[Upd] Mancini gaat weg bij Inter

Matthias (Veritaz)
Roberto Mancini is aan zijn laatste maanden bezig als coach van Internazionale. De 43-jarige trainer zei dat tijdens een persconferentie na het verloren Champions League-duel tegen Liverpool. De Italianen konden de 2-0 uit Liverpool niet meer goed maken en verloren met 0-1.

Mancini’s besluit komt als een verrassing. Hoewel hij nog een contract heeft tot 2012 zal hij er aan het einde van dit seizoen mee stoppen. "Ik heb het mijn spelers verteld en nu mag iedereen het weten. Ik ben aan mijn laatste maanden bezig bij Inter ondanks een contract dat nog vier jaar doorloopt. Ik heb mijn beslissing genomen en het heeft niets te maken met het resultaat tegen Liverpool", zei Mancini.

Momenteel staat Inter bovenaan in de Serie A, met zes punten voorsprong op AS Roma, en is het nog steeds in de race om de beker.

Update:
En nu wil Mancini wel weer blijven. Liet hij na de verloren wedstrijd tegen Liverpool nog weten dat hij ging stoppen, nu zegt de coach dat hij zijn contract wil uitdienen. Na een gesprek met Inter-voorzitter Massimo Moratti is Mancini van gedachte veranderd.

"Ik heb een gesprekje met Mancini gehad en daarin benadrukte hij dat hij wil blijven bij Inter. Ook in het volgende jaar en zelfs volgens de duur van zijn gehele contract. Volgend jaar wil hij de Champions League winnen", aldus Moratti

"Niemand weet hoe je jezelf kunt voelen na een teleurstelling van zo'n moment als gisteren. Na de wedstrijd was het de coach Roberto Mancini die vanuit zijn hart sprak", aldus Mancini zelf op de website van de club.

"Ik bedank voorzitter Moratti voor de kracht die hij me geeft én dat hij de situatie begrijpt. Ik bied mijn excuses aan voor het misverstand. De ploeg weet al dat ik tot de laatste minuut zal vechten om dit seizoen de derde Scudetto op rij te winnen én om volgend seizoen de Champions League te veroveren."