FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 april 2008

Keuring van Wajong naar 27 jaar

Minister Donner wil dat de leeftijd waarop jongeren voor een Wajonguitkering worden gekeurd wordt verhoogd van 18 naar 27 jaar. Hij vindt het niet verstandig jongeren al op achttienjarige leeftijd arbeidsongeschikt te verklaren en hen dan een uitkering te geven tot hun 65e jaar.

Uit onderzoek blijkt dat slechts één op de vijf Wajongers daadwerkelijk geen arbeid kan verrichten. 170.000 jongeren krijgen momenteel een uitkering van 75 procent van het minimumloon. De komende decennia dreigen dat maar liefst een half miljoen mensen te worden waardoor de kosten gigantisch zullen oplopen.  

'Losgeld van 2 miljoen dollar voor kapers'

De eigenaar van het Franse zeiljacht dat gekaapt was door Somalische piraten heeft circa 2 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) betaald om de dertig bemanningsleden vrij te krijgen. Dat meldde een bron vandaag die bij de onderhandelingen was betrokken. Eerder vandaag werden de gijzelaars al vrijgelaten.

Franse speciale eenheden leidden de gesprekken tussen de eigenaar, het bedrijf CMA-CGM, en de piraten die het schip Le Ponant vorige week kaapten. Een deel van het losgeld is later teruggevonden toen Franse militairen zes piraten op het vasteland oppakten. De bron zei niet om welk bedrag het gaat.

De chef-staf van het Franse leger liet eerder al doorschemeren dat de eigenaar van het schip losgeld had betaald. Hij zei dat er in elk geval geen publiek geld is gebruikt om het dertigtal, onder wie 22 Fransen, vrij te krijgen.

Vrouw neergestoken in Utrecht

In Utrecht zijn vanavond drie personen aangehouden op verdenking van het neersteken van een vrouw. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeert niet in levensgevaar. De politie wist vanavond de drie verdachten na een achtervolging op de Prins Clausbrug in Utrecht te arresteren.

De vrouw, waarvan de identiteit nog niet bekend is, werd omstreeks 18:10 neergestoken in de Huygensstraat. De politie heeft de identiteit van de drie verdachten nog niet bekend gemaakt.

Vliegtuigje maakt noodlanding in akker

Vanmiddag heeft een sportvliegtuigje met drie inzittenden een noodlanding moeten maken. Het toestel landde op een akker in Nieuwe-Tonge (Zuid-Holland).  Het vliegtuigje kreeg tijdens de vlucht te maken met motorproblemen. Ter hoogte van de Groeneweg in Nieuwe-Tonge besliste de piloot om een noodlanding te maken

Volgens een woordvoerster van de politie zijn de piloot en de twee passagiers in het vliegtuigje zonder problemen uit het vliegtuig gekomen.

Casema gaat wanbetalers aanpakken

Kabelbedrijf Casema heeft 60 duizend brieven verstuurd naar adressen die gedurende een lange tijd geen abonnementsgeld hebben betaald. Deze mensen kunnen tot 1 september alsnog een televisieabonnement nemen.

Casema sloot aansluitingen nooit af wanneer iemand uit een woning vertrok. De nieuwe bewoners konden vervolgens televisie kijken zonder te betalen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn er mensen die al 20 jaar kijken zonder te betalen. Ook zijn er mensen die de aansluiting delen met de buren. "De aantallen begonnen fors te worden, dus hebben we besloten schoon schip te maken."

Het kabelbedrijf loopt op jaarbasis 10 miljoen euro mis als er 55 duizend niet betalende kijkers zijn. Mensen die zich alsnog aanmelden moeten zeven maanden met terugwerkende kracht betalen. "We delen het leed. Mensen hadden zich bij ons moeten melden, maar wij hadden ook consequenter moeten zijn in het afsluiten", aldus de woordvoerder.

Bij een proef werden er twee duizend mensen aangeschreven en daarvan heeft 10 procent zich inmiddels aangemeld. Het kabelbedrijf denkt dat veel mensen zich pas zullen aanmelden als de aansluiting daadwerkelijk wordt afgesloten. Ook weten veel mensen niet eens dat ze kijken zonder te betalen.

TV-makelaar naait de kijker

Omdat een stel er maar niet in slaagde hun huis te verkopen, besloten de twee de hulp in te roepen van de TV-makelaar. Nadat het RTL-programma er een draaidag op had zitten, wist de makelaar van Jaap en Roya alsnog het huis te verkopen. En daar was de tv-zender niet blij mee.

De producent van de TV-makelaar dwong het stel dan ook om net te doen alsof hun huis dankzij de hulp van presentator Sybrand Niessen is verkocht. "Ik heb een stel rondgeleid. Ze zijn razend enthousiast en willen een bod doen", loog Niessen de kijkers afgelopen dinsdag voor.

Bert van Os, de echte makelaar van het stel die het huis wist te verkopen, vindt het erg dat de kijker zo wordt voorgelogen. RTL bevestigt dat de zender de deelnemers heeft gevraagd om toneel te spelen tijdens de opnames. Jaap en Roya wilden zelf geen reactie geven, maar melden wel het jammer te vinden dat RTL zichzelf op de borst klopt.

De uitzending is overigens hier te bekijken.

Lammetje bruut vermoord

In Zoetermeer is in de nacht van donderdag op vrijdag een vier dagen oud lammetje op lugubere wijze vermoord.
De dader haalde 's nachts het lammetje uit een stal, wurgde daarna het beestje en sneed het door de helft. Hij haalde de ingewanden uit het beestje en hing die vervolgens aan een routebord. Op de betonnen voet van het bord werd het lammetje afgeslacht.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Zoetermeer. Zowel in 2006 als in 2007 werd er een lammetje op gruwelijke wijze vermoord. Martin Hoogkamer, gemeentelijk faunabeheerder is diep ontroerd door de brute moord; "Het was er één van een drieling. Zij waren de eerste lammetjes van dit jaar. Er is echt een zieke geest bezig geweest." De politie tast in het duister omtrent de dader. Ze gaan ervan uit de dader in zijn eentje werkt. De politie acht daarom de kans dat de dader gepakt wordt, klein.

Taakstraf na aanranding in wc

Vandaag heeft een 26-jarige man die ervan verdacht wordt een 15-jarige meisje op Koninginnedag 2007 te hebben aangerand, te kennen gegeven dit niet gedaan te hebben. Wel bekende de man dat hij met een muntje het slot van de WC heeft geopend om vervolgens de schouders van het meisje vast te pakken.

De man legt de schuld bij het overmatig drankgebruik die avond. De man verklaarde tegenover de Rechtbank in Den Haag vandaag; “Het was een impulsieve actie en ik heb niet van tevoren nagedacht wat er zou gebeuren.” Ook vertelde hij dat hij dacht dat het 15-jarige meisje meer van hem wilde. Het meisje verklaart dat zij dat niet wilde, en dat ze werd aangesproken door de 26-jarige man in het café. Vervolgens zou de man haar hebben gevolgd naar de WC, om daar onverwachts het WC-hokje binnen te dringen en haar te hebben aangerand.

Omdat het meisje twee jaar geleden is verkracht, lijdt ze nu psychisch onder deze gebeurtenis. Ze durfde voor een maand lang niet naar buiten, en durfde niet in de buurt van mannen te komen. Ze eist daarom ook een schadevergoeding van 2400 euro.

De 26-jarige man moest zich niet alleen voor deze gebeurtenis verantwoorden. Ook stond hij terecht vanwege een slaande ruzie tussen hem en de vriend van het slachtoffer. Daarnaast werkte hij niet mee tijdens zijn arrestatie.

Justitie eist 240 uur taakstraf voor aanranding, mishandeling en verzet. Ook hoorde de 26-jarige man negen maanden voorwaardelijk tegen hem eisen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

60 speelbare characters in Lego Indiana Jones

Graaf eens diep in je geheugen en ga eens voor jezelf na hoeveel personen je kunt opnoemen uit de Indiana Jones films. Het zou knap zijn als je aan 15 zou komen, maar Activision belooft je geheugen flink op te frissen, want ze hebben verklaard in een vandaag verstuurde factsheet maar liefst 60 speelbare characters in Lego Indiana Jones te stoppen.
quote
Unlock more than 60 playable characters, including villains and supporting characters (Marion Ravenwood, Short Round, Rene Belloq, Willie Scott, Marcus Brody, Jones Senior and Mola Ram).

De game, die op 6 juni zal verschijnen, zal verder een hoop features hebben die je bekend voor zullen komen uit de Lego Star Wars games. Niet al te ingewikkelde, humoristische gameplay die je alleen of in co-op kunt spelen.

Ook zal het in deze game weer mogelijk zijn je eigen characters samen te stellen uit delen van de diverse personages.

Einde aan kaping Frans zeiljacht

Aan de kaping van het Franse zeilschip Le Ponant is vrijdag een eind gekomen. De Somalische kapers hebben de dertig opvarenden na onderhandelingen vrijgelaten, aldus een verklaring van de Franse president Nicolas Sarkozy.

Het is niet bekend of er losgeld is betaald. De piraten, die zich de Somali Marines noemen, hebben ook het schip vrijgegeven. Dat bevestigde de eigenaar van het luxe zeiljacht, het bedrijf CMA-CGM. Volgens de onderneming zal Le Ponant vermoedelijk dinsdag in de haven van Djibouti aankomen.

Het schip zal waarschijnlijk door de ter plaatse aanwezige Franse marine naar Djibouti worden gebracht. Het zeiljacht, dat voor bevoorrading onderweg was van de Seychellen naar Alexandrië (Egypte), werd op 4 april gekaapt.

Krabbe in beeld als Eindhoven-trainer

Paul Krabbe is de voornaamste kandidaat om trainer van FC Eindhoven te worden. Het bestuur van de club uit de Jupiler League sprak al met de voormalig trainer van FC Zwolle.

Krabbe promoveerde in 2002 met FC Zwolle naar de eredivisie, maar moest desondanks het veld ruimen. Vervolgens werkte hij bij amateurclubs. Momenteel traint de 51-jarige Krabbe zondaghoofdklasser HSC '21 / Brein uit Haaksbergen. In Eindhoven kan hij de opvolger worden van Gerald Vanenburg. Eerder deze week trok FC Eindhoven al voormalig speler Pascal Maas aan voor een functie in de trainersstaf. De 45-jarige Maas komt van zondaghoofdklasser Geldrop / AEK.

Mango's geveild voor een recordbedrag

De verkoop van twee stuks mango's heeft op een veiling in Japan een record verbroken. Ze werden verkocht voor 200.000 yen; omgerekend is dat ongeveer 1250 euro. De identiteit van de koper is niet bekend gemaakt.

De mango's werden in de zuidelijke provincie Miyazaki geproduceerd en werden aangeboden in de eerste veiling van het seizoen. Op de veiling van vorig jaar werden soortgelijke mango's voor minder dan 240 euro van de hand gedaan. Dit jaar is de populariteit van de vrucht gestegen, omdat er op de televisie meer reclame voor is gemaakt.

Mango's staan in Japan bekend als "Eieren van de zon" vanwege hun felle kleur en hun sappige vruchtvlees. Het fruit is seizoensgebonden en wordt in Japan onderling als cadeau gegeven.

Gravenstijn via mirakel naar Spelen

Deborah Gravenstijn heeft zich op miraculeuze wijze geplaatst voor de Olympische Spelen.

Op het EK judo in Lissabon verloor Gravenstijn in de klasse tot 57 kilogram na een arbitrale dwaling in de tweede ronde van de Letse Julia Bezko. In die partij leek Gravenstijn lange tijd met een Yuko voor te staan, maar na twee minuten draaiden de scheidsrechters die beslissing ineens om in het voordeel van Bezko. "Dit kan echt niet", zei Gravenstijn. "Het grootste deel van de partij heb ik gejudood met de gedachte dat ik op voorsprong stond. Ik heb het tactisch aangepakt. Dan blijkt ineens 40 seconden voor tijd dat ik had moeten aanvallen. Voor hetzelfde geld had het me mijn ticket naar Beijing gekost."

Zover kwam het niet. Doordat haar grootste concurrente, de Poolse Inga Kolodzej, net niet de finale haalde, sprokkelde ze net te weinig punten om Gravenstijn in te halen op de ranglijst.

[DTM] Uitslag tweede VT Hockenheim

Paul di Resta heeft de snelste tijd op zijn naam geschreven tijdens de tweede vrije training. De Schot reed 1:50.239 en was daarmee ruim een tiende sneller dan Timo Scheider. Albers reed de vijftiende tijd op ruim twee seconden van Paul di Resta.

Uitslag: Tweede vrije training Hockenheim

Pos.RijderTeamTijdRonden
1P. di RestaH.W.A. GmbH1:50.23919
2T. ScheiderAudi Sport Team Abt1:50.41518
3M. EkstrŲmAudi Sport Team Abt1:50.44017
4M. TomczykAudi Sport Team Abt1:50.84914
5M. WinkelhockAudi Sport Team Rosberg1:51.03229
6O. JarvisAudi Sport Team Phoenix1:51.07023
7A. PrematAudi Sport Team Phoenix1:51.08921
8B. SpenglerH.W.A. GmbH1:51.27517
9T. KristensenAudi Sport Team Abt1:51.42515
10B. SchneiderH.W.A. GmbH1:51.50819
11J. GreenH.W.A. GmbH1:51.57717
12M. RockenfellerAudi Sport Team Rosberg1:51.80427
13M. LaudaPersson Motorsport1:52.74718
14G. PaffettPersson Motorsport1:52.79216
15C. AlbersTeam Kolles T.M.E.1:52.99625
16M. EngelMŁcke Motorsport1:53.61614
17R. SchumacherMŁcke Motorsport1:55.08815
18K. LeggeTeam Kolles T.M.E.1:56.00014

De Bakker zet Oranje op 2-0

Thiemo de Bakker heeft Nederland in het Davis Cup duel tegen MacedoniŽ een 2-0 voorsprong bezorgd.

De Bakker klopte de Macedonische kopman Predrag Rusevski: 5-7, 7-5, 6-1, 7-5. Morgen staat het dubbelspel op het programma, Jesse Huta Galung en Peter Wessels nemen het dan op tegen Magdincev en Rusevski. Nederland heeft aan een zege in het dubbelspel of ťťn van de twee enkelspelen van zondag genoeg voor de overwinning. Het plaatst zich dan voor de play-offs in de wereldgroep.

Cunego wint in Baskenland

Damiano Cunego heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Thomas Dekker eindigde als derde.

Het peloton moest al laatste beklimming van de dag de loodzware Aia bedwingen. Een berg met een lengte van 1,8 kilometer en een gemiddelde stijging van 11,5%, met een stuk van maximaal 26%. Op de klim was het onder meer Thomas Dekker die het tempo bepaalde, totdat Joaquin Rodriguez in de aanval ging. Alleen leider Alberto Contador kon volgen. In de afdaling kregen Contador en Rodriguez in eerste instantie gezelschap van Cadel Evans en Frank Schleck en later van een klein groepje met daarbij Dekker.

In de slotkilometer werd een verradelijke bocht door het kletsnatte wegdek niet goed ingeschat, Evans, Riccardo Ricco en David Herrero gingen er onderuit. Cunego en Contador glipten er net langs, waarna de Italiaan simpel de sprint won. Dekker eindigde op vijf seconden als derde, voor Kim Kirchen, Rodriguez en Davide Rebellin.

[DTM] Uitslag eerste vrije training Hockenheim

In Hockenheim is de eerste training van het nieuwe DTM-seizoen van start gegaan. Martin Tomczyk reed met een 1:34.543 de snelste tijd. Christijan Albers reed een keurige negende tijd op een seconde van de snelste. Ralf Schumacher kwam niet verder dan een vijftiende tijd.

Uitslag: Eerste training Hockenheim

Pos.RijderTeamTijdRonden
1M. TomczykAudi Sport Team Abt1:34.54324
2T. ScheiderAudi Sport Team Abt1:34.87225
3O. JarvisAudi Sport Team Phoenix1:35.08928
4M. EkstrŲmAudi Sport Team Abt1:35.13038
5A. PrematAudi Sport Team Phoenix1:35.31236
6M. RockenfellerAudi Sport Team Rosberg1:35.31922
7T. KristensenAudi Sport Team Abt1:35.32426
8P. di RestaH.W.A. GmbH1:35.55633
9C. AlbersTeam Kolles T.M.E.1:35.72127
10M. EngelMŁcke Motorsport1:35.83925
11M. WinkelhockAudi Sport Team Rosberg1:35.91229
12B. SpenglerH.W.A. GmbH1:35.93727
13M. LaudaPersson Motorsport1:36.01531
14G. PaffettPersson Motorsport1:36.06024
15R. SchumacherMŁcke Motorsport1:36.17624
16B. SchneiderH.W.A. GmbH1:36.23633
17S. StoddartPersson Motorsport1:36.42428
18J. GreenH.W.A. GmbH1:36.48431
19K. LeggeTeam Kolles T.M.E.1:36.41822

Ambassade: Swaffelen Taj Mahal schandalig

Het filmpje waarin een leerling van het Rotterdamse EuroCollege de  wereldberoemde Taj Mahal swaffelt, heeft tot irritatie geleid bij de ambassadeur van India. Een woordvoerder van mevrouw Neelam Sabharwal zegt de getoonde beelden ''vreselijk'' en ''schandalig'' te vinden.

Namens de ambassadeur zegt de woordvoerder: ''De Taj Mahal is heilig. Het is één van de zeven wereldwonderen. Het is onvoorstelbaar dat de student tot deze schandalige daad is gekomen.''

De Indiase ambassade is blij dat de directie van het Eurocollege haar excuses heeft aangeboden.  Of het filmpje nog tot gevolgen leidt, valt volgens de ambassade op dit moment niet te zeggen: ''Niemand heeft het daadwerkelijk zien gebeuren. Maar nu het filmpje waarin het gebeurt op internet te zien is, is het een kwestie van tijd tot het ook in India doordringt. Hoe het dan verder gaat weet ik niet. Sommige mensen zullen de student ‘stom’ vinden, anderen zullen boos worden. Nu is het echter nog te vroeg om te zeggen of het gevolgen heeft.''

De swaffelaar in kwestie, naar verluidt de Reeuwijkse scholier Peter T., heeft van de schooldirecteur inmiddels een figuurlijke trap onder zijn kont gekregen, en kan op zoek naar een andere opleiding. Of de in Rotterdam woonachtige student een deel van het jaarlijkse collegegeld van 8.800 euro terugkrijgt, is nog maar de vraag. Het EuroCollege onderzoekt namelijk of er juridische stappen kunnen worden ondernomen tegen de betrokken ex-leerling, vanwege het beschadigen van de reputatie van de hogeschool

Het ‘swaffelincident’ vond plaats in maart tijdens een studiereis van de school naar India. Leerlingen van de particuliere school wilden tegen de media niets zeggen over het swaffelen, omdat hen een spreekverbod is opgelegd.

Wouter Bos wil leren van populisme

Wouter Bos wil niet te denigrerend doen over het populisme. Er zitten ook elementen in die oer-sociaaldemocratisch zijn, schrijft de PvdA-leider vrijdag op zijn weblog. Hij verwijst nog eens nadrukkelijk naar een lezing die hij vorige week in Londen hield.

Of de lancering vorige week van Rita Verdonks beweging Trots op Nederland hem ertoe heeft gebracht het thema weer van stal te halen, vermeldt de vicepremier niet. "Natuurlijk, er zijn uitwassen", schrijft hij. "En er is een opportunistisch populisme, het naar de mond praten van mensen zonder de moeilijke keuzes aan de orde te stellen."

Bos dacht afgelopen weekeinde aan de vernieuwing van de sociaaldemocratie 'in een wereld waarin niet slechts liberalen en conservatieven zich als tegenstander aandienen, maar ook populisten ter linkerzijde en ter rechterzijde'.

De PvdA'er deed in Londen op een bijeenkomst van de centrumlinkse denktank Policy Network de 'provocerende' aanbeveling aan sociaaldemocraten in en buiten Europa, dat van het populisme kan worden geleerd. Bos ziet echter zowel buiten als binnen Nederland 'alom fronsen als je beweert iets van populisten te kunnen leren'. Overigens droeg Bos dezelfde boodschap al uit tijdens een lezing in 2005.

De minister van Financiën pleit ervoor bij grote systeemveranderingen veel meer oog te hebben 'voor concrete gevolgen voor concrete mensen'. De 'microwerkelijkheid' zou centraal moeten staan, en vandaaruit zou moeten worden bekeken wat dat voor het beleid zou moeten betekenen.

Volgens Bos deed vicevoorzitter van de Raad van State Herman Tjeenk Willink deze week bij de presentatie van zijn jaarverslag eenzelfde suggestie. "Uiteraard in deftiger bewoordingen en zonder het woord populisme te noemen. Maar toch."

[A1GP] Uitslag tweede vrije training China

Portugal heeft in de tweede vrije training voor de GP van China de snelste tijd neergezet. Nieuw-Zeeland reed de tweede tijd, gevolgd door TsjechiŽ en Zwitserland. Jeroen Bleekemolen kwam niet verder dan de twaalfde tijd voor Nederland.

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 PortugalFilipe Albuquerque 1:35.22319
2 Nieuw-ZeelandJonny Reid 1:35.600 0.37719
3 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:35.609 0.38618
4 ZwitserlandNeel Jani 1:35.646 0.42320
5 DuitslandMichael AmmermŁller 1:35.657 0.43423
6 Groot-BrittanniŽRobbie Kerr 1:35.689 0.46619
7 FrankrijkFranck Montagny 1:35.822 0.59922
8 Verenigde StatenJonathan Summerton 1:35.845 0.62222
9 ChinaCheng Cong Fu 1:35.903 0.68024
10 CanadaDaniel Morad 1:35.913 0.69011
11 Zuid-AfrikaAdrian Zaugg 1:36.428 1.20518
12 NederlandJeroen Bleekemolen 1:36.457 1.23421
13 BraziliŽAlexandre Negr„o 1:36.482 1.25925
14 IerlandAdam Carroll 1:36.523 1.30020
15 MaleisiŽAlex Yoong 1:36.543 1.32021
16 ItaliŽEdoardo Piscopo 1:36.560 1.33726
17 IndiaNarain Karthikeyan 1:36.584 1.36121
18 AustraliŽJohn Martin 1:36.598 1.37525
19 PakistanAdam Khan 1:37.049 1.82626
20 LibanonJimmy Auby 1:37.166 1.94323
21 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:37.456 2.23324
22 MexicoJorge Goeters 1:38.414 3.19126

Perez Hilton ontdekt Kraak & Smaak

Perez Hilton, een van de bekendste Amerikaanse showbizzbloggers, heeft prettig kennis gemaakt met de Nederlandse muziekgroep Kraak & Smaak. Op zijn website komen kreten als "We hebben een nieuw volkslied, mensen!" voorbij, waarbij hij doelt op de single Squeeze Me.

Het is niet de eerste keer dat Hilton valt voor een Nederlandse artiest. Anouk en Bearforce 1 werden eerder al door hem op een voetstuk geplaatst. Wellicht kan Perez Hilton bijdragen aan Nederlands succes in Amerika, door de miljoenen bezoekers van zijn website was hij eerder al medeverantwoordelijk voor het Amerikaanse succes van Amy Winehouse en Mika.

[A1GP] Uitslag rookie-training China

Portugal heeft de snelste tijd neergezet in de rookie-trainingen van de GP van China in de A1GP-serie. Frankrijk zette de tweede tijd neer, gevolgd door Zwitserland en Canada. Arie Luyendyk jr. kwam voor Nederland niet verder dan de elfde tijd.

Uitslag eerste rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 PortugalFilipe Albuquerque 1:36.87612
2 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:36.950 0.07412
3 ItaliŽDavide Rigon 1:37.378 0.50210
4 Groot-BrittanniŽDuncan Tappy 1:37.504 0.62812
5 CanadaDaniel Morad 1:37.581 0.7059
6 FrankrijkNicolas Prost 1:37.722 0.84610
7 AustraliŽNathan Antunes 1:37.793 0.91715
8 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:38.188 1.31214
9 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:38.335 1.45912
10 IerlandNiall Quinn 1:38.342 1.46611
11 MaleisiŽAaron Lim 1:38.366 1.49012
12 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:38.715 1.83913
13 LibanonJimmy Auby 1:38.895 2.01911
14 BraziliŽFelipe Guimar„es 1:39.106 2.2309
15 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:39.742 2.86611
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:45.674 8.7986


Uitslag tweede rookie-sessie:

PosTeamCoureurTijd VerschilRonden
1 PortugalFilipe Albuquerque 1:36.57511
2 FrankrijkNicolas Prost 1:36.895 0.32011
3 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:36.902 0.32710
4 CanadaDaniel Morad 1:36.969 0.39410
5 ItaliŽDavide Rigon 1:36.989 0.41411
6 Groot-BrittanniŽDuncan Tappy 1:37.682 1.10710
7 IerlandNiall Quinn 1:37.912 1.33711
8 AustraliŽNathan Antunes 1:37.932 1.3579
9 BraziliŽFelipe Guimar„es 1:38.018 1.44311
10 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:38.106 1.53111
11 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:38.144 1.5696
12 MaleisiŽAaron Lim 1:38.361 1.78611
13 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:38.886 2.31113
14 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:38.948 2.3739
15 LibanonJimmy Auby 1:39.415 2.84011
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:40.190 3.61511


Gecombineerde uitslag rookie-sessies:

PosTeamCoureurTijd Verschil
1 PortugalFilipe Albuquerque 1:36.575 -
2 FrankrijkNicolas Prost 1:36.895 0.320
3 ZwitserlandAlexandre Imperatori 1:36.902 0.327
4 CanadaDaniel Morad 1:36.969 0.394
5 ItaliŽDavide Rigon 1:36.989 0.414
6 Groot-BrittanniŽDuncan Tappy 1:37.504 0.929
7 AustraliŽNathan Antunes 1:37.793 1.218
8 IerlandNiall Quinn 1:37.912 1.337
9 BraziliŽFelipe Guimar„es 1:38.018 1.443
10 TsjechiŽFilip Salaquarda 1:38.106 1.531
11 NederlandArie Luyendyk Jr. 1:38.144 1.569
12 Zuid-AfrikaWesleigh Orr 1:38.335 1.760
13 MaleisiŽAaron Lim 1:38.361 1.786
14 IndonesiŽSatrio Hermanto 1:38.886 2.311
15 LibanonJimmy Auby 1:38.895 2.320
16 IndiaParthiva Sureshwaren 1:40.190 3.615

Moslims moeten naar de parenclub

Heb ik je aandacht? Mooi. In het redactiehok van ons forum kwam ik er namelijk achter dat je met een schunnige titel erg veel bekijks trekt. Eigenlijk best goedkoop van me om op deze manier vervolgens aandacht te trekken, maar het werkt wel. Ik kon natuurlijk ook niet weten toen ik hier ging schrijven, dat mijn publiek voornamelijk zou bestaan uit klapvee met klonten in hun aarshaar. Mensen die het liever hebben over de tieten van Tatum Dagelet dan over wereldproblematiek.

Ballin waarschuwt voor uitsluiting gelovigen

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) heeft vandaag indirect PVV-leider Geert Wilders gewaarschuwd. De CDA-bewindsman schrijft in een column dat een politicus in strijd met zijn verantwoordelijkheid handelt wanneer hij een grote groep landgenoten wil uitsluiten op basis van hun geloof.

''Uitsluiting van mensen vanwege hun religieuze overtuiging tast niet alleen hun rechten en vrijheden aan, maar ondermijnt ook de fundamenten van onze rechtsstaat'', aldus Hirsch Ballin. Hij noemt Geert Wilders niet expliciet in de column op de website van zijn departement.

De minister stelt dat politici niet zover mogen gaan dat ze hun ideeën dwingend opleggen aan de samenleving.

De column staat hier. Voor verscheidene FOK!columns over Wilders, klik hier.

Belgische vrouw verhongert peuter

Een moeder uit Angleur bij de Belgische stad Luik heeft haar peuter opzettelijk laten verhongeren. De alcoholistische vrouw verklaarde dat haar zoontje niet gewenst was. Ze voelde zich in de steek gelaten, omdat haar partner in het buitenland werkte.

De vrouw had dinsdag ontdekt dat haar 21 maanden jonge zoontje levenloos in zijn stoeltje zat. Ze belde twee uur later naar de hulpdiensten. Autopsie wees uit dat het lichaam van de peuter geheel geen vet bevatte, aldus justitie.

De vrouw is gearresteerd. Ze riskeert een celstraf van tien à zeventien jaar. Haar drie andere zonen zijn overgeplaatst.

Pabo Rotterdam mag jaar later toetsen

De Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs (Pabo) van de Hogeschool Rotterdam gaat de taaltoets bij leerlingen een jaar later afnemen dan andere pabo's. De HBO-raad heeft hiervoor toestemming gegeven wegens ''de specifieke omstandigheden'' in Rotterdam. Hierdoor wordt de taaltoets niet aan het einde van het eerste-, maar aan het einde van het tweede schooljaar afgenomen.

Als de school het na een jaar zou doen, zouden 70% van de allochtone leerlingen van school moeten.

Begin vorig jaar werd melding gemaakt van het feit dat maar liefst 66% van alle eerstejaarsstudenten van de pabo zakten voor een taaltoets. Vooral kandidaten met een havo- of mbo-diploma scoorden slecht. Een jaar eerder bleek al dat de helft van de eerstejaars pabo-studenten een rekentoets ook niet met goed gevolg konden afleggen.

De Hogeschool Rotterdam is overigens de enige school waarvoor een uitzondering wordt gemaakt. Rotterdam is een stad met een laag opleidingsniveau. 70% van de kinderen in de stad is allochtoon en er is grote behoefte aan allochtone onderwijzers.

De HBO-raad laat weten dat het niveau van de toets gelijk blijft. Er worden geen consessies gedaan. De Rotterdamse leraren in spe krijgen alleen een jaar langer om zich voor te bereiden op de toets.

8-jarige haatprediker superster in Iran

Iran heeft waarschijnlijk de primeur de jongste haatprediker ter wereld te herbergen. De 8-jarige Mahdi preekt over Christenen en Joden die moeten worden uitgeroeid, alsof hij nooit anders heeft gedaan. De preken van het knulletje worden bezocht door duizenden gelovigen die in trance luisteren.

De succesvolle zoon van een schoenverkoper wordt door hen gezien als de nieuwe verlosser. Volwassenen huilen mee met Mahdi voor al die arme zelfmoordterroristen die voor 'het goede doel' stierven.

Hoe oud het ventje gaat worden is niet duidelijk. Maar gezien zijn uitspraak dat ook hij de martelaarsdood wenst, zal hij vermoedelijk niet al te oud worden.

Een verslaggeefster van het Duitse RTL bezocht Mahdi en hoorde hoe hij Amerikanen en Joden voor Satan uitmaakt.

[NBA] Dallas verzekerd van play-offs

De Duitser Dirk Nowitzki heeft gisteravond de Dallas Mavericks een plek in de play-offs bezorgd. Zijn driepunter aan het einde van de wedstrijd tegen de Utah Jazz was voldoende voor een 97-94 overwinning.

Nowitzki bewees wederom waarom hij de belangrijkste speler van de Mavs is. Hij scoorde 32 punten in maar 34 minuten speeltijd. Jason Terry voegde er 21 punten aan toe. Josh Howard werd uitstekend verdedigd door de Rus Andrei Kirilenko en kwam maar tot drie punten. De veteraan Jason Kidd had zeven punten en zeven assists.

De Turk Mehmet Okur was topscorer aan de kant van de Jazz met negentien punten. Kirilenko had vijftien punten maar zijn taak was vanaf het eerste moment duidelijk. Hij moest Howard onder controle houden en dat is de Rus gelukt. Deron Williams scoorde achttien punten en gaf maar liefst twaalf assists. Het was niet voldoende door de bevrijdende driepunter van Nowitzki aan het einde van de wedstrijd.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Dallas MavericksUtah Jazz97-94
Golden State WarriorsDenver Nuggets105-114
Los Angeles ClippersLos Angeles Lakers78-106

Website Verdonk nog steeds open

Slimmeriken weten nog steeds de weg te vinden naar de 'wiki' van Rita Verdonk. De webpagina waarop mensen ideeën kunnen aandragen voor haar beweging blijkt nog gewoon in de lucht. Verdonk zei zondag de pagina te hebben gesloten omdat die volliep met onzinnige bijdragen, maar er kan nog volop nonsens aan worden toegevoegd.

Vanaf de startpagina van de 'wiki' van Trots op Nederland is niet meer door te klikken naar de pagina met 'themasuggesties', maar die pagina bestaat nog wel (http://wiki.trotsopnederland.com/wiki/Themasuggesties). De afgelopen dagen hebben gebruikers nog tal van wijzigingen doorgevoerd. Zo is er recentelijk nog een pleidooi aan toegevoegd voor een verbod op rooibosthee, immers een 'gevaarlijk links drankje'.

De welkomsttekst van Verdonk is ook aangepast door een bezoeker. "Ik ben zwaar teleurgesteld. Vandaag heb ik dan ook besloten per direct naar België te verhuizen. Ik zal daar Trots op België oprichten, het koningshuis afschaffen en de eerste President van de Bananenrepubliek België worden."

PVV-Kamerlid wil zelf 'krakerstuig' aanpakken

PVV-Kamerlid Hero Brinkman wil hoogstpersoonlijk morgen de politie helpen om de orde te handhaven bij een krakersprotest in Amsterdam. De voormalige politie-inspecteur en wijkregisseur van Oud West heeft de regering om toestemming gevraagd om zijn ME-plunje te mogen aantrekken om 'krakerstuig' aan te pakken.

Brinkman stoort zich in hevige mate aan de krakersprotesten. Afgelopen zaterdag gooiden krakers vuurwerk naar agenten en ''hardwerkende winkeliers'' en werd daar volgens de PVV'er niet tegen opgetreden. Daarom heeft hij gisteren aan de ministers van binnenlandse Zaken en Justitie onder meer het volgende gevraagd:  ''Bent u bereid mij voor één dag toe te staan, mijn oude ME-uniform weer aan te trekken, zodat ik zaterdag 12 april de politie kan assisteren de openbare orde te handhaven in Amsterdam?  Zo nee waarom niet?''

Ook wil hij weten of de ministers zijn mening delen ''dat het gedrag van dit veelal arbeidsloze krakerstuig onacceptabel is en dat zij bij overtreding van de wet, net als elke burger, hard aangepakt moeten worden.'' En verder vraag hij: ''Wilt u meegaan in mijn voorstel om elke kraker die zaterdag a.s. ook maar een sterretje afsteekt direct aan te houden en als straf het schoonvegen van de binnenstad van Amsterdam via snelrecht op te leggen? Zo nee, waarom niet.''

In 2003 loofden krakers twee kratten bier en een fles whiskey uit voor degene die erin zou slagen om 'de pet van Hero' te stelen. De actie van morgen vindt plaats in het kader van 'reclaim the streets' en is onderdeel van de internationale actiedagen voor vrije ruimtes. Acties zijn aangekondigd 'van Moskou tot Barcelona en van Rome tot Helsinki'.

Campagne tegen kinderlokken op internet

Het Meldpunt Kinderporno start dit jaar een campagne tegen 'grooming', het op internet benaderen van kinderen met de bedoeling hen seksueel te misbruiken. In mei organiseert het meldpunt een conferentie rond het thema.

Vrijdag publiceerde het Meldpunt Kinderporno het jaarverslag over 2007. Het meldpunt kreeg vorig jaar in totaal bijna 7500 meldingen van internetgebruikers. Van het gemelde materiaal was circa zestig procent strafbaar.

Donderdag werd al bekend dat het aantal meldingen van strafbaar materiaal dat vanuit Nederland op het web wordt gezet, explosief is gestegen: het meldpunt deed in 2007 750 keer aangifte bij het Team Kinderporno en Pedoseksuele misdrijven van het Korps Landelijke Politiediensten. In 2006 lag dat aantal op honderd.

Fakkelloop Spelen 2010 blijft binnen Canada

De olympische fakkel zal tijdens de Winterspelen in Vancouver 2010 de grens van Canada niet passeren. De estafette met de vlam blijft dan een binnenlandse aangelegenheid, zei voorzitter John Furlong van het organisatiecomité VANOC in Peking.

Furlong stelde dat die beslissing niet is genomen naar aanleiding van de recente gewelddadige pro-Tibetaanse demonstraties bij de fakkelloop in Londen en Parijs. Een internationale route lag nooit in de planning, aldus de preses van Vancouver. De fakkel maakt in 2010 in 100 dagen een rondgang langs 1000 Canadese steden.

[Upd] Timmer en Landzaat onzeker bij Feyenoord

Het is nog onzeker of Henk Timmer en Danny Landzaat fit zijn voor het competitieduel van Feyenoord komende zondag tegen Willem II.

Landzaat is geblesseerd aan z'n hamstring, terwijl keeper Timmer kampt klachten over zijn lies. Feyenoord mist zondag in ieder geval de geschorste Giovanni van Bronckhorst en de geblesseerde Roy Makaay. Makaay trainde vrijdag wel al mee met de selectie, maar zit nog niet in de selectie voor het duel tegen Willem II.

Update

Ook het meespelen van Sherif Ekramy is onzeker. De reservedoelman van Feyenoord kampt met knieproblemen. Daardoor kan het zo zijn dat Erwin Mulder, normaal derde keeper, zondag zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau speelt.

Haase zet Nederland op voorsprong

Nederland heeft in Davis Cup duel tegen MacedoniŽ een 1-0 voorsprong genomen. Robin Haase won het eerste duel.

Haase, 63e op de wereldranglijst, nam het op tegen Lazar Magdincev, die 777e staat op de ranglijst. Haase won simpel in drie sets: 6-3 6-2 6-2. Later vandaag debuteert Thiemo de Bakker voor Nederland tegen Predrag Rusevski, de nummer 290 van de wereld. De Bakker staat zelf 354e.

De winnaar van de partij in de Europees/Afrikaanse zone 1 plaatst zich voor de play-offs om een plaats in de wereldgroep.

CAS geeft tafeltennissters FŁrst gelijk

Het eerste duel van de Champions League finale tussen Champions League-finale tussen de tafeltennissters van MF Services/FŁrst en Kroppach moet definitief overgespeeld worden. Dit heeft het internationale sporttribunaal het CAS besloten.

De wedstrijd werd op 7 maart gespeeld en eindigde toen in een 3-1 overwinning voor de Duitsers. FŁrst speelde echter onder protest omdat er geen neutrale scheidsrechters aanwezig waren. De Europese Tafeltennis Unie (ETTU) besloot dat de wedstrijd moest worden overgespeeld. Kroppach ging tegen dat besluit in beroep bij het CAS. Dat bekrachtigde vandaag de beslissing van de ETTU.

De Limburgse club speelt vanavond thuis in Heerlen tegen Kroppach. De replay is waarschijnlijk in het weekeinde van 2-4 mei.

Onderzoek: waarschuwing op game werkt averechts

De labels die voor geweld in computerspelletjes moeten waarschuwen, maken de spelletjes juist aantrekkelijk voor jongeren. Dat concluderen wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam uit een eigen onderzoek onder ruim driehonderd jongeren.

Communicatiewetenschappers Marije Nije Bijvank en Elly Konijn deden onderzoek naar de leeftijdsindicatie en het Pegi-advies. Dat is een soort kijkwijzer die door de gamebranche zelf wordt toegekend. Een spelletje bleek aantrekkelijker te worden als het een hoger leeftijdsadvies meekrijgt. Zo zouden 7- en 8-jarige kinderen liever 16+ en 18+ games spelen dan spelletjes voor hun eigen leeftijd.

Het Pegi-advies geeft niet genoeg bescherming, stellen de onderzoekers. De ouders zouden meer voorlichting moeten krijgen en moeten weten welke spelletjes hun kinderen spelen.

Daarnaast blijkt volgens de wetenschappers dat wanneer jongeren iets wordt verboden, het daardoor extra spannend wordt. Het verbod dat minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft aangekondigd op gewelddadige computergames zou dan ook averechts werken.

American Idol doet Britney beurs trekken

Britney Spears was zo ontroerd door een benefietuitzending van American Idol dat ze spontaan besloot geld te doneren. Dat meldt het Amerikaanse blad Life & Style. Na het zien van Idol Gives Back besloot de zangeres woensdag een bedrag van omgerekend bijna zestienduizend euro te schenken voor de bestrijding van malaria.

Spears zou twee uur lang hebben gehuild na het zien van beelden van Afrikaanse kinderen met malaria. Nadat ze toestemming had gevraagd aan haar vader, die momenteel haar financiën beheert, zou ze vervolgens online geld hebben overgemaakt.

De Amerikaanse talentenjacht ruimde voor het tweede achtereenvolgende jaar een uitzending in voor sterren om aandacht te vragen voor goede doelen. Tijdens de show kwamen onder anderen Robin Williams, Snoop Dogg en Fergie aan het woord. Ook Brad Pitt kwam, tot verrassing van het publiek, persoonlijk naar de studio om aandacht te vragen voor zijn bouwproject in het door orkaan Katrina getroffen New Orleans.

8-jarig meisje wil scheiden

In Jemen is deze week de 8-jarige Nojoud Muhammed Nasser naar de rechtbank gestapt omdat haar vader haar gedwongen heeft om met een 30-jarige man te trouwen. Het is voor het eerst dat er in het islamitische land om deze reden een rechtszaak wordt gevoerd.

Het meisje vroeg de rechter om een scheiding uit te spreken. Ook klaagde ze haar 22 jaar oudere echtgenoot aan voor seksueel misbruik. Volgens Jemenitisch recht kan het meisje gezien haar leeftijd geen rechtszaak voeren. Toch beval de rechter de arrestatie van haar vader, die geestelijk in de war zou zijn geraakt, en haar echtgenoot.

''Mijn vader sloeg me en vertelde dat ik deze man moest trouwen en indien ik dat niet deed, ik zou worden verkracht. Geen wet en geen sjeik in dit land zouden mij kunnen helpen. Ik weigerde, maar ik kon het huwelijk niet stoppen. Ik vroeg en smeekte mijn moeder en tante om te helpen, maar ze zeiden niks te kunnen doen. Daarom sta ik nu hier'', zei ze tegen de rechter.

In Jemen mag men niet trouwen met meisjes jonger dan 15 jaar. In 1998 werd het evenwel wettelijk mogelijk dat ouders een huwelijkscontract tussen hun kinderen konden maken, ook wanneer zij onder de 15 zijn. Maar de echtgenoot mag het huwelijk dan niet consumeren voordat het meisje 15 is.

 

Nojoud en haar echtgenoot
Met dank aan concac voor de submit.

Onderzoek: waarschuwing op game werkt averechts

De labels die voor geweld in computerspelletjes moeten waarschuwen, maken de spelletjes juist aantrekkelijk voor jongeren. Dat concluderen wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam uit een eigen onderzoek onder ruim driehonderd jongeren.

Communicatiewetenschappers Marije Nije Bijvank en Elly Konijn deden onderzoek naar de leeftijdsindicatie en het Pegi-advies. Dat is een soort kijkwijzer die door de gamebranche zelf wordt toegekend. Een spelletje bleek aantrekkelijker te worden als het een hoger leeftijdsadvies meekrijgt. Zo zouden 7- en 8-jarige kinderen liever 16+ en 18+ games spelen dan spelletjes voor hun eigen leeftijd.

Het Pegi-advies geeft niet genoeg bescherming, stellen de onderzoekers. De ouders zouden meer voorlichting moeten krijgen en moeten weten welke spelletjes hun kinderen spelen.

Daarnaast blijkt volgens de wetenschappers dat wanneer jongeren iets wordt verboden, het daardoor extra spannend wordt. Het verbod dat minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft aangekondigd op gewelddadige computergames zou dan ook averechts werken.

Baby valt op het spoor

Wat een dramatisch ongeluk had kunnen zijn, is met een sisser afgelopen. Een zes maanden oude baby kwam in Zwitserland precies tussen de treinrails terecht, waardoor de aankomende trein over de baby heen reed.

Het kind lag in de kinderwagen, toen ineens een windvlaag van de rijdende trein de kinderwagen een stukje optilde. Het kind viel uit de wagen en kwam op de rails terecht. Wonder boven wonder heeft de baby alleen een bult op het hoofd. De Zwitserse media laten weten dat de moeder er slechter aan toe is. Zij verkeert in een shocktoestand.

Negentien Nederlandse missies naar China

Bewindslieden en afgevaardigden van provincies en gemeenten gaan dit jaar zeker negentien keer op reis naar China. Dat blijkt uit een overzicht dat minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Bij acht van de negentien missies gaat ook een delegatie van het bedrijfsleven mee.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft twee reizen naar China gepland: in augustus voor de Olympische Spelen in Beijing en eind oktober voor een top met Europese en Aziatische regeringsleiders. Ook enkele andere bewindslieden hebben bezoeken gepland, net als vertegenwoordigers van diverse provincies en de gemeentes Breda, Rotterdam en Amsterdam. .

De missies zijn omstreden vanwege de mensenrechtensituatie in China en het Chinese optreden in Tibet. De Tweede Kamer had om het overzicht gevraagd omdat een meerderheid wil dat de delegaties mensenrechten in China aan de orde stellen. Verhagen meldt dat alle delegaties vooraf worden geïnformeerd over de mensenrechtensituatie in China.

Chinees wandelt met slak

Een inwoner van China zegt dat hij al elf jaar een slak heeft als trouwste huisdier. Yang Jinsen gaat zelfs geregeld uit wandelen met het weekdier, dat twee keer zo groot is als een normale slak.

Jinsen vond het dier in 1997 toen hij onderweg was van school naar huis. De slak was toen nog maar zo groot als een muntstuk.  Nu past het beest precies in zijn handpalm. "Ik heb een huisje voor hem gebouwd in de tuin. Ik ga er vaak mee wandelen en 's avonds zit hij gewoon binnen." 

Volgens experts is het zeldzaam dat een slak zo oud wordt.

Leerling laat school onderlopen

Een 14-jarige jongen uit Wageningen heeft een aantal leslokalen van zijn school in Ede laten onderlopen. De waterschade is aanzienlijk, meldt de politie vrijdag. De tiener is donderdagochtend aangehouden voor vernieling nadat hij zichzelf op het politiebureau had gemeld. Hij zei de kraan 'voor de gein' te hebben geopend.

De conciërge van de school aan de Prins Bernhardlaan licht toe dat de leerling dit deed vlak nadat de laatste les was afgelopen. De kraan in een leslokaal bleef de hele nacht doorlopen. Pas de volgende ochtend werd de ontdekking gedaan. De lessen die in de ondergelopen lokalen stonden gepland, zijn verplaatst naar andere lokalen.

Of maatregelen tegen de jongen worden genomen, is nog onduidelijk. De rector van het Marnix College was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Zweedse lerares door naaktfoto's in opspraak

Een Zweede lerares uit Kungsbacka is in opspraak geraakt nadat een leerling naaktfoto's van haar in zijn bezit had gekregen. De vrouw ontkent echter dat ze de jongen wilde verleiden. Volgens haar heeft hij de foto's van een Internetsite gedownload.

Op de school circuleert evenwel het gerucht dat de lerares zelf contact had gezocht met de bewuste jongen. Volgens de lerares was het echter andersom: ''Hij is heel volwassen voor zijn leeftijd en toonde al interesse voor me. Hij maakte opmerkingen over mijn lichaam en zocht reeds een paar keer toenadering."

De school heeft de lerares voorlopig naar huis gestuurd en onderzoekt de zaak. Intussen overweegt de vrouw een klacht in te dienen tegen de jongen omdat hij haar ''privacy heeft  geschonden''.

 

De zaak speelt al een kleine week in Zweden.  Het nieuws zou dan ook niet zo interessant zijn voor FOK!, ware het niet dat de naaktfoto's nu voor iedereen te zien zijn.  Hier staan ze (NSFW).

Met dank aan lindabalieu voor de submit.

Gevoelig militair materiaal te koop op internet

Gestolen en gevoelig militair materiaal wordt probleemloos via internet verkocht. Onder de aanbiedingen op de velingssites eBay en Craigslist zijn speciale pakken die bescherming bieden tegen biologische wapens.

Speciale nachtkijkers, speciale kogelvrije uitrustingen die vrijwel uitsluitend worden gebruikt door de Amerikaanse strijdkrachten in Irak en Afghanistan en de in Iran gewilde onderdelen van het gevechtsvliegtuig Grumman F14 zijn ook moeiteloos verkrijgbaar.

Dit meldden Amerikaanse media vandaag. Onderzoekers van het Amerikaanse Congres verbonden aan het Regerings Aansprakelijkheidsbureau (GAO) hebben ruim een jaar lang gedaan alsof ze klanten waren. Ze kregen de niet voor de vrije verkoop bestelde militaire goederen gewoon geleverd. De verkopers vroegen nergens naar. De meeste goederen die ze tussen januari vorig jaar en vorige maand aanschaften waren gestolen uit opslagplaatsen van de strijdkrachten.

Jessica Simpson dolblij met verloving zus

Jessica Simpson is door het dolle heen vanwege de verloving van haar zusje Ashlee en Pete Wentz. "Mijn zus is in de wolken", vertelt de zangeres aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Pete heeft een hart van goud en hij en Ashlee brengen het beste in elkaar naar boven."

De 23-jarige Ashlee en de 28-jarige Wentz maakten woensdag bekend dat ze zich hebben verloofd. De bassist van Fall Out Boy vroeg eerst Joe Simpson om de hand van zijn dochter. "Ik vertelde hem dat het een eer zou zijn als hij deel zou gaan uitmaken van onze familie", zegt de vader van de zingende zusjes.

Ook Ryan Cabrera, de ex-vriend van Ashlee, zegt blij te zijn met het voorgenomen huwelijk van zijn voormalige liefde. "Ze passen goed bij elkaar", vertelt de zanger aan Us Weekly. Pete kan de goedkeuring van de zanger wegdragen. "Ik heb hem een paar keer ontmoet en ik vond hem erg aardig en intelligent."

Het is nog onbekend wanneer de bruiloft plaatsvindt.

Ziekte van Lyme in opmars door warmer weer

De opwarming van de aarde leidt in Nederland tot een toename van de ziekte van Lyme, die door een teek wordt overgedragen. Ook de tropische ziekte knokkelkoorts zou in ons land voor kunnen komen. Dat schrijven onderzoekers in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, dat zaterdag verschijnt.

Klimaatveranderingen kunnen volgens de onderzoekers leiden tot een toename van al in Nederland aanwezige ziekten. "Tegelijkertijd schuiven ziekten uit Zuid-Europa langzaam op naar het noorden."

De teek die de ziekte van Lyme verspreidt, gedijt goed bij het warmere weer in Europa. De temperatuur in de winter is hoger, de lente begint eerder en de herfst loopt langer door. Vooral in bosrijke gebieden komen meer teken voor, waardoor ook het aantal besmettingen stijgt.

De ziekte van Lyme begint met een rood plekje op de huid. Binnen enkele weken kunnen klachten voorkomen als vermoeidheid, vergeetachtigheid en gewrichts- en spierpijn. Wie de ontsteking niet laat behandelen, kan last krijgen van het zenuwstelsel, huidaandoeningen of hartritmestoornissen. In 2005 werden zeventienduizend mensen besmet met de ziekte van Lyme, blijkt uit de laatste gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Een uit China afkomstige mug die knokkelkoorts verspreidt, zou zich volgens de onderzoekers wel eens permanent in Nederland kunnen vestigen. De mug is Nederland binnengekomen via de plant 'lucky bamboo', uit Zuidoost-China. Knokkelkoorts kan hoge koorts met bloedingen veroorzaken. De onderzoekers roepen artsen op alert te zijn op de verschijnselen.

Nieuwe PS Store 15 april, 17 april Metal Gear Online Beta

Op 15 april zal Sony de deuren van haar vernieuwde PlayStation Store open doen voor het publiek. Op 17 april zal de Store een flinke lading nieuwe content krijgen.
Een overzicht van de nieuwe content die op 17 april de Store zal bevolken:
Metal Gear Online Beta
Warhawk: Operation Broken Mirror (expansion pack voor Warhawk)
Lair: Diabolical Dragons Pack
Lair: Skyguard Upgrade Pack
SEGA Superstars Tennis demo
Veel trailers, waaronder de laatste trailer voor GTA IV

Barroso: Turkije in EU verzwakt radicale islam

De integratie van Turkije in Europa biedt een 'krachtig alternatief' voor de radicale islam. Die mening is de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, toegedaan. Maar Turkije moet voordat het kan toetreden tot de EU democratischer worden en andere hervormingen doorvoeren, zei Barroso donderdag in het Turks parlement.

Turkije laat zien dat een seculiere, democratische republiek met een voornamelijk islamitische bevolking, die goed is geïntegreerd in Europa, een krachtig alternatief biedt aan fundamentalistische verleidingen wereldwijd, zei Barroso. Hij prees de afschaffing van de doodstraf in Turkije en het toestaan van cursussen Koerdisch. Maar het leger moet minder invloed krijgen op de politiek en de vrijheid van meningsuiting moet worden uitgebreid. Turkije wil graag toetreden tot de EU. Koerdische rebellen streven naar een eigen staat, onder meer omdat hun cultuur door Ankara wordt onderdrukt.

Weer vluchten American Airlines geschrapt

Wegens controles aan MD-80's schrapt American Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van Amerika, vandaag nog eens 570 vluchten, dit is ongeveer een kwart van de vluchten van vandaag. In totaal zijn deze week al meer dan drieduizend vluchten geschrapt.

Omdat uit eerdere inspecties gebleken was dat de bedrading in de wielen van een aantal vliegtuigen niet op orde was, voert American Airlines extra controles uit aan haar toestellen. De mogelijke mankementen aan de bedrading kunnen leiden tot kortsluiting en brand. Door deze technische controles die uitgevoerd moeten worden aan vliegtuigen van het type MD-80, schrapt American Airlines voor de vierde dag op een rij vluchten. Ongeveer de helft van alle toestellen die American Airlines bezit bestaat uit MD-80's.

Door de geschrapte vluchten zijn al meer dan 300.000 passagiers gedupeerd. De controles begonnen dinsdag, toen er 460 vluchten geschrapt werden. Woensdag zijn meer dan duizend vluchten geschrapt en donderdag al 930. Een topman van het bedrijf verwacht dat alle controles dit weekeinde worden afgerond. Naast American Airlines hielden ook Delta Airlines, Alaska Airlines en Midwest Airlines een aantal vluchten aan de grond.

De kosten die door de controles zijn ontstaan, zullen tientallen miljoenen dollars bedragen. Deze kosten bestaan uit de kosten voor de technische controle van de toestellen en uit compensatiekosten voor de passagiers. Gestrande passagiers krijgen van American Airlines overnachtingskosten vergoed, andere gedupeerde passagiers kunnen kiezen voor een tegoedbon van vijfhonderd dollar of een nieuwe vlucht waarvoor zij geen boekingskosten hoeven te betalen.

 

Engelse versie Resident Evil 5 Interview

Twee weken geleden hadden we voor jullie een filmpje waarin we de gameplay van Resident Evil 5 konden zien. Helaas was het filmpje Japans. Nu is de dan de Engelse versie opgedoken.

Het filmpje stond op een DVD bij het blad Famitsu. Wil je het Engelse filmpje bekijken, dan kan je hier terecht.

Resident Evil 5 is de opvolger van Resident Evil 4, een game die door de media zeer goed werd ontvangen, en door menig gamer als beste game ooit wordt bestempeld. In deel 5 zal je op pad gaan in Afrika, waar hordes zombies je het zeer moeilijk zullen gaan maken.

Terreurdreiging in Denemarken toegenomen

Sinds Deense kranten in februari een cartoon van de profeet Mohammed opnieuw afdrukten is de kans op terreuraanslagen in Denemarken toegenomen. Dat heeft de Deense inlichtingendienst PET donderdag gezegd.

De Deense grenspolitie is extra alert en het ministerie van buitenlandse zaken gaat zijn reisadviezen herzien. Al-Qaida-leider Osama bin Laden waarschuwde vorige maand dat Europa een reactie te wachten staat omdat de cartoon, die een belediging zou vormen voor de profeet, opnieuw is gepubliceerd.

Het Deense hooggerechtshof legde donderdag twee mannen celstraffen van twaalf jaar op, omdat ze een aanslag planden. Een derde man kreeg vijf jaar cel. De mannen waren vorig jaar al veroordeeld, maar het OM ging in hoger beroep omdat het de opgelegde straffen te laag vond. Het hooggerechtshof gaf alledrie een straf die een jaar langer is.

De politie pakte de mannen in 2006 op in Odense. Ze zouden in de weer zijn geweest met explosieven, met het doel een aanslag te plegen.

Extra geld voor voedselprogramma

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft vandaag tegen de NOS gezegd dat Nederland acht miljoen euro extra uittrekt voor het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Koenders is, net als premier Gordon Brown, bezorgd over de stijgende voedselprijzen.

Een eenvoudige maaltijd is in de allerarmste landen vijftig procent in prijs gestegen. Deze stijging kan volgens Koenders in de allerarmste landen leiden tot een sociaal drama. De stijging van de kosten is te wijten aan de vrije wereldhandel en het tekort aan investeren in landbouw door Afrika. De opkomst van biobrandstoffen, die de plaats innemen van de verbouwing van voedingsmiddelen, en de stijgende brandstofprijzen zijn belangrijke factoren voor de stijging van de voedselprijzen.

 

Topbedrag voor naaktfoto vrouw Sarkozy

Een naaktfoto van de echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy is gisteren op een veiling in New York voor 91.000 dollar van eigenaar gewisseld. Fotograaf Michel Comte maakte de zwart-witafbeelding van Carla Bruni-Sarkozy in 1993. Bruni was toen model.

De opbrengst voor de foto bedroeg ruim twintig keer de verwachte prijs. Het veilinghuis Christie's verdedigde het besluit om een naaktfoto van een presidentsvrouw te verkopen met het argument dat Bruni een van de mooiste vrouwen ter wereld is.

Hardwareverkopen Japan, niets veranderd

Er is deze week niet veel veranderd. Sony's PSP staat bovenaan en kan dat danken aan Monster Hunter 2nd G. Dit kun je duidelijk zien in de Japanse software verkopen. Nintendo's DS staat stabiel op de tweede plaats, gevolgd door Nintendo's Wii. Ondanks het feit dat er PS2 en PS3 titels in de top vijf van software verkopen staan, zijn er geen grote aantallen van beide consoles verkocht.

Hardware - This Week | Last Week | YTD | LTD
1. PSP - 120,964 | 129,986 | 1,229,780 | 8,831,374
2. NDS - 55,190 | 58,916 | 1,105,338 | 22,278,389
3. WII - 44,618 | 48,785 | 1,100,061 | 5,716,221
4. PS3 - 11,303 | 11,206 | 357,893 | 1,999,569
5. PS2 - 10,423 | 10,296 | 177,519 | 21,104,556
6. 360 - 1,452 | 1,547 | 48,498 | 555,839

Russische pooier krijgt levenslang

De leider van een Russisch prostitutienetwerk heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van veertien jonge vrouwen. Dat heeft een rechter bepaald.

Zeven andere bendeleden kregen gevangenisstraffen variërend van tien tot 24 jaar. Eduard Tsjoedinov en zijn maten zetten een bezorgservice voor eten op als dekmantel voor het netwerk. Ze reden rond en zetten het knapste bendelid in om meisjes op te pikken.

Ze dwongen de slachtoffers om hun ouders brieven te schrijven met "alles is ok, ik zit in Moskou en heb werk gevonden", voordat ze de vrouwen in de leeftijd van 13 tot 25 jaar verkrachtten en vermoordden.

Mogelijk is er sprake van meer slachtoffers, aangezien de politie in een graf nog meer lijken heeft aangetroffen.

CDA verbijsterd over reÔncarnatietherapie bijstand

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA wil opheldering van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) over een bericht dat bijstandsgerechtigden in Maastricht zouden worden gedwongen een reïncarnatietherapie te volgen.

Door onder leiding van een reïncarnatietherapeut terug te keren naar een vorig leven, zouden ze hun problemen beter kunnen oplossen en daardoor eerder aan de slag komen.

Van Hijum wil Donner dinsdag naar het wekelijkse vragenuur van de Kamer halen om uitleg te geven. Het CDA-Kamerlid, dat zich baseert op een bericht in dagblad De Limburger van vandaag, vindt de reïncarnatietherapie ''belachelijk'' en spreekt van ''een slechte 11-aprilgrap''.

Autodief verongelukt in gestolen auto

Een jonge crimineel is vanochtend om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk. De autodief had even daarvoor in Schagen een auto gestolen. Volgens de politie slipte hij op de N248 bij Middenbeemster met de gestolen auto uit de bocht. Zijn 18-jarige passagier is in kritieke toestand naar een hospitaal gebracht.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. De oorzaak van het ongeluk is ook nog niet bekend.

Internetters besteden meeste tijd aan Google en Hyves

Nederlandse internetgebruikers brengen maandelijks een kleine 70 miljoen uur door op Google, Hyves en NU.nl. Dit blijkt uit metingen van online onderzoeksbureau Multiscope. Op Google werd in maart in totaal 38,5 uur doorgebracht. Hyves staat tweede met 19,6 uur. Nu.nl haalt een derde plaats met 10,9 miljoen uur. De tijdsbesteding is gemeten in uren en berekend door het aantal internetgebruikers dat de website bezoekt te vermeningvuldigen met het aantal bezoeken per maand en de gemiddelde duur van een bezoek.

Op de 100 grootste websites spenderen Nederlandse internetgebruikers in totaal zo'n 164 miljoen uur per maand. De top 10 neemt 65 procent van die tijd voor z'n rekening. FOK! staat daar overigens niet bij. In totaal trekken slechts zeventien websites meer dan 1 miljoen surfuren.

De tijdsbesteding op een site kan belangrijk worden voor adverteerders. Dat internet vluchtig is, is een veelgenoemd nadeel van het medium.

Opmerkelijk is dat uit bezoekers-cijfers blijkt dat Startpagina.nl de nummer 2 site van Nederland is. Maar de site komt op vijf in de Top 10 van websites met de hoogste tijdsbesteding door gebruikers.

Bully verboden in Brazilië

Een rechter heeft in BraziliŽ een voor RockStar vervelende uitspraak gedaan over de game Bully. De rechter legde een verbod op op verkoop en import van de game. Dit nadat een jeugdcentrum dit verbod had aangevraagd. De reden voor het verbod is dat het spel zich afspeelt op een school en geweld op scholen onacceptabel is. Uitgevers hebben nu 30 dagen de tijd om de game uit alle schappen te doen halen. Het verbod is vrij opvallend, omdat in het Westen de game ook speelbaar is voor tieners.

RockStar zelf heeft nog niet gereageerd op het verbod.

CD: Bell X1 - Flock

Veel mensen zullen nog nooit van Bell X1 gehoord hebben. Hooguit als je de geschiedenis van Damien Rice kent, in Ierland hebt gewoond of The O.C. en/of Grey's Anatomy hebt gevolgd en achter de muziek bij die shows bent aangegaan. Geen massapubliek dus. Voor de mensen die de band al wel kennen, zal Flock een vreemde stap lijken. Het album zag namelijk in 2005 al het licht in andere delen van de wereld, maar pas in 2008 zijn Amerika en ook Nederland aan de beurt.

Privť schikt met Linda over stuk Frťdťrique Huydts

De tijdschriften Privé en Linda hebben een overeenkomst getroffen. Dat meldt de Volkskrant vrijdag. De twee tijdschriften hadden ruzie omdat Privé zonder toestemming delen uit een Linda-interview met de moeder van de overleden actrice Frédérique Huydts had overgenomen, al was dat met bronvermelding. Ook plaatste Privé een foto van de besloten crematie van de in 2006 overleden actrice bij het ingekorte interview.

De moeder van Huydts sprak voor de Linda met journalist Cornald Maas over de rouwperiode na het overlijden van haar dochter aan de gevolgen van darmkanker. Volgens Maas gaf zij dit interview in vertrouwen en rekende ze er niet op dat haar verhaal uiteindelijk in roddelblad Privé terecht zou komen.

Privé heeft er nu mee ingestemd om een bedrag van tweeduizend euro over te maken aan KWF kankerbestrijding. Uitgever Sanne Vismans weigert echter van een schikking te spreken. "We hebben het juridisch laten uitzoeken en we zijn binnen de grenzen gebleven", zegt zij in de Volkskrant. "We doen dit om een soort van spijt te bekennen. Het was een vervelende ervaring voor mevrouw Huydts en uit piëteit met haar maken we een bedrag over naar het KWF."

'Benzineprijs op recordhoogte'

De gemiddelde benzineprijs is naar een nieuw record gestegen. Dat heeft het automobilistencollectief UnitedComsumers gezegd.

Volgens de berekeningen van de consumentenvereniging staat de benzineprijs nu op 1,558 euro per liter. De dieselprijs komt op 1,295 euro per liter, aldus UnitedConsumers.

De consumentenclub meldt dat de dieselprijs daarmee nog maar een halve eurocent van de oude recordprijs van 18 maart is verwijderd. "Het zou best kunnen dat de benzine dit jaar niet meer onder de 1,50 euro komt en dat de dieselprijs niet meer onder de 1,25 euro per liter komt", aldus de directeur van het automobilistencollectief Paul van Selms.

McCain, Obama en Clinton gaan nu gelijk op

De Republikeinse kandidaat John McCain gaat in de strijd om het Amerikaanse presidentschap gelijk op met de Democratische kandidaten Barack Obama en Hillary Clinton. Stond Obama eind februari nog tien punten voor op McCain, volgens de jongste peiling van AP-Ipsos gaan de drie kandidaten nu gelijk op.

Obama scoort nu onder andere minder goed bij vrouwen, blijkt uit de peiling.

De Democratische kiezers zijn onderling zwaar verdeeld, hetgeen McCain in de kaart speelt. Aanhangers van Obama geven liever hun stem aan de Republikeinse kandidaat dan aan Clinton, als deze de nominatie in de wacht sleept. Hetzelfde geldt voor de aanhangers van Clinton. Die zien, in het geval dat Clinton de nominatie aan haar neus voorbij ziet gaan, liever McCain president worden dan Obama.

Klink wil meer baby's langer aan de borstvoeding

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil dat meer vrouwen hun baby de eerste zes maanden alleen maar borstvoeding geven. Nu is dat 20 tot 25 procent.

Klink wil dat percentage in 2011 hebben opgeschroefd tot 40 procent. Het kabinet buigt zich naar verwachting vrijdag over dit plan uit Klinks voedingsnota.

Kringen rond het kabinet bevestigden een bericht hierover in De Telegraaf. Klink komt met dit plan tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. Die steunde een motie hierover van de ChristenUnie.

Op dit moment begint 80 procent van de vrouwen met borstvoeding. Het percentage kinderen dat een maand borstvoeding krijgt is 54 procent. Tussen de 20 en 25 procent geeft een half jaar borstvoeding.

Borstvoeding bevat veel stoffen die ervoor zorgen dat een baby meer weerstand krijgt en beter bestand is tegen ziekten.  Het al verder algemeen bekend dat borstvoeding veel beter is voor babies dan de namaakvarianten.  Dat is ook de voornaamste reden dat het niet is toegestaan te adverteren voor vervangende producten en dat er geen kortingsacties mee georganiseerd mogen worden.

IndonesiŽ stopt blokkade YouTube

De belangrijkste internetproviders van Indonesië hebben vandaag de populaire site YouTube en andere sites waar de film Fitna te zien is, weer opengezet. Ze komen tegemoet aan de "overweldigende" protesten van webgebruikers.

De providers gaven met hun blokkadeactie gehoor aan een oproep van de overheid. De regering is echter onder vuur komen te liggen en wordt beticht van censuur. Veel uitbaters van kleine bedrijven zeggen economische schade te ondervinden omdat bepaalde internetsites niet toegankelijk zijn.

De providers onderzoeken nu of individuele internetpagina's die de film van Geert Wilders tonen op zwart kunnen worden gezet. De film Fitna heeft in Indonesië tot veel protesten geleid.

Ferryschepen vaak in de fout

Gevaarlijke lading op ferryschepen blijkt vaak niet goed te worden vastgezet. Daardoor stijgt het risico op ongevallen en lekkages. Dat blijkt uit een rapportage van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), die vandaag werd gepubliceerd.

Over een periode van veertien weken heeft de inspectie in Nederland vóór verscheping 212 opleggers gecontroleerd. "In 42 procent van de gevallen wordt gevaarlijke lading niet goed vastgezet of verkeerd geplaatst in opleggers aan boord van ferryschepen", aldus de IVW.

Vier bekende gezichten terug in Street Fighter IV

Momenteel is in Japan de eerste test-unit van de Street Fighter IV arcadekast neergezet, en een user op het NeoGAF-forum wist te melden dat er nog eens vijf vechtersbazen bij gaan komen ten opzichte van de line-up die al gepresenteerd was. Ten eerste is er een nieuw karakter genaamd Rufus die nog het meest doet denken aan Mr. Heart uit de anime Fist of the North Star. Daarnaast zullen er vier klassieke fighters hun opwachting gaan maken in de game; Vega, Sagat, M. Bison en Balrog zullen speelbare karakters in de game zijn.

Verder wist de user te melden dat de gameplay van luchadore El Fuerte vergelijkbaar is met die van R. Mika uit de Alpha/Zero-serie.

Reuzen en zombies in Numen-screenshots

Voor de fans van de Griekse oudheid komt Russische ontwikkelaar Akella later dit jaar met Numen: Contest of Heroes. Een hack & slash RPG in de stijl van Titan Quest. Sinds de eerste screenshots die het bedrijf vorig jaar vrijgaf is er flink gewerkt aan de engine, met onderstaande beelden als resultaat.
In Numen speel je een held in het mythische Griekenland, vol met bekende helden, goden en mytische monsters. In deze wereld strijden de Goden om te zien wie de machtigste is, dit doen ze door allemaal een mens te trainen tot held. Kies je God en bescherm in zijn naam het Griekse volk voor monsters als Medusa en Cerberus en ga de strijd aan met de helden van de andere Goden. Alleen de beste blijft over.

Honkbal-game rond Mario in de herfst naar het Westen

Eerder dit jaar kondigde Nintendo al aan dat Super Mario Stadium: Family Baseball in juni in de Japanse schappen zal liggen. In San Francisco kondigde het bedrijf gisteren aan dat de game in de herfst ook in Amerika zal verschijnen. Deze honkbal game moet dezelfde toegankelijkheid bieden als de Wii Sports-versie, maar dan met wat meer diepgang om een echte honkbal-ervaring neer te zetten. Zo zul je nu ook zelf moeten rennen en zijn er meer mogelijkheden om het pitchen en slaan te beÔnvloeden. Natuurlijk zal de game ook weer vol zitten met bekende karakters van Nintendo, allemaal met hun eigen bonusmoves en knuppel.


Boek: Megan Lindholm - Het Domein van de Limbreth

Als je als schrijver een nieuwe kant opgaat in je carriŤre, wil het werk uit je verleden je nog wel eens dwars zitten. En als je dan ook nog voelt dat je al te vrouwelijke naam je niet het succes gaat opleveren waar je op hoopt, ga je een pseudoniem bedenken. Eentje met een onzijdige voornaam en een goed klinkende achternaam. Als je nieuwe werk, gepubliceerd onder dat mooie nieuwe pseudoniem, dan vreselijk populair wordt, kent niemand je meer bij je echte naam. Dit overkwam Robin Hobb. Nu haar nepnaam onwankelbaar gevestigd is, is het tijd haar eerdere boeken, ooit onder haar echte naam verschenen, mee te laten genieten van dat succes. Megan Lindholm wordt eindelijk vertaald.

Roemeense skimbende opgerold

De politie denkt met negen aanhoudingen een groot aantal skimmingzaken te hebben opgelost. In totaal zitten nu zeven Roemeense verdachten in de cel op verdenking van fraude met pinpassen. Zij moeten binnenkort voor de rechter in Haarlem verschijnen, laat de politie donderdag weten.

Het onderzoek naar de praktijken begon in het voorjaar van vorig jaar, toen uit winkels in IJmuiden en Zandvoort een aantal betaalautomaten werd gestolen. In oktober werden in Amsterdam vijf Roemenen aangehouden die zich verdacht ophielden bij geldautomaten. In een Rotterdamse hotelkamer van een van de verdachten werd skim-apparatuur aangetroffen, waaronder een kaartlezer. Twee verdachten werden na verhoor vrijgelaten.

Later werd een tweede groep van vier Roemenen aangehouden. Begin vorige maand werden in Hoofddorp twee verdachten op heterdaad door de politie betrapt toen ze met verschillende passen grote bedragen aan het pinnen waren. Ze hadden 24 duizend euro en zeventig pinpassen bij zich. De twee andere verdachten werden later aangehouden in Amsterdam en Roemenië.

Kinderkopjes

Vroeger toen ik nog een klein Klonkje was heb ik net als heel veel andere kinderen mijn hoofd ontelbare malen gestoten en ik ben er echt niet minder van geworden.

Maar helaas de, we moeten kinderen beschermen, gekte slaat soms echt door. Want een of andere maffe Engelsman heeft een peuterhelm uitgevonden om te voorkomen dat kindjes zich pijn doen terwijl ze lekker aan het spelen zijn.

Het is nu wachten op het volledig bacterievrije anti-stootpak zodat onze kindjes echt niets meer overkomt...

Lair krijgt analoge controls vanaf 17 april

Een half jaar geleden verscheen de drakengame Lair op de PlayStation 3. De game ontving veel kritiek omdat de draken bijna niet te besturen waren. Vanaf 17 april gaat daar wellicht verandering in komen, want dan komt Factor 5 met een patch die zorgt dat de game analoge controls gaat ondersteunen en zelfs DualShock 3. Officieel komt de patch alleen naar Japan, maar een wereldwijde zou niet onverwachts zijn.

Of de nieuwe besturing echt een positieve invloed gaat hebben op de game weten we dus over een week.

SP wil debat over toename kinderporno

De SP-fractie in de Tweede Kamer wil een debat over de toename van kinderporno. Bij het Meldpunt Kinderporno kwamen vorig jaar zevenhonderd meldingen binnen van kinderporno, zeven keer zoveel als een jaar eerder. Dat meldt actualiteitenrubriek Nova donderdagavond.

In oktober ondertekende minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) op het eiland Lanzarote een Europees verdrag waardoor ook het bekijken van kinderporno strafbaar wordt. Daarvoor waren alleen de maker en de verspreider strafbaar.

Aantal eindes Fallout 3 nog wat opgeschroefd

Eerder berichtten we al dat Fallout 3 het gigantische aantal van 200 eindes zou hebben. Bethesda heeft de afgelopen weken blijkbaar niet stilgezeten want het aantal eindes is inmiddels gegroeid tot 500. Althans volgens Shawn Elliott en Jeff Green van 1UP, die de PC versie alvast mochten testen. Nu zijn dit natuurlijk geen 500 verschillende eindes, meer moet gedacht worden aan een stuk of 15 eindes met verschillende kleine details, waardoor het aantal flink word opgeschroefd.

Op naar de 1000?

Koos Spee: Puntenrijbewijs mogelijk breder

Het puntenrijbewijs zou voor alle automobilisten moeten worden ingevoerd. Dat zei verkeersofficier Koos Spee van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) vrijdag op BNR Nieuwsradio.

"De dreiging om het rijbewijs kwijt te raken is een stok achter de deur om je een beetje aan de regels te houden", zei Spee. Het puntenrijbewijs voor beginnend bestuurders is ingevoerd in 2002. Als de veelal jonge automobilisten met zo'n rijbewijs drie strafpunten krijgen, raken ze hun rijbewijs kwijt.

De verkeersofficier noemde het puntenrijbewijs een groot succes. Verkeerspsycholoog Kees Wildervank twijfelde in de uitzending overigens aan het nut van het puntenrijbewijs. Volgens hem kan niet worden aangetoond dat door het systeem minder slachtoffers zijn gevallen.

Consument ontevreden over beleggingshypotheek

Het grootste deel van de mensen met een beleggingsverzekering die gekoppeld is aan een hypotheek, is daar ontevreden over nu ze inzicht hebben in de kosten.

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH), waarvan de resultaten vrijdag bekend werden, blijkt dat tachtig procent niet tevreden is.

Bijna 95 procent van de respondenten heeft het overzicht van zijn beleggingshypotheek bekeken. Ruim 62 procent van de 1500 ondervraagden vindt de kosten tegenvallen. Bijna de helft blijft na het lezen met onduidelijkheden zitten. Daarnaast begrijpt één op de vijf er weinig tot niets van.

Opvallend noemt de VEH dat veel huiseigenaren met een beleggingshypotheek afgelopen zomer, toen ze nog geen inzicht hadden in de kosten, nog vertrouwen hadden in hun hypotheek. Onderzoek van Vereniging Eigen Huis wees toen uit dat bijna de helft nog (zeer) tevreden was. Nu is nog slechts 1,4 procent (zeer) tevreden over zijn beleggingsverzekering.

Verzekeraars zijn vanaf 1 januari verplicht hun klanten jaarlijks een overzicht te geven over de opgebouwde waarde, de inlegde premie en de kosten van de beleggingsverzekering. Verzekeraars hebben onderling afgesproken hun klanten voor 1 april te informeren.

"De afgedwongen transparantie over de beleggingsverzekering en de commotie hierover heeft veel consumenten de ogen geopend over de nadelen van beleggingsverzekeringen", aldus een woordvoerder.

Het is onbekend hoeveel mensen een beleggingsverzekering hebben die is gekoppeld aan de hypotheek. Volgens de woordvoerder van de VEH gaat het om "een paar honderdduizend".

'Amsterdam mogelijk gekort om falen inburgering'

Amsterdam dreigt gekort te worden op de subsidie als de gemeente er op korte termijn niet in slaagt meer inburgeraars op cursus te krijgen. Dat zei minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) donderdag in Netwerk. Ze spreekt van een zeer zorgelijke situatie en vindt dat 'dit echt zo niet langer door kan gaan'.

Volgens Ankie Verlaan, voorzitter van de Adviesraad Diversiteit en Integratie, is de inburgering in de hoofdstad een chaos. In Netwerk presenteerde ze de resultaten van een onderzoek in opdracht van de gemeente naar de inburgeringspraktijk. Daaruit blijkt dat de gemeente niet weet hoeveel mensen in een inburgeringsprogramma zijn geplaatst en hoeveel een diploma hebben gehaald.

"Wel is bekend dat de doelstellingen ook dit jaar tot nu toe niet zijn gehaald", zegt Verlaan in het programma. Minister Vogelaar reageert: "Als je zelfs niet beschikt over de cijfers, dan zit het echt goed mis".

De stad beloofde al begin dit jaar beterschap, maar het gaat nog steeds niet goed. Volgens Verlaan zijn inburgeraars en leraren gedemotiveerd en groeit het wantrouwen bij de aanbieders van inburgeringscursussen.

Ook aan inburgeringsbedrijven was begin dit jaar opnieuw beterschap beloofd door de gemeente, maar volgens inburgeringsbedrijf Helpdesk Allochtonen is daar nog weinig van terecht gekomen. De gemeente zou inmiddels meer per inburgeraar betalen dan is afgesproken om daarmee de cursusaanbieders tegemoet te komen.

Ook ict'ers willen meer geld

Een primeur in Nederland: personeel van een ict-bedrijf legt het werk neer. Het gebeurde woensdag in Groningen, waar medewerkers van automatiseerder Atos Origin het wachten op een nieuwe cao moe zijn. Na twee weken van onschuldige lunch- en ontbijtacties gingen zij over tot 'harde' actie. Ongeveer driehonderd werknemers stopten gisterochtend met hun bezigheden en verzamelden zich op het grasveld voor de vestiging aan de Eemsgolaan. Na anderhalf uur gingen zij weer aan het werk.

De vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en Qlix-IT hadden opgeroepen tot actie, omdat de loononderhandelingen met de werkgever zijn vastgelopen. Volgens onderhandelaar Nevin Demirtas van FNV Bondgenoten toont Atos Origin geen bereidheid om tegemoet te komen aan de looneis van de vakbonden. Zij willen een minimale loonsverhoging van 3,5 procent. Het bedrijf biedt niet meer dan 2 procent.

"Nog niet eens genoeg voor prijscompensatie", noemt CNV-bestuurder Harrie de Vaan het bod. De Vaan vindt de houding van Atos Origin wrang, aangezien topman Wilbert Kieboom zijn loon de afgelopen drie jaar met 33 procent zag stijgen.

Demirtas vindt het een teken aan de wand dat werknemers van een bedrijf uit de ict-sector hun werk hebben onderbroken. "Dat is nooit eerder gebeurd in Nederland. Ze hebben er echt genoeg van. Het bedrijf dient zich dat aan te trekken." Demirtas is tevreden over de opkomst. In de twee Atos-vestigingen in Groningen werken ongeveer twaalfhonderd mensen. In heel Nederland telt Atos negenduizend werknemers.

Alone in the Dark gaat 2 tot 3 miljoen keer over de toonbank

Terwijl veel gamers zich opmaken voor releases als GTA4 en MGS4, hebben ze bij Infogrames andere dingen aan hun hoofd.Zij hebben hoge verwachtingen van Alone in the Dark, welke halverwege dit jaar gaat uitkomen.
De verwachtingen zijn zelfs zo hoog dat Infogrames verwacht dat de game twee tot drie miljoen keer over de toonbank zal gaan in dit fiscaal jaar.
Chief Executive David Gardner vertelde Reuters dat hij het zat is verlies te maken, en dat ze een plan hebben om minimaal een break-even point te bereiken.
Alone in the Dark is dus de titel die dat allemaal moet gaan bewerkstelligen.
Het is altijd goed om positief te zijn, en wellicht is de game de sleeper hit van dit jaar, maar of de game deze verkoopaantallen zal bewerkstelligen zal de tijd uitwijzen.

Infogrames op jacht naar de heilige graal

Vijf mensen lopen koolmonoxidevergifting op

Vier mensen in Amsterdam zijn donderdagavond afgevoerd naar het ziekenhuis met een koolmonoxidevergiftiging. Onder hen waren twee kinderen. Een vijfde persoon kon rond 23.00 uur ter plekke worden behandeld. Volgens de brandweer kwam de vergiftiging door een slechte afvoer van een kachel in de woning aan het Hygueaplein. Er vielen geen doden.

Toen meerdere mensen kort achter elkaar onwel werden, werd de ziekenwagen gebeld. Het ambulancepersoneel kwam er al snel achter dat de concentratie koolmonoxide te hoog was.

Clinton wil onderzoek naar oliemaatschappijen

Als Hillary Clinton tot president van de VS wordt gekozen, laat zij onderzoeken of de oliemaatschappijen de olieprijs manipuleren.

Dit zei de Democrate donderdag (plaatselijke tijd) op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Zij wees erop dat tijdens het presidentschap van George Bush de olieprijs is gestegen van 20 dollar per vat naar 110 dollar per vat. "Wij weten niet echt wat er gaande is", aldus Clinton.

Grote stijging meldingen van kinderpornosites op internet

Het aantal meldingen van websites met kinderpornografie die vanuit Nederland worden verspreid, is explosief gestegen. Kreeg het Landelijk Meldpunt Kinderporno (LMK) in 2006 honderd van dergelijke meldingen, vorig jaar waren dat er zevenhonderd. Dat zei Liesbeth Groeneveld van het LMK donderdagavond in tv-rubriek Nova.

Het gaat zowel om Nederlandse als buitenlandse sites. Het vanuit Haarlem opererende bedrijf Leaseweb blijkt in Nederland een belangrijke verspreider te zijn. Leaseweb beheert 11.000 servers die honderdduizenden sites verspreiden. Directeur Con Zwinkels zei in Nova dat hij de inhoud daarvan niet kent en er dus ook niet van op de hoogte is dat zijn servers kinderporno verspreiden. Zwinkels zei dat hij er in het verleden wel mee te maken heeft gehad en dat hij in die gevallen direct actie heeft ondernomen.

Bisschop ontslaat spugende dominee

De Britse anglicaanse bisschop van Ely heeft de dominee van de kerk van de Heiligen Maria en Michael in het Engelse Trumpington ontslagen. Dominee Tom Ambrose had de voorzitter van de kerkenraad bespuugd.

Ook overspoelde hij kritische parochieleden met brieven en e-mails. Ambrose had tevens oudere, conservatieve gemeenteleden van zich vervreemd door de preek te vervangen door diavertoningen, aldus de Britse krant The Guardian vrijdag.

Film SaudiŽr reactie op Fitna

Een 33-jarige weblogger in Saudi-Arabië heeft een korte film gemaakt als reactie op Fitna, de anti-islamfilm van Geert Wilders. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al Arabiya.

Het filmpje heet Schism en bestaat uit teksten uit de bijbel, gecombineerd met beelden van christelijke fundamentalisten uit Texas die geweld preken. Ook zijn er beelden te zien van Amerikaanse soldaten die Iraakse jongens aftuigen.

Volgens de maker Raed al-Saeed is de film niet bedoeld om gevoelens van haat tegen extremistische christenen aan te wakkeren. De weblogger wil met het filmpje laten zien hoe makkelijk delen van een heilig boek uit hun context gehaald kunnen worden om het daarmee te presenteren als een "inhumaan boek". "Het maken van het filmpje duurde minder dan 24 uur", zei de Saudiër tegen de nieuwszender.

CD: Dorine Bijl - Oud en Wijs Genoeg

Waar mening 'oudere' met zijn 68 zou gaan genieten van zijn/haar oude dag, na een lang en werkzaam leven, is deze leeftijd voor Dorine Bijl het begin van een nieuwe carriŤre. Tussen alle jonge nieuwkomers probeert zij een plaatsje te veroveren in de harten van muziekliefhebbers. Dat ze geen uitdaging uit de weg gaat, bewees ze al door als oudste deelneemster (67) mee te doen aan X-Factor, ťťn van de vele talentenjachten die onze omroepen tegenwoordig rijk zijn. Ze mocht dan weliswaar niet tot de finalisten behoren, het heeft wel de aanzet gegeven voor een debuut-cd: Oud en Wijs Genoeg. Deze ligt sinds begin maart in de schappen.

CD: The Vines - The Best of The Vines

Een beetje vreemd is het wel voor een middelgrote band als The Vines om een best-of album uit te brengen. Echte grote hitsingles hebben ze nooit gehad, en de drie album die ze in 2002, 2004 en 2006 uitbrachten hebben ook nooit heel hoog in de hitlijsten gestaan. Niet dat het geen onverdienstelijke band is, maar de beslissing om The Best of The Vines uit te brengen zal vermoedelijk eerder bij Capitol Records hebben gelegen dan bij de band zelf.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (11/4)

Vanavond werden de returns in de kwartfinale van de UEFA Cup gespeeld. Naast de verloren wedstrijd van PSV tegen Fiorentina, werden nog drie wedstrijden gespeeld. Zenit Sint Petersburg, de club van Dick Advocaat, nam het op tegen Bayer Leverkusen, de Rangers namen het in Portugal op tegen Sporting en Getafe kreeg Bayern München op bezoek. Hieronder vind je alle uitslagen.

FC Zenit St. Petersburg* (RUS) - Bayer 04 Leverkusen (GER) 0-1 (4-1)
18' Dmitri Bulykin 0-1
85' Anatoliy Tymoschuk (Zenit) mist strafschop

Arbiter: Manuel Mejuto González (ESP)
Stadion: Petrovsky, St. Petersburg
Gele kaart: Paul Freier, Gonzalo Castro, Lukas Sinkiewicz (Leverkusen)

Opstellingen:

FC Zenit St. Petersburg: Malafeev; Anyukov, Shirkov, Krizanac, Sirl; Denisov, Tymoschuk, Zirianov; Arshavin, Pogrebnyak, Fayzulin (Radimov/87).

Bayer 04 Leverkusen: Adler; Castro, Callsen-Bracker, Haggui, Sarpei; Schwegler (Rolfes/59), Sinkiewicz; Freier (Kiessling/68), Schneider, Dum (Gekas/75); Bulykin.


Sporting Clube de Portugal (POR) - Rangers FC* (SCO) 0-2 (0-0)
60' Jean-Claude Darcheville 0-1
90+2' Steven Whittaker 0-2

Arbiter: Konrad Plautz (AUT)
Stadion: José Alvalade, Lissabon
Gele kaart: Sasa Papac, Barry Ferguson, Kirk Broadfoot, Lee McCulloch (Rangers)

Opstellingen:

Sporting Clube de Portugal: Rui Patrício; Abel, Tonel, Gladstone (Pereirinha/69), Grimi (Rodrigo Tiuí/77); Miguel Veloso; João Moutinho, Izmailov (Yannick Djaló/62), Romagnoli; Liedson, Vukcevic.

Rangers FC: McGregor; Broadfoot, Cuéllar, Dailly, Papac; Hemdani; Davis, Ferguson, Thomson, McCulloch (Whittaker/78)); Darcheville (Cousin/72).


Getafe CF (ESP) - FC Bayern München* (GER) 3-3 (1-1)
6' Rubén De la Red (Getafe)
44' Cosmin Contra 1-0
89' Franck Ribéry 1-1
91' Javier Casquero 2-1
93' Braulio Nóbrega 3-1
115' Luca Toni 3-2
120' Luca Toni 3-3

Arbiter: Massimo Busacca (SUI)
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Gele kaart: Luca Toni, Phillip Lahm, Christian Lell, Lukas Podolski (Bayern)

Opstellingen:

Getafe CF: Abbondanzieri; Cortés, De la Red, Manuel Tena, Licht; Celestini; Contra (Mario Cotelo/66), Casquero, Gavilán; Uche (Belenguer/21), Manu (Braulio/62).

FC Bayern München: Kahn; Lell (Jansen/46), Lúcio, Demichelis, Lahm; Schweinsteiger (Sosa/64), Van Bommel, Zé Roberto (Podolski/75), Ribéry; Toni, Klose.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

[gerucht] Singstar 2 en Buzz Quiz TV in juni 2008

Op het releaseschema van een grote winkelketen zijn de games Singstar 2 en Buzz Quiz TV verschenen. Singstar 2 is nog niet officieel aangekondigd door Sony, maar staat gepland om in juni dit jaar te zullen verschijnen.

De nieuwe Singstar-game zal het eerst in de winkels liggen, voorlopig heeft deze de datum 6 juni meegekregen. Of deze game geleverd zal gaan worden met draadloze microfoons is nog niet bekend, net als dat de liedjes die je kunt gaan spelen ook nog bekend moeten worden gemaakt.

Op 20 juni zal vervolgens Buzz! next-gen gaan, met een gloednieuwe spelshow voor op je PlayStation 3. De game zal de naam Buzz! Quiz TV mee krijgen, maar of dit betekent dat het een quiz wordt met als thema TV, of heel iets anders is nog afwachten. Het spel zal geleverd worden met draadloze buzzers. Of er nieuwe vragen gedownload kunnen worden voor de game vanaf PSN is nog niet bekend. Voorlopig blijft het bij gissen.

Laatste reviews en specials
special
4daagse van qltel - dag 4- Via Cuijk en de Via Gladiola naar het verdiende kruisje!
special
VrijMiBabes #219 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1336
special
De 4daagse van qltel - dag 3 - de dag van Groesbeek
review
Nintendo World Championships: NES Edition
review
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
©FOK.nl e.a.