Internetters besteden meeste tijd aan Google en Hyves

Nederlandse internetgebruikers brengen maandelijks een kleine 70 miljoen uur door op Google, Hyves en NU.nl. Dit blijkt uit metingen van online onderzoeksbureau Multiscope. Op Google werd in maart in totaal 38,5 uur doorgebracht. Hyves staat tweede met 19,6 uur. Nu.nl haalt een derde plaats met 10,9 miljoen uur. De tijdsbesteding is gemeten in uren en berekend door het aantal internetgebruikers dat de website bezoekt te vermeningvuldigen met het aantal bezoeken per maand en de gemiddelde duur van een bezoek.

Op de 100 grootste websites spenderen Nederlandse internetgebruikers in totaal zo'n 164 miljoen uur per maand. De top 10 neemt 65 procent van die tijd voor z'n rekening. FOK! staat daar overigens niet bij. In totaal trekken slechts zeventien websites meer dan 1 miljoen surfuren.

De tijdsbesteding op een site kan belangrijk worden voor adverteerders. Dat internet vluchtig is, is een veelgenoemd nadeel van het medium.

Opmerkelijk is dat uit bezoekers-cijfers blijkt dat Startpagina.nl de nummer 2 site van Nederland is. Maar de site komt op vijf in de Top 10 van websites met de hoogste tijdsbesteding door gebruikers.