Klink wil meer baby's langer aan de borstvoeding

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil dat meer vrouwen hun baby de eerste zes maanden alleen maar borstvoeding geven. Nu is dat 20 tot 25 procent.

Klink wil dat percentage in 2011 hebben opgeschroefd tot 40 procent. Het kabinet buigt zich naar verwachting vrijdag over dit plan uit Klinks voedingsnota.

Kringen rond het kabinet bevestigden een bericht hierover in De Telegraaf. Klink komt met dit plan tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. Die steunde een motie hierover van de ChristenUnie.

Op dit moment begint 80 procent van de vrouwen met borstvoeding. Het percentage kinderen dat een maand borstvoeding krijgt is 54 procent. Tussen de 20 en 25 procent geeft een half jaar borstvoeding.

Borstvoeding bevat veel stoffen die ervoor zorgen dat een baby meer weerstand krijgt en beter bestand is tegen ziekten.  Het al verder algemeen bekend dat borstvoeding veel beter is voor babies dan de namaakvarianten.  Dat is ook de voornaamste reden dat het niet is toegestaan te adverteren voor vervangende producten en dat er geen kortingsacties mee georganiseerd mogen worden.