Roemeense skimbende opgerold

De politie denkt met negen aanhoudingen een groot aantal skimmingzaken te hebben opgelost. In totaal zitten nu zeven Roemeense verdachten in de cel op verdenking van fraude met pinpassen. Zij moeten binnenkort voor de rechter in Haarlem verschijnen, laat de politie donderdag weten.

Het onderzoek naar de praktijken begon in het voorjaar van vorig jaar, toen uit winkels in IJmuiden en Zandvoort een aantal betaalautomaten werd gestolen. In oktober werden in Amsterdam vijf Roemenen aangehouden die zich verdacht ophielden bij geldautomaten. In een Rotterdamse hotelkamer van een van de verdachten werd skim-apparatuur aangetroffen, waaronder een kaartlezer. Twee verdachten werden na verhoor vrijgelaten.

Later werd een tweede groep van vier Roemenen aangehouden. Begin vorige maand werden in Hoofddorp twee verdachten op heterdaad door de politie betrapt toen ze met verschillende passen grote bedragen aan het pinnen waren. Ze hadden 24 duizend euro en zeventig pinpassen bij zich. De twee andere verdachten werden later aangehouden in Amsterdam en Roemenië.