Opa sluit verkrachter op in garage

Djeez
Een Belgische opa heeft samen met enkele buren een verkrachter weten op te sluiten in zijn garage. Dankzij het kordate optreden van de krasse knar, is de zeventienjarige weer een tijdje van de straat.

De jongen had het veertienjarige slachtoffer toevallig ontmoet aan, hoe ironisch, de Zaadstraat, in een achterbuurt te Anderlecht. Op klaarlichte dag drukte de jonge knul een pistool tegen het hoofd van het meisje, en dwong zo het meisje met hem mee te gaan naar een ondergrondse parkeergarage. Hier heeft hij het meisje verkracht.

Tijdens de daad kwam er een auto de garage in gereden, waarin een grootvader zat met zijn twee kleindochters. Een kleindochter van net negen jaar oud zag het gebeuren en vertelde het aan haar opa. Opa reed hierop weer naar buiten en gooide de deur van de garage dicht.

De verkrachter kon nu geen kant meer op. De oude man snelde naar enkele buren, waarop ze met z'n vijven de jongen vasthielden tot de politie ter plaatse was. Deze heeft hem gearresteerd en de voor de politie niet onbekende jongeman opgesloten in een jeugdinstelling.