Moslims moeten naar de parenclub

Heb ik je aandacht? Mooi. In het redactiehok van ons forum kwam ik er namelijk achter dat je met een schunnige titel erg veel bekijks trekt. Eigenlijk best goedkoop van me om op deze manier vervolgens aandacht te trekken, maar het werkt wel. Ik kon natuurlijk ook niet weten toen ik hier ging schrijven, dat mijn publiek voornamelijk zou bestaan uit klapvee met klonten in hun aarshaar. Mensen die het liever hebben over de tieten van Tatum Dagelet dan over wereldproblematiek.

Het niveau trekt af en toe een kant uit waar zelfs de Telegraaf nog geen brood van lust. Het is niet jullie schuld natuurlijk, want jullie zijn ook maar arbeiders. Zo ben je geboren en opgevoed. Je moet maar zo denken: ‘Het kan altijd erger’. Je zou bijvoorbeeld elke dag achter de kassa zitten of 40 uur per week werken. Op je 16e al zwanger zijn is ook zo iets en dit is het soort mensen waar het FOK! publiek voornamelijk uit bestaat. Ow, ik zou de azijnzeikerds, spellingsnazi’s en fipogoeroes bijna vergeten. Elke vorm van educatie lijkt met deze nieuwe rolpatronen door het toilet te zijn gespoeld. Ook normen en waarden zijn op deze site vaak ver te zoeken. Elkaar voor rotte vis uitmaken is aan de orde van de dag.

Zo kan het natuurlijk niet langer en ik ben dan ook tegen dit soort sites op het internet! Het is echter niet aan mij om deze site te sluiten, maar aan u. FOK! zorgt er namelijk niet voor, dat mensen beter op de hoogte zijn van het belangrijkste nieuws. FOK! zorgt ervoor, dat je op de hoogte bent van het niet belangrijke nieuws. Er wordt gezegd dat sites als FOK! de kenniskloof in de samenleving verkleint, maar ze wordt juist vergroot! FOK! is uit op het trekken van zo veel mogelijk lezers om geld te verdienen aan reclame en niet op het zo goed mogelijk informeren van jullie! Deze vorm van journalistiek moet worden tegen gehouden! Stop de verFOK!king van Nederland!

Natuurlijk heb ik je de afgelopen drie alinea´s in de maling genomen. Ik heb helemaal niks tegen FOK! of tegen zijn lezers. Het is juist een eer hier te mogen schrijven, maar ik probeerde een beetje het gevoel los te maken dat moslims hadden toen zij Fitna zagen. Het is niet prettig om in een hokje te worden gezet en eigenlijk ook niet eerlijk. Toch zit mij iets dwars op dat punt. Als ik was doorgegaan met FOK! afkatten in deze column en ook in die lijn had afgesloten, hadden jullie waarschijnlijk ontkend dat je zo was. Misschien had je gezegd dat je studeerde aan de universiteit en dus totaal niet dom bent. ´Ik heb helemaal geen interesse in de tieten van Tatum Dagelet’: had ook een mooie ontkenning geweest´.

Ik heb het niet zo op Wilders, maar vond de stap om moslims te laten zien met extreme uitlatingen erg slim. Er kan namelijk niet gereageerd worden met: 'Wij gaan die gozer of het land waar de film vandaan komt bedreigen of boycotten'. Dan bevestig je de film namelijk. De moslims in de media zullen dus of kerels moeten zijn en zeggen: ´Wat die moslims in die film zeggen en wat in de verzen van de Koran staat daar sluit ik me bij aan. Of zeggen: Nee, wij zijn het er niet mee eens dat niet-moslims/homo's/ vreemdgaande vrouwen dood moeten.
Vreemd genoeg komt vrijwel iedere moslim op tv de afgelopen weken met het verhaal dat hij/zij zich gestigmatiseerd voelt, maar geen van allen zegt vervolgens: ‘het is niet waar en ik sluit me er niet bij aan wat de mensen en verzen in die film zeggen’

Het mooiste voorbeeld hiervan was een of andere Pipo bij NOVA op de dag van de release van Fitna. Hij was woordvoerder voor een Moslimorganisatie en zei: ‘De teksten uit de Koran, die Geert Wilders heeft gebruikt, zijn uit hun context gerukt’. Deze meneer mag mij uitleggen hoe je het feit dat iemand dood moet wanneer hij bepaalde dingen doet of niet doet, uit zijn context kan rukken. Hij had veel beter kunnen zeggen: ‘Het staat er, maar er staat ook in de Koran 'gij zult niet doden' en daar houden wij ons aan’. Niet het sterkste stukje ‘vertegenwoordigen van een groep’ dat ik ooit gezien heb. Als er slechte of niet ware vooroordelen over je zijn, laat ze dan niet in het midden en ga ze dan ook niet bevestigen, maar ga als moslim mee lopen op de Gay-parade dit jaar. Stuur massaal bloemen naar de niet-meer-moslim Jami met een kaartje waar op staat : ‘No hard feelings’. Doe samen met je vrouw mee aan seksfeestjes in een parenclub. Ik overdrijf nu gigantisch, maar probeer me te snappen.. Maak niet dezelfde fout, die jullie woordvoerders maken. Als je precies het tegenovergestelde gaat doen heeft Wilders geen poot om op te staan en komt het wel goed in deze samenleving.