geschrapt . De gemeente kreeg al eerder uitstel om de plannen stop te zetten, omdat er toen juridische procedures liepen. Nu krijgt Dresden dus nogmaals uitstel om het gemeentebestuur uiteindelijk toch op andere gedachten te brengen.

De voorgenomen bouw leidt ook tot verzet bij milieubeschermers, vanwege een bijzonder soort vleermuis dat daar leeft. Een rechter besliste vorig jaar november dat de bouw door mag gaan, maar dat het verkeer met aangepaste snelheid zal moeten rijden tijdens de nachtelijke uren. Mocht Dresden van de lijst worden geschrapt, dan zou dat de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een locatie zijn status als werelderfgoed verliest

 

Tour start vandaag met 'gewone' etappe

Nu eens niet met een proloog maar gewoon met een rit in lijn gaat vandaag  in Brest de 95e Ronde van Frankrijk van start. Het biedt de sprinters kansen om de gele trui te veroveren. Rabobank heeft met de Spanjaard Oscar Freire een kanshebber in de ploeg.

De rit over ruim 197 kilometer gaat van Brest naar Plumelec en zal dus vooral door de ploegen met sprinters rood zijn omcirkeld in het routeboek. De klassementsrenners - als grote favorieten worden Rabo-Rus Denis Mentsjov, de Australiër Cadel Evans en de Spanjaard Alejandro Valverde genoemd- zullen zich nog even schuilhouden in het peloton. Dinsdag volgt hun eerste krachtproef met een individuele tijdrit over 28 kilometer. Daarna gaat de Tourkaravaan langzaam richting Pyreneeën, in de slotweek volgt het bezoek aan de Alpen. Er nemen dit jaar tien Nederlanders deel aan de Tour.

Doe ook mee aan de Tourpoll op de FP. Alles over de TDF lees je in het speciale TDF-forum.

'Ballonpriester' mogelijk gevonden in zee

Werknemers van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras hebben op zee mogelijk het lichaam aangetroffen van de 'zwevende priester' Adelir de Carli. De geestelijke steeg in april op vanuit de haven Paranaguá, hangend aan duizend ballonnen.

Het ging om een solidariteitsactie met vrachtwagenchauffeurs. Kort daarna was hij verdwenen. Het leger startte een zoekoperatie, maar zonder succes. Met De Carli, die twintig uur in de lucht wilde blijven, was voor het laatst contact toen hij per telefoon de havenautoriteiten in de deelstaat Santa Catarina om hulp vroeg. De krachtige wind had hem boven volle zee gedreven. De kleding van het stoffelijk overschot komt overeen met die van De Carli. De plaats waar het lichaam is aangetroffen, is 1000 kilometer verwijderd van Paranaguá.De balonnen werden wel al eerder teruggevonden.

Lekker schuddende billen in Wario Land: Shake it video's

Waar beleef je op dagelijks niveau het meeste plezier van? Schudden natuurlijk! Niet dat saaie lopen, ademhalen of autorijden, nee, SCHUDDEN!!! Vandaar dat de Wii zo'n succes is, want je kunt de hele middag schudden als een malloot. Wario denkt er ook zo over een zorgt in zijn nieuwe spel, Wario Land: Shake it, ervoor dat je armspieren amper rust krijgen. Hieronder kun je de eerste gameplay beelden zien evenals de intro voor de game.Wario Land: Shake it wordt exclusief verwacht op de Wii op 26 september. Dan kunnen we zien of Nintendo weer een aantal verrassingen voor ons in petto heeft.

Getekende trailer van Street Fighter IV toont Ryu en Akuma

Dat de Street Fighter serie anime-roots heeft moge duidelijk zijn. De nieuwe HD Remix laat duidelijk strakke anime lijnen zien en er zijn ook al volwaardige anime-films uitgebracht rond Street Fighter. Nu het vierde deel er toch echt aan zit te komen, schotelt Capcom ons een nieuwe trailer voor, waarin we echter geen gameplay zien, maar een geanimeerd gevecht tussen Ryu en Akuma.Street Fighter IV verschijnt voor de PC, PS3 en 360, wanneer is echter nog onduidelijk. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de nieuwe versie van deze klassieke serie.

Boek: Zarah Ghahramani - Mijn leven als verraadster

Het is voor ons als vrije Westerse vrouwen moeilijk voor te stellen hoe het leven in een land als Iran eruit moet zien. Wij hechten hier zeer aan onze vrijheid en -tot bepaalde hoogte- gelijkheid ten opzichte van mannen. In Iran gaat het er heel anders aan toe, vandaag de dag, maar zeker ook in de jaren tachtig ten tijden van de sjah en het Khomeini-regiem. Gelukkig zijn er schrijfsters die ons in 'hun' wereld toelaten om ons zo deelgenoot te maken van wat het betekent om vrouw te zijn in het Midden-Oosten. Zarah Ghahramani is één van die vrouwen. Met haar boek Mijn leven als verraadster maakt zij duidelijk hoe wij vrijheid en gelijkheid hier zouden moeten omarmen en waarderen. Want dat deze niet vanzelfsprekend zijn, blijkt wel na het lezen van haar verhaal.

Kabinet: Nederland moet gezonder eten

Het kabinet gaat samen met voedselproducenten, winkels en maatschappelijke organisaties stimuleren dat mensen gezonder eten. Dat hebben de ministers gisteren besloten in de wekelijkse ministerraad.

Met het beleid moet de jaarlijkse sterfte door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker worden teruggedrongen. Verder kunnen de kosten voor de gezondsheidszorg met miljarden omlaag als mensen veel meer fruit, vis en groente gaan eten. Minister van Volksgezondheid Ab Klink vindt het te vroeg om verstrekkende maatregelen als het belasten van vet eten in te voeren. Hij vindt dat de overheid daarmee terughoudend moet zijn, maar zulke mogelijkheden wel moet onderzoeken.

Strandrollators uitkomst voor bejaarden

Om het strand ook toegankelijk te maken voor mensen met een rollator heeft deelgemeente Hoek van Holland drie zogeheten strandrollators aangeschaft. Deze zijn gisteren officieel aan de gemeente overgedragen. Ze zijn kosteloos te lenen aan het strand.

De speciale rollators hebben dikke banden met een speciaal gemaakt profiel, alsof het de afdruk is van platgereden ornamenten. Zo willen de ontwerpers tegelijkertijd een fraai spoor in het zand achterlaten als de ouderen er mee door het zand wandelen. Naast brede banden heeft de driewieler ook een breed stuur en een breed zadel om het voor ouderen nog gemakkelijker te maken.

Het nieuwe ontwerp sluit aan bij de al bestaande voorzieningen in het uitgiftepunt zoals strandrolstoelen en de aanwezigheid van een invalidentoilet, douchegelegenheid en een rolstoel- en rollatorvriendelijk pad tot aan de vloedlijn. Hoek van Holland begint met drie strandrollators. Als de belangstelling voldoende is wordt het aantal volgend jaar uitgebreid naar acht. "Als ontwerpers streven wij altijd naar een functioneel product dat er ook nog eens goed uitziet. We hoorden dat oudere mensen wonend aan de kust al jaren niet meer bij de zee komen, omdat het mulle strandzand ze daarvan weerhoudt. Genoeg reden voor ons om met een rollator te komen die een uitstapje naar het strand wel weer mogelijk maakt'', aldus Manuel Wijffels.

Beste haring opnieuw in Bergen op Zoom

De beste haring van dit jaar is net als vorig jaar te koop bij Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom. De haring van de visboer krijgt het cijfer 10 van de keurmeesters van het AD. De krant publiceert zaterdag de uitkomsten van de 27e editie van de AD Nationale Haringtest.

De slechtste haring wordt verkocht bij supermarkt Golff in Zierikzee. Volgens de jury bevindt de vis zich in de 'waarschuwingsfase' en waardeerde de haring met een 0.

Vorig jaar werd het haringtestteam van de krant met de dood bedreigd. Het AD kreeg twee anonieme brieven waarin een redacteur en twee haringdeskundigen met de dood werden bedreigd als de resultaten zouden worden afgedrukt

Kamer wil onderzoek naar Turkse beweging

De SP en de VVD willen dat minister Ella Vogelaar (Integratie) onderzoek doet naar enkele Turkse organisaties die, al dan niet heimelijk, het gedachtegoed uitdragen van de omstreden islamitische prediker Fethullah Gülen.

Volgens kenners, die afgelopen avond in het tv-programma NOVA aan het woord kwamen, gaat het om een sektarische beweging die ook in Nederland vele duizenden aanhangers heeft. Gülen zou niet streven naar dialoog, maar naar islamisering van de samenleving. Aanhangers van de beweging zouden actief zijn in het onderwijs, de media en het bedrijfsleven. In scholen van de Fethullah Gülenbeweging zouden kinderen worden geïndoctrineerd.

De Turkse organisaties strijken in het kader van integratie enkele miljoenen euro's aan subsidies op terwijl het tegenovergestelde - segregatie - zou plaatsvinden. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Halbe Zijlstra (VVD) vinden dat onwenselijk en pleiten voor een onderzoek en daarna eventueel stopzetting van subsidies. Zij krijgen daarin steun van de PvdA, waardoor een meerderheid ontstaat.

Tien miljoen euro voor allochtone jeugdwerkers

Het kabinet stelt de komende drie jaar tien miljoen euro beschikbaar voor het aantrekken van jeugdhulpverleners met verschillende culturele achtergronden. Daardoor moet het voor hulpverleners makkelijker worden migrantenkinderen en hun ouders te bereiken. Dat heeft het kabinet vrijdag na afloop van de ministerraad bekendgemaakt.

Volgens het kabinet krijgt een deel van de migrantenkinderen niet voldoende kansen om goed en gezond op te groeien. Zij belanden daardoor vaker in de criminaliteit en zijn oververtegenwoordigd in de jeugdzorg.

Met de tien miljoen euro extra voor de komende drie jaar wordt in de opleiding van jeugdhulpverleners ook meer aandacht besteed aan het omgaan met andere culturen. Ook gaan jeugdwerkers, migrantenorganisaties, universiteiten en hogescholen samen plannen opstellen om te voorkomen dat migrantenjongeren in aanraking komen met de jeugdhulpverlening.

Mijn opa en zijn Turkse buurman

Mijn opa was –hoe uniek- nogal extreem rechts. Hij verafschuwde mensen met een kleurtje en wilde alles krijgen wat hij wilde. Zoals hij als ontevreden opa ooit eens tegen me zei: “Je moet niet vergeten wat je al hebt, maar je moet je bezighouden met wat je nog niet hebt en wel wilt”. Opa is nu dood. Dat had ie nog niet gehad, maar wilde hij wel graag. Dat kon geregeld worden. Want wensen komen uit.

Advocaten raden medewerking aan tbs-onderzoek af

Advocaten raden cliënten die voor tbs in aanmerking komen aan niet mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. "Als ze niet meedoen, krijgen ze vrijwel nooit tbs opgelegd", zegt strafpleiter Job Knoester, die meer dan zestig tbs'ers bijstaat. Volgens de advocaten worden de tbs-klinieken gebruikt om patiënten op te sluiten in plaats van ze te behandelen. "Er is nauwelijks sprake van behandeling en het personeel is onervaren", zegt Lucy Oldenburg, die zeventig tbs'ers in haar bestand heeft staan.

Een voorbeeld van hoe het niet moet is volgens Oldenburg de straf die op verkrachting staat. "Normaal is dat zo'n anderhalf jaar. Maar wie er tbs bij krijgt, kan al snel tien jaar zitten."

De advocaten hebben vooral kritiek op de longstay in tbs-inrichtingen. Die is bestemd voor ernstige gevallen waarvan de rechter om de zoveel tijd beoordeelt of ze terug kunnen keren in de maatschappij. Door de gebrekkige behandeling moet de rechter vaak besluiten dat de cliënt daar nog niet klaar voor is. "Het resulteert te makkelijk in een levenslange gevangenisstraf zonder dat daar een goede rechtsgang aan vooraf is gegaan", zegt Knoester.

"Het personeel is overbezet en het verloop is te hoog om patiënten effectief te kunnen behandelen", zegt Alexander van Roy, die met enkele collega's vijftig tbs'ers bijstaat. "Net als de behandeling door een psychiater effect begint te krijgen, gaat hij weg en komt er een nieuwe die helemaal opnieuw moet beginnen. De longstay wordt nu gebruikt om mensen weg te stoppen zodat de maatschappij veilig is. Maar hij is ook bedoeld om mensen te behandelen."

In tegenstelling tot de twee andere advocaten geeft Van Roy niet altijd het advies om niet mee te werken. "Maar als ik zie dat ze iemand willen onderzoeken omdat hij een brief heeft geschreven aan een ex-vriendin terwijl dat niet meer mocht, dan raad ik het af. Voor zoiets kun je tegenwoordig jarenlang worden opgesloten."

Knoester zegt abnormaal veel klachten van zijn cliënten te krijgen. "Ik sta al zeker negen jaar tbs'ers bij, maar zo erg is het nog nooit geweest." Hij heeft zijn cliënten laten bijhouden hoeveel uur ze per week therapie krijgen. "Een enkeling wordt meer dan één uur per week behandeld. De klinieken zeggen dan dat het verblijf in de rustige omgeving en de dagactiviteiten ook bij het programma horen, maar daar hebben we geen kliniek voor nodig."

Oldenburg vindt dat er controle moet komen op wat er in de klinieken gebeurt. "Die is er nu niet. De enige vorm van controle is de periodieke beoordeling van patiënten door de rechter. Ik zie nu trouwens steeds vaker dat de rechter tegen het advies van de kliniek ingaat." Ook het beleid moet op de schop, vindt de advocate. "Het ministerie van Justitie moet met een goed behandelplan komen in plaats van in een paniekreactie alle verloven in te trekken."

Overigens is het niet alleen kommer en kwel. "Ik heb goede ervaringen met forensisch psychiatrische kliniek De Meren in Amsterdam en met de Oostvaarderskliniek in Utrecht, maar dan blijven er nog te veel klinieken over waar ik slechte ervaringen mee heb", zegt Oldenburg.

GroenLinks wil 'partij van de toekomst' zijn

GroenLinks moet zich voortaan profileren als de 'partij van de toekomst'. Dat staat in een vrijdag gepubliceerde nota die het partijbestuur heeft opgesteld op basis van een reeks debatten die GroenLinks het afgelopen jaar intern heeft gevoerd.

GroenLinks moet 'duidelijke prioriteiten kiezen om herkenbaar te zijn', stelt het bestuur. De partij moet zich presenteren als de partij van de toekomst, die altijd 'vooruit kijkt'. "Als het moet tegen de stroom in; de waan van de dag voorbij." De trefwoorden daarbij zijn 'groen, sociaal, open en democratisch'.

Verder moet GroenLinks meer 'maatschappelijke aanwezigheid' aan de dag leggen en meer aandacht besteden aan het vinden en begeleiden van jong talent. Het partijbestuur werkt nog aan voorstellen om de betrokkenheid van leden te 'moderniseren'. Niet-leden zouden in de toekomst ook mogen meepraten over de koers van de partij.

Het afgelopen jaar heeft GroenLinks tal van bijeenkomsten belegd om ideeën uit te wisselen over de koers die de partij moet varen. Aanleiding daarvoor was het verlies van één zetel bij de verkiezingen van november 2006 en de kritiek die loskwam op partijleider Femke Halsema naar aanleiding van haar weigering om na de verkiezingen aan te schuiven aan de formatietafel.

Tijdens de bijeenkomsten bleek onder meer dat mensen vaak wel weten dat GroenLinks opkomt voor het milieu, maar niet op de hoogte zijn van andere standpunten van de partij. De nota van het partijbestuur wordt besproken op een GroenLinks-congres op 22 november.

Gedwongen observatie psychiatrie afgeschaft

Gedwongen opname ter observatie in een psychiatrisch ziekenhuis wordt aan het eind van dit jaar afgeschaft. Er wordt te weinig gebruik van gemaakt. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) geschreven aan de Tweede Kamer.

De zogeheten 'observatiemachtiging' was bedoeld om mensen met sterke aanwijzingen van een psychiatrische stoornis die geen hulp willen, tijdelijk onder dwang op te nemen en te observeren. Zij zouden een gevaar voor zichzelf kunnen betekenen. Door de regeling zou een snellere en betere diagnose kunnen worden gesteld en een betere behandeling worden bereikt. Familieleden en de officier van justitie konden hiertoe vanaf 2006 een claim indienen.

Maar van alle psychiatrische aanvragen komt slechts 0,3 procent voor de rekening van de observatiemachtiging. Daarbij worden veel gevallen door de rechter afgewezen. Klink concludeert daarom dat de regeling ''weinig toegevoegde waarde'' heeft.

Overigens gaat het hele psychiatrische systeem met verschillende machtigingen op de schop. Het zal worden vervangen door een enkele zorgmachtiging die ook de mogelijkheid biedt voor kortdurende opname en observatie om de precieze aard van de psychische stoornis en de nodige behandeling te kunnen vaststellen.

'Droogte in Drenthe houdt aan'

Ondanks dat het volgende week gaat regenen blijft het in Drenthe te droog. Dit zegt woordvoerder Harry Geurts van het KNMI. Geurts voegt er aan toe dat ook de provincies Friesland, Groningen en het noorden van Noord-Holland al maanden last hebben van de droogte.

Boeren in Drenthe kampen sinds april met een fors tekort aan neerslag. In sommige delen van de provincie komt men volgens het KNMI ruim 200 millimeter aan neerslag te kort. De buien van volgende week kunnen dit tekort niet wegwerken.

Volgens een woordvoerder van de landbouworganisatie LTO-Noord zijn er de afgelopen dagen een paar flinke buien gevallen maar schieten de boeren daar weinig mee op. Gemiddeld viel er volgens hem ongeveer 5 millimeter per dag, waarvan het overgrote deel gelijk is verdampt. Hij heeft zijn hoop gevestigd op het wisselvallige weer van komende week.

Volgens Geurts is er weinig hoop voor de boeren. Hij benadrukt dat alleen langdurige neerslag voldoende is om de Drentse droogte op te lossen en dat zit er voorlopig niet in.

Transferrecord voor Sulejmani

De transfer van Miralem Sulejmani naar Ajax is de grootste binnenlandse transfer in Nederland ooit. Voorheen moesten Klaas-Jan Huntelaar (ook van SC Heerenveen naar Ajax) en Arouna Koné (van Roda JC naar PSV) het record delen.

Beide spelers werden voor rond de negen miljoen euro verkocht. Sulejmani zet met een stijging van meer dan tachtig procent een duidelijk nieuw record neer. De jonge Serviër verkast voor liefst 16,25 miljoen euro naar Amsterdam. De aanvaller was pas één seizoen in dienst van de Friese club.

Geen Aimar en Pavlyuchenko, Henrique mogelijk wel

De Braziliaanse verdediger Henrique wordt mogelijk de laatste aanwinst van Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad is de komst van de afgelopen weken genoemde namen van Pablo Aimar en Roman Pavlyuchenko nooit echt aan de orde geweest.

Na het rondkomen van de transfer van Miralem Sulejmani zou Ajax zich nu richten op de huur van Henrique van Barcelona. Die club troefde Ajax af in de strijd om de diensten van de Braziliaanse verdediger, maar de Spaanse club wil de centrumverdediger graag nog één jaar verhuren om ervaring op te laten doen.

Ajax is op zoek naar een verdediger als opvolger van de naar Atlético Madrid vertrokken John Heitinga.

Nieuw: De PS360 controller

Sommige mensen zijn niet tevreden over bepaalde dingen en proberen dat dan zelf te veranderen. Zo is het modden ontstaan waarbij mensen hun eigen versie maken van bepaalde producten.

Zo zijn er blijkbaar ook mensen die vinden dat de Xbox 360 en de Playstation 3 allebei hun goede en slechte kanten hebben. Wat doe je dan? Je pakt beide controllers en maakt er één van. Zie hieronder voor het resultaat.

Bestuurbare tanks, Boxart en screens van Brothers In Arms

Na veel uitstel komt dit jaar dan eindelijk de nieuwste Brothers in Amrs uit. In Hells Highway wordt het verhaal verteld van een groep Amerikaanse soldaten die tijdens operatie Market Garden Nederland binnen vielen om zo de Duiters te verslaan.

In onderstaande trailer kunnen we zien hoe de tanks in de nieuwe game zullen gaan werken.

Ook hebben we vier nieuwe screenshots voor jullie:


Als laatste hebben we dan de officiële boxart:


Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.