Lego Indiana Jones: The Video Game

Het is bijna een ongeschreven regel, dat een game-versie van een film meestal resulteert in een matige game. Lego Star Wars doorbrak die regel, wat resulteerde in een tweetal vermakelijke games met alle helden en schurken uit het Star Wars universum. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar de Lego versie van een andere filmserie, namelijk die van Indiana Jones.

Groot was mijn vreugde dan ook dat het spelen van Lego Indiana Jones: The Video Game vanaf de eerste seconde vertrouwd aanvoelde. Om maar met de deur in huis te vallen; de game speelt echt heel lekker, althans als je vertrouwd bent met de Lego Star Wars games. De ingrediënten zijn weer hetzelfde. Dit keer kan je de drie films benaderen vanuit de bibliotheek en is elke film in zes stukken gehakt. De levels worden afgewisseld met cut-scenes met de typerende humor die we gewend zijn van de vorige Lego games, waarbij de films af en toe lekker op de hak worden genomen. De puzzels zijn niet echt al te ingewikkeld te noemen, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de makers een brede doelgroep willen bereiken. Mede hierdoor heb ik de game ook door mijn twee zoons, Aidan en Kaj laten testen waardoor ik een zeer compleet beeld van de game heb gekregen.

Zoals ik al schreef zijn de puzzels niet al te ingewikkeld, met een kleine dosis vindingrijkheid kon ik me door de makkelijke puzzels heenslaan (ik haat puzzels). Mede door het feit dat je bijna niet dood kan, moet iedereen zich makkelijk door deze game heen kunnen slaan. Dit zal teleurstellend voor sommigen kunnen zijn voor gamers als ikzelf, maar mijn zoons hadden hier een heel ander idee bij. Bij hen begon de game pas op het moment dat ze alle verhalen doorgespeeld hadden, hierna was immers de free play mode aan de beurt. Elk level wat je hebt uitgespeeld valt ook dit keer in Free Play mode door te spitten, om zodoende alles te unlocken wat er te unlocken valt. Ook in dit deel zijn er weer 60 speelbare characters, en als je heel erg je best doet kun je zelfs Han Solo Indiana’s avonturen laten herbeleven.
Op grafisch gebied biedt de game weinig verrassingen. Het ziet er allemaal prima uit zoals je kan verwachten van een Lego game, maar juist dat valt een beetje tegen. Ik had toch iets extra’s verwacht. Iets wat juist niet in de Star Wars games zat, maar dat hebben ze toch een beetje laten liggen helaas. Ook de camerastandpunten zijn vaak ongelukkig gekozen, je kan de camera niet zelf besturen, dus een slecht camerastandpunt kan wel eens voor frustraties zorgen. Het geluid is voor een filmliefhebber als ikzelf erg belangrijk. Ik vind de soundtrack van de films erg leuk om naar te luisteren en deze dreunt dan ook de gehele game uit mijn speakers.