Taakstraf na aanranding in wc

Nina (funk_you)

Vandaag heeft een 26-jarige man die ervan verdacht wordt een 15-jarige meisje op Koninginnedag 2007 te hebben aangerand, te kennen gegeven dit niet gedaan te hebben. Wel bekende de man dat hij met een muntje het slot van de WC heeft geopend om vervolgens de schouders van het meisje vast te pakken.

De man legt de schuld bij het overmatig drankgebruik die avond. De man verklaarde tegenover de Rechtbank in Den Haag vandaag; “Het was een impulsieve actie en ik heb niet van tevoren nagedacht wat er zou gebeuren.” Ook vertelde hij dat hij dacht dat het 15-jarige meisje meer van hem wilde. Het meisje verklaart dat zij dat niet wilde, en dat ze werd aangesproken door de 26-jarige man in het café. Vervolgens zou de man haar hebben gevolgd naar de WC, om daar onverwachts het WC-hokje binnen te dringen en haar te hebben aangerand.

Omdat het meisje twee jaar geleden is verkracht, lijdt ze nu psychisch onder deze gebeurtenis. Ze durfde voor een maand lang niet naar buiten, en durfde niet in de buurt van mannen te komen. Ze eist daarom ook een schadevergoeding van 2400 euro.

De 26-jarige man moest zich niet alleen voor deze gebeurtenis verantwoorden. Ook stond hij terecht vanwege een slaande ruzie tussen hem en de vriend van het slachtoffer. Daarnaast werkte hij niet mee tijdens zijn arrestatie.

Justitie eist 240 uur taakstraf voor aanranding, mishandeling en verzet. Ook hoorde de 26-jarige man negen maanden voorwaardelijk tegen hem eisen. De rechter doet over twee weken uitspraak.